Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

seat ateca - widzieli?

Featured Replies

Napisano

Dla mnie tez nie ma sensu to auto 4x2 ale mam sporo znajomych ktorzy traktuja suvy jako wyzsze kombi. Zastanawiam sie czy na powaznie czy tak uzasadniaja zakup klocka bez 4x4 zamiast kombi. Suv ma swoje wady i dla mnie 4x4 to ta wisienka ktora to pokrywa jakos.

Ja też tak traktuje, bo sie wyzej siedzi. Naped na 4 do niczego nie jest mi potrzebny. Na pewno bym nie doplacil do tego. Jakbym chcial terenowe auto to bym nie kupil suva

Spuszczone z krzyża

Napisano

Ja też tak traktuje, bo sie wyzej siedzi. Naped na 4 do niczego nie jest mi potrzebny. Na pewno bym nie doplacil do tego. Jakbym chcial terenowe auto to bym nie kupil suva

Spuszczone z krzyża

Wlasnie w takim klocku ten naped robi robote nawet na glupim deszczu. Ja mam juz 3ciego suva i w pierwszym byl tylko napedzany przod i zle sie tyl jezdzilo. Pomijam narty czy sanki zima i wyprawe pelnym autem bo tutaj przydaje sie mocno i nie trzeba zadnego terenu zeby to jakos docenic.
Napisano

Nie mówię, że nie jest 4x4 potrzebne, bo jest, ale nie każdemu. Po prostu kazdy znajduje sobie w SUV jakies cechy ktore sa mu potrzebne i z tego powodu go kupi. Dla jednego jest to moda, dla drugiego naped na 4, dla trzeciego, wyższa pozycja za kierownicą itp.

Napisano
  • Autor

Dzis w Sierpcu na terenie hotelu w skansenie była prezentacja dla prasy( albo premiera?)nowego peugeota 3008. Było 30 autek w rożnych konfiguracjach silnikowi-wyposażeniowych zarówno mt jak i at. Akurat tam byłem i pogawędziłem z przedstawicielem firmy, obejrzałem cały samochód, i miałem okazje być przywiezionym na prawym fotelu jak jechali na myjnie.

Powiem szczerze stylistycznie rewelacja, na żywo wyglada super, a jeszcze lepsze jest wnętrze z i-cockpit. Wyglądem miażdży konkurencje, materiały w środku tez bardzo fajne w dotyku. Jechałem wersja 1,6 hdi 120 km MT, z jasnym wnętrzem ,szklanym dachem. I Cockpit na świetna grafikę i jest mocno konfigurowalny. Zawieszenie jędrne i takie sprężyste, w środku cicho.

https://goo.gl/photos/tvVJzrCSKFPRQN6n6

https://goo.gl/photos/WGZU8j6oZYUUnbZM8

https://goo.gl/photos/XQ78JJoSkJj28zfE7

Na zdjęciach wygląda bardzo obiecująco. Mam wstępnie załatwione auto na jazdy, także sam juz jestem ciekaw jakie wrażenie zrobi ten peugeot. Problemem jest cena, która trochę nie przystoi do puga. No chyba, że od razu daja spory rabat?

Napisano

Na zdjęciach wygląda bardzo obiecująco. Mam wstępnie załatwione auto na jazdy, także sam juz jestem ciekaw jakie wrażenie zrobi ten peugeot. Problemem jest cena, która trochę nie przystoi do puga. No chyba, że od razu daja spory rabat?

to musieliby przynajmniej 20 % dać, tzn na dzien dobry do dalszej negocjacji hehe

Napisano
  • Autor

to musieliby przynajmniej 20 % dać, tzn na dzien dobry do dalszej negocjacji hehe

Zrobiłem sobie na szybko kalkulację. Silnik 1.6 thp w środkowym pakiecie wyposażenia. Cena 121 tys zł, a wielu elementów wyposażenia nie ma. Za 100 tys zl jest juz wypasioną Ateca z ledami, a za 120 tys 1.4 150 Tiguan z lepszym wyposażeniem. Szybko zweryfikuja cennik francuzi ;]

Napisano

Zrobiłem sobie na szybko kalkulację. Silnik 1.6 thp w środkowym pakiecie wyposażenia. Cena 121 tys zł, a wielu elementów wyposażenia nie ma. Za 100 tys zl jest juz wypasioną Ateca z ledami, a za 120 tys 1.4 150 Tiguan z lepszym wyposażeniem. Szybko zweryfikuja cennik francuzi ;]

Weż allure, do ktorej i tak musisz szklany dach, ledy, pomijam klape elektryczna za chore pieniadze. No i w 1,6 THP raczej bym sie nie pchał. same dodatki mają duzo drożej niż konkurencja jakas kpina

Napisano

Weż allure, do ktorej i tak musisz szklany dach, ledy, pomijam klape elektryczna za chore pieniadze. No i w 1,6 THP raczej bym sie nie pchał. same dodatki mają duzo drożej niż konkurencja jakas kpina

Juz zwykla 308-ka wychodzi drozej niz konkurencja a rabatami jakos nie szastaja ;]

Napisano

Juz zwykla 308-ka wychodzi drozej niz konkurencja a rabatami jakos nie szastaja ;]

No nic, pozostaje mi sie cieszyć, że jeżdżę marka, która od teraz jest postrzegana premium :hehe: Kupiłem, bo było w dobrej cenie, a tu taki prezent po latach...o losie złoty

Napisano
  • Autor

No nic, pozostaje mi sie cieszyć, że jeżdżę marka, która od teraz jest postrzegana premium :hehe: Kupiłem, bo było w dobrej cenie, a tu taki prezent po latach...o losie złoty

Jeszcze sprzedaż drożej niż kupiłeś! ;]

Napisano

Jeszcze sprzedaż drożej niż kupiłeś! ;]

Jeszcze zagram w totka, jak taka dobra passe mam ;l

Napisano

Nie zweryfikują - podejrzewam, że taki cennik będzie wisiał dalej, tyle że klienci nie będą aż tyle płacić. Peugeot i Citroen mają jakieś dziwaczne podejście - rzucają na dzień dobry wysoką cenę samochodu, a przychodzisz do salonu i z miejsca dostajesz kilka- kilkanaście tysięcy rabatu    8-)  Niemalże wchodzisz, patrzysz na model, a handlowiec zamiast dzień dobry mówi ".... zł rabatu dla Pana" ;)

Napisano

Nie zweryfikują - podejrzewam, że taki cennik będzie wisiał dalej, tyle że klienci nie będą aż tyle płacić. Peugeot i Citroen mają jakieś dziwaczne podejście - rzucają na dzień dobry wysoką cenę samochodu, a przychodzisz do salonu i z miejsca dostajesz kilka- kilkanaście tysięcy rabatu    8-)  Niemalże wchodzisz, patrzysz na model, a handlowiec zamiast dzień dobry mówi ".... zł rabatu dla Pana" ;)

Też to zauważyłem. Wchodzisz a oni zamiast dzień dobry krzyczą "rabat!".   ;]

Napisano

Citroen już nie :)

A 3008 wg testów - warty ceny - swietnie wykonany, podobno materiały jak w Audi. 

Napisano

Też to zauważyłem. Wchodzisz a oni zamiast dzień dobry krzyczą "rabat!".   ;]

To jest IMWHO kompletnie bez sensu. Sporo klientów, widząc chory cennik, nawet do salonu nie zajrzy.

Napisano

To jest IMWHO kompletnie bez sensu. Sporo klientów, widząc chory cennik, nawet do salonu nie zajrzy.

Z drugiej strony jest spora grupa klientów, którzy nie patrzą na cenę ale na to ile udało im się dostać rabatu.   :hehe:

Napisano

Z drugiej strony jest spora grupa klientów, którzy nie patrzą na cenę ale na to ile udało im się dostać rabatu.   :hehe:

To sa Ci co nie kupuja tylko dyskutuja na forach ;)

Napisano

To sa Ci co nie kupuja tylko dyskutuja na forach ;)

A to przepraszam.   ;]

Napisano

A 3008 wg testów - warty ceny - swietnie wykonany, podobno materiały jak w Audi. 

Ale dalej to tylko Pedziot. Spadek wartości przy tej cenie będzie gigantyczny

Napisano

Dokładnie tak. No sorry- przeciętny Kowalski najpierw zrobi rekonesans w internecie, gdzie dostanie samochód jakiego potrzebuje za najmniej. Jeżeli nie jest właścicielem Puga, który kieruje się sentymentem, to po takiej akcji nawet do salonu nie zajrzy, bo tam drogoooo.

Napisano

Dokładnie tak. No sorry- przeciętny Kowalski najpierw zrobi rekonesans w internecie, gdzie dostanie samochód jakiego potrzebuje za najmniej. Jeżeli nie jest właścicielem Puga, który kieruje się sentymentem, to po takiej akcji nawet do salonu nie zajrzy, bo tam drogoooo.

Nie uwierzyłbyś jak duża jest grupa klientów kupująca dane auto "bo ładny" i kierująca się do najbliższego salonu bez żadnego porównywania ofert.

Napisano

Nie uwierzyłbyś jak duża jest grupa klientów kupująca dane auto "bo ładny" i kierująca się do najbliższego salonu bez żadnego porównywania ofert.

Raczej nie moze byc duza, bo jakies 60-70% nowych aut w PL biora firmy ;)

Na uzytek prywatny to glownie sprzedaja sie auta z segmentow A-C.

Napisano

Raczej nie moze byc duza, bo jakies 60-70% nowych aut w PL biora firmy ;)

Na uzytek prywatny to glownie sprzedaja sie auta z segmentow A-C.

No tak, ale ten cennik nie jest dla firm przecież, więc firmy możemy odrzucić.

Napisano

no nie gadaj. kazdy robi rekonesans... na zasadzie:

1. weź własne przekonania wyniesione z 20 lat życia (czyli zazwyczaj: auta na F są be, VAG rulez w PL).

2. potwierdź to ze znajomymi (którzy zazwyczaj tworzą kółko wzajemnej "motoryzacyjnej" adoracji albo jak to w życiu i na AK - każdy swoje chwali

3. wtedy idz i wybierz to co ładne :)

Napisano

Nadal tak samo ciasny jak pierwsza generacja, zwłaszcza dla kierowcy. Brak sensownego silnika benzynowego i te ceny. 

Napisano

Tak tak - wiem, że tacy są i jest ich trochę :) Kilka lat temu pracowałem w środowisku totalnych motoryzacyjnych ignorantów. Dla nich najlepsze marki parę lat temu to były Kia, Hyundai, Fiat. Nie obchodziły ich marka, wyposażenie, awaryjność - tylko cena, a mając na uwadze to kryterium, inne marki był na straconej pozycji. Tak - to ludzie dla których luksusem w samochodzie była klima, a coś takiego jak sat-nav, szyberdach, skóra, sterowanie radiem w kierownicy były zbyteczne.

Napisano

Trudno się dziwić, że to kryterium było najważniejsze. No dobra, dziwić się można, ale ja też trochę ich rozumiem. Ja jeżdżę samochodem używanym, dwudziestoletnim, którego jestem czwartym właścicielem, więc dla mnie nówka Kia byłaby i tak skokiem jakościowym :D

Napisano

Bo dużo ludzi jest oderwanych od rzeczywiśtości - pensje niskie to dla ludzi takie rzeczy jak satnav czy skóra to zbytek.

Napisano

Szastają, szastają. Cenniki flotowe to rewelacja cenowa. ;]

mar00ha

Napisano
  • Autor

Szastają, szastają. Cenniki flotowe to rewelacja cenowa. ;]

mar00ha

Ile %? ;]

Edytowane przez Lexsensei

Napisano

Ile %? ;]

Pewnie -25%, Hyundai taki rabat daje.

Napisano

Na Boxera swego czasu 35% było do ugrania, w osobowych podejrzewam, że też jest to możliwe.

No tak, ale po co mi np. cała flota aut? :ganja:

Napisano

W Oplu chyba tez tyle idzie wyrwać?

Tego nie wiem, pewnie tak, hultaj ostro walczy o rynek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.