Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Citigo- są ceny

Featured Replies

Napisano

> dla mnie cena jest bez sensu, 36kzł za takie gówienko

> z dyszke tańsze powinno być

Buahahahahah, stary, chodź no ze ścierą i przetrzyj mi monitor...

O borze... Że Ty nie grzmisz...

A za darmo to też za drogo?

Napisano

> problem ze sparkiem polega na tym, że wygląda dobrze tylko w katalogu.

> bo na żywo jest "trochę" gorzej:

ooniee.gif

Napisano

> ale większe auto to nie tylko metraż - to także bezpieczeństwo, jakość prowadzenia, amortyzacji,

> więcej miejsca na kolana i ogólnie inny "sposób na samochód" (choć miałem kiedyś pół roku

> Fabię I HTP w najgorszej wersji - obowiązkowy niebieski kolor - i do dziś mam traumę po

> schowku bez drzwiczek przed pasażerem i plastikowych zderzakach... )

> tak czy siak mam problem ze zrozumieniem do kogo kierowane są auta takie jak to Citigo:

> - podstawowe auto w rodzinie - nie nadaje się

> - drugie auto w rodzinie - jak ktoś ma kasę na utrzymanie to kupi raczej coś lepszego

> - auto dla kobiety - chyba tylko jak nie ma jej kto doradzić przy zakupie

> zostają emeryci

takie jest Twoje podejście, ale jak do salonu po nowy samochód pójdzie mój teść, to będzie miał takie wymagania:

- jak najmniejszy

- jak najtańszy

- jak najmniej dodatkowego wyposażenia, bo to mu niepotrzebne, a tylko się może popsuć

i on ma naprawdę gdzieś jak to się prowadzi, jak jest wyciszone, czy widać blachę czy nie, ile ma poduszek, ile miejsca: we dwójkę z teściową się zmieszczą i to im wystarczy. I dobrze, że ludzie z takimi wymaganiami mogą dziś jeszcze kupić samochód, a nie tylko wszędzie wypasy, gwiazdki, poduszki i duperele zlosnik.gif

A używanego też nie kupi. Dziś jeździ piętnastoletnim uno, które mają od nowości. Na następny samochód dla nich takie citigo w podstawowej wersji pasuje idealnie

Napisano

> ale większe auto to nie tylko metraż - to także bezpieczeństwo, jakość prowadzenia, amortyzacji,

> więcej miejsca na kolana i ogólnie inny "sposób na samochód"

Bla,bla,bla,bla.

No fajno.

A jeździłeś kiedyś takim autem vs faktycznie miejskie auto po MIEŚCIE?

Bo mi zdarza się od czasu do czasu i ilość różnych mięsistych słanych pod adresem kolubryny jest powalająca.

"ooo, tu bym stanął, tu bym stanął, ooo, tu też bym stanął, no ale nie tą szafą".

Per analogiam - po co pchać się do miasta kolubryną chochlującą x-naście litrów, skoro można zgrabnym autem ćpającym 6?

Wiesz - klucz do sukcesu to SPECJALIZACJA.

A argument "bo BEZPIECZEŃSTWO" - proszcię...

Od czasu, gdy miałem godzinny wykład, jak to drewienko w kabinie podniesie bezpieczeństwo w sposób 10x wyższy niż kpl poduszek powietrznych jestem na ten argument kompletnie impregnowany.

A w Twoich ustach jest on co najmniej śmieszny (nie użyję dosadniejszych określeń), bo parę postów wyżej uznałeś ESP w małym samochodzie za zbędne - to jak to w końcu jest?

> - drugie auto w rodzinie - jak ktoś ma kasę na utrzymanie to kupi raczej coś lepszego

Albo nie - jeżeli nie potrzebuje, albo potrzebuje małego?

> - auto dla kobiety - chyba tylko jak nie ma jej kto doradzić przy zakupie

Albo właśnie ma - po co napinać się na metraże, skoro nie masz takiej potrzeby, albo wręcz są one pod prąd potrzeb?

> zostają emeryci

A emeryt to co, pies?

Napisano

> z jednej strony 5 klocków piechotą nie chodzi a z drugiej strony wolałbym dopłacić 5 koła do

> większego auta niż do klimy na ten przykład

No i tu jest pies pogrzebany... TY byś wolał. A ja na przykład wolę mieć łatwiej zaparkowac w zapchanym centrum miasta. Jak kupowałem i10 też się w innych salonach pukali w czoła, że za te pieniądze mógłbym mieć "prawdziwy" samochód - tylko pytanie, po co mi on?

Napisano

> 80% aut klasy A nie ma klimy - cena panie cena

ale właśnie za 33kzł brałby skodzianke z klimą, albo inne auto tej klasy,

a nie patrzył na szyby z tyłu gdzie i tak nikt nie będzie jeździł na co dzień spineyes.gif

> oczywiście- 60 km da radę ale chodzi o wrażenia- po jeździe próbnej miałem odczucia iż cc700 było

> szybsze

nie wierzę grinser006.gif

C1 zbiera się naprawdę nieźle, oczywiście jadąc w 2os max

a VAG na papierze ma podobne parametry niewiem.gif

bardziej ciekawi mnie spalanie, bo np w c1 6L jest ciężko zrobić, matiz palił więcej ok.gif

> z czego wnioskujesz?

z czego ? z tego

> ważne że logo VW wielkości patelni to choćby największe ...

> było i tak będą zachwyty

grinser006.gif

nie widziałem żeby się tu koś podniecał trojaczkami VAGa hmm.gif

ot jak ktoś napisał, kolejny maluch bez jakiegoś tam łał

Napisano

> Buahahahahah, stary, chodź no ze ścierą i przetrzyj mi monitor...

> O borze... Że Ty nie grzmisz...

> A za darmo to też za drogo?

sam pisałeś że zajmuje miejsce SC, a tyle SC kosztowało plus/minus grinser006.gif

Napisano

Ej tam...

Pamiętasz zdjęcia A Macierewicza (a'la samuraj) i Fotygi...

No właśnie - kiepskie zdjęcie dobrego zawodnika potrafi przedstawić z niekorzystnej strony - no przecież wiesz wink.gif, bo coś tam pstrykasz wink.gif

Spark ma hmm... odważne kreski nadwozia. Ale nie można ich nazwać nudnymi. Kobieta nie znosi być nudna.

A taki samochód jest kierowany raczej do kobiet, i wiesz - on im się podoba.

Z kształtów. Dołóż do tego ładnie opalizujące, żwawe kolory metaliczne - i masz pokaźną gamę odbiorców.

Cóż zrobić... facet wzruszy ramionami, pomyśli z nadzieją o raczej dobrej jakości koreańskiego montażu, pokiwa głową na dobre wyposażenie i nie odmówi żonie, bo jak tu żyć wrogiem w jednym bunkrze... grinser006.gif

Napisano

> Bla,bla,bla,bla.

> No fajno.

> A jeździłeś kiedyś takim autem vs faktycznie miejskie auto po MIEŚCIE?

miałem SC 1.1 (W WWA przez 3 lata)

> Bo mi zdarza się od czasu do czasu i ilość różnych mięsistych słanych pod adresem kolubryny jest

> powalająca.

im dłużej jeżdżę samochodem tym mniej mi przeszkadzają gabaryty niewiem.gif

regularnie parkuje E32 na Łobzowskiej/Batorego w Krakowie (bardzo zatłoczone miejsca w Strefie) i zawsze się gdzieś wcisnę, więc... smile.gif

> "ooo, tu bym stanął, tu bym stanął, ooo, tu też bym stanął, no ale nie tą szafą".

> Per analogiam - po co pchać się do miasta kolubryną chochlującą x-naście litrów, skoro można

> zgrabnym autem ćpającym 6?

> Wiesz - klucz do sukcesu to SPECJALIZACJA.

> A argument "bo BEZPIECZEŃSTWO" - proszcię...

> Od czasu, gdy miałem godzinny wykład, jak to drewienko w kabinie podniesie bezpieczeństwo w sposób

> 10x wyższy niż kpl poduszek powietrznych jestem na ten argument kompletnie impregnowany.

> A w Twoich ustach jest on co najmniej śmieszny (nie użyję dosadniejszych określeń), bo parę postów

> wyżej uznałeś ESP w małym samochodzie za zbędne - to jak to w końcu jest?

nie chodziło mi tylko o jego wielkość tylko o moc silnika bardziej i osiągi.. co jak co ale ESP w 60KM potworze to przegięcie zlosnik.gif

wręcz boję się za kierownicą ludzi którzy w takim czymś "muszą mieć ESP" bo bez ESP to niebezpiecznie zlosnik.gif

> Albo nie - jeżeli nie potrzebuje, albo potrzebuje małego?

> Albo właśnie ma - po co napinać się na metraże, skoro nie masz takiej potrzeby, albo wręcz są one

> pod prąd potrzeb?

umówmy się Fabieda to też małe auto do miasta, i raczej większej różnicy w poruszaniu się jednym i drugim i tak nie ma smile.gif

generalnie - odchodząc od tematu to wszystkie te tzw "miejskie auta" mają jeden problem jeśli chodzi o jazdę po mieście - zerową widoczność do tyłu zlosnik.gif

> A emeryt to co, pies?

nie wiem ile sadzonek pomidorów wejdzie do bagażnika wink.gif

Napisano

> Ej tam...

> Pamiętasz zdjęcia A Macierewicza (a'la samuraj) i Fotygi...

> No właśnie - kiepskie zdjęcie dobrego zawodnika potrafi przedstawić z niekorzystnej strony - no

> przecież wiesz , bo coś tam pstrykasz

Właśnie dlatego, że cośtam pstrykam, to wiem że Spark na żywo jest tak brzydki, że aż trudno zrobić mu ładne zdjęcie. Ma tak zaburzone proporcje, dobite niepasującymi elementami (takimi jak 3 razy za duże reflektory) że z której strony nie podejdziesz, to wygląda okropnie.

I później grafik siedzi tygodniami, żeby to zdjęcie wyglądało dobrze w katalogu. zlosnik.gif

A to zdjęcie które wkleiłem, to po prostu spark cyknięty na ulicy, wersja raczej typowa. wink.gif

Napisano

> Bla,bla,bla,bla.

> No fajno.

> A jeździłeś kiedyś takim autem vs faktycznie miejskie auto po MIEŚCIE?

> Bo mi zdarza się od czasu do czasu i ilość różnych mięsistych słanych pod adresem kolubryny jest

> powalająca.

Fakt. Zdecydowanie wolę po mieście jeździć starą Corsą, niż Lancerem. Zdecydowanie łatwiej zaparkować, wcisnąć się gdzieś. Poza miasto oczywiście Corsą za żadne skarby nie ruszę - strach zlosnik.gif

Napisano

> Fakt. Zdecydowanie wolę po mieście jeździć starą Corsą, niż Lancerem. Zdecydowanie łatwiej

> zaparkować, wcisnąć się gdzieś. Poza miasto oczywiście Corsą za żadne skarby nie ruszę -

> strach

jak żona miała jeszcze matiza i musiałem gdzieś wyskoczyć do miasta, gdzie wiem, że będą problemy z parkowaniem, to zawsze wolałem jechać matizem. Mimo że nie miał klimy, ani nawet radia zlosnik.gif

Napisano

> jak żona miała jeszcze matiza i musiałem gdzieś wyskoczyć do miasta, gdzie wiem, że będą problemy z

> parkowaniem, to zawsze wolałem jechać matizem. Mimo że nie miał klimy, ani nawet radia

Klimę Corsa ma (manualną co prawda sick.gif), radio jakieś tam też, ale najważniejsze że jest mała i trochę poobijana, więc kolejny odprysk od drzwi (ludzie przy supermarketach nigdy się nie nauczą otwierać drzwi) nie robi różnicy wink.gif

Napisano

> Fakt. Zdecydowanie wolę po mieście jeździć starą Corsą, niż Lancerem. Zdecydowanie łatwiej

> zaparkować, wcisnąć się gdzieś.

No dokładnie.

Napisano

Nie zgodze sie.

Mam takiego w wersji LS+. Mam klime, 6 jaskow, 4x szyby elektryczne, wspomaganie, elektryczne lusterka, klima, relingi, dzielona kanapa, halogeny itp. I wszystko to plus opony zimowe firmy Debica za jedynie 30900 PLN z rocznika 2011.

Sorki ale po rocznym użytkowaniu Fabii i wiedzy jaka mam na temat problemów w tym silnikiem używanym w trojaczkach grupy VW nikt mnie nie przekona do tego pojazdu.

Napisano

> nie chodziło mi tylko o jego wielkość tylko o moc silnika bardziej i osiągi.. co jak co ale ESP w

> 60KM potworze to przegięcie

Aaaa, bo tam prawa fizyki są inne?!

> wręcz boję się za kierownicą ludzi którzy w takim czymś "muszą mieć ESP" bo bez ESP to

> niebezpiecznie

Ja tego nie rozpatruję w ten sposób, ale ESP uważam za must-have w samochodzie.

Mając do wyboru np klimę automatyczną albo ESP wybrałbym to drugie - bez względu na to, jaki to miałby być samochód.

> umówmy się Fabieda to też małe auto do miasta, i raczej większej różnicy w poruszaniu się jednym i

> drugim i tak nie ma

idąc tym tropem - fabieda nie jest dużo mniejsza od oktawii..

Oktawia nie jest dużo mniejsza od super----be, super---be nie jest dużo mniejsze od jelcza z przyczepą...

> generalnie - odchodząc od tematu to wszystkie te tzw "miejskie auta" mają jeden problem jeśli

> chodzi o jazdę po mieście - zerową widoczność do tyłu

A to dowolny sedan, nawet betka ma lepszą?!

> nie wiem ile sadzonek pomidorów wejdzie do bagażnika

Wystarczająco - grunt, żeby nie było problemów z zamontowaniem haka, tak jak np było w tiko (iluż to ludzi sprzedawcy OSZUKALI)...

Napisano

> Nie zgodze sie.

> Mam takiego w wersji LS+. Mam klime, 6 jaskow, 4x szyby elektryczne, wspomaganie, elektryczne

> lusterka, klima, relingi, dzielona kanapa, halogeny itp. I wszystko to plus opony zimowe firmy

> Debica za jedynie 30900 PLN z rocznika 2011.

> Sorki ale po rocznym użytkowaniu Fabii i wiedzy jaka mam na temat problemów w tym silnikiem

> używanym w trojaczkach grupy VW nikt mnie nie przekona do tego pojazdu.

ale ja pisałem o wyglądzie tego auta, a nie o oponach, klimie czy cenie wink.gif

Napisano

> ale ja pisałem o wyglądzie tego auta, a nie o oponach, klimie czy cenie

Wyglad to zawsze sprawa gustu. Jedni wola chude blondynki inni szatynki przy tuszy cool.gif

Ja obejrzałem chyba wszystkie możliwości na rynku w klasie A i wybór był jeden, aczkolwiek picanto miał duże szanse, ale przegrał cena. Skoda ze względu na serwis, jakość i podejście do klienta nie będzie moim celem.

Napisano

Z gustem jak z dupą.

Akurat wybrałeś najgorszy możliwy kolor.

Ja jeździłem takim majtkowoniebieskim i w tym kolorze był całkiem zacny

test_flotowy_chevrolet_spark_01.jpg

Napisano

> Z gustem jak z dupą.

> Akurat wybrałeś najgorszy możliwy kolor.

> Ja jeździłem takim majtkowoniebieskim i w tym kolorze był całkiem zacny

Dokładnie takiego samego mam pod domem, a nawet 2 w takim kolorze, ale drugi to Cruze.

Z tym kolorem to było kupe smiechu na ulicy i w rodzinie. smile.gif

285896593-DSC00348_1.jpg

Napisano

> ale właśnie za 33kzł brałby skodzianke z klimą, albo inne auto tej klasy,

> a nie patrzył na szyby z tyłu gdzie i tak nikt nie będzie jeździł na co dzień

może tak może nie - to typowo auto miejskie- w ogromnym upale nim wnętrze Ci schłodzi pasowałoby otworzyć szybę a tu.. zonk 270751858-jezyk.gif

> nie wierzę

idź do salonu na jazdę - uwierzysz grinser006.gif

> C1 zbiera się naprawdę nieźle, oczywiście jadąc w 2os max

czytaj co napisałem wyżej -dla mnie C1 ma jeden z najdynamiczniejszych silników w klasie ok.gif

> a VAG na papierze ma podobne parametry

Prosze- idz do salonu i nie cytuj ulotek- papier wszystko łyknie -jak podałem wyżej np pojemność schowka zwanego bagażnikiem- w porównaniu do Up-a Panda II ma ogroomny bagażnik

> bardziej ciekawi mnie spalanie, bo np w c1 6L jest ciężko zrobić, matiz palił więcej

> z czego ? z tego

A nie jest tak że ludzie na widok logo VW i dedei głupieją?

> nie widziałem żeby się tu koś podniecał trojaczkami VAGa

było parę parę artykułów i posłuchałem ludzi powtarzających ten bełkot- tak bełkot który zweryfikowała jazda próbna- proponuje jazdę testową aby się wypowiadać bo tylko teoretyzujesz - dla mnie ten samochód jest mocno przereklamowany.

> ot jak ktoś napisał, kolejny maluch bez jakiegoś tam łał

no chyba jest raczej odwrotnie grinser006.gif

Napisano

> Aaaa, bo tam prawa fizyki są inne?!

prawa fizyki sa takie same właśnie - powiem tak, jeździłem tym nieszczęsnym 55KM(?) SC i nie przypominam sobie sytuacji w której to ESP miałoby mi się przydać. W dodatku baba jeździ Punto II 60KM i też nie wiem na co tam miałoby być ESP spineyes.gif Pójdę jeszcze dalej - jeśli ktoś uważa że ESP jest must-have np w 200KM RWD samochodzie to tym bardziej nie powinien mieć takiego auta zlosnik.gif

> Ja tego nie rozpatruję w ten sposób, ale ESP uważam za must-have w samochodzie.

> Mając do wyboru np klimę automatyczną albo ESP wybrałbym to drugie - bez względu na to, jaki to

> miałby być samochód.

ESP jest potrzebne głównie w samochodach z natury źle prowadzących się - np. Octavia 2 TDI o podsterowności Daru Pomorza. Tak w tego typu aucie ESP to must-have, zreszta raz mi to ESP dosłownie ocaliło życie w tym samochodzie. Ale to wina projektantów. W takim - nawet mocnym E60 bez ESP da się dużo lepiej żyć niż w 100KM Octavii zlosnik.gif

> idąc tym tropem - fabieda nie jest dużo mniejsza od oktawii..

IMO bliżej Fabiedzie do Citigo niż do Octavii

> Oktawia nie jest dużo mniejsza od super----be, super---be nie jest dużo mniejsze od jelcza z

> przyczepą...

zejdź na ziemię wink.gif

> A to dowolny sedan, nawet betka ma lepszą?!

w moim odczuciu oczywiście że tak - widoczność przez tylną szybę jest nieporównywalna w takim E32 choćby do VW Polo - ale ja jestem stara szkoła jazdy - parkuję przez tylną szybę a nie na czujki i lusterka. I wjeżdżam w dziury w których czujniki robią cały czas piiiiiiiiiiii zlosnik.gif

> Wystarczająco - grunt, żeby nie było problemów z zamontowaniem haka, tak jak np było w tiko (iluż

> to ludzi sprzedawcy OSZUKALI)...

Tico z hakiem... ciekawe ciekawe hehe.gif

Napisano

> Tico z hakiem... ciekawe ciekawe

Pierwsze Thalie tez mialy zakaz montażu haka holowniczego. Tłustym drukiem w instrukcji było zaznaczone.

Napisano

> miałem okazję - wrażenie UP-em jak CC i SC żywa blacha w środku, w 3d fotele nie mają pamięci a w

> 5 d z tyłu szyby są ..uchylne!!

Rozumiem, ze male dzieci beda zawiedzione, ze nie pobawia sie korbka do otwierania szyb. hehe.gif

Napisano

> Rozumiem, ze male dzieci beda zawiedzione, ze nie pobawia sie korbka do otwierania szyb.

Mnie sie ostatnio córka spytała dlaczego u dziadka trzeba kręcić korba skoro u nas w samochodzie jest przycisk.

Powiedzialem ze w starszych samochodach nie ma takich przyciskow, to odpowiedziala ze dzuadek musi kupic nowy samochod.

I co takiej powiedziec jak wsiadzie do Citygo?

Napisano

z ciekawości sibu rozwiń:"Od czasu, gdy miałem godzinny wykład, jak to drewienko w kabinie podniesie bezpieczeństwo w sposób 10x wyższy niż kpl poduszek powietrznych jestem na ten argument kompletnie impregnowany.

"

Napisano

> Mnie sie ostatnio córka spytała dlaczego u dziadka trzeba kręcić korba skoro u nas w samochodzie

> jest przycisk.

> Powiedzialem ze w starszych samochodach nie ma takich przyciskow, to odpowiedziala ze dzuadek musi

> kupic nowy samochod.

> I co takiej powiedziec jak wsiadzie do Citygo?

Przerabane. Sytuacja bez wyjscia. zlosnik.gif

Napisano

> prawa fizyki sa takie same właśnie - powiem tak, jeździłem tym nieszczęsnym 55KM(?) SC i nie

> przypominam sobie sytuacji w której to ESP miałoby mi się przydać. W dodatku baba jeździ Punto

> II 60KM i też nie wiem na co tam miałoby być ESP Pójdę jeszcze dalej - jeśli ktoś uważa że

> ESP jest must-have np w 200KM RWD samochodzie to tym bardziej nie powinien mieć takiego auta

Uważam, że ESP jest must-have w KAŻDYM samochodzie.

Tak samo jak i inne systemy bezpieczeństwa.

I nie po to, żeby z nich korzystać - dla tzw spokoju ducha.

Wiesz, ja kiedyś miewałem dyskusje (lata temu coprawda) n/t "co wybrać, poduszkę czy el szyby" i wciąż dźwięczą mi w uszach argumenty "bo zenkowi to się poduszka popsuła, wyskoczyła mu podczas jazdy i walnął przez to w drzewo i się zabił", tudzież "ja abeesu nie potrzebuję, bo sam umiem lepiej (!) hamować pulsacyjnie, a poza tym jeszcze ktoś mi w dupe wjedzie"...

Jak widać, dalej w narodzie takie tezy pokutują...

> Tico z hakiem... ciekawe ciekawe

Byyyło.

Nawet protoplaści "interwencji" tudzież innych "tefałę tórbo-usterka" na tym się wychowali...

Napisano

> z ciekawości sibu rozwiń:"Od czasu, gdy miałem godzinny wykład, jak to drewienko w kabinie

> podniesie bezpieczeństwo w sposób 10x wyższy niż kpl poduszek powietrznych jestem na ten

> argument kompletnie impregnowany.

> "

No co tu rozwijać?

Chyba wszystko ująłem w jednym zdaniu.

Napisano

> Z gustem jak z dupą.

> Akurat wybrałeś najgorszy możliwy kolor.

> Ja jeździłem takim majtkowoniebieskim i w tym kolorze był całkiem zacny

czeka czeka ale smark to majonez przeciez-co za roznica jaki kolor?

(spark/ matiz)

Napisano

> Pierwsze Thalie tez mialy zakaz montażu haka holowniczego. Tłustym drukiem w instrukcji było

> zaznaczone.

Tiko nie tyle miało "zakaz montażu", co było homologowane BEZ haka hol.

Co nie zmienia faktu, że mnóstwo tyczek ma nielegalny hh.

Napisano

> czeka czeka ale smark to majonez przeciez-co za roznica jaki kolor?

> (spark/ matiz)

No wiesz, jednak od majoneza to smarka dzieli...

Hmm, nawet nie przepaść, raczej Wielki Kanion...

Napisano

> Jak widać, dalej w narodzie takie tezy pokutują...

rozumiem że uważasz że pokutują u mnie - ja wiem że systemy nie są w samochodzie dla zabawy, ale jestem zdecydowanie daleki od typowo dzisiejszego wyolbrzymiania sprawy na zasadzie "must-have"

Mogą być przydatne w określonych sytuacjach ale lepiej umieć się obchodzić bez nich (nie mówię o pasach czy poduszkach tylko o systemach wspomagających jazdę, a jest to dla mnie różnica). I tyle.

Napisano

> może tak może nie - to typowo auto miejskie- w ogromnym upale nim wnętrze Ci schłodzi pasowałoby

> otworzyć szybę a tu.. zonk

hehe.gif, niech Ci będzie że w takim strajtku otworzenie dwóch przednich szyb to jakiś dramat

> jak podałem wyżej np pojemność schowka zwanego bagażnikiem- w porównaniu do Up-a Panda II ma ogroomny bagażnik

tak, 260L w pandzie w/s 250L w UP ... ogromna różnica grinser006.gif

dla porównania C1 ma 140L hehe.gif

> A nie jest tak że ludzie na widok logo VW i dedei głupieją?

nie wiem, mnie znaczek na masce nie rusza, VW nigdy mi się nie podobały

> było parę parę artykułów i posłuchałem ludzi powtarzających ten bełkot- tak bełkot który

> zweryfikowała jazda próbna- proponuje jazdę testową aby się wypowiadać bo tylko teoretyzujesz

> - dla mnie ten samochód jest mocno przereklamowany.

> no chyba jest raczej odwrotnie

może będzie okazja hmm.gif

Napisano

> po co Ci ESP w takim wypierdzie?

Im mniejszy wypierd, tym trudniej kontrolować poślizg... wink.gif

Napisano

> rozumiem że uważasz że pokutują u mnie - ja wiem że systemy nie są w samochodzie dla zabawy, ale

> jestem zdecydowanie daleki od typowo dzisiejszego wyolbrzymiania sprawy na zasadzie

> "must-have"

> Mogą być przydatne w określonych sytuacjach ale lepiej umieć się obchodzić bez nich (nie mówię o

> pasach czy poduszkach tylko o systemach wspomagających jazdę, a jest to dla mnie różnica). I

> tyle.

ESP od nowego roku będzie obowiązkowy we wszystkich nowych samochodach. w Citigo bedzie pół roku wczesniej.

Napisano

> nie widziałem żeby się tu koś podniecał trojaczkami VAGa

A ja widziałem. Już kilka razy padało słowo modny.

Napisano

> ESP od nowego roku będzie obowiązkowy we wszystkich nowych samochodach. w Citigo bedzie pół roku

> wczesniej.

i teraz pytanie - czy bedzie obowiązkowy bo to jest "must-have" i nie da się bez tego jeździć paaaanie wink.gif czy ktoś za tym dobrze lobbował tam gdzie trzeba lobbować? zlosnik.gif

Napisano

> , niech Ci będzie że w takim strajtku otworzenie dwóch przednich szyb to jakiś dramat

że tak zapytam -maiłeś okazję się tym "srajtkiem" przejechać? jeśli nie - to polecam i wtedy zabierz głos.

Wbrew pozorom ten samochód jest szeroki wewnątrz

> tak, 260L w pandzie w/s 250L w UP ... ogromna różnica

noo ogromna 270751858-jezyk.gif - łyknąłeś jak pelikan z ulotki reklamowej z_lol1.gif i nie czytasz całego wątku- owszem jest 250 ale z .. wnęką na koło zapasowe- bez niej ok 150 l spineyes.gif

> dla porównania C1 ma 140L

j.w.

> nie wiem, mnie znaczek na masce nie rusza, VW nigdy mi się nie podobały

mi tez ok.gif - szkoda że takich osób jest bardzo mało 270751858-jezyk.gif

Napisano

> że tak zapytam -maiłeś okazję się tym "srajtkiem" przejechać? jeśli nie - to polecam i wtedy

> zabierz głos.

jeździłem c1, liczy się ?

up nie jest wiele większy/mniejszy, no chyba że znowu papier kłamie

> noo ogromna - łyknąłeś jak pelikan z ulotki reklamowej i nie czytasz całego wątku- owszem jest

> 250 ale z .. wnęką na koło zapasowe- bez niej ok 150 l

> j.w.

ale co, wnęka jest zabudowana ? czy da się tam włożyć ziemniaki z biedronki grinser006.gif

i dalej więcej niż w C1 hehe.gif

> mi tez - szkoda że takich osób jest bardzo mało

ale w tym wątku nie chyba nikogo kto by chwalił to auto hmm.gif

lidzie piszą że wybrali by sparka, aveo, czy nawet skodę ...

Napisano

> jeździłem c1, liczy się ?

chyba masz problem z rozumieniem tekstu pisanego- to jest wątek o C1?

> up nie jest wiele większy/mniejszy, no chyba że znowu papier kłamie

jak wyżej - papier sobie życie sobie. Już jeden tu taki błyska wiedzą ulotkową i useria ma ubaw po pachy

> ale co, wnęka jest zabudowana ? czy da się tam włożyć ziemniaki z biedronki

sam sprawdź - a przy okazji podlicz do objętości bagażnika wszystkie schowki i półeczki - no w sumie tez coś upchniesz

> i dalej więcej niż w C1

taaa- papierowe 10l 270751858-jezyk.gif

> ale w tym wątku nie chyba nikogo kto by chwalił to auto

> lidzie piszą że wybrali by sparka, aveo, czy nawet skodę ...

ten wątek to nie cały świat- temat Up i pozostałych braci był już wałkowany

Napisano

> chyba masz problem z rozumieniem tekstu pisanego- to jest wątek o C1?

spineyes.gif a co w C1 są jakieś inne warunki, tam inaczej zawiewa ?

a temat dotyczył uchylnych szyb 270751858-jezyk.gif

> jak wyżej - papier sobie życie sobie. Już jeden tu taki błyska wiedzą ulotkową i useria ma ubaw po

> pachy

ok.gif jak masz czas biegać z metrem to 30.GIF

ew jeszcze wskocz na hamowanie co by porównać moooc palacz.gif

> sam sprawdź - a przy okazji podlicz do objętości bagażnika wszystkie schowki i półeczki - no w

> sumie tez coś upchniesz

> taaa- papierowe 10l

rozumiem że u VW to papierowe, a np w fiacie nie ?

fiat nie liczy schowków ?

> ten wątek to nie cały świat- temat Up i pozostałych braci był już wałkowany

niewiem.gif może, mnie zaciekawił Twój post, jakie to uchylne szyby są be, blacha w środku i czy inne takie tam

jak dla mnie faktycznie EOT 30.GIF

Napisano

> No co tu rozwijać?

> Chyba wszystko ująłem w jednym zdaniu.

yyyy dalej nie kaman

znaczy sie co mam szczotkę w poprzek wozić?

Napisano

> No wiesz, jednak od majoneza to smarka dzieli...

> Hmm, nawet nie przepaść, raczej Wielki Kanion...

az poszedłem popatrzec co tam się pozmieniało na stronie www i az takich zmian od użtykowanego przeze mnie przez kilka lat majoneza nie zauważyłem

(silniczek zdaje się ten sam-no fakt wtedy 1L był nie do dostania-ciekawe teraz bardziej od DU isuzu czy co tam było czy bliżej mu do jakiejś corsopodobnej konstrukcji

blaszki z zewnątrz po plebiscycie konkursie fakt z większym polotem, ale tył z tym światełkiem cofania zwłaszcza jakby cały czas ten sam,

kólka tak samo malusie i wąziutkie

że co, że w środku coś lepiej... Może za majonezową deską to nie powiem żebym zatęskinł, ale ten kiosk nowy-ja osobiście raczej jestem na nie

No ok jakiś progres jest ale "Kanion"?)

Napisano

> yyyy dalej nie kaman

U mnie to samo. Ciągle szyfr... niewiem.gif

Napisano

kolego Tommmm skasuj sobie starsze wiadomosci bo nie mozna sie z Tobą komunikowac by private

Napisano

> czyli za 36 tys mamy fajne ekonomiczne auto miejskie, jestem za

A ja nie jestem bo to kiepskie i drogie auto. Na pewno niewarte tej ceny. Do tego w przeciwieństwie do UP'a (choć ten i tak nie grzeszy urodą) wygląda jak auto z początku wieku.

Dla mnie klapa. Przy obecnych cenach Up'a, Pandy, Chevroletów itd., ta brzydka Skoda nie ma szans na rynku.

Napisano

> Mnie sie ostatnio córka spytała dlaczego u dziadka trzeba kręcić korba skoro u nas w samochodzie

> jest przycisk.

> Powiedzialem ze w starszych samochodach nie ma takich przyciskow, to odpowiedziala ze dzuadek musi

> kupic nowy samochod.

> I co takiej powiedziec jak wsiadzie do Citygo?

Ćwicz. Pytań pociechy będzie więcej.

Napisano

Panowie gust gustem ale rozchodzi się o silniki to porażka jakaś, 3 cylindry ooniee.gif to palić będzie z 6-8l pewnie hmm.gif, ale z wyglądu to tylko Panda bo chociaż ma diesla waytogo.gifwink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.