Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samochody i ich wnętrzności.

Featured Replies

Napisano

> pytanie tylko które z nich jest ładniejsze - albo inaczej: czego brakowało 10 lat temu z tego co

> jest teraz

niewiem.gif

ja tam mam bardzo klasyczny kokpit

citroen-berlingo-interior-2(1).jpg

drugi

0585402-Suzuki-Vitara-Metal-Top-JLX-16V-1994.jpg

trzeci to ford jak wyżej

grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> mowie o wnętrzach Forda które on wkleil

> czego brakowało we wnętrzu Forda 10 lat temu z tego co jest w dzisiejszym wnętrzu - imho nadal

> mogli by produkować wnętrza jak 10 lat temu

Ale trzeba zmienić prędkościomierz z okrągłego na kwadratowy lub jajowaty bo ludzie "chcom".

Dlatego jak dla mnie prawdziwa motoryzacja skończyła się w roku 2000. Potem to już nic nowego nie ma. Wszystko do siebie podobne, takie same, nudne.

Napisano

> Ale trzeba zmienić prędkościomierz z okrągłego na kwadratowy lub jajowaty bo ludzie "chcom".

> Dlatego jak dla mnie prawdziwa motoryzacja skończyła się w roku 2000. Potem to już nic nowego nie

> ma. Wszystko do siebie podobne, takie same, nudne.

Zgadzam się ok.gifok.gifok.gif

Napisano

> ja tam mam bardzo klasyczny kokpit

> drugi

> trzeci to ford jak wyżej

No i to są ładne wnętrza - czytelne, a nie nawalone dziwnych kształtów i kolorowych świecidełek jak dzisiaj sick.gif

Napisano

> mowie o wnętrzach Forda które on wkleil

> czego brakowało we wnętrzu Forda 10 lat temu z tego co jest w dzisiejszym wnętrzu - imho nadal

> mogli by produkować wnętrza jak 10 lat temu

W sumie też wolę klasyczne - wszystko jest na swoim miejscu, a jest jednak lepiej, niż 20 lat temu ok.gif

2013-BMW-5er-GT-M-Sportpaket-F07-LCI-Facelift-Gran-Turismo-03-655x491.jpg

Napisano

> Mclaren P1, Porsche 918... i odpowiedzi Ferrari i Lambo

Lamborghini-Miura-6.jpg

to jest wnetrze, a nie jakieś super-star-destroyery zlosnik.gif

Napisano

> No i to są ładne wnętrza - czytelne, a nie nawalone dziwnych kształtów i kolorowych świecidełek jak

> dzisiaj

może to kwestia przyzwyczajenia ?

pamiętam jak wsiadłem do ufo

38507-07-hon.jpg

dziwne wrażenia (jeździłem wtedy astrą F), ale właściciel chwalił

Napisano

> W sumie też wolę klasyczne - wszystko jest na swoim miejscu, a jest jednak lepiej, niż 20 lat temu

kłóciłbym sie

E31_15-1.jpg

poza tym współczesna jakość wykonania BMW to kiepski żart, szczególnie skóra zlosnik.gif

Napisano

> kłóciłbym sie

Też ładne. Ale współczesne nie gorsze (w BMW). Poza tym obsługa bluetooth, nawigacja i mnóstwo innych ułatwiających życie rzeczy ok.gif

> poza tym współczesna jakość wykonania BMW to kiepski żart, szczególnie skóra

Zależy od wersji zlosnik.gif

Napisano

> to jest wnetrze, a nie jakieś super-star-destroyery

Ładne. Ale to tak hobbystycznie, nie na co dzień wink.gif Gdzie poduszka? Gdzie bluetooth, gdzie automatyczna klima? zlosnik.gif Lusterka ustawiane ręcznie, fotel na wajchy panic.gif I ten ręczny jednak paskudny, przyznaj sick.gif

Napisano

> Ładne. Ale to tak hobbystycznie, nie na co dzień Gdzie poduszka? Gdzie bluetooth, gdzie

> automatyczna klima? Lusterka ustawiane ręcznie, fotel na wajchy

to jest auto do jeżdżenia, a nie do zgrywania z eteru wybranych programów z kablówki zlosnik.gif

Napisano

> to jest auto do jeżdżenia, a nie do zgrywania z eteru wybranych programów z kablówki

Chcialbym zobaczyc jak wsiadasz w to auto i jedziesz do Portugalii grinser006.gif

Napisano

> to jest auto do jeżdżenia, a nie do zgrywania z eteru wybranych programów z kablówki

Twierdzisz, że np. BMW 535i R6 xDrive nie jeździ? grinser006.gif

Napisano

> Też ładne. Ale współczesne nie gorsze (w BMW). Poza tym obsługa bluetooth, nawigacja i mnóstwo

> innych ułatwiających życie rzeczy

odmóżdżające gadżety którymi w pewnym wieku mężczyźnie wręcz nie wypada się podniecać, gdyż wywołuje to zażenowanie płci przeciwnej, a wtedy z 270747800-sex.gif nici hehe.gif

> Zależy od wersji

nie, skóra po prostu jest gorszej jakości, porównaj sobie zlosnik.gif

Napisano

> Twierdzisz, że np. BMW 535i R6 xDrive nie jeździ?

twierdzę że daje mniej przyjemności z jazdy, wynika to choćby z tego że każdy lepszy banan nad nim zapanuje zlosnik.gif

Napisano

> odmóżdżające gadżety którymi w pewnym wieku mężczyźnie wręcz nie wypada się podniecać, gdyż

> wywołuje to zażenowanie płci przeciwnej, a wtedy z nici

> nie, skóra po prostu jest gorszej jakości, porównaj sobie

jak dla mnie przesadne jaranie sie gadżetami jest równie marne jak ich negowanie ...

hehe.gif

Napisano

> Chcialbym zobaczyc jak wsiadasz w to auto i jedziesz do Portugalii

no i ?

Napisano

> Chcialbym zobaczyc jak wsiadasz w to auto i jedziesz do Portugalii

I skąd weźmie R12 do nabicia klimy (jeżeli tam jest) zlosnik.gif

Napisano

> twierdzę że daje mniej przyjemności z jazdy, wynika to choćby z tego że każdy lepszy banan nad nim

> zapanuje

aż koniecznie trzeba innych obrażać ... ? smirk.gif

Napisano

> jak dla mnie przesadne jaranie sie gadżetami jest równie marne jak ich negowanie ...

oczywiście, a Ty jesteś wzorem do naśladowania, jako idealne życiowe wyważenie i studnia mądrości hehe.gifok.gif

Napisano

> odmóżdżające gadżety którymi w pewnym wieku mężczyźnie wręcz nie wypada się podniecać, gdyż

> wywołuje to zażenowanie płci przeciwnej, a wtedy z nici

Przed płcią przeciwną to trzeba popisywać się w łóżku, a nie szpanować autem, mężczyzna w odpowiednim wieku to rozumie grinser006.gif

> nie, skóra po prostu jest gorszej jakości, porównaj sobie

Czy ja wiem....

Napisano

> aż koniecznie trzeba innych obrażać ... ?

a poczułeś się urażony? opisałem tylko pewne zjawisko, które dawniej nie występowało zlosnik.gif

Napisano

> twierdzę że daje mniej przyjemności z jazdy, wynika to choćby z tego że każdy lepszy banan nad nim

> zapanuje

Ja jestem pierwszy lepszy banan i mnie się podoba bardziej, niż BMW pełnoletnie zlosnik.gif

Napisano

> Ja jestem pierwszy lepszy banan i mnie się podoba bardziej, niż BMW pełnoletnie

no i mi nic do tego przecież zlosnik.gif

Napisano

> I skąd weźmie R12 do nabicia klimy (jeżeli tam jest)

dowolną ilośc R12 mogę załatwić, kiedy tylko chcesz zlosnik.gif

Napisano

> no i mi nic do tego przecież

No i OK, ja lubię starsze auta (jako antyki), ale jak dla mnie przyjemność z jazdy BMW AD2014 jest dużo większą, niż AD1985 wink.gif

Napisano

> Przed płcią przeciwną to trzeba popisywać się w łóżku, a nie szpanować autem, mężczyzna w

> odpowiednim wieku to rozumie

więc mam nadzieję że trzymasz te uwagi o wyposażeniu za zębami, przy tejże płci zlosnik.gif

> Czy ja wiem....

sprawdź, jest o wiele grubsza zlosnik.gif o wiele mniej ECO zlosnik.gif

Napisano

> I skąd weźmie R12 do nabicia klimy (jeżeli tam jest)

a to klime nabija się co 2 tys km? smile.gificon_eek.gif

Napisano

> dowolną ilośc R12 mogę załatwić, kiedy tylko chcesz

Legalnie? zlosnik.gif

Napisano

> a to klime nabija się co 2 tys km?

No jednak co 15 lat wypadałoby zlosnik.gif

Napisano

> Legalnie?

dla mnie to bez znaczenia, liczy się efekt końcowy zlosnik.gif

Napisano

> No i OK, ja lubię starsze auta (jako antyki), ale jak dla mnie przyjemność z jazdy BMW AD2014 jest

> dużo większą, niż AD1985

a dla mnie największa jest w tym AD76, potem w AD74 - mimo że w sumie jest wolne... ale jak mruuuuczy serduszka.gif, z tych co mam zlosnik.gif

Napisano

> więc mam nadzieję że trzymasz te uwagi o wyposażeniu za zębami, przy tejże płci

Z kobietami rozmawiam na inne tematy, niż samochodowe grinser006.gif

> sprawdź, jest o wiele grubsza o wiele mniej ECO

Możliwe, ale po 20 latach i tak wygląda jak kupa. W dotyku współczesna skóra jest lepsza, niż ta stara (z racji wieku), a po 20 latach o stan ekoskóry niech sie martwi piętnasty właściciel.

Napisano

> dla mnie to bez znaczenia, liczy się efekt końcowy

Zacytowałeś właśnie Romana Polańskiego zlosnik.gif

Napisano

> a dla mnie największa jest w tym AD76, potem w AD74 - mimo że w sumie jest wolne... ale jak

> mruuuuczy , z tych co mam

No zgodzę się, oczywiście, stare auta mają swój urok, przecież znasz moje zdanie ok.gif Na zloty i wyjazdy weekendowe - super! Ale jak robisz 30-40 kkm rocznie, to jednak lepsze jest nowe... Chociażby z powodu komfortu (tak, klima, telefon i tak dalej) i bezpieczeństwa. Ale czy kocham nowe BMW jak starą Niwę, którą jeżdżę po bezdrożach? grinser006.gif To jest kwestia dyskusyjna zlosnik.gif

Napisano

> no i ?

No i zaczynasz sie robic nudny...

Takie auto jest OK do jazdy wkolo komina i od swieta, ale Ty jak zwykle bedziesz sie upieral przy swoim grinser006.gif

Napisano

> Z kobietami rozmawiam na inne tematy, niż samochodowe

i to się chwali zlosnik.gifgrinser006.gif

> Możliwe, ale po 20 latach i tak wygląda jak kupa.

niekoniecznie, może wygladać dobrze i po 60 latach, kwestia jak kto dbał i jaka była wyjściowo zlosnik.gif

> W dotyku współczesna skóra jest lepsza, niż ta

> stara (z racji wieku), a po 20 latach o stan ekoskóry niech sie martwi piętnasty właściciel.

niestety właśnie ta współczesna wywołuje lekkie zażenowanie, jeśli ktoś miał do czynienia np ze skórą w choćby E31/E32. No a za 15 lat...

Napisano

> Zacytowałeś właśnie Romana Polańskiego

też Polak wink.gif

Napisano

> No i zaczynasz sie robic nudny...

> Takie auto jest OK do jazdy wkolo komina i od swieta, ale Ty jak zwykle bedziesz sie upieral przy

> swoim

a jesteś w stanie unieść się na wyżyny przenikliwości i oddzielić dizajn od wieku?

jestes w stanie dostrzec w tym piękno? czy tylko brak buzerów?

Napisano

> i to się chwali

Nie narzekam grinser006.gif

> niekoniecznie, może wygladać dobrze i po 60 latach, kwestia jak kto dbał i jaka była wyjściowo

No niestety ciężko jest znaleźć zadbaną skórę. Pierwszy właściciel nie dba, bo i po co, przez 5 lat nic się nie dzieje, drugi dba jako tako, trzeci i następni jeżdżą na zasadzie "byle taniej".

> niestety właśnie ta współczesna wywołuje lekkie zażenowanie, jeśli ktoś miał do czynienia np ze

> skórą w choćby E31/E32. No a za 15 lat...

Zgodzę się, skóra w 535 jest gorsza, niż w E32. Niewiele moim zdaniem (generalnie nie jestem zwolennikiem namiętnego macania tapicerki), więc moim zdaniem jeżeli jest gorzej, to niewiele. Ale tak to już teraz jest. I jak ta skóra będzie wyglądać po 20 latach - zobaczymy, jak dożyjemy wink.gifok.gif Zapewne skóra w autach z lat 30. była jeszcze lepsza, ale to nie powód, żeby takim autem jeździć na co dzień.

Napisano

> No zgodzę się, oczywiście, stare auta mają swój urok, przecież znasz moje zdanie Na zloty i

> wyjazdy weekendowe - super! Ale jak robisz 30-40 kkm rocznie, to jednak lepsze jest nowe...

> Chociażby z powodu komfortu (tak, klima, telefon i tak dalej) i bezpieczeństwa. Ale czy kocham

> nowe BMW jak starą Niwę, którą jeżdżę po bezdrożach? Tu jest kwestia dyskusyjna

wszystko zależy od potrzeb, jeden ceni wyżej funkcjonalność, inny możliwość obcowania z zupełnie subiektywnie - ładnym przedmiotem, czy określonym typem "charakteru" żelastwa zlosnik.gif Jak dobrze że możemy mieć wybór, choć jak patrzę na zapędy ekoterro, to niedługo możemy go nie mieć, wtedy i ja będę musiał być szczęśliwy w Mondeo hehe.gif

Napisano

> też Polak

Tylko ten akurat woli młodsze roczniki grinser006.gif

Napisano

> a jesteś w stanie unieść się na wyżyny przenikliwości i oddzielić dizajn od wieku?

> jestes w stanie dostrzec w tym piękno? czy tylko brak buzerów?

Mnie sie to naprawde baaardzo podoba i z checia bym mial cos takiego w garazu ok.gif

Ale jako dodatek do wspolczesnego auta grinser006.gif

Napisano

> Tylko ten akurat woli młodsze roczniki

bo to zła kobieta była shhh.gif

Napisano

> Ładne. Ale to tak hobbystycznie, nie na co dzień Gdzie poduszka? Gdzie bluetooth, gdzie

> automatyczna klima? Lusterka ustawiane ręcznie, fotel na wajchy I ten ręczny jednak

> paskudny, przyznaj

A po co komu bluetooth, automatyczna klima, elektryczne lusterka czy fotele ? shocked.gif Bez tego nie da się jedzic? shocked.gif

Najlepsze sa elektryczne fotele - w normalnym samochodzie wsiadasz, przesuwasz fotel, odjeżdżasz. W aucie z elektrycznymi jest tak - wsiadasz, wciskasz guzik przesuwania fotela, czekasz, czekasz, czekasz, czekasz, no fotel już dojechal, możesz jechać. hehe.gif

Napisano

> Mnie sie to naprawde baaardzo podoba i z checia bym mial cos takiego w garazu

> Ale jako dodatek do wspolczesnego auta

a nie chciałbyś mieć współczesnego auta które by tak wyglądało? bo ja bym chciał ok.gif Tylko dokładnie tak, a nie "udawane tak" zlosnik.gif I uważam że te dwa światy można by pogodzić, tylko producenci idą na łatwizne zlosnik.gif

Napisano

> W sumie też wolę klasyczne - wszystko jest na swoim miejscu, a jest jednak lepiej, niż 20 lat temu

co tutaj jeszcze lepsze niż 20 lat temu ? bo nie widzę shocked.gif

Napisano

> Też ładne. Ale współczesne nie gorsze (w BMW). Poza tym obsługa bluetooth, nawigacja i mnóstwo

> innych ułatwiających życie rzeczy

Ty ale mówimy o samochodach , nie o komputerach. Ocenianie samochodu o tym czy ma jakies tam wyświetlacze czy bluetoothy jest śmieszne.

Napisano

> wszystko zależy od potrzeb, jeden ceni wyżej funkcjonalność, inny możliwość obcowania z zupełnie

> subiektywnie - ładnym przedmiotem, czy określonym typem "charakteru" żelastwa Jak dobrze że

> możemy mieć wybór, choć jak patrzę na zapędy ekoterro, to niedługo możemy go nie mieć, wtedy i

> ja będę musiał być szczęśliwy w Mondeo

Ja akurat lubię gadżety, elektronikę ok.gif Ale jestem też estetą, więc doceniam i lubię stare auta, ale wolę na co dzień jeździć czymś ciężkim i współczesnym, żeby przeżyć w razie ewentualnego wypadku, mieć komfortową temperaturę w aucie, rozmawiać przez telefon nie odrywając rąk od kierownicy i wrócić do domu wypoczęty i bezpieczny.

Napisano

> A po co komu bluetooth, automatyczna klima, elektryczne lusterka czy fotele ? Bez tego nie da się

> jedzic?

> Najlepsze sa elektryczne fotele - w normalnym samochodzie wsiadasz, przesuwasz fotel, odjeżdżasz. W

> aucie z elektrycznymi jest tak - wsiadasz, wciskasz guzik przesuwania fotela, czekasz,

> czekasz, czekasz, czekasz, no fotel już dojechal, możesz jechać.

niby tak - bo same elektryki to przerost formy... z drugiej strony ustawisz dokładniej, niż "na zapadki".

ale elektryki z pamięcią? otwierasz drzwi i na podstawie użytego kluczyka (ew. przycisk, ale to już fatyga) ustawiają Ci fotel, kierę i lusterka. zanim zdążysz odpalić... tak powinno być.