Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kołpaki ... oryginał/uniwersalne

Featured Replies

Napisano

Musze kupić komplet kołpaków 15" do Citroena C3 dla rodziców. Jestem za oryginalnymi (mimo że są drogie, serwis - ok 200zł, allegro ok 150zł). Znalazłem też takie coś w uniwersalnych, co wygląda dla mnie całkiem przyzwoicie.

http://allegro.pl/kolpaki-citroen-15-saxo-xsara-c1-c2-c3-c5-nr14s-i1947200021.html

Czy środek tego kołpaka jest trochę wpuszczony do wnętrza, czy ten kołpak jest półokrągły jak miska? Czy ktoś miał to w ręku? nie rozpadnie się po założeniu?

Może polecicie coś do nowej Cytryny C3?

Napisano

Chcesz kolpaki, kup jakies uniwersalne/marketowe podchodzace pod gust, na gieldzie samochodowej dokup naklejki ze znaczkiem cytryny i masz to samo co na tej aukcji.

Napisano
  • Autor

> Chcesz kolpaki, kup jakies uniwersalne/marketowe podchodzace pod gust, na gieldzie samochodowej

> dokup naklejki ze znaczkiem cytryny i masz to samo co na tej aukcji.

no właśnie zazwyczaj te uniwersalne nie podchodzą pod gust, a takich z aukcji na żywo ani z profilu nie widziałem. Obawiam się ze mają kształt półmiska

Napisano

Jak kupujesz na kilka lat to tylko oryginał. Uniwersalne są badziewnie wykonane łatwo pękają i złazi z nich lakier no.gif

Napisano

> Jak kupujesz na kilka lat to tylko oryginał. Uniwersalne są badziewnie wykonane łatwo pękają i

> złazi z nich lakier

mam zupełnie inne doświadczenia, oryginały wytrzymywały po dwa trzy sezony i pękały mocowania = zgubienie kołpaka

tanie wytrzymały 5lat i zero problemów, potem kupiłem drugie bo pierwsze się znudziły i to samo, kolejne 4lata bez problemów

na żadnych nie "złaził" lakier, owszem były obicia od kamieni

teraz w fordzie mam oryginały i połowa ma wyłamane zaczepy

Napisano

kup jak najbardziej dziadowskie - oryginalne kradną sick.gif

Napisano

Kolpak ktory pokazales nie jest wpuszczony do srodka , lecz troche wystaje na zewnatrz.

Ale nie jest to tez miska , ktora odstaje na 10 cm smile.gif

Tylko firmowe kolapki sa naprawde ladnie dopasowane , bo jak wiaodomo te uniwerslane , musza pasowac do roznych felg.

Sam taki uzytkuje od 3 mies. i poki co zlego slowa nie powiem.

Napisano

> mam zupełnie inne doświadczenia

na to wychodzi, że albo ja mam pecha alby Ty masz szczęście do uniwersalnych, bo mi one pękły przy ściąganiu a lakier zaczął złazić po użyciu myjki ciśnieniowej. Ori są całe od 3 lat i mycie pod ciśnieniem nic im złego nie robi.

Napisano
  • Autor

zakupiłem jednak oryginał ... fakt, że od berlingo, ale kołpaki są wklęsłe - nie powinno wyglądać źle.

Napisano

> na to wychodzi, że albo ja mam pecha alby Ty masz szczęście do uniwersalnych, bo mi one pękły przy

> ściąganiu a lakier zaczął złazić po użyciu myjki ciśnieniowej. Ori są całe od 3 lat i mycie

> pod ciśnieniem nic im złego nie robi.

mam nie malowane, więc nie miało co odłazić wink.gif

wiesz plus tanich jest taki, że co rok można sobie zmienić, bo kpl kosztuje 50zł, mniej niż jeden oryginał spineyes.gif

jak sprzedawałem astrę to miałem 3kpl kołpaków, wszystkie sprawne ok.gif

Napisano

> mam zupełnie inne doświadczenia,

Nie wiem jak w cytrynach ale do innego auta kiedyś kupowałem chyba z 3 rozne zestawy i z kazdymi bylo cos nie tak, ktorestam popekaly mi przy zakladaniu, drugie odstawaly od felgi tak ze wygladalo to masakrycznie a trzecie nie pamietam ale tez cos bylo z nimi zle. Wiec ja polecam jednak orginaly

Napisano

> Nie wiem jak w cytrynach ale do innego auta kiedyś kupowałem chyba z 3 rozne zestawy i z kazdymi

> bylo cos nie tak, ktorestam popekaly mi przy zakladaniu, drugie odstawaly od felgi tak ze

> wygladalo to masakrycznie a trzecie nie pamietam ale tez cos bylo z nimi zle. Wiec ja polecam

> jednak orginaly

ok.gif

sprawdzam pod sklepem, miałem kpl takich, że do zimowych felg nie pasowały, a na lentich było OK

mała różnica w ET i piasta "odpychała"

Napisano

już druga pare "tanich przerabiam w dwa lata"-bym iwedzial to bym oryginaly od razu kupil

Napisano

> Jak kupujesz na kilka lat to tylko oryginał. Uniwersalne są badziewnie wykonane łatwo pękają i

> złazi z nich lakier

cztery lata jeździłem z kołpakami z makro - jesli są dobrze założone to nie spadną

Napisano

> kup jak najbardziej dziadowskie - oryginalne kradną

nieoryginalne (7 zł sztuka) też sciana.gif

Napisano

> cztery lata jeździłem z kołpakami z makro - jesli są dobrze założone to nie spadną

Wystarczy pozakładać plastikowe objemki /tyrtki/ ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wystarczy pozakładać plastikowe objemki /tyrtki/

O ile to wydłuża proces kradzieży ? O sekundę lub dwie na koło.

Napisano

> O ile to wydłuża proces kradzieży ? O sekundę lub dwie na koło.

Pod warunkiem że złodziej ma ze sobą cążki lub nóż/scyzoryk.

Jeśli przechodził przypadkowo i nie ma ze sobą tych narzędzi to kołpaka nie ukradnie.

Napisano

> O ile to wydłuża proces kradzieży ? O sekundę lub dwie na koło.

trytytki są zabezpieczeniem przeciwko utracie kołpaków w trakcie eksploatacji na naszych dziurawych drogach, a nie przeciwko złodziejom... hahaha.gif

Napisano

> trytytki są zabezpieczeniem przeciwko utracie kołpaków w trakcie eksploatacji na naszych dziurawych

> drogach, a nie przeciwko złodziejom...

Moga spowodowac tez, ze amator schyli sie do kol sasiedniego auta na parkingu, bo bedzie prosciej/szybciej/latwiej.

Ja mam zasade, tani kolpak z marketu (aby wymiotow nie wzbudzal), a jak ukradna (mowie wtedy zeby sie nim udlawili) albo odpadnie na drodze to sercu nie zal.

Napisano

Ja mam 3 oryginalne i 1 nieoryginalny bo mi ukradli. Oryginalne trzymają się dobrze, natomiast nieoryginalny gubię co 1/2 roku

Napisano

> zakupiłem jednak oryginał ... fakt, że od berlingo, ale kołpaki są wklęsłe - nie powinno wyglądać

> źle.

ja do berlingo kupiłem w tesco za 50 zł biglaugh.gif trzymają sie mocno i są łudząco podobne do oryginalnych biglaugh.gif

Napisano

IMHO jezeli kołpak to tylko oryginal. Wszelkie marketowe psuja wyglad auta.

Napisano

> IMHO jezeli kołpak to tylko oryginal. Wszelkie marketowe psuja wyglad auta.

beksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Musze kupić komplet kołpaków 15" do Citroena C3 dla rodziców. Jestem za oryginalnymi (mimo że są

> drogie, serwis - ok 200zł, allegro ok 150zł).

> Może polecicie coś do nowej Cytryny C3?

Polecam nie zakladac zadnych.

Efekt wizualny jest bardzo kontrowersyjny.

Szczerze mowiac, nigdy nie zrozumiem zwolennikow.

Tak jak muzyki disco polo albo folii na dywanach w domu...

Napisano

> Polecam nie zakladac zadnych.

> Efekt wizualny jest bardzo kontrowersyjny.

> Szczerze mowiac, nigdy nie zrozumiem zwolennikow.

> Tak jak muzyki disco polo albo folii na dywanach w domu...

Nie wszczynajmy moze kolejnego boju o kolpaki i ich brak, tyle juz ich bylo, ze kazdy juz pewnie cos na ten temat wie, a zwlaszcza Twoje zdanie zna ok.gif

Napisano
  • Autor

> Polecam nie zakladac zadnych.

> Efekt wizualny jest bardzo kontrowersyjny.

> Szczerze mowiac, nigdy nie zrozumiem zwolennikow.

> Tak jak muzyki disco polo albo folii na dywanach w domu...

ja nie rozumiem fanów czarnyc stalówek, albo malowania alu na czarno ... ale nie o gustach dyskusja i nie ma sensu wybiegać z porównaniami do disco polo

Napisano

> ja nie rozumiem fanów czarnyc stalówek, albo malowania alu na czarno ... ale nie o gustach dyskusja

mam to samo sick.gif

Napisano

> W czym masz problem?

Quote:

Wszelkie marketowe psuja wyglad auta.

a to niby dlaczego ? ja mam założone marketowe i nie widać różnicy po między tymi z salonu które odpadły skromny.gif - * wygląd auta to może popsuć rysa zrobiona przez sąsiada kluczem od przedniego błotnika to tylnego biglaugh.gif

Napisano

> Quote:

> Wszelkie marketowe psuja wyglad auta.

> a to niby dlaczego ? ja mam założone marketowe i nie widać różnicy po między tymi z salonu które

> odpadły - * wygląd auta to może popsuć rysa zrobiona przez sąsiada kluczem od przedniego

> błotnika to tylnego

Takie jest moje zdanie. Oryginalny kolpak lepiej pasuje. Marketowe wygladaja jak tanie podróby. Tanie podróby czegokolwiek - psuja wyglad auta. IMHO.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.