Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Yeti - kilka pytań do posiadaczy i nie tylko...

Featured Replies

Napisano

Jak pali ten pojazd? Jak się jeździ poszczególnymi wersjami?

Mam do wyboru 3 wersje:

1,8 TSI 160KM 4x4

2,0 TDI 140KM 4x4 z DSG

2,0 TDI 170KM 4x4

założenia są takie:

1. Mam tym jeździć jakieś 3 lata/90kkm

2. Ma dawać frajdę z jazdy

3. Zawsze marzył mi się automat więc model z DSG ma u mnie fory.

4. Wersja ma być ze wszystkimi bajerami smile.gif

5. Budżet ok 100kzł

6. Koszty serwisu w sumie nie są istotne (auto ma być nowe).

7. Ma być trochę większe niż Suzuki SX4

8. Ma być trochę szybsze niż Suzuki SX4 4x4 1,6 benzyna smile.gif

Jaką widzicie alternatywę dla tych wersji Yeti, od razu mówię że auta z napędem na 2 koła odpadają.

Jak te aktualne diesle 2.0 TDI CR DPF chodzą? Bo te starsze to ponoć masakra była.

A i jeszcze jedno, ja mieszkam w niewielkim mieście, korków praktycznie brak, trasy robię takie 5km w jedną stronę minimum, czasami będzie większy wypad, jakieś 300-500km w jedną stronę, więc myślę że z DPFem nie powinno być problemów.

Napisano

> Jak pali ten pojazd? Jak się jeździ poszczególnymi wersjami?

> Mam do wyboru 3 wersje:

> 1,8 TSI 160KM 4x4

nie ma tej wersji z DSG?

P.S. napewno chcesz wydac 100kPLN za takie auto ?

Napisano

> Jak pali ten pojazd? Jak się jeździ poszczególnymi wersjami?

Nie wiem jak przedstawione przez Ciebie wersje, ale 1,2 TSI jest ekonomiczny w dość laboratoryjnych warunkach.

Dynamiczna i/lub szybka jazda ostro winduje spalanie.

> 1. Mam tym jeździć jakieś 3 lata/90kkm

Niestety, lakier jest słaby - powszechnym problemem jest rdza na tylnych drzwiach. Ponoć naklejki załatwiają sprawę.

Ewidentnie zaoszczędzili na lakierze - 80 mi.m. to bardzo cienko (a tyle potrafi być na drzwiach poniżej listwy).

> 2. Ma dawać frajdę z jazdy

Daje. Bardzo przyjemne autko.

Napisano

Ideałem byłoby 1.8TSI + DSG

2.0 TDI nie dość, że kosztuje majątek to ponoć mało aksamitnie współpracuje z DSG.

Ale z braku laku tylko to pozostaje, na plus będzie niższe zużycie paliwa ok.gif

Napisano

1.8 tsi grinser006.gif seryjnie maja po 180ps + program i masz 230ps

niepozorne auto dajace frajde z jazdy

ok 11l/spalanko trzeba liczyc grinser006.gif

aktualnie mam taki zestaw w octa2fl , w yeti mam 1.2 i tez daje rade, ale do frajdy mu daleko grinser006.gif

Napisano

> wydac 100kPLN za mini szkodę

To nie jest mini szkoda, tylko stary dobry sprawdzony Golf IV zlosnik.gifgrinser006.gif. Fakt, że za drogi.

Napisano
  • Autor

> 1.8 tsi seryjnie maja po 180ps + program i masz 230ps

> niepozorne auto dajace frajde z jazdy

Fajnie smile.gif

> ok 11l/spalanko trzeba liczyc

Ale tu już jest spory problem frown.gif

> aktualnie mam taki zestaw w octa2fl , w yeti mam 1.2 i tez daje rade, ale do frajdy mu daleko

Napisano
  • Autor

> nie wierzę

> sorry za offtopa

nie gniewam się smile.gif

Daj jakiś inny podobny SUV w podobnym wypasie i podobnej kwocie.

W grę wchodzi WYŁĄCZNIE nowy z salonu, nawet demo nie może być.

Napisano

> nie wierzę

> sorry za offtopa

wszystko na wypasie kosztuje 80% więcej niż bazówka

Napisano
  • Autor

> To nie jest mini szkoda, tylko stary dobry sprawdzony Golf IV . Fakt, że za drogi.

Nie mówię że jest tani bo nie jest, ale ciężko znaleźć coś konkurencyjnego, a zależy mi na tym żeby była full wersja.

A to że na Golfie IV to wcale do końca nie jest wada, mechanicy wiedzą jak się do tego zabrać (nawet w ASO) i części jest pod dostatkiem.

Napisano

> Jaką widzicie alternatywę dla tych wersji Yeti, od razu mówię że auta z napędem na 2 koła odpadają...

X1 2.0 noPb / 150kM sDrive odpada wiec jest xDrive ale o 10 % przekracza zalozony budzet wink.gif

Napisano

> Nie mówię że jest tani bo nie jest, ale ciężko znaleźć coś konkurencyjnego, a zależy mi na tym żeby

> była full wersja.

taka kia się nie złapie ?

Napisano
  • Autor

> X1 2.0 noPb / 150kM sDrive odpada wiec jest xDrive ale o 10 % przekracza zalozony budzet

masz jakiś konkretny przykład jaki to ma wypas?

110 tys wychodzi? To jest cena cennikowa czy po jakichś rabatach?

Napisano

> masz jakiś konkretny przykład jaki to ma wypas?

> 110 tys wychodzi? To jest cena cennikowa czy po jakichś rabatach?

Masterlease ma rabat 25% na BMW 3er więc i tu od cennika pewnie można urwać sporo hmm.gif

Napisano

> masz jakiś konkretny przykład jaki to ma wypas?

broker.otomoto.pl ok.gif

> 110 tys wychodzi? To jest cena cennikowa czy po jakichś rabatach?

Zadzwon i ponegocjuj.

Jest ciezko bo euro > 4.50 ale i tak ceny maja zacne wink.gif

jak bedziesz zainteresowany to wiecej moge napisac jutro bo podstawie kolege ktory kupuje u nich auta.

I info bedziesz mial ze pierwszej reki devil.gif

Napisano

Kia Sportage, bo :

10 x ladniejsza wink.gif, IMO ma lepsze silniki (w szczegolnosci diesle), bedzie tansza przy bogatszej wersji (za ok 115kzl bedzie full). Ma 7 lat gwarancji. Jest spora.

Minus, ze trzeba czekac na to auto i to dosc dlugo tongue.gif

Napisano

jeżeli masz wydać 100.000zł i masz miec auto z bajerami to tylko 1.8TSI, reszta się nie zmieści w budżecie, patrząc na konfigurator 2.0TDI kosztuje stokilkanaście tysięcy. Jeżeli masz możliwosć dobrych zniżek to oczywiscie możesz powalczyć, jak nie to będzie ciężko.

Z doświadczeń kolegi Octavia 2.0TDI 140KM DSG slabo się to sprawdza, po zawirusowaniu działa znacznie lepiej.

Napisano

Yeti to świetne autko, bardzo do mnie trafia ok.gif, ale w wersji z automatyczną skrzynia i bajerami jest koszmarnie droga. Zresztą konkurencja pokroju Sportage/ASX/Kuga/Vitara podobnie. To są przesadzone pieniądze za te samochody.

Wyraźnie tańsze są tylko SX4 i Duster. Ja bym wziął maksymalnie wyposażonego SX4, pomimo że to schyłkowy model. Auto znasz, wiesz czego się spodziewać.

Ewentualnie coś z USA od dobrego brokera z gwarancją bezwypadkowości. Nawet przy wysokim kursie $$, jest o wiele taniej niż w PL za auto tej samej klasy.

Napisano

> Yeti to świetne autko, bardzo do mnie trafia , ale w wersji z automatyczną skrzynia i bajerami

> jest koszmarnie droga. Zresztą konkurencja pokroju Sportage/ASX/Kuga/Vitara podobnie. To są

> przesadzone pieniądze za te samochody.

czemu przesadzone ? Jeden woli przeplacac za znaczek (choc nie w tym przypadku grinser006.gif), inny (jak np ja) woli doplacic do prawie max wyposazenia a jeszcze inny woli kupic wersje total bida z silnikiem od kosiarki.

> Wyraźnie tańsze są tylko SX4 i Duster. Ja bym wziął maksymalnie wyposażonego SX4, pomimo że to

> schyłkowy model.

Tyle, ze jakby nie patrzec SX4 to wyraznie mniejsz auto ..Jezeli chce sie przyoszczedzic to tak jak piszesz Dacia.

> Ewentualnie coś z USA od dobrego brokera z gwarancją bezwypadkowości. Nawet przy wysokim kursie $$,

> jest o wiele taniej niż w PL za auto tej samej klasy.

jak podoliczasz wszystko to juz tak rozowo nie jest (pisze o nowy autach) a dodatkowo gwarancja moze nei byc tutaj uznana.

Napisano

> taka kia się nie złapie ?

w 100kzl nie, ale praktycznie zadne auto tej klasy poza Dusterem sie nie zalapie. Oczywiscie mowimy o wersji full, czyli zaznaczamy wszytskie opcje, wybieramy silnik i 4x4 a potem targujemy sie o rabat.

Napisano

> nie gniewam się

> Daj jakiś inny podobny SUV w podobnym wypasie i podobnej kwocie.

> W grę wchodzi WYŁĄCZNIE nowy z salonu, nawet demo nie może być.

i35, sportage lub poczekac chwile na subaru XV

Napisano

> czemu przesadzone ? Jeden woli przeplacac za znaczek (choc nie w tym przypadku ), inny (jak np ja)

> woli doplacic do prawie max wyposazenia a jeszcze inny woli kupic wersje total bida z

> silnikiem od kosiarki.

IMO przesadzone ceny, popatrz choćby na USA. To że żyjemy w PL nie powinno nam przysłonić alogiczności wydania ponad 100.000 PLN za auto tej klasy. No ale tto dyskusja bardziej o anormalnym fiskaliźmie w EU, i nie na motokącik.

> Tyle, ze jakby nie patrzec SX4 to wyraznie mniejsz auto ..Jezeli chce sie przyoszczedzic to tak jak

> piszesz Dacia.

Duster jest fajny i ma mnóstwo zalet, ale ma teź wyraźne wady, a raczej cechy wynikające z niskiej ceny jak choćby wyciszenie, częściowy ocynk, czy brak takich drobiazgów jak choćby termometr temp zewnętrznej.

> jak podoliczasz wszystko to juz tak rozowo nie jest (pisze o nowy autach) a dodatkowo gwarancja

> moze nei byc tutaj uznana.

Może, może, może. IMO warto rozpoznać temat dokładniej, i brać tylko to co ma bezproblemową worldwide warranty, bo jest sporo grosza do zaoszczędzenia.

Napisano

Qashqai 2.0 Pb 140KM 4X4 w Full Wypasie (kamera cofania, navi, panoramiczny dach, system bezkluczyka, ksenony) wyjdzie po rabacie ok 92-95 tys. Jest jeszcze nowy diesel 1.6 130KM (by Renault) zbiera bardzo dobre opinie.

Napisano

> IMO przesadzone ceny, popatrz choćby na USA. To że żyjemy w PL nie powinno nam przysłonić

> alogiczności wydania ponad 100.000 PLN za auto tej klasy. No ale tto dyskusja bardziej o

> anormalnym fiskaliźmie w EU, i nie na motokącik.

Wiesz jak mieszkalem chwile w ChRl tez bylo fajnie takei wszystko tansze jakby, ale zyjemy gzie zyjemy i placimy tutaj. Te auta poniekad staja sie alternatywa dla klasy D, kosztujacej zreszta podobnie. U nas w przeciwienstwie do USA pelnowymiarowe SUVy sie tak nie sprawdzaja. Poza tym piszemy o aucie Dobrze wyposazonym (przez duze D), a nawet i takowe kompaty potrafia kosztowac pod stowe ..

> Duster jest fajny i ma mnóstwo zalet, ale ma teź wyraźne wady wynikające z niskiej ceny jak choćby

> wyciszenie, częściowy ocynk, czy brak takich drobiazgów jak choćby termometr temp zewnętrznej.

To ty chciales, zeby bylo tanio.

> Może, może, może. IMO warto rozpoznać temat dokładniej, i brać tylko to co ma bezproblemową

> worldwide warranty, bo jest sporo grosza do zaoszczędzenia.

znasz takie marki ? Ja jedynie slyszalem o Audi, ktore i tam jest drozsze.

Sporo, tzn ile ?

Napisano

> Nie mówię że jest tani bo nie jest, ale ciężko znaleźć coś konkurencyjnego, a zależy mi na tym żeby

> była full wersja.

> A to że na Golfie IV to wcale do końca nie jest wada, mechanicy wiedzą jak się do tego zabrać

> (nawet w ASO) i części jest pod dostatkiem.

Zawieszenie pochodzi z Tiguana, wnetrze połączenie Golfa 6 i 5. Fotele z Q5 przednie , tył z Roomstera.

Jeśli chodzi o ceny to od katalogu należy odjąc około 15%.

Spalanie średnie:

1.2TSI koło 7l/100km

1.4TSI koło 7,5l/100km

1.8TSI koło 8,5l/100km

2.0TDI koło 7l/100km

Napisano
  • Autor

> Zawieszenie pochodzi z Tiguana, wnetrze połączenie Golfa 6 i 5. Fotele z Q5 przednie , tył z

> Roomstera.

> Jeśli chodzi o ceny to od katalogu należy odjąc około 15%.

> Spalanie średnie:

> 1.2TSI koło 7l/100km

> 1.4TSI koło 7,5l/100km

> 1.8TSI koło 8,5l/100km

> 2.0TDI koło 7l/100km

jak by tak faktycznie 1,8 TSI paliło 8,5l

Teraz SX4 pali mi właśnie 8-9l przy moim stylu jazdy i obawiam się że 1,8 TSI spali mi 10-11 a to już dla mnie za dużo.

Napisano

> jak by tak faktycznie 1,8 TSI paliło 8,5l

> Teraz SX4 pali mi właśnie 8-9l przy moim stylu jazdy i obawiam się że 1,8 TSI spali mi 10-11 a to

> już dla mnie za dużo.

Więc się powtórzę 270751858-jezyk.gif, że będzie palić tyle samo co Twój SX4 przy zachowaniu tego samego stylu jazdy, prędkości itd. ok.gif A przy spokojnej jeździe w trasie, TSI może spalić mniej niż ten 1.6 w sx4 ok.gif

Napisano
  • Autor

> Yeti to świetne autko, bardzo do mnie trafia , ale w wersji z automatyczną skrzynia i bajerami

> jest koszmarnie droga. Zresztą konkurencja pokroju Sportage/ASX/Kuga/Vitara podobnie. To są

> przesadzone pieniądze za te samochody.

> Wyraźnie tańsze są tylko SX4 i Duster. Ja bym wziął maksymalnie wyposażonego SX4, pomimo że to

> schyłkowy model. Auto znasz, wiesz czego się spodziewać.

> Ewentualnie coś z USA od dobrego brokera z gwarancją bezwypadkowości. Nawet przy wysokim kursie $$,

> jest o wiele taniej niż w PL za auto tej samej klasy.

Auta z USA odpadają, SX4 w obecnej wersji też (bo w sumie zamiast zmieniać mogę zostawić starego, kompletnie nic się z nim nie dzieje).

Chcę trochę większe auto, ale nie dużo większe bo jest mi nie potrzebne.

A jeszcze odpowiadając innym, z tego co wiem na Yeti można wyrwać rabat jakieś naście tys, więc takie 2.0 TDI DSG wyjdzie właśnie jakieś ~115-120 - te naście da nam ~100-105 kzł więc mniej więcej tyle ile mogę max wydać.

Jak jest z zawirusowaniem auta na gwarancji? Można to zrobić? Co da się osiągnąć w rozsądnych granicach?

Napisano

> Więc się powtórzę , że będzie palić tyle samo co Twój SX4 przy zachowaniu tego samego stylu jazdy,

> prędkości itd. A przy spokojnej jeździe w trasie, TSI może spalić mniej niż ten 1.6 w sx4

Z czystej ciekawości mógłbym wiedzieć dlaczego może mniej spalić w trasie niż 1.6 z SX4 ? Yeti = większa pojemmość + turbo + bardziej kanciaste i mniej opływowe nadwozie...

Napisano

> znasz takie marki ? Ja jedynie slyszalem o Audi, ktore i tam jest drozsze.

Nie wiem które to marki, poddaję tą myśl pod rozważenie kupującemu, jako alternatywę i jako temat do samodzielnego zgłębienia.

> Sporo, tzn ile ?

Fakt masz rację, nie jest tak opłacalne jak kiedyś, ale poniżej 100k PLN się zmieści za full wypas Juke/Jeep Compass/Sportage/odpowiednik od Hyundaia. Warunek pojemność silnika poniżej 2.0, bo powyżej akcyza dramatycznie idzie do góry.

Z drugiej strony ktoś kilka postów wcześniej podał że full Quashai 2.0 benz po rabatach 92-95 tys. Jeśli to prawda, to zdecydowanie najlepsza propozycja i "na miejscu".

Lub full wyposażony SX4-to tańsza, dobra opcja.

edit: doczytałem że obie opcje nie są już brane pod uwagę. Cenna uwaga o SX4 "nic się z nim nie dzieje". To coraz rzadsza i cenna cecha nowych aut. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Z czystej ciekawości mógłbym wiedzieć dlaczego może mniej spalić w trasie niż 1.6 z SX4 ? Yeti =

> większa pojemmość + turbo + bardziej kanciaste i mniej opływowe nadwozie...

ma silnik o wyzszej sprawnosci

Napisano
  • Autor

> Fakt masz rację, nie jest tak opłacalne jak kiedyś, ale poniżej 100k PLN się zmieści za full wypas

> Juke/Jeep Compass/Sportage/odpowiednik od Hyundaia. Warunek pojemność silnika poniżej 2.0, bo

> powyżej akcyza dramatycznie idzie do góry.

Juke - za mały - a jeździłem 1,6 190KM fajny silnik, jak by taki dali do Quashai to bym sobie kupił smile.gif

Jeepy do mnie nie przemawiają, ja terenówki nie potrzebuję tylko auto do jazdy po drogach.

Hyunadai i KIA - też do mnie jakoś nie przemawia (a dla mojej serce.gif to już właściwie odpada)

> Z drugiej strony ktoś kilka postów wcześniej podał że full Quashai 2.0 benz po rabatach 92-95 tys.

> Jeśli to prawda, to zdecydowanie najlepsza propozycja, i nie warta kombinowania z frachtem z

> US.

> Lub full wyposażony SX4-to tańsza, dobra opcja.

Nissan z silnikiem 2.0 będzie pewnie jeździł jak SX4, a ja chciał bym coś szybszego smile.gif, SX4 jest fajny ale totalnie nie nadaje się na trasy i pewnie z Nissanem będzie podobnie - moc tylko w górze i spalanie na trasie przy 140-150 kosmos.

Zapowiada mi się że teraz będę częściej miał wypady po 300-600 km w jedną stronę i SX4 męczy mnie na takich trasach.

Napisano

> Nissan z silnikiem 2.0 będzie pewnie jeździł jak SX4, a ja chciał bym coś szybszego

To nie kupuj pseudoterenówki 270751858-jezyk.gif

Napisano

> spalanie na trasie przy 140-150 kosmos.

TSi w budzie YETI tez malo ne spali przy tych predkosciach....

Napisano

> Jeepy do mnie nie przemawiają, ja terenówki nie potrzebuję tylko auto do jazdy po drogach.

tylko ad vocem, Jeep Compass i Patriot to nie terenówki, lecz małe SUV. Poprzednie wersje były brzydkie jak noc listopadowa, ale obecne są OK.

Ale to z USA, wiec pod uwagę nie bierzemy...

Napisano

Chevy Captiva od PL dealera, brałeś pod uwagę ?.

Więcej samochodu za tą samą kasę co maluchy pokroju Yeti.

Napisano

> Chevy Captiva od PL dealera, brałeś pod uwagę ?.

> Więcej samochodu za tą samą kasę co maluchy pokroju Yeti.

Słuszna uwaga wink.gif Samochód stworzony na długie trasy a z obecnym silnikiem 2.2 to już konkretnie zapiernicza ok.gif

Napisano
  • Autor

> To nie kupuj pseudoterenówki

Chcę pseudoterenowke, dla mnie się świetnie sprawdza na śniegu i na sliskich trasach (czesto jezdze po górkach ), a terenowki jak Grand Vitara nie chce bo źle sie tym jeździ po asfalcie.

A jeszcze jeden istotny parametr jest ważny, jak najmniejsza utrata wartości po tych 3 latach, bo tyle chce tym jezdzic.

Napisano

> 2. Ma dawać frajdę z jazdy

Sorry za offtop, ale za 100 kpln mozna znaleźć milion pińcet sto dziewińcet innych aut, które dadzą o wiele większą frajdę z jazdy niż pseudoterenowa Skodzina wink.gif

Napisano

> Jak pali ten pojazd?

> 1,8 TSI 160KM 4x4

Jeden szczegół (np. dla mnie istotny) - do 1.8 TSI elpidżi raczej nie wsadzisz (za sensowną kwotę)

Napisano

> nie ma tej wersji z DSG?

nie ma, tylko 2.0TDI

> P.S. napewno chcesz wydac 100kPLN za takie auto ?

a co będzie tańsze? Duster? zlosnik.gif

z sensownych opcji:

XV 2.0 CVT na wiosnę/latem - 25.700-32.090 euro clown.gif

Sportage 2.0 lub 2.0CRDi 6AT - coś tańszego

Haldex4:

Kuga 2.0 TDCi w dwóch wersjach silnikowych Powershift, prześwit 18cm, jak Yeti

Tiguan 2.0TDI DSG - cięższy od Yeti, więc pali odrobinkę więcej; 2 cm większy prześwit, w wersji Track&Field kąt natarcia 28* ok.gif; mniejsza utrata wartości, ale droższy, chyba że w leasingu

nie wiem jak nowa CX-5, tylko 2.0 benz. 6AT, ale reszta ma niegodne zlosnik.gif napędy

Napisano

> nie ma, tylko 2.0TDI

chronia "konkutecje" tiguana zlosnik.gif

> a co będzie tańsze? Duster?

bez przesady

> z sensownych opcji:

> XV 2.0 CVT na wiosnę/latem - 25.700-32.090 euro

> Sportage 2.0 lub 2.0CRDi 6AT - coś tańszego

i35 ok.gif

> Haldex4:

> Kuga 2.0 TDCi w dwóch wersjach silnikowych Powershift, prześwit 18cm, jak Yeti

> Tiguan 2.0TDI DSG - cięższy od Yeti, więc pali odrobinkę więcej; 2 cm większy prześwit, w wersji

> Track&Field kąt natarcia 28* ; mniejsza utrata wartości, ale droższy, chyba że w leasingu

> nie wiem jak nowa CX-5, tylko 2.0 benz. 6AT, ale reszta ma niegodne napędy

cx-5 fajnie wyglada "w prospektach" wink.gif

jesli naped taki jak w 6 MPS to tragedii nie ma icon_rolleyes.gif

Napisano

> Chcę pseudoterenowke, dla mnie się świetnie sprawdza na śniegu i na sliskich trasach (czesto jezdze

> po górkach ), a terenowki jak Grand Vitara nie chce bo źle sie tym jeździ po asfalcie.

Bez urazy, ale masz lekki problem z ogarnięciem przynależności aut wymienianych w tym wątku, przez co zawężasz krąg poszukiwań.

Aktualna Grand Vitara to zwykły SUV który normalnie jeździ po asfaltach, z terenówką ma niewiele wspólnego.

Napisano

> bez przesady

ale poza markami koreańskimi nie ma nic tańszego co można dumnie nazwać 4WD zlosnik.gif

> i35

jest brzydszy od S.; prześwit 17cm zamiast 17,6cm

> cx-5 fajnie wyglada "w prospektach"

> jesli naped taki jak w 6 MPS to tragedii nie ma

czyli jaki?

Napisano

> w 100kzl nie, ale praktycznie zadne auto tej klasy poza Dusterem sie nie zalapie. Oczywiscie mowimy

> o wersji full, czyli zaznaczamy wszytskie opcje, wybieramy silnik i 4x4 a potem targujemy sie

> o rabat.

ale czy full wypas yeti = full wypas sportage, i35 czy captiva ?

koreańce często już w standardzie mają bogate wyposażenie ok.gif

porównywałeś co ma kia w/s skoda ?

po za tym dziwne podejście ... zaznaczamy co jest, a nie co jest potrzebne ?

Napisano

> ale poza markami koreańskimi nie ma nic tańszego co można dumnie nazwać 4WD

> jest brzydszy od S.; prześwit 17cm zamiast 17,6cm

> czyli jaki?

wieloplytkowe sprzego (nie wiem jakie jest napiecie wstepne czyli czy jest 90:10 no.gif czy moze 60:40 claps.gif)

czyli jak np: x-drive (30:70)

Napisano

> ale czy full wypas yeti = full wypas sportage, i35 czy captiva ?

> koreańce często już w standardzie mają bogate wyposażenie

taka mała uwaga - ix35 może mieć już kiłowego Dynamaxa ok.gif ale Captiva ma pseudo 4WD no.gif i chyba już troszkę odstaje poziomem

Napisano

> Sorry za offtop, ale za 100 kpln mozna znaleźć milion pińcet sto dziewińcet innych aut, które dadzą

> o wiele większą frajdę z jazdy niż pseudoterenowa Skodzina

No to dajesz... tylko NOWE!!!

Krawiec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.