Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

W których samochodach z nadwoziem coupe przestrzeń pasażerska z tyłu pozwala na w miarę normalne i wygodne podróżowanie? Załóżmy że kierowca i pasażer z tyłu mają po 180 cm wzrostu - znajdzie się samochód w którym pasażer nie będzie siedział z kolanami wbitymi w oparcie fotela, a głową w podsufitkę?

Napisano

W CLS faktycznie na kolana z tyłu jest sporo miejsca, zarówno na szerokość jak i długość. Nieco gorzej z miejscem na stopy.

Ale to nie jest typowe coupe. W CLK było raczej ciasno. Myślę że w miarę przestronnie może być dopiero w Coupe na bazie dużych limuzyn.

Napisano

W których samochodach z nadwoziem coupe przestrzeń pasażerska z tyłu pozwala na w miarę normalne i wygodne podróżowanie? Załóżmy że kierowca i pasażer z tyłu mają po 180 cm wzrostu - znajdzie się samochód w którym pasażer nie będzie siedział z kolanami wbitymi w oparcie fotela, a głową w podsufitkę?

W BMW czwórce...

Napisano

Accord VI Coupe.

Napisano
  • Autor

Opel Astra II Bertone

Wnętrze chyba zasadniczo nie różni się od zwykłej Astry 3-drzwiowej?

Napisano

W Cordobie to ogólnie dość ciasno jest ;)

Zależy do czego porównujesz, ja miałem SX i dla 4 osób było wygodnie.

Nie podałeś przedziału wiekowego na auto i funduszy :D

Napisano
  • Autor

W CLS faktycznie na kolana z tyłu jest sporo miejsca, zarówno na szerokość jak i długość. Nieco gorzej z miejscem na stopy.

Ale to nie jest typowe coupe. W CLK było raczej ciasno. Myślę że w miarę przestronnie może być dopiero w Coupe na bazie dużych limuzyn.

CLS, czy Passat CC to zasadniczo nie coupe...

W Mercedesach to chyba 114/115 miał takie sam rozstaw osi w coupe i sedanie, w późniejszych 123, 124 było coraz ciaśniej.

A jak jest z miejscem z tyłu w coupe na bazie klasy D: Pug 406, 407, Ford Cougar, Laguna coupe, Lancia Kappa, Audi A5?

Napisano
  • Autor

Zależy do czego porównujesz, ja miałem SX i dla 4 osób było wygodnie.

Nie podałeś przedziału wiekowego na auto i funduszy :D

Teść miał Cordobę i zapamiętałem ją jako ciasne auto, choć sam w tym czasie jeździłem Clio I.

Przedział wiekowy - powiedzmy ostatnie 30-lecie. A pytanie to raczej teoretyczne jest niż zakupowe ;)

Napisano

w 407 coupe jest znośnie... 45.jpg

Edytowane przez pezot500

Napisano

Calibra - z kolanami problemu nie będzie, ale w zależności od fryzury "czubkiem włosa " przy takim wzroście można już przycierać o podsufitkę. ;)

Napisano

Audi A5 jest bardzo wygodne z tylu. Jak juz sie tam wejdzie :)

O ile nie masz 190cm wzrostu. A5 z tyłu jest "mała" jak na gabaryty, a miejsca nad głową jak na "lekarstwo".

Napisano

volvo c70 jest w miarę, bmw e46 też jest OK 

z BMW e46 w coupe się nie zgodzę.

Miałem 328Ci i napiszę z doświadczenia:

Osobiście mam 189 cm wzrostu i na tylnych fotelikach nikt większy jak 170 cm nie mógł siedzieć wygodnie.

Napisano

O ile nie masz 190cm wzrostu. A5 z tyłu jest "mała" jak na gabaryty, a miejsca nad głową jak na "lekarstwo".

Przypadkiem mam 190 i dalem rade. Jak na coupe jest tam bardzo przestrzennie.

Napisano

Cordoba SX

nie nazywaj tego coupe

Napisano

ładny ten 407... ;)

prawda.. też mi się podoba

Napisano

W Mercedesach to chyba 114/115 miał takie sam rozstaw osi w coupe i sedanie, w późniejszych 123, 124 było coraz ciaśniej.

A jak jest z miejscem z tyłu w coupe na bazie klasy D: Pug 406, 407, Ford Cougar, Laguna coupe, Lancia Kappa, Audi A5?

Kappa Coupe ma z tyłu całkiem sporo miejsca mimo, że rozstaw osi jest 11cm mniejszy niż w sedanie. Jak się już usiądzie na kanapie to jest wygodniej niż z przodu.

Napisano

406 coupe

Napisano

Miałem Cougara, jeśili masz więcej niż 150cm wzrostu to odpada. Jechałem raz z tyłu 2km na stację po % ;] i miałem dość. 

Napisano

nie nazywaj tego coupe

A przepraszam bardzo, czemu nie coupe?

Co to niby jest?

Edytowane przez pakuu1

Napisano
  • Autor

Co to niby jest?

Jasne, że coupe. Taki Chevy Monte Carlo na europejską miarę ;)

Napisano

Co to niby jest?

Zasadniczo to kupa nie coupe ;)

Napisano

Możesz jeszcze spróbować się przymierzyć do Merca W203/204 w wersji C-Sportcoupe. To dość niepozorne autko, ale wnętrze może zaskoczyć. Jechaliśmy nim nad morze w 3 osoby dorosłe i było całkiem spoko. Ale miałbym wątpliwości, czy dałoby radę jechać nim w czwórkę o wzroście 180cm.
Spróbować warto, bo to fajny wóz. Bardzo dobrze się prowadzi.

Napisano

Wnętrze chyba zasadniczo nie różni się od zwykłej Astry 3-drzwiowej?

Zasadniczo może nie, ale różni się, dla mnie jest tam raczej tak jak w sedanie lub kombi.

Napisano

Fiat stilo 3D :ok:

Napisano

Fiat stilo 3D :ok:

Stilo 3D ma nadwozie typu coupe??? :facepalm:

Napisano

Miałem Cougara, jeśili masz więcej niż 150cm wzrostu to odpada. Jechałem raz z tyłu 2km na stację po % ;] i miałem dość. 

Potwierdzam w Cougarze można dostać szybą w łeb jakby ktoś bagażnik zamykał :D

Napisano

W Cordobie to ogólnie dość ciasno jest ;)

to raczej nie jest dziwne w aucie na bazie polo :hehe: