Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Kia Carens. Co Panstwo na to?

Featured Replies

Napisano

IMO nudny ale calkiem ladny. Ciakawe czy sprzedaz zabija cena czy moze sie opanuja grinser006.gif Silnikowo bez szalu korea nadal daleko z tylu.

jakiś tekst

286307838-287987b6d18498eaa93b.jpg

286307838-287989edf2768cd1ca3b.jpg

286307838-2879862f33b0f627693b.jpg

post-45983-14352517542946_thumb.jpg

Napisano

> IMO nudny ale calkiem ladny. Ciakawe czy sprzedaz zabija cena czy moze sie opanuja Silnikowo bez

> szalu korea nadal daleko z tylu.

> jakiś tekst

cena będzie jak przystało na koreańskiego Mercedesa hehe.gif

Napisano

wygląda jak nadmuchana Venga, nuda straszna, co do stylistyki - za duże powierzchnie blach z boku i za małe koło robią marne wrażenie :/

Napisano

> wygląda jak nadmuchana Venga, nuda straszna, co do stylistyki - za duże powierzchnie blach z boku i

> za małe koło robią marne wrażenie :/

ok.gif

a na żywo będzie pewnie jeszcze bardziej "cieżko" hmm.gif

i dla dzieciaków z tyłu kulawo, bo nic nie widać grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> cena będzie jak przystało na koreańskiego Mercedesa

Oby nie bo tylko sportage im się dobrze sprzedaje.

Napisano
  • Autor

> wygląda jak nadmuchana Venga, nuda straszna, co do stylistyki - za duże powierzchnie blach z boku i

To jak nic są 16 lub 17 grinser006.gif większe są niepotrzebne.

Napisano

Auto w sumie niby fajne, ale faktycznie trochę bez polotu. Najbardziej mnie denerwuje w Kijankach ten ich znaczek-logo. Firma z aspiracjami nie wiadomo jakimi, a logo to mają beznadziejne. no.gif

Napisano

> IMO nudny ale calkiem ladny. Ciakawe czy sprzedaz zabija cena czy moze sie opanuja Silnikowo bez

> jakiś tekst

Przecież to Ford!

hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Przecież to Ford!

Nie! Ford ma wiecej silnikow do wyboru. grinser006.gif

Napisano

> jakiś tekst

Czy takie rodzinne auto da się zrobić, aby nie określało właściciela jako "nic w życiu lepszego już nie osiągnę"? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Czy takie rodzinne auto da się zrobić, aby nie określało właściciela jako "nic w życiu lepszego już

> nie osiągnę"?

Taki np sportowy S max jak jedziesz bez dzieci to mozna przycisnac. 2.0 EcoBoost 240 KM, 6-cio st. manualna skrzynia biegów yay.gif

Napisano

> Taki np sportowy S max jak jedziesz bez dzieci to mozna przycisnac. 2.0 EcoBoost 240 KM, 6-cio st.

> manualna skrzynia biegów

a na zakrętach? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> a na zakrętach?

Da rade IMO, choc bez szalu. Na prostej i przy wyprzedzaniu swietna sprawa.

Napisano

99% obecnie nowych samochodów ma tak duże powierzchnie blachy.

Napisano

> Da rade IMO, choc bez szalu. Na prostej i przy wyprzedzaniu swietna sprawa.

ja w swoim autobusie mam 250 KM grinser006.gif Już paru ścigantów w jakis popierdułkach się zdziwiło grinser006.gif

Napisano

> 99% obecnie nowych samochodów ma tak duże powierzchnie blachy.

tylko jest jeszcze kwestia proporcji - o ile w takiej Giulietcie te małe okienka jako-tako wyglądają, to tutaj blachy proporcjonalnie jest jeszcze więcej i całość optycznie wygląda słoniowato. Duże - szeroko rozstawione koła mogłyby poprawić wrażenie, ale raczej niewielu pójdzie w tą stronę

Napisano

> tylko jest jeszcze kwestia proporcji - o ile w takiej Giulietcie te małe okienka jako-tako

> wyglądają, to tutaj blachy proporcjonalnie jest jeszcze więcej i całość optycznie wygląda

> słoniowato. Duże - szeroko rozstawione koła mogłyby poprawić wrażenie, ale raczej niewielu

> pójdzie w tą stronę

Najnowsza moda - dużo blachy mało szkła.

Napisano

> jakiś tekst

Z wyglądu mi się nie podoba, ale w EU im brzydszy tym lepiej się sprzedaje, więc wróżę mu sporą popularność.

Napisano

> Najnowsza moda - dużo blachy mało szkła.

We vanie ma to swoje plusy dodatnie grinser006.gif zimą cieplej, latem zimniej grinser006.gif

Napisano

> We vanie ma to swoje plusy dodatnie zimą cieplej, latem zimniej

a to jest van? wygląda jak zwykłe 5-osobowe wysokie coś zlosnik.gif

Napisano

> a to jest van? wygląda jak zwykłe 5-osobowe wysokie coś

no takie scenicopodobny wyrób, więc pewnie minivan lub mikro vanik zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no takie scenicopodobny wyrób, więc pewnie minivan lub mikro vanik

To jest pewnie na plycie ceeda wiec szalu nie ma choc ma byc tez wersja 7 osobowa.

Napisano

> To jest pewnie na plycie ceeda wiec szalu nie ma choc ma byc tez wersja 7 osobowa.

2+3 sie zmieści a awaryjnie można jeszcze ze 2 osoby dopakować.

Napisano

> mini van

czyli zwykły hatch z miejscem na cylinder i pozycją taboretową? zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> IMO nudny ale calkiem ladny.

Dla mnie wyglada jak kupa.

wink.gif

Napisano

> To jest pewnie na plycie ceeda wiec szalu nie ma choc ma byc tez wersja 7 osobowa.

bessęsu

A nie słyszałeś gdzieś o nowym modelu Carnivala?

Czekam na tę Kijankę i czekam, bo chcę jakoś rozsądniej podejść do wyboru następcy mojej MPV. Bardzo liczę na Karnawał, ale oglądając Carensa.... chyba się przeliczę.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Z wyglądu mi się nie podoba, ale w EU im brzydszy tym lepiej się sprzedaje, więc wróżę mu sporą

> popularność.

To akurat jest prawdziwe w stosunku do US rotfl.gif

Wystarczy popatrzeć na wynalazki rodem z US i produkty EU...

Napisano
  • Autor

> bessęsu

> A nie słyszałeś gdzieś o nowym modelu Carnivala?

> Czekam na tę Kijankę i czekam, bo chcę jakoś rozsądniej podejść do wyboru następcy mojej MPV.

> Bardzo liczę na Karnawał, ale oglądając Carensa.... chyba się przeliczę.

> Pozdro

> Bartek

Nie bedzie nowego carnivala. Ludzi, ktorzy teraz kupuja carnivala maja zaczac kupowac sorento. Narazie nic nie wskazuje na zmiane podejscia choc moga nas zaskoczyc. grinser006.gif

Napisano

> Nie bedzie nowego carnivala. Ludzi, ktorzy teraz kupuja carnivala maja zaczac kupowac sorento.

> Narazie nic nie wskazuje na zmiane podejscia choc moga nas zaskoczyc.

Pfffffff..... Sorrento to zupełnie inny segment, wielka krowa z napędem 4x4 nie spełniająca potrzeb rodziny 5+.

Dziwię się takiemu podejściu, bo skoro VW, Ford, Renault, Peugeot potrafią zaadresować ten segment rynku, to znaczy, że pewnie jest coś wart. Ale OK, to ich sprawa. Ja się zatem foch.gif na Kijankę.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

Zobacz ile tego się sprzedaje w USA widać doszli do tego po analizie. Zreszta te 806 czy jak im tam tez powoli znikną z rynku IMO. A taki smax lub gąlaxy złe?

Napisano

> Zobacz ile tego się sprzedaje w USA widać doszli do tego po analizie.

Rynek w US akceptuje dużo większe samochody. Poza tym oni mają te swoje Suburbany oraz inne Ram'y.

> Zreszta te 806 czy jak im tam

> tez powoli znikną z rynku IMO. A taki smax lub gąlaxy złe?

S-Max ok. Ale ma jedną wadę, tzn. nie ma jednej bardzo pożytecznej cechy, mianowicie odsuwanych tylnych drzwi. To na prawdę robi sporą różnicę, choć pewnie nie będzie to deal breaker.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> Rynek w US akceptuje dużo większe samochody. Poza tym oni mają te swoje Suburbany oraz inne Ram'y.

Ja tam widzialem sporo Sorento a Carnivali bardzo malo ale to tez z powodu, ze to juz stary model jest. Widzialem, ze w PL do kupienia sa Carrnivale po Euro moze sie skusisz?

jakiś tekst Choc szczerze musialbym upasc na glowe ze dwa razy zeby tyle za KIA zaplacic. Galaxy ma chyba odsuwane drzwi i jest bardzo duzy plus forda szybko traca na wartosci wiec jakies demo albo dwu latka mozna za dobre pieniadze przytulic.

Napisano

> Taki np sportowy S max jak jedziesz bez dzieci to mozna przycisnac. 2.0 EcoBoost 240 KM, 6-cio st.

> manualna skrzynia biegów

tylko nie wiem po co sie w takim aucie meczyc z manualem. Z tego co pamietam to do tego silnika jest oferowana 6 stopniowy automat 2sprzeglowy zlosnik.gif

Napisano

kupa i to po makowcu...

ni to kombi ni to van. Takie niewiadomoco. Ale pewnie ludzie beda kupowac zlosnik.gif

Napisano

Wnętrze tej Kii łudząco podobne jesli chodzi o design do nowej Pandy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> tylko nie wiem po co sie w takim aucie meczyc z manualem. Z tego co pamietam to do tego silnika

> jest oferowana 6 stopniowy automat 2sprzeglowy

No tak niby tak ale ja nic nie slyszalem o tej skrzyni hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.