Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kompakt do 40 tys.

Featured Replies

Napisano

Silnik benzynowy

W miarę cichy przy prędkościach 130 km/h

Oszczędny i trwały.

Coś możecie polecić ?

Napisano

Cruze, i30 beda mlode, kupione w PL i serwisowane w ASO. Z historia do sprawdzenia.

Napisano

Za 40 można poszukać Cruze demówki od dealera.

Napisano

> Silnik benzynowy

> W miarę cichy przy prędkościach 130 km/h

> Oszczędny i trwały.

> Coś możecie polecić ?

Auris/Corolla 1,6 po FL (skrzynia 6-biegowa).

dranio

Napisano
  • Autor

> Silnik benzynowy

> Oszczędny i trwały.

> Coś możecie polecić ?

A co można powiedzieć o Megane III w wersji z 6-biegową skrzynią 1.6 110KM.

Napisano

> A co można powiedzieć o Megane III w wersji z 6-biegową skrzynią 1.6 110KM.

Ze raczej nie jest zbyt cicha przy wyzszych predkosciach.

Napisano
  • Autor

> Ze raczej nie jest zbyt cicha przy wyzszych predkosciach.

Nawet z tą 6 biegową skrzynią ?

Pomyślałem przez chwilę o Civic VIII z silnikiem 1.8 w wersji sedan ?

Napisano

Zalezy od wersji ale ja sie w tym aucie czuje jak o klase nizej nawet od kia. Nawet radia nie mialem w standardzie tylko dokladane. Spalanie hmm.gif 10l.

Napisano

> Zalezy od wersji ale ja sie w tym aucie czuje jak o klase nizej nawet od kia. Nawet radia nie

> mialem w standardzie tylko dokladane. Spalanie 10l.

To była służbówka?

Napisano

> To była służbówka?

Tak wersja bida tylko klima i co dziwne tempomat i regulacja podswietlenia zegarow. Wersje lepiej wyposazony zakladam, ze sa lepsze. Ale silnik nadal nie powala jak na XXI wiek.

Napisano

> Nawet z tą 6 biegową skrzynią ?

> Pomyślałem przez chwilę o Civic VIII z silnikiem 1.8 w wersji sedan ?

Auto ma być dobrze wyciszone, a tego o Civicu nie można powiedzieć.

Napisano

a3

Napisano

> a3

Dlaczego? Stary trup od Niemca? vs dwu letni cruze. Uzasadnij. Ile lat bedzie mialo A3 za 40k?

Napisano

> Dlaczego? Stary trup od Niemca? vs dwu letni cruze. Uzasadnij. Ile lat bedzie mialo A3 za 40k?

Dlaczego stary trup? Przede wszystkim chciał gościu cichego. Znam A3 kupione za 25-30 tys które obecnie mają ponad 300 tys km licznikowe i śmigają aż miło. Konstrukcja też jest porządna, trzeba unikać tylko problematycznych silników. Za 40 koła to znajdzie całkiem fajne egzemplarze.

Co innego jakby myślał też o nówce, a tak czy musi sprawdzać 2 letniego cruza czy 6 letnie audi to i tak bez różnicy

Napisano

> Bravo Multiair 1.4 lub 1.6 MJ

no nie wiem, średnio te uszczelki wygłuszają po 5 latach 270751858-jezyk.gif

Napisano

Hałas będziesz miał jak w segmencie B. Ale sporo tego stoi w komisach przy dealerach. Możesz się przejechać i sprawdzić.

Napisano

> Dlaczego stary trup? Przede wszystkim chciał gościu cichego. Znam A3 kupione za 25-30 tys które

> obecnie mają ponad 300 tys km licznikowe i śmigają aż miło. Konstrukcja też jest porządna,

> trzeba unikać tylko problematycznych silników. Za 40 koła to znajdzie całkiem fajne

> egzemplarze.

> Co innego jakby myślał też o nówce, a tak czy musi sprawdzać 2 letniego cruza czy 6 letnie audi to

> i tak bez różnicy

6cio letnie audi z przebiegiem nie wiadomo jakim hehe.gif No litosci vs prawie nowka. Wybrac audi chyba tylko po to zeby sasiadowi gul skoczyl.

Napisano
  • Autor

> Nie do końca kompakt ale Fabia II ?

Fabia zdecydowanie mi się nie podoba.

A co myślicie o zakupie auta od dealera

przykładowa aukcja

czy można liczyć na rzetelną informację na temat ewentualnych zdarzeń, kolizji itp. Są to auta podobno z wypożyczalni. Jednym słowem warto się przejechać i coś sobie wybrać ?

Napisano

> Fabia zdecydowanie mi się nie podoba.

> A co myślicie o zakupie auta od dealera

> przykładowa aukcja

> czy można liczyć na rzetelną informację na temat ewentualnych zdarzeń, kolizji itp. Są to auta

> podobno z wypożyczalni. Jednym słowem warto się przejechać i coś sobie wybrać ?

Wiesz, wszystko zależy jak dealer kupuje auta... czy to jest komis stricto jego, czy tylko na jego terenie.

IMO nie gwarantuje to niczego.

Napisano
  • Autor

> Wiesz, wszystko zależy jak dealer kupuje auta... czy to jest komis stricto jego, czy tylko na jego

> terenie.

> IMO nie gwarantuje to niczego.

Przez telefon miły pan powiedział, że są to ich samochody po zwrócone po wynajmie. Nowe sprzedają renowki i dacie

Napisano

> Przez telefon miły pan powiedział, że są to ich samochody po zwrócone po wynajmie. Nowe sprzedają

> renowki i dacie

No to nie jest źle.

Zapytaj o jakąś gwarancję

Napisano
  • Autor

> No to nie jest źle.

> Zapytaj o jakąś gwarancję

Gwarancja jest do czerwca przyszłego roku. Mijają wtedy 2 lata.

Napisano

> Gwarancja jest do czerwca przyszłego roku. Mijają wtedy 2 lata.

To się nie zastanawiaj,

Pewniej nie będzie.

Napisano

> Gwarancja jest do czerwca przyszłego roku. Mijają wtedy 2 lata.

Ja jestem zadowolony z takiego wyboru, wzialem rocznego Opla po wypozyczalni, tez z jeszcze roczna gwarancja.

Auto wzialem od dealera, ktory sprzedal je i z wypozyczalnia mial umowe, ze po roku odkupuje od niej samochody.

Napisano

mamy w domu taką megane 1,6 110KM i dwie podstawowe wady tego samochodu wg mnie to mało miejsca na nogi z tyłu i właśnie hałas powyżej 100km/h mimo skrzyni 6 biegowej

poza tym auto bardzo przyjemne

Napisano

> Silnik benzynowy

> Oszczędny i trwały.

> Coś możecie polecić ?

Oszczedny i trwaly silnik znajdziesz w Hondzie.

Z racji zawieszenia sugeruje sedana zamiast hatchbacka.

Napisano

> Silnik benzynowy

> Oszczędny i trwały.

> Coś możecie polecić ?

Jak dla mnie to większość dzisiejszych aut jest w miarę cichszych. A zaryzykuję twierdzenie, że wszystkie są znacznie cichsze niz ich odpowiedniki z lat 2000-2005 wink.gif

Ostatnio jeździłem np Fiatem 500 i był znaaacznie cichszy niz Fiat Punto 2 smile.gif

Co do cichych kompaktów, to Mitsubishi Lancer 1.8 z CVT jest bardzo cichy. Przy tej prędkości słychac głównie opony, a nie szum powietrza czy silnik (silnik jest słyszalny powyżej 150km/h). Niestety nie jest oszczędny.

Cicha była Alfa 159, ale to nie kompakt. Aczkolwiek wyrwiesz jakąś młodą za te 40tyś. Może rocznik 2009-2010 ok.gif

Poszukaj tez kompaktów z dieslem. Będa miały niskie obroty, a trasy ich nie wykończą. doradzam rozwiązanie z automatyczną skrzynią biegów. To uspokaja jazdę ok.gif

Napisano
  • Autor

A jakbym się zdecydował na turbinę to który najpewniejszy ?

tce, tsi, czy opla a może coś innego ?

Napisano

> A jakbym się zdecydował na turbinę to który najpewniejszy ?

> tce, tsi, czy opla a może coś innego ?

Słyszałem, powtarzam! słyszałem, że 1.6T Z16LET ma dobre opinie u mechaników, ja mam, ale tylko 67kkm i jeździ, oleju nie bierze, jest okej.

Napisano

> Słyszałem, powtarzam! słyszałem, że 1.6T Z16LET ma dobre opinie u mechaników, ja mam, ale tylko

> 67kkm i jeździ, oleju nie bierze, jest okej.

A co to znaczy "dobra opinia" w ustach mechanika? To taki silnik, który się psuje i daje dużo zarobić mechanikowi? smile.gif

Napisano

> Ja jestem zadowolony z takiego wyboru, wzialem rocznego Opla po wypozyczalni, tez z jeszcze roczna

> gwarancja.

> Auto wzialem od dealera, ktory sprzedal je i z wypozyczalnia mial umowe, ze po roku odkupuje od

> niej samochody.

Wsumie nie wiem czy to jest najlepszy pomysl kupowac byle auto z wypozyczalni.

Auto niby nowe, z niewielkim przebiegiem, ale mialo dziesiatki jak nie setki kierowcow i kazdy troche mu przylozyl. Nikt nie szanuje aut z wypozyczalni.

Napisano

> Wsumie nie wiem czy to jest najlepszy pomysl kupowac byle auto z wypozyczalni.

> Auto niby nowe, z niewielkim przebiegiem, ale mialo dziesiatki jak nie setki kierowcow i kazdy

> troche mu przylozyl. Nikt nie szanuje aut z wypozyczalni.

Jest ryzyko, jest zabawa jak przy kupnie kazdej uzywki i kazdy moze miec wlasne zdanie na ten temat.

20kkm w rok wolnossaca udokumentowana benzyna to se strasznie te setki osob nie nalataly, kosztowla tez 65% nowego (mniej niz w ogloszeniach po niemcu czy holendrze, nie mam zdolnosci negocjacyjnych i nowki za tyle bym nie kupil).

Narazie ma 50kkm i 2,5 roku bezawaryjnie, wiec jestem zadowolony.

Napisano

> Wsumie nie wiem czy to jest najlepszy pomysl kupowac byle auto z wypozyczalni.

> Auto niby nowe, z niewielkim przebiegiem, ale mialo dziesiatki jak nie setki kierowcow i kazdy

Wiem, że "don't be gentle to what's rental" nie wzięło się z powietrza... Ale większość klientów jeździ tymi autami najzwyczajniej w świecie normalnie.

Napisano

A to zalezey mialem sporo aut z wypozyczalni i traktowalem je jak swoje. Najczesciejsa limity przebiegow. Ale wiekoszosc i tak bieze bo sie nalezy z OC i stoi pod blokiem. Ja bym od wypozyczalni kupil bez problemu.

Napisano

> 6cio letnie audi z przebiegiem nie wiadomo jakim No litosci vs prawie nowka. Wybrac audi chyba

> tylko po to zeby sasiadowi gul skoczyl.

dla chcącego nic trudnego

link1

Napisano

a rapida sportback nie dostaniesz w takiej cenie z wyprzedaży rocznika ?

Napisano

> a rapida sportback nie dostaniesz w takiej cenie z wyprzedaży rocznika ?

Tak, ale bez silnika.

TSI zaczynają się od ok 45k PLN

Napisano

> Jest ryzyko, jest zabawa jak przy kupnie kazdej uzywki i kazdy moze miec wlasne zdanie na ten

> temat.

> 20kkm w rok wolnossaca udokumentowana benzyna to se strasznie te setki osob nie nalataly, kosztowla

> tez 65% nowego (mniej niz w ogloszeniach po niemcu czy holendrze, nie mam zdolnosci

> negocjacyjnych i nowki za tyle bym nie kupil).

> Narazie ma 50kkm i 2,5 roku bezawaryjnie, wiec jestem zadowolony.

Też mam po wypożyczalni i też benzynę n/a. Roczny z przebiegiem 12kkm. Jeszcze rok gwarancji był jak kupowałem. Może przebieg był skręcony? Nie wiem ale nawet jak tak to z ilu? 20, 30, niech będzie z 40. Ale nie z 500 zlosnik.gif Jakaś lekka przygoda blacharsko-lakiernicza (przytarty o klomb z kwiatami) była. Zrobione w ASO, pomierzone miernikiem lakieru.

Już prawie 1.5 roku jeździmy i tylko paliwo lejemy. Przebieg dopiero 38kkm.

Też nie sądzę żeby tak ludzie tym masowo jeździli. A jeżeli już to raczej nie dzieciaki jak mogło by być w wypożyczalni w segmencie A na przykład. Wypożyczenie segmentu C kosztuje 50-70 euro netto za dzień.

Dostałem to niego komplet poprzednich faktur. Renault sprzedaje jakiejś wypożyczalni (u mnie to było to ). Pewnie nie jedną i nie dwie sztuki. Sprzedali ze spooorym rabatem. Po roku w moim przypadku wypożyczalnia odsprzedała z powrotem Renault to auto za trochę mniej niż kupiła (bo już roczne). Ja kupiłem trochę drożej (no bo dealer Renault musiał coś zarobić - nawet wiem ile) ale i tak sporo taniej niż nówka w cenniku - mniej więcej 2/3 ceny.

W sumie to samo co bym demówkę kupił tylko może mniej pałowaną na zimno.

Napisano

> Przez telefon miły pan powiedział, że są to ich samochody po zwrócone po wynajmie. Nowe sprzedają

> renowki i dacie

AK

Tylko raczej nie będzie cicha przy 130km/h.