Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup auta - dalsze poszukiwania

Featured Replies

Napisano

Ponieważ w domu dalej bez drugiego samochodu, ale już z jaśniejszymi oczekiwaniami, może coś podpowiecie. Captur, ktorego chyba chcialem jej kupic najbardziej odpadł, gdyż "przebajerowany i plastikowy",nowej yariski dalej nie ma, jednak rozważamy terazcoś większego (niestety i budżet musi się rozciągnąć). Autka maja być w dobrych wersjach, benzynie i z automatem, na placu boju głównie:

- renault megane bose - 130TCE - cena katalog 91k po rabatach 72k

- golf 1,4 dsg highline - cena katalog 100k, po rabacie 90k

czy ktoś inny niż sprzadwcy w salonach ma argumenty dla których warto dołożyć 18k to Golfa? W renault dodatkowo ubezpieczenie na 1 rok 900zl, czyli kolejne 2-3k zysku.

Co jeszcze wart rozważyć, w internecie widzę

ds4 so chic - w rozsądnych pieniądzach 77k po rabacie - auto musimy jeszcze zobaczyc

toyota auris - jakieś 85k i niestety jakieś takie brzydkie z zewnątrz

civic - po rabacie 82k wersja sport - ponoć kiepskie automaty mają.

dalej jeszcze skacze nam po głowie polo i nowy yaris, ale są w cenie powyżej 70k, więc tutaj megane ma dużą zaletę bo jest większe

co jeszcze co było by rozsądne kosztowo.

Napisano

> - renault megane bose - 130TCE - cena katalog 91k po rabatach 72k

Jak nie chcesz go sprzedac po 3 latach to bierz bo utrata wartosci spora. W Wawie miesiac temu za 65k mi oferowali.

> - golf 1,4 dsg highline - cena katalog 100k, po rabacie 90k

> czy ktoś inny niż sprzadwcy w salonach ma argumenty dla których warto dołożyć 18k to Golfa? W

Duuuzo Panie. Ale jak Cie stac to czemu nie.

> co jeszcze co było by rozsądne kosztowo.

Focus 1.0T

Rapid 14tsi DSG odbior pewnie w styczniu hehe.gif Bo na listopad, ,kotry mi proponowali to bym nawet nie spojrzal.

P308 1.6T zostalo ich jeszcze troche w salonach.

Nissan Note.

Napisano
  • Autor

> Jak nie chcesz go sprzedac po 3 latach to bierz bo utrata wartosci spora. W Wawie miesiac temu za

> 65k mi oferowali.

zależy pewnie od doposażenia, co do sprzedazy nie wiem, narazie 4 lata leasing a pozniej sie zobaczy

> Duuuzo Panie. Ale jak Cie stac to czemu nie.

jakby mnie bylo stac od tak wywalic 20k to bym nie pytal tylko kupil, bo mam aktualnie tourana juz 2 lata i jestem mega zadowolony, wtedy byl podobny dylemat miedzy renault i vw i padlo na to drugie, ale to bylo auto nr 1 w domu i wiecej jezdzic bedzie niz auto nr 2 smile.gif

> Focus 1.0T

forda jakos nie widze

> Rapid 14tsi DSG odbior pewnie w styczniu Bo na listopad, ,kotry mi proponowali to bym nawet nie

> spojrzal.

brzydal w srodku

> P308 1.6T zostalo ich jeszcze troche w salonach.

drazni mnie sterowanie wszystkim poprzez ekran, jakies takie nie zyciowe, ale moze kwestia przyzwyczajenia

> Nissan Note.

musze obadac, ale to chyba inna klasa ?

Napisano

tyle kasy za kompaktowe auto..., nie lepiej sięgnąć po jakiegoś koreańca o klasę wyżej?

Napisano

> Jak nie chcesz go sprzedac po 3 latach to bierz bo utrata wartosci spora.

Jak prognozujesz? Ile straci po 3 latach rzeczony Golf a ile Renówka?

Napisano
  • Autor

> tyle kasy za kompaktowe auto..., nie lepiej sięgnąć po jakiegoś koreańca o klasę wyżej?

nie potrzebuję auta klasy wyższej tylko właśnie kompakta, a że ceny chore co zrobić

Napisano
  • Autor

> Jak prognozujesz? Ile straci po 3 latach rzeczony Golf a ile Renówka?

patrzyłem na allegro porównując 4 letnie auta (potencjalnie po takim okresie będę sprzedawał - rozrzut cenowy dość spory), ale maksymalne różnice na poziomie 10k - więc i tak nie daje zwrotu różnicy w cenie wyjściowej 20k.

choć mogę się mylić - golfa pewnie szybciej się sprzeda.

Napisano

Kwotowo pewnie tyle samo...

Napisano

Najlepiej jakby kwotowo tyle samo. Choc z moich obserwacji wynika, ze megane nie za dobrze trzyma cene. W przypadku leasingu, az tak bym sie tym nie przejmowal.

Napisano

Astra IV Cosmo 1.4T 140KM - official w cenniku 80kpln, dorzuć nawet parę bajerów i cena skoczy do 85 to za ~75 powinieneś wyjechać.

Przykład:

http://otomoto.pl/opel-astra-sedan-business-1-4-140km-C33295817.html

Cena katalogowa 84kpln i chcą oddać za 72kpln.

Napisano

> patrzyłem na allegro porównując 4 letnie auta (potencjalnie po takim okresie będę sprzedawał -

> rozrzut cenowy dość spory), ale maksymalne różnice na poziomie 10k - więc i tak nie daje

> zwrotu różnicy w cenie wyjściowej 20k.

> choć mogę się mylić - golfa pewnie szybciej się sprzeda.

Nawet jak byś Megane sprzedawał dwa miechy dłużej to co z tego? Myślę że jest to warte 10kpln a nawet więcecj

Napisano

> Jak nie chcesz go sprzedac po 3 latach to bierz bo utrata wartosci spora. W Wawie miesiac temu za

> 65k mi oferowali.

sprzedawalem Megane po 3,5 roku za >50% wartości. to jest pomijalna kwestia.

Napisano

> sprzedawalem Megane po 3,5 roku za >50% wartości. to jest pomijalna kwestia.

Sprzedałeś chyba za +/- 100% wartości trzyipółlatka... wink.gif

Napisano

Jeśli operujesz takimi kwotami i chciałeś Captura to zerknij na Subaru XV.

Napisano

Gulietta 1.4 170 TCT ? Leon FR 1.8TSI z DSG? zlosnik.gifconfused.gif

Napisano
  • Autor

> Gulietta 1.4 170 TCT ? Leon FR 1.8TSI z DSG?

W cenach golfa

Napisano

> Sprzedałeś chyba za +/- 100% wartości trzyipółlatka...

no dokładnie. takze nie wiem czego ludzie szukają w spadku wartości renault. leci bardziej niż VAG, ale przez 3 lata to pomijalna strata. zwłaszcza ze golf jest mega drogi na starcie a wcale nie aż tyle "lepszy"

Napisano

> (...)

> Co jeszcze wart rozważyć, w internecie widzę

> ds4 so chic - w rozsądnych pieniądzach 77k po rabacie - auto musimy jeszcze zobaczyc

> toyota auris - jakieś 85k i niestety jakieś takie brzydkie z zewnątrz

> civic - po rabacie 82k wersja sport - ponoć kiepskie automaty mają.

> dalej jeszcze skacze nam po głowie polo i nowy yaris, ale są w cenie powyżej 70k, więc tutaj megane

> ma dużą zaletę bo jest większe

Oglądałeś nowego Puga 308? Na mnie zrobił duże wrażenie. A ceny wręcz śmieszne.

Napisano
  • Autor

> No ok, ale masz Leona 1.8 za Golfa 1.4?

Jasne ale golf jest tu podany jako ta ostateczność, wolałbym wydać mniej jak więcej wink.gif

Napisano
  • Autor

> Oglądałeś nowego Puga 308? Na mnie zrobił duże wrażenie. A ceny wręcz śmieszne.

Kiedyś oglądałem, ten ekran mnie wkurza ale fakt auto ogólnie niezłe, jutro pojedziemy obejrzeć na spokojnie,

Napisano

> Jasne ale golf jest tu podany jako ta ostateczność, wolałbym wydać mniej jak więcej

Sie nie dziwie...prawie 100k za kompakta, ktory nijak nie jest topowa wersja to troche slabo. Zwlaszcza, ze golas GTI jest niewiele drozszy.

Napisano

> Kiedyś oglądałem, ten ekran mnie wkurza ale fakt auto ogólnie niezłe, jutro pojedziemy obejrzeć na

> spokojnie,

Ja też nieswojo się czułem z tym ekranem ale jak posiedziałem w środku to zacząłem się przekonywać do tego rozwiązania.

Napisano

> Jasne ale golf jest tu podany jako ta ostateczność, wolałbym wydać mniej jak więcej

Wolałbym Leona zamiast Golfa. Jakiś taki... świeższy się wydaje. ok.gif

Napisano

> Oglądałeś nowego Puga 308? Na mnie zrobił duże wrażenie. A ceny wręcz śmieszne.

80kPLN za marne 3-cylindrowe 1,2T to sa smieszne ceny? grinser006.gif

Napisano

> 80kPLN za marne 3-cylindrowe 1,2T to sa smieszne ceny?

no. smieszne ceny za smieszne silniki - klei się koncepcja smile.gif

imho narazie placi sie za nowinkę - totalnie przeszacowane auto.

Napisano

> Ponieważ w domu dalej bez drugiego samochodu, ale już z jaśniejszymi oczekiwaniami, może coś

> podpowiecie. Captur, ktorego chyba chcialem jej kupic najbardziej odpadł, gdyż "przebajerowany

> i plastikowy",nowej yariski dalej nie ma, jednak rozważamy terazcoś większego (niestety i

> budżet musi się rozciągnąć). Autka maja być w dobrych wersjach, benzynie i z automatem, na

> placu boju głównie:

> czy ktoś inny niż sprzadwcy w salonach ma argumenty dla których warto dołożyć 18k to Golfa? W

> renault dodatkowo ubezpieczenie na 1 rok 900zl, czyli kolejne 2-3k zysku.

> ds4 so chic - w rozsądnych pieniądzach 77k po rabacie - auto musimy jeszcze zobaczyc

> toyota auris - jakieś 85k i niestety jakieś takie brzydkie z zewnątrz

> civic - po rabacie 82k wersja sport - ponoć kiepskie automaty mają.

> dalej jeszcze skacze nam po głowie polo i nowy yaris, ale są w cenie powyżej 70k, więc tutaj megane

> ma dużą zaletę bo jest większe

Przejedz sie tymi wszystkimi autami, a potem przejedz sie MiTo. 135, albo 170KM i problem z wyborem zniknie.

Za dodatkowe 3.6kpln masz gwarancje na 5 lat.

Napisano

mnie 308 nie przekonał...kiepska pozycja za kierownicą, silnik 1,6 nie jedzie...i wcale nie kosztuje "śmieszne" pieniądze...

za to Leon...już nawet 140 KM fajnie jedzie...cena po rabatach-ok.75 tys, do produkcji smile.gif

Napisano
  • Autor

> Przejedz sie tymi wszystkimi autami, a potem przejedz sie MiTo. 135, albo 170KM i problem z wyborem

> zniknie.

> Za dodatkowe 3.6kpln masz gwarancje na 5 lat.

Mito mi sie podoba ale cena zaporowa za takiego malucha

Napisano

> 80kPLN za marne 3-cylindrowe 1,2T to sa smieszne ceny?

Ceną w cenniku się nie sugeruj, bo to jest cena wywoławcza. hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> no. smieszne ceny za smieszne silniki - klei się koncepcja

> imho narazie placi sie za nowinkę - totalnie przeszacowane auto.

Przy luźnej rozmowie na temat potencjalnego zakupu tandemu 508+308 na tym drugim zeszli bez specjalnego naciskania kilkanaście tysięcy.

ok.gif

Napisano

> mnie 308 nie przekonał...kiepska pozycja za kierownicą, silnik 1,6 nie jedzie...i wcale nie

> kosztuje "śmieszne" pieniądze...

> za to Leon...już nawet 140 KM fajnie jedzie...cena po rabatach-ok.75 tys, do produkcji

75tys za auto z silnikiem 140KM to IMO powinna być cena PRZED rabatami.

Napisano

> Mito mi sie podoba ale cena zaporowa za takiego malucha

A po co wiecej budy?

Jest bezpieczne-5 gwiazdek, 7 poduch, esp. Na wczasach bylem bez boksa. Z trzylatka, a wiesz co to oznacza. zlosnik.gif

Rowerek biegowy i hulajnoga z nami.

Wiem, ze u nas auta kupuje sie na metry, ale mowie-przejedz sie min 135KM z pakietem Sport1, ktory to ma lepsze fotele, a nie bedziesz chcial innego auta. wink.gif

A co do ceny-rabat idzie wynegocjowac duzy.

Napisano

Czy w Renault podobnych rabatów można się spodziewać na Clio GrandTour ?

Napisano

A może coś z gwiazdą na przedzie A-klasa lub B-klasa? U brokerów za 90 kpln już można kupić.

Napisano

> Czy w Renault podobnych rabatów można się spodziewać na Clio GrandTour ?

Srednio i nie zdziw sie jak bedziesz 4 miesiace czekal na odbior.

Napisano

> Srednio i nie zdziw sie jak bedziesz 4 miesiace czekal na odbior.

Acha....

Napisano
  • Autor

> A po co wiecej budy?

> Jest bezpieczne-5 gwiazdek, 7 poduch, esp. Na wczasach bylem bez boksa. Z trzylatka, a wiesz co to

> oznacza.

> Rowerek biegowy i hulajnoga z nami.

> Wiem, ze u nas auta kupuje sie na metry, ale mowie-przejedz sie min 135KM z pakietem Sport1, ktory

> to ma lepsze fotele, a nie bedziesz chcial innego auta.

> A co do ceny-rabat idzie wynegocjowac duzy.

Ja mam dwie 2 łatki i turan był na styk, nie wyobrażam sobie wakacji kompaktem, choc wiem ludzie jeździli maluchami

Napisano
  • Autor

> A może coś z gwiazdą na przedzie A-klasa lub B-klasa? U brokerów za 90 kpln już można kupić.

Nie dziękuje wink.gif merc to tylko s-klasse

Napisano

Od roku mam C4 1,6HDI, czyli mechanicznie DS4 w trochę brzydszym opakowaniu z zewnątrz i z takim samym środkiem. wink.gif

Dla 2+1 jest ok, bagażnik nawet spory (pod warunkiem że nie weźmiesz audio Denon'a). Po 16kkm jeszcze nic się nie popsuło, jest cicho w środku i mało pali.

Generalnie jestem zadowolony.

Pamiętaj że DS4 nie ma otwieranych szyb w tylnych drzwiach icon_eek.gif

Napisano

> Nie dziękuje merc to tylko s-klasse

Albo przynajmniej niech ma napęd na właściwą parę kół.

Napisano

> Albo przynajmniej niech ma napęd na właściwą parę kół.

ok.gif