Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie opony w nowym samochodzie z salonu?

Featured Replies

Napisano

Kupując nowy samochód w salonie, wyjeżdża się nim z założonymi oponami letnimi, zimowymi (zależnie od pory roku) czy wielosezonowymi?

Napisano

> Kupując nowy samochód w salonie, wyjeżdża się nim z założonymi oponami letnimi, zimowymi (zależnie

> od pory roku) czy wielosezonowymi?

letnimi, zimowe sobie sam kupujesz/negocjujesz (niepotrzebne skreślić)

Ale i tak to wszystko zależy tylko od dilera

Napisano

> Kupując nowy samochód w salonie, wyjeżdża się nim z założonymi oponami letnimi, zimowymi (zależnie

pewnie zalezy od marki, ale w wiekszosci wypadkow raczej letnie

Napisano

Zimą masz zimowe na aucie + letnie w bagażniku, latem tylko letnie (chociaż, oczywiście, zależy od marki, ale generalnie tak jest). Da się wynegocjować wielosezonowe.

Napisano

Jak dotąd:

Kupowane latem - na letnich

Kupowane zimą - na zimowych

Napisano

> Zimą masz zimowe na aucie + letnie w bagażniku,

Jak sobie zapłacisz/wynegocjujesz, bo na pewno nie jest to standard.

Napisano

W dwóch samochodach które kupowałem nowe w salonie na kołach były letnie, zimówki gratis w bagażniku. W Pandzie kupowanej w styczniu diler gratis przełożył.

Napisano

U nas samochody "niesportowe" wychodzą zawsze na całorocznych. Sportowe standardowo na letnich, całoroczne bywają w opcji. Supersportowe tylko na letnich bo po pierwsze zimowych w ich rozmiarze nikt nie produkuje a po drugie żaden właściciel nie jeździ nimi w zimie.

Napisano

Ja zawsze miałem na letnich. Raz mojej drugiej połówce próbował pan w salonie Fiat, jak kupowaliśmy 500tkę, usiłował wcisnąć, że Continental Premium Contakt 2, to opona uniwersalna. rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif i dla tego nie wchodzą zimówki w grę przy negocjacjach. Nieźle trafił, bo moje serce.gif sam szkoliłem i opony potrafi na dotyk niemal rozpoznawać. palacz.gif

Napisano

To zalezy od zdolnosci negocjacyjnych i tego co dorzuci dealer.

Jak nic nie doklada to na letnich.

Napisano

> U nas samochody "niesportowe" wychodzą zawsze na całorocznych. Sportowe standardowo na letnich,

> całoroczne bywają w opcji.

Na Florydzie?

Napisano

> Jak sobie zapłacisz/wynegocjujesz, bo na pewno nie jest to standard.

zimą, to jest najczęściej jakaś promocja na "stary rocznik" i często w jej ramach dodają zimówki

Napisano

Zalezy od auta.

Moj byl na wielosezonowych, zwykle jednak sa to letnie.

Napisano

> zimą, to jest najczęściej jakaś promocja na "stary rocznik" i często w jej ramach dodają zimówki

Rok temu kupiłem nowe auto-jak w podpisie (a więc nie najtańsze). Odebrałem je 27 stycznia i na pytanie o zimówki, sprzedawca zaoferował mi kupno takich. Gratis to miłem ich montaż a nie same opony. Inna sprawa że na aucie mialem super rabat.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za liczne odpowiedzi.

Generalnie widzę wszystko zależy od marki, dealera i negocjacji smile.gif

Napisano

W Mercedesie zamawiasz sobie czy chcesz otrzymać auto na letnich czy zimowych tak samo jak wybierasz sobie np. felgi i inne wyposażenie.

Napisano

letnie ale masz spore szanse ze np w takim okresie jak teraz zimowki bedziesz mial dorzucone w tzw "gratisie"

Napisano

> w reno auto z fabryki jest zawsze na letnich

W każdym z fabryki jest "lato". Reszta to dobra wola/gest dilera ok.gif

Napisano

> W każdym z fabryki jest "lato". Reszta to dobra wola/gest dilera

nie w kazdym smirk.gif

Napisano

Quote:

jakie opony w nowym samochodzie z salonu?

tanie smile.gif Ja nie widze zsensu bic sie o nie u dilera wolalbym jakies inne gratisy/dodatki a opony kupic sobie takie jakie mi odpowiadają. To oczywiście tylko moja subiektywna opinia zlosnik.gif

Napisano

> Maybacha pomijam

pisze o autach ktore widujemy na ulicy, jak np SUVy, czesc z nich wyjezdza na oponach wielosezonowych.

Napisano

> pisze o autach ktore widujemy na ulicy, jak np SUVy, czesc z nich wyjezdza na oponach

> wielosezonowych.

Bardziej są to opony do SUVa i ich wielosezonowość jak taka sobie. Generalnie masz rację ok.gif

Napisano

> tanie

Ekologiczne, żeby jak najmniejsze spalanie na papierek wpisać sick.gif