Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kupilem 2.5T

Featured Replies

Napisano

z LPG oink.gif w budzie outbacka 2005 AT US full opcja łącznie z biegami w kierownicy drive.gif

stan dziewiczy: 120kmil i wszystkie blachy w oryginale aż nie wierzyłem co miernik pokazuje

na pytanie przed czy po remoncie odpowiadam przed zlosnik.gif - silnik nie trzyma obr, mocno dymi, ale nie stuka. już stoi u mechanika

ciekawe czy suma summarum zakup z padniętym motorem, wyjdzie taniej niż zakup zdrowego 2.5T

będę informować na bieżąco co dalej

Napisano

> z LPG w budzie outbacka 2005 AT US full opcja łącznie z biegami w kierownicy

> stan dziewiczy: 120kmil i wszystkie blachy w oryginale aż nie wierzyłem co miernik pokazuje

> na pytanie przed czy po remoncie odpowiadam przed - silnik nie trzyma obr, mocno dymi, ale nie

> stuka. już stoi u mechanika

> ciekawe czy suma summarum zakup z padniętym motorem, wyjdzie taniej niż zakup zdrowego 2.5T

> będę informować na bieżąco co dalej

Nawet jak wyjdzie odrobinę drożej będziesz wiedział, ze już zrobione :-)

Gorzej jak remont przeciągnie się lub koszty drastycznie wzrosną, wtedy na dzień dobry zniechęcisz się do auta grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nawet jak wyjdzie odrobinę drożej będziesz wiedział, ze już zrobione :-)

> Gorzej jak remont przeciągnie się lub koszty drastycznie wzrosną, wtedy na dzień dobry zniechęcisz

> się do auta

Wlasnie wyszedlem z takiego zalozenia. Kupic z padnietym silnikiem (bo i tak padnie) i zrobic "pod siebie"

Problem jest tyl i o znalesc takie auto w uczciwej cenie

Napisano

> stan dziewiczy: 120kmil i wszystkie blachy w oryginale aż nie wierzyłem co miernik pokazuje

> na pytanie przed czy po remoncie odpowiadam przed - silnik nie trzyma obr, mocno dymi, ale nie

> ciekawe czy suma summarum zakup z padniętym motorem, wyjdzie taniej niż zakup zdrowego 2.5T

gratulacje ok.gif

pokaż fotki wink.gif

Ja podobnie podszedłem do kupna aut po wypadku i naprawy po swojemu, czyli dla siebie. Tez miałem dużo ryzyko, kupując auto na lawecie, ale mimo,że wiele rzeczy doszło, wyszło taniej i wiem w sumie co mam, także powodzenia wink.gif

Napisano
  • Autor

> maniak

Maniakiem bede jak kupie jeszcze ej20g w turbodziadku i h6 w legacy specB smile.gif

Napisano

> z LPG

odkupie forka skromny.gif

Napisano

No wreszcie jakieś pełnowartościowe subaru zlosnik.gif

Wróć! AT jednak nieco oddala go od pełnowartościowości 270751858-jezyk.gif

Zrobisz po swojemu i będzie pan zadowolony zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No wreszcie jakieś pełnowartościowe subaru

> Wróć! AT jednak nieco oddala go od pełnowartościowości

> Zrobisz po swojemu i będzie pan zadowolony

subaru zawsze słyneło z bezawaryjnosci a ostatnie wersje (po 2000r, z małymi wyjatkami) przeczom temu.

wiec nadal uwazam ze 2.5T to zło, ale ten outback był tak tani i w tak dobrym stanie (poza silnikiem) ze grzechem bylo go nie kupic.

na koniec europy i tak bede jedzic swoim wolnym ssakiem niz 2.5T bo bedzie to pewniejsze bardziej ze wroce na kolach do domu zlosnik.gif

co do AT. napewno juz nigdy nie kupie auta z MT chyba ze w 100% do upalania

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Silnik na stole. Jutro otwieramy....

Napisano

> Silnik na stole. Jutro otwieramy....

Zwykły remont, czy jakaś kucizna wpadnie??? cfaniak.gif

Napisano
  • Autor

> Zwykły remont, czy jakaś kucizna wpadnie???

silnik zlom

pekniety blok i dwa tloki. wal tez smietnik

wjezdza kucizna.... zlosnik.gif

Napisano

> silnik zlom

> pekniety blok i dwa tloki. wal tez smietnik

> wjezdza kucizna....

Zastanawia mnie jak firma znana z robienia trwałych i niezawodnych samochodow mogła wypuścić taki silnik. W końcu to oryginalna konstrukcja Subaru, o ile pamietam montowana takze w Imprezie?

Napisano

> Zastanawia mnie jak firma znana z robienia trwałych i niezawodnych samochodow mogła wypuścić taki

> silnik. W końcu to oryginalna konstrukcja Subaru, o ile pamietam montowana takze w Imprezie?

tak, i w Imprezach to dopiero dramat, bo Imprezy z założenia dostają większy wp.... tuk.gifdrive.gif

Napisano
  • Autor

> Zastanawia mnie jak firma znana z robienia trwałych i niezawodnych samochodow mogła wypuścić taki

> silnik. W końcu to oryginalna konstrukcja Subaru, o ile pamietam montowana takze w Imprezie?

W japoni nie wkladaja tego bubla

U mnie poporawiny bedzie mam nadzieje troche trwalszy od fabrycznego

Napisano
  • Autor

> W japoni nie wkladaja tego bubla

> U mnie poporawiny bedzie mam nadzieje troche trwalszy od fabrycznego

15kPLN peknie ale auto bedzie mialo zudowany calkowicie nowy silnik (moje pozostajatylko glowice) + rewiza skrzyni AT oraz dyfrów, pranie śrdka + konserwacja lakieru

Napisano

> 15kPLN peknie ale auto

a ile kosztował pojazd ? tak z ciekawosci skromny.gif

Napisano

> 15kPLN peknie ale auto bedzie mialo zudowany calkowicie nowy silnik (moje pozostajatylko glowice) +

> rewiza skrzyni AT oraz dyfrów, pranie śrdka + konserwacja lakieru

termin "pakiet startowy" nabiera nowego znaczenia zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a ile kosztował pojazd ? tak z ciekawosci

Doklanie tyle co remont zlosnik.gif

Napisano

> 15kPLN peknie ale auto bedzie mialo zudowany calkowicie nowy silnik (moje pozostajatylko glowice) +

hmmmm.....

Napisano

> Doklanie tyle co remont

czyli jak rozumiem kupiłeś 10letniego 2.5 a/t outback za raptem 30kpln i masz spokoj na 60kkm ?

też chce grinser006.gif

Napisano

> czyli jak rozumiem kupiłeś 10letniego 2.5 a/t outback za raptem 30kpln i masz spokoj na

> 60kkm ?

czemu akurat 60kkm ?

Napisano

> czemu akurat 60kkm ?

jaki jest interwał wymiany plynów w skrzyni i dyfrze ? grinser006.gif

Napisano

> jaki jest interwał wymiany plynów w skrzyni i dyfrze ?

to chyba szybciej masz w silniku grinser006.gif

BTW. W manualu i dyfrze jest co 60kkm, w automacie jest chyba co 80 albo i co 100kkm

Napisano

> to chyba szybciej masz w silniku

no tak zlosnik.gif ale i wydatek prawie zaden ( no chyba ze w ASiO )

> BTW. W manualu i dyfrze jest co 60kkm, w automacie jest chyba co 80 albo i co 100kkm

dlatego tez napisałem 60kkm spokoju skromny.gif

Napisano
  • Autor

> czyli jak rozumiem kupiłeś 10letniego 2.5 a/t outback za raptem 30kpln i masz spokoj na

> 60kkm ?

> też chce

szukam kolejnego z uwalonym silnikiem ale tym razem 2.0T

....brakuje mi do kolekcji smile.gif

Napisano

> w budzie outbacka 2005 AT US full opcja łącznie z biegami w kierownicy ...

Sorki za offtopic.gif

Gdzie serwisować OBK-a? Wrocław wystarczy czy bezpieczniej MTS?

Pacjent jest w dieslu cvt ooniee.gif

Napisano
  • Autor

> Sorki za

> Gdzie serwisować OBK-a? Wrocław wystarczy czy bezpieczniej MTS?

> Pacjent jest w dieslu cvt

Taka mieszanke wybuchowa najlepiej w mts

Napisano

> Taka mieszanke wybuchowa...

Kocham ryzyko zlosnik.gif

> najlepiej w mts...

Dzięx ok.gif

Napisano

> Gdzie serwisować OBK-a? Wrocław wystarczy czy bezpieczniej MTS?

> Pacjent jest w dieslu cvt

Wyłącznie Dzierżoniów ok.gif - na Wrocław to szkoda czasu i nerwów. grinser006.gif

Napisano

> Wyłącznie Dzierżoniów ...

ok.gif

> na Wrocław to szkoda czasu i nerwów ...

Masz jakieś złe doświadczenia?

Koleżanka też pluje na nich, ale jak ją pytam o powody to nic konkretnego nie mówi.

BTW wiem że zakupiłem wehikuł podwyższonego ryzyka ale po tegorocznym wyjeździe do Kitzbuhel raczej nie wrócę do ośki clown.gif

Napisano

> Masz jakieś złe doświadczenia?

Ten wrocławski serwis mocno trąci prowizorką - rotacja wśród pracowników jest duża, a znajomość rzeczy - taka sobie (w przypadku trochę poważniejszych spraw lubią odsyłać klientów do Krakowa grinser006.gif - mnie odesłali w związku ze zgłoszonym na gwarancji świszczącą szybą w Foresterze, kolega któremu w Tribeca przestała działać nawigacja usłyszał to samo). Na to wszystko nakłada się duże prawdopodobieństwo uszkodzenia samochodu przy naprawach - przy naprawie jednego potrafią zepsuć co innego i na wszystko mają dobre wytłumaczenie (np. przy ściąganiu koła porysowano felgę, ale felga i tak się z czasem porysuje więc nie ma się czym przejmować i to jest chore że w ogóle na takie rzeczy zwracam uwagę - to dosłowny cytat).

Nawet z prostym przeglądem może być problem, bo jakoś trudno im zrozumieć, że płacąc za przegląd oczekuje się rzetelnego wykonania wszystkich zalecanych czynności a nie tylko wymiany oleju z filtrem i odhaczeniu tematu.

Od czasu gdy była to jednoosobowa instytucja niewiele się tam poprawiło - zadbali tylko o pozory.

Czas na dojazd do Dzierżoniowa na pewno nie jest czasem zmarnowanym - a biorąc pod uwagę duże prawdopodobieństwo reklamacji na Krakowskiej to może się okazać, że Dzierżoniów zajmie mniej czasu. zlosnik.gif

Napisano

> Ten wrocławski serwis mocno trąci prowizorką ...

Dzięki za info, Dzierżoniów ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

To dosyć tanio jak na generalkę na kuciźnie :-)

Napisano
  • Autor

> To dosyć tanio jak na generalkę na kuciźnie :-)

wszystkie klocki do skladania juz sa brakuje tylko wiatraka.... oslabiony.gif

Napisano

> wszystkie klocki do skladania juz sa brakuje tylko wiatraka....

Tanio, do mojego 2.0 poszło grube rysie więcej :-) Oby śmigał jak należy po remoncie ok.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

szatan odebrany. najdluzej czekalismy na tloki i turbo no.gifno.gifno.gif

narazie na dotaciu, ale czuc pod pedalem "zapas"

288462029-20150612_111319.jpg

post-8406-14352531216354_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> dlaczego ten silnik jest taki zły??

Krotko mowiac. Rozwiercone 2.0

Napisano

Fajny! :-)

Ile po takiej generalce ten silnik jest w stanie przejechać do kolejnej biglaugh.gif ?

LPG będzie?

Napisano

> LPG będzie?

juz jest - IMO

zresztą wszystko jest w wątku 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano

> Fajny! :-)

> Ile po takiej generalce ten silnik jest w stanie przejechać do kolejnej ?

To zależy od sposobu użytkowania. W imprezach od kilku do kilkudziesięciu tysięcy km, w foresterach i legacy na forum subaru znane są przebiegi w okolicach 300kkm. U siebie mam 213kkm i poza zrobioną UPG nic się z silnikiem nie dzieje.

Napisano

> To zależy od sposobu użytkowania. W imprezach od kilku do kilkudziesięciu tysięcy km, w foresterach

> i legacy na forum subaru znane są przebiegi w okolicach 300kkm. U siebie mam 213kkm i poza

> zrobioną UPG nic się z silnikiem nie dzieje.

To doskonale obrazuje jak kto jeździ, tzn ile kto upala Imprezę turbo ile Forka 2.5XT i ile Legacy wink.gif

Napisano

> To doskonale obrazuje jak kto jeździ, tzn ile kto upala Imprezę turbo ile Forka 2.5XT i ile Legacy

oraz to jak silnik znosi to do czego zostal stworzony wink.gif

Napisano

> To zależy od sposobu użytkowania. W imprezach od kilku do kilkudziesięciu tysięcy km, w foresterach

> i legacy na forum subaru znane są przebiegi w okolicach 300kkm. U siebie mam 213kkm i poza

Osławiona niezniszczalność Subaru nabiera nowego wymiaru...

Napisano

Jakby 15kPLN miało starczyć na 15kkm to ładnie... zlosnik.gif

Napisano

> Jakby 15kPLN miało starczyć na 15kkm to ładnie...

Wystarczy zatankować słabe paliwo, zalać kiepski olej, jedna szybka przejażdżka autostradą i może być po silniku. One są raczej delikatne. W imprezach w dodatku są wsadzane większe turbiny i inne graty, robione nowe mapy i tłoki lubią płynąć, gdy coś pójdzie nie tak.

Jak się o nie dba, użytkuje z głową i zwraca uwagę na wszelkie nieprawidłowości w pracy, to zwykle się nic z nimi nie dzieje. Oczywiście poza UPG zlosnik.gif