Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Test: pierwsze 6k km w Euro smieciu - Merc E-Class MY14

Featured Replies

Napisano

Where do we startzlosnik.gif?

ZxYQTe.jpg

Kolor - bialy - jestok.gif

Made in EU - yyyy - prawie, designed in EUzlosnik.gif, Product of South Africayay.gif[...]

Euro trash? - takzlosnik.gif[...]

Well, bezapelacyjnie jest to NAJwieksza guana spoop_smileypooping_100-1122.gif wartosc v cena jaka kiedykolwiek kupilem wydajac moje ciezko zarobione $$$zlosnik.gif[...] ale powoli, dlaczego?old.gif

A wiec miala byc Skoda Octavia RS - ale nie wyszlo. old.gif.

Klient ma taka ceche ze nie lubi czekacskromny.gif - 6 miesiecy

az wyklepia wersje z Radar Cruise Control, zapakuja na lodke i wyslapad.gif[...]

Wiec, z pewnych powodow musialem zrobic ruch "tu" i "teraz"skromny.gif[...] Wybor padl na New "C-Class", cena niezla,

same swietne opisy pismakow, i rzecz najwazniejsza - podoba mi siepalacz.gif[...]

C-Class_W205_Tile_594x336.jpg

Wiec po calym dniu rozwalaniu kuchni u kumpla, i budowaniem nowej (Thank you IKEAzlosnik.gif), uwalony klejem, w rozwalajacych sie Levi's lizak.gif, i flanel koszuli poszlem przywitac sie z MB Dealershipclaps.gif[...]

Obsluga swietnazlosnik.gif, C-Class - hmm.gif jak za $60k zeby postawic na ulice musze przyznac, ze nie zle, moze nie najlepiej, ale nie zlewaytogo.gif[...]

Wiekszosc rzeczy w standardzie ... ale po dodaniu paru rzeczy wyszlo mi tak:panic.gif:

776- iridium silver metallic paint / 201-black leather trim $1,392

SC1-Seat comfort package $902

VP1 - vision package $3,140

CM1- Command package $2,091

Dealer delivery $2,445

Ceny nie do negocjacjifoch.gifpanic.gif[...], ot po prostu New!!!yay.gif i kazda sztuka na placu sprzedana. Ba!old.gif wyglada,

ze C-class bedzie drugim w tym roku w Oz autem pod wzglendem sprzedazy w Oz w klasie "medium" po Toyota Camry.

A wiec C-Classhmm.gif, bez negocjacji -nahnono.gif[..] Przechodzac sie po placu moje oczka wypatrzyly E-Class, ze sladem po tablicachyay.gif[..]

SjrDDy.jpg

Kolor bialyok.gif- tick.

Przod ten sam co C-Class - podoba mi siewaytogo.gif

Wsiadam do srodka, piesek z MB aka New Sales Consultant 270751858-jezyk.gif idzi blysk w moim okuwink.gif[...]

Rozmawiamy, 30 sec pozniej supermansmileyjogging.gif - tak szybko biegl po kluczyki daje mi je do rekiidea.gif[...]

Aaaaaawaytogo.gif - 66km na liczniku -YES!!!waytogo.gif wg mojego prawa stanowego - auto uzywanezlosnik.gif[...] W sam raz dla mnie[bananaevil] to pewnie znak od czarownika

ze to auto dla Ozihehe.gif[...] ktory w czarowonikowksiadz.gif sie nie boi i nie wierzy ...wink.gif[...]

Wiec pojechalem, spodobalo mi sieok.gif[...], nie tak jak C-Class ale pierwsze wrazenia okok.gif[...]

Wracamy do ciastka i kawyzlosnik.gif - rzucam portfel na biurko, wyciagam Amex i ... zaczynamy uzbroj_zlo.gif[..]

Czyli zabawe na ile wyceniamy jeden km auta uzywanegozlosnik.gif? $10, czy moze $100, czy moze jak ja sugeruje $500zlosnik.gif[...]

Potem bawimy sie w wycenanianie opcjizlosnik.gif - oczywiscie wg Mr Superman,superman.gif wszystko jest warte wg sugerowanej ceny detalicznejhehe.gif, wg mnie, to sa dodatki ktore wyceniam na $0 bo ich nie chcefoch.gif - ach przebrzydly klientnono.gif[...]

Ze nie jestem az taki zly, zgadzam sie na zrezygnowanie z "cool off period", czyli nie mam 5 dni na rozmyslenie sie, contract obowiazujepanic.gif[...]

W koncu dobijamy targu, magiczne przeciagniecie Amex przez EFPOST panic.gifbuu.gif i tak oto stalem sie wlascicielem nastepnego Euro smieciazlosnik.gif[...] za cene IMVHO zadawalajaca[...]

No coz teraz nalezy isc do domu i powiedziec Mrs Ozizona.gif[...] zlosnik.gif[...]

Dlaczego - czyli co lubie

A wiec u w tym przypadku glowny impuls zakupu ... ten przodserce.gif

hd0MUL.jpg

xXYnpf.jpg

Dwazlosnik.gif - miejsce w srodku dla drive.gif = wreszcie biegi w takiej formiewaytogo.gif i miejscu w jakiej ktos z porzadnym IQ pomyslalwaytogo.gif[...]

TleVTi.jpg

CKfpBL.jpg

Trzy - powody dla ktorych nie mam zamiaru sie publicznie dzielicskromny.gif a z autem nie maja nic wsolnego zlosnik.gif[...]

Czteryold.gif - dobijam do 8k km i musze stwierdzic, Mrs Ozi tez potwierdzaadmin.gif ze siedzenia sa bardzo wygodne ok.gif[...] ... mimo, ze na takie nie wygladaja ...

qrA8KZ.jpg

I to w zasadzie tyleskromny.gif[...]

Euro trash czyli Premium (????)

z pewnego wzgledu wezme Camryzlosnik.gif - $27k w sugerowanej cenie detalicznej, ergo do negocjacji[bylo.gif ze wszystkimi ubezpieczeniami, roczna rejestracja, penym bakiem paliwa etc, etc zeby postawic na droge. 2.5l 4 cylinder silnik ze 135kW na pokladzie palacz.gif[..]

VfKZaq.jpg

vs auto Made in EU, "Premium (hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif) bo ma znaczek i jest marzeniem wielu .... ale kosztujacym Camry x 3.... facepalm%5B1%5D.gif[...]

Zasadnicza roznica? -RWD vs FWDidea.gif[...]

Czy warto? hmm.gif

Wyglad

Nie ma co porownywac - kwestia gustu hmm.gif[...] i tyle

8XUgcw.jpg

0QRN3I.jpg

GLM3QH.jpg

Wnetrze

Zaczniejmy od Merc - IMVHO plastic zobiony jest z guana wielbladazlosnik.gif - Premiumhahaha.gif -pad.gif my a$$hehe.gif[...]

W opini Mrs Ozizona.gif plastic nie jest z wielblada, to jest przezute zarcie alpacapalacz.gif[...]

hilarious-alpaca-hairstyles-15.jpg

Nie moge sie z mulher.gif nie zgodziczlosnik.gif[...] Camry bije MB pod wzgledem plastic is fantastic na glowechaja.gif[...]

qbSChi.jpg

Dochodzi pewna archaiczna rzecz w E-Class pokazujaca jego wiek - touch screen a wlasciwie jego brak. LCD mozemy sobie doykac, nic nie pomaga270747800-sex.gifzlosnik.gif[...]

Z7vwfG.jpg

Do tego dochodzi "skora"zlosnik.gif - taka sama jak w EU standardzie Premium - kawal plasticuhmm.gif[...]

qrA8KZ.jpg

Ponarzekalemzlosnik.gif, Camry tu bije marke premium....

Czego Camry brakuje a EU ma nawet w VeeDud Golfidea.gif to "gadgets" waytogo.gif[...]

Ilosc schowkowwaytogo.gif[...]

cPqSNz.jpg

Pomyslane rozne rzeczy jak siatkiwaytogo.gif[...]

L0yhzZ.jpg

extra wykorzystanie przestrzeni ... ale tu Simply Clever Skoda bije Merchehe.gif[...]

nRFVNv.jpg

Tego w Camry nie zobaczysz....

Rowniez w Camry nie zobaczysz takiej ciasnotypad.gif[...]

rscBRh.jpg

Przy fotelu da mnie - 3 x Memory - 3 to chyba dla kochanki270747800-sex.gifzlosnik.gif[...] - ponad 6 stop z tylu po prostu nie ma miejscapanic.gif[...]

ERK07o.jpg

Bw83dt.jpg

piaskownica.gif uwielbia cie kopacbut.gifwaytogo.gif[...] juz iem to jest cena za PREMIUM contactzlosnik.gif[...]

W3fdup.jpg

Takto wnetrze jest IMVHO dosc ladne, i funkcjonalnewaytogo.gif[...]

jyV4fY.jpg

Musze przyznac, ze to jeden z niewielu fabrycznych GPS ktory jest swietnyi uzywam na co dzienwaytogo.gif[...]

De10tu.jpg

Lubie tez elektycznie podnoszaca sie i wracajaca do swojej pozycji kierownicewaytogo.gif, zebym mogl moj tylek ruszycwink.gif[...]

hkDDy3.jpg

Podlokietnik jest dosc wygodnyhmm.gif, ale daleko mu do idealnego rozwiazania Camryzlosnik.gif[...], nie przesuwa siefoch.gif[...]

GaVbP5.jpg

Vents z tylu sa, ale wsadzic tam kogos oprocz 7 latkow to sie nie da[...]

Co1gu7.jpg

Musze szczerze przyznac, ze lubie rozwiazanie (state jeszczeidea.gif) Merc z hamulcem - na noge i spuszczanie raczkagay.gif[...]

9SeYyn.jpg

Przyciski to inna rzeczclown.gif[...] Nie moge pojac jak jakiekolwiek auto mozna nazwac premium bo ma ladne przyciski i ach, och jak sie je dotykahehe.gif[...]

Owszem ladne sa .... ilosc ogromnazlosnik.gif ale ich dzialanie robi mnie sick.gif[...] moze tak z 2mm glebiej zeby bylo czuc ze sie cos naciskapalacz.gif, please?

PwhYTg.jpg

u5VzFI.jpg

11y7l0.jpg

Wielki plus dla kierownicy, wygodnawaytogo.gif i... potliwa - ach ta EU skora premiumhehe.gif[...]

Mol5hY.jpg

Bagznik, coz rodzinny wypad na weekend polaczony z praca i pad.gifnono.gif - tam sie NIC nie miesci...

R4AsHD.jpg

Oczywiscie zawiasy rozwiazane madrze - NOT....

DS1B5R.jpg

Technologia na pokladzie

Speedtronic - wygodny, ale IMVHO bardziej gadget niz rozwiazanie hmm.gif[...]

JSq92b.jpg

Dodatkowo Colison Warning hmm.gif - denerwujacy jak za blisko sie zblizymy ...

v65RkU.jpg

BSM - hmm.gif, w Toyota mam lepszyzlosnik.gif[....] wychwytuje wczesniej

O4fQo5.jpg

[...]

Slaby punkt - SILNIK + wrazenia z drive.gif[...]

2.0l Turbosick.gif - 130kW - malutkobuu.gif

12xQLe.jpg

Ale old.gif - w polaczeniu z 7s automatic zadziwiajaco sprawny w miescie,waytogo.gif[...] i jakos toczacy sie na HWYhmm.gif[...]

Problem - lata juz minely jak mialem auto gdzie czuje sie ze wylaczenie AC daje wyrazna poprawe drive.gif[...]hehe.gif[...]

Auto ma tez start/stop i znow glupie EU rozwiazanie, nie da sie tego wylaczyc. Ot pierwsza rzecz ... to wchodzimy, silnik ON, start/stop OFF.

Spalanie w okolicach ok 8-9l drogie beznynynono.gif Premium pad.gif[...] i jeszcze jeden dowod, ze downisizing Guana smiley-face-pooping-emoticon.gif daje, 3.5l V6 na tej samej trasie o tej samej h pali 9-9.5l taniej E10 palacz.gif[...]

KnDF6R.jpg

sLej9L.jpg

Generalnie auto sie toczy, owszem jest ciche ale to takie gorsze taczki niz Camrybuu.gif[...] zero temperamentubuu.gif[...]

Problemy[...]

Oczywiscie start/stop zlosnik.gif - musze szczerze przyznac, ze jak to Merc rozwiazal w porownuaniu do trzesacych sie bud VeeDud czy BMW to ... tego tu nie ma. Caly proces jest szybki, i cichy, na tyle, ze mozna sie do tego przyzwyczaic... aleold.gif[...] Merc ma znany bugsick.gif ktory mnie sie objawil 3 razy, mulher.gif raz ... przy OFF powiedzmy na swiatach - i naglym wcisnieciu gazu ... auto idzie w tzw "limp mode" czyli skaczemy do przodu...

Coz raz mnie dostawca mleka ze swoim Mark chcial wyczyscic ze skrzyzowania, panic.gif[...]

Rozwiazanie MB - SW upgrade... jak narazie Ok....

Q poskladaniazlosnik.gif -hehe.gif - znow Camry wygrywa .... jedne drzwii schowka juz wymienione - te przynajmniej sie zamykaja[...]hahaha.gif[...]

jxsSWG.jpg

Czy warto?

No coz tylko glupcy nie ucza sie na bledachhmm.gif[...] .Jedni zyja haslami i wierza w marketing, inniskromny.gif sa podatni na nowe odkrycia ... i oceniaja...

lWVP5P.jpg

Wiec oceniajaclizak.gif[...] znaczek - ach, och nie robi auta premimum, jesli ktos ma to w 4 literach jak ja ... Ladne klamki, design hmm.gif jest to jakies kryterium...

0Iqyx0.jpg

Indywidualne, zalezne od gustu i ... zasobnosci portfela.hmm.gif[...]

Generalnie, IMVHO to najgorszy zakup w mojej karierze kupowania nowych aut - a troche juz ich byloidea.gif, ot IMVHO to auto NIE jest warte swojej ceny, owszem jest poprawne ok.gif i w zasadzie nie mozna nic mu (narazie) zarzucic ... ale rownie dobrze 3x tansza Camry spelni ta role ...

Jak na moje warunki auto ma wiecej wad niz zaletidea.gif, jest ciasne, nono.gif, ma wysilony silniczek, w pewnych miejscach jest tak tanio wykonczone i poskladane, ze mogloby konkurowac z Tata Motorszlosnik.gif[...], ba! Mrs Ozi woli drive.gif 3.5l V6, ktore ma pare rzeczy ktorych E-Class nie ma, i vice versa ...

Wiec, dobije do 50k km co pewnie stanie sie za 6-8 miesiecy- 42k km zostalo i idzie... 30.GIF[...]

Czy warto? Oprocz tych 4 powodow dla ktorych ja je kupilem... NIE, lepiej kupic Toyota*...[....]

eExmwB.jpg

* W Eu warunkach moze byc Skodazlosnik.gifwink.gif[...]

The End by Ozi & zona.gif

Napisano

A ja bym to kupił. Bez żadnego racjonalnego powodu - po prostu ten samochód mi się podoba.

zlosnik.gif

A z tym premium to nie przesadzajmy. Luksus to jest w S-class. Tymczasem klasa E w Niemczech jeździ jako taksówki.

Napisano

W środku to faktycznie tego premium nic a nic nie widać. Jakby mi kto nie powiedział że to MB to strzelałbym że Toyota albo jakiś Passat.

Napisano

nic dodac nic ująć, to auto to IMO tandetny syf - niegodny znaczka na masce 270751858-jezyk.gif - zresztą każdy merc nowszy od 124 to niestety równia pochyła w dół z jakością, szczytowym syfem było chyba W211 jak na mój gust zlosnik.gif

a co do dźwigni przy fajerze od automatu

TleVTi.jpg

to że tak powiem żadna nowość jest

DSC_7678.jpg

grinser006.gif

Napisano

>..... Wiec, dobije do 50k km co pewnie stanie sie za 6-8 miesiecy- 42k km zostalo i idzie... [...]

OZI zaskakujesz nas smile.gif

Skoro za 6-8miesięcy go się pozbędziesz to możesz już złożyć zamówienie na Octavię i akurat Ci ją poskładają do tego czasu grinser006.gif

Napisano

> Skoro za 6-8miesięcy go się pozbędziesz to możesz już złożyć zamówienie na Octavię i akurat Ci ją

> poskładają do tego czasu

Celne! hehe.gifok.gif

Napisano

Czy dobrze widzę, że nie da się wymusić jazdy na dziennych?

Bo widzę tylko postojowe (+ w wersji parkingowej chyba), AUTO i wymuszenie mijania.

Napisano

Mnie to wnętrze Mercedesa E sie nie podoba, a w szczególności klawiatura numeryczna w pełnej okazałości. I tak jak napisałeś jakość plastików jest bardzo nieciekawa. Nowy C jest znacznie lepiej wykonany i dlatego mi pasuje. Ale u nas C najpierw bedzie tylko w dwóch odmianach - C300AWD i C400AWD. Modele z napędem na tył maja sie pojawić dopiero w połowie przyszłego roku.

Napisano

> A ja bym to kupił. Bez żadnego racjonalnego powodu - po prostu ten samochód mi się podoba.

> A z tym premium to nie przesadzajmy. Luksus to jest w S-class. Tymczasem klasa E w Niemczech jeździ

> jako taksówki.

Masz niestety racje. Zarówno Mercedes E jak i BMW 5xx jak i Lexus GS nie sa tak ładnie wykończone jak większe modele tych firm. Jedynym wyjątkiem jest Audi - A6 ma świetne wnętrze.

Napisano

> Masz niestety racje. Zarówno Mercedes E jak i BMW 5xx jak i Lexus GS nie sa tak ładnie wykończone

> jak większe modele tych firm.

Ale cena też się różni conajmniej dwukrotnie.

> Jedynym wyjątkiem jest Audi - A6 ma świetne wnętrze.

A nie widziałem nowego z bliska. Może przy jakiejś okazji popatrzę.

Napisano

> Ale cena też się różni conajmniej dwukrotnie.

Niestety.

> A nie widziałem nowego z bliska. Może przy jakiejś okazji popatrzę.

Moim zdaniem Audi ma obecnie najlepsze wnętrza w samochodach - jakość wykończenia, dbałość o szczegóły, ergonomia. Na drugim miejscu jest Porsche.

Napisano

> Niestety.

> Moim zdaniem Audi ma obecnie najlepsze wnętrza w samochodach - jakość wykończenia, dbałość o

> szczegóły, ergonomia. Na drugim miejscu jest Porsche.

Za to z zewnątrz wyglądają wszystkie tak samo. hehe.gif

Nie żeby Mercedesy się jakoś od siebie różniły ale w BMW już jako-tako da się odróżnić poszczególne modele.

zlosnik.gif

Napisano

> Za to z zewnątrz wyglądają wszystkie tak samo.

> Nie żeby Mercedesy się jakoś od siebie różniły ale w BMW już jako-tako da się odróżnić poszczególne

> modele.

To prawda. Z przodu trzeba się naglowkowac czy to A4,A5,A6,A7 czy A8. Z boku A6 i A8 sa bardzo podobne. Z tylu to samo. Ale wszystkie sa ładne i w końcu o to chodzi.

Napisano

Dlaczego na Wasz rynek te skory w samochodach to takie guano?

U mnie sa zupelnie inne.

Takie jak twoje maja taksowkarze grinser006.gif

Napisano

> Celne!

Ale jak E klasa jest ciasna to jak on sie chce zmiescic do Skody?

Napisano

> Ale jak E klasa jest ciasna to jak on sie chce zmiescic do Skody?

Prawdę mówiąc ja nie widzę dużej różnicy w miejscu z tyłu względem Octy. Podłokietnik szerszy i nic więcej.

Napisano

Samochod ladny ok.gif Jak to mowia, bez gwiazdy nie ma jazdy. Jednak czekanie pol roku to troche smiech na sali. Ale nie wyrabiaja sie z produkcja.

A teraz powiedz nam ile zaplaciles wicej vs zielona kura? I czy sie oplacalo?

Napisano

> Dlaczego na Wasz rynek te skory w samochodach to takie guano?

> U mnie sa zupelnie inne.

> Takie jak twoje maja taksowkarze

Nie grinser006.gif Ostatnio bylem w szdoku MB stosuje skore ekologiczna u nas.

Napisano

> Kryzys wieku średniego średniej klasy Cię dopadł

> BTW. Lubię podobnie szybko kupować samochody

A tam kryzys czy nie kryzys - ważne, że OZI-iego stać na ten "kryzys" grinser006.gifok.gifgrinser006.gif

Napisano

> Nie Ostatnio bylem w szdoku MB stosuje skore ekologiczna u nas.

U nas też. Trzeba dopłacić nawet w E żeby zamiast "ekologicznej" mieć prawdziwą.

Napisano

Gdzie ze starym TH do klasy premium włazisz chaja.gif

Test jak zwykle czyta się swietnie smile.gif Za co dziękować Ci 526.gif

Merc niech sie spawuje, choć na mój gust powinien być o wiele mocniejszy smile.gif

Napisano

Gratuluje nowego auta waytogo.gif

Spoko opinia, choć nie ze wszystkim się zgodzę grinser006.gif

Co do wykończenia i opcji - nie jest to jakaś dobrze doposażona wersja, ot parę dorzuconych opcji do taksówki jaką imigrant o ciemnej karnacji powozi np. we Frankfurcie grinser006.gifzlosnik.gifwink.gif

22247980,18795992,highRes,01SO-K39_71-52371807_ori.jpg

Chcesz mieć wnętrze wykończone na najwyższym możliwym poziomie - wybierz inną skórę grinser006.gif Drażnią Cię plastiki? Deska też będzie w oink.gif. grinser006.gif Oczywiście, skasują Cię na kwotę kolejnej Camry zlosnik.gif

e-class_w212_facts_equipment_designo_1000x340_08-2013.jpg

Pominąłeś całkowicie jeden z najistotniejszych aspektów - jak to auto się prowadzi. Tym auta EU premium miażdżą dalekowschodnią konkurencję i głównie za to dopłaca się sporo $$.

No ale porównując drogi w EU...

16autobahn600.jpg

1376_5533_24.jpg

... z drogami w OZ...

640px-Sydney_M5_Motorway.JPG

3024615-long-straight-road-hume-highway-victoria-australia.jpg

... to może faktycznie nie jest to istotne i lepiej kupić Camry zlosnik.gifgrinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

> U nas też. Trzeba dopłacić nawet w E żeby zamiast "ekologicznej" mieć prawdziwą.

Dobrze, ze masz opcje. W sluzbowej C klasie bylem po prostu w szoku jak mi sie dupa kleila jak w duzym Fiacie. Ale kumpel nie narzeka. Toz to swykla eko. Nie wiem czy u nas do C mozna kupic inna niz eko.

Napisano

> Dobrze, ze masz opcje. W sluzbowej C klasie bylem po prostu w szoku jak mi sie dupa kleila jak w

> duzym Fiacie.

Może to nowy sposób aby klienci zostawali? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Gratuluje nowego auta

E tamzlosnik.gif, to tylko auto - ale THXwaytogo.gif[...]

> Spoko opinia, choć nie ze wszystkim się zgodzę

I bardzo dobrzezlosnik.gifok.gif[...]

> Co do wykończenia i opcji - nie jest to jakaś dobrze doposażona wersja, ot parę dorzuconych opcji

> do taksówki jaką imigrant o ciemnej karnacji powozi np. we Frankfurcie

Tez zgodahehe.gif[...], ale ostatnio bylo porownanie, i wielu tu zawsze mowilo, ze "moje wersje" sa wg EU nie wyposazone... hmm.gif[...]

No wiec - podobno jesli wierzyc producentom "NIE"nono.gif - tzn wzieli auta z US, Oz, UK i popatrzyli co jest wersji bazowej i za ile. hmm.gif, wyszlo, ze u mnie auta sa w wersji "bieda" najlepiej wyposazone, i drugie w cenie po USidea.gif[...]

Wiec zgoda ze tu nie ma wiele opcji - w standardzie masz:

-ARTICO skorehehe.gif[...]

-BSM

-Collision Prevention Assist

-Comand ASP

Ach uwielbiam te marketingowe slogans Merchehe.gif[...]

Dolozone CP1 - Sunroof + elektryczne siedzenia...

I tyleidea.gif[...]

> Chcesz mieć wnętrze wykończone na najwyższym możliwym poziomie - wybierz inną skórę Drażnią Cię

> plastiki? Deska też będzie w . Oczywiście, skasują Cię na kwotę kolejnej Camry

Zgadzamy sie, ale nie do konca tak jest. Oczywiscie, mozesz sobie kupic all options, ale u mnie to inaczej ciut dziala. Masz Packages, powiedzmy 3-4 wersje dodatkow i np dealer ma 10 aut na placu i kazdej popularnej kombinacji[...]

> Pominąłeś całkowicie jeden z najistotniejszych aspektów - jak to auto się prowadzi. Tym auta EU

> premium miażdżą dalekowschodnią konkurencję i głównie za to dopłaca się sporo $$.

Widzisz tu napewno sie nie zgodzimy... Auto prowadzi sie GORZEJ niz producty GM ktore sa RWD, ba auto prowadzi sie GORZEJ niz Land Cruiser ktorego sie pozbylempanic.gif - mowimy o 3 tonne RWD/4WD vs co RWD EU sredni sedan?hmm.gif

AJc1ml.jpg

Komfort jazdy jest duzo gorszy, szczegonie jak porownasz z podobnym produktem GMpad.gif[...]

Nie dociagniecia sa w aucie widoczne, jak mozna nie miec schowka na sunniescool.gif? Nie mabuu.gif, masz sunroof - okulary na nosnono.gif[...]

WyDeHf.jpg

Mowisz o lepiej wyposazonych wersjachhmm.gif, wiele rzeczy bedzie takie same, plastic, sun visors wykonane z jakiejs makulatury, tego nawet sie nie da opisac, to ma konsystencje przezutej gazetypanic.gif[...]

FrejZT.jpg

> No ale porównując drogi w EU...

> ... z drogami w OZ...

Tez zgodazlosnik.gif, ale Urban bedzie mial mniejsze roznice...[...]

626540-parramatta-road.jpg

Image2.jpg

> ... to może faktycznie nie jest to istotne i lepiej kupić Camry

Alez ja uwazam ze napewnozlosnik.gif, w tym aucie nawet ze wszystkim nie ma takiej czesci ktora jest warta 3xzlosnik.gif[...]

Alezlosnik.gif to nie byly kryteria zakupuwink.gif, w kazdym razie patrzac na cene vs oferta to to auto po prostu rozczarowujebuu.gif[...]

Czy kupilbym nastepnego Merc? hmm.gif

Szczerze po 8k km i parunastu tyg powiem ci ze tak, C-Class - ale znow dlatego, ze mi sie podoba, dlatego, ze widze wielki skok miedzy stara generacja i "new" ...+ po ok 20-30 km powiem ci ze jezdzi 30% lepiej niz E-Class + jak narazie nie moge zagiac obslugi Mercwaytogo.gif[...] a zadowolony klient powroci[...]

Napisano
  • Autor

> Gdzie ze starym TH do klasy premium włazisz

Win MB nie mniezlosnik.gif, popatrzylem, pardonskromny.gif doksztaliclem sie szczegolnie dzieki wiedzy dealer-a waytogo.gif aka superman jak roki modelowe dzialaja, wiec zmieniamy skore, (jak nowe oczy, nowy kuperlizak.gif) a mechanicznie dajemy to samo.

2010%20Brabus%20Mercedes%20E-Class_0.jpg

2014-mercedes-benz-e-class-40.jpg

Potem w 1/2 zycia cyklu produktu, wkladamy nowy silnik i taraaaaaaaaaopening-present-smiley-emoticon.gif . mamy nowy modelhehe.gif[...]

> Test jak zwykle czyta się swietnie Za co dziękować Ci

THXwaytogo.gif, bede mial wiecej hater-owzlosnik.gif[...]

> Merc niech sie spawuje, choć na mój gust powinien być o wiele mocniejszy

Wszystko srowadzalo sie glownie do punktu 3 - tzn musialem dokonac skoku tu i teraz, ergo glownym warnukiem bylo auto musi wyjechac na ulice x dnia, ani wczesniej ani poznej,hmm.gif, takto byc moze wszystko inaczej by sie potoczylo...[...]

Napisano
  • Autor

> Samochod ladny Jak to mowia, bez gwiazdy nie ma jazdy.

Chyba inaczejzlosnik.gif - wylacz AC i gwiazda jedziehehe.gifwink.gif[...]

Jednak czekanie pol roku to troche smiech

> na sali. Ale nie wyrabiaja sie z produkcja.

Octavia-RS_41_S-e1395120442925.jpg

I tak i nie, polityka VeeDud a dokladnie idiotyzm.... facepalm%5B1%5D.gif . Wiedz, ze 80% sprzedazy Skoda w Oz to Octavia RS, fakt znany, 7 latek popatrzy na sprzedaz i wie... Wieclizak.gif[...] sprowadzili RS - 3-5 sztuk na dealer-a - patrzac na stock jest ich cos ok 160 w kraju....

Ale, w aucie prakuje:

-kamery cofania,

-radar cruise control,

-Canton HiFi

-KESSY

Calosc tak zwana "Tech package"

To jest u mnie w package. Tych wersji przywieziono -ZEROpad.gif, i teraz zgadnijmy, co lud chce kupichmm.gif?

RS wlasnie z ta packagehehe.gif[...] czyli auto ZE wszystkim.

U mnie mialem, papiery, mialem NADCON numer, ale nie mialem przydzielonego "build week" i jak zaczalem dealer-a chaja.gif to wychodzilo w okolicach tydzien 42 na budowe, ergo najwczesniej zobaczylbym auto pod koniec stycznia 2015hehe.gif[...]

Doszlo czy MY15 - wiem jakie sa zmiany w RS - vs MY14. Nie wina dealer-a ale jakiekowiek info od VeeDud wyciagnac to facepalm%5B1%5D.gif[...] wiec dostalem moja $$$ z powrotem i poszlem gdzie indziej[...]

> A teraz powiedz nam ile zaplaciles wicej vs zielona kura? I czy sie oplacalo?

Zielona kura wychodzila mi ok -7% od sugerowanej ceny detalicznejhmm.gif, Merc wyszedl prawie -14%hehe.gif ale inna wartosc.

Czy mi sie oplacalozlosnik.gif? Oczywiscie, ze nie, to strata ... ale z dobrej strony pierwszego dnia od wyjazdu odliczylem -18% ceny zakupu i nastepnego dnia, nowy rok finasowyhehe.gif nastepne -18%lizak.gif[...] i to byl w zasadzie moj glowny cel zakupu....hmm.gif[...]

Merc kosztowal mnie de facto tyle co Octavia wylozona z mojego prywatnego portfela [...] jesli to ma sens.

Nominalne, mowimy o srodkowych $60 gs (192,484.10 PLN) zeby E-Class na ulice postawic, vs Octavia jesli dobrze pamietam ze wszystkim kosztowala by mnie ok $37k (109,567.87 PLN) za samo auto, hmm.gif, dodaj ubezpieczenia, rejestracje, podatek stanowy i wychodzilo ok $42k zeby na ulice postawic (124,377.64 PLN)

Ale sam niewiem.gif ciagnie mnie do kuryhmm.gif, nie wiem dlaczegoconfused.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Dlaczego na Wasz rynek te skory w samochodach to takie guano?

> U mnie sa zupelnie inne.

> Takie jak twoje maja taksowkarze

Wrzuce osobny post - porownanie - EU vs US vs OZ - cena vs wyposazenie - zmienisz zdaniezlosnik.gif[...]

Dlatego, ze tai jest gust, klimat etc. Dochodzi konkurencja na rynku, w EU zamowisz Merc i czekasz moze 3-4 tygodnie, u mnie zamowisz Merc i czekasz 4 miesiace. Logistics - daleko etc.

Wiec klient nie bedzize tyle czekal, sprzedaz stracona, konkurencja sie cieszy. Dlatego trzymaja to co sie sprzedaje - pod gusta - pod 70% kupujacych. Ty i jazlosnik.gif - zaliczamy sie do pozostalych 30%wink.gif

Napisano

> Tez zgoda[...], ale ostatnio bylo porownanie, i wielu tu zawsze mowilo, ze "moje wersje" sa wg EU

> nie wyposazone... [...]

> No wiec - podobno jesli wierzyc producentom "NIE" - tzn wzieli auta z US, Oz, UK i popatrzyli co

> jest wersji bazowej i za ile. , wyszlo, ze u mnie auta sa w wersji "bieda" najlepiej

> wyposazone, i drugie w cenie po US[...]

Zależy chyba od segmentu hmm.gif bo przykłady na korzyść każdego rynku przychodzą mi do głowy.

> Wiec zgoda ze tu nie ma wiele opcji - w standardzie masz:

> -ARTICO skore[...]

> -BSM

> -Collision Prevention Assist

> -Comand ASP

Za skórę i comand trzeba u nas już sporo dopłacać.

> Ach uwielbiam te marketingowe slogans Merc[...]

waytogo.gif Brzmią dumnie grinser006.gif

> Dolozone CP1 - Sunroof + elektryczne siedzenia...

> I tyle[...]

ok.gif

> Zgadzamy sie, ale nie do konca tak jest. Oczywiscie, mozesz sobie kupic all options, ale u mnie to

> inaczej ciut dziala. Masz Packages, powiedzmy 3-4 wersje dodatkow i np dealer ma 10 aut na

> placu i kazdej popularnej kombinacji[...]

Rozumiem, bierzesz co jest w popularnej konfiguracji z placu, albo inaczej czekasz.

U nas jeśli nie chcesz gotowca ze stocku (nie ma ich zbyt wiele) to możesz konfigurować dorzucając opcja po opcji. Oczywiście pakiety też są, ale to raczej wtedy gdy jakieś pojedyncze opcje się uzupełniają lub wykluczają.

> Widzisz tu napewno sie nie zgodzimy... Auto prowadzi sie GORZEJ niz producty GM ktore sa RWD, ba

> auto prowadzi sie GORZEJ niz Land Cruiser ktorego sie pozbylem - mowimy o 3 tonne RWD/4WD vs

> co RWD EU sredni sedan?

> Komfort jazdy jest duzo gorszy, szczegonie jak porownasz z podobnym produktem GM[...]

Czekaj czekaj grinser006.gif

Albo mówimy o prowadzeniu, albo o komforcie grinser006.gif

O GM RWD (oprócz Opla Omegi grinser006.gif) się nie wypowiem. zlosnik2.gif

Ale jeździłem wszystkimi modelami Land Cruisera wyprodukowanymi po 1999 roku dostępnymi w EU.

Nie ma takiej fizycznej możliwości, aby LC prowadził się lepiej i pewniej przy szybkiej jeździe autostradą lub ciasnych alpejskich zakrętach. Mercem (czy tam obojętnie BMW 5 lub Audi A6) możesz jechać po niemieckiej autostradzie 200 km/h w ciszy i spokoju, pewnie przechodząc od jednego zakrętu do drugiego. drive.gif

Jadąc 160 km/h w LC, robi się już bardzo nerwowo i głośno, nie mówiąc o zakrętach i środku ciężkości w tych autach.

Dla mnie pod względem prowadzenia, te auta są nieporównywalne spineyes.gif

A co do komfortu - z tego co widzę, Merca masz chyba w specyfikacji Avantgarde, więc na pewno będzie twardy i sztywny, więc tu na pewno komfort będzie mniejszy niż w LC (choćby przez profil opon).

Ja zdecydowanie wolę w MB spec Elegance, nastawioną bardziej na komfort.

Jedno i drugie godzi Airmatic, o ile oczywiście działa grinser006.gif

> Nie dociagniecia sa w aucie widoczne, jak mozna nie miec schowka na sunnies? Nie ma, masz sunroof -

> okulary na nos[...]

OMG pad.gifgrinser006.gif

Inne warunki, inne potrzeby ok.gif

> Mowisz o lepiej wyposazonych wersjach, wiele rzeczy bedzie takie same, plastic, sun visors wykonane

> z jakiejs makulatury, tego nawet sie nie da opisac, to ma konsystencje przezutej gazety[...]

Niekoniecznie nono.gif Często w lepszych wersjach takie elementy są obszyte choćby materiałem ok.gif

> Tez zgoda, ale Urban bedzie mial mniejsze roznice...[...]

> Alez ja uwazam ze napewno, w tym aucie nawet ze wszystkim nie ma takiej czesci ktora jest warta

> 3x[...]

No jak nie ma, jak jest... grinser006.gifzlosnik.gifwink.gif

mb.jpg

> Ale to nie byly kryteria zakupu, w kazdym razie patrzac na cene vs oferta to to auto po prostu

> rozczarowuje[...]

Rozumiem ok.gif

> Czy kupilbym nastepnego Merc?

> Szczerze po 8k km i parunastu tyg powiem ci ze tak, C-Class - ale znow dlatego, ze mi sie podoba,

> dlatego, ze widze wielki skok miedzy stara generacja i "new" ...+ po ok 20-30 km powiem ci ze

> jezdzi 30% lepiej niz E-Class + jak narazie nie moge zagiac obslugi Merc[...] a zadowolony

> klient powroci[...]

No i tak to obecnie często jest, że cała otoczka skłania do powrotu... spineyes.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Mnie to wnętrze Mercedesa E sie nie podoba, a w szczególności klawiatura numeryczna w pełnej

> okazałości.

Zgoda, to pozostalosci, brak touch screen uwazam za idiotyzm - ale tu IMVHO auto po prostu pokazuje swoj wiek[...]

I tak jak napisałeś jakość plastików jest bardzo nieciekawa. Nowy C jest znacznie

> lepiej wykonany i dlatego mi pasuje.

Mnie tez pasujewaytogo.gif i to bardzo.

drive.gif fully optioned C250 tego samego dnia.

Trzyma sie drogi dobrze, szczegolnie jak porownasz miedzy E-Class - ktore jest jak stara generacja C-Class IMVHO.[...] Zadnego halasu toczenia opon czy wiatruwaytogo.gif[...]

$hit - naprawde swietnie wyciszone autowaytogo.gif[...] Powiedzialbym, ze auto prowadzi sie lepiej niz obecne A4, i nawet epiej niz BMW 3 series , ale tylko te bez adaptacji zawieszeniahmm.gif[...]

Pierwsza wada jaka moglem znalesc to suroof - generalnie zabiera miejsce i jak masz 6'1 jak ja to czujesz ze ci cos na glowe wisi. Dodatkowo drive.gif sunroof vs bez IMVHO slychac ciut - niewiele roznice halasuidea.gif[...]

Plus dla sunroof jest taki, ze po otwarciu - w zimowy dzien - oswietlenie daje ci poczucie ze auto jest wiekszehmm.gif[...]

Siedzenia bardzo komfortowe i generalnie regulacje we wszystkich kierunkachwaytogo.gif[...]

Burmeister Sound sytem byl IMVHO bardzo dobry, dziweki, bass naprawde wyczywalne , porownalbym go do Lexus Mark Levinson, i sprzeczal miedzy soba ktory jest lepszyniewiem.gif[...]

Co jeszczehmm.gif[...]HUDwaytogo.gif swietny pomysl IMVHO, o wiele leszpy niz mozesz spotkac w Camaro czy innych autach. Bardzo wyrazny i nie podskakuje na wybojachidea.gif[...]

Wyglad hmm.gif - sam wiesz, mnie sie cholernie podobawaytogo.gif[...] Te ksztaly sa jak dla mnie urzekajaceok.gif[...]

Moc IMVHO wystarczajaca na daily city driving, na HWYhmm.gif podejrzewam, ze te same problemy co E-Class ale tego niewiem.gif[...] nie mialem okaczji pojezdzic po HWY.

Merc podaje 6.6sec na 0-100km i wydaje mi sie ze to mniej wiecej tyle trwazlosnik.gif - wiem wielce subiektywne odczucieidea.gif[...]

7s automatic - hmm.gif nie jest IMVHO tak dobry jak ZF np z Chrysleridea.gif[...], ale znow w drive.gif po miescie nie masz potrzeby nic zmieniac IMVHO.

Zobaczymmy jak Audi A4 bedzie wygladac, ale IMVHO oecnie C-Class w Medium premium jast najlepiej wygladajacym i niezledrive.gif autemidea.gif[...]

Generalnie mysle ze poczekam na wagon i to beda moje nastepne taczki.. ..

Thumbnail.jpg

Ale u nas C najpierw bedzie tylko w dwóch odmianach -

> C300AWD i C400AWD. Modele z napędem na tył maja sie pojawić dopiero w połowie przyszłego roku.

U mnie masz tylko C200 - 2.0l - 135kW

C250 - 2.0l - 150kW

C300H -2.1l Hybrid - 150kW

Potem maja dosc dwa Diesel 1.6l 100kW i 2.1l 150kW

Napisano

Nawet C300 to jakiś czterocylindrowiec bez mocy. Dopiero C400 ma V6 z dość przyzwoitą mocą (340KM?). Niestety nie planują C550. Za to będzie C63AMG ale nie będzie miał 6.3 V8 tylko cos mniejszego z turbo. A ja nie chce turbo...

Napisano
  • Autor

> Zależy chyba od segmentu bo przykłady na korzyść każdego rynku przychodzą mi do głowy.

Bloody hellzlosnik.gif - trudno sie z toba nie zgodziczlosnik.gif - prawda oczywsice jest gdzies po srodkuok.gif[...]

> Za skórę i comand trzeba u nas już sporo dopłacać.

Standard ale - tu moze pokazuje swoj wiek - pamietam z lat 90tych jak zaczalem drive.gif velour - dalej sprzedje sie dobrze na JDM - bylby IMVHO idealnym rozwiazaniemwaytogo.gif[...], nie wiem jak w EU ale u mnie tego nie spotkasz od 15 latbuu.gif[...], a szkoda[...]

Velour.jpg

> Brzmią dumnie

Im lepsza nazwa tym lepszy (wiekszy) cennikhehe.gif[...]

> Rozumiem, bierzesz co jest w popularnej konfiguracji z placu, albo inaczej czekasz.

I tak i nie. C-Class i E-Class na kazdy RHD rynek (UKhmm.gif - jest ciut bardziej skomplikowane) jest klepana nie daleko gdzie sie wychowalem w East London. czyli glowna przeszkoda dla mnie - klient - to logistics. Merc szczerze nie jest zly - 4-6 tygodni zazwyczaj jesli chcesz cos. Aleold.gif - masz konkurencje. Na ci ci Merc z czerwonoa skora za 6 tygodni, skoro mozesz miec BMW z placu tez z czerwona skora. Wiec od tak circa 2006-8 rynek sie ustabilizowal tak, ze wrzucasz 10 rzeczy za powiedzmy $3k extra to co lud najbardziej wybieral i masz auto na placu.

Ma to dobre strony - np jak mam sunroof chociaz nie chcialemidea.gif - zle takie, ze indywidualna konfiguracja jest ograniczona w porowananiu np z EU. Nie znaczy ze dealer ci nie pozwoli, przeciez to $$$, ale np kolega z pracy kupowal M5 ze wszystkim... Zamiast standardowe $500/$1k deposit na auto - 10% ceny. Zamiast wyjechac za 6 tyg to lista byla tak ziniduwali bla -lamie jezykpad.gif ... klnie.gif individual option listzlosnik.gif ze dealer-wo zajelo 3-5 dni zeby to w ogole wycenicidea.gif -dzwoniac do Munich w Dzlosnik.gif[...]

> U nas jeśli nie chcesz gotowca ze stocku (nie ma ich zbyt wiele) to możesz konfigurować dorzucając

> opcja po opcji.

Czyli dowrotne podejscie, u mnie masz 50 aut na placu - i stad trick z Amex czy portfelem, ot wojna psychologicznazlosnik.gif - jestem gotowy kupic tu i teraz, jesli dostarczysz tu i teraz idea.gif - o ile dogadamy sie co do tego ile ten twoj stock jest wartyzlosnik.gif[...]

Oczywiście pakiety też są, ale to raczej wtedy gdy jakieś pojedyncze opcje się

> uzupełniają lub wykluczają.

Ciut tez inaczej, oczywscie sa takie rzeczy np nie mozesz miec otwieranego sunrooof ze szklanym dachem jednoczesniehehe.gif, ale generalnie pakiety sie uzepelniaja, czyli np do E-Class nastepny pakiet byl DAB+ radio, + podrzegane siedzenia, wentylowane, "normalna" (sam nie wierzezlosnik.gif) skora etc...

> Czekaj czekaj

> Albo mówimy o prowadzeniu, albo o komforcie

> O GM RWD (oprócz Opla Omegi ) się nie wypowiem.

Ok - mieszamzlosnik.gif - mowimy moze o wszystkim po trochu.

Wezmy to GM - RWD, V8, cena $43k na ulice.

Poskladane ciut gorzej IMVHo, fakt, Plastic lepszyidea.gif, materialy - tak szczerze 50-50 gdzie dotykasz IMVHO lepsze, gdzie nie widziszfacepalm%5B1%5D.gif to nie tylko przezute, raczej wypuszczone juz i roztopieone w kibelku. Aleold.gif cena ok.gif[...]

Teraz prowadzenie, RWD vs RWD, dwa rozne silniki, dwie rozne concept - jeden V8 z deaktywacja 4 cylinder, drugi 4 cyl z start/stop + turbo.

GM wygrywa. ale to pewnie zalezy od punktu siedzeniaidea.gif[...]

Prowadzenie, jak auto trzyma sie na zakretach, etc - znow GM IMVHO wygrywa/.

Gdzie GM przegrywa to technologia - nie zobaczysz radar crusie control np, nie zobaczysz wentylowanych siedzen, nie zobaczysz xenon.... nawet jak zaoferujesz kazda cene - ot nie mahehe.gif[...]

2014-Holden-VF-Calais-V-Interior.jpg

To so porownywalne pordukty - oba large sedans, i troche testow pismaki napisali... , wyglada ze auto za prawie 1/2 ceny nie ma sie czego wstydzic vs znany Mercidea.gif[...]

> Ale jeździłem wszystkimi modelami Land Cruisera wyprodukowanymi po 1999 roku dostępnymi w EU.

> Nie ma takiej fizycznej możliwości, aby LC prowadził się lepiej i pewniej przy szybkiej jeździe

> autostradą lub ciasnych alpejskich zakrętach.

Nie no oczywsice, ze niezlosnik.gif, chyba ze chcesz odkryc bezdroza i krzakizlosnik.gif[....]

Raczej chodzilo mi oto, ze w Merc wcisniesz i ... nic, w LC wcisniesz i czujesz.hmm.gif.

Mercem (czy tam obojętnie BMW 5 lub Audi A6)

> możesz jechać po niemieckiej autostradzie 200 km/h w ciszy i spokoju, pewnie przechodząc od

> jednego zakrętu do drugiego.

> Jadąc 160 km/h w LC, robi się już bardzo nerwowo i głośno, nie mówiąc o zakrętach i środku

> ciężkości w tych autach.

Z glosnoscia bym sie sprzeczalhmm.gif, mowimy o LC czy o Prado?

070sb13r82a-01_0.jpg

toyota-2014-prado-150-series-bull-bar.jpg

> Dla mnie pod względem prowadzenia, te auta są nieporównywalne

Bo patrzymy kazdy ze swoich warunkow, ja widze droge, zlosnik.gif i ty widzisz droge[...], twoja jest kretawink.gif, moja prosta. Ty widzisz przewage Merc ja widze LC. Oczywiscie, ze nie moge wierdzic, ze LC jest trzyma lepiej drogi przy 160km/h, czy na zakretach (a szkoda - byla by swietna propagandawink.gif)zlosnik.gif - ale w codziennym uzytkowaniu widze wiecej zalet LC nad E200 - jesli to ma senszlosnik.gif[...]

> A co do komfortu - z tego co widzę, Merca masz chyba w specyfikacji Avantgarde, więc na pewno

> będzie twardy i sztywny, więc tu na pewno komfort będzie mniejszy niż w LC (choćby przez

> profil opon).

Zgoda co do oponidea.gif - jak dla mnie za niskiehmm.gif[...]

> Ja zdecydowanie wolę w MB spec Elegance, nastawioną bardziej na komfort.

> Jedno i drugie godzi Airmatic, o ile oczywiście działa

A co psuje siezlosnik.gif?

> OMG

hehe.gifwaytogo.gif[...]

> Inne warunki, inne potrzeby

Fakt

> Niekoniecznie Często w lepszych wersjach takie elementy są obszyte choćby materiałem

W Camry masz standardowo obszytehehe.gifwink.gif[...]

> No jak nie ma, jak jest...

> Rozumiem

> No i tak to obecnie często jest, że cała otoczka skłania do powrotu...

Calosc sklania do powrotu, napewno. Jedno "ale" - rozmawiajac z wlasciceliami ktorzy mieli "pare" jest roznica w miedzy tymi Made in Saouth Africa vs Made in Germanyhmm.gif[...] i to raczej nie jest internetowy mithmm.gif. Typowo te z East London maja po 3-5 padow rzeczy na gwaracji vs 0-1 te Made in Germany. Podobno - i jak mowie - podobno - nie jestem wstanie tego potwierdzic poza user-ami tak bylow C-Class stare generacji - SW Made in Germany - 0-1 padow, Sedan z East Londan - yyy - dosc nisko stoi w awaryjnosci - co widac po cenie na rynku uzywanychhmm.gif

Prawda czy mit?

Napisano
  • Autor

> [...]. A ja nie chce turbo...

To jest przyszlosc dla nas obuhehe.gif[...] Czy chcesz czy nie, popatrz na IS 200t pzypelzapanic.gif[...] Swiat sie wali!

Napisano
  • Autor

> Kryzys wieku średniego średniej klasy Cię dopadł

Chyba takhehe.gif[...] albo jeszcze gorzej, starzeje sie... Zamiat kupowac jakies Sport to stateczne, pelzajace jak jasczurka sednaspineyes.gif[....] Echfacepalm%5B1%5D.gif[...] Ozi idiotclown.gif[...]

> BTW. Lubię podobnie szybko kupować samochody

To sie nie rozni od supermarketu imvho, wiesz co chcesz to po co tracic czaszlosnik.gif?

Napisano

> A wiec miala byc Skoda Octavia RS - ale nie wyszlo. .

> Klient ma taka ceche ze nie lubi czekac - 6 miesiecy

Ostatnio kolega chciał zamówić. Czas oczekiwania 12m-cy hehe.gif

Napisano
  • Autor

> OZI zaskakujesz nas

Siebie zaskakujehehe.gif[...]

> Skoro za 6-8miesięcy go się pozbędziesz to możesz już złożyć zamówienie na Octavię i akurat Ci ją

> poskładają do tego czasu

To jest mysl, ale tu po prostu bylem zmuszony kupic. RS byl ... hmm.gif kaprysemidea.gif[...]

Dopoki Missus Ozizona.gif nie bedzie miala swojego Mustang w garazu raczej dobijemy to co mamy - hmm.gif = a wiesz jak jest

"Happy wifezona.gif = happy life"waytogo.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> nic dodac nic ująć, to auto to IMO tandetny syf - niegodny znaczka na masce -[...]

Nie technologi aidzie do prozdu tacy jak my zostaja...zlosnik.gif Ale... ja cie rozumiem, nie ma jak dotknac prawdziwe drewno w E9... nie ma jak poczuc drzacy R6... nie ma jak uzyc miesni na skrzynie... ech ... waytogo.gif[...]

> a co do dźwigni przy fajerze od automatu

> to że tak powiem żadna nowość jest

Nowosc oczywscie ze nie, ale wykonaniezlosnik.gif, miny ludzi, idz i zaparkuj auto - bezcennehehe.gif[...]

Napisano
  • Autor

> A ja bym to kupił. Bez żadnego racjonalnego powodu - po prostu ten samochód mi się podoba.

Bingo!waytogo.gif

Masz moj racjonalism do Merchehe.gif, dokladnie jego brak...

> A z tym premium to nie przesadzajmy. Luksus to jest w S-class. Tymczasem klasa E w Niemczech jeździ

> jako taksówki.

Daj mi sie toche posmiac, pleasezlosnik.gif. Lud zabija tu sasiada dla Der Pasnik, a co dopiero dla "Gwiazda" - sasiad sztywny od razuhehe.gif[...]

Napisano
  • Autor

> W środku to faktycznie tego premium nic a nic nie widać. Jakby mi kto nie powiedział że to MB to

> strzelałbym że Toyota albo jakiś Passat.

Passat - wiem nie wierze w to co pisze IMVHO uzywa mniej przezutego plastic i lepszej wersji sztucznej plastikowej szmaty na siedzeniachwaytogo.gif[...] jedyne gorsze auto jakie widzialem od E-Class w mojej konfiguracji to ... BMW X3facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> eee

> powiedz ile dałeś ?

Srednie $60k [...]

nie wiem czy sie chwalic czy nie moim szmelcem

> bo moc ma słabą...

A czemu nie, zawsze moge ci pogratulowac zakupu i cieszyc sie z tobazlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ostatnio kolega chciał zamówić. Czas oczekiwania 12m-cy

U mnie masz te bez kamery, radar cruise control na placu. Nie wszedzie, ale masz jak sie poszukasz, cena moze byc problemem. Generalnie sedan RS kupisz bez wiekszego wysilku, SWhmm.gif - dzien/dwa poszukiwan, dzien dwa na negocjacje ceny IMVHO...

Napisano

> To jest przyszlosc dla nas obu[...] Czy chcesz czy nie, popatrz na IS 200t pzypelza[...] Swiat sie

> wali!

Ale nowy RC-F bedzie miał wolnossący 5.0L V8 475 KM. A zeby było tanio to jadąc delikatnie bedzie chodził w trybie Atkinsona.

Napisano

> Ale to nie byly kryteria zakupu, w kazdym razie patrzac na cene vs oferta to to auto po prostu

> rozczarowuje[...]

Po co to kupiłeś? Nie oglądałeś przed zakupem? niewiem.gif

Napisano

> Po co to kupiłeś?

No kupił żeby było o czym post napisac...

Napisano

moim zdaniem wybór nie do końca Ci pasuje, bo kupiłeś to, co Ci jakiś sprzedawca wcisnął, pod wpływem emocji. Jakbyś kupił to co chciałeś, czyli C-klasę, pewnie był byś bardziej zadowolony. Ten samochód, co opisałeś, to taki trochę do niczego. Ani specjalnie szybki, ani specjalnie ładny, ani specjalnie dobrze wyposażony, ani specjalnie rodzinny, bo duży na zewnątrz, a ciasny w środku. Za bardzo się niczym nie wyróżnia poza ceną.

Napisano

> Po co to kupiłeś? Nie oglądałeś przed zakupem?

ja już wiem, że kupując samochód musi mi się w nim coś po prostu spodobać, wtedy będę zadowolony. Nie wiem, dynamika, albo wygląd, albo wnętrze, albo zawieszenie, albo kilka z tych rzeczy. Wtedy będę zadowolony, łatwiej też przymknę oko na inne niedociagnięcia. OZI z tego co pisze kupił samochód, w którym wszystko jest w miarę OK, ma kilka braków, ale nic takiego co po prostu chciał mieć. Ta C-klasa to przynajmniej ładna jest, a to co kupił mi jakąś łódkę przypomina z wyglądu zlosnik.gif