Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa tendencja na stacjach benzynowych?

Featured Replies

Napisano

Przynajmniej w mojej okolicy ceny ON były średnio o 10-15gr wyższe od noPb.Od jakichś 3tyg. widzę ,że ON się zrównało z noPb a ostatnimi dniami ON jest tańszy o jakieś 5-7gr niż noPb.

Napisano

> Przynajmniej w mojej okolicy ceny ON były średnio o 10-15gr wyższe od noPb.Od jakichś 3tyg. widzę

> ,że ON się zrównało z noPb a ostatnimi dniami ON jest tańszy o jakieś 5-7gr niż noPb.

Ja wczoraj po zatankowaniu zdziwiłem się, że coś tanio wyszło. Okazało się, że litr ON kosztował 5,05zł.

ok.gif

Napisano

w moich okolicach (Bytom) wyższa cena ON nad noPb była tylko chwilowa. od dłuższego czasu ON jest tańszy od no Pb.

aktualne ceny na markowych stacjach od 5,05 PLN (LUK) przez 5,11 (SHELL) do 5,14 PLN (BP)

Napisano
  • Autor

> w moich okolicach (Bytom) wyższa cena ON nad noPb była tylko chwilowa. od dłuższego czasu ON jest

> tańszy od no Pb.

> aktualne ceny na markowych stacjach od 5,05 PLN (LUK) przez 5,11 (SHELL) do 5,14 PLN (BP)

U Was ceny są niższe i to sporo niż w ok. Tarnowa.Będąc kilka razy w Katowicach dziwiłem się widząc ceny paliw.

Napisano

Z tego co pamiętam zawsze tak jest na wiosnę, a ma to związek z zakończeniem sezonu grzewczego. Mniejszy popyt na OO, którego cena chcąc nie chcąc koreluje z ceną ON.

Napisano

> U Was ceny są niższe i to sporo niż w ok. Tarnowa.Będąc kilka razy w Katowicach dziwiłem się widząc

> ceny paliw.

ja też będąc w Brzesku dziwię się, że ludzie dają się tak rżnąć frown.gif

a magazyny paliw są stosunkowo niedaleko (Radzionków, Czechowice, Dąbrowa Tarnowska)

Napisano

> ja też będąc w Brzesku dziwię się, że ludzie dają się tak rżnąć

> a magazyny paliw są stosunkowo niedaleko (Radzionków, Czechowice, Dąbrowa Tarnowska)

Swego czasu najwyzsze ceny paliw byly w Plocku.

Chodzi glownie o liczbe stacji w okolicy.

Napisano

> Swego czasu najwyzsze ceny paliw byly w Plocku.

> Chodzi glownie o liczbe stacji w okolicy.

tez byłem w szoku - stacja "graniczy" płotem z rafinerią, a ceny jak z kosmosu

Napisano

> Przynajmniej w mojej okolicy ceny ON były średnio o 10-15gr wyższe od noPb.Od jakichś 3tyg. widzę

> ,że ON się zrównało z noPb a ostatnimi dniami ON jest tańszy o jakieś 5-7gr niż noPb.

Z moich obserwacji ON juz dawno nie byl wyzej niz noPb. W Warszawie i Gliwicach na stacjach marketowych byl tanszy o jakies 5gr/l od bardzo dawna.

Napisano

z nowej tendencji to mi się podoba to, ze przy Auchan ropa jest ostatnio po 4.99 zlosnik.gif

Napisano

Wystarczy popatrzec sobie na hurtowe ceny chocby na stronie orlenu. I ich zmiany w ostatnich paru tygodniach i wszystko bedzie jasne. Ceny ON sa w zasadzie identyczne od poczatku roku. A Pb95 wzrosly.

Napisano

Zima minęła i popyt na olej spadł.

Na wakacje i żniwa znów pójdzie w górę.

Napisano

> Zima minęła i popyt na olej spadł.

> Na wakacje i żniwa znów pójdzie w górę.

zaryzykowałbym twierdzeniem, że spadła popularność silników diesla

Napisano

Tak jest od lat. Na jesieni znów ON będzie droższy od benzyny. Powód prosty - teraz nie muszą dolewać depresatorów do ON, więc jest tańszy w produkcji...

Napisano
  • Autor

> Tak jest od lat. Na jesieni znów ON będzie droższy od benzyny. Powód prosty - teraz nie muszą

> dolewać depresatorów do ON, więc jest tańszy w produkcji...

Jednak nie w całej PL.Cały zeszły rok aż do tej wiosny w mojej okolicy ON był droższy od noPb.Gdyby było inaczej nie zakładałbym tematu.

Napisano

> tez byłem w szoku - stacja "graniczy" płotem z rafinerią, a ceny jak z kosmosu

to samo w Trójmieście od Lotosu zlosnik.gif

Napisano

W Warszawie raczej porównywalne ceny ON i noPB ok.gif

Napisano

> W Warszawie raczej porównywalne ceny ON i noPB

w kielcowie to samo, po 5.30 za litr facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

wybory idą .. ok.gif

Napisano

> Ja wczoraj po zatankowaniu zdziwiłem się, że coś tanio wyszło. Okazało się, że litr ON kosztował

> 5,05zł.

Ja też tak miałem ostatnio... LPG - 2.32 zł/l - Kraków zlosnik.gif

Napisano

> zaryzykowałbym twierdzeniem, że spadła popularność silników diesla

Ale to nie osobówki robią popyt na ON, tylko ciężki transport. A tego akurat w PL jest pod dostatkiem.

Pozdro

Bartek

Napisano

> z nowej tendencji to mi się podoba to, ze przy Auchan ropa jest ostatnio po 4.99

4,72 wczoraj płaciłem grinser006.gif

Napisano

> Ja też tak miałem ostatnio... LPG - 2.32 zł/l - Kraków

dlaczego tak drogo ?

auchan - 2.23 270751858-jezyk.gif ( ale to jakas masakra bo zwykle jest ponizej 2.20 )