Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Test: pierwsze 6k km w Euro smieciu - Merc E-Class MY14

Featured Replies

Napisano

> Tyle, że jak ja miałem kontakt z

> mercami w wersjach europejskich, w tym z E, to jakość była jakby zupełnie inna a skóra była ze

> zwierza a nie z gumy.

W PL w E-klasie w wersji podstawowej jest tapicerka z tkaniny. Dodatkowe ~2800 złotych kosztuje skóra z plastiku, taka jak na zdjęciach OZI-ego. Skóra ze skóry grinser006.gif wymaga dopłaty ~9800 złotych. grinser006.gif

Napisano

no dobra, ale oceniłeś auto po wyglądzie - jakbyś miał być wożonym a nie je prowadzić. Już ci pisałem - auto to nie tylko wnętrze. grinser006.gif

Napisano

no dobrze. ale OZI kupił kiepski wypas z kiepskim silnikiem i krytykuje, że lipa. hehe.gif

a może trzeba było dopłacić parę groszy i faktycznie mieć premium ? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Weź się nie wygłupiaj.

Po pierwsze czas ... po drugie..

Wiesz po 15 latach AK wiem, ze czasami sobie dobrze zrobic przerwe z HPzlosnik.gif, nie czytam, nie widze postow i wszystko jest slodkiewaytogo.gif, niektorzy sie zajmuja kapusta, ja nie mam na to czasu001.gif[...]

> U nas podejście do podatków jest "nieco" inne. Nie są one narzędziem wspomagającym gospodarkę lecz

> kasą, którą należy zabrać obywatelom i rozdać sobie. Dlatego nikogo nie interesuje zebranie

> mniejszych podatków w zamian za zastrzyk dla gospodarki, bo on sam nic z tego nie będzie miał.

Nie skomentujewink.gif, boje sie, hehe.gif[...]

A wracajac do aut, to wsystko zalezy od supply/demand czyli opcje finansowe masz takie a nie inne bo sa na to klienci...

Dwa dochodzi wizerunek. Mialem ostatnio jedna prace dla klienta ktory jest w EU. Pojechalem na spotkanie, i on przyjechal na spotkanie... On Merc, ja Merchehe.gif[...]

Normalnie policzyl bym mu $1,000 + rachunek za obiadzlosnik.gif, ale przez to za obay przyjechalismy Merc to policzylem 1,000 Euro + rachunek za obiadhehe.gif[...]

Nawet nie mrugnal, widac ze Merc czyni cudahahaha.gif, udowadnia, ze mozna liczyc wiecej za to samo, bo jest sie dobrym w tym co sie robihahaha.gif[...]

Napisano

> no dobrze. ale OZI kupił kiepski wypas z kiepskim silnikiem i krytykuje, że lipa.

> a może trzeba było dopłacić parę groszy i faktycznie mieć premium ?

Tyle że tego auta nie sprzedawali w salonie Dacii tylko Mercedesa. A w salonie Mercedesa nie ma podziału na premium i nie-premium. Wszystkie są och-ach-premium. Zapytaj sprzedawcę.

zlosnik.gif

Napisano

> Po pierwsze czas ... po drugie..

> Wiesz po 15 latach AK wiem, ze czasami sobie dobrze zrobic przerwe z HP, nie czytam, nie widze

> postow i wszystko jest slodkie, niektorzy sie zajmuja kapusta, ja nie mam na to czasu[...]

Eeee, tam. Wrzuć jakieś fotki bo u Ciebie wiosna idzie a u nas pogoda się popsuła.

crazy.gif

> Nie skomentuje, boje sie, [...]

> A wracajac do aut, to wsystko zalezy od supply/demand czyli opcje finansowe masz takie a nie inne

> bo sa na to klienci...

> Dwa dochodzi wizerunek. Mialem ostatnio jedna prace dla klienta ktory jest w EU. Pojechalem na

> spotkanie, i on przyjechal na spotkanie... On Merc, ja Merc[...]

> Normalnie policzyl bym mu $1,000 + rachunek za obiad, ale przez to za obay przyjechalismy Merc to

> policzylem 1,000 Euro + rachunek za obiad[...]

> Nawet nie mrugnal, widac ze Merc czyni cuda, udowadnia, ze mozna liczyc wiecej za to samo, bo jest

> sie dobrym w tym co sie robi[...]

I to jest właśnie to! Od czasu do czasu piszą tu tacy mądrale, że "gdyby oni mieli X kasy to by mimo wszystko jeździli starym autem". Otóż nieprawda. Auto, garnitur, zegarek to w pewnych sytuacjach inwestycje. Inaczej zapłacisz kolesiowi we flanelowej koszuli a inaczej komuś kto przyjechał Mercedesem w garniturze Armaniego a na ręce ma Pateka. Od razu wiadomo, że faktura od tego drugiego będzie konkretna - za coś musiał te gadżety kupić przecież. W biznesie liczą się szczegóły. Dlatego ja też bym się na E-klassę skusił. I wierzę, że częściowo by się mi zwróciła w postaci wyższych stawek za te same usługi, które wykonuję teraz.

zlosnik.gif

Napisano

a czy nie jest tak, że oni tych kangurów walą w rogi? grinser006.gif

Wciskają im nędzne wersje jako niewidomoco a ci dają się nabrać?

Można sobie myśleć co się chce, ale jednak w UE merc to nie duster, nawet jeśli merc jest bazowy. (choć zdarzają się kompromitujące wpadki)

Napisano
  • Autor

> no dobra, ale oceniłeś auto po wyglądzie - jakbyś miał być wożonym a nie je prowadzić. Już ci

> pisałem - auto to nie tylko wnętrze.

A cozlosnik.gif? Rozlozmy tego merc - Silnik 2.0l turbo - to juz premium?zlosnik.gif

Nie, to mix marketingu, ceny i tego co dostajesz. Za Sugerowana cene ponad $70k dostajesz guana wielbladazlosnik.gif[...], silnik ktory w EU moze i jest synonimem mocywink.gif[...] i co znaczek?hmm.gif

Chcesz mi powiedziec, ze jakis tam "Pan henio" ktory marzy cale zycie o Merc dostaje takie cos to i moze bedzie zadowolony...

Ale widzisz, tak ja ci pisze, nawet przyklejone opony na zakrecie z V = 1,000kph nie usprawidliwaija tego platiku, zlosnik.gif w cenie takiej jaka jest... I to nie ma nic do tego czy narzekam, czy nie... Ja po prostu stwierdzam fakt, nie zyjac magia "gwiazda" .... zlosnik.gif[...]

Jesli twierdzisz inaczej, to idz kup wtedy mozemy porozmawiaczlosnik.gif[...] I powiedz mi szczerze, ze wydajac powiedzmy 150k PLN czy ile taki Merc w PL kosztuje - pwiesz mi, "Wiesz stary, bang for your buckhehe.gif" ten Merc to sama wartosc, warty kazdej mojeje zarobinej zlotowkiwaytogo.gif[...], ach ten plastik sama smietanka w dotyku, silnik och ... rakieta. Oczywiscie moglem wydac extra 50k PLN , ale wiesz to jest Merc ... Klasa Premium [...]

Wiec jak, powiesz mi to?zlosnik.gif?

Napisano

> a czy nie jest tak, że oni tych kangurów walą w rogi?

> Wciskają im nędzne wersje jako niewidomoco a ci dają się nabrać?

> Można sobie myśleć co się chce, ale jednak w UE merc to nie duster, nawet jeśli merc jest bazowy.

> (choć zdarzają się kompromitujące wpadki)

To idź do salonu i zobacz bazowego u nas. Będziesz mocno zaskoczony. Bieda jeszcze większa niż u nich, skóra z hipopotama a lista dodatków obejmuje takie rzeczy jak podłokietnik.

boje_sie.gif

Napisano

> Inaczej zapłacisz kolesiowi we flanelowej koszuli a inaczej komuś kto

> przyjechał Mercedesem w garniturze Armaniego a na ręce ma Pateka. Od razu wiadomo, że faktura

> od tego drugiego będzie konkretna

Merca można kupić wylepionego z przystanku, Armaniego i Patek'a w Egipcie po 50$ za szt. i będziesz wyglądał za ułamek ceny hehe.gif

Niestety, nierzadko, tacy w oryginalnym Armanim i nowym mercu są burakami cukrowymi na levelu mastah.

Wczoraj np. takiego spotkałem facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Jedno zero mi zginelo

> Ja!, Coz auta tez beda niedlugo verbotten!

> Ciekawe jak wam sie sprawa z Diesel potoczy, moi koledzy z D i z A mowia ze na wymarciu po 2017

> bedzie??? Euro cos tam 7 ?????

1600w to dopiero poczatek, doceelowo za iles tam lat ma byc max 900W facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> (...)

> Wiec jak, powiesz mi to??

Ale sam wyżej przyznajesz, że za sam znaczek Merca na parkingu możesz wystawić klientowi wyższą fakturę? Coś jednak ten znaczek daje.

wink.gifwink.gifwink.gif

Napisano

> 1600w to dopiero poczatek, doceelowo za iles tam lat ma byc max 900W

Bedzie jak z zarowkami - powstana odkurzacze nie do uzytku domowego 2500W grinser006.gif

Napisano

> Merca można kupić wylepionego z przystanku, Armaniego i Patek'a w Egipcie po 50$ za szt. i będziesz

> wyglądał za ułamek ceny

Da się odróżnić podróbę od oryginału. W przypadku merca z przystanku faktycznie jest trudniej - tu osiągnęliśmy mistrzostwo.

ok.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

> Niestety, nierzadko, tacy w oryginalnym Armanim i nowym mercu są burakami cukrowymi na levelu

> mastah.

> Wczoraj np. takiego spotkałem

Bóg jak dzielił rozumem to nie wybierał wg. statusu. Buraków masz wszędzie.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Eeee, tam. Wrzuć jakieś fotki bo u Ciebie wiosna idzie a u nas pogoda się popsuła.

Poczekam jak sie wojna skonczyhehe.gif[...]

> I to jest właśnie to! Od czasu do czasu piszą tu tacy mądrale, że "gdyby oni mieli X kasy to by

> mimo wszystko jeździli starym autem". Otóż nieprawda. Auto, garnitur, zegarek to w pewnych

> sytuacjach inwestycje. Inaczej zapłacisz kolesiowi we flanelowej koszuli a inaczej komuś kto

> przyjechał Mercedesem w garniturze Armaniego a na ręce ma Pateka. Od razu wiadomo, że faktura

> od tego drugiego będzie konkretna - za coś musiał te gadżety kupić przecież. W biznesie liczą

> się szczegóły. Dlatego ja też bym się na E-klassę skusił. I wierzę, że częściowo by się mi

> zwróciła w postaci wyższych stawek za te same usługi, które wykonuję teraz.

[haha] - rozszyfrowales moj punkt numer 3waytogo.gif[...] i wlasnie takie szczegoly sprawiaja, ze mozesz sobie zpowolic liczyc wiecej ... lizak.gif[...] Jak dl mnie ta roznica $1k vs EU 1k to $400 wiecej za ta sama prace i za ten sam czas...

A, klient zadowolony, wiec wroci, wiec stawka ktora bedzie probna, stanie sie stawka normalnalizak.gif[...]

Napisano

Już ci pisałem. Merce mi się nie podobają a na nowego jestem za wąski grinser006.gif Jednak jakość plastiku merców w UE nie budzi moich zastrzeżeń zwłaszcza w porównaniu z toyotą hehe.gifhahaha.gif

Może zwyczajnie merc u was a merc w UE to jednak różne auta? biglaugh.gif

Napisano

> no dobrze. ale OZI kupił kiepski wypas z kiepskim silnikiem i krytykuje, że lipa.

> a może trzeba było dopłacić parę groszy i faktycznie mieć premium ?

Ciężka sprawa. zlosnik.gif Akurat w obecnej E-klasie to z tych dostępnych opcji najlepiej wziąć albo tę tapicerkę podstawową, albo taką częściowo z tkaniny, a częściowo z tej ceraty (opcja, ale bez dopłaty). Ta w całości ceratowa nadaje się najwyżej do taksówki tongue.gif, a ta prawdziwa skóra też jest dość licha - szybko ściera się lico, na ciemniejszych kolorach już po paru miesiącach widać przetarcia. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Ale sam wyżej przyznajesz, że za sam znaczek Merca na parkingu możesz wystawić klientowi wyższą

> fakturę? Coś jednak ten znaczek daje.

Daje marketingzlosnik.gif, ale ten przzuty plastic wielblada sie wlasnie dzieki temu marketingowi zwrocihehe.gifhahaha.gif[...]

Napisano

> Poczekam jak sie wojna skonczy[...]

> [haha] - rozszyfrowales moj punkt numer 3[...] i wlasnie takie szczegoly sprawiaja, ze mozesz sobie

> zpowolic liczyc wiecej ... [...] Jak dl mnie ta roznica $1k vs EU 1k to $400 wiecej za ta sama

> prace i za ten sam czas...

> A, klient zadowolony, wiec wroci, wiec stawka ktora bedzie probna, stanie sie stawka normalna[...]

No i właśnie o to chodzi. Jak będę chciał kiedyś podnieść ceny to też na początek zainwestuję w gadżety.

ok.gifwink.gif

Napisano

> Daje marketing, ale ten przzuty plastic wielblada sie wlasnie dzieki temu marketingowi zwroci[...]

Optymalnie widziałbym przed swoim domem SUVa oraz właśnie taką E-klasę.

Jedno do relaksu, drugie do biznesu.

ok.gif

Zakładając jednak taki sam komplet dla mojej żony to musielibyśmy mieć przed domem cztery auta.

panic.gif

hehe.gif

Napisano

dobra... przekonaliście mnie.

Nie kupię merca hehe.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Już ci pisałem. Merce mi się nie podobają a na nowego jestem za wąski Jednak jakość plastiku

> merców w UE nie budzi moich zastrzeżeń zwłaszcza w porównaniu z toyotą

czyli idziemy regionalniezlosnik.gif[...]

> Może zwyczajnie merc u was a merc w UE to jednak różne auta?

Nie, inaczej chodzimy po ziemihehe.gif, ja to widze calkowicie odwrotnie niz tyzlosnik.gif[...]

Ale dopoki ja wydaje swoje $$$, ty swoje $$$ to wszystko jest waytogo.gif, mozemy sie nie zgadzaczlosnik.gif, zobaczymy gdzie zarowno ciebie jak i mnie nastepny zakup poniesiezlosnik.gif[...]

I wtedy spokojnie pijac piwo.gif ocenimy z czasu czy ten plastik byl wart czy niezlosnik.gif[...]

Za pare lat to pewnie ten 2.0l bedzie naprawde rakietazlosnik.gif, a ten plastic wielbloda ten bedzie high class, bo zaczna jakis plastik z mysiego guana robic- bardziej ecolizak.gif[...]

Wez jednak popatrz, ze ceny nowych aut nie rosna a wrecz spadaja, przynajmniej u mnie. Ta niesmiertelna Corolla kosztuje dalej tyle samo co w 1990001.gif, Merc, BMW, Audi szukaja klass ktore sa nieodkryte, kto by pomyslal 10 lat temu, ze bedzie A1, ktore jest w miare tanie - w cenie Corolla, etc. Ditto dla Merc A-Class, A-Class AMG, post o BWM - 3 cylinder, FWD...

merc-amg-a-class-side-front.jpg

Swiat sie zmieniazlosnik.gif, i dlatego dobrze ze sie nie zgadzamy, bo inaczej by bylo nudnook.gif

Napisano

> dobra... przekonaliście mnie.

> Nie kupię merca

Nie chcesz być taki jak żaden z nas? boje_sie.gifhehe.gif

PS. Ja nie mam merca. wink.gif

Napisano

> Swiat sie zmienia, i dlatego dobrze ze sie nie zgadzamy, bo inaczej by bylo nudno

ale ja paradoksalnie się z tobą zgadzam co do kwestii Q za $$$.

Edit.

jak porównałem twoje wnętrze z fotkami ze strony MB to widać pewne różnice z wersją dostępną w PL

Próbuję zwyczajnie ustalić podłoże twoich frustracji grinser006.gif

stawiam na różnice regionalne w wypasie

Napisano

> ale ja paradoksalnie się z tobą zgadzam co do kwestii Q za $$$.

> Próbuję zwyczajnie ustalić podłoże twoich frustracji

> stawiam na różnice regionalne w wypasie

A ja stawiam, że za dużo czytał polskie forum i spodziewał się po mercu niewiadomo czego.

hehe.gif

Chwała Bogu, że pod wpływem AK nie kupił Passata. hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> I to jest właśnie to! Od czasu do czasu piszą tu tacy mądrale, że "gdyby oni mieli X kasy to by

> mimo wszystko jeździli starym autem". Otóż nieprawda. Auto, garnitur, zegarek to w pewnych

> sytuacjach inwestycje. Inaczej zapłacisz kolesiowi we flanelowej koszuli a inaczej komuś kto

> od tego drugiego będzie konkretna - za coś musiał te gadżety kupić przecież. W biznesie liczą

> się szczegóły. Dlatego ja też bym się na E-klassę skusił. I wierzę, że częściowo by się mi

> zwróciła w postaci wyższych stawek za te same usługi, które wykonuję teraz.

Ja twierdze wrecz odwrotnie, a Twoja teoria sprawdzi sie tylko na pewnym poziomie.

Co prawda robie glownie dla PGE, a ich rypie moje auto, ale patrzac po ludziach, z ktorymi mam do czynienia to widzac nowego merca stwierdziliby, ze:

1. za duzo zarabiam

2. lepiej ze mna nie zaczynac, bo ich zlupie

3. stac mnie jest im za cos duzo wiecej zaplacic niz to jest warte itd.

Napisano

> Ja twierdze wrecz odwrotnie, a Twoja teoria sprawdzi sie tylko na pewnym poziomie.

> Co prawda robie glownie dla PGE, a ich rypie moje auto, ale patrzac po ludziach, z ktorymi mam do

> czynienia to widzac nowego merca stwierdziliby, ze:

> 1. za duzo zarabiam

> 2. lepiej ze mna nie zaczynac, bo ich zlupie

> 3. stac mnie jest im za cos duzo wiecej zaplacic niz to jest warte itd.

A pracujesz jako papuga? Bo w tej branży IMO wypada mieć wszystko nie tańsze niż klient.

wink.gif

Napisano

> A pracujesz jako papuga? Bo w tej branży IMO wypada mieć wszystko nie tańsze niż klient.

Juz kiedys ustalalismy, ze nie jestem od trzaskania dziobem, ale Ty chyba tez nie?

Nawet w przypadku papugi zmienilbym to na "wypada miec wszystko nie tansze niz wiekszosc klientow".

Napisano

> Popatrze w ksiazce, ale AFAIK nie. Nie masz opcji, auto sie zalacza jak sie ciemno zrobi.

> EDIT: inna sprawa, ze ja tego od nowosci nie ruszalem[...], jest w pozycji "A"wiec moze sie da, jak

> jest na "0", ale popatrze...

Ja mam na "0", bo w garażu mam generalnie widno, a bez sensu włączać światła na pół minuty do wyjazdu i na pół minuty po wjeździe. Podobnie bez sensu światła włączają się, gdy przejeżdżam pod wiaduktem.

Napisano

> Juz kiedys ustalalismy, ze nie jestem od trzaskania dziobem, ale Ty chyba tez nie?

Nie. Mam żonę od "trzaskania dziobem" jak to ująłeś hehe.gif. Ale mi też pomoże jak będę dobrze przed klientem wyglądał, chociaż w mniejszym stopniu.

> Nawet w przypadku papugi zmienilbym to na "wypada miec wszystko nie tansze niz wiekszosc klientow".

Nie będę się sprzeczał o szczegóły. Grunt że gadżety pomagają windować ceny.

20.GIFok.gifwink.gif

Napisano

> Ja mam na "0", bo w garażu mam generalnie widno, a bez sensu włączać światła na pół minuty do

> wyjazdu i na pół minuty po wjeździe.

LEDom czy ksenonom to nie szkodzi.

> Podobnie bez sensu światła włączają się, gdy przejeżdżam

> pod wiaduktem.

A pod wiaduktem się przydają czasem. Chyba że krótki. Różni producenci to różnie rozwiązują: Epica włączała światła dopiero po jakichś 2s od wjechania w ciemne miejsce co sprawiało że pod wiaduktami nie włączała na chwilę tylko po to żeby je zaraz wyłączyć. Outlander ma lepiej, włącza natychmiast ale czujnik jest jakoś tak skierowany że jak na końcu widać światło na końcu krótkiego tunelu czy wiaduktu to nie włączy. Chyba czujnik "patrzy" mocno w przód.

Napisano

> Tyle że tego auta nie sprzedawali w salonie Dacii tylko Mercedesa.

Gdyby ktoś kupił np. VW golasa też mógłby narzekać, że przecież Daczka ma to samo albo lepiej za jedną trzecią ceny. Przecież VW w porównaniu do Daczki to też premium.

> A w salonie Mercedesa nie ma

> podziału na premium i nie-premium. Wszystkie są och-ach-premium. Zapytaj sprzedawcę.

W każdym salonie, tylko ich jest premium i zawsze znajda porównanie do czegoś gorszego. Nawet w Dacii.

Po prostu każdy kupuje co mu potrzeba. Jedn potrzebuje do pracy, drugi dla prestiżu a inny aby móc tak po Polsku, ponarzekać.

wink.gif

Napisano

> Daje marketing, ale ten przzuty plastic wielblada sie wlasnie dzieki temu marketingowi zwroci[...]

Zapominasz w tym watku o jednej rzeczy. Mercedes 200 to jest podstawowy silnik. Jakby wziac 250 albo 300 to bedzie jechal lepiej. Choc cena moze zrosnac o 30k$

Napisano

> Zapominasz w tym watku o jednej rzeczy. Mercedes 200 to jest podstawowy silnik. Jakby wziac 250

> albo 300 to bedzie jechal lepiej.

i kosztować też będzie lepiej wink.gif

Napisano

> i kosztować też będzie lepiej

Przeciez to nie Renault tylko Meredes musi kosztowac.

Napisano

> LEDom czy ksenonom to nie szkodzi.

Tylko że ksenony nie zdążą się tak naprawdę normalnie zaświecić nawet.

Napisano

2 komentarze z mojej strony:

1. Brzydki design alusów MB wstawił w tej wersji ale gust jest jak....

2. Nie rozumiem dlacego OZI kupiłeś auto, którego opis w 70% składa się z jego krytyki? Masochizm w modzie czy jak???? niewiem.gif

Napisano

> 2. Nie rozumiem dlacego OZI kupiłeś auto, którego opis w 70% składa się z jego krytyki? Masochizm w

> modzie czy jak????

Też tego nie rozumiem. Biadoli, że z tyłu mało miejsca i że w Camry więcej. Było kupić Camry i nie płakać. Chyba, że zmusili do zakupu.

Poza tym, w E-klasie mało miejsca?! Australijczycy widocznie są "duzi".

Napisano

> Tylko że ksenony nie zdążą się tak naprawdę normalnie zaświecić nawet.

Nowe ksenony teraz bardzo szybko się rozświetlają. Kiedyś to trwało i dlatego mruganie "długimi" było rozwiązane osobnym reflektorem. Teraz można sobie biksenonem pomrugać nawet.

Napisano

> Też tego nie rozumiem. Biadoli, że z tyłu mało miejsca i że w Camry więcej. Było kupić Camry i nie

> płakać. Chyba, że zmusili do zakupu.

> Poza tym, w E-klasie mało miejsca?! Australijczycy widocznie są "duzi".

W nowej E-klasie (zresztą w każdej E-klasie) z tyłu nie jest zbyt obszernie gdy z przodu siedzi ktoś wysoki.

Napisano

> Czy nie jest tak, że dla was jakieś takie biedne te wnętrza robią? Bo z tego co wiadomo, to w

> autach wielu firm, wersje na USA są biedniejsze niż europejskie.

W jakich ? hmm.gif

HanYs

Napisano

> W jakich ?

> HanYs

Chyba tylko u Fiata, np. w Chryslerze 300C. Analogiczna Lancia zabija go wnętrzem.

Podobnie Dodge Journey/Fiat Freemont.

wink.gif

Napisano

> Chyba tylko u Fiata, np. w Chryslerze 300C. Analogiczna Lancia zabija go wnętrzem.

> Podobnie Dodge Journey/Fiat Freemont.

To nie są dokładnie te same auta.

HanYs

Napisano

> W nowej E-klasie (zresztą w każdej E-klasie) z tyłu nie jest zbyt obszernie gdy z przodu siedzi

> ktoś wysoki.

Dlatego to ulubione auto taksówkarzy w Niemczech?

Wzrostu mam 180cm i niecałe 90kg wagi, ale E-klasą wygodnie mi się podróżowało na tylnej kanapie.

Zakładam, że Australijczycy są w takim razie postury co najmniej YETI, skoro E-klasa, to jakaś ciasna popierdółka.

Napisano

> Jeśli mi załadowany na wakacje Outlander przejechał pół Europy (w tym przez Alpy i kawałek

> Pirenejów) ze średnim spalaniem 7l/100km to ja mówię dieslowi TAK, mimo wszystkich jego wad.

Tak też kiedyś mówiłem grinser006.gif

Ale od pewnego czasu, wolę pogodzić się ze spalaniem max o 2-3 l większym i nie zaprzątać sobie głowy wadami diesla grinser006.gif

Tu mój wakacyjny dystans i spalanie w załadowanym na wakacje (ważącym bazowo ponad 1600 kg) benzynowym Mercu w automacie, który przejechał 1/4 Europy (w tym sporo przez Alpy) wink.gifgrinser006.gif

287898453-bez%A0tytu%B3u.JPG

Napisano

> Ewidentnie nie jeździłeś

Jeździłem. 033102bebe_1_prv.gif

> Proste to są autostrady.

> HanYs

Wiem.

Napisano

> Tak też kiedyś mówiłem

> Ale od pewnego czasu, wolę pogodzić się ze spalaniem max o 2-3 l większym i nie zaprzątać sobie

> głowy wadami diesla

> Tu mój wakacyjny dystans i spalanie w załadowanym na wakacje (ważącym bazowo ponad 1600 kg)

> benzynowym Mercu w automacie, który przejechał 1/4 Europy (w tym sporo przez Alpy)

Tyle że ja zrobię autem 200kkm. Policz te 2-3 litry i zobacz jaka Ci wyjdzie kwota. boje_sie.gif

Poza tym sedan to nie SUV. Mniejsze siły na niego działają.

Ale fakt - pali ładnie. Jaki to silnik?

Napisano

> Tyle że ja zrobię autem 200kkm. Policz te 2-3 litry i zobacz jaka Ci wyjdzie kwota.

Pełna zgoda, to są liczby skłaniające do diesla. ok.gif

> Poza tym sedan to nie SUV. Mniejsze siły na niego działają.

Oczywiście ok.gif

Ale za to tylko 5-cio biegowy automat.

> Ale fakt - pali ładnie. Jaki to silnik?

Popierdółka 1,8 kompressor 163 KM grinser006.gif