Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wybór motocykla - prośba o poradę

Featured Replies

Napisano
  • Autor

czy ktoś ogarniający motocykle może ze zdjęć powiedzieć coś więcej o tych motocyklach? hmm.gif

poza tym, że cena imo trochę za wysoka wink.gif

v-strom

i

v-strom smile.gif

Napisano

> czy ktoś ogarniający motocykle może ze zdjęć powiedzieć coś więcej o tych motocyklach?

> poza tym, że cena imo trochę za wysoka

> v-strom

> i

> v-strom

proponuję poszukać na forum v-stroma... dużo zadbanych maszyn ze znaną historią, sam najpierw się zalogowałem potem pilnie przeglądałem giełdę aż wreszcie trafiłem swoją perełkę smile.gif

Napisano

> czy ktoś ogarniający motocykle może ze zdjęć powiedzieć coś więcej o tych motocyklach?

> poza tym, że cena imo trochę za wysoka

> v-strom

> i

> v-strom

jakos nie wierze w te przebiegi .... ja w golasie z 2007 mam nastukane prawie 17 kkm

Napisano

> jakos nie wierze w te przebiegi .... ja w golasie z 2007 mam nastukane prawie 17 kkm

Kwestia na ile wlasciciel motonga ma w sezonie lub po ) czasu aby nim smigac. Moj 4 - latk ma obecnie 19 300 a poprzednim w dwoch sezonach nakrecilem 17 500 kn.

wink.gif

Napisano

> Kwestia na ile wlasciciel motonga ma w sezonie lub po ) czasu aby nim smigac. Moj 4 - latk ma

> obecnie 19 300 a poprzednim w dwoch sezonach nakrecilem 17 500 kn.

no jak widac ja malo latalem wiec tym bardziej w te przebiegi srednio wierze

Napisano

> Kwestia na ile wlasciciel motonga ma w sezonie lub po ) czasu aby nim smigac. Moj 4 - latk ma

> obecnie 19 300 a poprzednim w dwoch sezonach nakrecilem 17 500 kn.

Ja mam w garazu VZ800 98' rok z PRAWDZIWYM przelotem 19,800 grinser006.gif Moto jest jak nowe... i niestety jest skazane na lepsze czasy (ojciec niema czasu na jazde..)

Napisano

> no jak widac ja malo latalem wiec tym bardziej w te przebiegi srednio wierze

spoko spoko, mój v-strom z 2004 roku ma obecnie 42 tys km, sam w tym sezonie przejechałem tylko jakieś 6-7 tys km. Przebieg 100% pewny, udokumentowany.

Nie należy uogolniać, ze jak turystyk to to minimum 10-15 tysi rocznie trzepnie

Napisano

> spoko spoko, mój v-strom z 2004 roku ma obecnie 42 tys km, sam w tym sezonie przejechałem tylko

> jakieś 6-7 tys km. Przebieg 100% pewny, udokumentowany.

> Nie należy uogolniać, ze jak turystyk to to minimum 10-15 tysi rocznie trzepnie

a mój 2007 ma ponad 50.000 i rośnie smile.gif

Napisano

> a mój 2007 ma ponad 50.000 i rośnie

dlatego nie ma co mierzyć każdego typu motocykla jedyną własciwą dla niego miarką, oczywiście generalnie jest tu jakaś zależność ale nie zawsze.

jeden jeździeć przejedzie rocznie ponad 20 tys km na ymaszce XJ6 (znam osobiście) a drugi 6-7 na DLu zlosnik.gif,

p.s. byłeś na wrześniowym zlocie DL w Pasymiu ?

wybierasz się na przyszłoroczny majowy wspólny zlot DLi i Transalpów ?

Napisano

> dlatego nie ma co mierzyć każdego typu motocykla jedyną własciwą dla niego miarką, oczywiście

> generalnie jest tu jakaś zależność ale nie zawsze.

> jeden jeździeć przejedzie rocznie ponad 20 tys km na ymaszce XJ6 (znam osobiście) a drugi 6-7 na

> DLu ,

> p.s. byłeś na wrześniowym zlocie DL w Pasymiu ?

> wybierasz się na przyszłoroczny majowy wspólny zlot DLi i Transalpów ?

raczej nie... nie kręcą mnie takie zloty...

Napisano

> raczej nie... nie kręcą mnie takie zloty...

ok, ale to "takie zloty" zabrzmiało jakby tam działo się coś hańbiącego dla normalnego człeka

Napisano

> ok, ale to "takie zloty" zabrzmiało jakby tam działo się coś hańbiącego dla normalnego człeka

nie nie, smile.gif należę raczej do tych co lubią samotnie jezdzić smile.gif

Napisano

A może Yamaha TDM?

wydaje się trafiać w wymagania autora

chętnie poczytam opinię na temat tego motocykla, bo ostatnio cholernie przypadł mi do gustu ok.gif

Napisano

> A może Yamaha TDM?

> wydaje się trafiać w wymagania autora

> chętnie poczytam opinię na temat tego motocykla, bo ostatnio cholernie przypadł mi do gustu

Bardzo fajne moto.Ma je mój kumpel.Lubi sobie zeżreć troche oliwy .Skrzynia jak to w yamahach pracuje dość głośno .Jedyne co może w nim wkurzać to dość słabe osiągi jak na motocykl o pojemnosci 850ccm3 .Osiągnięcie w nim 200 /h trwa bardzo długo.Oczywiście nikt nie musi latać 200 ale do 100 też nie ma za kolorowo .Awaryjność w zasadzie zerowa ,wygodna pozycja za kierownicą .Wygląda jak Enduro ale nim nie jest .

Tutaj bardzo fajny test

http://www.scigacz.pl/Uzywana,Yamaha,TDM,850,po,100,000,km,14841.html

Napisano

> witka,

> Pomóżcie dobrzy ludzie jako, że stoję przed dylematem wybrania pierwszego motocykla... nie pytam co

Jak coś kupisz pokaż nam tutaj grzecznie grinser006.gif

Napisano

> Małe przebiegi są możliwe. Ja w tym sezonie zrobiłem niecałe 3tys.

Wszystko pikus, moja cora w tym sezonie zrobila az niecale 1200 km biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> wybierasz się na przyszłoroczny majowy wspólny zlot DLi i Transalpów ?

O. Widzę, że mamy szansę się spotkać wink.gif

Napisano

> pojemnosci 850ccm3 .Osiągnięcie w nim 200 /h trwa bardzo długo.Oczywiście nikt nie musi latać

> 200 ale do 100 też nie ma za kolorowo .

facepalm%5B1%5D.gif bo to nie do tego moto jest...

Napisano

> O. Widzę, że mamy szansę się spotkać

dokładnie ok.gif

dzisiaj ruszyła strona www zlotu

Napisano

> rozwiń

no to nie motocykl do robienia 200km/h... i do zamykania budzika...

Napisano

> no to nie motocykl do robienia 200km/h... i do zamykania budzika...

tak czy siak -ja też niei latam z takimi prędkościami .Ogólnie bardzo fajne i przyjemne moto.Jak ja kupowałem to też myślałem czy aby tdm nie kupić.

Napisano
  • Autor

> Bardzo fajne moto.Ma je mój kumpel.Lubi sobie zeżreć troche oliwy .Skrzynia jak to w yamahach

> pracuje dość głośno .Jedyne co może w nim wkurzać to dość słabe osiągi jak na motocykl o

> pojemnosci 850ccm3 .Osiągnięcie w nim 200 /h trwa bardzo długo.Oczywiście nikt nie musi latać

> 200 ale do 100 też nie ma za kolorowo .

3,7s do 100km/h to nie jest "za kolorowo" yikes.gif

to ile jest "kolorowo"? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A może Yamaha TDM?

> wydaje się trafiać w wymagania autora

> chętnie poczytam opinię na temat tego motocykla, bo ostatnio cholernie przypadł mi do gustu

fajny sprzęt - tylko czy nie za duży/mocny na początek hmm.gif

i poza tym jest dość droga frown.gif

edyta: w tej klasie motocykli jest jeszcze kawa KLE 650 versys - całkiem spoko sie wydaje ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak coś kupisz pokaż nam tutaj grzecznie

narazie to mam mętlik w głowie i sam już nie wiem co wybrać zlosnik.gif

ale jak już kupie to nie omieszkam sie pochwalić waytogo.gif

p.s. właśnie dziś odebrałem papier palacz.gif

Napisano

> fajny sprzęt - tylko czy nie za duży/mocny na początek

> i poza tym jest dość droga

> edyta: w tej klasie motocykli jest jeszcze kawa KLE 650 versys - całkiem spoko sie wydaje

duży oraz cięzki,ale mocny wcale taki nie jest.Jedzie gorzej niż zwykłe 600 w R4

Napisano

> 3,7s do 100km/h to nie jest "za kolorowo"

> to ile jest "kolorowo"?

do 100 to większość moto jest szybkie-głupi gs 500 da rade wykrecić 5,5 s a ma tylko 45 koni.Chodziło mi o czasy powiedzmy od 100-200 gdziw w większości motocykli jest to dość krótko to w TDM trwa wieczność

Napisano

> jeździł ktoś czymś takim? jak wrażenia?

do latania po miescie idealny ...... tylko do latania po miescie

Napisano

> do latania po miescie idealny ...... tylko do latania po miescie

Zależy jakie supermoto. Jakieś takie przerabiane z crossów to faktycznie tylko na miasto, ale są też supermoto w stylu Yamahy XT660X. Nadaje się on w trasy bardzo dobrze. Jazda wtedy jest z prędkościami chopperowymi ale da się i mało przy tym spali:D Sam planuję na wiosnę przesiąść się na jakieś większe supermoto typu XT

Napisano

> Zależy jakie supermoto. Jakieś takie przerabiane z crossów to faktycznie tylko na miasto, ale są

> też supermoto w stylu Yamahy XT660X. Nadaje się on w trasy bardzo dobrze. Jazda wtedy jest z

> prędkościami chopperowymi ale da się i mało przy tym spali:D Sam planuję na wiosnę przesiąść

> się na jakieś większe supermoto typu XT

XT660 to jest nieporozumienie a nie supermoto, ciezki kloc o malej mocy

Napisano

> XT660 to jest nieporozumienie a nie supermoto, ciezki kloc o malej mocy

OK to bardziej funbike albo turystyczne enduro. Ale według mnie jest idealnym kompromisem między motocyklem miejskim i czyms do niedalekich wypraw za miasto. Bardzo przyjemnie się tym jeździ. Typowe supermoto nadaje się tylko do zabawy i strach tym wyjechać na miasto:D Coś co waży 100kg i ma 70KM jest dość trudne do opanowania i bardziej niebezpieczne niż R1 na pierwsze moto

Napisano

> OK to bardziej funbike albo turystyczne enduro. Ale według mnie jest idealnym kompromisem między

> motocyklem miejskim i czyms do niedalekich wypraw za miasto. Bardzo przyjemnie się tym jeździ.

> Typowe supermoto nadaje się tylko do zabawy i strach tym wyjechać na miasto:D Coś co waży

> 100kg i ma 70KM jest dość trudne do opanowania i bardziej niebezpieczne niż R1 na pierwsze

> moto

a nie bylo mowy czy to jest do ogarniecia ... 70 KM, 100 kg wagi i singiel to jest czysty hardcore

Napisano

> a nie bylo mowy czy to jest do ogarniecia ... 70 KM, 100 kg wagi i singiel to jest czysty hardcore

Te kryteria spełniają głównie motocykle z silnikiem 2T - a wtedy to faktycznie niezły rzeźnik.

O 30kg cięzasz i delikatnie mniej KM ma XR650 - moim zdaniem idealne moto do:

1. latania po mieście

2. latania w terenie

a po małych modach także do offroadowej turystyki... ;-)

Napisano

> Te kryteria spełniają głównie motocykle z silnikiem 2T - a wtedy to faktycznie niezły rzeźnik.

> O 30kg cięzasz i delikatnie mniej KM ma XR650 - moim zdaniem idealne moto do:

> 1. latania po mieście

> 2. latania w terenie

> a po małych modach także do offroadowej turystyki... ;-)

e, KTM 690 to singiel, 4takt i ma cos kole 70 HP

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.