Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kombi mocne do 20 tysięcy

Featured Replies

Napisano

jak w temacie , samochód nie będzie robił dużo kilometrów rocznie max 10-15 tysięcy ; bagażnik musi być większy jak w obecnym e46 touring ;przydałoby się żeby przyśpieszało podobnie jak obecne auto, tylko manual; z wyposażenia klimatronic; jedyny pomysł jaki mam to e39 touring lub jakas omega albo c5 z silnikiem v6, rocznik kolo 2000 ,jakieś inne propozycje ?

Napisano

W takim budżecie każda zmiana będzie zmianą na gorsze niestety. smile.gifMam obecnie E46 touring 330d i gdyby nie fakt,że sporo robię km to celowałbym w takie samo auto ale 3,0 benzynka. smile.gif W Twoim przypadku gdy potrzebujesz więcej miejsca to tylko E39. smile.gif

Napisano
  • Autor

> W takim budżecie każda zmiana będzie zmianą na gorsze niestety. Mam obecnie E46 touring 330d i

> gdyby nie fakt,że sporo robię km to celowałbym w takie samo auto ale 3,0 benzynka. W Twoim

> przypadku gdy potrzebujesz więcej miejsca to tylko E39.

i tego własnie się obawiam, że nie ma żadnej alternatywy dla BMW a w tym wypadku dla e39 - chyba że jakieś Audi A6 czy może ktoś mnie przekona do jakiejś innej marki ? saab itp

Napisano

> jak w temacie , samochód nie będzie robił dużo kilometrów rocznie max 10-15 tysięcy ; bagażnik musi

> być większy jak w obecnym e46 touring ;przydałoby się żeby przyśpieszało podobnie jak obecne

> auto, tylko manual; z wyposażenia klimatronic; jedyny pomysł jaki mam to e39 touring lub jakas

> omega albo c5 z silnikiem v6, rocznik kolo 2000 ,jakieś inne propozycje ?

Mondeo ST?

Napisano

> Klimatronik, 500 litrowy bagażnik, prawie 4,8 metra długości i 1,6 wysokości i 150 KM w Dieslu...

> no i 2005 rok

W jakimś auto świecie czytałem, że bardzo niedoceniane auto. Moim zdaniem warte uwagi ok.gif

Napisano
  • Autor

> Klimatronik, 500 litrowy bagażnik, prawie 4,8 metra długości i 1,6 wysokości i 150 KM w Dieslu...

> no i 2005 rok

jest to jakieś wyjście ,ale nie wiem czy przy takich przebiegach diesel to dobry pomysł

Napisano

> no i 2005 rok

150 km w dieslu szalu nie robi szczegolnie ze teraz powozi 328

Napisano

> takie cos mi sie nawet podoba

Miałem do czynienia ze zwykłą wersją bez skóry, i dla mnie wygląd deski rozdzielczej i tych wszystkich plastików jest tragiczny. no.gif

Prędzej zastanowiłbym się nad Vectrą C, ale w tym budżecie pewnie ciężko. smile.gif

Napisano

To może Volvo. Duże , pojemne, szybkie.

Volvo v70

Napisano

> Miałem do czynienia ze zwykłą wersją bez skóry, i dla mnie wygląd deski rozdzielczej i tych

> wszystkich plastików jest tragiczny.

> Prędzej zastanowiłbym się nad Vectrą C, ale w tym budżecie pewnie ciężko.

na pewno mondziak lepiej się prowadzi, co do plastików Opel ma podobne, co prawda nie miałem w robocie super wersji tylko wykłą 2.2 direct i tam plastiki też bez szału, mimo 70 tyś. km łuszczyła się gumowana powierzchnia przy przyciskach od szyb i sterowania radia na kierownicy

Napisano
  • Autor

Poczytałem , poszukałem i w pierwszej kolejności będę szukał e39 , mondeo bardzo ładne auto - ale drogie w utrzymaniu z tego co wyczytałem na forach; audi a6 lub volvo v70 to też ciekawe propozycje ale interesowałyby mnie tylko wersje 4x4 więc nie ten budżet. A jak nie znajdę e39 to zostanę przy e46.

Ewentualnie jakieś większe kombi w cenie do 10 tysięcy i e36 325 lub 328 do 8-9 tysięcy

Napisano

> Poczytałem , poszukałem i w pierwszej kolejności będę szukał e39 , mondeo bardzo ładne auto - ale

> drogie w utrzymaniu z tego co wyczytałem na forach; audi a6 lub volvo v70 to też ciekawe

> propozycje ale interesowałyby mnie tylko wersje 4x4 więc nie ten budżet. A jak nie znajdę e39

> to zostanę przy e46.

> Ewentualnie jakieś większe kombi w cenie do 10 tysięcy i e36 325 lub 328 do 8-9 tysięcy

A gdzie przeczytales ze e39 jest tanie w utrzymaniu cool.gif

Napisano
  • Autor

> A gdzie przeczytales ze e39 jest tanie w utrzymaniu

liczę się z tym że będzie droższe w utrzymaniu od e46 -ale znam wiele osób które siedzi w tematyce bmw , a w porównaniu do st220 części jednak są sporo tańsze no i RWD

Napisano
  • Autor

> Dacia logan MCV, będzie dobrym wyborem.

a z jakim silnikiem będzie przyśpieszała podobnie do obecnego auta ?

Napisano

> a z jakim silnikiem będzie przyśpieszała podobnie do obecnego auta ?

Zastanów się czy musi tak samo przyśpieszać.

Napisano

To ja proponuje moze skode octavie 1.8t 4x4 duze auto, wersja full, rocznik rozsadny znajdziesz i w tej cenie ktora Cie inyeresuje. Ja obecie mam FWD ale mialem przejemnosc w zime pojezdzic 4X4 i szczerze chetnie bym sie przesiadl:-)

Napisano

> To ja proponuje moze skode octavie 1.8t 4x4 duze auto, wersja full, rocznik rozsadny znajdziesz i w

> tej cenie ktora Cie inyeresuje. Ja obecie mam FWD ale mialem przejemnosc w zime pojezdzic 4X4

> i szczerze chetnie bym sie przesiadl:-)

Octavia I dużym autem? W którym miejscu? Pomińmy bagażnik w rozważaniach. smile.gif

Napisano

> Octavia I dużym autem? W którym miejscu? Pomińmy bagażnik w rozważaniach.

Quote:

bagażnik musi być większy jak w obecnym e46 touring

Napisano

> To ja proponuje moze skode octavie 1.8t 4x4 duze auto, wersja full, rocznik rozsadny znajdziesz i w

> tej cenie ktora Cie inyeresuje. Ja obecie mam FWD ale mialem przejemnosc w zime pojezdzic 4X4

> i szczerze chetnie bym sie przesiadl:-)

Jeśli komuś nie zależy na komforcie to w sumie dobry pomysł, inaczej nie będzie zadowolony z takiej zmiany.

Napisano

> liczę się z tym że będzie droższe w utrzymaniu od e46 -ale znam wiele osób które siedzi w tematyce

> bmw , a w porównaniu do st220 części jednak są sporo tańsze no i RWD

A z ciekawosci masz jakies porownanie cen czesci? bo jakos niebardzo chce mi sie wierzyc. Ale moge sie mylic.

Napisano

> Dacia logan MCV, będzie dobrym wyborem.

hahaha z e46 2.8 na logana mcv :D DOBRE !! grinser006.gif

Do autora wątku - e39 w tej cenie z silnikiem 2.8 lub 4.4 nie będzie łatwo znaleźć zadbanego

Napisano
  • Autor

> A z ciekawosci masz jakies porownanie cen czesci? bo jakos niebardzo chce mi sie wierzyc. Ale moge

> sie mylic.

dokładnie Ci tego nie pokaże ale przeglądałem katalog części i takie rzeczy jak filtr oleju,filtr powietrza , klocki ,tuleje tych samych producentów (zamienniki) są do forda droższe ; ogólnie przeglądałem też forum forda i ceny do st220 są sporo wyższe niż do zwykłych mondeo bo to "lepsza" wersja , ale mogę też być stronniczy w stosunku do BMW ( sympatia do marki)

Napisano
  • Autor

> hahaha z e46 2.8 na logana mcv :D DOBRE !!

> Do autora wątku - e39 w tej cenie z silnikiem 2.8 lub 4.4 nie będzie łatwo znaleźć zadbanego

4,4 nie szukam - za duże spalanie , ale 2,8 lub 3,0 powinienem znaleźć - ewentualnie 2,5 też nie pogardzę

Napisano

> 4,4 nie szukam - za duże spalanie , ale 2,8 lub 3,0 powinienem znaleźć - ewentualnie 2,5 też nie

> pogardzę

W temacie BMW pewnie jesteś na tyle obeznany , że wiesz czego szukać .... Też miałem kiedyś bmw tyle ,że e36 i nie rób tego błędu i nie zmieniaj na przedni napęd..... Zatęsknisz za tyłem bardzo szybko wink.gif

Zwróć też uwagę na omegę b FL .... wsiądziesz , przejedziesz się wg mnie większy komfort jak e39 . Miałem przyjemność jechać 3.0 v6 tyle,że w automacie... manuali mało niestety. 10l przy spokojnej jeździe , akceptowalne

Napisano

> 150 km w dieslu szalu nie robi szczegolnie ze teraz powozi 328

Niestety w tym modelu jest jeszcze 200 KM i 400 Nm MJTD 5 garowy ale tylko z automatem ... a kolega pisał, że automatu nie chce ... Silnik MJTD 1,9 Fiata jest bardzo udany - spotkać go można w Saabie 9-3 i Vectrze C a 150 KM bez problemu pod 190 KM można dłubnąć i 400 Nm... z benzynówek nie polecam ... zresztą silniki tylko 1,8 i 2,2.... i limitowana seria z silnikami od Maseratti ale to dla koneserów smile.gif

Napisano

> i limitowana seria z silnikami od

> Maseratti ale to dla koneserów

Coś więcej na ten temat? Pierwszy raz się spotkałem z czymś takim. palacz.gif

Napisano

> Coś więcej na ten temat? Pierwszy raz się spotkałem z czymś takim.

Było wypuszczonych chyba kilkadziesiąt sztuk z V8 - jednym jeździł Michael Schumacher

Lisek już wcześniej coś o tym pisał wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.