Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SX4 S-cross FL

Featured Replies

Napisano

Japończycy przeprowadzili facelifting S-Crossa. Stary udawał Qashqai'a ten nowy ... nie wiem co. Wygląda dość pokracznie. Chyba sobie strzelili w stopę tym projektem:

z20452452Q,Suzuki-SX4-S-Cross.jpg

Napisano

Nie wiem czemu skojarzyl mi sie z tym

98-03_Dodge_Durango.jpg

Edytowane przez Filipfm

Napisano

Ciezko powiedziec wyglada dziwnie, ale milosnicy turbo beda zachwyceni. 3 i 4 cylindry + turbo.

Napisano

Japończycy przeprowadzili facelifting S-Crossa. Stary udawał Qashqai'a ten nowy ... nie wiem co. Wygląda dość pokracznie. Chyba sobie strzelili w stopę tym projektem:

Stylizacja raczej pod Azje niz EU ;]

Wyglada jeszcze gorzej niz model przed FL...  Bedzie mozna wyrwac z solidnym rabatem na wyprzedazach rocznika.

Napisano
  • Popularny post

Stary udawał Qashqai'a ten nowy ... nie wiem co. Wygląda dość pokracznie.

Jak dla mnie niewiele potrzeba aby przypominał coś innego ;]

20 sekund w fotosklepie...

post-134402-0-31648800-1469705285_thumb.jpg

Napisano

attachicon.gifbmwscross.jpg

Haha, zupełnie na serio to wygląda jak rasowe BMW  ;]

Napisano
  • Autor

Wow, nowa x3ka ;)

Wysłane z Moto X Play

Napisano

Faktycznie strzał w stopę. Wersję przed liftem nawet myślałem żeby zakupić, ale z drugiej strony pomyślałem, że lepiej to zrobić po lifcie, kiedy co nieco poprawią / udoskonalą, a tu wyszła im jakaś pokraka.

Hmmm... no chyba, że przerobić ją na BMW jak zaproponował kolega. :hmm:

Napisano

Z pewnością live będzie mniej kontrowersyjny, ale liczy się co pod maską. A tu nie jest nudno:

Litrowa, 3-garczkowa "kosiarka" może być połączona z 4x4!!! Czy ktoś jeszcze ma cztery łapy pchane "z Matiza"? Mało tego. Można mieć ten mikro silnik i skrzynię A/T!!! :ok:

Można mieć też wersję POWER czyli 1.4 turbo 220 Nm.

Bardzo fajnie, że Suzuki idzie w technikę połączoną z "brzydactwem" ludowym. To są właśnie auta z charakterem...i kto by się spodziewał tego od marki "tani plastik, cienka blacha pewnie będzie szrot bardacha". :hehe:

Fajnie, że porzucili CVT dla klasycznej 6-ki A/T. :ok: 

Jestem na "tak". :)  

Napisano

Z pewnością live będzie mniej kontrowersyjny, ale liczy się co pod maską. A tu nie jest nudno:

Litrowa, 3-garczkowa "kosiarka" może być połączona z 4x4!!! Czy ktoś jeszcze ma cztery łapy pchane "z Matiza"? Mało tego. Można mieć ten mikro silnik i skrzynię A/T!!! :ok:

Można mieć też wersję POWER czyli 1.4 turbo 220 Nm.

Bardzo fajnie, że Suzuki idzie w technikę połączoną z "brzydactwem" ludowym. To są właśnie auta z charakterem...i kto by się spodziewał tego od marki "tani plastik, cienka blacha pewnie będzie szrot bardacha". :hehe:

Fajnie, że porzucili CVT dla klasycznej 6-ki A/T. :ok:

Jestem na "tak". :)  

Ja chyba tez pojde na zywo zobaczyc.

Napisano

Fajnie, że porzucili CVT dla klasycznej 6-ki A/T.

Ten kierunek było już widać w w przypadku Vitary - tam od razu pojawiły się "normalne" automaty, więc można się było spodziewać, że w bliźniaczym modelu przy okazji jakichś większych zmian również te skrzynie się znajdą. 

Napisano

attachicon.gifbmwscross.jpg

pozwoliłem  sobie  wrzucic  na  fb ;] 

Napisano

Ja chyba tez pojde na zywo zobaczyc.

Zawsze warto - to samo było z Nissanem i Pulsarem - doskonały samochód, nie wiem czemu nie ma tak dużo na ulicach jak choćby Almery było. To byłby mój tym na miejsko/podmiejski samochód.

Napisano

Zawsze warto - to samo było z Nissanem i Pulsarem - doskonały samochód, nie wiem czemu nie ma tak dużo na ulicach jak choćby Almery było. To byłby mój tym na miejsko/podmiejski samochód.

Pulsar nowy ma bardzo kiepski silnik na tle konkurencji bo nie ma wyboru. A takto to najwiekszy kompakt na rynku.

Napisano

Bo to auto jest kompletnie bez sensu... Wyglada jak poprzednia generacja kompaktow, do tego brak wersji kombi i zainteresowania flot.

Jedyny plus to ilosc miejsca w srodku, o ile to ma dla kogos znaczenie.

Napisano

Bo to auto jest kompletnie bez sensu...

Mnie się ono w miarę podobało - wnętrze jest dość przyjemne. Tyle, że są z nim dwa problemy:

1. wersja 1.6 nie występuje ze skrzynią xtronic - w sumie to nie do końca wiadomo, dlaczego; jeśli nie chce się mieć ręcznej skrzyni to zostaje tylko 1.2, co jest dość głupie. 

2. gwarancja Nissana.  ;]

Napisano

No i lipa silnik 1.0 zdycha powyzej 100 km/h V max 175 czyli w praktyce 160. Wole stare 1.6. Moze jakies wersje przed FL sie zostana jak hultaja oddam. 1.4T tylko 4x4 wiec cena bedzie absurdalna no i 4x4 mi niepotrzebne.

Edytowane przez wujekcybul

Napisano

Podobno to ma trafic w gusta EU klienta... Tak Suzuki mowi, bo u mnie Sie nie sprzedaje...

Silnikow nie slabych brak... Teraz to- Ech te wasze gusta [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Podobno to ma trafic w gusta EU klienta... Tak Suzuki mowi, bo u mnie Sie nie sprzedaje...

Silnikow nie slabych brak... Teraz to- Ech te wasze gusta [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dlaczego? Silnik 1.6 jest dobry ale 5b skrzynia biegow powoduje duzy halas przy predkosci 140km/h Teraz wsadzaja pierdziawke 1.0T znow z 5b skrzynia, ktora zdycha po przekroczeniu 100km/h. A 1.4T w koncu dobry silnik bedzie pewnie z 90k kosztowal. 

W takim razie ide kupic Kysz Kysz - jako potencjalny klient.

Napisano

Dlaczego? Silnik 1.6 jest dobry ale 5b skrzynia biegow powoduje duzy halas przy predkosci 140km/h Teraz wsadzaja pierdziawke 1.0T znow z 5b skrzynia, ktora zdycha po przekroczeniu 100km/h. A 1.4T w koncu dobry silnik bedzie pewnie z 90k kosztowal.

W takim razie ide kupic Kysz Kysz - jako potencjalny klient.

Skąd wiesz, że zdycha powyżej 100km/h?
Napisano

Pulsar nowy ma bardzo kiepski silnik na tle konkurencji bo nie ma wyboru. A takto to najwiekszy kompakt na rynku.

Ma kiepski silnik, bo nie ma wyboru? Masz jeden 115KM i drugi 190KM. Mam ten pierwszy i az tak kiepskim bym go nie nazwal. Co prawda widać w nim francuską myśl techniczną, ale w miarę mało pali, jeździe znośnie i jest cichy. Poza tym o spektakularnych błędach konstrukcyjnych w nim nie słychać, choć ma też m.in. pompę oleju o zmiennej wydajności. A i w odróżnieniu od najnowszego trendu ma 4. cylindry co naprawdę czuć.

Edytowane przez bartekm

Napisano

Ma kiepski silnik, bo nie ma wyboru? Masz jeden 115KM i drugi 190KM. Mam ten pierwszy i az tak kiepskim bym go nie nazwal. Co prawda widać w nim francuską myśl techniczną, ale w miarę mało pali, jeździe znośnie i jest cichy. Poza tym o spektakularnych błędach konstrukcyjnych w nim nie słychać, choć ma też m.in. pompę oleju o zmiennej wydajności. A i w odróżnieniu od najnowszego trendu ma 4. cylindry co naprawdę czuć.

Zobacz blizniaczy Megane a dwie wersje 115 i 130KM. Automat jest z wykastrowana moca. U konkurencji masz wiecej. Co nie zmienia faktu, ze na wyprzedazy rocznika kopletnie wyposazone auto na 17 calowych felgach kosztuje 66k prozno tego szukac u konkurencji.

Napisano

Skąd wiesz, że zdycha powyżej 100km/h?

Jezdzilem tym w baleno tu w wiekszym aucie bedzie jeszcze gorzej. Zwlaszcza areodynaicznie gorzej. Ide w srode sie przejechac na tych dniach otwartych to obadam na dupo hamowni. Szkoda, ze wyrzucili 1.6 z oferty.

Napisano

Jezdzilem tym w baleno tu w wiekszym aucie bedzie jeszcze gorzej. Zwlaszcza areodynaicznie gorzej. Ide w srode sie przejechac na tych dniach otwartych to obadam na dupo hamowni. Szkoda, ze wyrzucili 1.6 z oferty.

Są już Baleno 1.0 do testów? Musze się wybrać zobaczyć, jak jeździłem w czerwcu to żadnego boosterjeta nie było :hehe: