Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

#under8 Megane rs dalo rade

Featured Replies

Napisano

> Prezd chwila

>

Ciekawe co na to nowy Type-R wink.gif

Napisano

> Ciekawe co na to nowy Type-R

Gdzies trafilem na plotke, ze w testach zrobili 7:45 ale Internet przyjmie wszystko shocked.gif

Napisano

> juz probowali , ale nic z tego nie wyszlo

Jakieś dane na potwierdzenie ? Bardzo jestem ciekawy smile.gif

Napisano

> Jakieś dane na potwierdzenie ? Bardzo jestem ciekawy

Napisano

>

To widziałem, interesuje mnie czas nowego Type-R`a.

Napisano

>>> Ciekawe co na to nowy Type-R

>> juz probowali , ale nic z tego nie wyszlo

>Jakieś dane na potwierdzenie ? Bardzo jestem ciekawy

A Ty wklejasz film z Renault grinser006.gif

Napisano

> Prezd chwila

>

podejrzewam że długo się nie nacieszą biglaugh.gif

Napisano

> Prezd chwila

>

Czyli zawias i opony daja 13 sek wink.gif

Napisano

> Czyli zawias i opony daja 13 sek

nie zapominaj o kewlarowej końcówce wydechu wink.gif

Napisano

> Naturalnie, że takl. to bardzo szybki tor.

Ale ja nie neguje smile.gif stwierdzam fakt grinser006.gif

Na wolniejszym torze roznice moglyby byc wieksze smile.gif bo jednak na Nordshleife moc odgrywa ogromna role drive.gif

Napisano

> juz probowali , ale nic z tego nie wyszlo

Na razie to jeszcze nawet nie ma produkcyjnego Type-Ra a co dopiero jego czasu. Wiec na razie zarowno plotki o 7:45, jak i o totalnej klapie sa rownie wiarygodne.

Napisano

> Na razie to jeszcze nawet nie ma produkcyjnego Type-Ra a co dopiero jego czasu. Wiec na razie

> zarowno plotki o 7:45, jak i o totalnej klapie sa rownie wiarygodne.

jedna totalna klapa jest wiarygodna: wygląd TypeRa:)

Napisano

> jedna totalna klapa jest wiarygodna: wygląd TypeRa:)

Biorac pod uwage, ze nie wiadomo jak bedzie wygladal to dosc smiale stwierdzenie smile.gif

No dobra, mozna przyjac, ze bedzie gdzies pomiedzy test-mule a conceptem grinser006.gif

Napisano

> Na wolniejszym torze roznice moglyby byc wieksze bo jednak na Nordshleife moc odgrywa ogromna role

Jak już chcesz zabłysnąć znajomością niemieckiego, to mógłbyś pisać poprawnie. skromny.gif

Napisano

> Prezd chwila

>

Ten samochód kosztuje wiecej niz Camaro ZL1. A jedzie wolniej. Sztuka dla sztuki...

Napisano

> Ten samochód kosztuje wiecej niz Camaro ZL1. A jedzie wolniej. Sztuka dla sztuki...

Ile razy jeszcze bedziesz porownywal ceny US vs EU? To bez sensu.

Napisano

> Ile razy jeszcze bedziesz porownywal ceny US vs EU? To bez sensu.

Ależ to ma sens. Gdybym chciał kupić takie Megane, musiał bym zaplacic ponad $70k. Oczywiscie nie mógł bym nim jeździć po drogach publicznych bo nie ma homologacji (choc to daje sie obejść). Cena jest ceną, Renault tyle kosztuje ten samochód. Co pokazuje ze zbudowanie czegoś co jezdzi dobrze i ma naped na przód jest po prostu sztuką dla sztuki. I ze taniej i lepiej jest zrobic naped na tył.

Napisano

> Na wolniejszym torze roznice moglyby byc wieksze bo jednak na Nordshleife moc odgrywa ogromna role

Moc i wysoka prędkość średnia.

Napisano

> Ten samochód kosztuje wiecej niz Camaro ZL1. A jedzie wolniej. Sztuka dla sztuki...

Nie, nie kosztuje więcej. W Europie cena ZL1 super okazyjna nie jest...

Napisano

> Ależ to ma sens. Gdybym chciał kupić takie Megane, musiał bym zaplacic ponad $70k.

A gdybysmy my chcieli tutaj w EU kupic takie Camaro to tez zaplacimy +70% tego co u was. Dlatego temat jest nieporownywalny.

Napisano

> Prezd chwila

>

Czas jest imponujacy. Podobnie jak koszty i zakres modyfikacji potrzebnych by go zrobic. Cytujac:

"Trophy-R benefits from significant weight savings to the tune of a claimed 101kg, bringing the kerb weight down to 1,280kg. To get there the rear seats have been removed (-20kg), fixed racing seats installed (-22kg), the rear wiper deleted (-1kg) along with the climate control (-10kg), titanium Akrapovic exhaust (-4kg), Speedline Turini wheels (-5kg per corner). An optional Nurburgring Pack with lithium ion battery (-16kg), 'Performance' brakes with bigger 350mm discs on aluminium bells (-3kg per side)."

I dalej ceny...tu sie dopiero robi zabawnie:

"The Trophy-R costs - wait for it - 36,430 Pounds. You can speculate on the full Nurburgring Pack price with the fancy battery and brakes and it doesn't take much imagination to come up with a figure starting with a '4'."

Hmmm, czyli zeby miec pelny sprzet, w takiej specyfikacji jak pojechal owy czas trzeba wylozyc ponad 200kPLN. Za kompakta Renault...spoko grinser006.gif Slabo widze czas Hondy...nie dlatego, ze nie potrafia, bo na pewno sie da. Ale Honda dla EU nigdy nie zrobi tak drogiego Civica, bo w zyciu sie to nie sprzeda.

Napisano

Turini to oszczędność 5kg? To seria musi być niezłym klocem, dość spora różnica.

A co do sprzedaży Hondy - ta marka ma chyba jeszcze większą rzeszę fanów niż Renault, także kilkadziesiąt sztuk w takiej cenie myślę, że by zeszło.

Napisano

> Turini to oszczędność 5kg? To seria musi być niezłym klocem, dość spora różnica.

Na felgach w tym rozmiarze to nie wiem czy az tak wielka. Seria jest po prostu klasycznie przecietna. A do tych Turini sie przylozyli. Byc moze tez ta opona Cup2 jest lzejsza niz drogowa, bo chyba mieli w tym artykule na mysli cale kolo.

> A co do sprzedaży Hondy - ta marka ma chyba jeszcze większą rzeszę fanów niż Renault, także

> kilkadziesiąt sztuk w takiej cenie myślę, że by zeszło.

Fanow moze ma. Ale nie takich by kupowali ekstremalne Civy za takie pieniadze. Sparzyli sie juz na tych 8gen Mugenach w UK, troche im zostalo niesprzedanych, a niby takie kolekcjonersko JDMowe byly.

Napisano
  • Autor

i tak nie kupisz bo wszytskie sie odrazu sprzedaly

za to mozna kupic zwykla trophy za 130 + mody za 20 i masz

wersje sporo szybsza od tej trophy r 275@400 vs 340@450

Napisano

> i tak nie kupisz bo wszytskie sie odrazu sprzedaly

> za to mozna kupic zwykla trophy za 130 + mody za 20 i masz

> wersje sporo szybsza od tej trophy r 275@400 vs 340@450

Watpie by 20k wystarczylo na Ohlinsa i duzo lepsze felgi + opony Michelin Cup w 19" smile.gif No chyba, ze ma byc szybciej na prostej...ale chyba w tym aucie nie o to chodzi.

Napisano
  • Autor

> Watpie by 20k wystarczylo na Ohlinsa i duzo lepsze felgi + opony Michelin Cup w 19" No chyba, ze

> ma byc szybciej na prostej...ale chyba w tym aucie nie o to chodzi.

ohlins 9K piloty 4, fele 4 oczywiscie nie w aso zlosnik.gif

Napisano

A masz cenę Camaro ZL1 na rynek EU?

Napisano

> ja znam troche ponad 400K

No to trochę słabo raczej. Czy to nie są okolice BMW M3?

Napisano
  • Autor

> No to trochę słabo raczej. Czy to nie są okolice BMW M3?

co ty m 70 K taniej

Napisano

> co ty m 70 K taniej

Aż sprawdziłem. 335k PLN smile.gif

No to Camaro trochę drogie jest zlosnik.gif

Napisano

> Jak już chcesz zabłysnąć znajomością niemieckiego, to mógłbyś pisać poprawnie.

A znasz cos takiego jak literowka? Mi sie zdarza, szczegolnie jak pisze na telefonie tongue.gifgrinser006.gif

Napisano

> ohlins 9K piloty 4, fele 4 oczywiscie nie w aso

A gdzie, z Allegro, chińskie podróbki? hehe.gif

Napisano

> Ależ to ma sens. Gdybym chciał kupić takie Megane, musiał bym zaplacic ponad $70k. Oczywiscie nie

> mógł bym nim jeździć po drogach publicznych bo nie ma homologacji

Nieprawda.

> Cena jest ceną, Renault tyle kosztuje ten samochód. Co pokazuje ze zbudowanie czegoś co jezdzi

> dobrze i ma naped na przód jest po prostu sztuką dla sztuki. I ze taniej i lepiej jest zrobic

> naped na tył.

Nie wiem jakie Wy tam macie ceny, ale w EU Camaro ZL1

jest co najmniej 50% droższe niż Renault Trophy-R.

Trophy-R kosztuje mniej więcej tyle co zwyczajne Camaro SS V8.

Ale jest od niego na pewno sporo szybsze.

Sztuka dla sztuki - tak.

Bo brak tylnego siedzienia, wygłuszenia czy choćby 5-punktowe pasy

nie należą do wygodnych na codzień.

Ale czy przedni czy tylny napęd- do bicia rekordu nie ma to znaczenia.

Napisano

> > A masz cenę Camaro ZL1 na rynek EU?

> ja znam troche ponad 400K

To chyba raczej Z/28.

Napisano
  • Autor

> A gdzie, z Allegro, chińskie podróbki?

na forum subaru gosc czesto sie oglasza

Mamy do zaoferowania felgi SPEEDLINE CORSE 2120 TURINI w następujących parametrach:

7,0x17 5x100 48 antracyt - 880 zł brutto/szt.

7,0x17 5x100 48 biały - 880 zł brutto/szt.

7,0x17 5x100 48 srebrny - 880 zł brutto/szt.

7,0x17 5x100 48 złoty - 880 zł brutto/szt.

8,0x18 5x100 48 antracyt - 1000 zł brutto/szt.

8,0x18 5x100 48 biały - 1000 zł brutto/szt.

8,0x18 5x100 48 srebrny - 1000 zł brutto/szt.

8,0x18 5x100 48 złoty - 1000 zł brutto/szt.

8,0x18 5x114,3 48 antracyt - 1000 zł brutto/szt.

8,0x18 5x114,3 48 biały - 1000 zł brutto/szt.

8,0x18 5x114,3 48 srebrny - 1000 zł brutto/szt.

8,0x18 5x114,3 48 złoty - 1000 zł brutto/szt.

sport cup sa nawet na oponeo za 1050, ohlins na stronach uk 10500 mneij wiecej

a to sa oferty z brzegu majac znajome warsztaty mozna taniej tylko tzreba szukac

Napisano

> sport cup sa nawet na oponeo za 1050

To są stare Cup, przecenione.

Nowe nazywają się Pilot Sport Cup 2, są zupełnie inne.

Napisano
  • Autor

> To są stare Cup, przecenione.

> Nowe nazywają się Pilot Sport Cup 2, są zupełnie inne.

Michelin Pilot Sport Cup 2

235/35 R19 91Y

feuwert 1100zl

powaznie da sie je kupic za 4 kola grinser006.gif

Napisano

> Michelin Pilot Sport Cup 2

> 235/35 R19 91Y

> feuwert 1100zl

> powaznie da sie je kupic za 4 kola

Daj linka to może sam sobie kupię zlosnik.gif

Napisano

> To są stare Cup, przecenione.

> Nowe nazywają się Pilot Sport Cup 2, są zupełnie inne.

Nowe też można kupić po te 1050zł brutto ok.gif

Napisano

> A znasz cos takiego jak literowka? Mi sie zdarza, szczegolnie jak pisze na telefonie

Litrówka, pisze się litrówka. I po tym już się idzie spać, a nie siada do internetów, bo się głupoty wypisuje. wink.gif

Napisano

Cokolwiek by nie zmienili w konstrukcji RS, ma jedną wielką zaletę: to najpewniej prowadzące się auto przednionapedowe. Jeździłem różnymi, ale pewność i przewidywalność zawieszenia w RS jest niesamowita.

Inzynierowie z reno zrobili kawałek dobrej roboty.

A za 120k PLN (mozna kupić już poniżej 100k) nie ma obecnie na rynku auta o lepszym zawieszeniu i prowadzeniu.

Napisano

> Cokolwiek by nie zmienili w konstrukcji RS, ma jedną wielką zaletę: to najpewniej prowadzące się

> auto przednionapedowe. Jeździłem różnymi, ale pewność i przewidywalność zawieszenia w RS jest

> niesamowita.

Nikt nie twierdzi, ze nie. Tez mi sie bardzo podobala jazda RSem. Poza slaba skrzynia biegow, ktora ma precyzje autosana i wysoka pozycja za kierownica (no ale to normalny hatchback jednak plus fotele Recaro Sportster praktycznie zawsze sa wysoko, taka konstrukcja) to jest to bardzo fajny sprzet. Zwlaszcza za ta cene.