Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TATA Indica

Featured Replies

Napisano

To nie o to chodzi. Jak przyjeżdżały to pracownicy salonu składali elementy tapicerki. Żeby jakoś wyglądało. Naprawdę chciałbyś mieć takie auto?

Jak juz pisalem to samo gadali wszyscy o Daewoo. Wiec legendy mnie nie interesuja.

Co do checi posiadania, to jezeli moge sobie kupic male miejskie wozidelko, ktore ma5- 6 lat , kosztuje 5-9 tys zlotych, ma klime hamulce, kierownice i silnik, bezproblemowa mozliwosc zalozenia gazu, napewno nikt go nie spawal z dwuch bo sie nie oplaca,  to nawet bym sie nie zastanawial. Gdyby mi zdechl Lanos, to chetnie bym go zastapil taka Tata Vista i na pewno bylbym zadowolony.

Po co kupowac wynalazek?

Bo moze sie okazac, (a wszystko na to wskazuje), ze wynalazek dobrze jezdzi, wszystko ma co potrzeba, kosztuje malo i nie ma 20 lat, dzieki czemu blizej mu do nówki, niz zlomowiska. Niekazdy ma ochote jezdzic zardzewialym wyeksploatowanym 20 latkiem za te same pieniadze, byle tylko znaczek na klapie sie zgadzal.

Poza tym ta firma produkuje autobusy od tony lat, i chyba ma dobre wyniki finansowe skoro jeszcze nie upadla, a nawet stac ja na wykup Jaguara, Rovera i Land Rovera.

Takie niby niszowe marki z Indii a prosperuja dorze sprzedajac ponoc szajs? A Jaguary Volvo, Saaby i inne marki padaja jak muchy mimo tak szanowanych w Polsce produkowanych przez siebie perelek - ciekawe.

Ale spokojnie jeszcze Tata Wam przyklei znaczki Rovera (tak jak robil to w UK sprzedajac Indice jako CityRovera) to sie w Polsce kolejeczki do salonow ustawia. Podobnie jak zrobilo GM z Daewoo alias Chevrolet:)

Edytowane przez sebek1111

Napisano

Ma kratkę zamiast tylnej kanapy - to już wiemy, do czego była używana.

To tym bardziej, dobrze swiadczy o tym aucie, bo w firmie nikt by nie pozwolil sobie na trzymanie wiecznie popsutego grata, ktory sie do niczego nie nadaje.

Poza tym w dzisiejszych czasach dobrze chyba wiecie jak odbywa sie budowa aut. Nie ma znaczenia czy to Tata czy inna marka.

Wymyslili sobie ze chca auto wiec:

Jakas wloska firma wymysla karoseria

Fiat da silniki skrzynie zawieszenia

Jakas firma ogarnie elektryke kable liczniki pierdoly

Hamulce pewnie jakies TRW ATE Akebono jak w kazdym aucie.

Na koniec Tata da kase na linie montarzowa i zmontuja projekt z gotowych kompometow dostarczonych przez firmy zewnetrzne.

Tak to wyglada w dzisiejszych czasach, a wlasciwie zawsze tak wygladalo, bo i w starych autach widac na kazdym elemencie kto go wyprodukowal.

Napisano

też mysałem za loganem ale kobieta upoarła się na małe auto z duzym wnętrzem i bagażnikiem, nie wytłumaczysz że takie coś to tylko wersja kangoo itp dostawczaki 5osobowe

nie tylko, polecam Hone Jazz :ok:  poszukaj gdzies w twojej okolicy kto taka sprzedaje i obejrzyj żeby chociaż mieć porównanie :oki:

pozdr.

Napisano

Honda Jazz, Citroen C3 Picasso -> tak na szybko do sprawdzenia.

A Sandero nie może być?

Napisano

Wiec legendy mnie nie interesuja.

Wiesz - mam informacje od ludzi z salonu. Którzy tym handlowali i przestali. Pewnie dlatego że było tak świetne i się sprzedawało jak świeże bułeczki. W sumie to taki Range Rover tylko inny znaczek. Ale skoro to takie idealne auto to kup sobie nawet cztery - nie mój biznes.

Napisano

W sumie to taki Range Rover tylko inny znaczek.

Wiesz Rang Rover moglby nie istniec juz gdyby nie Tata.

Wiec wydaje mi sie, ze to Tata decyduje jak taki Rang Rover wyglada:) Jak beda chcieli to Vista moze stac sie Range Roverem. Albo Range Rover Vista. Proste, bo to ich marki i ich wlasnosc, a jak wiadomo, swoja wlasnościa można zarządzac dosć swobodnie.

A moze sie myle? Tata dał pieniazki i mowi budujcie sobie ja sie wtracac nie bede? W nosie mam wynik finansowy, niech bedzie luksus a ja bede dokladal do interesu, zeby wymagajacy Polak mogl kupic z doplata z mojej strony. Jak znowu zbankrutujecie to znowu doplace :)

Napisano

Jak proces projektowania i wdrażania do produkcji samochodu jest tak prosty jak opisałeś wyżej, to po co było kupować bankruta ?

Przecież Tata mógł w ten sposób wdrożyć produkcję SUVów i zalać rynek świetnymi i tanimi alternatywami dla Q7 i X6 ...

Napisano

Wiec wydaje mi sie, ze to Tata decyduje jak taki Rang Rover wyglada:) Jak beda chcieli to Vista moze stac sie Range Roverem. Albo Range Rover Vista. Proste, bo to ich marki i ich wlasnosc, a jak wiadomo, swoja wlasnościa można zarządzac dosć swobodnie.

A moze sie myle? Tata dał pieniazki i mowi budujcie sobie ja sie wtracac nie bede? W nosie mam wynik finansowy, niech bedzie luksus a ja bede dokladal do interesu, zeby wymagajacy Polak mogl kupic z doplata z mojej strony. Jak znowu zbankrutujecie to znowu doplace :)

No to Ci napisałem że Tata to taki Range Rover. Tylko z innym znaczkiem. Kup sobie ze cztery, przekleisz znaczek i sprzedasz z zyskiem. Interes jak złoto.

Napisano

Moge, [ciach]

OK, ale o ile mogę zrozumieć czekanie na części do jaguara, tak co jest w TATA takiego żeby ją mieć ?

nie lepiej dacia, clio, jakiś pug czy panda ?

może będą 2-3lata starsze, ale zaryzykuje że w takim clio będzie wygodniej i przytulniej 

sam mam vitarę 1gen która pomału staje się rodzynkiem i czasem był problem z kupnem np filtra powietrza 

problem polegał że nie było od ręki, a na drugi dzień ;)

ale do vitary używek jest od groma więc w razie czego też coś się znajdzie 

Napisano

No to Ci napisałem że Tata to taki Range Rover. Tylko z innym znaczkiem. Kup sobie ze cztery, przekleisz znaczek i sprzedasz z zyskiem. Interes jak złoto.

widać, że kolega napalił się na Tatę, jak koNik na kolejne 50-cio letnie Volvo, więc niech kupuje. Wszyscy mu odradzają, ale zawsze jest szansa, ze wszyscy się mylą. Święta idą, trzeba być dla ludzi dobrym, a jak autor wątku kupi to auto i uwolni kogoś od problemu sprzedaży niesprzedawalnego auta, to ten ktoś będzie miał szczęśliwe święta. :)

Napisano

widać, że kolega napalił się na Tatę, jak koNik na kolejne 50-cio letnie Volvo, więc niech kupuje. Wszyscy mu odradzają, ale zawsze jest szansa, ze wszyscy się mylą. Święta idą, trzeba być dla ludzi dobrym, a jak autor wątku kupi to auto i uwolni kogoś od problemu sprzedaży niesprzedawalnego auta, to ten ktoś będzie miał szczęśliwe święta. :)

Albo usiłuje sprzedać bo gada jak marketingowiec.

Napisano

Miałem espero - to było najlepsze DU.

A jakie inne DU miałeś, aby mieć prawo do porównań?

Fajny był do 5 lat, potem biodegradacja.

Kolega miał od nowości i w wieku 13 lat bryka trafiła na złom za 500 zł.

Napisano

Fajny był do 5 lat, potem biodegradacja.

Kolega miał od nowości i w wieku 13 lat bryka trafiła na złom za 500 zł.

Z takim stażem, a nie wiez, ze nawet najdziwniejsze z DU miał.

Napisano

To tym bardziej, dobrze swiadczy o tym aucie, bo w firmie nikt by nie pozwolil sobie na trzymanie wiecznie popsutego grata, ktory sie do niczego nie nadaje.

A jak się psuje, to trzymają, czy sprzedają?

Napisano

Leganzę, Aveo, Rezzo. Gdzieś w rodzinie się przewinęło Tico i Matiz.

Napisano

Z takim stażem, a nie wiez, ze nawet najdziwniejsze z DU miał.

Gdyby do dziś miał, to bym go uznał za autorytet,( albo męczennika.)

Napisano

Leganzę, Aveo, Rezzo. Gdzieś w rodzinie się przewinęło Tico i Matiz.

Czyli g. wiesz o espero. Nie miałeś żadnego modelu z generacji ekologicznej.

Ja miałem, znajomi mieli. I już nie mają, a każda z tych bryk od lat w hucie.

Napisano

Jak proces projektowania i wdrażania do produkcji samochodu jest tak prosty jak opisałeś wyżej, to po co było kupować bankruta ?

Przecież Tata mógł w ten sposób wdrożyć produkcję SUVów i zalać rynek świetnymi i tanimi alternatywami dla Q7 i X6 ...

Moze rowniez zarzadzac rozsadnie firma z rozpoznawalnym znaczkiem na calym swiecie, i dzieki temu sprzedawac drozej gotowy produkt, a produkowac czy zamawiac taniej podzespoly i materialy. To chyba logiczniejsza droga bo marza wieksza.

Napisano

w jaworznie masz byłego dealera, obecnie chyba jedyne w okolicy ASO Tata.

co do samego auta... nie wypowiem sie, nie miałem przyjemności

Napisano

OK, ale o ile mogę zrozumieć czekanie na części do jaguara, tak co jest w TATA takiego żeby ją mieć ?

https://www.tatamotor.com.pl/

Masz na drugi dzien. Nie ma problemu.

Co do Clio i Peugeota. Nie wiem czy lepiej czy nie czy tak samo. Tata na starcie jest nowszy i tanszy. Wiec jesli wytrzyma tyle samo to znaczy ze bedzie lepszy. Jesli pochlonie wiecej pieniedzy przy eksploacacji w okreslonym czasie, bedzie gorszy. Postawisz gruba kase na to, ze bedzie gorszy? Bo ja na pewno nie.

Napisano

A jak się psuje, to trzymają, czy sprzedają?

Jak osiaga wiek czy przebieg to najczesciej wymienia sie profilaktycznie. 220 tysi to bezpieczny czas na pozbycie sie auta firmowego. Nikt by go nie trzymal natomiast gdyby sie ciagle psul i uniemozliwial prace, ale skoro tyle przejechal w 6 lat to znaczy ze dlugich przestoi w warsztatach nie miewal. Przy tym przebiegu mozna domniemac, ze auto sluzylo dobrze i zostaje profilaktycznie zmienione przez wiek/przebieg/zakonczony leasing.

Napisano
  • Autor

Wracając do wątkui, obecnie na tapecie są dwa auta, sandero i właśnie tata, co do przedmówców jakoś faktycznie nie widać aby te auto stało po rowach czy serwisach, nawet alfa ma gorsza renome bo dowcipy sa o niej :) a wracajac do tematu, wynalazek czy nie, na poczatku smiali się z marku huawei a teraz to wiodąca firma po samsungu, tata przemawia cena, części fakt czasem coś trzeba pokopać ale tylko do pierwszego razu, zawsze prowadze rejestr napraw i nr katalogowe by na przyszłość nie szukać, obecnego rovera to same problemy z czesciami, jeden rocznik a rózne wersje i bądź mądry, dlatego chce to małe coś zmienić na wieksze.

Ktoś pytał o bagażnik, sandero ma większy o 100l a 20cm większe auto to nie różnica, decyzja i tak nie nalezy do mnie, kobieta sobie sama wybierze, dlatego piersze posty troli olewam, cięzko znaleźć kogoś kto ma auto i sie podzieli wrażeniami za to pseudospeców wielu.

Też miałem i mam daewoo, nexia to było ekonomiczne i nie do zdarcia auto ale rdze wpierniczało równo, obecnego DU też zmienie ale kombika wymienie na coś większego typu Espace. Auto ma byc małe by kobieta mogła wszedzie nim wjechać dlatego pytam o wrażenia użytkowe a nie legendy.

Fakt jakby Tata był tandetny to byu nie sprzedawali tego tyle a tu nawet częsci nie ma większego problemu. Przypuszczam że wiecej ich na drodze niż na złomie.

Napisano

Wiesz - mam informacje od ludzi z salonu. Którzy tym handlowali i przestali. Pewnie dlatego że było tak świetne i się sprzedawało jak świeże bułeczki. W sumie to taki Range Rover tylko inny znaczek. Ale skoro to takie idealne auto to kup sobie nawet cztery - nie mój biznes.

W Polsce nie bedzie sie sprzedawac, bo tu kazdy woli VW/Audi/Bmw od dziadka z Niemiec:) Wiec sprzedaz jest odrazu skazana na porazke.

Co do przeklejnia znaczkow, to nie bede komentowal bo za chwile sprowadzisz mnie do swojego poziomu.

Napisano

Serio myślisz że tata wytrzyma tyle samo co ocynkowany Peugeot czy Clio?

Kiedys na złomniku były zdjęcia trzy letniej Indici - przegnita w każdym możliwym miejscu.

Napisano

na poczatku smiali się z marku huawei a teraz to wiodąca firma po samsungu

Porównanie co najmniej słabe. H rynek podbija, a T z niego znika...

Napisano

Serio myślisz że tata wytrzyma tyle samo co ocynkowany Peugeot czy Clio?

Kiedys na złomniku były zdjęcia trzy letniej Indici - przegnita w każdym możliwym miejscu.

Akurat francuza latwo przezyc kazdym innym autem. Wiec tak wlasnie uwazam.

Czy tlumik i rdzawy nalot na zawieszeniu to kazde mozliwe miejsce, a portal pol zartem pol serio ma byc dla mnie wyrocznia?

Co do Getza, jest spoko, tylko ponad dwa razy starszy i biedniej wyposazony, nie widzisz roznicy?

Jakos Tata w testach wypada calkiem niezle:

http://www.motofakty.pl/artykul/testujemy-tata-indica-vista-nowe-auto-za-niecalych-28-tys-zl.html

http://www.auto-swiat.pl/nowe/tata-indica-vista-lepsza-niz-sie-spodziewasz/6kjfd

Napisano

Wracając do wątkui, obecnie na tapecie są dwa auta, sandero i właśnie tata, co do przedmówców jakoś faktycznie nie widać aby te auto stało po rowach czy serwisach, nawet alfa ma gorsza renome bo dowcipy sa o niej :) a wracajac do tematu, wynalazek czy nie, na poczatku smiali się z marku huawei a teraz to wiodąca firma po samsungu, tata przemawia cena, części fakt czasem coś trzeba pokopać ale tylko do pierwszego razu, zawsze prowadze rejestr napraw i nr katalogowe by na przyszłość nie szukać, obecnego rovera to same problemy z czesciami, jeden rocznik a rózne wersje i bądź mądry, dlatego chce to małe coś zmienić na wieksze.

Ktoś pytał o bagażnik, sandero ma większy o 100l a 20cm większe auto to nie różnica, decyzja i tak nie nalezy do mnie, kobieta sobie sama wybierze, dlatego piersze posty troli olewam, cięzko znaleźć kogoś kto ma auto i sie podzieli wrażeniami za to pseudospeców wielu.

Też miałem i mam daewoo, nexia to było ekonomiczne i nie do zdarcia auto ale rdze wpierniczało równo, obecnego DU też zmienie ale kombika wymienie na coś większego typu Espace. Auto ma byc małe by kobieta mogła wszedzie nim wjechać dlatego pytam o wrażenia użytkowe a nie legendy.

Fakt jakby Tata był tandetny to byu nie sprzedawali tego tyle a tu nawet częsci nie ma większego problemu. Przypuszczam że wiecej ich na drodze niż na złomie.

Nie stoją po rowach, bo udział w rynku mają w okolicy 0.0

Syrenki też nie stoją po rowach.

http://carmarket.com.pl/statystyki.php

Napisano

Akurat francuza latwo przezyc kazdym innym autem. Wiec tak wlasnie uwazam.

:facepalm: Szczególnie Clio 3.

Co do Getza, jest spoko, tylko ponad dwa razy starszy i biedniej wyposazony, nie widzisz roznicy?

Tak - to jest Kia czyli sprawdzone, a tamto to jest Tata rdzewiejąca egzotyka

Raz jechałem Tatą Safari - mysliwy na wiosce miał. To auto przypominało właścwościami jednymi Lublina. Jakoś dziwnie szybko się tego pozbył choć szczegółow nie znam. Ale że się przesiadł do starego Isuzu Trooper to nie wiem czy to dobrze świadczy :hehe:

Edytowane przez cesarz

Napisano

Dodam że to że Tata jest właścicielem Range Rovera to nie jest powód do pochwał - biorąc pod uwagę jak te auta się sypią mimo astronomicznych cen :)

Edytowane przez cesarz

Napisano

@@sebek1111

powielasz obiegową opinie, miałem lanosa 2000r i clio II 2000r. Możesz wierzyć bądź nie ale w Renówce zero rudej, niestety w lanosie w wieku 11 lat robiony był próg,

dach-podzyszbie/nadszybie/słupek "a", tylne nadkola i dół pokrywy silnika, a i tak 2 lata później znów ruda na niektórych elementach zaczęła wyłazić. O wymianie skorodowanych przewodów hamulcowych nie ma co wspominać :skromny:  O komforcie jazdy i dużo skuteczniejszych hamulcach nawet nie wspomnę.

Napisano

Nie powielam, brat jezdzil 206 prosto z salonu, tylna belka, cewka, wtryskiwacze, i masa innych w prawie nowym aucie, Citroen C5 2005 rok w rodzinie, zawieszenie co pol roku, zapieczone zaciski tylne co pol roku, reczny nigdy nie dziala, termostat po 200zl, dwumas, jakies czujniki w pompie wtryskowej, rozrusznik, czujniki parkowania, masa innnych.

Wczesniej 406 w rodzinie, tam to nawet nie wymieniam, to auto przez kilka lat co miesiac mialo powazne awarie, popsulo sie chyba wszystko. Picasso 2005 w rodzinie, jako tako, ceknacy wysprzeglik, sprzeglo pozniej do wymiany, cewka padnieta i masa innych. Problemy z cisnieniem oleju, problemy z ukladem chlodzenia.

Napisano

:facepalm: Szczególnie Clio 3.

Tak - to jest Kia czyli sprawdzone, a tamto to jest Tata rdzewiejąca egzotyka

Kia Getz buhahaha to nie nam moze to jakis nowy model

Zawsze widywalem Hyundaja Getza

Ciekawe ze w koncowce lat 90, wszysty znaFcy sprzedawali identyczne teksty jak ty na temat Hyundaja/Kia/Daewoo

Napisano

Nie powielam, brat jezdzil 206 prosto z salonu, tylna belka, cewka, wtryskiwacze, i masa innych w prawie nowym aucie, Citroen C5 2005 rok w rodzinie, zawieszenie co pol roku, zapieczone zaciski tylne co pol roku, reczny nigdy nie dziala, termostat po 200zl, dwumas, jakies czujniki w pompie wtryskowej, rozrusznik, czujniki parkowania, masa innnych.

Wczesniej 406 w rodzinie, tam to nawet nie wymieniam, to auto przez kilka lat co miesiac mialo powazne awarie, popsulo sie chyba wszystko. Picasso 2005 w rodzinie, jako tako, ceknacy wysprzeglik, sprzeglo pozniej do wymiany, cewka padnieta i masa innych. Problemy z cisnieniem oleju, problemy z ukladem chlodzenia.

Nie kupuj samochodu. Cokolwiek kupisz popsuje się. Pecha masz w genach.

Napisano

Nie kupuj samochodu. Cokolwiek kupisz popsuje się. Pecha masz w genach.

Ja francuza nie posiadalem i nie zamierzam. Wyjatek stanowilby jedynie zabytkowy Citroen DS, ma u mnie fory nawet jak sie bedzie psul na potege.

Ja nie nosze sie narazie z zadnym zakupem auta, 3 juz mam wystarczy. I sie nie chca zbytnio psuc. Moze jednak szczescie w genach? Moze zdrowy rozsadek poprostu?

Napisano

Jakos Tata w testach wypada calkiem niezle

Testy z 2011 roku, a filmik z 2010. W 2011 zakończyła się przygoda Taty w PL i od tego czasu można sobie te testy...

Napisano

Moze zdrowy rozsadek poprostu?

Wstrzymaj się więc z zakupem do czasu powrotu zdrowego rozsądku. :ok:

Edytowane przez maras77

Napisano

nie wiem co robiliście z 406, ale w rodzinie jest taki, sprowadzone, kupione w komisie z 240kkm na liczniku

dorobione kolejne 200kkm na taryfie i auto jeździ, z dziwnych usterek - wymiana ecu - 400zł

w domu jest jeszcze c1 i też tragedii nie ma

znajomi jeżdżą renówkami i mając 2laguny kupują kolejne "renie" - clio

Więc chyba nie ma takiej tragedii  :hmm:

to jest tak jak z tata z pierwszego posta, można kupić wyjeżdżone A3 albo dużo młodsze clio, ew jeszcze młodszą tata

Napisano

W Polsce nie bedzie sie sprzedawac, bo tu kazdy woli VW/Audi/Bmw od dziadka z Niemiec:) Wiec sprzedaz jest odrazu skazana na porazke.

To gdzie poza Indiami się sprzedaje. No - słuchamy. Bo mimo że w PL każdy woli VW/Audi/BMW toDacia sprzedaje się świetnie. Podobnie w całej EU. Teraz opowiedz o marce TATA.

Edytowane przez marcindzieg

Napisano

To gdzie poza Indiami się sprzedaje. No - słuchamy. Bo mimo że w PL każdy woli VW/Audi/BMW toDacia sprzedaje się świetnie. Podobnie w całej EU. Teraz opowiedz o marce TATA.

Zobacz ile jest salonów.

http://tata.auto.com.pl/dealerzy/index.php

Tutaj jest jeden z nich http://www.kdb.com.pl/index.html- jeszcze mają w ofercie nowe FSO. BTW - ciekawe na ile lat wprzód serwer i domenę opłacili?

Napisano

Podlaskie też nie istnieją.

Tyle, że problemem nie są części ani awaryjność tylko archaizm i brzydota.

Edytowane przez Joki

Napisano

Wstrzymaj się więc z zakupem do czasu powrotu zdrowego rozsądku. :ok:

Nie rozumiesz po polsku? JA NIE NOSZE SIE Z ZAMIAREM KUPNA JAKIEGOKOLWEK AUTA. Wiec zachowaj swoje bezczelne teksty dla siebie.

Napisano

Buhaha sam sobie poszukaj jesli to cie interesuje. Jak zatrudnisz sie jako nauczyciel to bedziesz w ten sposob mogl zadawac podopiecznym pytania, ale nie mnie kolego.

Napisano

Nie rozumiesz po polsku? JA NIE NOSZE SIE Z ZAMIAREM KUPNA JAKIEGOKOLWEK AUTA. Wiec zachowaj swoje bezczelne teksty dla siebie.

Mimo tego rada z poprzedniego posta nadal aktualna. :ok:

Napisano

Zobacz ile jest salonów.

http://tata.auto.com.pl/dealerzy/index.php

Tutaj jest jeden z nich http://www.kdb.com.pl/index.html- jeszcze mają w ofercie nowe FSO. BTW - ciekawe na ile lat wprzód serwer i domenę opłacili?

Filipowicz też jest. Mam go za oknem pracy i o marce już kilka lat nie słyszeli ;]

Napisano

Buhaha sam sobie poszukaj jesli to cie interesuje. Jak zatrudnisz sie jako nauczyciel to bedziesz w ten sposob mogl zadawac podopiecznym pytania, ale nie mnie kolego.

Ja nie muszę szukać bo wiem że nikt tego dziadostwa nie chce. To Ty udowadniasz jakie to świetne auto tylko ci głupi Polacy go nie chcą. To napisz kto to coś chce. Skończyły Ci się argumenty i zaczynasz personalnie? Ja wiem że ciężko to sprzedać ale skoro jest takie świetne to niech zostanie do końca swoich dni.

Napisano

Ja nie muszę szukać bo wiem że nikt tego dziadostwa nie chce. To Ty udowadniasz jakie to świetne auto tylko ci głupi Polacy go nie chcą. To napisz kto to coś chce. Skończyły Ci się argumenty i zaczynasz personalnie? Ja wiem że ciężko to sprzedać ale skoro jest takie świetne to niech zostanie do końca swoich dni.

Po co Wy jeszcze dyskutujecie? ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.