Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Philips D1S z Allegro, oryginalny inaczej!

Featured Replies

Napisano

> Poniżej zdjęcia palinka D1S firmy Philips, kupionego dwa dni temu na Allegro od użytkownika

> xentex2013

> Zastanawiam się czy wysłać te zdjęcia do Philips Polska?

Za 100PLN to chyba ciezko oczekiwac, ze bedzie oryginal?

Napisano

> Poniżej zdjęcia palinka D1S firmy Philips, kupionego dwa dni temu na Allegro od użytkownika

> xentex2013

100% pozytywów biglaugh.gif

Napisano

Quote:

Zastanawiam się czy wysłać te zdjęcia do Philips Polska?

A nad czym tu się zastanawiać ? smirk.gif

Tępić dziadostwo ok.gif

Napisano
  • Autor

> Za 100PLN to chyba ciezko oczekiwac, ze bedzie oryginal?

Kupując przedmiot opisany jako Philips i w takowym opakowaniu, oczekuję właśnie produktu tej firmy, cena jest bez znaczenia. Kupiłem ten palnik specjalnie, ponieważ byłem w 99% przekonany, ze w środku zastanę to co widać na zdjęciach. Żal mi ludzi, którzy wystawili pozytywne komentarze - widocznie nie palą się przetwornice po aplikacji. Zastanawiam się czy napisać do zadowolonych klientów i popsuć im weekend?

Napisano

> Kupując przedmiot opisany jako Philips i w takowym opakowaniu, oczekuję właśnie produktu tej firmy,

> cena jest bez znaczenia. Kupiłem ten palnik specjalnie, ponieważ byłem w 99% przekonany, ze w

> środku zastanę to co widać na zdjęciach. Żal mi ludzi, którzy wystawili pozytywne komentarze -

> widocznie nie palą się przetwornice po aplikacji. Zastanawiam się czy napisać do zadowolonych

> klientów i popsuć im weekend?

Podziwiam zatem zaufanie do sprzedawcow na allegro grinser006.gif

Napisano

> xentex2013

A co z tym nie tak?

.

Napisano

> A co z tym nie tak?

> .

podróbka sick.gif

Napisano
  • Autor

> A co z tym nie tak?

> .

Wieczorem wrzucę zdjęcia oryginału.

Napisano

> xentex2013

A tak w 3 słowach co jest nie tak. Po czym poznać, że to podróbka?

Napisano

> A tak w 3 słowach co jest nie tak. Po czym poznać, że to podróbka?

Na YT znajdziesz bez problemu ok.gif

Napisano

> podróbka

Ja sie zastanawiam czy gdzieś da się kupić oryginał...

Krawiec

Napisano
  • Autor

> Ja sie zastanawiam czy gdzieś da się kupić oryginał...

> Krawiec

Baz problemu, tylko kosztuje około 2x tyle.

Napisano

Od razu widać że to podróbka. Możesz wysłać do philipsa. Ja nie pitole się jak coś jest nie tak. Wystawiam negatywa.

Napisano

> Krawiec

Ja sie niestety tak nacialem kupujac 2 zarniki, i kacikowicz ktory od mnie kupil auto, pisze mu ze sie xenon spalil, a ja rok wczesniej wymienialem i szok, okazalo sie ze chinczyki kupilem sick.gif

Napisano

> Krawiec

W serwisie albo jakimś sieciowym sklepie np. Vauwert ok.gif

Napisano

> W serwisie albo jakimś sieciowym sklepie np. Vauwert

I to niby da pewność? Jak dystrybutor przytnie to sick.gif

No ale to jest skutek chorych cen na żarniki.

Krawiec

Napisano

To ja sie zapytam, ile jeszcze takich postow bedzie - skoro wiadomo ze szansa kupna palnika oryginalnego na allegro to jak znalezienie igly w stogu siana po co tam kupujecie?

Nie prosciej podjechac do jakiegos sieciowego sklepu - Feuvert, Carservis, czy co tam pod reka jest i miec problem z glowy confused.gif

Napisano

> To ja sie zapytam, ile jeszcze takich postow bedzie - skoro wiadomo ze szansa kupna palnika

> oryginalnego na allegro to jak znalezienie igly w stogu siana po co tam kupujecie?

> Nie prosciej podjechac do jakiegos sieciowego sklepu - Feuvert, Carservis, czy co tam pod reka jest

> i miec problem z glowy

No właśnie. Sporo kupuję różnych rzeczy na aledrogo, ale nigdy jeszcze nie kupiłem żadnej nowej części samochodowej od handlarza. Wolę zapłacić trochę więcej u oficjalnego dystrybutora i mieć praktycznie pewność jakości i ew. gwarancję. Czy ludzi pociąga ryzyko czy może lubią sami komplikować sobie życie?

Przykład sprzed kilku dni: kolega kupił 10szt. świec żarowych na aledrogo do 2 aut w swojej rodzinie. Cena hurtowa u oficjalnych dystrybutorów powyżej 40pln/szt, on zapłacił 29pln/szt. + przesyłka. Podobno niby wyglądają na oryginały, ale wszystko się okaże po czasie. Jak zaczną szybko padać i będzie sajgon z urywaniem przy wykręcaniu to nieźle go to uderzy po kieszeni, nawet jeśli za same świece dostanie zwrot $$$ skromny.gif

Napisano

To jest naiwnosc narodowa….kiedy zrozumiemy ze pewne rzeczy kosztuja X - i mowimy tu zarowno o zwyklych czesciach, zarowkach, samochodach itp a jesli ktos sprzedaje za 0,5X to nie znaczy ze jest swietym mikolajem tylko….niech sobie kazdy dopisze co tam mysli...

Napisano

> To jest naiwnosc narodowa….kiedy zrozumiemy ze pewne rzeczy kosztuja X - i mowimy tu

> zarowno o zwyklych czesciach, zarowkach, samochodach itp a jesli ktos sprzedaje za 0,5X to

> nie znaczy ze jest swietym mikolajem tylko….niech sobie kazdy dopisze co tam

> mysli...

To znaczy że podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Nie ma tu o czym dyskutować. Kupuje żarówkę philipsa to ma być philips a nie podróbka.

Napisano

> I to niby da pewność? Jak dystrybutor przytnie to

> No ale to jest skutek chorych cen na żarniki.

Chce sie hajlajf ksenon to niestety grinser006.gif

Napisano

> I to niby da pewność? Jak dystrybutor przytnie to

> No ale to jest skutek chorych cen na żarniki.

> Krawiec

Powinno ok.gif

Napisano

> To znaczy że podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Nie

> ma tu o czym dyskutować. Kupuje żarówkę philipsa to ma być philips a nie podróbka.

To naiwny jestes...

Napisano
  • Autor

> Bo w aukcji nie pisze nigdzie że to oryginały

Widziałeś na zdjęciach, w jakim kartoniku był żarnik?

Napisano

> Widziałeś na zdjęciach, w jakim kartoniku był żarnik?

a co za problem podrobic pudelko?

myslisz, ze te wszystkie tanie perfumy na allegro to tez oryginaly? hehe.gif

Napisano

> Widziałeś na zdjęciach, w jakim kartoniku był żarnik?

ze sprzedawcą się kontaktowałeś? Wygląda mi na przypadkowego dilera chińszczyzny bo nic o paragonie, f-v nie pisze

Napisano
  • Autor

> a co za problem podrobic pudelko?

> myslisz, ze te wszystkie tanie perfumy na allegro to tez oryginaly?

Dalej kolego nie rozumiesz - kupiłem ten żarnik specjalnie, nie żal mi tej stówki. Mylisz kolego moje wyobrażenia z ofertą handlową, którą oferuje zarejestrowany w Polsce przedsiębiorca.

Napisano
  • Autor

> ze sprzedawcą się kontaktowałeś? Wygląda mi na przypadkowego dilera chińszczyzny bo nic o

> paragonie, f-v nie pisze

Zobacz w zakładkę - dostawa i płatność, to firma i wystawia FV. Koledzy tu nie chodzi i zwrot pieniędzy, ponieważ ten już mam i to bez odsyłania towaru - chodzi o eliminację nieuczciwych sprzedawców. Zanim podejmę radykalne kroki, przeprowadzę jeszcze ze sprzedawcą rozmowę, która utwierdzi mnie lub nie w celowym wprowadzaniu kupujących w błąd. Jest tez wiele ofert, gdzie sprzedają hurtowo osoby prywatne i nie wystawiają rachunków, to na 1000% jest przekręt. Może czas najwyższy, żeby w ramach forum, wziąć się za piętnowanie takich sprzedawców?

Napisano

> Zobacz w zakładkę - dostawa i płatność, to firma i wystawia FV. Koledzy tu nie chodzi i zwrot

> pieniędzy, ponieważ ten już mam i to bez odsyłania towaru - chodzi o eliminację nieuczciwych

> sprzedawców. Zanim podejmę radykalne kroki, przeprowadzę jeszcze ze sprzedawcą rozmowę, która

> utwierdzi mnie lub nie w celowym wprowadzaniu kupujących w błąd. Jest tez wiele ofert, gdzie

> sprzedają hurtowo osoby prywatne i nie wystawiają rachunków, to na 1000% jest przekręt. Może

> czas najwyższy, żeby w ramach forum, wziąć się za piętnowanie takich sprzedawców?

ja wiem o co Ci chodzi i po co kupiłeś ten żarnik, domyśliłem się 001.gif

Napisano

> Bo w aukcji nie pisze nigdzie że to oryginały

Uważasz, że towary oryginalne w sklepach, na aukcjach powinny być specjalnie oznakowane? A może odwrotnie: artykuły podrobione, kradzione powinny być oznaczane zlosnik.gif

Napisano

> Zobacz w zakładkę - dostawa i płatność, to firma i wystawia FV. Koledzy tu nie chodzi i zwrot

> pieniędzy, ponieważ ten już mam i to bez odsyłania towaru - chodzi o eliminację nieuczciwych

> sprzedawców. Zanim podejmę radykalne kroki, przeprowadzę jeszcze ze sprzedawcą rozmowę, która

> utwierdzi mnie lub nie w celowym wprowadzaniu kupujących w błąd. Jest tez wiele ofert, gdzie

> sprzedają hurtowo osoby prywatne i nie wystawiają rachunków, to na 1000% jest przekręt. Może

> czas najwyższy, żeby w ramach forum, wziąć się za piętnowanie takich sprzedawców?

Czekaj, bo nie wiem czy dobrze rozumiem - specjalnie kupujesz tani badziew żeby potem straszyć sprzedawcę a on odsyła Ci pieniądze i nie chce już nawet towaru z powrotem? yikes.gif

Napisano

Chcesz piętnować sprzedawcę a nawet negatywa boisz się wystawić !Dlaczego?bo sprzedawca oddał kasę? Wystaw negatyw i ostrzeż ty innych chętnych do kupienia podróbek

Napisano
  • Autor

> Czekaj, bo nie wiem czy dobrze rozumiem - specjalnie kupujesz tani badziew żeby potem straszyć

> sprzedawcę a on odsyła Ci pieniądze i nie chce już nawet towaru z powrotem?

Kupiłem, ponieważ sprzedawca przez telefon potwierdził 100% oryginalność towaru i nawet po kilku precyzyjnych pytaniach, szedł w zaparte. Towar odeślę po zaksięgowaniu pieniędzy na mim koncie bankowym - na razie mam potwierdzenie przelewu. Zastanawiam się tylko czy odeślę towar sprzedawcy czy do Philips Polska. We wszystkich cywilizowanych krajach istnieje wiele organizacji konsumenckich, które eliminują takie patologie, niestety w Polsce długo się jeszcze takich organizacji nie doczekamy.

Napisano
  • Autor

> Chcesz piętnować sprzedawcę a nawet negatywa boisz się wystawić !Dlaczego?bo sprzedawca oddał kasę?

> Wystaw negatyw i ostrzeż ty innych chętnych do kupienia podróbek

Bank potwierdzi przelew zwrotny, to wystawię odpowiedni komentarz.

Napisano

> Bank potwierdzi przelew zwrotny, to wystawię odpowiedni komentarz.

znaczy boisz się i tyle. Jak oda kasę to jak kozak wystawisz negatyw jak nie to będziesz siedział jak myszka.

PORAŻKA oink.gif

Napisano

Kolega ABM jest szefem wszystkich szefów i nazwie go OSZUSTEM (tak jak mnie oslabiony.gif). Nie da się kupić oryginalnych żarówek za 50% normalnej ceny a jeśli ktoś takowe kupuje musi się liczyć z tym, że mogą być podróbkami. Jak to ktoś kiedyś powiedział: tanie mięso to psy jedzą oslabiony.gif

Napisano

> Kupiłem, ponieważ sprzedawca przez telefon potwierdził 100% oryginalność towaru i nawet po kilku

> precyzyjnych pytaniach, szedł w zaparte. Towar odeślę po zaksięgowaniu pieniędzy na mim koncie

> bankowym - na razie mam potwierdzenie przelewu. Zastanawiam się tylko czy odeślę towar

> sprzedawcy czy do Philips Polska. We wszystkich cywilizowanych krajach istnieje wiele

> organizacji konsumenckich, które eliminują takie patologie, niestety w Polsce długo się

> jeszcze takich organizacji nie doczekamy.

Odeślij do Urzędu Celnego. W Polsce to oni ścigają podróbki.

mar00ha

Napisano

> Kolega ABM jest szefem wszystkich szefów i nazwie go OSZUSTEM (tak jak mnie ). Nie da się kupić

> oryginalnych żarówek za 50% normalnej ceny a jeśli ktoś takowe kupuje musi się liczyć z tym,

> że mogą być podróbkami. Jak to ktoś kiedyś powiedział: tanie mięso to psy jedzą

To nie jest takie proste. Popatrz na cenny Channel nr 5 na znanym portalu aukcyjnym. Zaczynają się pewnie od 10pln (na 100% podróba) a kończą sporo powyżej ceny z dobrej perfumerii. I teraz pokaż mi próg cenowy od którego zaczynają się oryginały... cfaniaczek.gif Jeżeli w opisie aukcji mam napisane Channel/Philips/Casio czy cokolwiek, to mam prawo oczekiwać oryginału, niezależnie od ceny.

Napisano

> To nie jest takie proste. Popatrz na cenny Channel nr 5 na znanym portalu aukcyjnym. Zaczynają się

> pewnie od 10pln (na 100% podróba) a kończą sporo powyżej ceny z dobrej perfumerii. I teraz

> pokaż mi próg cenowy od którego zaczynają się oryginały... Jeżeli w opisie aukcji mam

> napisane Channel/Philips/Casio czy cokolwiek, to mam prawo oczekiwać oryginału, niezależnie od

> ceny.

OCZYWISCIE ! Ale też gdy dostajemy towar trefny powinniśmy wystawić negatyw aby inni byli świadomi co kupuja a nie chować głowę w piasek i bać sie zwrotnego negatywa.

Napisano

> Nie da się kupić

> oryginalnych żarówek za 50% normalnej ceny a jeśli ktoś takowe kupuje musi się liczyć z tym,

> że mogą być podróbkami. Jak to ktoś kiedyś powiedział: tanie mięso to psy jedzą

Czy tak nisko AK już upadło i Polacy,że jak cena jest niska i ktoś kupił podróbkę (na aukcji NIC nie wskazywało na podróbkę) to nawet nie ma prawa głośno nazwać sprzedającego OSZUSTEM?!

Ja mówię stanowcze NIE, ten co tak sprzedaje jest OSZUSTEM w MOICH oczach.

Matko czy kiedyś normalnie w tym kraju będzie.... facepalm%5B1%5D.gif

A teraz zamykam przeglądarkę bo zaraz się zlecą byznesmeny z "pewnego serwisu aukcyjnego" i będą mi udowadniać,że ja tępy i niedzisiejszy jestem... 30.GIF

chipsy.gif

Napisano
  • Autor

> Kolega ABM jest szefem wszystkich szefów i nazwie go OSZUSTEM (tak jak mnie ). Nie da się kupić

Nazwałem sprzedawcę OSZUSTEM, ponieważ nim jest i basta. Gdyby wszyscy kupujący nazywali nieuczciwych sprzedawców oszustami i informowali o tym na forach i w inny sposób, to problem po niedługim czasie byłby marginalny.

Napisano
  • Autor

> znaczy boisz się i tyle. Jak oda kasę to jak kozak wystawisz negatyw jak nie to będziesz siedział

> jak myszka.

> PORAŻKA

Sam jesteś PORAŻKA i sam sobie wystaw negatywa. Mnie nikt tej stówy nie da w prezencie, tylko muszę na nią zarobić. Komentarz wystawię i będziesz mógł go przeczytać.

Napisano

> Sam jesteś PORAŻKA i sam sobie wystaw negatywa. Mnie nikt tej stówy nie da w prezencie, tylko muszę

> na nią zarobić. Komentarz wystawię i będziesz mógł go przeczytać.

Wystawisz jak odda kasę jak nie to nie wystawisz bi cienias jesteś narzekasz, że zostałeś oszukany wiesz o tym że koleś podróby sprzedaje i boisz się wystawiać komentarz. Pomyśl ilu ludzi przez ten czas czytając twój komentarz zastanowiło by się na d zakupem i nie zostało oszukanych a tak dupa i tylko się mądrzysz/

Napisano

> Czekaj, bo nie wiem czy dobrze rozumiem - specjalnie kupujesz tani badziew żeby potem straszyć

> sprzedawcę a on odsyła Ci pieniądze i nie chce już nawet towaru z powrotem?

czego Ty vhviał?

kasa jest, żarnik za darmo , czego wiecej chcieć? 893goodvibes.gif

Napisano

> Wystawisz jak odda kasę jak nie to nie wystawisz bi cienias jesteś narzekasz, że zostałeś oszukany

> wiesz o tym że koleś podróby sprzedaje i boisz się wystawiać komentarz. Pomyśl ilu ludzi przez

> ten czas czytając twój komentarz zastanowiło by się na d zakupem i nie zostało oszukanych a

> tak dupa i tylko się mądrzysz/

nie przesadzasz trochę ? to nie Twoja sprawa czy wystawi czy nie ok.gif

niw kumam po co go atakujesz, chłopak zrobił dobrą robotę i napisał żeby inni czasem nie wierzyli że taki zakup może być prawdziwy ok.gif

Napisano

> nie przesadzasz trochę ? to nie Twoja sprawa czy wystawi czy nie

> niw kumam po co go atakujesz, chłopak zrobił dobrą robotę i napisał żeby inni czasem nie wierzyli

> że taki zakup może być prawdziwy

Dobrze zrobił bo powiadomił na Autokaciku, a czemu nie powiadomił potecjalnych kupców podróbek wystawiając komentarz na allegro? Bał sie zwrotego kometarza, oraz braku zwrotu kasy , choć sam przyznał, że wiedział w 99% przed zakupem że kupuje podróbę. Kto ma ostrzec potęcjalnych kupujących jak klient który to odkrył wystawiając odpowiedni kometarz, a nie trześąc portkami o zwrot kasy i zwrotny negatyw.