Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Citigo- są ceny

Featured Replies

Napisano

Bedzie hit, szczególnie z instalacją gazową za 2500zł.

Tekst

Napisano

> Bedzie hit, szczególnie z instalacją gazową za 2500zł.

> Tekst

Taaaa.... Tak jak trojaczki z Kolina. Jak ludzie zobaczą tą tandetę z bliska to szybciutko podziękują... Komfort jak w seicento...

Napisano

> Taaaa.... Tak jak trojaczki z Kolina. Jak ludzie zobaczą tą tandetę z bliska to szybciutko

> podziękują... Komfort jak w seicento...

Nieważne, odpowiedni znaczek na masce rekompensuje wszelkie niewygody.

Napisano

> Nieważne, odpowiedni znaczek na masce rekompensuje wszelkie niewygody.

A sąsiadów szlag trafi! hehe.gif

Napisano

> A sąsiadów szlag trafi!

nie rozumiem ... dlaczego miałbym kupić skodę 2100 taniej od VW ... przecież VW sie nie psuje a skoda śmierdzi knedlikami

no i VW ma wspomaganie cool.gif

Napisano

> nie rozumiem ... dlaczego miałbym kupić skodę 2100 taniej od VW ... przecież VW sie nie psuje a

> skoda śmierdzi knedlikami

> no i VW ma wspomaganie

ostatnio ogladałem i skody i vw i jakos vw jakosciowo i kolorystycznie fajniejszy, chyba wolałbym dozucic pare $$$ do modniejszego upa

Napisano

> A sąsiadów szlag trafi!

Dla sasiadów to sie kupuje w tej cenie lekko uzywanego Golfa ok.gif

Napisano

> Dla sasiadów to sie kupuje w tej cenie lekko uzywanego Golfa

Za niecałe 35 tysięcy to będzie prawdziwa perła zlosnik.gif

Napisano

> Tekst

Ciekawe jak to w środku będzie wyglądało. Fiat może być w czarnej dziurze z nową Pandą.

Napisano

> Ciekawe jak to w środku będzie wyglądało. Fiat może być w czarnej dziurze z nową Pandą.

Chyba żartujesz. Panda to przy tym klasa premium zlosnik.gif

Napisano

> Chyba żartujesz. Panda to przy tym klasa premium

z tego piszesz, to jeździłeś nową Pandą i VW Up - jak wypada porównanie?

Napisano

> Chyba żartujesz. Panda to przy tym klasa premium

To to jest o 4000zł tańsze od Pandy, a cena czyni cuda. grinser006.gif No i ESP w standardzie, czego w Fiacie brak.

Napisano

> Za niecałe 35 tysięcy to będzie prawdziwa perła

Za 35 tys to Golf 5 bedzie mlodziutki ok.gif

Ale jak naprawde chodzi o sasiadów to jednak trzeba Passata B6 - a za 35 tez jest niezły wybór ok.gif

Wiec wracajac do tematu - nie sądze by ktokolwiek kupujący Citigo czy Up, bralby pod uwage "prestiz" marki VW - bo tacy kupia to co napisalem wyzej.

Napisano

> To to jest o 4000zł tańsze od Pandy, a cena czyni cuda. No i ESP w standardzie, czego w Fiacie

> brak.

W tych samych pieniądzach masz trojaczki z Kolina, którym nie udało się zdetronizować pandy. Do tego fiat daje spore rabaty.

Napisano

> W tych samych pieniądzach masz trojaczki z Kolina, którym nie udało się zdetronizować pandy. Do

> tego fiat daje spore rabaty.

Na nową Pandę? Na starą to wiem, że dają rabaty, sam skorzystałem.

Napisano

> Za 35 tys to Golf 5 bedzie mlodziutki

Młodziutki czyli jaki? Sześcioletni?

> Wiec wracajac do tematu - nie sądze by ktokolwiek kupujący Citigo czy Up, bralby pod uwage

> "prestiz" marki VW - bo tacy kupia to co napisalem wyzej.

A niby czym? Techniką i nieprzeciętną jakością w tej klasie?

Napisano

> Tekst

w tej cenie można mieć aveo ...

chevrolet%20aveo%201.jpg

... i szczerze nie miałbym dylematu co wybrać smirk.gif

Napisano

Z tej trójki, Skoda z zewnątrz najfajniejsza. Ciekawe jak na żywo ?

Napisano

> z tego piszesz, to jeździłeś nową Pandą i VW Up - jak wypada porównanie?

miałem okazję - wrażenie UP-em jak CC i SC żywa blacha w środku, w 3d fotele nie mają pamięci a w 5 d z tyłu szyby są ..uchylne!! brak centralnego zamka czy el szyb a jak ją nawet masz to i tak z miejsca kierowcy szyby pasażera nie otworzysz bo nie ma czym. no i bagażnik na poziomie Tico - w katalogach podają z .. wnęką na koło zapasowe hehe.gifspineyes.gif

normalnie XXI wiek

ale co tam wstydu nie będzie- grunt że na masce logo wielkości dobrej pizzy

no i te 60 koni z elpegie i klimą - cóż jednym słowem szatan hehe.gif

Napisano

> To to jest o 4000zł tańsze od Pandy, a cena czyni cuda. No i ESP w standardzie, czego w Fiacie

> brak.

po co Ci ESP w takim wypierdzie? icon_rolleyes.gif

Napisano

> po co Ci ESP w takim wypierdzie?

A korekta toru jazdy podczas poślizgu nie dotyczy małych autek?

Napisano

> A korekta toru jazdy podczas poślizgu nie dotyczy małych autek?

mi to przypomina polowanie na pająka z S&W spineyes.gif

Napisano

Za ta cene jest Aveo i Panda i trojaczki. Wybor spory.

Napisano

> Tekst

Wolne zarty

za "odpowiednie" auto do miasta to juz 33-36 tys

Za taka zabawke to troche droga fanaberia:)

Trzeba byc bogatym zeby tyle tracic.

A czy bogaty kupi SKODE Citygo?

Wlasnie.

Napisano

> miałem okazję - wrażenie UP-em jak CC i SC żywa blacha w środku, w 3d fotele nie mają pamięci a w

> 5 d z tyłu szyby są ..uchylne!! brak centralnego zamka czy el szyb a jak ją nawet masz to i

> tak z miejsca kierowcy szyby pasażera nie otworzysz bo nie ma czym. no i bagażnik na poziomie

> Tico - w katalogach podają z .. wnęką na koło zapasowe

> normalnie XXI wiek

> ale co tam wstydu nie będzie- grunt że na masce logo wielkości dobrej pizzy

> no i te 60 koni z elpegie i klimą - cóż jednym słowem szatan

icon_eek.gif ale to jest maluch, nie kompakt

o ile pamiętam to w C1 też masz uchylną szybę w tyłu, mikrobagażnik na czteropak piwa, a i blacha się znajdzie

a silnik ? 1.0 ile KM ? ile miała panda ?

nie tak dawno 60KM montowali do kompaktów, astrą 60KM zrobiłem trochę km i jakoś w mieście tych kucy nie brakowało hmm.gif

dla mnie cena jest bez sensu, 36kzł za takie gówienko icon_rolleyes.gif

z dyszke tańsze powinno być grinser006.gif

Napisano

> Za ta cene jest Aveo i Panda

I to wystarczy, choć ze wskazaniem na aveo.

Napisano

> ale to jest maluch, nie kompakt

> o ile pamiętam to w C1 też masz uchylną szybę w tyłu, mikrobagażnik na czteropak piwa, a i blacha

> się znajdzie

> a silnik ? 1.0 ile KM ? ile miała panda ?

> nie tak dawno 60KM montowali do kompaktów, astrą 60KM zrobiłem trochę km i jakoś w mieście tych

> kucy nie brakowało

> dla mnie cena jest bez sensu, 36kzł za takie gówienko

> z dyszke tańsze powinno być

dokładnie...

60 KM mam w astrze F Classic, 2 x poduszka powietrzna, immobiliser i tyle z wyposazenia;), sedana w 2000 roku kupilismy za 30 600 zl;) i jezdzi u nas w domku do dzis i ma sie dobrze;)

Napisano

> o ile pamiętam to w C1 też masz uchylną szybę w tyłu, mikrobagażnik na czteropak piwa, a i blacha

> się znajdzie

> nie tak dawno 60KM montowali do kompaktów, astrą 60KM zrobiłem trochę km i jakoś w mieście tych

> kucy nie brakowało

A jak się ma Kia Picanto do tego zestawienia ? Szczególnie w kategorii cenowej.

Napisano

> dokładnie...

> 60 KM mam w astrze F Classic, 2 x poduszka powietrzna, immobiliser i tyle z wyposazenia;), sedana w

> 2000 roku kupilismy za 30 600 zl;) i jezdzi u nas w domku do dzis i ma sie dobrze;)

może daćka będzie za te 20-25kzł, ale tam to dopiero szału nie będzie hehe.gif

hmm.gif

Quote:

klimatyzacja oraz radio stanowią wyposażenie standardowe w wersji Ambition dostępnej od 33 590 zł.

czyli koło 30kzł będzie za rok do wzięcia, nie jest źle

jak szukałem 6lat temu auta dla mulher.gif to za 30kzł nie było co wybrać, panda doposażona w klimę wychodziła koło 36kzł

30kzł z małym hakiem była kia picanto (z klimą ok.gif)

Napisano
  • Autor

> w tej cenie można mieć aveo ...

> ... i szczerze nie miałbym dylematu co wybrać

Ja też wolałbym Aveo, ale w Polsce Skoda sprzedaje się znakomicie i choć pracowałem trochę w Skodzie, nadal nie mogę pojąć tego fenomenu.

Trzeba tez pamietać, że Skoda także daje upusty, nie ma się co ich spodziewać na początku sprzedaży, ale później 2-3 tyś i robi sie cena z 2 z przodu a to już przynajmniej na papierze wygląda nieźle.

Napisano

> A jak się ma Kia Picanto do tego zestawienia ? Szczególnie w kategorii cenowej.

szału nie robi grinser006.gif

z9530775X.jpg

Napisano

> Tekst

nie wiem czy hit będzie, za 30 klocka można kupić gołą fabię 1.2, która ma bardzo dużo miejsca, gazik też do tego tanio założysz

Napisano

no ale bez przesady- żeby samochód nie miał centralnego zamka czy kierowca nie mógł otworzyć el szyby- czasy 126 p minęły

> się znajdzie

i uważasz że są to właściwe rozwiązania- dla mnie nie! owszem w 3d tak ale w aucie 5d?

- przejedź sie i porównaj - wrażenia porównywalne z cc700

> kucy nie brakowało

- był też 126 p i tez "kucy nie brakowało"

pewnie że bez sensu i przereklamowane jak cholera- wolałbym już trojaczki - przynajmniej tam to jest silnik a nie jego imitacja

Może dla wielu pewnie niedoróbki i wpadki ergonomiczne wydają się mało ważne ale naprawdę potrafią w codziennym życiu bardzo wkurzające- np w Pandzie II półka bagażnika nie podnosiła się razem z klapą. Efekt pakujesz bagażnik , zamykasz klapę wsiadasz do autka odpalasz cofasz a tam w lusterku.. półka. wiec wyłączasz silnik bierzesz kluczyk wysiadasz, otwierasz klapę i składasz półkę - rewelacja spineyes.gif

jak widać każdy ma wpadki większe i mniejsze ale ich liczba w trojaczkach VAG-a jest naprawdę spora - nie będę wymieniał - polecam przejażdżkę

w tej klasie jak dla mnie to znaczenie ma Picanto i Panda III

Napisano

Kia niestety trzyma jeszcze ceny - tak mi się wydaje.

Hyundai ma dość wysokie rabaty - tak słyszałem.

zlosnik.gif

Z potwierdzonych wiadomości.

Chevrolet Spark plus MY 2011 - za 31 000 zł brutto

6 poduch

klima ręczna

szyby w prądzie 270751858-jezyk.gif

wspomaganie kierownicy hydrauliczne

radio CD/MP3/USB + 4 głośniki

asymetryczna kanapa

centralny zamek manualny

lakier metalizowany

regulacja siedziska kierowcy

silnik 1,0 68 km na łańcuchu

+ 4 opony zimowe od sprzedawcy

Z wad to liche zabezpieczenie antykorozyjne, które trzeba poprawić

Brak nadkoli z tyłu facepalm%5B1%5D.gifi inne radosne działania ksiegowych

Napisano

> no ale bez przesady- żeby samochód nie miał centralnego zamka czy kierowca nie mógł otworzyć el

> szyby- czasy 126 p minęły

ale co w ogóle nie ma ? czy w najtańszej wersji nie ma ?

inne mają w std ?

> i uważasz że są to właściwe rozwiązania- dla mnie nie! owszem w 3d tak ale w aucie 5d?

uważam że to spotykane rozwiązanie

ba uważam że to ma bardzo nikłe znaczenie, mam tak w suzuce, mama w C1 (5d) ... jakoś nie brakuje mi tych otwieranych szyb hmm.gif

ważne że jest klima

to nie są auta na rodzinne wypady poza miasto icon_rolleyes.gif

> - przejedź sie i porównaj - wrażenia porównywalne z cc700

> - był też 126 p i tez "kucy nie brakowało"

nie wiem, jeździłem C1, zbiera się dość żwawo, a tam jest tez 3cylidnrowy 1.0, moc zbliżona

pewnie jak doładujesz kpl pasażerów plus bagaże (na kolanach) to nie pojedzie ... ale jak pisałem wyżej, to jest miejski maluch, żeby kobitka dzieciaka z przedszkola przywiozła grinser006.gif

do tego te 60KM powinno starczyć hmm.gif

> pewnie że bez sensu i przereklamowane jak cholera- wolałbym już trojaczki - przynajmniej tam to

> jest silnik a nie jego imitacja

spineyes.gif masz jakiś kompleks VAGa ? hehe.gif

> Może dla wielu pewnie niedoróbki i wpadki ergonomiczne wydają się mało ważne ale naprawdę potrafią

> w codziennym życiu bardzo wkurzające- np w Pandzie II półka bagażnika nie podnosiła się razem

> z klapą. Efekt pakujesz bagażnik , zamykasz klapę wsiadasz do autka odpalasz cofasz a tam w

> lusterku.. półka. wiec wyłączasz silnik bierzesz kluczyk wysiadasz, otwierasz klapę i składasz

> półkę - rewelacja

o widzisz, fiat też ma, pewnie każdy ma jakieś wady

np w c1 przez to że otwiera się tylko szyba to włożenie do bagażnika czegoś większego jest dużo trudniejsze

a już o cudacznej konsoli centralnej wykonanej chyba ze starych PETów nie wspomnę grinser006.gif

> jak widać każdy ma wpadki większe i mniejsze ale ich liczba w trojaczkach VAG-a jest naprawdę spora

> - nie będę wymieniał - polecam przejażdżkę

nie jestem na kupnie

> w tej klasie jak dla mnie to znaczenie ma Picanto i Panda III

ok.gif i git, o to chodzi żeby był wybór

Napisano

> nie wiem czy hit będzie, za 30 klocka można kupić gołą fabię 1.2, która ma bardzo dużo miejsca,

> gazik też do tego tanio założysz

podejrzewam, że w praktyce gołą wersję Citigo będzie można kupić przynajmniej 5 tysięcy taniej od gołej fabii.

a dla niektórych różnica 25 a 30, to bardzo duża różnica.

Napisano

> czyli za 36 tys mamy fajne ekonomiczne auto miejskie, jestem za

czyli zrobili auto jakiego nie mieli a jakie na rynku już funkcjonują - dla mnie bez rewelacji ok.gif

Napisano

> podejrzewam, że w praktyce gołą wersję Citigo będzie można kupić przynajmniej 5 tysięcy taniej od

> fabii.

> a dla niektórych różnica 25 a 30, to bardzo duża różnica.

z jednej strony 5 klocków piechotą nie chodzi a z drugiej strony wolałbym dopłacić 5 koła do większego auta niż do klimy na ten przykład zlosnik.gif

Napisano

> Tekst

Brzydkie i drogie.

Trudno to kupic z rozsądku, jeszcze trudniej z miłości zlosnik.gif

Napisano

> jakoś nie brakuje

> mi tych otwieranych szyb

> ważne że jest klima

dokładnie - ja szyby otwieram tylko na parkingu jak trzeba zapłacić, a tak to albo klima albo szyberdach... w zasadzie to mógłbym miec okna na stałe i tez by sie jakoś dało żyć zlosnik.gif

Napisano

> podejrzewam, że w praktyce gołą wersję Citigo będzie można kupić przynajmniej 5 tysięcy taniej od

> gołej fabii.

> a dla niektórych różnica 25 a 30, to bardzo duża różnica.

wątpie żeby do 25 obniżyli, trojaczki w podobnej cenie kiedyś były, max obniżki z wyprzedaży roczników to 26 tys i to też z jeden rok tylko było, fabianke po wyprzedażach za 29 można było dziabnąć

Napisano

>

> Z wad to

ja wiem ze sie o gustach nie rozmawia

Chevrolet_Spark_Exterior_1.jpg

Chevrolet_Spark_Interior_2_thumb.jpg

vs

Skoda_citigo_Citigo_nowa_5454824.jpg

600-skoda-citigo-2.jpeg

hmm.gif

Napisano

> ale co w ogóle nie ma ? czy w najtańszej wersji nie ma ?

> inne mają w std ?

'jak najbardziej że mają - czasy PRL-u minęly

> uważam że to spotykane rozwiązanie

oprócz trojaczków z Kolna nie przypominam sobie samochodu w 5 D z uchylnymi szybami

> ba uważam że to ma bardzo nikłe znaczenie, mam tak w suzuce, mama w C1 (5d) ... jakoś nie brakuje

> mi tych otwieranych szyb

> ważne że jest klima

80% aut klasy A nie ma klimy - cena panie cena spineyes.gif

> to nie są auta na rodzinne wypady poza miasto

> nie wiem, jeździłem C1, zbiera się dość żwawo, a tam jest tez 3cylidnrowy 1.0, moc zbliżona

> pewnie jak doładujesz kpl pasażerów plus bagaże (na kolanach) to nie pojedzie ... ale jak pisałem

> wyżej, to jest miejski maluch, żeby kobitka dzieciaka z przedszkola przywiozła

> do tego te 60KM powinno starczyć

oczywiście- 60 km da radę ale chodzi o wrażenia- po jeździe próbnej miałem odczucia iż cc700 było szybsze

> masz jakiś kompleks VAGa ?

z czego wnioskujesz?- stwierdzam fakty- ważne że logo VW wielkości patelni to choćby największe g.. było i tak będą zachwyty- naprawdę nie ma czym - to moje zdanie masz inne to szanuję a ty szanuj moje ok i nie dogryzaj 20.GIF

> o widzisz, fiat też ma, pewnie każdy ma jakieś wady

oczywiście

> np w c1 przez to że otwiera się tylko szyba to włożenie do bagażnika czegoś większego jest dużo

> trudniejsze

zamrtwię cię - to samo ma UP grinser006.gif

> a już o cudacznej konsoli centralnej wykonanej chyba ze starych PETów nie wspomnę

> nie jestem na kupnie

ja też nie jestem - ot z czystej ciekawości - dzięki temu mogę coś na temat tych trojaczków napisać

> i git, o to chodzi żeby był wybór

siurrr ok.gif

Napisano

> 'jak najbardziej że mają - czasy PRL-u minęly

> oprócz trojaczków z Kolna nie przypominam sobie samochodu w 5 D z uchylnymi szybami

jeździłem jakiś czas temu Citroenem DS4 i jeśli dobrze pamiętam, to z tyłu w ogóle się nie otwierały szyby wink.gif

Napisano

> miałem okazję - wrażenie UP-em jak CC i SC żywa blacha w środku,

Potwierdzam

> w 3d fotele nie mają pamięci a w

Potwierdzam.

> 5 d z tyłu szyby są ..uchylne!!

Nie miałem okazji

> brak centralnego zamka czy el szyb a jak ją nawet masz to i

> tak z miejsca kierowcy szyby pasażera nie otworzysz bo nie ma czym.

W/g panów z VW - "nie ma potrzeby drugiego guziczka, gdyż by się nie zmieścił, a poza tym i tak można wygodnie sięgnąć do tego po stronie pasażera!" (ot, innowacyjna firma!)

> no i bagażnik na poziomie

> Tico - w katalogach podają z .. wnęką na koło zapasowe

Ja akurat uważam, że tu nie ma czego się czepiać.

> ale co tam wstydu nie będzie- grunt że na masce logo wielkości dobrej pizzy

No rispekt jest - faaa-weeeeeee, panie!

> no i te 60 koni z elpegie i klimą - cóż jednym słowem szatan

Akurat jeździ to całkiem znośnie (ale miałem okazję tylko kawałeczek po lotnisku), aczkolwiek 3-cyl - ja zawsze będę na nie.

Panowie z faweee byli za to strrrrrrrrrrrrasznie zajarani systemem automatycznego hamowania, bo przecież TO FAWEEEEE TO WYMYŚLIŁ.

Jak ich sprowadziłem na ziemię, że konkurencja ma to od lat, to wyglądali, jakbym im zabrał zabawkę... Podły człowiek jestem...

Ogólnie samochód uważam za... Hmmm...

Jak kiedyś było Seicento vs Panda, to Up zajmuje w tym porównaniu miejsce SC - w nagrodę za idiotyczne oszczędności (blacha, przycisk, tragiczna jakość materiałów we wnętrzu).

No ale "od 31 990" :-)

Napisano

> ja wiem ze sie o gustach nie rozmawia

> vs

problem ze sparkiem polega na tym, że wygląda dobrze tylko w katalogu.

bo na żywo jest "trochę" gorzej:

285914815-spark.jpg

post-55308-14352516200505_thumb.jpg

Napisano

> z jednej strony 5 klocków piechotą nie chodzi a z drugiej strony wolałbym dopłacić 5 koła do

> większego auta niż do klimy na ten przykład

Wiesz, jeżeli kupujesz kolejne auto w gospodarstwie domowym, to już nie musisz się napinać na metraże...

Napisano

> problem ze sparkiem polega na tym, że wygląda dobrze tylko w katalogu.

> bo na żywo jest "trochę" gorzej:

dokładnie tak. Potworek straszny zlosnik.gif

Napisano

> Wiesz, jeżeli kupujesz kolejne auto w gospodarstwie domowym, to już nie musisz się napinać na

> metraże...

ale większe auto to nie tylko metraż - to także bezpieczeństwo, jakość prowadzenia, amortyzacji, więcej miejsca na kolana i ogólnie inny "sposób na samochód" (choć miałem kiedyś pół roku Fabię I HTP w najgorszej wersji - obowiązkowy niebieski kolor - i do dziś mam traumę po schowku bez drzwiczek przed pasażerem i plastikowych czarnych zderzakach... zlosnik.gif)

tak czy siak mam problem ze zrozumieniem do kogo kierowane są auta takie jak to Citigo:

- podstawowe auto w rodzinie - nie nadaje się zlosnik.gif

- drugie auto w rodzinie - jak ktoś ma kasę na utrzymanie to kupi raczej coś lepszego zlosnik.gif

- auto dla kobiety - chyba tylko jak nie ma jej kto doradzić przy zakupie zlosnik.gif

zostają emeryci biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.