Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Octavia... ze zdjęć.

Featured Replies

Napisano

Witam grinser006.gif

jutro lecę z wujem oglądać tą skodę http://otomoto.pl/skoda-octavia-1-9-tdi-C21824957.html podobno malowany błotnik i zderzak, będziemy wyposażeni w miernik lakieru ale mam pytanie odnośnie tego co jeszcze sprawdzić dokładniej niż w innych samochodach, octavie mają jakieś typowe bolączki? gdzie może ruda już wychodzić? co najczęściej przestaje działać? za wszelkie sugestie z góry dziękuje.

Napisano

> Witam

> jutro lecę z wujem oglądać tą skodę http://otomoto.pl/skoda-octavia-1-9-tdi-C21824957.html podobno

> malowany błotnik i zderzak, będziemy wyposażeni w miernik lakieru ale mam pytanie odnośnie

> tego co jeszcze sprawdzić dokładniej niż w innych samochodach, octavie mają jakieś typowe

> bolączki? gdzie może ruda już wychodzić? co najczęściej przestaje działać? za wszelkie

> sugestie z góry dziękuje.

po 2 latach?

prosze Cie - jaka ruda?

Napisano

Sprawdź stan tapicerki na zewnętrznych boczkach przednich siedzeń. Jeśli jest pofałdowana, może to świadczyć o urwanych zaczepach poduszek bocznych, które będą do wymiany.

Oglądnij lakier w miejscu styku uszczelek drzwi i karoserii zwłaszcza przy klamce tylnych drzwi.

Napisano

szkoda że dopiero teraz to wrzucasz crazy.gif bo może bym coś wyciągną od chłopaków z ASO n/t tego auta. Rozeznaj się gdzie blacharko ( czy u Marszałka , czy gdzieś indziej ) to auta było naprawiane waytogo.gif Dwie rzeczy rzucają się w oczy maska ewidentnie z różnymi szczelinami wobec błotników i skręcone koło utrudniające prawidłową ocenę odległości koła względem krańcowych pkt. błotnika.

Napisano

Rozważyłeś temat diesla w kontekście ceny ON po 1.01.2012 ?

Co do rdzy - niestety, aktualnie skoda bardzo oszczędnie maluje auta - fabryczny lakier miewa w okolicach 80 mi.m.

Napisano
  • Autor

> Rozważyłeś temat diesla w kontekście ceny ON po 1.01.2012 ?

auto bedzie własnością wuja który teraz ma golfa IV w lpg i z tego co wiem to on również zostaje a skoda bedzie na niedziele.

> Co do rdzy - niestety, aktualnie skoda bardzo oszczędnie maluje auta - fabryczny lakier miewa w

> okolicach 80 mi.m.

ok.gif

Napisano

> Witam

> jutro lecę z wujem oglądać tą skodę http://otomoto.pl/skoda-octavia-1-9-tdi-C21824957.html podobno

> malowany błotnik i zderzak, będziemy wyposażeni w miernik lakieru ale mam pytanie odnośnie

> tego co jeszcze sprawdzić dokładniej niż w innych samochodach, octavie mają jakieś typowe

> bolączki? gdzie może ruda już wychodzić? co najczęściej przestaje działać? za wszelkie

ja bym zwrócił szczególną uwagę raczej na silnik i mechanikę

zobacz gdzie są robione te zdjęcia... palone gumy, wszędzie ślady opon

jak silnik tuningowany to może dlatego sprzedaje po raptem 40000km...

Napisano

> skoda bedzie na niedziele.

To tym bardziej klekot jest bez sensu.

Zapłaci więcej, a przyjemność z jazdy żadna. Do auta na niedzielę poszukałbym 1,8 TSI

Napisano

> auto bedzie własnością wuja który teraz ma golfa IV w lpg i z tego co wiem to on również zostaje a

> skoda bedzie na niedziele.

auto na nadziele?

hehe.gif

Napisano

> auto na nadziele?

a co w tym dziwnego

żal Ci sciska że ktos chce sobie kupić bo chce ?

co Cię to wogóle obchodzi ?

Napisano

> a co w tym dziwnego

> żal Ci sciska że ktos chce sobie kupić bo chce ?

> co Cię to wogóle obchodzi ?

tak zazdraszczam facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Witam

model poliftowy - radio stare przedliftowe, które nie występowało w modelu poliftowym. Dziwne

Napisano
  • Autor

> auto na nadziele?

Kolego już Ci wyjaśniam...

w 2003r kupił sobie wuj nowego golfa z salony, mamy rok 2011 wiec chyba może już kupić inny samochód a jak sam stwierdził za golfa dostanie grosze a tak bedzie miał chociaż czym latać "wokół komina".

Wraz z całą rodziną lubią podróżować i praktycznie raz w miesiącu jadą na weekend czy to w góry czy nad jakieś jezioro wiec dlaczego mają się sciskać w 5osób w golfie jak mogą kupić większą skodę?

A Ty jakbyś rozwiązał sytuacje?

Napisano

> (...)

> A Ty jakbyś rozwiązał sytuacje?

Kupiłbym bagażnik dachowy do Golfa i miałbym to samo, bo miejsca w środku ta Octavia wcale nie ma więcej.

hehe.gif

Napisano
  • Autor

> model poliftowy - radio stare przedliftowe, które nie występowało w modelu poliftowym. Dziwne

Dzięki za informacje bo totalnie w skodach nie gustuje, wypytam się dlaczego to tak jest grinser006.gif

z tego co się dowiedziałem to zrobimy raczej wycieczkę, bo jak się dziś okazało sprzedaje kobieta która jest już 2właścielką, pierwszym był niby ksiądz. Za 3godziny już bedzie wszystko wiadomo ok.gif

Napisano
  • Autor

> Kupiłbym bagażnik dachowy do Golfa i miałbym to samo, bo miejsca w środku ta Octavia wcale nie ma

> więcej.

zresztą ludzie zastanówcie się o co wam chodzi, chce sobie chłop kupić nowe auto i już...

Napisano

> jak mogą kupić większą skodę?

To powinni szukać Superba. Octavia to przecież Golf.

Napisano

> zresztą ludzie zastanówcie się o co wam chodzi, chce sobie chłop kupić nowe auto i już...

Ależ niech sobie kupi nawet siedem, mi tam wszystko jedno. Zwróciłem tylko uwagę, że jeśli ktoś spodziewa się większej ilości miejsca w Octavii niż w Golfie to się rozczaruje. Te auta są zbudowane na tej samej płycie podwoziowej - ergo miejsca w środku jest tyle samo.

wink.gif

Napisano

> To powinni szukać Superba. Octavia to przecież Golf.

A Superb to też Golf tyle że dłuuugi. Jak pojadą w pięć osób to będzie im tak samo ciasno.

No chyba że ten piąty się zwinie w kłębek z tyłu pod nogami. hehe.gif

Napisano

> A Superb to też Golf tyle że dłuuugi. Jak pojadą w pięć osób to będzie im tak samo ciasno.

> No chyba że ten piąty się zwinie w kłębek z tyłu pod nogami.

hmm.gif

A superb nie jest na płycie passata?

Napisano

> A superb nie jest na płycie passata?

Poprzedni był. Na płycie chińskiego Passata (platforma PL45+). Obecny jest na PQ35, tej samej co Audi A3, VW Golf, Seat Altea, Skoda Octavia i Yeti.

Dlatego jest wąska.

Napisano

> Poprzedni był. Na płycie chińskiego Passata (platforma PL45+). Obecny jest na PQ35, tej samej co

> Audi A3, VW Golf, Seat Altea, Skoda Octavia i Yeti.

> Dlatego jest wąska.

rozstaw osi 2761 w superb

nowy passat 2712

golf VI 2578

niewiem.gif

Jak oni to zrobili?

Napisano

> rozstaw osi 2761 w superb

> nowy passat 2712

> golf VI 2578

> Jak oni to zrobili?

Wydłużyli po prostu. Za to rozstaw kół się specjalnie nie różni.

Napisano

wink.gif> model poliftowy - radio stare przedliftowe, które nie występowało w modelu poliftowym. Dziwne

tez mi to nie grało wink.gif

do tego 17 - stki muszą być dokładane bo w mincie ich nie było ogólnie to to ogłoszenie śmierdzi z daleka oslabiony.gif

Napisano

Zwróciłem tylko uwagę, że jeśli ktoś

> spodziewa się większej ilości miejsca w Octavii niż w Golfie to się rozczaruje. Te auta są

> zbudowane na tej samej płycie podwoziowej - ergo miejsca w środku jest tyle samo.

To zależy jakiego ma tego Golfa, jeśli to jest Golf IV to środek ciasny niestety (zastanawia mnie jest jest w Octavi 1 - z zewnątrz sporo większa od Golfa IV ale czy przedział pasażerski również?)

Natomiast w Golfie V jest całkiem sporo miejsca w środku co przekłada się że Octavi 2 jest też całkiem nieźle...

Ja jeździłem kilka dni temu ładną Octavią 2 z 2008 roku i szczerze chętnie bym taką zanabył (jest do kupienia ze ponad 40tys zł - ale jest przed liftem a widzę że w takim budżecie to trzeba już szukać po liftowej, jak dla mnie sporo ładniejsza...

Napisano

> Kupiłbym bagażnik dachowy do Golfa i miałbym to samo, bo miejsca w środku ta Octavia wcale nie ma

> więcej.

Akurat OII ma zdecydowanie więcej miejsca od golfiny IV zlosnik.gif

Napisano

> tez mi to nie grało

> do tego 17 - stki muszą być dokładane bo w mincie ich nie było ogólnie to to ogłoszenie śmierdzi z

> daleka

Przez felgi i radio? hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

Jeśli samochód jest z 2009 roku (1 rejestracja 02/2009) to dlaczego ważność przeglądu to 12/2011, przeciez dla fabrycznie nowego powinno być 3 lata od daty odbioru z salonu i rejestracji czyli 02/2012 a przynajmniej 31.01.2012, jesli odebrano 01.02.

To może być oczywiscie pomyłka autora ogłoszenia.

Napisano

> do tego 17 - stki muszą być dokładane bo w mincie ich nie było ogólnie to to ogłoszenie śmierdzi z

> daleka

W ogłoszeniu napisano, że jest komplet felg z oryginalnymi kołpakami skody (czyli stalowe felgi) na zimę. A więc właściciel widocznie sprawił sobie dodatkowe aluminiowe felgi 17".

Napisano

> tez mi to nie grało

> daleka

Radio pewnie podmienił sobie (kupił do O2 stream-a, a miał blues'a) bo pewnie blues był w standardzie w miętówkach

Bardziej bym się zastanowił czy mint miał światła przeciwmgielne z doświetlaniem zakrętów (a tak mi wygląda) i pełne MFA (komputer pokładowy z Maxidotem) - chociaż na zdjęciach nie do końca widać.

Napisano

> Przez felgi i radio?

nie tylko kolego

z tego co pamietam to w 2009 roku nie montowano przeciwmgielnyh w mincie, jak juz ktos wspomniał nie gra coś z przeglądami, co do kompa pokładowego to też występował on w wersji ambiente za dopłatą a w mincie go nie było.

I ta cena trochę atrakcyjna jak na taką perełkę smirk.gif

Napisano
  • Autor

już wszystko się wyjaśniło...

auto miało malowany cały przód + drzwi kierowcy.

przez telefon była mowa o zderzaku i błotniku sick.gif

no.gif

Napisano

> już wszystko się wyjaśniło...

> auto miało malowany cały przód + drzwi kierowcy.

> przez telefon była mowa o zderzaku i błotniku

nie zdążyłem napisać, że jeżeli to wersja z ksenonami to gdzie się podziały spryskiwacze na zderzaku. No ale już wiadomo...

Napisano

> Witam

44 tysiace za 2 letnie niepewne auto? Za ta sume (po pol roku czekania co prawda...) mozna miec o2 tour, nowke sztuke - nie zrozumie za nic pomyslu kupowania w tym momencie uzywanej padaki screwy.gif

Napisano

> 44 tysiace za 2 letnie niepewne auto? Za ta sume (po pol roku czekania co prawda...) mozna miec o2

> tour, nowke sztuke - nie zrozumie za nic pomyslu kupowania w tym momencie uzywanej padaki

Ale w TDIku Panie ok.gif

Tour od ręki

Napisano

> po 2 latach?

> prosze Cie - jaka ruda?

po niefachowym klepaniu, spawaniu i lakierowaniu, to nawet po roku wylezie...

a przy używce, to zawsze loteria...

Napisano

> Ale w TDIku Panie

> Tour od ręki

I 80 KM w takim aucie. Przecież to nie będzie jechać a jakakolwiek dynamiczna jazda będzie udręką plus spalanie na poziomie 10 litrów i więcej bo cały czas trzeba deptać w pedał żeby to jechało.

Napisano

> 44 tysiace za 2 letnie niepewne auto? Za ta sume (po pol roku czekania co prawda...) mozna miec o2

> tour, nowke sztuke - nie zrozumie za nic pomyslu kupowania w tym momencie uzywanej padaki

Ktoś kupuje drugie, podobnej klasy auto "na niedziele". Nie doszukuj sie logiki. smile.gif

Napisano

> I 80 KM w takim aucie. Przecież to nie będzie jechać a jakakolwiek dynamiczna jazda będzie udręką

> plus spalanie na poziomie 10 litrów i więcej bo cały czas trzeba deptać w pedał żeby to

> jechało.

W niedziele, bez korków? 6l na Autostradzie, 6,5-7 w mieście. Bezproblemowe NOWE auto.

Napisano

> I 80 KM w takim aucie. Przecież to nie będzie jechać a jakakolwiek dynamiczna jazda będzie udręką

> plus spalanie na poziomie 10 litrów i więcej bo cały czas trzeba deptać w pedał żeby to

> jechało.

Nie jest tajemnicą. że mocniejszym autem jeździ się lepiej, ale przesadzasz ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> Nie jest tajemnicą. że mocniejszym autem jeździ się lepiej, ale przesadzasz

Ani trochę. 80KM to jakaś kpina i to w aucie na wakacje/weekendy. Mówi to użytkownik 80konnego motoru w sporo lżejszym aucie.

Napisano

zastanow sie czy posiadajac 2 letnie auto w stanie fumfel nowka opchnal bys je za taka kase czy moze pojezdzil bys jeszcze? wink.gif wybacz, ale jesli nie jest to przysalonowa demowka to marna szansa aby oferta byla uczciwa ...

Napisano

> Ani trochę. 80KM to jakaś kpina i to w aucie na wakacje/weekendy. Mówi to użytkownik 80konnego

> motoru w sporo lżejszym aucie.

nie każdy ma takie wymagania jak Ty smile.gif

Napisano

> nie zdążyłem napisać, że jeżeli to wersja z ksenonami to gdzie się podziały spryskiwacze na

> zderzaku. No ale już wiadomo...

a gdzie Ty tam masz ksenony ?

Napisano

> Ani trochę. 80KM to jakaś kpina i to w aucie na wakacje/weekendy. Mówi to użytkownik 80konnego

> motoru w sporo lżejszym aucie.

To auto ma dojechać z punktu A do B, być bezawaryjnym, wygodnym, tanim w zakupie i obsłudze.

I takie właśnie jest, a KM zawsze będzie za mało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.