Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Yeti - kilka pytań do posiadaczy i nie tylko...

Featured Replies

Napisano

> No to dajesz... tylko NOWE!!!

> Krawiec

juz bylo powiedziane

poczytaj wyzej

Napisano

> Kia Sportage, bo :

> 10 x ladniejsza

Jak ktos mega festyn lubi... nie kazdy w samochodzie slucha Bayer Full oink.gif

> Jest spora.

Z zewnatrz. W srodku miejsca nie jest wiecej niz w Yeti spineyes.gif

Napisano

> jak by tak faktycznie 1,8 TSI paliło 8,5l

W przypadku Octavii z tym silnikiem zużycie paliwa w mieście na poziomie 8,5-9 l/100 km jest jak najbardziej realne, jednakże Skoda Yeti jest cięższa od Octavii a ponadto napęd 4x4 też może się przyczynić do wyższego spalania.

Napisano

> Krawiec

np Mitsubishi ASX

Napisano

> ale czy full wypas yeti = full wypas sportage, i35 czy captiva ?

tak na prawde nigdy 1:1 nie porownasz, bo raz, ze auta nie maja identycznych silnikow a czasami co za tym idzie standardowego wyposazenia, dwa ze sa rozne opcje wyposazenia.

> koreańce często już w standardzie mają bogate wyposażenie

> porównywałeś co ma kia w/s skoda ?

zgadza sie, dlatego w Kile wyjdzie wiecej za mniej.

> po za tym dziwne podejście ... zaznaczamy co jest, a nie co jest potrzebne ?

hej, to nie mowilem o "Full" a co znaczy full to mozna sobie w slowniku sprawdzic grinser006.gif. Poza tym, jak sie czyta liste to i to sie przyda i tamto, rodzice planowali zamowic Sportage do 100kzl a skonczylo sie na 110kzl, ja jedynie bym wyrzucil podgrzewanie tylnych siedzen - ale sie nie da grinser006.gif oraz system parkowania. Ta cena to i tak byla bez dwoch-trzech opcji tongue.gif

Napisano

> np Mitsubishi ASX

nie ma wersji z automatem.

Napisano

> juz bylo powiedziane

> poczytaj wyzej

wg cen w rajchu (szybki podgląd cen) Sportage dizlowe 136KM wychodzi cennikowo drożej niż Yeti 140KM oslabiony.gif

ale co ciekawe, Yeti jest dostępny w wersji TSI 152KM DSG, a Sportage w CRDi 184KM 6AT - może w Polsce już też?

Napisano

> Z czystej ciekawości mógłbym wiedzieć dlaczego może mniej spalić w trasie niż 1.6 z SX4 ? Yeti =

> większa pojemmość + turbo + bardziej kanciaste i mniej opływowe nadwozie...

Wyższa sprawność silnika, i przy spokojnej jeździe katalogowe spalanie robi się bez problemu, a i niżej można zejść.

Napisano

> np Mitsubishi ASX

Ani to szybsze, ani tańsze, ani nie ma lepszej trakcji niż Yeti jedyna frajda to tak że nie jest to PancerVagen hehe.gif

Napisano

> zgadza sie, dlatego w Kile wyjdzie wiecej za mniej.

NIe wyjdzie, na Kiłe nie masz rabtów tak wysokich jak na Skode.

Napisano

> NIe wyjdzie, na Kiłe nie masz rabtów tak wysokich jak na Skode.

na Kile nie masz w ogole rabatow a i odczekac trzeba swoje. Jednak jak porownywalem bogatsze wersje to Kila wychodzila jednak taniej, no chyba ze rabat w Skodzie moze siegnac 10kzl to ok.

Napisano

> na Kile nie masz w ogole rabatow a i odczekac trzeba swoje. Jednak jak porownywalem bogatsze wersje

> to Kila wychodzila jednak taniej, no chyba ze rabat w Skodzie moze siegnac 10kzl to ok.

10 to jest przy wersji najtanszej. przy najdrozszej 25 spokojnie mozna liczyc.

Napisano

> na Kile nie masz w ogole rabatow a i odczekac trzeba swoje. Jednak jak porownywalem bogatsze wersje

> to Kila wychodzila jednak taniej, no chyba ze rabat w Skodzie moze siegnac 10kzl to ok.

+-15%

Napisano

Jeździłem niewiele bo zrobiłem raptem 2 kkm.

2.0 TDI 140 KM 4x4, skrzynia manualna 6-tka, wersja Elegance.

Auto spodobało mi się niesamowicie pod względem wyglądu wnętrza, wykonania, przestronności. Wygodna pozycja za kierownicą. Z tyłu również mnóstwo miejsca, dobrze wyciszone.

Pojechałem tym na mazury, więc trochę drogi to była "eska" z Warszawy do Wyszkowa, potem normalne krajówki. Na miejscu krótkie odcinki ok. 30 km. Prowadziło się bardzo dobrze po równej drodze jak i nierównościach.

Jedyna wada tego auta to chyba bagażnik. Wrzuciłem 3 torby jakieś zakupy i było po bagażniku.

Jazda na eskach trochę szybsza niż ograniczenie, na krajówkach normalne wyprzedzanie. Jechałem późnym wieczorem więc ruch był znikomy.

Auto niestety spaliło średnio ok 8,5 l/100 km. Nie wiem czy dobry wynik w 4x4 na te warunki, ale uważam że powinno być chyba mniej.

Jeżdżąc Superbem z napędem FWD 2.0 TDI 170 KM, nigdy nie udało mi się osiągnąć takiego wyniku. Było zdecydowanie mniej, ale 4x4 zawsze będzie więcej paliło. Coś za coś. Start Yetim 4x4 był fantastyczny. Auto przyklejone do drogi.

Napisano
  • Autor

> Bez urazy, ale masz lekki problem z ogarnięciem przynależności aut wymienianych w tym wątku, przez

> co zawężasz krąg poszukiwań.

> Aktualna Grand Vitara to zwykły SUV który normalnie jeździ po asfaltach, z terenówką ma niewiele

> wspólnego.

Jeździłeś GV? Należę do Klubu Suzuki i na nie jednym zlocie jeździłem GV w terenie, GV wśród SUVów to prawdziwa terenówka, reduktor, blokady, miękkie zawieszenie... dla mnie odpada całkowicie, nie jest mi to potrzebne.

A płacimy za te terenowe umiejętności GV tym że na drodze buja i w środku jest mało miejca w stosunku do wielkości zewnętrznej.

Napisano
  • Autor

> Jeździłem niewiele bo zrobiłem raptem 2 kkm.

> 2.0 TDI 140 KM 4x4, skrzynia manualna 6-tka, wersja Elegance.

> Auto spodobało mi się niesamowicie pod względem wyglądu wnętrza, wykonania, przestronności. Wygodna

> pozycja za kierownicą. Z tyłu również mnóstwo miejsca, dobrze wyciszone.

O to mi właśnie chodzi, żeby było więcej miejsca w środku, poza tym podoba mi się cały system foteli z tyłu też jest fajny, wyjmę sobie całe fotele jak będę chciał czasami coś większego zabrać, można poskładać przesuwać, przy 2 dzieci to idealny tył smile.gif

> Pojechałem tym na mazury, więc trochę drogi to była "eska" z Warszawy do Wyszkowa, potem normalne

> krajówki. Na miejscu krótkie odcinki ok. 30 km. Prowadziło się bardzo dobrze po równej drodze

> jak i nierównościach.

> Jedyna wada tego auta to chyba bagażnik. Wrzuciłem 3 torby jakieś zakupy i było po bagażniku.

Bagażnik jest większy niż w SX4 i to dość sporo więc spokojnie mi wystarczy.

> Jazda na eskach trochę szybsza niż ograniczenie, na krajówkach normalne wyprzedzanie. Jechałem

> późnym wieczorem więc ruch był znikomy.

> Auto niestety spaliło średnio ok 8,5 l/100 km. Nie wiem czy dobry wynik w 4x4 na te warunki, ale

> uważam że powinno być chyba mniej.

Właśnie w sumie to mnie martwi to spalanie, przy zakupie diesla chciałbym żeby mi koło 7l/100km spalił i nie więcej, a jak ma palić 8,5l to wolę kupić TSI.

Nigdzie u Dealera nie znalazłem TDI z DSG do testów, a chciałbym tym pojeździć frown.gif

> Jeżdżąc Superbem z napędem FWD 2.0 TDI 170 KM, nigdy nie udało mi się osiągnąć takiego wyniku. Było

> zdecydowanie mniej, ale 4x4 zawsze będzie więcej paliło. Coś za coś. Start Yetim 4x4 był

> fantastyczny. Auto przyklejone do drogi.

SX4 4x4 nie pali więcej niż SX z napędem na przód, ale np hatchback pali dużo więcej niż sedan (pewnie przez opory powietrza), w twoim tym przypadku będzie pewnie podobnie.

Napisano

> Właśnie w sumie to mnie martwi to spalanie, przy zakupie diesla chciałbym żeby mi koło 7l/100km

> spalił i nie więcej, a jak ma palić 8,5l to wolę kupić TSI.

> Nigdzie u Dealera nie znalazłem TDI z DSG do testów, a chciałbym tym pojeździć

2.0 TDI 140KM (CBAB) w moim passacie jeszcze 7l z całego baku nie spalił. Więc jest nieźle jak na tą moc i pojemność. Nogi raczej lekkiej nie mam. Normą jest spalanie około 6.4 w cyklu mieszanym. Na tempomacie przy 6 biegu i 100km/h pali 4.7 na dwupasmówce. 170KM spali ponad 7, ale duzo zależy od stylu jazdy. RAczej poniżej 8 przy normalnym uzytkowaniu sie utrzymasz.

Tylko passat jest na pewno cięższy od Yeti, ale też bardziej opływowy.

Napisano

> Jeździłeś GV? Należę do Klubu Suzuki i na nie jednym zlocie jeździłem GV w terenie, GV wśród SUVów

> to prawdziwa terenówka, reduktor, blokady, miękkie zawieszenie... dla mnie odpada całkowicie,

> nie jest mi to potrzebne.

> A płacimy za te terenowe umiejętności GV tym że na drodze buja i w środku jest mało miejca w

> stosunku do wielkości zewnętrznej.

Nie jeździłem GV, ale jeździłem porównywalną konkurencją Kuga/Sportage/ix35/RAV4. Rozumiem, że prowadzenie Vitary może Ci nie odpowiadać, ale wyprowadzanie z tego wniosku, że jest to terenówka, jest zdecydowanie za daleko idące. Jest to zwykły cywilny SUV, to że ma AWD nie zmienia tego.

Terenówki to np. Patrol, Land Cruiser, generalnie sprzęty na bazie których robi się samochody wyprawowe.

Napisano

> Normą jest spalanie około 6.4 w cyklu mieszanym.

Twój cykl mieszany nie będzie wymierny dla innych miast w Polsce.

Macie dużo dwupasmówek i bezkolizyjnych skrzyżowań.

W Krakowie spokojnie będziesz miał litr więcej.

Napisano

> Twój cykl mieszany nie będzie wymierny dla innych miast w Polsce.

> Macie dużo dwupasmówek i bezkolizyjnych skrzyżowań.

> W Krakowie spokojnie będziesz miał litr więcej.

dokladnie, kolega w A4 2.0 tdi 170KM ma ok 8,6 srednio (Wawa), gdzie czasem robi trase. Oczywiscie na trasie schodzi nizej, przy mojej nodze spalil juz ok 7l na autostradzie. Drugi kolega ma Passata B6 z 2.0 tdi i DSG, jemu srednie jest ok 9. choc tu tez na trasie spada do 7l. Oba auta nie maja 4x4, wiec pewnie byloby wiecej.

Napisano

> dokladnie, kolega w A4 2.0 tdi 170KM ma ok 8,6 srednio (Wawa), gdzie czasem robi trase. Oczywiscie

> na trasie schodzi nizej, przy mojej nodze spalil juz ok 7l na autostradzie. Drugi kolega ma

> Passata B6 z 2.0 tdi i DSG, jemu srednie jest ok 9

kolego, tylko że określenie 2.0 TDI nie mówi absolutnie nic. tu masz mnóstwo silników 2.0TDI - niekoniecnzie mają poza nazwą ze sobą cokolwiek wspólnego smile.gif

Napisano

> nie gniewam się

> Daj jakiś inny podobny SUV w podobnym wypasie i podobnej kwocie.

> W grę wchodzi WYŁĄCZNIE nowy z salonu, nawet demo nie może być.

Sportage 2.0 diesel z 6 biegowym automatem.

Napisano
  • Autor

> Nie jeździłem GV, ale jeździłem porównywalną konkurencją Kuga/Sportage/ix35/RAV4. Rozumiem, że

> prowadzenie Vitary może Ci nie odpowiadać, ale wyprowadzanie z tego wniosku, że jest to

> terenówka, jest zdecydowanie za daleko idące. Jest to zwykły cywilny SUV, to że ma AWD nie

> zmienia tego.

> Terenówki to np. Patrol, Land Cruiser, generalnie sprzęty na bazie których robi się samochody

> wyprawowe.

Mniej więcej wiem o co Ci chodzi. GV wśród innych SUVów które wymieniłeś to prawdziwa terenówka, nie ma jej jednak co porównywać do Patroli, Wranglerów czy innych tego typu sprzętów.

Nie pasuje mi taka charakterystyka samochodu jak GV czy inne terenówki, zależy mi bardziej na szybkim pokonywaniu zakrętów niż na terenie, a 4x4 w SX4 świetnie się sprawdza w zimie i na mokrym, dlatego nie biorę pod uwagę wersji 4x2.

Napęd na przód w Yeti czy podobnym SUVie to jest bez sensu, wolał bym Octavię jak bym miał kupić z napędem na przód.

Napisano

... jeździłem porównywalną konkurencją Kuga/Sportage/ix35/RAV4. ...

Każdy z powyższych prowadzi się zupełnie inaczej niż GV. To są komfortowe SUVy całkiem nieźle radzące sobie na asfalcie. GV (choć oczywiście przy braku ramy nie może być nazwana pełnoprawną terenówką) to naprawdę zupełnie inna para kaloszy. Jeżeli ktoś potrzebuje żwawego i komfortowego auta głównie na asfalt to od Suzuki powinien się trzymać z dala.

Napisano

No to ciężko będzie coś znaleźć, coś ze sprawnym 4x4, zwartym, twardym i pewnym zawieszeniu, niekoniecznie o dużym prześwicie, z precyzyjnym prowadzeniu na szosie. Szczególnie, że warunkiem jest fabrycznie nowe i full wypas.

Faktycznie, w te specyficzne wymagania Yeti się jakoś wpisuje.

Gdyby granica 100k była do przekroczenia, to w okolicach 125k PLN jest BMW X1 z 4x4(xDrive) z dieslem 143Km i automatem. No, ale jakby nie patrzeć to sporo więcej. linka do alle.

Do full wypas mu jednak daleko.

Napisano

> No to ciężko będzie coś znaleźć, coś ze sprawnym 4x4, zwartym, twardym i pewnym zawieszeniu,

> niekoniecznie o dużym prześwicie, z precyzyjnym prowadzeniu na szosie. Szczególnie, że

> warunkiem jest fabrycznie nowe i full wypas.

> Faktycznie, w te specyficzne wymagania Yeti się jakoś wpisuje.

moze podniesione kombi

octavia scout?

> Gdyby granica 100k była do przekroczenia, to w okolicach 125k PLN jest BMW X1 z 4x4(xDrive) z

> dieslem 143Km i automatem. No, ale jakby nie patrzeć to sporo więcej. linka do alle.

x1 bedzie sie najlepiej prowadzil po czarnym w wszystkich wymienionych aut w tym watku ok.gif

> Do full wypas mu jednak daleko.

wolabym dobrze porwadzace sie auto niz wodotryski icon_rolleyes.gif

Napisano

> wolabym dobrze porwadzace sie auto niz wodotryski

ja bym wolał lepsze wyposażenie i prawidłowo prowadzące się auto vs gorsze wyposażenie i świetnie prowadzące się auto.

Napisano

> ja bym wolał lepsze wyposażenie i prawidłowo prowadzące się auto vs gorsze wyposażenie i świetnie

> prowadzące się auto.

co poza klima, automatem, elektyryka, esp, wpomaganiem kierownicy ci jeszcze potrzeba?

Napisano

> co poza klima, automatem, elektyryka, esp, wpomaganiem kierownicy ci jeszcze potrzeba?

moje potrzeby uzależnione są od budżetu jakim dysponuję/lub dysponowałbym

przy kwocie 100 kzł - chciałbym mieć jeszcze/dodatkowo:

- klima koniecznie automat

- fabryczny bluetooth

- tempomat

- komputer pokładowy

- czujniki cofania (przód i tył)

- podłokietnik

- kierownica obszyta skórą

- reflektory ksenonowe

- mile widziana ogrzewana przednia szyba

- relingi dachowe

- przyciemniane szyby (ale tylko z tyłu)

acha jeszcze sterowanie radiem i tel. z kierownicy

Napisano

> kolego, tylko że określenie 2.0 TDI nie mówi absolutnie nic. tu masz mnóstwo silników 2.0TDI -

> niekoniecnzie mają poza nazwą ze sobą cokolwiek wspólnego

no fakt, zapomnialem magiczne kody VAGa grinser006.gif

jeden to MY07 bez CR - z tego co widze jest jeden, drugi to MY08 z CR, tez jeden.

Napisano

> nie gniewam się

> Daj jakiś inny podobny SUV w podobnym wypasie i podobnej kwocie.

> W grę wchodzi WYŁĄCZNIE nowy z salonu, nawet demo nie może być.

hmmm ja tez bylem zainteresowany Yeti. tez chcialem wersje wypas. ale:

1. przejechalem sie tym i mi przeszlo. i to bardzo szybko.

2. znajomy w tym samym czasie kupil Quashaia - dał (po rabacie) 10 tysi mniej niz odpowiednik za pełny wypas (+miał dodatakowo szklany dach). Nissan dał mu kilkanascei % rabatu. ma 150 konnego diesla w wysokiej wersji (kamera, alu itp) za 85+ tysi. takze zainteresowalbym sie nissanem (nawet po dorzuceniu 4x4 nie przekroczy 100 tys).

Napisano

> hmmm ja tez bylem zainteresowany Yeti. tez chcialem wersje wypas. ale:

> 1. przejechalem sie tym i mi przeszlo. i to bardzo szybko.

> 2. znajomy w tym samym czasie kupil Quashaia - dał (po rabacie) 10 tysi mniej niz odpowiednik za

> pełny wypas (+miał dodatakowo szklany dach). Nissan dał mu kilkanascei % rabatu. ma 150

> konnego diesla w wysokiej wersji (kamera, alu itp) za 85+ tysi. takze zainteresowalbym sie

> nissanem (nawet po dorzuceniu 4x4 nie przekroczy 100 tys).

a jezdziles Quashai'em ?

Nie wiem moze jestem za wymagajacy, ale zrobilem nim trase do Wawa-Gdansk + Hel i juz mi sie przestal podobac. Czesc trasy powrotnej spedzilem na siedzeniu pasazera i pierwszy raz w samochodzie bylo mi nie dobrze tongue.gif

Napisano

> a jezdziles Quashai'em ?

ano.

> Nie wiem moze jestem za wymagajacy, ale zrobilem nim trase do Wawa-Gdansk + Hel i juz mi sie

> przestal podobac. Czesc trasy powrotnej spedzilem na siedzeniu pasazera i pierwszy raz w

> samochodzie bylo mi nie dobrze

zalezy co kto lubi. od SUVa nie wymaga sie wiele. z tych dwojga - Nissan jest poprostu bardziej sensowny. To jest troche "tapczan" i ok. Absolutnie brak szału - czego oczekiwac od renault. Ale jest sporo tańszy niz Skoda.

Yeti natomiast to "drewno" i nic w zamian. Wyglada tak sobie a do tego wołają za niego troche za duzo.

BTW. z tym "moj pierwszy raz i Nissan" to troche przesadzasz wink.gif Tak źle nie jest. Na pewno znajdziesz auta ktorymi jezdzi sie gorzej.

Napisano

> Krawiec

Daleko nie szukając - w okolicach 100 kpln można pewnie wyrwać Golfa GTI.

Napisano

> Daleko nie szukając - w okolicach 100 kpln można pewnie wyrwać Golfa GTI.

mozna wyrwac za tyle bez zadnego problemu Leona Cupra R z fabrycznym chipem (tj. 300+). nówka na gwarancji.

ino te 11 litrów na 100 moze byc problemem smile.gif

Napisano

> moze podniesione kombi

> octavia scout?

zasadniczo prześwit jak w Yeti - szybciej w koleinach się nie zawiesi zlosnik.gif

Napisano

Qashqai - japoński samochód zaprojektowany i produkowany w Anglii, sinik, o którym myślimy, to dCi z Renuara zlosnik.gif a napęd (nędzny) pamięta czasy pierwszego X-traila facepalm%5B1%5D.gif skrzynia 6AT

niech on lepiej pozostanie przy Skodzie zlosnik.gif

Napisano

> ano.

> zalezy co kto lubi. od SUVa nie wymaga sie wiele. z tych dwojga - Nissan jest poprostu bardziej

> sensowny. To jest troche "tapczan" i ok. Absolutnie brak szału - czego oczekiwac od renault.

nie jestem milosnikiem twardych zawieszen, ale te w owym Nissanie wyranie mi nie podeszlo. Do tego byl jakis slabiutki diesel + kilka os na pokladzie i bylo slaaabo.

> Ale jest sporo tańszy niz Skoda.

> Yeti natomiast to "drewno" i nic w zamian. Wyglada tak sobie a do tego wołają za niego troche za

> duzo.

co do wyglada to sie zgodze, tj w reklamie mozna straszyc w lesie grinser006.gif

> BTW. z tym "moj pierwszy raz i Nissan" to troche przesadzasz Tak źle nie jest. Na pewno znajdziesz

> auta ktorymi jezdzi sie gorzej.

zgoda, poprzednim razem jechalismy Navara - bujalo na "7" bardziej grinser006.gif

Napisano

>Czesc trasy powrotnej spedzilem na siedzeniu pasazera i pierwszy >raz w

> samochodzie bylo mi nie dobrze

Ja chcialem sie przejechac z tylu to okazalo sie ,ze pasy sa krotkie hahaha.gif

Napisano

> takze zainteresowalbym sie nissanem (nawet po dorzuceniu 4x4 nie przekroczy 100 tys).

Kumpel miał Pathfindera, full wypas. Z ulgą sprzedał po 3 latach.

Psuło się to niemożebnie, a poziom krakowskiego serwisu to dno i 2 m mułu.

Przykład - w 2,5 letnim aucie padł osuszacz od klimatyzacji, zgłoszona usterka na 2 tyg. przed wyjazdem wakacyjnym. W przeddzień wyjazdu panowie dzwonią, że sobie zły osuszacz zamówili.

Kumpel pojechał do HR zastępczym focusem - i to był gwóźdź do trumny Nissana u niego.

Silnik OK, ale elementy wyposażenia padały jak muchy - np. wracał ze Szwajcarii z niedomkniętym szyberdachem.

Niestety, w Nissanie japoński pozostał tylko znaczek, jakość jest jak 2 liga Renault.

Napisano

> Jaką widzicie alternatywę dla tych wersji Yeti, od razu mówię że auta z napędem na 2 koła odpadają.

Może zobacz ix35 / sportage ?

Napisano

> Ale jest sporo tańszy niz Skoda.

Nie wiem jak teraz ale w zeszłym roku w listopadzie jak zamawiałem swojego Yeti to nie było szans wyrwać nic tańszego z porównywalnym wypasem czyli:

- mocna benzyna (minimum 140KM)

- 4x4

- klima automatyczna

- pełna elektryka

- ogrzewane siedzenia

- ogrzewana przednia szyba

- xenony

- hak

oczywiście NOWE i nie koniecznie musiał to być SUV, ale też sedan odpadał. Różne rzeczy oglądałem i nie dało rady poniżej 95k.

Krawiec

Napisano

> Qashqai - japoński samochód zaprojektowany i produkowany w Anglii, sinik, o którym myślimy, to dCi

> z Renuara a napęd (nędzny) pamięta czasy pierwszego X-traila skrzynia 6AT

dziękujemy, kapitanie oczywisty.

dCi to nic złego.

> niech on lepiej pozostanie przy Skodzie

no tak. bo to prawie VW i warto dopłacic to znaczka.

Napisano

> ...no tak. bo to prawie VW i warto dopłacic to znaczka...

Zawsze warto doplacic do znaczka ok.gif

Kupujac auto nalezy myslec o pozniejszej odsprzedazy i utracie wartosci.

Jakos wtorny rynek woli vw czy skode od nissana.

Napisano

> mozna wyrwac za tyle bez zadnego problemu Leona Cupra R z fabrycznym chipem (tj. 300+). nówka na

> gwarancji.

> ino te 11 litrów na 100 moze byc problemem

Chyba Mitsubishi Lancer Ralliart jest w tej cenie. Ma automat typu DSG i super napęd 4x4 zlosnik.gif

Tylko że to nie jest SUV (a to było założenie autora wątku) i chla więcej niż Suzuki SX4 zlosnik.gif

Napisano

> dziękujemy, kapitanie oczywisty.

proszę kapitanie kupmy-kaszkaja-na -przekór-vagowi zlosnik.gif bo racjonalnych przesłanek ku temu po prostu brak

> dCi to nic złego.

nie myślisz chyba, że uważam vw-owskie 2.0TDI za lepszy czy trwalszy silnik? cfaniaczek.gif

Yeti jest w tym przypadku lepszym wyborem...

> no tak. bo to prawie VW i warto dopłacic to znaczka.

nie wierzę, że trzeba dopłacać, i kupno takiego SUVa ma jeszcze sens to raz, a dwa Skodą da radę przejechać te 90kkm i jescze ją dobrze odsprzedać, jeśli zakupi maksymalną dodatkową gwarancję

Napisano

> Zawsze warto doplacic do znaczka

> Kupujac auto nalezy myslec o pozniejszej odsprzedazy i utracie wartosci.

> Jakos wtorny rynek woli vw czy skode od nissana.

Kupując auto należy myśleć czy się nam podoba i spełnia nasze potrzeby. Nie wyobrażam sobie wziąć auto mniej mi odpowiadające, i przez kilka lat użytkowania ponosić wyrzeczenia, bo ma mniejszą utratę wartości.

Napisano

> Zawsze warto doplacic do znaczka

> Kupujac auto nalezy myslec o pozniejszej odsprzedazy i utracie wartosci.

> Jakos wtorny rynek woli vw czy skode od nissana.

Bez sensu. Przez lata męczyć się z samochodem, który nie spełnia naszych oczekiwań w stu procentach aby na koniec wyciągnąć z niego parę tysięcy więcej? Gra nie warta świeczki.

Napisano

> Daleko nie szukając - w okolicach 100 kpln można pewnie wyrwać Golfa GTI.

Czy to jakieś święto dzisiaj mamy? busted.gif

Napisano

a kunia z rzendem temu kto mi napisze, którą gen. Haldexa ma

NAJNOWSZY Seat Altea Freetrack 2.0 TSI 211KM DSG6 za podobno 115kzł

??? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.