Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

10 najfajniejszych cech Tesla Model S

Featured Replies

Napisano

> Gdyby nie ten zasięg....

Albo wynajdą jakieś lepsze akumulatory, albo można dać na tylne

siedzenia jeszcze trochę ich zlosnik.gif

Napisano

Jak długo układ napędowy może dostarczać pełnej mocy? Lub bardziej obrazowo: jak długo mogę jechać z maksymalną prędkością?

Napisano

a o co chodzi z tym przewracaniem się kamery?

Napisano

> Jak długo układ napędowy może dostarczać pełnej mocy? Lub bardziej obrazowo: jak długo mogę jechać

> z maksymalną prędkością?

Obstawiam że z 10 minut hehe.gif

Napisano

> a o co chodzi z tym przewracaniem się kamery?

but.gif w podlodze, kamerzysta wpada w fotel a kamera leci na tylna polke wink.gif

Napisano
  • Autor

> fajny podoba mi sie, jest sliczny ciekawe jaki realny zasieg

EPA twierdzi że wersja z największymi bateriami ma 265 mil.

Napisano

> EPA twierdzi że wersja z największymi bateriami ma 265 mil.

a w styczniu w PL? zlosnik.gif

Napisano

> Obstawiam że z 10 minut

W sportowej Tesli problem był już po kilku minutach. Układ napędowy zbyt się grzał i elektronika obniżała moc.

Napisano

> W sportowej Tesli problem był już po kilku minutach. Układ napędowy zbyt się grzał i elektronika

> obniżała moc.

hłe hłe hłe devil.gif

Napisano

> W sportowej Tesli problem był już po kilku minutach. Układ napędowy zbyt się grzał i elektronika

> obniżała moc.

no to trzeba sie na "ćwiartke" ścigać:)

Napisano

> no to trzeba sie na "ćwiartke" ścigać:)

Albo robić z siebie głupka i opowiadać, że jeździmy szybko ale nie dziś, nie teraz, nie na tej nawierzchni...

Napisano
  • Autor

> no to trzeba sie na "ćwiartke" ścigać:)

Czasem nie jest ważne to kto ma dłuższego członka, ale kto ma lepszą technikę. W przypadku Tesli masz zdumiewające przyspieszenie (porównywalne z M5) i ciszę w środku której nie powstydziłby się Rolls Royce. Do tego samochód "pali" równowartość 2.5 litra na setkę w ruchu miejskim przy obecnych cenach benzyny i prądu. Długość członka nie zawsze jest tym co przyciąga kobiety.

Napisano

> Czasem nie jest ważne to kto ma dłuższego członka, ale kto ma lepszą technikę. W przypadku Tesli

> masz zdumiewające przyspieszenie (porównywalne z M5) i ciszę w środku której nie powstydziłby

> się Rolls Royce. Do tego samochód "pali" równowartość 2.5 litra na setkę w ruchu miejskim przy

> obecnych cenach benzyny i prądu. Długość członka nie zawsze jest tym co przyciąga kobiety.

To rzeczywiście typowe kryteria którymi kierują się kierowcy kupujący typowo sportowe auto. Cisza, spalanie w ruchu miejskim... Dodaj jeszcze rozmiar bagażnika i miękkie, komfortowe zawieszenie żeby się miękko przyjeżdżało przez tory tramwajowe.

Powiem szczerze, że dziwię się tym którzy kupili Lotusa. Porsche czy 350Z -mogli mieć super oszczędne komfortowe auto do miasta a wybrali jakieś paliwożerne wynalazki w których trzeba wkładać korki do uszu. No głupki i tyle.

P. S. Z prezentacją techniki która jest ważniejsza od długości członka trzeba się w Tesli spieszyć - inaczej baterie się przegrzeją. Można też cieszyć się przyspieszeniem jak w M5 -ale tylko kilka razy. Naturalnie jak na światłach obok spotkamy Teslę to zapewne się okaże że właściciel właśnie postanowił pracować nad techniką oszczędzania paliwa i z wyścigu nici. Tym bardziej, że właściciel nie musi sobie wydłużać członka w ten sposób - wystarczy że robi to na salonach chwaląc się tym jak przypłacił za elektryka chociaż za mniejsze (i to sporo!) pieniądze mógł mieć auto które byłoby nie tyko sportowe przez cały czas ale i szybsze.

Napisano

> To rzeczywiście typowe kryteria którymi kierują się kierowcy kupujący typowo sportowe auto. Cisza,

> spalanie w ruchu miejskim...

Rany chłopie, ale to jest dopiero w powijakach! Tworzy się technologia,

będzie to coraz lepsze i coraz będzie miało większy zasięg. Aż w końcu kryteriami

przestanie być to ile cylindrów czy zaworów ma silnik, a kto ma ciszej w środku smile.gif

Napisano

Tyle że Tesla Model S to raczej nie jest sportowe auto...

Krawiec

Napisano

> Tyle że Tesla Model S to raczej nie jest sportowe auto...

> Krawiec

Nie? Cóż, widać określenie "Premium Performance" niepotrzebnie skojarzyło mi się z takimi samochodami jak M5, AMG czy Quattroporte...

W każdym razie chodziło mi o Roadstera gdy pisałem porównując do Porsche czy Lotusa.

Mimo tego chciałbym wiedzieć czy Tesla S która notabene jest reklamowana również osiągami "prawie jak w M5" cierpi na te same problemy co stricte sportowy Roadster.

Napisano

nawet fajne te tesle ... jak nie płoną grinser006.gif

Napisano

ztcp zastanawiales sie mocno nad zakupem...

byles na jakiejs jezdzie probnej, albo w salonie? hmm.gif

osobiscie mi sie autko bardzo podoba... minusem jest za duzy plaski lcd w srodku smile.gif ale juz niedlugo beda pewnie profilowane grinser006.gif generalnie koncepcja swietna ale czy to juz TEN czas? czy technologia jest na tyle dopracowana aby korzystac z takiej Tesli rownowaznie jak z samochodu spalinowego? jak dla mnie to moze miec zasieg i 100km byle była siec stacji elektrycznych gdzie mozna autko podladowac w kilka minut zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ztcp zastanawiales sie mocno nad zakupem...

> byles na jakiejs jezdzie probnej, albo w salonie?

Niestety, ale sieć sprzedaży tego samochodu właściwie nie istnieje jeszcze. Jedyny dealer Tesla na Florydzie mieści się w Ft. Lauderdale w jakimś hangarze przy lotnisku. Dzwoniłem, powiedzieli że nie wiedzą czy i kiedy dostaną jakiś egzemplarz próbny, poza tym powiedzieli że mają tyle zamówień że w tym roku nie ma szans na zakup tego samochodu.

> technologia jest na tyle dopracowana aby korzystac z takiej Tesli rownowaznie jak z samochodu

> spalinowego?

Na krótkich i średnich dystansach - tak. Patrząc na to jak się moja rodzina porusza, to taka Tesla zapewniałaby 99% naszych potrzeb, i to wystarczyłaby ta "średnia" bateria a nie największa. Problem jest z tym 1%. W sumie za zaoszczędzone pieniądze na benzynie można by od czasu do czasu po prostu wynająć samochód benzynowy jak jedziemy gdzieś daleko. Albo zapłacić za samolot, bo i tak będzie taniej niż toczyć się V8 na codzień i palić galony benzyny. Ale to utrudnienie i trochę mi nie pasuje. Myślę że poczekam jeszcze ze 2-3 lata na to aż pojawi się znacznie więcej miejsc do ładowania.

> gdzie mozna autko podladowac w kilka minut

I tu jest problem. Naładowanie do "pełna" baterii zajmuje nawet z najszybszym ładowaczem 5-6 godzin (a do tego ładując je w ten sposób zmniejszamy ich trwałość). W związku z czym idea jazdy takim samochodem na większy wyjazd niż 2 x zasięg (zakładając że dojeżdżamy gdzieś i podłączamy go na noc żeby się ładował) odpada bo byś umarł z nudów. I to jest problem. Gdyby zasięg był np 400 mil, to byłoby to idealne, bo powyżej 400 zawsze biorę samolot. Ale zasięg jest 280 mil = pojawia się nagle taki niedostępny obszar do którego samolotem za blisko a samochodem się nie da.

Napisano

> Niestety, ale sieć sprzedaży tego samochodu właściwie nie istnieje jeszcze. Jedyny dealer Tesla na

> Florydzie mieści się w Ft. Lauderdale w jakimś hangarze przy lotnisku. Dzwoniłem, powiedzieli

> że nie wiedzą czy i kiedy dostaną jakiś egzemplarz próbny, poza tym powiedzieli że mają tyle

> zamówień że w tym roku nie ma szans na zakup tego samochodu.

jak Ci sie uda go upolowac jakos to nie zapomnij obfocic smile.gif

> I tu jest problem. Naładowanie do "pełna" baterii zajmuje nawet z najszybszym ładowaczem 5-6 godzin

> (a do tego ładując je w ten sposób zmniejszamy ich trwałość). W związku z czym idea jazdy

> takim samochodem na większy wyjazd niż 2 x zasięg (zakładając że dojeżdżamy gdzieś i

> podłączamy go na noc żeby się ładował) odpada bo byś umarł z nudów. I to jest problem. Gdyby

> zasięg był np 400 mil, to byłoby to idealne, bo powyżej 400 zawsze biorę samolot. Ale zasięg

> jest 280 mil = pojawia się nagle taki niedostępny obszar do którego samolotem za blisko a

> samochodem się nie da.

ha, no wlasnie...

to jest chyba najwiekszy problem wspolczesnych akumulatorow frown.gif

podobno sa już akumulatory na bazie grafenu, ktore ladowac mozna bardzo szybko, a takze sa duzo mniejsze przy tej samej pojemnosci - pytanie kiedy bedzie sie oplacala produkcja... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> mniejsze przy tej samej pojemnosci - pytanie kiedy bedzie sie oplacala produkcja...

W Tesli jest miejsce na więcej akumulatorów. Problemem jest ich cena a nie brak miejsca.

Napisano

> W Tesli jest miejsce na więcej akumulatorów. Problemem jest ich cena a nie brak miejsca.

fantazjuję sobie teraz zupełnie. Ale gdyby tak w takiej tesli dach, maska, klapa... właściwie cała karoseria to były panele słoneczne... hmm.gif

Nie dało by to jakiejś drobnej poprawy zasięgu zwłaszcza na Florydzie?

Napisano

> Długość członka nie zawsze jest tym co przyciąga kobiety.

Widać nie masz długiego członka grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> fantazjuję sobie teraz zupełnie. Ale gdyby tak w takiej tesli dach, maska, klapa... właściwie cała

> karoseria to były panele słoneczne...

> Nie dało by to jakiejś drobnej poprawy zasięgu zwłaszcza na Florydzie?

Jakąś milę więcej za kilka tysięcy $ więcej.

Napisano

> Jakąś milę więcej za kilka tysięcy $ więcej.

milę?

No to nieopłacalne.

Czy taka Tesla ma może coś w rodzaju systemu odzyskiwania energii z hamowań?

Napisano
  • Autor

> Czy taka Tesla ma może coś w rodzaju systemu odzyskiwania energii z hamowań?

Oczywiście. Używa także ciepła z grzejących się baterii do ogrzewania wnętrza.

Napisano

Auto dla mnie....

Tylko ta cena frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.