Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy segment B lub C AT no Pb

Featured Replies

Napisano

Bry, a właściwie dzień dobry! Po trzech latach nieobecności wypadałoby się znowu przywitać...

Moja młoda (ona narzuca główne kryteria), a ja wraz z nią poszukujemy samochodu do miasta. Ma być nowy z segmentu A, B, ewentualnie C. Silnik benzynowy minimum 100KM (turbo lub n/a - bez znaczenia), Automat (raczej pełnowartościowy niż skrzynia zrobotyzowana), hatchback 5 furtek. Z wypasów: klima auto (nie musi być dwustrefowa), radio (mile widziane DAB+) ze sterowaniem w kierownicy, bluetooth dobrze integrujący się z telefonem (połączenia głosowe, czytanie SMS, spotify, książka kontaktów), czujniki parkowania tył (fakultatywnie przód i/lub aktywna kamera cofania). Preferowane Fiat lub Kia - ASO jest u nas na wiosce i nie trzeba ganiać 50 km do LDZ na przegląd/serwis. Budżet na razie z gumy.

Z opisu wychodzi wyposażenie segmentu D w małej puszce czyli prawie niemożliwe, ale może komuś z was coś przyjdzie do głowy.

Napisano

Bry, a właściwie dzień dobry! Po trzech latach nieobecności wypadałoby się znowu przywitać...

Moja młoda (ona narzuca główne kryteria), a ja wraz z nią poszukujemy samochodu do miasta. Ma być nowy z segmentu A, B, ewentualnie C. Silnik benzynowy minimum 100KM (turbo lub n/a - bez znaczenia), Automat (raczej pełnowartościowy niż skrzynia zrobotyzowana), hatchback 5 furtek. Z wypasów: klima auto (nie musi być dwustrefowa), radio (mile widziane DAB+) ze sterowaniem w kierownicy, bluetooth dobrze integrujący się z telefonem (połączenia głosowe, czytanie SMS, spotify, książka kontaktów), czujniki parkowania tył (fakultatywnie przód i/lub aktywna kamera cofania). Preferowane Fiat lub Kia - ASO jest u nas na wiosce i nie trzeba ganiać 50 km do LDZ na przegląd/serwis. Budżet na razie z gumy.

Z opisu wychodzi wyposażenie segmentu D w małej puszce czyli prawie niemożliwe, ale może komuś z was coś przyjdzie do głowy.

Pug 2008 1.2 110KM z automatem?

Napisano

KIA VENGA automat 6 biegów, silnik 125 KM, 1,6 l. Jeden minus - sporo pali w mieście, ok. 10 l.

Edytowane przez Pentuer

Napisano
  • Autor

2008 mieliśmy przyjemność użytkować ok 500km. Niby fajnie, ale fotele niewygodne. Samochód nie wzbudził w nas szczególnych emocji.

Venga - nie jechałem, ale z Kia celowaliśmy w Rio. Auto bardziej zwarte, mniejsze i lepiej pasujące do miasta, gdzie będzie głównie użytkowane. Spalanie mnie nie przeraża - w założonej konfiguracji i w cyklu miejskim to musi palić.

Napisano

Renault Captur  :hmm:

Napisano

Skoda Rapid. Da się dobrze wyposażyć. Nawet Fabia jak duże auto nie potrzebne. 

Napisano

Jeżeli skrzynia CVT nie przeszkadza to Honda Jazz. Rozmiar klasy B, przestronność klasy C. Droga ale wyposażenie prawie kompletne, komplet gwiazdek w NCAP i powinna być bezawaryjna.

Napisano

Fabia 1.2 TSI DSG, ma nawet ACC.

Napisano
  • Autor

Renault Captur

Lejesz miód na serce    :piekna: nawet już wybrała setup kolorystyczny. Autem nie jechaliśmy, ale czy ta buda będzie miała sensowną dynamikę z takim napędem, bo ponad 10s do setki to trochę jednak muł.

Skoda Rapid. Da się dobrze wyposażyć. Nawet Fabia jak duże auto nie potrzebne. 

No sam nie wiem - zachowawcza stylistyka, mnie się ta marka kojarzy z nudą i januszami. Zobaczymy co powie :piekna: i konfigurator...

Skoro preferowane Fiat - no to Tipo ?

Już konfigurowaliśmy - na htb trzeba jeszcze poczekać, a sedan to nie to. Zobaczymy jaki będzie setup dla tej wersji - myślę, że jeśli tam zapakują t-jet 150KM to jest to silna propozycja.

Captur, kia Rio, Leon z wyprzedaży rocznika

Captur j.w.

Rio będziemy oglądać i jeździć w najbliższym czasie, konfigurator zaliczyliśmy i wydaje się być OK.

Leon - raczej wymiarami Ibiza, ale napędowo jednak Leon. Zobaczymy co rzeknie konfigurator.

Jeżeli skrzynia CVT nie przeszkadza to Honda Jazz. Rozmiar klasy B, przestronność klasy C. Droga ale wyposażenie prawie kompletne, komplet gwiazdek w NCAP i powinna być bezawaryjna.

Nie jestem do takiego napędu przekonany, ale zobaczymy czy jakiś salon w okolicy ma auto z CVT - jazda próbna prawdę powie.

Fabia 1.2 TSI DSG, ma nawet ACC.

j.w.

Edytowane przez zejk

Napisano

Capturem jeździ sie tak jak typowym francuzem. Mało precyzyjna skrzynia biegów, mało komunikatywny układ kierowczy, ale sam komfort jazdy całkiem ok. Jeździłem tce 90 km, ktire chodzi jak kosiarka i słabo jedzie. Autko może się podobać.

W zeszłym roku z wyprzedaży rocznika Leon były za ok 56 tys zł z silnikiem 1.2 tsi

Napisano

No sam nie wiem - zachowawcza stylistyka, mnie się ta marka kojarzy z nudą i januszami. Zobaczymy co powie :piekna: i konfigurator...

j.w.

Fabia może być na prawdę ładna. Może mieć fajną kolorystykę i dodatki. Na prawdę fajne auto.

Napisano

Capturem jeździ sie tak jak typowym francuzem. Mało precyzyjna skrzynia biegów, mało komunikatywny układ kierowczy, ale sam komfort jazdy całkiem ok. Jeździłem tce 90 km, ktire chodzi jak kosiarka i słabo jedzie. Autko może się podobać.

W zeszłym roku z wyprzedaży rocznika Leon były za ok 56 tys zł z silnikiem 1.2 tsi

W tym roku tez są. W Tej cenie tez Golf 7.

Albo bardziej wypasiona Ibiza ST

Napisano

Albo bardziej wypasiona Ibiza ST

Ibize ST to juz chyba wycofali z oferty...

Napisano

ale moment...w skodzie i seacie i innych volkswagenopodobnych automat to nie jest właśnie zrobotyzowany manual?

Napisano

ale moment...w skodzie i seacie i innych volkswagenopodobnych automat to nie jest właśnie zrobotyzowany manual?

DSG 7-biegowe... czyli w sumie zrobotyzowany manual, ale dobrze zrobotyzowany, że działa jak automat. Nijak nie przypomina to typowego zrobotyzowanego manuala, które można spotkać we francuskich.

Napisano

Zrobotyzowany manual na 2 sprzęgłach zmieniający biegi w czasie niższym od typowego kapelusznika?

Napisano

szczerze to tej szybkości nie kumam...mam clio 75KM z klasycznym automatem 3 biegowym...powolny...a i tak w mieście najczęściej jestem pierwszy spod świateł...

ale jestem w stanie zrozumieć, że 90% użytkowników autokącika ściga się ze wszystkimi przy każdym ruszaniu ;)

miałem okazje jechać w superbie dsg i naprawdę fajnie to jeździ, nie szarpie, szybko zmienia biegi...ale biorąc pod uwagę to, że jednak awaryjność a w zasadzie zużycie eksploatacyjne a w związku z tym koszty są wyższe niż przy klasycznym automacie a w codziennej jeździe ta szybkość nie jest tak potrzebna to osobiście wolę klasyczny i powolny automat :)

Napisano

Chyba tak - ale są jeszcze z wyprzedaży rocznika

Napisano

ST (kombi)  wycofano, bo sprzedawało się to bardzo słabo i chyba to samo będzie z SC, bo w niektórych krajach już nie można tego zamawiać. Wiosną 2017 wjedzie na rynek kompletnie nowa ibiza.

Napisano

Szukałem auta dla teściowej z podobnymi parametrami.

Tyle że u mnie jeszcze doszła wysokość auta - miało się łatwiej wsiadać.

Jedną z propozycji nad którymi się zastanawiałem to Vitara z 1.6 i skrzynią automatyczną.

Wyposażenie wystarczające. Klasyczny 6 biegowy automat.

W okolicy 70k pln do dostania nówka.

Wysłane z bulbutora z przyczłapami !

Napisano

DSG 7-biegowe... czyli w sumie zrobotyzowany manual, ale dobrze zrobotyzowany, że działa jak automat. Nijak nie przypomina to typowego zrobotyzowanego manuala, które można spotkać we francuskich.

Jest duża różnica pomiędzy skrzynią tzw ,,zrobotyzowaną'', a DSG. Te zrobotyzowane to zwykle zwyczajne skrzynie biegów z dokładką, która zmienia biegi i lubi się z czasem psuć, DSG to automat od podstaw zaprojektowany jako automat tyle, że inny niż stare.

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Odgrzewam, ponieważ nadszedł czas wyboru samochodu. Serdecznie dziękuję za wszystkie sugestie i rady 😁. Od ostatniego posta zmieniliśmy kryterium wielkości i wybieraliśmy tylko w segmencie B. Spróbuję wylistować samochody, które polecaliście, którymi jeździliśmy i które braliśmy pod uwagę. Tam gdzie podaję cenę - odnosi się ona do konfiguracji full bez skórzanych foteli

Fiat - Tipo okazało się zwyczajnie za duże. Po kontakcie z tym samochodem w salonie uznaliśmy, że szukamy wśród aut mniejszych. Pozostając przy Fiacie, do wyboru było jeszcze Punto, ale to samochód schodzący i nie spełniający kryterium mocy i AT. Podobno na koniec tego roku ma być następca, ale tyle czekać nie będziemy.

Kia - Rio dostaliśmy od dealera na weekend, mogliśmy więc wyrobić sobie opinię. Samochód jeździ zaskakująco dobrze jak na tą klasę, chyba nawet najlepiej z testowanych. Auto jest z każdej strony poprawne, proste i zrozumiałe, dobrze się prowadzi i ciężko mu cokolwiek zarzucić no może poza zastosowanymi materiałami. Wszystkie tworzywa są twarde, w samochodzie znajdują się 4 miękkie elementy: kanapa, dwa fotele i podłokietnik pomiędzy nimi. Z twardego plastiku są podłokietniki w drzwiach (sic!). Rozumiem, że to propozycja budżetowa, ale w aucie, które po doposażeniu, cennikowo kosztuje 75kpln (71kpln transakcyjnie) wygląda to słabo. Dodatkowo Kia oferuje w tym modelu tylko 4-ro biegowy automat, który kastruje dynamikę tego auta (13,9 s do setki).

Skoda - Rapid za duży, Fabia, jak pisałem wyżej, nie bo nie. Ogólnie Skoda - nie bo nie.

Honda - Jazz to spoko samochodzik, ale tak jak w Rio - dynamika na poziomie ponad 13 s do setki to jednak za słabo. Z tego względu nie było nawet testowane.

Renault - Captur za duży. Clio wydaje się OK, ale nie przypadło do gustu, zwłaszcza stylistyka wnętrza i deski. Była jazda próbna - auto trochę gumowe w porównaniu z Rio, ale w sumie miło się tym jechało. W rozważanej konfiguracji atutem jest silnik 4cyl 120KM i skrzynia dwusprzęgłowa. Cena 82kpln katalogowo i 76kpln przy kasie.

Seat - Ibiza nie podoba się, nie było jazdy próbnej.

Citroen - C3 to auto, które potrafi zrobić wrażenie wizualne i na prawdę może się podobać. Wnętrze nie odbiega designem od zewnętrza. Wszystko jest po prostu estetyczne i spójne. Na plus wygodne fotele i bez problemu znalazłem pozycję za kierownicą. Wrażenia z jazdy mam mieszane - auto jest niezwykle komfortowe, do tego stopnia że zachowuje się jak łódź pontonowa, miękko buja i faluje. Dość powiedzieć, że dziecko prawie usnęło po 10 minutach jazdy w mieście. Ta miękkość i gumiatość samochodu była jednocześnie dla mnie czymś nieznośnym - czułem się zupełnie odłączony od auta. Podsumowując - oczy by chciały, a rozum mówi "weź przestań". Wersja 110KM + 6b AT to cennikowo 82kpln, do zapłaty 77kpln.

Peugeot - 208 jest samochodem najlepiej wykonanym z tych, które oglądaliśmy. Bardzo pasuje mi mała kierownica i ogólnie wnętrze. Prowadzenie na plus, jeździ się tym autem równie dobrze jak Rio i dodatkowo dzięki tej małej kierownicy jest bardziej "gokartowo". Na plus można zapisać bogate wyposażenie opcjonalne jak choćby dwustrefowa klimatyzacja czy okno dachowe. Układ napędowy taki sam jak w C3. Cena z katalogu 86kpln, przy kasie 76kpln lub 3kpln mniej jeśli zostawimy stare auto w rozliczeniu.

Podsumowując - końcowy wybór jest trudny, bo ceny są zbliżone, a każdy z testowanych samochodów oferuje coś unikalnego na tle konkurentów. Najlepiej pasowałoby nam wykonanie, materiały i wypas 208, prowadzenie Rio, napęd z Clio w budzie C3 - Niedasie.

Na "małe punkty" wybierzemy chyba 208, ale jeszcze kilka dni musimy się przespać z tematem.

Napisano

Nowy Ignis...? Jak fiat ro moze 500x albo Renegade?

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Fili_P napisał:

Nowy Ignis...? Jak fiat ro moze 500x albo Renegade?

Suzuki konfigurowałem na stronie - nie spełnia kryterium mocy, a i dynamika niższa niż u konkurencji (12 s do 100km/h). Auto sympatycznie wygląda z przodu, lecz im bardziej obrócimy je tyłem, tym gorzej.

500x/Renegate są za duże.

Napisano

Co prawda inna koncepcja auta ale może Yaris Hybrid?

lub:

Baleno

Napisano
4 godziny temu, zejk napisał:

Suzuki konfigurowałem na

Nie Ignis! Trzeba poczekać na new Swift. 1.0 Boosterjet 111 KM 6AT. :oki:

Napisano
10 godzin temu, zejk napisał:

Podsumowując - końcowy wybór jest trudny, bo ceny są zbliżone, a każdy z testowanych samochodów oferuje coś unikalnego na tle konkurentów. Najlepiej pasowałoby nam wykonanie, materiały i wypas 208, prowadzenie Rio, napęd z Clio w budzie C3 - Niedasie.

Czyli macie tak jak ja. Najchętniej też bym chciał wnętrze z jednego auta, prowadzenie z innego, silnik z jeszcze innego ;]. Niestety przy ograniczonych budżetach trzeba iść na kompromisy.

Przy okazji, czytając Twoje porównanie i ceny, o których piszesz, polecam ten wątek tym, którzy się dziwią, że ktoś zapłacił za auto klasy B powyżej 60 tys. pln ;]

A jeśli chodzi o Rio to rozumiem, że testowaliście już ten nowy model?

Napisano
Suzuki konfigurowałem na stronie - nie spełnia kryterium mocy, a i ecz im bardziej obrócimy je tyłem, tym gorzej.

500x/Renegate są za duże.

A na Juka patrzyliscie.... Kontrowersyjny ale...

Napisano

A Cactusa patrzyłeś? Teraz chyba weszła opcja EAT6 zamiast tego pseudoautomatu. Chyba w ogóle PSA się wycofuje z niego.

Napisano

Zerknij na nową Astrę, nie wiem jak tam z automatem ale wypas i opcje silników na pewno będą. Co prawda to C, ale może warto większe w podobnej cenie ze wszystkim co chcesz.

Napisano

Ale on zrozumiałem chce auto typowo miejskie, moze jakis UP ? Tylko nie wiem kto lubi na zakrętach walić głowa w boczną szybę?

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Maciejkubi napisał:

Co prawda inna koncepcja auta ale może Yaris Hybrid?

Interesowałem się, ale to auto jest zwyczajnie brzydkie.

1 godzinę temu, Maciejkubi napisał:

lub:

Baleno

Na pewno plusem jest dostępność od ręki i cena. Minus taki, że do serwisu mam prawie 2h jazdy w jedną stronę :(

Godzinę temu, p i p p napisał:

Trzeba poczekać na new Swift. 1.0 Boosterjet 111 KM 6AT. :oki:

Znowu to czekanie - 3 tygodnie temu był w konfiguratorze tylko schodzący model. :piekna: już się niecierpliwi i mówi "Kup już wreszcie ten samochód i nie zawracaj gitary"

Jeździłem poprzednim modelem kilka lat temu i mile to wspominam.

Godzinę temu, maro_t napisał:

Czyli macie tak jak ja. Najchętniej też bym chciał wnętrze z jednego auta, prowadzenie z innego, silnik z jeszcze innego ;]. Niestety przy ograniczonych budżetach trzeba iść na kompromisy.

Na to wychodzi, że tu mamy wspólne doświadczenia. Budżet nie jest jakoś mocno ograniczony, ale kompromisy muszę zawierać - dotyczą raczej wyposażenia i osiągów. Porównując z wypasem Stilo Abarth, którego teraz mamy, trzeba na prawdę położyć duży worek monet za podobne "wypasy". W 12-letnim aucie mam czujniki parkowania, klima auto na 2 strefy (niedostępna w większości aut z segmentu B), nawiewem na tylną kanapę (brak w segmencie B), kolorową nawigację (trochę się przeterminowała ;P ), tempomat, AT z łopatkami i 170KM pod maską. Przesiadając się do nowego chciałbym mieć nie mniej komfortu niż w starym, ale w segmencie B niestety z czegoś zawsze muszę zrezygnować.

1 godzinę temu, maro_t napisał:

Przy okazji, czytając Twoje porównanie i ceny, o których piszesz, polecam ten wątek tym, którzy się dziwią, że ktoś zapłacił za auto klasy B powyżej 60 tys. pln ;]

Cena zależy od poziomu oczekiwań - ja mam jak się okazuje dosyć wysokie więc i cena jest odpowiednia. Największy problem ze zrozumieniem naszej postawy jest jednak inny - praktycznie wszyscy proponują samochody większe niż potrzebujemy i uważają, że większy = lepszy, co w naszym przypadku nie jest prawdą.

1 godzinę temu, maro_t napisał:

A jeśli chodzi o Rio to rozumiem, że testowaliście już ten nowy model?

Tak nowy, świeży, pachnący kontenerem.

Godzinę temu, senseikrk napisał:

Poczekaj na nową Ibizè oraz Swifta! :)

:piekna: nie chce już czekać.

Godzinę temu, Fili_P napisał:

A na Juka patrzyliscie.... Kontrowersyjny ale...

Za duży.

Godzinę temu, cesarz napisał:

A Cactusa patrzyłeś? Teraz chyba weszła opcja EAT6 zamiast tego pseudoautomatu. Chyba w ogóle PSA się wycofuje z niego.

Ten sam napęd jest w 208 i C3, Cactus za duży.

53 minuty temu, spad napisał:

Zerknij na nową Astrę, nie wiem jak tam z automatem ale wypas i opcje silników na pewno będą. Co prawda to C, ale może warto większe w podobnej cenie ze wszystkim co chcesz.

Za duży.

45 minut temu, Rado_ napisał:

Ale on zrozumiałem chce auto typowo miejskie, moze jakis UP ? Tylko nie wiem kto lubi na zakrętach walić głowa w boczną szybę?

UP i jego bliźniacy to jednak za małe samochody, tak samo jak C1 i pokrewne.

Napisano

Bierz 208 i nie kombinuj w takim razie:phi:

Ten 110 koni to fajny silnik - jeździłem akurat Cactusem z takim i sympatycznie sie odpychał

Napisano
4 minuty temu, zejk napisał:

Cena zależy od poziomu oczekiwań - ja mam jak się okazuje dosyć wysokie więc i cena jest odpowiednia. Największy problem ze zrozumieniem naszej postawy jest jednak inny - praktycznie wszyscy proponują samochody większe niż potrzebujemy i uważają, że większy = lepszy, co w naszym przypadku nie jest prawdą.

też tego nie rozumiem, ale taka postawa jest widoczna też na AK. Jak ludzie doradzają, to też często na zasadzie "bo za 5 tys. pln więcej można mieć już auto C zamiast B albo D zamiast C". Tylko co z tego? Mając jakieś swoje wymagania i oczekiwania często nie chcę większego samochodu i wielkość jest dla mnie wadą, a nie zaletą.

5 minut temu, zejk napisał:

Tak nowy, świeży, pachnący kontenerem.

czyli wygląda na to, że to nowe Rio to całkiem fajne auto. Ja mam ten schodzący model i największa jego wada dla mnie, to takie gumowo-podskakujące prowadzenie, a na drugim miejscu tandetne plastiki w środku. Jeśli, z tego co piszesz, poprawili prowadzenie, to została już tylko jedna wada: badziewne wnętrze ;]. Do tego auto jest ładniejsze. Gdyby tam jeszcze wsadzili jakiś fajny silniczek z turbo...

Napisano

SY Tivoli

Edytowane przez spad

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, spad napisał:

SY Tivoli

Za duży. SsangYonga widziałem ostatnio w salonie rok temu - nazwy nie pamiętam ale coś SUVowatego. Wsiadłem do środka, a tam plastiki jak w Tico, design typowo koreański i ogólne wrażenie wnętrza :no:

9 minut temu, maro_t napisał:

czyli wygląda na to, że to nowe Rio to całkiem fajne auto. Ja mam ten schodzący model i największa jego wada dla mnie, to takie gumowo-podskakujące prowadzenie, a na drugim miejscu tandetne plastiki w środku. Jeśli, z tego co piszesz, poprawili prowadzenie, to została już tylko jedna wada: badziewne wnętrze ;]. Do tego auto jest ładniejsze. Gdyby tam jeszcze wsadzili jakiś fajny silniczek z turbo...

Silnika turbo na razie ztcp ma nie być - jest 1.2 i 1.4 N/A plus jakieś crdi. Któryś dziennikarz motoryzacyjny płakał, że nie ma tam 1.0T. Wnętrze wygląda estetycznie i jest funkcjonalne tylko poraził mnie brak w sumie jakichś 0,05 m2 tkaniny z gąbką na drzwiach - oszczędność jak siusiak :facepalm:

18 minut temu, cesarz napisał:

Bierz 208 i nie kombinuj w takim razie:phi:

Tym się chyba zakończy.

Napisano

Czemu nie spojrzałeś na Corsę ? Moim zdaniem bezkonkurencyjne w segmencie B. Na drugim miejscu 208.

Napisano

Corsa E 1.4 6 biegowy automat do 70kpln może być na prawdę spoko wyposażona. :ok:

Napisano
  • Autor
40 minut temu, bergerac napisał:

Czemu nie spojrzałeś na Corsę ? Moim zdaniem bezkonkurencyjne w segmencie B. Na drugim miejscu 208.

21 minut temu, AstraC napisał:

Corsa E 1.4 6 biegowy automat do 70kpln może być na prawdę spoko wyposażona. :ok:

Nie spełnia kryterium mocy :no:

34 minuty temu, pakuu1 napisał:

A patrzyłeś może na ofertę MINI?

Brak 5 drzwi, poza tym dobrze wyposażona wersja to koszt 110kpln lub więcej, to samo jest z Audi A1. Niestety segment B premium jest poza moim zasięgiem finansowym.

Napisano
1 minutę temu, zejk napisał:

Nie spełnia kryterium mocy :no:

To fakt - znów zmienili że 1.4 ma 90KM, a nie 100KM. :sciana: 

Napisano
Teraz, AstraC napisał:

To fakt - znów zmienili że 1.4 ma 90KM, a nie 100KM. :sciana: 

90KM to chyba zwykly silnik 1,4NA, 100KM to bylo 1,4T wiec roznica moze byc nawet wieksza niz na papierze.

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

90KM to chyba zwykly silnik 1,4NA, 100KM to bylo 1,4T wiec roznica moze byc nawet wieksza niz na papierze.

Było A14XER 100KM NA jak pamiętam.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, senseikrk napisał:

Jaki brak 5 drzwi w Mini?! Za 70 tys można kupić roczne -dwuletnie Mini

Faktycznie, skonfigurowałem i niestety nie stać mnie - za cenę dopasionego Mini można mieć dwa samochody typu 208. Używane nie wchodzi w grę.

Napisano
  • Autor
46 minut temu, senseikrk napisał:

Używane MINI mają gwarancję (program używanych aut Mini)

Cieszę się, ale miało być nowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.