Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rejestracja "Anglika"

Featured Replies

Napisano

Jakieś wieści w temacie rejestracji anglików?

Google pisze ze coś się zmienia i lada chwila będzie można rejestrować .... Macie jakieś wieści?

Napisano

> Macie jakieś wieści?

Było już wiele razy! Rejestrować można, bo wydział komunikacji nie wnika po której stronie jest kierownica. Ale samochód z kierownicą po prawej stronie nie przejdzie u nas badania technicznego i tak już zostanie!

Napisano

> Jakieś wieści w temacie rejestracji anglików?

> Google pisze ze coś się zmienia i lada chwila będzie można rejestrować .... Macie jakieś wieści?

Quote:

Minister Infrastruktury Sławomir Nowak nie ma nic przeciwko autom z kierownicą po prawej stronie, kilka dni temu opublikował na swojej stronie internetowej oraz na portalu społecznościowym "Twitter" kilka ważnych dla nas słów.

"
Rozpoczynamy pracę nad możliwością rejestrowania aut z kierownicą po prawej stronie. Zbyt długo utrzymujemy tę niepotrzebną barierę.
"

Wygląda na to że nowy Minister Infrastruktury zauważył problem, szkoda tylko że poprzedni minister mimo kilkukrotnego upominania przez Komisję Europejską upierał się przy swoich nie uzasadnionych twierdzeniach.

Jednak Komisja postawiła na swoim i skierowała sprawę do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, narażając nasz kraj na duże kary finansowe.

Lepiej późno niż wcale, ale dobrze że nadeszły zmiany w naszym Rządzie, nareszcie na odpowiednim stanowisku zasiada człowiek który dostrzega problemy i oczekiwania wyborców.

Oby tak dalej Panie Ministrze.

to było w lutym, ostatnio pisał że wszystko będzie gotowe na 'po wakacjach'

Quote:

Wszystkim, którzy często podpytują o kwestię rejestrowania w PL aut z kierownicą po prawej stronie, chcę powiedzieć, że prace, które zainicjowałem toczą się bardzo intensywnie. Rozporządzenie jest w fazie konsultacji z ekspertami w sprawie ewentualnych, niezbędnych, z punktu widzenia bezpieczeństwa ruchu, zmian w światach i lusterkach.
Myślę, że cały proces legislacyjny zakończymy po wakacjach.

Napisano
  • Autor

> Było już wiele razy! Rejestrować można, bo wydział komunikacji nie wnika po której stronie jest

> kierownica. Ale samochód z kierownicą po prawej stronie nie przejdzie u nas badania

> technicznego i tak już zostanie!

Wiesz ze badania techniczne u nas to fikcja....

Jest gdzieś napisane ze kiera musi być po lewej? Czy głownie chodzi o światła?

Napisano

> Wiesz ze badania techniczne u nas to fikcja....

> Jest gdzieś napisane ze kiera musi być po lewej?

Jest napisane, że jak nie jest po lewej, to jest źle!

Napisano

> Jest gdzieś napisane ze kiera musi być po lewej? Czy głownie chodzi o światła?

fikcja fikcją, ale diagnosta "podbijający" anglika musiałby być głupi lub niewidomy. Przecież od razu by mu sie zabrali za du.e

Napisano

> jak wyżej

Nie jak wyżej, tylko jak powiedziałem - zostanie jak jest! I tak zostanie biglaugh.gifcfaniaczek.gif Nie róbcie sobie nadziei hehe.gif

Napisano

> Nie jak wyżej, tylko jak powiedziałem - zostanie jak jest! I tak zostanie Nie róbcie sobie

> nadziei

pffft, nie licz na to wink.gif

Napisano

owszem, ale nie w przypadku przełożonego anglika, nawet przystosowanego fabrycznie.

Pomijam fakt jak to robią "wyspecjalizowane zakłady"

Napisano

> pffft, nie licz na to

Ja nie jestem od liczenia grinser006.gif. Pan minister liczy na to, że kupi sobie taniego "Paska" w TDI-ku, ale się przeliczy, bo wnioski wnioskami, a opinie opiniami palacz.gif. Nie ma uja wsi biglaugh.gif.

Napisano

> trybunał z Brukseli pozdrawia

Trybunał trybunałem. Ale nikt nie narzuci ubezpieczycielom, że stawka za OC ma być taka sama dla LHD i RHD. Więc jak ktoś będzie musiał zapłacić parę tysi za samo OC dla RHD, to się opamięta.

Napisano

> trybunał z Brukseli pozdrawia

Trybunał może najwyżej nałożyć karę. Karę się zapłaci i będzie nadal po staremu ok.gif

Napisano

> Trybunał moża najwyżej nałożyć karę. Karę się zapłaci i będzie nadal po staremu

Daj Boże.. blagam.gif

Napisano

> Daj Boże..

Bo inaczej strach jezdzic po ulicach. I tak teraz gdy sa wieksze swieta i ludzie wracaja z wysp,to ciezej sie jezdzi.

Pomijam juz kwestie takie jak lans angolem,nie nie jestem zazdrosny.Ale smieszy mnie to grinser006.gif

Napisano

> Bo inaczej strach jezdzic po ulicach. I tak teraz gdy sa wieksze swieta i ludzie wracaja z wysp,to

> ciezej sie jezdzi.

> Pomijam juz kwestie takie jak lans angolem,nie nie jestem zazdrosny.Ale smieszy mnie to

A jaki to lans? Że co chwila wychyla się jak dupa zza krzaka próbując wyprzedzić ciężarówkę na drodze?

Napisano

> Nie jak wyżej, tylko jak powiedziałem - zostanie jak jest! I tak zostanie Nie róbcie sobie

> nadziei

Ja juz sobie duza nadzieje zrobilem. Wiec nie psuj mi humoru!!!

Napisano

> A jaki to lans? Że co chwila wychyla się jak dupa zza krzaka próbując wyprzedzić ciężarówkę na

> drodze?

Może jako ,że mieszkam teraz w UK i użytkuję samochód z RHD nieco się wypowiem. Ja ze swojej strony nie widzę żadnego lansu w tym ,że jadę w Polsce samochodem z kierownicą po prawej stronie, jeśli już miałby być lans to tylko ze względu na klasę samochodu(nie w moim przypadku, jak w opisie). Co do samej jazdy takim autem w Polsce to przyznam się ,że jeździ się dość ciężko, trzeba 3x bardziej uważać , nie tylko przy wyprzedzaniu ale i cały czas podczas jazdy. Zwykły wyjazd z podporządkowanej drogi bywa zdradliwy. Więc jeśli chodzi o bezpieczeństwo , to na pewno nie jest tak samo jak w autach z kier. po lewej stronie. A co do rejestracji to uważam to za dobry pomysł z przyczyn ekonomicznych dla mnie. Ubezpieczenie samochodu w UK jest bardzo drogie , niejednokrotnie dużo wyższe niż cena samochodu!!! Dlatego wielu polaków mieszkających w UK zarejestrowałoby sam w Polsce , gdzie jak wiadomo cena ubezpieczenia jest dużo niższa niż cena auta, a użytkowaliby sam na wyspach. Przy okazji wpływa kasa do budżetu państwa.

Ps. Jest to tylko moja opinia, i ktoś może się nie zgadzać , szczególnie co do bezpieczeństwa jazdy. Bo wiadomo ,że jest wielu "mistrzów kierownicy".

Napisano

> Ja juz sobie duza nadzieje zrobilem. Wiec nie psuj mi humoru!!!

A Tobie to jaką różnicę robi? icon_eek.gif

Napisano

> A Tobie to jaką różnicę robi?

Robi robi...

Co roku spedzam okolo miesiac w Polsce, a w dodatku kiedys w blizej nieokreslonej przyszlosci zamierzam wrocic do Polski na stale.

Takze mozliwosc rejestracji RHD jest dla mnie sprawa priorytetowa.

Napisano

> Może jako ,że mieszkam teraz w UK i użytkuję samochód z RHD nieco się wypowiem. Ja ze swojej

> strony nie widzę żadnego lansu w tym ,że jadę w Polsce samochodem z kierownicą po prawej

> stronie, jeśli już miałby być lans to tylko ze względu na klasę samochodu(nie w moim

> przypadku, jak w opisie). Co do samej jazdy takim autem w Polsce to przyznam się ,że jeździ

> się dość ciężko, trzeba 3x bardziej uważać , nie tylko przy wyprzedzaniu ale i cały czas

> podczas jazdy. Zwykły wyjazd z podporządkowanej drogi bywa zdradliwy. Więc jeśli chodzi o

> bezpieczeństwo , to na pewno nie jest tak samo jak w autach z kier. po lewej stronie. A co do

> rejestracji to uważam to za dobry pomysł z przyczyn ekonomicznych dla mnie. Ubezpieczenie

> samochodu w UK jest bardzo drogie , niejednokrotnie dużo wyższe niż cena samochodu!!!

> Dlatego wielu polaków mieszkających w UK zarejestrowałoby sam w Polsce , gdzie jak wiadomo

> cena ubezpieczenia jest dużo niższa niż cena auta, a użytkowaliby sam na wyspach. Przy okazji

> wpływa kasa do budżetu państwa.

> Ps. Jest to tylko moja opinia, i ktoś może się nie zgadzać , szczególnie co do bezpieczeństwa

> jazdy. Bo wiadomo ,że jest wielu "mistrzów kierownicy".

1. Nie zgadzam sie co do bezpieczenstwa, bo da sie RHD jezdzic zuplenie normalnie bez zadnego zmiejszania poziomu bezpiecznstwa.

2. Z tego co wiem to w UK jazda autem na zagranicznych blachach przez osobe mieszkajaca w UK jest niezgodna z prawem.

Napisano

> 1. Nie zgadzam sie co do bezpieczenstwa, bo da sie RHD jezdzic zuplenie normalnie bez zadnego

> zmiejszania poziomu bezpiecznstwa.

Może po lesie bo na pewno nie po polskich drogach...

Napisano

> 1. Nie zgadzam sie co do bezpieczenstwa, bo da sie RHD jezdzic zuplenie normalnie bez zadnego

> zmiejszania poziomu bezpiecznstwa.

> 2. Z tego co wiem to w UK jazda autem na zagranicznych blachach przez osobe mieszkajaca w UK jest

> niezgodna z prawem.

Co do 1 to nie mówię ,że się nie da, tylko, że w porównaniu do LHD jest dużo niebezpieczniej. Sama jazda po prostej drodze to to samo ale wszelkie manewry już są utrudnione. I oczywiście jeśli będziesz 3x bardziej skoncentrowany i 3x bardziej będziesz uważał to bezpiecznie pojedziesz. Ale na pewno nie jeździ się tak samo jak z LHD. Bo różnica jednak jest.

A co do 2 to też o tym słyszałem i wiem ,że kilku osobom z rej PL kazali samochód ubezpieczyć w UK i oczywiście płacić TAX(podatek drogowy) Ale wiadomo,że polacy będą chcieli zoszczędzić, czas pokaże jak to wyjdzie.

Napisano

> Może po lesie bo na pewno nie po polskich drogach...

No tak rzeczywiscie zapomnialem...

To jest Polska i tutaj zagrozeniem na drodze nie sa ci co daja 180 na ograniczeniu do 90. Ani ci wyprzezdajacy na 3go czy tam czwartego. Oczywiscie nie sa tez zagrozeniem ci jezdzacy 30 letnim struclem z lewym przegladem bez hamulcow. A milosnicy trzymania sie komus na dupie 2 metry z tylu przy 100km/h to juz wogole jest wzor do nasladowania.

Zato jak ktos ma kieronice po drugiej strone to musi oczywiscie byc smiertelnym zagrozeniem, no bo jak to jezdzic z miejsca pasazera. Podobnie jak np ktos po wypiciu slabego piwka, ale majacy 0.21 promila to normalnie seryjny morderca.

Dziwne tylko, ze dziala to jakos odwrotnie niz w wiekszosci innych krajow

Napisano

> Co do 1 to nie mówię ,że się nie da, tylko, że w porównaniu do LHD jest dużo niebezpieczniej.

A ja wlasnie uwazam, ze nie musi byc wogole ani troche niebepieczniej.

> Sama

> jazda po prostej drodze to to samo ale wszelkie manewry już są utrudnione.

Nie wszystkie, tylko znikoma czesc manewrow. Najbardziej moim zdaniem utrudnione jest skrecanie w prawo z podporzadkowanej oraz omijanie zaparkowanych duzych pojazdow (np autobusu stojacego na drodze).

> I oczywiście jeśli

> będziesz 3x bardziej skoncentrowany i 3x bardziej będziesz uważał to bezpiecznie pojedziesz.

Juz to nie raz pisalem, ale napisze jeszcze raz.

Zrobilem juz RHD po Polsce okolo 30kkm i wcale nie musialem byc ani troche bardziej skoncentrowany w porownaniu do jazdy LHD, a mimo to jechalem bezpiecznie.

> Ale na pewno nie jeździ się tak samo jak z LHD. Bo różnica jednak jest.

Roznica oczywiscie jest, ale ja bym ja nazwal roznica kosmetyczna.

Mysle, ze np poczatkujacy kierowca ktory zawsze jezdzil malym samochodem (np czyms w stylu seicento) i nagle wsiadzie do czegos wielkosci mondeo, bedzie mial wieksze problemu zeby jechac bezpiecznie, niz ktos przesiadajacy sie z auta takiej samej wielkosci LHD na RHD.

Napisano

> No tak rzeczywiscie zapomnialem...

> To jest Polska i tutaj zagrozeniem na drodze nie sa ci co daja 180 na ograniczeniu do 90. Ani ci

> wyprzezdajacy na 3go czy tam czwartego. Oczywiscie nie sa tez zagrozeniem ci jezdzacy 30

> letnim struclem z lewym przegladem bez hamulcow. A milosnicy trzymania sie komus na dupie 2

> metry z tylu przy 100km/h to juz wogole jest wzor do nasladowania.

> Zato jak ktos ma kieronice po drugiej strone to musi oczywiscie byc smiertelnym zagrozeniem, no bo

> jak to jezdzic z miejsca pasazera. Podobnie jak np ktos po wypiciu slabego piwka, ale majacy

> 0.21 promila to normalnie seryjny morderca.

> Dziwne tylko, ze dziala to jakos odwrotnie niz w wiekszosci innych krajow

I tu się z Tobą zgadzam w 100%

Napisano

> To jest Polska i tutaj zagrozeniem na drodze nie sa ci co daja 180 na ograniczeniu do 90. Ani ci

> wyprzezdajacy na 3go czy tam czwartego. Oczywiscie nie sa tez zagrozeniem ci jezdzacy 30

> letnim struclem z lewym przegladem bez hamulcow. A milosnicy trzymania sie komus na dupie 2

> metry z tylu przy 100km/h to juz wogole jest wzor do nasladowania.

> Zato jak ktos ma kieronice po drugiej strone to musi oczywiscie byc smiertelnym zagrozeniem, no bo

> jak to jezdzic z miejsca pasazera. Podobnie jak np ktos po wypiciu slabego piwka, ale majacy

> 0.21 promila to normalnie seryjny morderca.

> Dziwne tylko, ze dziala to jakos odwrotnie niz w wiekszosci innych krajow

dokładnie

zapomniałeś dodać, że droga służy tylko i wyłącznie do wyprzedzania nie ważne czy przerywana czy ciągła wink.gif

Napisano

> Robi robi...

> Co roku spedzam okolo miesiac w Polsce, a w dodatku kiedys w blizej nieokreslonej przyszlosci

> zamierzam wrocic do Polski na stale.

> Takze mozliwosc rejestracji RHD jest dla mnie sprawa priorytetowa.

Zamierzasz sprowadzić samochód z Irlandii? Po co, skoro w Polsce można kupić samochód z kierownicą po właściwej dla naszego ruchu stronie?

Napisano

> Zamierzasz sprowadzić samochód z Irlandii? Po co, skoro w Polsce można kupić samochód z kierownicą

> po właściwej dla naszego ruchu stronie?

właśnie, zawsze może sprzedać ten sprawdzony co ma teraz i kupić u nas spawany z wraku, dwóch ćwiartek i przystanku rotfl.gif

Napisano

> Zamierzasz sprowadzić samochód z Irlandii? Po co, skoro w Polsce można kupić samochód z kierownicą

> po właściwej dla naszego ruchu stronie?

1. Po co mam kupowac samochod skoro juz mam 2 samochody ktore lubie. Jesli sie bede przeprowadzal, to chcialbym je ze soba wziac.

2. Gdybym mial jednak kupowac auto - ceny samochodow w Polsce roznia sie od tych w Irlandii. Strona po ktorej jest kierownica nie robi dla mnie wsumie zadnej roznicy - w takim razie po co przeplacac?

3. Juz od dawna chcialem sobie sprowadzic jakies auto ktore jest raczej zadkie w Polsce. Myslalem o Mitsubishi FTO bo mi sie podoba. Jak tylko przepisy sie zmiania, to takiego kupuje i jade nim do Polski.

Napisano

> A jaki to lans? Że co chwila wychyla się jak dupa zza krzaka próbując wyprzedzić ciężarówkę na

> drodze?

Troche inaczej,przynajmniej u mnie wiekszosc anglikow,ktore jezdzi ma wszystkie czarne szyby(ciekawe jak tam przeglad na tych wyspach przechodza, i z reguly to nie sa stare samochody,tylko mlode bmw,mercedes,audi.Dodaj do tego mlodego polaka,ktory kupuje taki samochod(pozycza) i chec pokazania sie (co to nie ja).Juz kilkuktornie trzeba bylo,albo uciekac na pobocze,albo hamowac i uciekac.

Napisano

Najgorsze w anglikach jest to, ze okienka w McDrive sa ze zlej strony zlosnik.gif i trzeba pakowac sie pod prad.

Zdarza mi sie czasami przemierzyc wszerz nasz kraj autem rhd, z reguly lekko unosze sie nad powierzchnia drogi. Zaloze sie, ze krece lepsze czasy niz wiekszosc mistrzow w lhd. Bardzo rzadko zdarza mi sie, ze ktos mnie wyprzedzi a jak juz sie zdarzy to musi byc z niego straszny kozak. Przy nim "niebezpieczne" i "smiercionosne" rhd to pikus. zlosnik.gif

Nie zauwazam mankamentow kierownicy po zlej stronie, wystarczy troche pomyslec.

Tak tylko chcialem sie wyzalic z rana, bez spinki. zlosnik.gif

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> 1. Po co mam kupowac samochod skoro juz mam 2 samochody ktore lubie. Jesli sie bede przeprowadzal,

> to chcialbym je ze soba wziac.

> 2. Gdybym mial jednak kupowac auto - ceny samochodow w Polsce roznia sie od tych w Irlandii. Strona

> po ktorej jest kierownica nie robi dla mnie wsumie zadnej roznicy - w takim razie po co

> przeplacac?

> 3. Juz od dawna chcialem sobie sprowadzic jakies auto ktore jest raczej zadkie w Polsce. Myslalem o

> Mitsubishi FTO bo mi sie podoba. Jak tylko przepisy sie zmiania, to takiego kupuje i jade nim

> do Polski.

Proszę bardzo. Tylko nie płacz wówczas, że za OC musisz zapłacić tyle co za sam samochód.

Napisano

> Najgorsze w anglikach jest to, ze okienka w McDrive sa ze zlej strony i trzeba pakowac sie pod

> prad.

> Zdarza mi sie czasami przemierzyc wszerz nasz kraj autem rhd, z reguly lekko unosze sie nad

> powierzchnia drogi. Zaloze sie, ze krece lepsze czasy niz wiekszosc mistrzow w lhd. Bardzo

> rzadko zdarza mi sie, ze ktos mnie wyprzedzi a jak juz sie zdarzy to musi byc z niego straszny

> kozak. Przy nim "niebezpieczne" i "smiercionosne" rhd to pikus.

> Nie zauwazam mankamentow kierownicy po zlej stronie, wystarczy troche pomyslec.

> Tak tylko chcialem sie wyzalic z rana, bez spinki.

> Pozdrawiam

Ja jechalem raz jako kierowca- niepewnie sie czulem.

Jako pasazer wiecej,wyprzedzanie bylo na zasadzie,,i co jest miejsce,wez zobacz?"

Ja bym chcial jakiegos anglika,ale jako samochod typowo do zabawy,np jakas terenowke,zeby po polach sobie pojezdzic,albo cos na zamkniety jakis a'la tor.Nie zdecydowalbym sie jezdzic anglikiem na codzien w ruchu miejskim.

No jasne spinki nie ma cool.gif

Poza tym,swiat narazie zadnych nie ma,wiec i anglikow juz jak na lekarstwo na drodze grinser006.gif

Napisano

> To jest Polska i tutaj zagrozeniem na drodze nie sa ci co daja 180 na ograniczeniu do 90. ..

Porównujesz dobrych kierowców w RHD kontra wariaci w LHD. I tutaj się zgadzam, że taka jazda LHD wcale nie jest bardziej bezpieczna. Ale zupełnie pominąłeś wariatów w RHD, a tych bedzie sporo (bo bryki RHD bedą tańsze). I tych sie obawiam.

Napisano

Ale zupełnie pominąłeś wariatów w RHD, a tych bedzie sporo

> (bo bryki RHD bedą tańsze). I tych sie obawiam.

Zawsze można podjechać na skrzyżowaniu i przez otwarte okno

wpysk.gif bez wysiadania swiety.gif

Osobiście nie jeździłem,ale w ruchu miejskim to jeszcze może nie jest tak uciążliwe kierowanie z pozycji pasażera,ale na trasie to ja dziękuje.

klnie.gif

Napisano
  • Autor

to zamiast pierniczyć o wyższości świąt wielkiej nocy napisze wprost...

auto nie wychodziło z kierą po lewej stronie (a jak wychodziło to w limitowanej ilości)

chce je kupić... co teraz?

zarejestrować mogę.... przeglądu nie przejdzie...

jeśli przełożę kierę na lewą stronę i wszystko co tam jeszcze potrzeba i przegląd przejdzie to czy to już koniec? czy są jakieś "kruczki"?

Napisano

> to już koniec? czy są jakieś "kruczki"?

znaczy poza faktem że będzie to drut jakich mało jeżeli cena przełożenia będzie poniżej 10k pln?

Napisano

> znaczy poza faktem że będzie to drut jakich mało jeżeli cena przełożenia będzie poniżej 10k pln?

nie bez kozery dałbym 20k pln zlosnik.gif

Napisano

> to zamiast pierniczyć o wyższości świąt wielkiej nocy napisze wprost...

> auto nie wychodziło z kierą po lewej stronie

to tu podobno można decyzją minsterstwa transportu jakoś to zarejestrować, ale to droga przez mękę...

Napisano

> nie bez kozery dałbym 20k pln

kolega pisze o samochodze który nie wychodził z kierownicą po lewej stronie, a dla przykładu sam magiel lhd dla mitsubishi lancer evolution IV-VI kosztuje 4800zł, dla reszty pojazdów rhd only ceny są porównywalne

Napisano

> to zamiast pierniczyć o wyższości świąt wielkiej nocy napisze wprost...

> auto nie wychodziło z kierą po lewej stronie

takie da sie zarejestrowac "bez problemu"

problemem jest podpis ministra zlosnik.gif

Napisano

> Ubezpieczenie

> samochodu w UK jest bardzo drogie , niejednokrotnie dużo wyższe niż cena samochodu!!!

te 3 wykrzykniki to rozmiar tragedii? to moze kup P12-ja place 280 funtow rocznie hehe.gif

> Dlatego wielu polaków mieszkających w UK zarejestrowałoby sam w Polsce , gdzie jak wiadomo

> cena ubezpieczenia jest dużo niższa niż cena auta, a użytkowaliby sam na wyspach.

zwlaszcza ze takie auto przy najblizszej kontroli powedrowalo by na parking policyjny-ale marzyc oczywiscie mozna ok.gif

Napisano

> auto nie wychodziło z kierą po lewej stronie (a jak wychodziło to w limitowanej ilości)

> chce je kupić... co teraz?

żółte jako auto kolekcjonerskie

Napisano

> te 3 wykrzykniki to rozmiar tragedii? to moze kup P12-ja place 280 funtow rocznie

Ciebie może to śmieszy ale innych nie bardzo. Ja płacę dużo i jak dobrze znasz ceny ubezpieczeń w UK to dziwię się tobie. Jeśli dobrze zrozumiałem to P-12 oznacza model Nissana Primery. Myślisz ,że jak go kupię to też będę płacił 280 F? Coś mi się zdaje, że nie. Wiesz dobrze, że cena zależy od wielu czynników, tak wielu ,że czasem aż dziw berze co to za pierdoły zawyżają bądź zaniżają cenę. Mieszkając w Londynie ta sama osoba , z tym samym samochodem na jednym adresie ma inną cenę niż na innym adresie, gdzie różnica między nimi to zaledwie 2-3 km.

Napisano

> Ciebie może to śmieszy ale innych nie bardzo. Ja płacę dużo i jak dobrze znasz ceny ubezpieczeń w

> UK to dziwię się tobie. Jeśli dobrze zrozumiałem to P-12 oznacza model Nissana Primery.

> Myślisz ,że jak go kupię to też będę płacił 280 F? Coś mi się zdaje, że nie. Wiesz dobrze, że

> cena zależy od wielu czynników, tak wielu ,że czasem aż dziw berze co to za pierdoły zawyżają

> bądź zaniżają cenę. Mieszkając w Londynie ta sama osoba , z tym samym samochodem na jednym

> adresie ma inną cenę niż na innym adresie, gdzie różnica między nimi to zaledwie 2-3 km.

moj kolega tez za jakiegos struclowatego passata z lat 90-tych placi ubezpieczenie 2 x wieksze niz wartosc auta.placi i placze-ale nie zmieni auta bo wiadomo-das auto ok.gif

Napisano

> właśnie, zawsze może sprzedać ten sprawdzony co ma teraz i kupić u nas spawany z wraku, dwóch

> ćwiartek i przystanku

Takie sprzedają w salonach teraz? hmm.gif

Napisano

> 1. Po co mam kupowac samochod skoro juz mam 2 samochody ktore lubie. Jesli sie bede przeprowadzal,

> to chcialbym je ze soba wziac.

Nie rozumiem po co się męczyć z kierownicą po prwej stronie. Sprzedać i kupić normalne auto ok.gif

> 2. Gdybym mial jednak kupowac auto - ceny samochodow w Polsce roznia sie od tych w Irlandii.

W Polsce jest taniej albo tyle samo.

>Strona po ktorej jest kierownica nie robi dla mnie wsumie zadnej roznicy - w takim razie po co

> przeplacac?

Ale innym robi. Stwarzasz zagrożenie dla innych (niewielkie, ale jednak). Jak widzę, co wyprawiają nieraz na drodze nasi gastarbeiterzy z UK w Polsce, to strach. Wychylanie się (no bo musi zobaczyć czy coś jedzie, a wyprzedzać nie umie), niezauważanie innych na prawoskrętach.

> 3. Juz od dawna chcialem sobie sprowadzic jakies auto ktore jest raczej zadkie w Polsce. Myslalem o

> Mitsubishi FTO bo mi sie podoba. Jak tylko przepisy sie zmiania, to takiego kupuje i jade nim

> do Polski.

Rzadkie auto przy odrobinie chęci można zarejestrować nawet teraz.

Napisano

> Takie sprzedają w salonach teraz?

u nas w kraju tak, i też są bezwypadkowe bo nikt nie ucierpiał, ba nikogo nawet w środku nie było

a auto zleciało z lawety

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.