Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsubishi ASX

Featured Replies

Napisano

Wersja z dieslem 1.8 150KM 4x4 Instyle. Napiszcie proszę co tam macie najgorszego o tym aucie.

Najmilej widziane opinie w stylu "Miałem ale sprzedałem bo się psuło to i to..."

smile.gifwink.gif

Napisano

> Wersja z dieslem 1.8 150KM 4x4 Instyle. Napiszcie proszę co tam macie najgorszego o tym aucie.

> Najmilej widziane opinie w stylu "Miałem ale sprzedałem bo się psuło to i to..."

Popatrz sobie na ceny części do diesli mitsubishi zlosnik.gif

tu masz sam dwumas, i to chyba nawet nie oryginał a zamiennik:

jakiś tekst

Napisano

> Wersja z dieslem 1.8 150KM 4x4 Instyle. Napiszcie proszę co tam macie najgorszego o tym aucie.

> Najmilej widziane opinie w stylu "Miałem ale sprzedałem bo się psuło to i to..."

Mialem na 2 dni do testow Lancera z tym silnikiem i bylem bardzo milo zaskoczony - osiagami i spalaniem. Kultura pracy nie zachwycala, ale i tak bylo ciszej niz we wczesniejszych benzynach Lancera, bo podokladali wygluszen, wiec przy 150 bylo naprawde sensownie.

Instyle to ztcp najwyzsza wersja wiec wyposazenie kompletne.

Jak dobra cena to isc w temat grinser006.gif

Napisano

Wg mnie jesli akceptujesz wygalad tego auta, to juz nic gorszego nie da sie napisac grinser006.gif

Szczegolnie srodek to jest dramat..

Napisano
  • Autor

> Popatrz sobie na ceny części do diesli mitsubishi

> tu masz sam dwumas, i to chyba nawet nie oryginał a zamiennik:

> jakiś tekst

Dwumasy tyle kosztują. Zakładam że się nie popsuje w ciągu 5 lat (auto ma być nowe).

Napisano
  • Autor

> Wg mnie jesli akceptujesz wygalad tego auta, to juz nic gorszego nie da sie napisac

> Szczegolnie srodek to jest dramat..

Z zewnątrz jest całkiem fajny. W środku rzeczywiście mi się nie podoba. Ale konkurencja też szału nie robi.

crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Mialem na 2 dni do testow Lancera z tym silnikiem i bylem bardzo milo zaskoczony - osiagami i

> spalaniem. Kultura pracy nie zachwycala, ale i tak bylo ciszej niz we wczesniejszych benzynach

> Lancera, bo podokladali wygluszen, wiec przy 150 bylo naprawde sensownie.

> Instyle to ztcp najwyzsza wersja wiec wyposazenie kompletne.

> Jak dobra cena to isc w temat

Jeździłem tym, silnik to najlepsza część tego auta. ok.gif

Cenowo jest nieźle, to jedyny samochód o takich parametrach, którego można kupić poniżej 100k.

Napisano

> Z zewnątrz jest całkiem fajny. W środku rzeczywiście mi się nie podoba. Ale konkurencja też szału

> nie robi.

A Mazda CX5?

Napisano
  • Autor

> A Mazda CX5?

Cena z sufitu. No i jest trochę duża. Ale przede wszystkim cena z sufitu.

facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Cena z sufitu. No i jest trochę duża. Ale przede wszystkim cena z sufitu.

Dużo większa od ASX-a?

Napisano

> Dwumasy tyle kosztują. Zakładam że się nie popsuje w ciągu 5 lat (auto ma być nowe).

Dwymasy tyle nie kosztują zlosnik.gif Dolicz do tego robociznę i sprzęgło i pewnie z 6-7 tys będzie.

A to czy przetrwa 5 lat zależy tylko i wyłącznie od użytkownika.

Do fiata też firmy LUK:

jakiś tekst

A tu do VW:

jakiś tekst

Jak by nie patrzeć dwa razy taniej

Z tego co pamiętam mitsu miało też kosmicznie drogie wtryskiwacze.

Napisano
  • Autor

> Dużo większa od ASX-a?

Jakieś 30-40k więcej. boje_sie.gif

Napisano

Tutaj masz jeścze artykuł AŚ odnośnie cen części:

jakiś tekst

Napisano
  • Autor

> Dwymasy tyle nie kosztują Dolicz do tego robociznę i sprzęgło i pewnie z 6-7 tys będzie.

> A to czy przetrwa 5 lat zależy tylko i wyłącznie od użytkownika.

Jeździmy dieslami od lat, robimy spore przebiegi (przynajmniej ja) i nigdy nie mieliśmy z tym elementem problemu.

> Do fiata też firmy LUK:

> jakiś tekst

> A tu do VW:

> jakiś tekst

> Jak by nie patrzeć dwa razy taniej

Pytanie czy lepsza droga część ale niepotrzebna czy tania ale potrzebna. Nie słyszałem żeby te dwumasy w Mitsu jakoś mocno padały. Ale jeśli się mylę to proszę o naprostowanie.

> Z tego co pamiętam mitsu miało też kosmicznie drogie wtryskiwacze.

Denso?

Napisano

Kiepski Fiat z dwumasą, prawie 200 tys. na liczniku i sprzęgło od nowości

i dwumas od nowości. Nie chcą są popsuć grinser006.gif

Napisano

> Jeździmy dieslami od lat, robimy spore przebiegi (przynajmniej ja) i nigdy nie mieliśmy z tym

> elementem problemu.

> Pytanie czy lepsza droga część ale niepotrzebna czy tania ale potrzebna. Nie słyszałem żeby te

> dwumasy w Mitsu jakoś mocno padały. Ale jeśli się mylę to proszę o naprostowanie.

> Denso?

Ale w razie awari nie chcesz chyba pójść z torbami?

Ja teraz poszukuję używanego diesla na spore przebiegi i mitsu ze względu na ceny części odpadają.

Napisano

> Kiepski Fiat z dwumasą, prawie 200 tys. na liczniku i sprzęgło od nowości

> i dwumas od nowości. Nie chcą są popsuć

Mojemu kierownikowi dwumasa padła po 270 tys. km. Samochód to Octavia II 1,9 TDI 110 KM. Z tym, że większość przebiegu samochód przejechał w trasach.

dranio

Napisano

> Mojemu kierownikowi dwumasa padła po 270 tys. km. Samochód to Octawia II 1,9 TDI 110 KM. Z tym, że

> większość przebiegu samochód przejechał w trasach.

No i to jest prosty dowód na to, że jest to dość trwały element.

Wystarczy auta "nie pałować" to pewnie i 300 by wytrzymało.

Napisano
  • Autor

> Ale w razie awari nie chcesz chyba pójść z torbami?

No nie chcę. Biorę ten argument pod uwagę ale umiarkowanie. Bo cena auta to usprawiedliwia: 2k różnicy ceny części i średnio 10-20k przy zakupie w stosunku do konkurencji.

> Ja teraz poszukuję używanego diesla na spore przebiegi i mitsu ze względu na ceny części odpadają.

Auto dla żony. Przebieg jaki zrobi to może z 80kkm.

Napisano

Kolega ma ośkę w benzynie. Przez dwa lata nie spaliła mu się nawet żarówka smile.gif

Napisano

Zadzwoń do serwisu i się zapytaj o wymianę turbiny lub rozrządu grinser006.gif

Czytać smile.gif

Napisano
  • Autor

> Zadzwoń do serwisu i się zapytaj o wymianę turbiny lub rozrządu

Sęk w tym, że nie mam zamiaru żadnego z tych elementów wymieniać. zlosnik.gif

Kupując nowe i jeżdżąc 70-80kkm nie powinienem się załapać.

EDIT: 19k za DPFa do Hyundaia... rotfl.gif

Napisano

> Z zewnątrz jest całkiem fajny. W środku rzeczywiście mi się nie podoba. Ale konkurencja też szału

> nie robi.

Z zewnątrz bojowo wygląda, mimo skromnych rozmiarów.

Środek szaro-bury, jeśli taki design się spodoba, to dla żony w sam raz smile.gif

Napisano
  • Autor

> Z zewnątrz bojowo wygląda, mimo skromnych rozmiarów.

> Środek szaro-bury, jeśli taki design się spodoba, to dla żony w sam raz

Właśnie sam nie wiem. Ten nie zachwyca ale inne małe SUVy/crossovery nie jadą (ma być diesel i max. 10s 0-100).

crazy.gif

Napisano

Teściowie mają - nowy z salonu, 1.6 benzyna, więc wypowiem się pomijając silnik.

Z zewnątrz duże, w środku ciasno - ale to wada lub zaleta.

Koszmarne za to są fotele - siedzisz jak na taborecie, twardo, brak trzymania bocznego, nieprzyjemna w dotyku tapicerka, jak w mały wozidle miejskim.

Nie wiem jaka to wersja, nie znam się, ale od razu miał alumki, klimatronik, tempomat, itp.

Lakier - wystarczy damska torebka z zamkiem żeby przerysować głęboko lakier, nie wiem czym to malują, ale wygląda mało ciekawie. A myty jest tylko ręcznie i pod domem, teść pedant.

Teraz lekkie OT: pozytywnie zaskoczył mnie silnik, 1.6 benzyna, fajnie się jeździ, mocy nie brakuje w normalnej jeździe, na autostradzie nie wiem - ale spalanie mega pozytyw, wychodzi mu średnia 6.8 litra, a auto głównie w mieście jeździ, odcinki max 15km.

Napisano

> Zadzwoń do serwisu i się zapytaj o wymianę turbiny lub rozrządu

O to będzie pytał drugi/trzeci właściciel grinser006.gif

Napisano

> O to będzie pytał drugi/trzeci właściciel

Pewnie tak zlosnik.gif

Napisano

> Popatrz sobie na ceny części do diesli mitsubishi

> tu masz sam dwumas, i to chyba nawet nie oryginał a zamiennik:

> jakiś tekst

Faktycznie ceny z kosmosu. Wymiana rozrządu w Lancer 1.5 od 4500 do 5000 zł !!

Podobno ciężko o tańszy zamiennik

Napisano

> Faktycznie ceny z kosmosu. Wymiana rozrządu w Lancer 1.5 od 4500 do 5000 zł !!

> Podobno ciężko o tańszy zamiennik

Ale ZTCW tam jest łańcuch - wymienia się co 300 kkm. Czyli pierwszy właściciel się o to zupełnie nie martwi ok.gif

Napisano

> Teraz lekkie OT: pozytywnie zaskoczył mnie silnik, 1.6 benzyna, fajnie się jeździ, mocy nie brakuje

> w normalnej jeździe, na autostradzie nie wiem - ale spalanie mega pozytyw, wychodzi mu średnia

> 6.8 litra, a auto głównie w mieście jeździ, odcinki max 15km.

7 litrów w mieście 1.6 benzyna w takiej budzie? yikes.gif