Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do ogladaczy zdjeciowych - Polo z komisu przy salonie

Featured Replies

Napisano

Co mozecie powiedziec na pdostawei zdjec na temat tego Polo? Brat sie napalil, dzisiaj zadzownil i dzisiaj chce po niego jechac, ale ja jestem nieco sceptyczny.

Napisano

> Co mozecie powiedziec na pdostawei zdjec na temat tego Polo? Brat sie napalil, dzisiaj zadzownil i

> dzisiaj chce po niego jechac, ale ja jestem nieco sceptyczny.

Niech poszuka z innym silnikiem...

1.4 TDI to jest tragedia na kolach hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Niech poszuka z innym silnikiem...

> 1.4 TDI to jest tragedia na kolach

Az tak zle? Dlaczego ten silnik to tragedia?

Napisano

> Az tak zle? Dlaczego ten silnik to tragedia?

Odpal sobie filmik na Youtube i posluchaj jak to pracuje...

Poza tym zeby to jakos jechalo, to trzeba dosc mocno cisnac, a wtedy palil niewiele mniej niz 1.9dci w sporo ciezszym auciegrinser006.gif

Napisano

Miała mam maszynę do szycia w domu? no..to coś takiego. Masaż stopy przez pedał gazu tez bezcenny. Ale pewnie by się przyzwyczaił po czasie hehe.gif

Napisano

Baaaaaaardzo głośny, mało dynamiczny i jakoś super oszczędny nie jest.

Przy tym silniku całe auto wibruje, przynajmniej roomster.

Napisano

Kumpel w poniedziałek kupił taką polówkę.

Był z nim jakiś mechanik z ASO VW, mówił żeby najbardziej obawiać się pompowtrysków, w razie W regeneracja kompletu 3 000 zł - ktoś potwierdzi? hmm.gif czułe na wilgoć (jak silnik myty myjką to mogą być problemy) i jakość paliwa (częsta wymiana filtra).

Jeżeli chodzi o dynamikę to nie ma tragedii do 100km/h nawet jakoś jedzie. Jeżeli chodzi o doznania akustyczne to połączenie traktora i matiza zlosnik.gif

Napisano

> Kumpel w poniedziałek kupił taką polówkę.

> Był z nim jakiś mechanik z ASO VW, mówił żeby najbardziej obawiać się pompowtrysków, w razie W

> regeneracja kompletu 3 000 zł - ktoś potwierdzi?

Mam w firmie z nalotem po 230 i 250 kkm, na razie nic się nie dzieje.

Serwisowane w ASO i tankowane w BP na flotówkę.

Napisano

Znajoma to ma - tragedyja zlosnik.gif

Jeździ to wolno, trzeba wysoko kręcić, lepsza kultura pracy jest w 1.9 SDI oslabiony.gif

Jeden plus - jazda emerycka i b.mało pali zlosnik.gif

Napisano

Niech mi ktoś powie dlaczego to takie drogie,(chodzi mi o Polo w ogóle), to oczywiście tylko moja opinia ale musiałoby mnie poj.....ć żebym tyle dał za małe auto z 2008r.

Napisano

> Niech mi ktoś powie dlaczego to takie drogie,(chodzi mi o Polo w ogóle), to oczywiście tylko moja

> opinia ale musiałoby mnie poj.....ć * żebym tyle dał za małe auto z 2008r.

Kumpel wykosztował się 21 500 zł za 2007 r z fajnym wyposażeniem. Ale on jest rzeczywiście * zlosnik.gif

Napisano

> musiałoby mnie poj.....ć żebym tyle dał za małe auto z 2008r.

Nie akceptuję tu takiego słownictwa! czerwona.gif

mar00ha

Napisano

> Niech mi ktoś powie dlaczego to takie drogie,(chodzi mi o Polo w ogóle), to oczywiście tylko moja

> opinia ale musiałoby mnie poj.....ć żebym tyle dał za małe auto z 2008r.

No tak za tą kasę można mieć paska w tedeiku, na szczęście nie wszyscy tak myślą.

Ktoś potrzebuje małe auto i ma określoną kwotę na nie to kupuje

Napisano

Tymbardziej, że za nową Fabię wystarczy zapłacić około 5 tys zł więcej...

Napisano

> Tymbardziej, że za nową Fabię wystarczy zapłacić około 5 tys zł więcej...

Z tym motorem tdi? icon_rolleyes.gif

Napisano

Najtańsze nowe polo diesel - prawie 57 tzł, to ile ma kosztować czterolatek? niewiem.gif

Napisano

> No tak za tą kasę można mieć paska w tedeiku, na szczęście nie wszyscy tak myślą.

> Ktoś potrzebuje małe auto i ma określoną kwotę na nie to kupuje

Nie o to mi chodziło, Passata w Tedeiku bym też nie kupił z tych samych powodów co Polo, bo uważam za drogie za to co oferuje, mnie dziwi czemu Polo takie drogie bo jest wiele innych aut w rozsądniejszych cenach, lepiej wyposażonych i lepiej wyglądających. Nic nie mam do małych aut bo wiem że czasami jest właśnie takie potrzebne.

Napisano

> Najtańsze nowe polo diesel - prawie 57 tzł, to ile ma kosztować czterolatek?

No właśnie 57 tyś , toć to szok grinser006.gif

Napisano

> Miała mam maszynę do szycia w domu? no..to coś takiego. Masaż stopy przez pedał gazu tez bezcenny.

> Ale pewnie by się przyzwyczaił po czasie

nie rozumiem, o co Tobie chodzi z tym masażem przez pedał gazu ?

Napisano

> nie rozumiem, o co Tobie chodzi z tym masażem przez pedał gazu ?

Pewnie o to, ze cale auto sie telepie grinser006.gif

Napisano

> Pewnie o to, ze cale auto sie telepie

Może to mieć zaletę - sam się w zimie odśnieży, wystarczy odpalić grinser006.gif

Napisano

> Co mozecie powiedziec na pdostawei zdjec na temat tego Polo? Brat sie napalil, dzisiaj zadzownil i

nie słuchaj tych bredni

autko jest głośniejsze i dość drogie przy naprawach

mowa oczywiście o silniku co do jazdy bardzo przyzwoicie przyspiesza i mało pali. Ja miałem problem ze skrzynią w modelu 6n2 i naprawa była cholernie droga nawet u p.mietka na placu bardziej opłacało się ją wymienić wink.gif

Jeśli bratu nie przeszkadza gośniejszy silnik śmiao niech kupuje smile.gif

Napisano

> Z tym motorem tdi?

Tego nie zauważyłem, myślałem, że to benzyna 1.4.

Napisano

Nie rozumiem w dalszym ciągu o co chodzi z tym telepaniem...

silnik i skrzynia z nadwoziem są połączone poduchami które praktycznie niwelują wibracje

w polo tym bardziej nie wiem jak może wibrować pedał gazu, ze względu, że nie jest połączony linką

no ale, tak to jest, jak się wyczyta na forum brednie a później puszcza w eter...

Napisano

> Miała mam maszynę do szycia w domu? no..to coś takiego. Masaż stopy przez pedał gazu tez bezcenny.

> Ale pewnie by się przyzwyczaił po czasie

Nic w srodku nie telepie, nic nie trzesie. Mialem TDI 1.4 w Ibizie przez kilka dni. Jedynie jest bardzo glosne i nieprzyjemne w "odsluchu" - wiec rowniez nie polecam. Ale nie mowcie ze telepie kierowce w srodku bo to bajki.

Napisano

Tyle ze prawda jest taka, ze nic nie telepie.

Napisano

> Tyle ze prawda jest taka, ze nic nie telepie.

Zrobilem tym wynalazkiem kilka kkm i za darmo bym tego nie chcial hehe.gif

Napisano

ze zdjęć ok poza fotelem, który ma wytarcie - u mnie w megane przy ponad 200 tys. tego nie ma, jak kupowałem merca z przebiegem 260 tys. co prawda skóra ale też nie miał wytartych siedzeń, może to sugerować większy przebieg lub po prostu kiepski materiał

off topic - wg mnie sporo kasy na małe auto z dość dychawicznym i głośnym silnikiem - na co tutaj się napalać ale nie mi oceniać może doradź bratu jeżeli ma być ze stajni vag - golf IV lub Leon z 1.9tdi. Rozumiem, że nowe Polo jest drogie ale chociaż jest nowe, za prawie 3 dychy nawet alu-felg nie ma sick.gif

Napisano

> Baaaaaaardzo głośny, mało dynamiczny i jakoś super oszczędny nie jest.

No niestety to prawda, jeździłem kiedyś Fobią z tym motorem, więc mogę potwierdzić odczucia - taki traktorek 3 cylindrowy hehe.gif. Sam mam małego diesla w Corolli, samochód większy, ale jakoś tak spasowane, że dynamika i głośność jest ok.

Napisano

> No niestety to prawda, jeździłem kiedyś Fobią z tym motorem, więc mogę potwierdzić odczucia - taki

> traktorek 3 cylindrowy . Sam mam małego diesla w Corolli, samochód większy, ale jakoś tak

> spasowane, że dynamika i głośność jest ok.

wszystko pięknie tylko polo jest znacznie lepiej wyciszone niż fabia z tym samym silnikiem więc jest jeszcze głośniej w fabce

w polo nic mi autem nie telepało poprostu silnik jest głośniejszy niz w innych autach.

Jak już wcześniej pisałem naprawy tego motorka są dość drogie frown.gif

Napisano

> Sam mam małego diesla w Corolli, samochód większy, ale jakoś tak

> spasowane, że dynamika i głośność jest ok.

Akurat Twój diesel to bardzo udany silnik z zaskakująco wysoką kulturą pracy ok.gif 1.4 TDI to inny świat smile.gif

Napisano

A może mi ktoś podpowie czy da się wyłączyć klimatyzację w wersji z pełnym climatroniciem w takim polo ?

Napisano

> A może mi ktoś podpowie czy da się wyłączyć klimatyzację w wersji z pełnym climatroniciem w takim

> polo ?

Pewnie przyciskiem ECON jak w wiekszosci aut z grupy VAG.

Napisano

> Nic w srodku nie telepie, nic nie trzesie. Mialem TDI 1.4 w Ibizie przez kilka dni.

Chyba jednak miałeś 1,4 benzynę.

Sam użytkuję 1,9 TDI i poranne odpalenie (a zwłaszcza w zimie) to zatelepanie budą na granicy odśnieżenia się.

1,4 TDI jest znacznie głośniejsze niż 1,9 - to jedyne auto, które stojąc obok na światłach słyszę wyraźniej niż swoje.

Ale owszem, w zimie pewnie to 1,4 się samo ze śniegu otrząśnie.

Napisano

> Chyba jednak miałeś 1,4 benzynę.

> Sam użytkuję 1,9 TDI i poranne odpalenie (a zwłaszcza w zimie) to zatelepanie budą na granicy

> odśnieżenia się.

> 1,4 TDI jest znacznie głośniejsze niż 1,9 - to jedyne auto, które stojąc obok na światłach słyszę

> wyraźniej niż swoje.

> Ale owszem, w zimie pewnie to 1,4 się samo ze śniegu otrząśnie.

To jakies zepsute to 1,9 masz. Ja mam wlasnie 1,9 TDI w Passacie B5FL i nic sie nie trzesie zimą. Owszem glosny to jest no.gif

1,4 TDI w Ibizie mialem i tez nic nie trzeslo, ale byl jeszcze glosniejszy no.gif

Napisano

> Zrobilem tym wynalazkiem kilka kkm i za darmo bym tego nie chcial

Ja moze nawet mniej i tez bym nie chcial. Glosne i nieprzyjemne, ale nie mowmy ze jakos telepie bo to nieprawda.

Napisano

> A może mi ktoś podpowie czy da się wyłączyć klimatyzację w wersji z pełnym climatroniciem w takim

> polo ?

Tak jak w kazdym VW, jak nizej kolega napisal.

Napisano

> Pewnie przyciskiem ECON jak w wiekszosci aut z grupy VAG.

Dzięki biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.