Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] samochód za ok 30k zł. Oraz duży spadek ceny AR 159.

Featured Replies

Napisano

(...)

> Wiele złego mógłbym mówić o Fiatach, ale akurat antykor stoi w nich na przyzwoitym poziomie.

> * za wyjątkiem sytuacji gdzie były naprawy blach-lak - tam wyłaziła ruda, ale to już jest nie do

> uniknięcia w żadnym samochodzie.

Popieram

W seju wyszło mi coś na klapie bagażnika. Zrobione na gw. Poza tym autko ideał jeśli chodzi o korozje.

Panda zaś po 6 latach wyglądała od spodu jak po wyjeździe z salonu. Tłumik końcowy rozszedł się "dopiero" po 70kkm. Podwozie dwuletniej C klassy mojego wujka wyglądało znacznie gorzej od ok. 5 letniej Pandy.

Rdzewiejące Fiaty to mit.

Napisano

ok rozmawiamy chyba mniej-więcej o konkretnym aucie - BMW E46. Standardowo są tam koła 15". Ja wiem że są większe/lepsze/gorsze opony. Ale czy czymś karygodnym będzie założenie do takiego E46 opony tej samej klasy co założy powiedzmy sąsiad do nowszego fiata bravo/octavii? hmm.gif

Napisano

> nie chcę bajdurzyć ale auto ma chyba 13 lat, przelot cos ok 60kkm

> użytkowane przez kobietę - jego mamę

Nie zastanawiał się nad złomowaniem tego strucla? Czy ma skłonności samobójcze? hehe.gif

Napisano

> Jak dla mnie to przede wszystkim przewidywalnych. Mimo wszystko prawdopodobieństwo nieoczekiwanej

> awarii jest mniejsze w samochodach nowych.

nowych - może i tak, ale przede wszystkim jest gwarancja i to jest niezaprzeczalny plus.

ale czy prawdopodobieństwo nieoczekiwanej awarii jest większe w 3-letnim wyżyłowanym aucie z silnikiem 1.2 Turbo o przelocie 150kkm czy w 10-letnim BMW E46 z prostym jak cep R6 2.0 150KM i przebiegu dajmy na to 450kkm to już bym nie był taki pewien zlosnik.gif

Napisano

> ok rozmawiamy chyba mniej-więcej o konkretnym aucie - BMW E46. Standardowo są tam koła 15". Ja wiem

> że są większe/lepsze/gorsze opony. Ale czy czymś karygodnym będzie założenie do takiego E46

> opony tej samej klasy co założy powiedzmy sąsiad do nowszego fiata bravo/octavii?

Konik, ale kiedyś sam przyznałeś, że jakbyś miał jeździć tym BMW, tyle co jeździłeś Octavią, to byś poszedł z torbami.

Opony oponami, ale ogólnie użytkownie samochodu i utrzymanie go w odpowiednim stanie kosztuje adekwatnie do klasy tego samochodu. I nieważne że jego zakup kosztuje tyle samo co kilkuletniego punto. Auto klasy premium generuje koszty też klasy premium.

Napisano

> ok rozmawiamy chyba mniej-więcej o konkretnym aucie - BMW E46. Standardowo są tam koła 15". Ja wiem

> że są większe/lepsze/gorsze opony. Ale czy czymś karygodnym będzie założenie do takiego E46

> opony tej samej klasy co założy powiedzmy sąsiad do nowszego fiata bravo/octavii?

pomaleńku - gross ceny robi ROZMIAR.

Jak masz np 245/40R18 to za 200 PLN nowego kapcia do tego nie kupisz, nawet jakby miał "wanling" na boku napisane.

Poza tym - popraw mnie znowu - nie po to kupujesz sprzęt o określonych osiągach, żeby zakładać nań opony z Wołgogradu i strzyc cały czas uchem, czy coś nie yebnie.

Napisano

> Spokojnie, pomału, bo się pan zasapiesz.

> Do każdego auta VAG jest na f-rze opłata za PDI.

Na moich fakturach za skody niczego takiego nie ma i nikt nie wspominał nawet o takiej opłacie... Być może pomyliles z seatem, tam jest ta oplata

Napisano

> Spokojnie, pomału, bo się pan zasapiesz.

> Do każdego auta VAG jest na f-rze opłata za PDI.

Przegląd faktycznie wykonany, mam potwierdzenie i wyszczególnione czynności ale na fakturze zero info ile to mogło kosztować.

Napisano

> Auto klasy premium generuje koszty też klasy premium.

I dodajmy, że ostatnimi czasy coraz rzadziej da się robić "łoscynnności" u pana Czesia, skoro nawet do prostej wymiany klocków h-cowych trzeba sprzęt przypiąć do (odpowiednio drogiego) testera diagnostycznego, bo inaczej nie wycofasz tłoczków w zaciskach.

Napisano

> Panie, na takim balonie?! :-)

> Konik - samochód klasy premium ZAZWYCZAJ posiada obręcze min 17".

> Choćby ze względu na rozmiar tarcz ch-cowych nie bałdzo idzie wepchnąć nań coś mniejszego.

> 17" w klasie premium to koszt OKOŁO (podkreślam!) 1 000 PLN/sztukę opony. Można+, można -, ale

> oscylujemy wokół tej kwoty - zależnie od nietypowości rozmiaru.

> Bazując na powyższym - teza o 4 klockach za kpl opon brzmi sensownie, prawda?

no mozna i wydac pewnie 8 ale nie przesadzajmy. Wstukalem sobie losowy rozmiar 17 calowy (235/50) indeks predkosci Y (300 KM/h), TOYO - stoi po 680 zeta. do 1000 PLN daleeeeko, a opona bardzo dobra.

markowe inne modele z troche nizszym indeksem (240 km/h - w 90% przypadków wystarczający) kupujesz ok 550 PLN. to jest prawie polowa ceny którą sugerujesz...

Napisano

> Przegląd faktycznie wykonany, mam potwierdzenie i wyszczególnione czynności ale na fakturze zero

> info ile to mogło kosztować.

W cennikach masz info.

Trochę to dziwne (IMO), ale i tak - inni producenci transport i PDI wliczają w koszt końcowy samochodu.

Napisano

> W cennikach masz info.

> Trochę to dziwne (IMO), ale i tak - inni producenci transport i PDI wliczają w koszt końcowy

> samochodu.

W rozmowie z dilerem VW zwróciłem kiedyś uwagę na ten koszt. Powedział że i tak policzy mi rabat od całego auta więc te głupie kilkaset zł się zgubi.

W sumie ma rację. Zwisa mi jak oni to sobie księgują, grunt że cena do zapłaty za auto klientowi pasuje.

Napisano

> Na moich fakturach za skody niczego takiego nie ma i nikt nie wspominał nawet o takiej opłacie...

> Być może pomyliles z seatem, tam jest ta oplata

A to przepraszam, zwracam honor - kiedyś było, dziś jak widzę wycofali się już z tego.

Napisano

> Nie zastanawiał się nad złomowaniem tego strucla? Czy ma skłonności samobójcze?

niestety, on akurat kasą nie śmierdzi, śpiewa w Filharmonii, średnio tam płacą - ale auto tak czy siak jest już na "ostatniej prostej" zlosnik.gif

Napisano

> W cennikach masz info.

> Trochę to dziwne (IMO), ale i tak - inni producenci transport i PDI wliczają w koszt końcowy

> samochodu.

e tam, to jest gratis, znaczy się za darmo grinser006.gif

Napisano

> http://www.bmw.pl/pl/pl/usedvehicles/premiumselection/2010/main.html

> powyżej więcej info. PODOBNO są to auta warte zakupu tylko ceny troszeczkę wyzsze niz na otomoto

Aaaaa...

Spoko, znam tego typu programy ;-)

Na pewno na plus masz to, że jest gwarancja legalności pochodzenia no i dość pewny sprzedawca.

A reszta... Jak to w Polen...

Napisano

> pomaleńku - gross ceny robi ROZMIAR.

> Jak masz np 245/40R18 to za 200 PLN nowego kapcia do tego nie kupisz, nawet jakby miał "wanling" na

> boku napisane.

> Poza tym - popraw mnie znowu - nie po to kupujesz sprzęt o określonych osiągach, żeby zakładać nań

> opony z Wołgogradu i strzyc cały czas uchem, czy coś nie yebnie.

kurczę no, szanuję Ciebie i Twoje zdanie ale zobacz jakie fabryczne rozmiary opon ma BMW E46 powiedzmy 320i a potem będziemy rozmawiać o cenie. Mówimy o normalnej eksploatacji a nie naginaniu fizyki na zakrętach i darciu bokiem po serpentynach grinser006.gif

Mój 71-letni dziadek do swojego E39 kupił nowe zimówki 15" w rozmiarze zalecanym przez producenta za coś ok 800zł i zjeździli zimą spokojnie pół Słowacji, to że ktoś ma śmigło na masce nie znaczy że nie może jeździć tak samo jak każdym innym autem... spineyes.gif

Napisano

> Aaaaa...

> Spoko, znam tego typu programy ;-)

no właśnie jedna wielka lipa

> Na pewno na plus masz to, że jest gwarancja legalności pochodzenia no i dość pewny sprzedawca.

> A reszta... Jak to w Polen...

możliwe

Napisano

> Konik, ale kiedyś sam przyznałeś, że jakbyś miał jeździć tym BMW, tyle co jeździłeś Octavią, to byś

> poszedł z torbami.

oczywiście, wszystko zależy od przebiegu - gdybym miał nim robić jak dawniej przebiegi rzędu 100kkm rocznie (podkreślam ponownie ze bardzo cieszę się z zakończenia tego etapu mojej kariery zawodowej) - to koszt samego paliwa byłby znacznie wyższy w przypadku E32 - podobnie jak koszt ewentualnych serwisowych przestojów. W takim przypadku sens zakupu nowego auta jest dla mnie bezdyskusyjny.

Ale... ile normalnych użytkowników tak jeździ? jakie przeciętne przebiegi robi statystyczny kierowca? 10? 15kkm? Czy przy uwzględnieniu starty na wartości nowego auta oraz często kosztów zakupu w systemach ratalnych jest to takie super opłacalne, tym bardziej że jeździmy produktem o gorszych parametrach? icon_rolleyes.gif

> Opony oponami, ale ogólnie użytkownie samochodu i utrzymanie go w odpowiednim stanie kosztuje

> adekwatnie do klasy tego samochodu. I nieważne że jego zakup kosztuje tyle samo co

> kilkuletniego punto. Auto klasy premium generuje koszty też klasy premium.

te różnice powoli się zacierają z racji przesadnej komplikacji nawet najprostszych modeli tongue.gif

A co do klasy premium - dziś już powoli nie ma klasy premium. Klasa premium to dla mnie osobiście nie tylko cena i szpan ale i jakość, doskonałość inżynieryjna i gustowne smaczki. Żeby poczuć co powinna znaczyć klasa premium należy wsiąść do takiego Mercedesa W111. I z całą świadomością - dziś takich aut już nie ma biglaugh.gif

Napisano

> kurczę no, szanuję Ciebie i Twoje zdanie ale zobacz jakie fabryczne rozmiary opon ma BMW E46

> powiedzmy 320i a potem będziemy rozmawiać o cenie. Mówimy o normalnej eksploatacji a nie

> naginaniu fizyki na zakrętach i darciu bokiem po serpentynach

> Mój 71-letni dziadek do swojego E39 kupił nowe zimówki 15" w rozmiarze zalecanym przez producenta

> za coś ok 800zł i zjeździli zimą spokojnie pół Słowacji, to że ktoś ma śmigło na masce nie

> znaczy że nie może jeździć tak samo jak każdym innym autem...

Konik...

Proszę, przeczytaj dokładnie parę wyższych postów.

ja nie twierdzę, że "nie ma bejcy na piętnastkach", tylko zauważam, że w bejcy NIE JEST NICZYM ODOSOBNIONYM "felunek zibcejn".

A że sprzęt o którym Ty mówisz jest lekko wiekowy to zazwyczaj opony do niego bywają w NIETYPOWYCH (z pktu widzenia dzisiejszego rynku) rozmiarach.

A takie rozmiary potrafią mieć ceny wyrywające z butów.

Przykładem jest tu np cena opony 205/50R16 kształtująca się na poziomie niemal 2x takim jak 205/55R16.

Pierwsza to "wynalazek", druga - standard dzisiejszych aut.

Wystarczy, że masz tego typu niefart i już musisz albo grubo pierdzieć, albo zakładać coś, co nie jest do końca zgodne z założeniami producenta.

Napisano

> (...)

> autko które kosztuje w salonie np ponad 100 tyś ma odpowiednio wyższe koszty eksploatacji, po 10

> latach koszty te pozostaną takie same - czyli nadal wysokie. Kupując takie autko należy zadać

> inaczej pytanie - czy stać byłoby mnie utrzymać takie NOWE auto?

> Ludziska tego nie rozumieją i np stąd mamy np LPG na śrubkę w 750 -tkach bo paanie palii tototo że

> hohohooo

Jak tu pisałem kiedyś, że ludzi stać na auta danej klasy tylko wtedy, gdy stać ich na nowe auta tej właśnie klasy to mnie większość forumowiczów wyśmiała. Niewielu niestety rozumie, że zakup auta to najmniejszy z wydatków z nim związanych.

Ale kolegi lansującego pełnoletni "komfort" nie wyprowadzałbym z błędu. W końcu ktoś musi od nas nasze auta kiedyś odkupić.

hehe.gif

Napisano

> Konik...

> Proszę, przeczytaj dokładnie parę wyższych postów.

> ja nie twierdzę, że "nie ma bejcy na piętnastkach", tylko zauważam, że w bejcy NIE JEST NICZYM

> ODOSOBNIONYM "felunek zibcejn".

> A że sprzęt o którym Ty mówisz jest lekko wiekowy to zazwyczaj opony do niego bywają w NIETYPOWYCH

> (z pktu widzenia dzisiejszego rynku) rozmiarach.

> A takie rozmiary potrafią mieć ceny wyrywające z butów.

> Przykładem jest tu np cena opony 205/50R16 kształtująca się na poziomie niemal 2x takim jak

> 205/55R16.

> Pierwsza to "wynalazek", druga - standard dzisiejszych aut.

> Wystarczy, że masz tego typu niefart i już musisz albo grubo pierdzieć, albo zakładać coś, co nie

> jest do końca zgodne z założeniami producenta.

Z 215/50R16 jest podobnie...

Napisano

> Brac nowe Aveo. Bije na glowe standardowym wyposazeniem konkurencje. Z silnikiem 1.2 da rade w tej

> kwocie przy wyprzedazy rocznika.

Ale 1,2 to silnik praktycznie tylko do miasta.

Przejechałem tym ostatnio tak ze 2 kkm, w tym długa trasa i szału nie ma...

> Edyta: za 40k bedzie 1.4

Już to prędzej...

Napisano

> pomaleńku - gross ceny robi ROZMIAR.

> Jak masz np 245/40R18 to za 200 PLN nowego kapcia do tego nie kupisz, nawet jakby miał "wanling" na

> boku napisane.

> Poza tym - popraw mnie znowu - nie po to kupujesz sprzęt o określonych osiągach, żeby zakładać nań

> opony z Wołgogradu i strzyc cały czas uchem, czy coś nie yebnie.

Tu się nie przeklina. czerwona.gif

mar00ha

Napisano

> Na moich fakturach za skody niczego takiego nie ma i nikt nie wspominał nawet o takiej opłacie...

> Być może pomyliles z seatem, tam jest ta oplata

Za moją golfiarnię również nie mam takiej pozycji na fakturze. Ale Sibui wie lepiej.

mar00ha

Napisano

> http://www.bmw.pl/pl/pl/usedvehicles/premiumselection/2010/main.html

> powyżej więcej info. PODOBNO są to auta warte zakupu tylko ceny troszeczkę wyzsze niz na otomoto

Jeżeli te bwm są jeżdżone przez Pracowników jak mercesedesy, które codziennie mijam przy ichniej centrali, to ja bym raczej cenę obniżył... hehe.gif

Napisano

...mówimy o seryjnym aucie i seryjnych kołach i oponach...skoro chcesz porównywać fele 17x9 zoll w BMW to porównaj je z takimi samymi, które założysz do nowego fiacika ok.gif jesli mówimy o serii to porównajmy serie do serii ok.gif

Napisano
...tak sie zastanawiam ze gdyby zrobić ANONIMOWA nakiete na temat wyboru nowego małego samochodu z małym silnikiem i starszego klasy wyższej z wiekszym silnikiem i lepiej wyposażonego to wiekszosc AK glosujac anonimowo wybrałaby używkę, a tutaj gdzie widac nicki to cieżko zachwalaja nowe fiaty hehe.gifhehe.gifhehe.gif tak samo jak ankieta n/t sprzedazy auta z usterką.........przecież na AK wszyscy tacy rozważni i uczciwi a wyszło ze spora wiekszość kupujacego by w jajko zrobiła i sie cieszyla no.gifno.gifno.gifno.gif echhh szkoda klawiatury na dalsze pisanie i czasu na czytanie takich zaklamańców co mówią jedno a robia drugie .... no.gifno.gifno.gifno.gifno.gifno.gifsmirk.gif
Napisano

sorry kolego , ale weź wróć na I stronę i zobacz wymagania twórcy wątku , będę taki dobry i wkleję , uwaga skup się :

''Wymagania:

- komfortowy

- ładne, nowoczesne wnętrze

- nowsze niż 2007

- spalanie nie większe niż 8l przy mieszanej jeździe.''

a ty dalej wspominasz o e46 , człowieku , wróć na'' tory '' wątku , bo ludzie tu mają z Ciebie niezłą polewkę , a Ty zaczynasz się już gubić . Nie neguję tego że bmw jest dobre , solidne , itp , ale kolega szuka auta młodego .

Osobiście poleciłbym koledze młodego kompakta , typu wspomniana astra 3 , Nbravo , focusa .

Napisano

> ...tak sie zastanawiam ze gdyby zrobić ANONIMOWA nakiete na temat wyboru nowego małego samochodu z

> małym silnikiem i starszego klasy wyższej z wiekszym silnikiem i lepiej wyposażonego to

> wiekszosc AK glosujac anonimowo wybrałaby używkę, a tutaj gdzie widac nicki to cieżko

> zachwalaja nowe fiaty tak samo jak ankieta n/t sprzedazy auta z usterką.........przecież na

> AK wszyscy tacy rozważni i uczciwi a wyszło ze spora wiekszość kupujacego by w jajko zrobiła i

> sie cieszyla echhh szkoda klawiatury na dalsze pisanie i czasu na czytanie takich

> zaklamańców co mówią jedno a robia drugie ....

Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.

Jak kupowałem nowe seicento to wszyscy mówili co bym nie miał za tą kasę, olałem to.

W lutym tego roku kupiłem nowe grande

Napisano

> sorry kolego , ale weź wróć na I stronę i zobacz wymagania twórcy wątku , będę taki dobry i wkleję

> , uwaga skup się :

> ''Wymagania:

> - komfortowy

> - ładne, nowoczesne wnętrze

> - nowsze niż 2007

> - spalanie nie większe niż 8l przy mieszanej jeździe.''

> a ty dalej wspominasz o e46 , człowieku , wróć na'' tory '' wątku , bo ludzie tu mają z Ciebie

> niezłą polewkę , a Ty zaczynasz się już gubić . Nie neguję tego że bmw jest dobre , solidne ,

> itp , ale kolega szuka auta młodego .

> Osobiście poleciłbym koledze młodego kompakta , typu wspomniana astra 3 , Nbravo , focusa .

...BMW było tylko przykładem - chodzi mi o to ze bardziej oplaca sie kupic uzywke niz nówke

Napisano

> ...BMW było tylko przykładem - chodzi mi o to ze bardziej oplaca sie kupic uzywke niz nówke

facepalm%5B1%5D.gifhehe.gifgrinser006.gif

znów coś wziąłeś i piszesz od rzeczy - przeczytaj jeszcze raz to co Ci Sediciv napisał

Napisano

> rozrząd w BMW na łańcuchu w klasycznych R6 wytrzymuje ok 600-700kkm. trochę gorzej z tego co

> czytałem jest w R4, szczególnie M42b18..

e...

a co to ja niby nie tak mam z tym rozrządem? czego nasłuchiwać?

icon_eek.gif

> Inna sprawa że ludzie kupujący takie BMW rzadko zdają sobie sprawę że często te samochody zbliżają

> się swoimi przebiegami do tej granicy

nie znasz się. Ja mam w 15-letnim BMW przebioeg 180tys i tego się będę trzymał foch.gif

grinser006.gif

Napisano

> ...BMW było tylko przykładem - chodzi mi o to ze bardziej oplaca sie kupic uzywke niz nówke

Możesz przedstawić jakieś szacunkowe wyliczenia, dlaczego lepiej się opłaca i kiedy ?

Bo wg. mnie to nie musi być takie oczywiste.

Załóżmy Astra H 2007r i nowe Grande Punto ? za te same pieniądze czyli ok. 35.000zł.

Przyjmijmy najmniej korzystny okres eksploatacji czyli 3 lata (największa utrata wartości auta nowego)

Napisano

> A to samochody dzielą się na te za 35 tysi i damskie popierdółki?

A za mniej niż 35k to męskich nie ma? hehe.gif

Napisano

> e...

> a co to ja niby nie tak mam z tym rozrządem? czego nasłuchiwać?

obijania się łańcucha o obudowę rozrządu - w przypadku uszkodzonego napinacza/ślizgu. Nie znam szczegółów czytałem jednak wiele opinii że w tym silniku pierwsze stuknięcie łańcucha może być ostatnim, dlatego trzeba regularnie kontrolować stan rozrządu ok.gif

> nie znasz się. Ja mam w 15-letnim BMW przebioeg 180tys i tego się będę trzymał

a ja mam w 21 letnim 297000km... LOL hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

Bardziej opłaca się jeździć rowerem, ale pamiętaj, że nie każdy ma ochotę wysiadywać w wypierdzianym przez starego ss mana fotelu i z tego powodu woli jeździć nowym mniejszym, niż wiekszym wypierdzianym. Ty masz chociaż lepiej, bo w Twój fotel pierdziała kobieta, więc to może się podobać smile.gif

Bez urazy, nie bierz sobie tego do serca, bo to każdego sprawa czym chce jeździć, nawet jak to samochód dla kobiet smile.gif Ale co kto lubi ok.gif

Napisano

> o tym aucie słyszałem, że to "porsze' dla niemieckich fryzjerek

o to jeszcze nie tak źle hehe.gif

Napisano

mam 100pln i chcę kupić spodnie. Bardziej opłaca mi się iść do popularnego sklepu, typu house, czy inny C&A w galerii handlowej i kupić takie spodnie czy kupić wypaśne, znanego projektanta, ostatni krzyk mody, każda laska na takie leci, tylko że używane, po dziadku z Niemiec? Trochę może brązowe z tyłu, ale co tam, wypierze się hehe.gif

Napisano

głupi przykład z tymi spodniami, bo i majetni kupują w szmatexach 270751858-jezyk.gif

raczej obejsranych tam nie kupisz zlosnik.gif

Są też tacy ludzie co mając kase i tak kupuja kilkulatki, bo mają filozofię zyciową taka która do nich przemawia, że nowe auto zbyt duzo traci na wartości.

Napisano

> nich przemawia, że nowe auto zbyt duzo traci na wartości.

A niech traci! Mam od nowości Grande Punto i złego słowa na nie nie powiem. 35tys na liczniku i nic się nie zepsuło. Przegląd po 30 tyś kosztował 430zł z czyszczeniem klimy. Olej miałem swój, a reszta serwisu. Mnie nie stać na używany samochód i szkoda nerwów i stresu jak padnie. Jest gwarancja i wiem co mam. Jak się znudzi, będzie potrzeba innego, większego też kupie nowy. Nie potrzebuję się wozić 10 letnik szrotem klasy premium, wystarczy mi bezproblemowe auto nowe.

Napisano

Chodzi o to, że nowych się nie opłaca, nowe kupują frajerzy, aby ktoś mógł od nich odkupić po 3 latach za 30 % ceny . Oczywiście należy zaznaczyć, że taki samochód ma być w lepszym stanie niż wyszedł z fabryki, chyba, że to Fiat, to wiadomo psuje się i rdzewieje na linii produkcyjnej, w przeciwieństwie do takiego BMW czy Tigry, które to są jak dobre wino skromny.gif

Napisano

> im młodsze tym gorsze?

nie ale to Fiat, a widac kolega ma ewidentne skrzywienie na te markę,

Napisano

> Witajcie,

> Szukam samochodu i zauważyłem, że dwuletnią alfa romeo 159 można kupić za ok 30k zł. Nowa kosztuje

> 100 k zł.

To powodzenia z takim autem hehe.gifhehe.gifhehe.gif 2 letnie chodza po ok. 50-60tys, trzeba miec naprawde nieskonczone poklady naiwnosci aby łyknąć ten rocznik za 30tys ... poprzegladaj zagraniczne serwisy, popatrz jakie sa ceny ... na pewno nie po 30tys zl wink.gif

159ka to piekne auto na ktore choruje odkad sie pojawila, ale wolalem kupic nowe brzydsze i mniejsze Bravo niz uzywany obiekt marzen ....

Napisano

Tobie się opłaca. Komuś innemu się opłaca. Ale jeszcze innej osobie się nie opłaca. Dlaczego nie możesz przyjąć tego do wiadomości? Ja Ciebie, mimo innych poglądów, szanuję. A Ty nazywasz mnie "zakłamańcem". offtopic.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.