Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z komisem, kupno sprowadzonego samochodu

Featured Replies

Napisano

mi ta historia arturo przypomina nieco inna - rds story...

drogo, wszelkie oznaki frajerstwa i beztroski - super materiał na hitwatek a autor milczy, milczy...

Napisano

> Ale wiesz, że w razie co to nawet w ryj dać mogą?

Nie ma takiej opcji, bo oni nie mają dziwnych wymagań, a jak na pytanie "a czemu ta poduszka tak dziwnie odstaje, nie było tego na zdjęciach?" odpowiadam "nie mam pojęcia, ale pewnie poducha to dawno była wystrzelona" to ich wcale to nie zraża i auto kupują smile.gif

wiec nie musze nic krecic ani sciemniac, jak to bywa gdy się sprzedaje walone auta za 50 tys zł smile.gif

Napisano

> Ile lat miał pasek?235 tys to jeszcze nie wzbudza drgawek u kupujących, ja piszę o sytuacji 2-4

Czytamy ze zrozumieniem, 235 tys ma accord skromny.gif

Napisano

> wiec nie musze nic krecic ani sciemniac, jak to bywa gdy się sprzedaje walone auta za 50 tys zł

Co racja to racja. Od starego paździerza za 10 koła nie ma co wymagać by sie prezentowal jak 5 x droższa nówka z salonu.

Każdy rozsadny człowiek to wie i nie szuka kwadratowych jajek.

Gorzej jak przyplącze sie jakiś alien.gif z wymaganiami z Księżyca...

Napisano

> Czytamy ze zrozumieniem, 235 tys ma accord

Po weekendzie majowym pewnie będzie 240.kkm zlosnik.gif

Może założyć gaz zlosnik.gif

Napisano

> Po weekendzie majowym pewnie będzie 240.kkm

> Może założyć gaz

Ustawiłbym się w kolejce, ale niestety suzuka nie chce sie zepsuć smile.gif

Napisano

> Co racja to racja. Od starego paździerza za 10 koła nie ma co wymagać by sie prezentowal jak 5 x

> droższa nówka z salonu.

> Każdy rozsadny człowiek to wie i nie szuka kwadratowych jajek.

> Gorzej jak przyplącze sie jakiś z wymaganiami z Księżyca...

Tacy tez się zdarzają, ale mnie się nie chce wymyslac historii o bezwypadkowosci, wiec na ich zdziwienie "ale jak to cos było malowane w raptem 15-letnim aucie??????" odpowiadam szczerze "no widocznie był walony z każdej strony, skad mam wiedzieć, to bierze pan czy nie?" skromny.gif

Na szczęście mało takich osob, ale ich reakcje bywaja smieszne zlosnik.gif

Napisano

> Co racja to racja. Od starego paździerza za 10 koła nie ma co wymagać by sie prezentowal jak 5 x

> droższa nówka z salonu.

> Każdy rozsadny człowiek to wie i nie szuka kwadratowych jajek.

> Gorzej jak przyplącze sie jakiś z wymaganiami z Księżyca...

Byś się zdziwił jakie wymagania są w stosunku do aut za 10k. Byle przetarcie na fotelu i już słyszałem teksty że za 10k to powinien być "dobry" rotfl.gif

Napisano

jak sprzedawalem cc 15 letnie za 1300 pln to był kosmita co pytał o gwarancje czy pojezdzi jeszcze ze 3 lata...

Napisano

> Byś się zdziwił jakie wymagania są w stosunku do aut za 10k. Byle przetarcie na fotelu i już

> słyszałem teksty że za 10k to powinien być "dobry"

w aucie za 2500 też zlosnik.gif

Napisano

> Tacy tez się zdarzają, ale mnie się nie chce wymyslac historii o bezwypadkowosci, wiec na ich

> zdziwienie "ale jak to cos było malowane w raptem 15-letnim aucie??????" odpowiadam szczerze

> "no widocznie był walony z każdej strony, skad mam wiedzieć, to bierze pan czy nie?"

Następnym razem odpowiedz "widocznie był jeżdżony a nie czczony" zlosnik.gif

Napisano

> Byś się zdziwił jakie wymagania są w stosunku do aut za 10k. Byle przetarcie na fotelu i już

> słyszałem teksty że za 10k to powinien być "dobry"

Ja bym grzecznie wskazał delikwentowi furtkę i spuścił psa. Nie po to podaję VINy robię fotki przytarć , wgniotek itp by mi jakiś kosmita podnosil ciśnienie.

Na całe szczęscie jeszcze sie taki wariat nie trafił

Napisano

> Następnym razem odpowiedz "widocznie był jeżdżony a nie czczony"

Cos w tym stylu staram się mówić ok.gif

Napisano

> Cos w tym stylu staram się mówić

Podane przykłady wskazują raczej, że zachowujesz się po prostu arogancko.

Napisano

> Podane przykłady wskazują raczej, że zachowujesz się po prostu arogancko.

Na dziwne pytania, dziwne odpowiedzi ok.gif

Jak ktoś rozmawia normalnie, to i ja rozmawiam normalnie ok.gif

Napisano

> BMW E90 320d 2010r

> Zapewne silnik N47, jeden z najgorszych motorów współczesnych czasów.

Czyli jednak..na bogato zlosnik.gif

Napisano

Skoda. 2002 rok. Diesel. Bida wersja. Zadnych wspawanych cwiartek itp.. Auto po jednej malej stluczce. 12 lat serwisowane w ASO, przebieg obecnie 410 000km-potwierdzony. Cena porownywalna z innymi ofertami. Przez 3 miesiace jeden telefon z pretensjami po tym jak przebiegl spadl po 2 miesiącach na 200 000km.

Napisano

> Czyli jednak..na bogato

Ja autorowi wątku naprawdę szczerze współczuję i nie rozumiem częstych w tym wątku ikonek w rodzaju biglaugh.gif.

Ale nie rozumiem jednego - problemy silnika bmw 2.0d po 2007r są ogólnie znane i szeroko opisane w sieci i robiąc 10 minutowy research można się dowiedzieć jaka to padaka i ile fabrycznych fakapów w motorze N47 siedzi.

A najgorsze jest to, że raczej nie jest to błąd producenta, lecz wygląda na zaplanowane działanie, by przy małym przebiegu i krótkiej gwarancji jaką daje BMW, w zaplanowany sposób rżnąć kierownika po kieszeni sick.gif

Napisano

> proszę, napisz szczerze czego się spodziewałeś za tą cenę?

> uczciwe, bezwypadkowe 2009r/~160tkm, bedzie kosztowało 57-59tys

ja bym nawet na tą ofertę nie spojrzał, ale jakiś człowieczek na A4-klub się nią interesował, więc sprawdzaliśmy auto, a ja sobie napisałem do sprzedawcy na allegro... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ja autorowi wątku naprawdę szczerze współczuję i nie rozumiem częstych w tym wątku ikonek w rodzaju

Przykra sprawa, ale...no jakby na własne życzenie. Tu jest ciąg głupich decyzji, nie jedna, a ciąg. Rozumiem, że ktoś chce auto klasy premium, ale ja biedny jestem, nie stać mnie na takie używane i do tego kupine w tak nierozważny sposób. Dlatego kupuje paździerze, ale nowe, może dlatego dają mi mniej lat niż mam zlosnik2.gif

Napisano

> BMW E90 320d 2010r ...

Auto trudne faktycznie oslabiony.gif

Za to jeżeli tylko turbina to nie ma dramatu.

O ile pamiętam we Wro na Klimasa regenerowana z dwuletnią gwarancją 1300 zł.

W cenie była diagnostyka i wymiana.

Napisano

> Ja autorowi wątku naprawdę szczerze współczuję i nie rozumiem częstych w tym wątku ikonek w rodzaju

> .

> Ale nie rozumiem jednego - problemy silnika bmw 2.0d po 2007r są ogólnie znane i szeroko opisane w

> sieci i robiąc 10 minutowy research można się dowiedzieć jaka to padaka i ile fabrycznych

> fakapów w motorze N47 siedzi.

> A najgorsze jest to, że raczej nie jest to błąd producenta, lecz wygląda na zaplanowane działanie,

> by przy małym przebiegu i krótkiej gwarancji jaką daje BMW, w zaplanowany sposób rżnąć

> kierownika po kieszeni

Przeciez masz 5 lat service inclusive wiec o co chodzi z ta krotka gwarancja?

W BMW nawet po gwarancji wymieniaja podzespoly ktore sie nie powinny popsuc przy danym przbiegu za free...

Napisano

> Przeciez masz 5 lat service inclusive wiec o co chodzi z ta krotka gwarancja?

A to nie jest dodatkowy płatny pakiet przedłużenia gwarancji, a standardowo 2 lata ?

Napisano

> Czytamy ze zrozumieniem, 235 tys ma accord

spineyes.gifNo właśnie czytamy ze zrozumieniem...Czego nie rozumiesz?1 zadanie było zapytane o paska, a drugie odniosłem się do przebiegu accorda że nie wzbudza drgawek taki przebieg niewiem.gif

Napisano

> Auto trudne faktycznie

> Za to jeżeli tylko turbina to nie ma dramatu.

> O ile pamiętam we Wro na Klimasa regenerowana z dwuletnią gwarancją 1300 zł.

> W cenie była diagnostyka i wymiana.

Za 1300 nie da się porządnie zregenerować, co najwyżej usunąć wadliwy element i przeczyścić. Co daje taka regeneracja?Tyle że działa do wysypania się kolejnego elementu.Kolejna sprawa, że te najtańsze warsztaty regenerują "na chińczykach" więc jakość tego również wątpliwa.

Napisano

> .

Ja mu również po ludzku współczuję, że taka sytuacja ma miejsce, bo szkoda każdego, zapewne samochód został kupiony taniej jako uszkodzony, a sprzedany jako w pełni sprawny, co by tłumaczyło zaniżenie faktury na 10 tys i dawało pogląd ile handlarz zarobił na tym dealu. Natomiast śmieję się z ludzkiej głupoty, którą nie oszukujmy się również kupujący popisał się klasycznie, samochód BMW, który cieszy się wszelakimi wałkami, spore pieniądze i nie zabrać na porządny serwis i komputer?Tak się "biedak" rozpędził, że ani potwierdzenia wpłaty 60k, ani papierów nie wziął-kto tak robi?Nazwijmy to wprost-głupi człowiek. Tak jak tu już napisano, to nie jest 1 błąd tylko szereg błędów, za które będzie płacił tuż po zakupie. Ludzie ode mnie jak biorą samochody po 5-20 tys to przyjeżdżają z mechanikami, zabierają do wybranych warsztatów przez siebie, prześwietlają jak mogą, a tutaj taka nierozwaga...Nauczka jest, może następnym razem nie będzie jeleniem. Swoją drogą, jak koleś zarobił na nim z 12tys to może i akurat będzie na tyle dobrotliwy, że dorzuci mu się z 1-2 tys do naprawy...

Napisano

> A to nie jest dodatkowy płatny pakiet przedłużenia gwarancji, a standardowo 2 lata ?

Standard jest 5 lat service inclusive. Mozesz z tego zrezygnowac.

Napisano

> Standard jest 5 lat service inclusive. Mozesz z tego zrezygnowac.

Tego nie wiedziałem, dzięki za info.

BTW auto 2010r więc teoretycznie gwarancja producenta powinna ciągle obowiązywać, ale tutaj mamy:

- 200 tys przebiegu

- być może brak obowiązkowych przeglądów

No i nie wiadomo czy w 2010r 5 lat dawali.

Tak czy inaczej, nawet jak teraz jedną usterkę się naprawi, to ten silnik i tak pozostanie padaką, nie ma dla silnika N47 ratunku (patrząc długoterminowo).

Napisano

> Za 1300 nie da się porządnie zregenerować ...

A warsztat mimo to daje dwa lata gwarancji smirk.gif

Bardzo się zacietrzewiasz gdy ktoś ma zdanie odrębne.

Nie wszyscy w PL uprawiają druciarstwo typu Mirek czy A... zlosnik.gif

BTW z tego co wiem to carfleet korzysta z ich usług i przez kilka lat

mieli tylko jedną ponowną awarię i to w niezniszczalnym passacie zlosnik.gif

Wymienili turbo bez zająknięcia.

Napisano

> A warsztat mimo to daje dwa lata gwarancji

> Bardzo się zacietrzewiasz gdy ktoś ma zdanie odrębne.

Ale gdzie tu widzisz moje zacietrzewienie?Akurat temat regeneracji turbin mam trochę liźnięty od strony technicznej, więc mówię jak jest.

2 lata gwarancji mogą dawać, wkalkulowane jest to w biznes, ja napisałem tylko, że nie da się zrobić "pełnej regeneracji" czyli porządnie. To co robią nie jest druciarstwem, bo usterkę usuwają, to tak jakby powiedzieć że np w passacie B5 ktoś zregenerował przednie zawieszenie, a wymienił 1 stukający wahacz-czy zregenerował zawieszenie?Nie. Czy naprawił usterkę?Tak. Czy zrobił druciarstwo?Nie. 2 lata to dla przeciętnego usera 30-40 tys, więc jak zmienią przykładowo wirnik, to wiadomo, że reszta jak nie hałasuje spokojnie wytrzyma ten przebieg. Turbiny w dieslach spokojnie wytrzymują po 400 tys jeśli są z głową traktowane.

Napisano

> Ale gdzie tu widzisz moje zacietrzewienie?

Sorry wink.gif

Tu masz link do nich.

Nasz flociarz też nie ma zastrzeżeń.

Napisano

> Sorry

> Tu masz link do nich.

> Nasz flociarz też nie ma zastrzeżeń.

Za daleko mieszkam, więc nici mi po linku zlosnik.gif Ja im nie umniejszam, bo usuwają usterkę turbo, sprawdzają, montują-więc czego ma ktoś mieć do nich zastrzeżenia?

Napisano
  • Autor

Spoko, spoko, zyje.. grinser006.gif a co do auta, sprzedajacego, finału transakcji opisze dokładnie później, poki co zbieram opinie i robie rozeznanie

Napisano

> Spoko, spoko, zyje.. a co do auta, sprzedajacego, finału transakcji opisze dokładnie później, poki

> co zbieram opinie i robie rozeznanie

czyli wydymał was zlosnik.gif

Napisano

Ja mam auto wystawione na otomoto, napisałem gdzie był malowany, i co go boli... zero zainteresowania oslabiony.gif rzeczywiście ludzie szukają 10-15letnich "igieł" zlosnik.gif

Napisano

Kupując BMW masz 2 lata gwarancji. Serviceinclusive to darmowe przeglądy i w wersji podstawowej w cenie auta obejmuje koszt przeglądów wraz z płynami i filtrami przez 5 lat lub 100 tyś. km. Można dodatkowo wykupywać pakiety obejmujące także koszty wymian hamulców a także gwarancji (z wyłączeniami) do 6 roku i chyba 200 tyś km.

Napisano

> Podane przykłady wskazują raczej, że zachowujesz się po prostu arogancko.

Arogancko to jest oczekiwać cudów po 15to letnim samochodzie za 3 tyś.

Napisano

> Ja mam auto wystawione na otomoto, napisałem gdzie był malowany, i co go boli... zero

> zainteresowania rzeczywiście ludzie szukają 10-15letnich "igieł"

I po co się uzewnętrzniasz z tymi wadami auta. Niech sami sprawdzają ok.gif Jak pytali co do zrobienia i uczciwie mówiłem to kręcili nosem i odchodzili szukając igieł po komisach, jak mówiłem co robiłem w aucie to tez nie dobrze bo za dużo grzebane to teraz nic nie będę mówił, pewnie znają się lepiej i sami wiedzą co kupują ok.gif

Napisano

> I po co się uzewnętrzniasz z tymi wadami auta. Niech sami sprawdzają Jak pytali co do zrobienia i

> uczciwie mówiłem to kręcili nosem i odchodzili szukając igieł po komisach, jak mówiłem co

> robiłem w aucie to tez nie dobrze bo za dużo grzebane to teraz nic nie będę mówił, pewnie

> znają się lepiej i sami wiedzą co kupują

Wychodzi na to, że lepiej kupić od jakiegoś wałkarza, jak od uczciwej osoby ok.gif A ekspertów nie brakuje w tej dziedzinie hehe.gif kiedyś na giełdzie w Gliwicach stał koleś z mazdą 6. Nagle podchodzi 5 "fachowców" i palcami pokazują gdzie malowana była biglaugh.gif (miernik w oczach) podejrzewam jak od ojca samochód bym tam zabrał (bezwypadkowy, oryginalny przebieg, 1 właściciel) to też by coś znaleźli hahaha.gif

Napisano

> Kupując BMW masz 2 lata gwarancji. Serviceinclusive to darmowe przeglądy i w wersji podstawowej w

> cenie auta obejmuje koszt przeglądów wraz z płynami i filtrami przez 5 lat lub 100 tyś. km.

> Można dodatkowo wykupywać pakiety obejmujące także koszty wymian hamulców a także gwarancji (z

> wyłączeniami) do 6 roku i chyba 200 tyś km.

Czyli nie jest tak jak pisze kolega Kiwal, gwarancja mechaniczna jest 2-letnia i nic się w tym zakresie nie zmieniło.

Napisano

> No właśnie czytamy ze zrozumieniem...Czego nie rozumiesz?1 zadanie było zapytane o paska, a drugie

> odniosłem się do przebiegu accorda że nie wzbudza drgawek taki przebieg

Ile lat miał pasek?235 tys to jeszcze nie wzbudza drgawek u kupujących, ja piszę o sytuacji 2-4 lata i 350-400 tys nalotu, myślę, że z 1% się nie przestrzeliłem i to nie jest stereotyp.

Gdzie tu widzisz drugie zdanie niewiem.gif

Napisano

> Gdzie tu widzisz drugie zdanie

Wiesz, może i wiek już nie ten i wzrok nie ten, ale jak dla mnie to napisałem 2 zdania:

1 zdanie

Quote:

> Ile lat miał pasek?

2 zdanie

Quote:

> 235 tys to jeszcze nie wzbudza drgawek u kupujących, ja piszę o sytuacji 2-4

> lata i 350-400 tys nalotu, myślę, że z 1% się nie przestrzeliłem i to nie jest stereotyp.

Idąc za znakami interpunkcyjnymi--->

Quote:

Znak zapytania (pytajnik) – znak interpunkcyjny, służący do określenia intencji osoby mówiącej, która chce otrzymać dane informacje od osoby pytanej (wyjątkiem jest pytanie retoryczne).
Znak zapytania kończy zdania pytające

Czego jeszcze nie rozumiesz, bo na większe pixele nie dam rady rozbić zlosnik.gif

Napisano

A mnie zawsze się wydawało, że po pierwszym zdaniu powinno się zrobić przerwę smile.gif

Napisano

> ojca samochód bym tam zabrał (bezwypadkowy, oryginalny przebieg, 1 właściciel) to też by coś

> znaleźli

Oj nie zdziw się jakby znaleźli że po gradobiciu. I takie przypadki miałem i to w autach po 6k PLN i naprawdę w oryginalnym lakierze hehe.gif

Napisano

> A mnie zawsze się wydawało, że po pierwszym zdaniu powinno się zrobić przerwę

Yhm...znaku zapytania to nie widziałeś, ale brak spacji już tak? facepalm%5B1%5D.gif Daj już spokój...na kartce jak piszesz tez pewnie odstępy po każdym znaku interpunkcyjnym stawiasz i pewnie tak Cię nauczyli w szkole? hmm.gifalien.gif

Napisano

> Oj nie zdziw się jakby znaleźli że po gradobiciu. I takie przypadki miałem i to w autach po 6k PLN

> i naprawdę w oryginalnym lakierze

Kosmitami nie ma się co przejmować, kosmici w końcu trafią na spreparowany wóz pod ich potrzeby smile.gif U mnie najlepszy tekst, jak Pani oglądała ze specami, no i zobaczyła samochód pod maską (nie myty nie czyszczony, naturalny kurz i zabrudzenia)-skwitowała, że zaniedbany silnik jest i nie dała sobie majstrom przetłumaczyć, uśmiechnęli się do mnie, wzruszyli ramionami i pojechali hehe.gif

Napisano

> Oj nie zdziw się jakby znaleźli że po gradobiciu. I takie przypadki miałem i to w autach po 6k PLN

> i naprawdę w oryginalnym lakierze

skąd wiesz że po gradobiciu? yikes.gifhehe.gif

Napisano

> Kosmitami nie ma się co przejmować, kosmici w końcu trafią na spreparowany wóz pod ich potrzeby U

> mnie najlepszy tekst, jak Pani oglądała ze specami, no i zobaczyła samochód pod maską (nie

> myty nie czyszczony, naturalny kurz i zabrudzenia)-skwitowała, że zaniedbany silnik jest i nie

> dała sobie majstrom przetłumaczyć, uśmiechnęli się do mnie, wzruszyli ramionami i pojechali

Widzisz, było oszczędzać na plaku ?? hehe.gif