Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DRL - wersja okrągła

Featured Replies

Napisano

Witam polecicie DRL okrągłe max fi 70 i max 45 głębokie (najlepiej jakby mialy 40) sa takie wogóle i co polecicie dobrego sprawdzonego ???

Napisano

> Witam polecicie DRL okrągłe max fi 70 i max 45 głębokie (najlepiej jakby mialy 40) sa takie wogóle

> i co polecicie dobrego sprawdzonego ???

A DRL to nie są światła drogowe świecące słabiej?

Napisano
  • Autor

> A DRL to nie są światła drogowe świecące słabiej?

nie

DRL to symbol, który pochodzi od pierwszych liter angielskiej nazwy daytime running lights, co w języku polskim oznacza po prostu lampy do jazdy dziennej.

Napisano

Minimum . Taniej nic lepszego nie znajdziesz, a drożej wcale nie będzie lepiej. Jak to świeci widać na autobusach komunikacji miejskiej grinser006.gif.

Napisano

> nie

> DRL to symbol, który pochodzi od pierwszych liter angielskiej nazwy daytime running lights, co w

> języku polskim oznacza po prostu lampy do jazdy dziennej.

Czyli nie ma rozróżnienia w nazewnictwie?

Napisano
  • Autor

> Czyli nie ma rozróżnienia w nazewnictwie?

ale miedzy czym ???

Napisano
  • Autor

> Minimum . Taniej nic lepszego nie znajdziesz, a drożej wcale nie będzie lepiej. Jak to świeci

> widać na autobusach komunikacji miejskiej .

oki

Napisano

> ale miedzy czym ???

Między dziennym montowanymi osobno tzw drutex, a dziennym w formie świateł drogowych swiecacych że zmniejszoną mocą.

Napisano

> A DRL to nie są światła drogowe świecące słabiej?

Mogą być - jak zwał tak zwał. Czy to są słabsze drogowe, fabryczne w zderzaku lub kloszu, dokładana druciarnia z Allegro, linijki a Audi, ringi w BMW - jak mają "DRL" to są legalne! Nawet w wózku meneli zbierających złom, byle zamontowane zgodnie w wytycznymi.

Napisano

> Witam polecicie DRL okrągłe max fi 70 i max 45 głębokie (najlepiej jakby mialy 40) sa takie wogóle

Ja proponuję lampy polskiej firmy fristom - wersja na żarówkę P21W - jak się przepali to wymieniasz za złotówkę żaróweczkę i latasz dalej.

W tym wątku w załączniku mam zdjęcia jak to świeci: http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&am...e#Post285965571 w rzeczywistości widać je lepiej (dają fajny poblask)

komplet kosztuje 30 złotych.

Napisano
  • Autor

> Ja proponuję lampy polskiej firmy fristom - wersja na żarówkę P21W - jak się przepali to wymieniasz

> za złotówkę żaróweczkę i latasz dalej.

> W tym wątku w załączniku mam zdjęcia jak to świeci:

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&am...e#Post285965571 w rzeczywistości widać je lepiej

> (dają fajny poblask)

> komplet kosztuje 30 złotych.

ale one nie sa chyba takie plytkie jakich potrzebuje ???

Napisano

> Minimum . Taniej nic lepszego nie znajdziesz, a drożej wcale nie będzie lepiej. Jak to świeci

> widać na autobusach komunikacji miejskiej .

w autobusach są światła 3 diodowe Hella

286358868-hella.jpg

post-3892-14352517718576_thumb.jpg

Napisano

> Między dziennym montowanymi osobno tzw drutex, a dziennym w formie świateł drogowych swiecacych że zmniejszoną mocą.

Co jest bardziej drutexem? Zamontowanie homologowanego oświetlenia, czy przerabianie instalacji samochodu i niezgodne z przepisami stosowanie niehomologowanego do tego celu reflektora niewiem.gif

Napisano

> Co jest bardziej drutexem? Zamontowanie homologowanego oświetlenia, czy przerabianie instalacji

> samochodu i niezgodne z przepisami stosowanie niehomologowanego do tego celu reflektora

ta cała homologacja to imo jedna wielka bezedura... bez względu czy to światła, cb radio czy cokolwiek innego - homologacja służy do wyciągania kasiory i niczego więcej 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ta cała homologacja to imo jedna wielka bezedura... bez względu czy to światła, cb radio czy cokolwiek innego - homologacja służy do wyciągania kasiory i niczego więcej

Wiesz - biorąc pod uwagę radosną twórczość wielu użytkowników dróg - mimo wszystko uważam, że homologacja jest mniejszym złem.

Napisano

> ta cała homologacja to imo jedna wielka bezedura... bez względu czy to światła, cb radio czy

> cokolwiek innego - homologacja służy do wyciągania kasiory i niczego więcej

Idea jest zacna, ale w praktyce wygląda to j/w...

Napisano

> Idea jest zacna, ale w praktyce wygląda to j/w...

Kilka dni temu widziałem na aucie "dzienne"w zderzaku w formie wężyka rodem z choinki.I niech ktoś mi powie,że to miało homologację RL.

Napisano

> Kilka dni temu widziałem na aucie "dzienne"w zderzaku w formie wężyka rodem z choinki.I niech ktoś

> mi powie,że to miało homologację RL.

Jeśli takie to miało:

gora.jpg

zderzak.jpg

Napisano

> Jeśli takie to miało:

A da się ułożyć w napis "doopa" ? smile.gifhahaha.gifkara.gif

Napisano

> A da się ułożyć w napis "doopa" ?

da się.

tylko kilka zestawów trzeba zakupić, coby świecidełek wystarczyło cool.gif

Napisano

> Wiesz - biorąc pod uwagę radosną twórczość wielu użytkowników dróg - mimo wszystko uważam, że

> homologacja jest mniejszym złem.

proszę przestań, byle chińska duperela na grawer potwierdzający homologacje i nikt tego nie sprawdza a zdarza się, ze porządny sprzęt nie jest homologowany bo ktoś nie dal komuś w lape, proste? Proste,

Napisano

> proszę przestań, byle chińska duperela na grawer potwierdzający homologacje i nikt tego nie

> sprawdza a zdarza się, ze porządny sprzęt nie jest homologowany bo ktoś nie dal komuś w lape,

> proste? Proste,

To popatrz co sie teraz dzieje z autami z pseudo xenonami, tez kiedys nie lapali , podobjie jak dawno temu nei scigali za ciemne przyciemnianie szyb. IMO to tylko kwestia czasu.

Jak szukalem pol roku temu drl dzla dziadka, to na kilku forach spotkalem sie z postami, ze policial.gif pytala o homologacje.

Napisano

> Jak szukalem pol roku temu drl dzla dziadka, to na kilku forach spotkalem sie z postami, ze

> pytala o homologacje.

Może tych, których lampy słabo świeciły zlosnik.gif

Napisano

> To popatrz co sie teraz dzieje z autami z pseudo xenonami, tez kiedys nie lapali , podobjie jak

> dawno temu nei scigali za ciemne przyciemnianie szyb. IMO to tylko kwestia czasu.

> Jak szukalem pol roku temu drl dzla dziadka, to na kilku forach spotkalem sie z postami, ze

> pytala o homologacje.

osobiście uważam, że xenony bez różnicy czy homologowane czy nie powinny być całkowicie zabronione ok.gif

za hidy z netu powinna należeć się kula w czambuł - niestety bezmózgów sie nie sieje... sami się rodzą...

a homologacja w wydani w jakim tera istnieje to jeden wielki farmazon... taka prawda

Napisano
  • Autor

> http://www.was.eu/index/product/100

> http://sklep.wesem.pl/7/6664/Lampy_jazdy_dziennej_typu_HM4#14230

> http://sklep.wesem.pl/7/6689/Lampy_jazdy_dziennej_typu_DZ2#14325

> http://sklep.wesem.pl/7/6713/Lampy_jazdy_dziennej_typu_LOR6#14464

> Dobre bo...polskie i co najważniejsze HOMOLOGOWANE

wesemy mam i sa za glebokie frown.gif

was musialbym sobie wymiery spisac i sprawdzic jak to podpasuje ale cos mi sie wydaje ze nie wejda tez frown.gif

Napisano

> Dobre bo...polskie i co najważniejsze HOMOLOGOWANE

Ale co jeszcze ważniejsze PASKUDNE! Zamontował byś sobie którykolwiek z tych modeli do swojego samochodu? Z małymi wyjątkami nie pasuje to do niczego i upchane na siłę będzie wyglądało jak mega druciarnia. Założę się, że jak policjant będzie chciał zatrzymać wyrywkowo samochód do kontroli, to zatrzyma właśnie z takimi "musztardówkami" hehe.gif, a oleje chiński szajs na ledach zlosnik.gif.

Napisano

> osobiście uważam, że xenony bez różnicy czy homologowane czy nie powinny być całkowicie zabronione

fabryczne też?

> za hidy z netu powinna należeć się kula w czambuł - niestety bezmózgów sie nie sieje... sami się

> rodzą...

> a homologacja w wydani w jakim tera istnieje to jeden wielki farmazon... taka prawda

Napisano

> Ale co jeszcze ważniejsze PASKUDNE! Zamontował byś sobie którykolwiek z tych modeli do swojego

> samochodu? Z małymi wyjątkami nie pasuje to do niczego i upchane na siłę będzie wyglądało jak

> mega druciarnia. Założę się, że jak policjant będzie chciał zatrzymać wyrywkowo samochód do

> kontroli, to zatrzyma właśnie z takimi "musztardówkami" , a oleje chiński szajs na ledach .

hmmm...

282569093-08072009.jpg

Moim zdaniem to wygląda lepiej z halogenami niż bez nich - w wersji z zaślepkami w zderzaku.

Napisano

> Ale co jeszcze ważniejsze PASKUDNE! Zamontował byś sobie którykolwiek z tych modeli do swojego

> samochodu? Z małymi wyjątkami nie pasuje to do niczego i upchane na siłę będzie wyglądało jak

> mega druciarnia. Założę się, że jak policjant będzie chciał zatrzymać wyrywkowo samochód do

> kontroli, to zatrzyma właśnie z takimi "musztardówkami" , a oleje chiński szajs na ledach .

Przesadzasz zlosnik.gif

Napisano

> wesemy mam i sa za glebokie

> was musialbym sobie wymiery spisac i sprawdzic jak to podpasuje ale cos mi sie wydaje ze nie wejda

> tez

Ja też o tych różnych WESEMACH myślałem, ale raz że mi też były właśnie za głębokie, a dwa w nich wymiana żarówki odbywa się od tyłu lampy, a to było dla mnie niezakceptowalne.

Dlatego wziołem te Fristomy - swoją drogą to czemu tak bardzo chcesz TYLKO okrągłe? A owalne to już niemogą być?

Napisano
  • Autor

> Ja też o tych różnych WESEMACH myślałem, ale raz że mi też były właśnie za głębokie, a dwa w nich

> wymiana żarówki odbywa się od tyłu lampy, a to było dla mnie niezakceptowalne.

> Dlatego wziołem te Fristomy - swoją drogą to czemu tak bardzo chcesz TYLKO okrągłe? A owalne to już

> niemogą być?

okragle lepiej mi pasuja w zderzak a te sa nie dosc ze za glebokie to troche dziwnie wygladaja na zdjeciac frown.gif

Napisano

> nie

> DRL to symbol, który pochodzi od pierwszych liter angielskiej nazwy daytime running lights, co w

> języku polskim oznacza po prostu lampy do jazdy dziennej.

To pisz po polsku, skoro wszedłeś na polskie forum i jesteś polakiem. zlosnik.gif

Napisano

> okragle lepiej mi pasuja w zderzak a te sa nie dosc ze za glebokie to troche dziwnie wygladaja na

> zdjeciac

a jakie auto?

"dziwnie" hmm.gifhmm.gif

Napisano

> Minimum . Taniej nic lepszego nie znajdziesz, a drożej wcale nie będzie lepiej.

Dokładnie ten sam model z linku powyżej:

dziennep.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.