Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzisiejszy obchód po salonach samochodowych

Featured Replies

Napisano

> W C3 na tylnych fotelach mogą podróżować krasnoludki.

to c4 wink.gif

Napisano
  • Autor

> to c4

Podoba mi się, no i w cenie 51 kzł ma wszystko czego szukam. No ale to Cytryna, czyli będzie sie sypać elektronika.

Napisano

> , bo za Fiata nie da 50kPLN...

Na tle tej konkurencji, to ma racje ok.gif

Napisano

> Podoba mi się, no i w cenie 51 kzł ma wszystko czego szukam. No ale to Cytryna, czyli będzie sie

> sypać elektronika.

Mój szanowny małżonek pracuje w ASO i mówi, że się nie sypie wink.gif

Moja mama z grande punto przesiadła się na C4 w wersji exclusive (nie nówka, z 2010) i po roku jazdy dalej ją te auto bawi i nadal lubi zięcia wink.gif

Napisano

> Na tle tej konkurencji, to ma racje

Tzn z czym? W czym lepszy jest np. C3 za 50kPLN od Punto w tej samej cenie?

Napisano
  • Autor

> Tzn z czym? W czym lepszy jest np. C3 za 50kPLN od Punto w tej samej cenie?

C3 jest gorszy, bo jest ciaśniejszy.

Napisano

> Fiat Brava - z ESP i klimą, silnik 1,4 90 KM, kosztuje 48 kzł, na tylnej kanapie jest ciasno. -

> odpada.

-chyba Bravo...

> Fiat Punto w wersji 1,4 77 KM Easy, z ESP, klimą, lakierem metalic, pełną elektryką, radiem

> wbudowanym w deskę, sterowaniem w kierownicy i innymi bajerami, słowem full wypas kosztuje 40

> kzł. Ta propozycja zepchnęła Vengę na 2 pozycję i jest numerem 1, głównie ze względu na cenę i

To niby punto jest większe z tyłu od Bravo ? Punta bym nie kupił głównie z powodu archaicznego wyglądu i ciasnoty w środku. To taka fabia właśnie.

Napisano

> Punta bym nie kupił głównie z powodu archaicznego

> wyglądu i ciasnoty w środku.

Tyle, że Punto akurat jest jednym z największy aut z segmentu B... zlosnik.gif

Napisano

> Tyle, że Punto akurat jest jednym z największy aut z segmentu B...

Chyba w katalogu... smile.gif

Napisano

Piszesz że punto większe od Bravo icon_eek.gif?

Chyba tylko na fotach oba widziałeś - Punto jest dużo węższe w środku i ogólnie przestrzeni jest mniej niż w Bravo -nie mówiąc o bagażniku - w Bravo 400 litrów z pełnowymiarową 16-stka.

Użytkowałem oba modele więc mam porównanie - mojej ocenie Punto jest mało przejrzyste do miasta -tj. nie czujesz zupełnie wymiarów samochodu- masz wrażenie że już jest ściana - wysiadasz a tu.... 1.5 metra grinser006.gif

podobnie z widocznością do przodu i na boki- kiepska no.gif

spalanie obu modeli ( Grande z 1.4 77 km i bravo 90 km podobne ze wskazaniem na bravo no i ESP w serii.

i co ważne - oba fotele w Bravo masz regulowane na wysokość - Punto tego nie ma

A jak dobrze poszukasz to Bravo kupisz nawet za ok 45 tyś

Na Kia uważaj- auto praktycznie ma gwarancję do ........pierwszego przeglądu - przeczytaj wyłączenia

generalnie- auto nie dla Ciebie więc bierz kobitę i niech się przymierzy ok.gif - co wybierze to będzie na nią, a nie na Ciebie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> -chyba Bravo...

> To niby punto jest większe z tyłu od Bravo ? Punta bym nie kupił głównie z powodu archaicznego

> wyglądu i ciasnoty w środku. To taka fabia właśnie.

Odniosłem wrażenie, że w Bravo jest mniej miejsca na nogi.

Napisano

> Odniosłem wrażenie, że w Bravo jest mniej miejsca na nogi.

złudzenie- ile masz wzrostu? co będzie z tyłu jeździć?

Napisano
  • Autor

> złudzenie- ile masz wzrostu? co będzie z tyłu jeździć?

187 cm

Napisano

> Chyba skonczy się na Astrze III, lub Punto bo to chyba najbardziej wypasione auta za rozsądną cenę.

No to już deska Leona wygląda lepiej niż ta z Astry spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> No to już deska Leona wygląda lepiej niż ta z Astry

Deska Leona wcale nie wygląda. Moja kuchenka gazowa ma ładniejsze przyciski.

Napisano

> Mój szanowny małżonek pracuje w ASO i mówi, że się nie sypie

> Moja mama z grande punto przesiadła się na C4 w wersji exclusive (nie nówka, z 2010) i po roku

> jazdy dalej ją te auto bawi i nadal lubi zięcia

Wiesz, ja niedawno kupowałem C4 GP od kobiety i sprzedawała je ze łzami w oczach.

Po 4 latach jeszcze była zakochana w tym aucie, ale księgowy kazał,

to sprzedawała ...

Kup jej c4, wasze życie 270747800-sex.gif stanie się intensywniejsze,

kobieta poczuje się dobrze dopieszczona 001.gif i wiesz co .... oink.giflove_4.gif

270751858-jezyk.gif893goodvibes.gifwink.gifsmirk.gif

AL

Napisano

> Piszesz że punto większe od Bravo ?

> Chyba tylko na fotach oba widziałeś - Punto jest dużo węższe w środku i ogólnie przestrzeni jest

> mniej niż w Bravo - nie mówiąc o bagażniku

no też mam wrażenie, że człowiek szuka raczej wad w autach, które nie chce kupić... A porównanie Skośnookiego do Merca to już mnie rozwaliło, zupełnie jakby jakikolwiek nowy Mercedes stał w salonie w cenie oscylującej choćby wokół 50kpln.

Napisano

> Deska Leona wcale nie wygląda. Moja kuchenka gazowa ma ładniejsze przyciski.

a moja od Astry 3, oba się scigają który obrzydliwszy sick.gif

Napisano

> Odniosłem wrażenie, że w Bravo jest mniej miejsca na nogi.

Ja po jeździe zastępczą Pandą odniosłem wrażenie że z tyłu jest więcej miejsca na nogi niż w Bravo zlosnik.gif I wcale nie żartuję zlosnik.gif

Napisano

> Skoda fabia - za mała gabarytowo, silnika brak (1,2 HTP),

> Fiat Punto w wersji 1,4 77 KM Easy, z ESP, klimą, lakierem metalic, pełną elektryką, radiem

> wbudowanym w deskę, sterowaniem w kierownicy i innymi bajerami, słowem full wypas kosztuje 40

> kzł. Ta propozycja zepchnęła Vengę na 2 pozycję i jest numerem 1, głównie ze względu na cenę i

> bardzo bogate wyposażenie.

porównanie, fabia bez silnika, a ten 1.4 fiat to demon ?

tongue.gif

Napisano

Jeśli autem mają dość często jeździć 4 osoby to Venga będzie zdecydowanie wygodniejsza dla tych z tyłu - jest szersza i siedzi się wyżej, dlatego zostaje dużo miejsca na nogi, mimo mocno odsuniętych foteli z przodu. Ale jak z tyłu ma jeździć nie najbliższa rodzina to się nie ma co przejmować wink.gif

W Punto bagażnik ma dość wysoką krawędź i niewygodnie się wyciąga jakieś większe torby.

W Vendze daje się półkę podłogi w górnym położeniu i nie ma żadnego progu smile.gif

Napisano

> Jakie macie jeszcze dla mnie propozycje w tym segmencie? granica bólu to 50 kzł.

suzuki swift

Napisano

> Quote:

> Astra IV 5 drzwi 1.4 100KM

> klmatyzacja

> radio mp3

> komputer pokładowy

> poduszka powietrzna dla kierowcy i pasażera

> boczne poduszki powietrzne

> wspomagania kierownicy

> ESP - program stabilizacji toru jazdy, kontrola trakcji

> ABS - system antypoślizgowy

> CBC - system stabilizacji podczas hamowania na zakręcie

> EBD - system elektronicznego podziału siły hamowania

> BA - system wspomagania nagłego hamowania

> DSA - system aktywnego zawieszenia

> PRS - system uwalniania pedałów w momencie kolizji

> elektrycznie opuszczane szyby przód

> elektrycznie ustawiane i podgrzewane lusterka

> system przypominania o zapięciu pasów bezpieczeństwa

> wyłącznik poduszki powietrznej pasażera

> centralny zamek sterowany falami radiowymi

> regulacja wysokości fotela kierowcy

> regulacja kolumny kierownicy

> lampki do czytania przód

> światła do jazdy dziennej

> światła asekuracyjne z funkcją "follow me home" (odprowadzanie światłem do domu)

> obrotomierz

> immobiliser

> przyciemniane szyby (atermiczne)

> recyrkulacja powietrza wewnątrz z filtrem przeciwpyłkowym

> kanapa tylna dzielona 60/40

> centralnie umieszczone trzecie światło STOP

> zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia

> pirotechniczne napinacze pasów bezpieczeństwa

> ograniczniki napięcia pasów

> belki wzmacniające w drzwiach bocznych

> tapicerka Cordoba - czarna (TACW)

> zestaw naprawczy do opon (zapasowe koło +150 PLN)

> felgi stalowe, opony 205/60 R16

Auto fajne, ale tylko do użytku w mieście lub na autostradzie.

Absolutnie nie nadaje się do sprawnego wyprzedzania na drogach krajowych.

No i z tyłu jednak ciasno na nogi, a wiem co piszę bo użytkuje taki egzemplarz od 2 lat.

Napisano

> Auto fajne, ale tylko do użytku w mieście lub na autostradzie.

> Absolutnie nie nadaje się do sprawnego wyprzedzania na drogach krajowych.

> No i z tyłu jednak ciasno na nogi, a wiem co piszę bo użytkuje taki egzemplarz od 2 lat.

mułowaty jest, to prawda. Za dużo nim nie jeździłem, ale jakbym miał kupować teraz nowe auto dla żony, to nic innego bym nie wziął.

Z tym sprawnym wyprzedaniem to jest tak, że jeździsz jak auto pozwala. Kiedyś jeździłem cieniasem i dawałem radę, po prostu trzeba się trochę bujnąć wink.gif

Kiedyś jechałem kolegi Corsą 1,3 CDTI. No i ledwo ruszyłem, zabrałem się za wyprzedzanie Tira. Skończyłem spocony, z wizją bliskiego spotkania ze zderzakiem nadjeżdżającej ciężarówki. Ledwo skończyłem manewr, a już dzwonił kumpel jadący za mną: "TYLKO SIĘ NIE ZABIJ!" zlosnik.gif

Tak to jest jak się przesiadasz z dużo mocniejszego auta wink.gif

Napisano

> Nie porownuj zakupu 14 szt. do 1, juz nawet na 3 szt. dostaniesz niezly upust.

Na jedną sztukę też dostaniesz w Oplu ok.gif

Fiat: tak z 10-15% od cennika

Skoda 5-10% od cennika

Opel myślę, że ok. 10% może lepiej

Kia raczej niewiele

Peugeot też sporo mogą dać.

Napisano

> ...

> Do obejrzenia pozostało mi jeszcze clio, dacia sandero. ...

Wybierałem między corsą, fiestą i clio. Corsa odpadła za "starość". Jeździłem clio 4 z silnikiem benzynowym 1,2l i 75 KM- auto nie jedzie- po wrzuceniu trzeciego biegu "nic się nie dzieje" no.gif. Clio 4 z silnikiem 1l i 90KM ( 3 cyl.; turbo ) bardzo ładnie się "odpycha", allle wkurzało mnie ruszanie tym autem- masz wbitą jedynkę, puszczasz sprzęgło, dajesz gaz i .... dziura niesamowita. Jak już w końcu ruszy, to już ładnie ciągnie. Z silnikiem 1,2l rusza normalnie.

Najważniejsza sprawa, przez którą clio 4 odpadło u mojej żony, to... tylna szyba- nic przez nią nie widać. Niech Twoja żona to sprawdzi dla siebie.

Wybraliśmy Nowego Forda Fiestę po lifcie, czyli '13 z silnikiem 1,4l i 96KM z bardzo bogatym wyposażeniem za proponowaną przez Ciebie cenę. Z tym, że my mamy po jakieś 1,67 m wzrostu, więc dla nas auto jest duże.

Napisano

> Na jedną sztukę też dostaniesz w Oplu

> Fiat: tak z 10-15% od cennika

> Skoda 5-10% od cennika

> Opel myślę, że ok. 10% może lepiej

> Kia raczej niewiele

> Peugeot też sporo mogą dać.

W fordzie wytargałem ok. 17% cool.gif.

Napisano

Czytając cały wątek i "argumenty" nie bardzo rozumiem czemu chcesz kupic astreIII ,przecież to brzydkie jak kupa w lesie...

Napisano

> Odniosłem wrazenie, że Punto jest dużo większe i ładniej wykonane od corsy. Deska rozdzielcza w

> Punto Easy jest wręcz bardzo ładna. Do tego Corsie ukradziono 1 cylinder.

Mogę się mylić ale chyba oba są na tej samej płycie podłogowej? Poza tym 3 cylindry ma tylko najgorszy slinik 1.0. 1.4 i 1.2 to całkiem niezłe silniki.

k.

Napisano
  • Autor

> Czytając cały wątek i "argumenty" nie bardzo rozumiem czemu chcesz kupic astreIII ,przecież to

> brzydkie jak kupa w lesie...

Ze względu na tradycyjne przywiązanie do niemieckiej solidności oraz niską cenę.

Napisano
  • Autor

> A Hultaje ???

Bezczelnie zamknęli salon o 14:00, więc nie obejrzałem.

Napisano
  • Autor

> porównanie, fabia bez silnika, a ten 1.4 fiat to demon ?

Fabią żona musi sie jeszcze przejechać, napisałem obiegową opinię o htp.

Napisano
  • Autor

> W fordzie wytargałem ok. 17% .

Od ceny katalogowej, czy od promocyjnej?

Napisano

> Od ceny katalogowej, czy od promocyjnej?

Od ceny katalogowej Nowego Forda Fiesty oraz promocyjnej ceny pakietu wyposażenia dodatkowego, czyli po lifcie.

Napisano

> Ze względu na tradycyjne przywiązanie do niemieckiej solidności oraz niską cenę.

Zauważyłem z wątku że opierasz się wlaśnie raczej na stereotypach ...

Napisano
  • Autor

> Zauważyłem z wątku że opierasz się wlaśnie raczej na stereotypach ...

Zgadza się.

Napisano

> Zgadza się.

To proponuje znależć "miodnego golfika po dziadku z D w tedeiku" grinser006.gif

Napisano

> Zgadza się.

I chcesz patrzeć na clio?

Napisano

>> A Peugeot 208 ?

> Jeszcze nie oglądałem.

To polecam, bo mają fajne rabaty chociaż się nie reklamują.

Można wyhaczyć najbogatszą wersję Allure z silnikiem 1.4 za 50k.

Ale jeśli komuś nie zależy na automatycznej klimie, alusach i innych bajerach to też fajną wersję Active z ekonomicznym silnikiem 1.2 kupi za jakieś 45k i 5 letnią gwarancją smile.gif

Ceny podaję z rabatem 2k za pozostawienie starego auta w rozliczeniu - niekoniecznie Peugeota.

Tylko trzeba się do tego auta przymierzyć, bo wnętrze jest bardzo ładne, aczkolwiek.. specyficzne, np. nisko kierownica i zegary nad nią.

Napisano

Sa na allegro golfy 6 demo w cenie kolo 50 jeszcze

Napisano

> Tak. Kolega ma i chwali.

No to OK.

Kolega ma clio 4? Bo jeśli nie, to naprawdę sprawdźcie sobie "przyjemność" cofania tym modelem.

Napisano
  • Autor

> No to OK.

> Kolega ma clio 4? Bo jeśli nie, to naprawdę sprawdźcie sobie "przyjemność" cofania tym modelem.

Clio 2.

Napisano

> Clio 2.

Więc widok z wnętrza do tyłu w clio 4 "trochę" Was zdziwi. Parkowanie raczej na boczne lusterka.

Napisano
  • Autor

> Więc widok z wnętrza do tyłu w clio 4 "trochę" Was zdziwi. Parkowanie raczej na boczne lusterka.

Wiec będzie problem, bo żona nie należy do ekstremalnie dobrych kierowców. biglaugh.gif

Napisano

> Wiec będzie problem, bo żona nie należy do ekstremalnie dobrych kierowców.

To witaj w klubie ok.gif.

Spokojnie możesz odpuścić sobie clio 4, bo moja żona nawet nie chciała kierować tym autem. Wystarczyło, że zobaczyła widok do tyłu z wnętrza auta i było pozamiatane- padło coś w stylu " po moim trupie" hehe. Do tego siliniki benzynowe- 75KM nie jedzie, a 90KM wymaga dopłaty 5 tys.zł i wkurzająco się rusza tym silnikiem. Za to wygląd REWELACJA, szczególnie czerwony metalik.

Pewnie czujniki parkowania z tyłu by pomogły, ale żonka została nauczona cofaniem nie na lusterka, tylko patrząc przez tylną szybę.

Coś za coś- piękna sylwetka kosztem funkcjonalności dla kobiet. Pewnie są panie, którym to nie będzie przeszkadzało i będą mówiły "tylko to auto" ok.gif.

P.S.

Do kierowania fiestą nie musiałem specjalnie nakłaniać żony- chętnie się przejechała i ... wybrała- mi zostało do wybrania wyposażenie i silnik ok.gif.

Ale wspomniałeś, że jest to auto dla liliputów, więc u Ciebie odpada. Dla nas, po przesiadce z matiza, będzie to wielkie auto. Do miasta styknie ok.gif.

Napisano

> ...

> Vengą koniecznie się przejedź - auto bardzo dziwnie się zachowuje na nierównościach, szczególnie

> zawieszenie z tyłu, ale twojej żonie może to nie będzie robiło różnicy,

> ...

Sąsiad ma Vengę- bardzo ładne auto ok.gif. Narzeka tylko na automatyczną skrzynię. Zdaje się, że ma silnik 1,6l i gadał, że trochę strach wyprzedzać.