Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ceny paliw, czy to możliwe?

Featured Replies

Napisano

https://www.cenapaliw.pl/?o=&m=d&l=0&k=0

Orlen i Lotos obniżyły ceny w hurcie po 20 gr na litrze.

Jak podaje jeden portal traktujący o cenach paliw dzisiejsza cena ON w Sanoku to 4,11. Czy to możliwe? Czy to możliwe, że ceny są niższe śr. 60gr na litrze w stosunku do innych regionów PL?

Napisano

> https://www.cenapaliw.pl/?o=&m=d&l=0&k=0

> Orlen i Lotos obniżyły ceny w hurcie po 20 gr na litrze.

> Jak podaje jeden portal traktujący o cenach paliw dzisiejsza cena ON w Sanoku to 4,11. Czy to

> możliwe? Czy to możliwe, że ceny są niższe śr. 60gr na litrze w stosunku do innych regionów

> PL?

Może ceny netto ?

Napisano

Ogólnie będzie taniało, bo w OPEC nie dogadali się i nie obniżą wydobycia.

W ten sposób załatwią nie tylko rosyjskich wydobywców, ale i amerykańskich, gdzie wydobycie z łupek jest wyjątkowo drogie.

Za to nam, w kraju kupującym ropę, będzie milej przy kasach na stacjach benzynowych smile.gif

Napisano

> Jak podaje jeden portal traktujący o cenach paliw dzisiejsza cena ON w Sanoku to 4,11. Czy to

> możliwe? Czy to możliwe, że ceny są niższe śr. 60gr na litrze w stosunku do innych regionów

> PL?

Jeśli sprzedaja w Sanoku paliwo po takiej cenie to nie jest to paliwo z legalnego źródła no.gif Cena ok 4,5-4,6 pewnie się pojawi na niektórych "normalnych" stacjach

Napisano

> Jeśli sprzedaja w Sanoku paliwo po takiej cenie to nie jest to paliwo z legalnego źródła Cena ok

> 4,5-4,6 pewnie się pojawi na niektórych "normalnych" stacjach

Raczej cena z paliwa z Ukrainy wink.gif

Ale mogę się mylić.

PS. Wielu handlarzy sprzedaje w Lesku, Sanoku i Ustrzykach prosto z bańki...

Napisano

> PL?

Jeszcze jakby tak cena 95tki i LPG tak ładnie spadła 893goodvibes.gif

Napisano

> Jeszcze jakby tak cena 95tki i LPG tak ładnie spadła

Lepiej zmniejszyć akcyzę na 95/98 kosztem zwiększenia akcyzy LPG.

Napisano

> Lepiej zmniejszyć akcyzę na 95/98 kosztem zwiększenia akcyzy LPG.

Zwariowałeś? A może kosztem przycięcia wydatków na biurokrację...

Napisano

> Raczej cena z paliwa z Ukrainy

> Ale mogę się mylić.

> PS. Wielu handlarzy sprzedaje w Lesku, Sanoku i Ustrzykach prosto z bańki...

Czyli z nielegalnego źródła grinser006.gif

Napisano

> Zwariowałeś? A może kosztem przycięcia wydatków na biurokrację...

Biurokracji nie ograniczysz. A jak benzyna będzie tańsza to i transport, tańszy transport taszy to i towary tańsze a lpg i tak będzie sporo tańszy więc zwolenników mu nie zabraknie.

Napisano

telewizji nie oglądasz? nie tak dawno mówili, ze paliwa będą bliżej 4 zł niż 5-ciu

Napisano

> telewizji nie oglądasz? nie tak dawno mówili, ze paliwa będą bliżej 4 zł niż 5-ciu

Ciekawe, czy pis będzie mówił teraz, że to wina PO

Napisano

> A może kosztem przycięcia wydatków na biurokrację...

Zaproponuj jeszcze uczciwe przetargi, likwidację emerytur górniczych ....

Napisano

> Ciekawe, czy pis będzie mówił teraz, że to wina PO

Będzie mówił, że ceny są sfałszowane..

Napisano

> PL?

wczoraj tankowałem na statoilu w świętochłowicach za 4,65 ON, w tej samej cenie było PB95

Napisano
  • Autor

> telewizji nie oglądasz? nie tak dawno mówili, ze paliwa będą bliżej 4 zł niż 5-ciu

Oczywiście, że oglądam, dziwiło mnie takie tąpnięcie z 4,6 na 4,1 w ciągu jednego dnia i tak duża różnica cen wynosząca 60gr z litra.

Wygląda jednak na to, że był to błąd, teraz wszystko wróciło do normy, najtaniej jest 4,59.

Napisano

> PL?

Niemożliwe, jeśli miałoby to być paliwo z legalnego źródła i cena brutto w detalu. Na podkarpaciu paliwa są sporo droższe niż w innych regionach.

Napisano

> Na podkarpaciu paliwa są sporo droższe niż w innych regionach.

Tak było kiedyś, teraz ceny się trochę wyrównały.

Napisano

> Tak było kiedyś, teraz ceny się trochę wyrównały.

Regularnie jeżdżę na podkarpacie i dalej różnice widzę. Są stacje, gdzie ceny są porównywalne z tym choćby na lubelszczyźnie, ale w większości ceny są wyższe o 10-25gr/l.

Napisano

> Tak było kiedyś, teraz ceny się trochę wyrównały.

Nie wszędzie frown.gif U mnie nadal nie ma ani ropy ani benzyny poniżej piątki frown.gif

Napisano

> Niemożliwe, jeśli miałoby to być paliwo z legalnego źródła i cena brutto w detalu. Na podkarpaciu

> paliwa są sporo droższe niż w innych regionach.

I na samym Podkarpaciu też są różnice.

Przemyśl jest droższy niż Rzeszów (tu akurat mam porównanie, bo "bujam się" między tymi miastami).

Nie mam natomiast pojęcia z czego to wynika.

Napisano

> Nie mam natomiast pojęcia z czego to wynika.

Z tego samego co zróżnicowane ceny marchewki na poszczególnych bazarkach

Napisano

> I na samym Podkarpaciu też są różnice.

> Przemyśl jest droższy niż Rzeszów (tu akurat mam porównanie, bo "bujam się" między tymi miastami).

Z systemu, w ktorym od jakiegos czasu zyjemy hmm.gif

Napisano

> PL?

W Krk różnica między najdroższymi i najtańszym to pewnie ponad 50 gr.

Zgodnie ze stroną Orlenu Pb95 w hurcie z VATem to 4,46 zł, ON Eko 4,54, arktyczny 4,67.

Od tego są możliwe rabaty...

Napisano

Wynika to z tego, że w Przemyślu chcą więcej zarobić.

Napisano

dziś zrobiłem wielkie oczy gdy wracając z pracy ujrzałem cenę 4,49zł/l noPb 95 yikes.gif. Niech ten sen trwa dalej

Napisano

> dziś zrobiłem wielkie oczy gdy wracając z pracy ujrzałem cenę 4,49zł/l noPb 95 . Niech ten sen trwa

> dalej

Na jakiej stacji ?

Napisano

> Na jakiej stacji ?

Bylem w weekend w Gliwicach i ceny na siecowych stacjach byly w okolicy 4,65 za noPB i mazut. Wiec pewnie to cena z Auchana

Napisano

> Bylem w weekend w Gliwicach i ceny na siecowych stacjach byly w okolicy 4,65 za noPB i mazut. Wiec

> pewnie to cena z Auchana

dokładnie Auchan przy Rybnickiej. Co ciekawe ON za 4,55. Żeby było śmieszniej gdy jechałem przed 6 rano do pracy to noPb 95 była za 4,65. Spadek o 16 gr w ciągu 10h...

Napisano

> I na samym Podkarpaciu też są różnice.

Jeżdżę codziennie trasą Grudziądz - Kwidzyn (różnica 30km). Różnice czasami sięgają 30gr/l w Orlenach (taniej w Grudziądzu). W sumie to wsio ryba gdzie zatankuję. Przy nalewaniu 40l mam 12pln w kieszeni, bez żadnego wysiłku yay.gif, to tak jakby przy każdym tankowaniu dodawali 4-ro paka piwo.gif I też mnie zadziwia taka dysproporcja ceny.

Jeszcze rozumiem gdzieś na wiosce, bez konkurencji, kiedy najbliższa stacja jest 30-40km dalej i właściciel ceną nadrabia ilość sprzedaży.