Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 3, na co zwrócić uwagę?

Featured Replies

Napisano

Wybieram się jutro na oględziny mazdy 3, 2.0, 120 kuni, z 2014.

Internet mówi, ze samochód w miarę dopracowany, więc dużej buby nie powinno być, ale na wszelki wypadek wole zapytać.

Na co spojrzeć bardziej dokładnie? przebieg 44 kkm, historia samochodu w miare pewna bo egzemplarz poleasingowy.

Napisano

... a na co zwracać uwagę przy 44kkm? Przy takim przebiegu nie powinno być jakichkolwiek oznak zużycia - praktycznie 100% fabryczne. Rozumiem że samochód będzie jeszcze na gwarancji?

Napisano
  • Autor

to jeszcze pytanie, jaka procentowo powinna by ć utrata wartości takiego samochodu?

Egzemplarz, który mnie interesuje od 2014 stracił około 20% i teraz zastanawiam się czy to efekt tego że ktoś przeszarżował z ceną czy mazdy tak mają.

Napisano

to jeszcze pytanie, jaka procentowo powinna by ć utrata wartości takiego samochodu?

Egzemplarz, który mnie interesuje od 2014 stracił około 20% i teraz zastanawiam się czy to efekt tego że ktoś przeszarżował z ceną czy mazdy tak mają.

3 letnie auto za 80% nowego?  8]

To juz lepiej isc i kupic nowke :ok:

Napisano
  • Autor

3 letnie auto za 80% nowego?  8]

To juz lepiej isc i kupic nowke :ok:

no właśnie też mi tu nie pasuje ten stosunek.

dlatego dopytuje czy mazdy może tak wartość trzymają

edyta

nówka z 2017 z porównywalnym wyposażeniem na stronie mazdy wychodzi 81500PLN, a 3 letnia używka z przebiegiem 44kkm kosztuje 65000 PLN.

Edytowane przez dus3

Napisano

edyta

nówka z 2017 z porównywalnym wyposażeniem na stronie mazdy wychodzi 81500PLN, a 3 letnia używka z przebiegiem 44kkm kosztuje 65000 PLN.

Nawet bym nie popatrzył na tą używkę. Wolałbym się zaczaić na jakieś egzemplarze dealerskie  :)

Napisano

edyta

Trzymaja cene czy nie, na moje oko to się  po prostu nie oplaca dla kupującego.

Rozumiem, ze nikomu 16500 piechota nie chodzi, ale wolalbym utraty wartości w 3 lata z nowego tyle zaliczyć niż oszczedzic kupując 3 latka.

Napisano
  • Autor

no właśnie powoli mi "zajaranie" zeszło i zacząłem myśleć logicznie i ni chu chu nie ma dla mnie sensu ten samochód.

teraz weszło kombinowanie nad nowym :)

ale dziękuję, że mnie otrzeźwiliście :)

edyta

no dobra, teraz się jeszcze od żony dowiedziałem, że ona od dawna mówiła, że się nie opłaca.

Jeszcze mi teraz przez ramie dogaduje. boszzzzzzzzzzz

Edytowane przez dus3

Napisano

63,5 do negocjacji, pewnie 60. Fakt nowy koło 90.

Napisano

Oba rejestrowane dopiero w 2015 r. i już sprzedają :hmm:

Ile takie cudo wyceniają ubezpieczyciele do AC? Mielibyśmy odniesienie do bardziej przyziemnej wyceny.

Tak czy siak, za chwilę zmieni się rok i auto będzie 3-letnie ;]

Napisano
  • Autor

Ile takie cudo wyceniają ubezpieczyciele do AC? Mielibyśmy odniesienie do bardziej przyziemnej wyceny.

Sprawdziłem i Allianz wycenił samochód na 52 tysiące, ale patrząc kilka tematów niżej to ubezpieczyciele zaniżają wartość.

Napisano

Przede wszystkim ZWRÓCIĆ UWAGĘ czy nie kradziona!

Napisano
  • Autor

Z masterlease-a raczej nie będzie kradziona.

Napisano

Przede wszystkim ZWRÓCIĆ UWAGĘ czy nie kradziona!

Widziales, kto to sprzedaje?  :facepalm:

Napisano
  • Autor

Widziales, kto to sprzedaje? :facepalm:

Spokojnie. Chcial dobrze, a mógł nie zauważyć kto sprzedaje, albo nie zna firmy.

Napisano

Jak ktos mieszka w okolicach Wawy to AC to bedzie abstakcja :phi: 

Napisano

Np. leasing pracowniczy. Sam zdawałem po roku nowego Kaszkaja. Na placu poleasingowych EFL stoi kilkadziesiąt rocznych Kaszkajów, Leonów, V40, Zafir z przebiegami poniżej 20 kkm, właśnie po leasingu pracowniczym. Opel, Renault i Skoda swoim pracownikom robi leasing na pół roku i sprzedaje dalej. Coraz więcej będzie takich aut na rynku bo coraz więcej firm wchodzi w takie rozwiązania na auta służbowe, pracownicze, etc.

Napisano
  • Autor

Żeby nie zakładać wątku nowego spytam tutaj.

Mamy kogoś pracującego w mazdzie? Chciałbym podpytać o rabaty i ich limity jakie mogą dać klientowi indywidualnemu kupującemu za gotówkę.

Napisano

... Na placu poleasingowych EFL stoi kilkadziesiąt rocznych Kaszkajów, Leonów, V40, Zafir z przebiegami poniżej 20 kkm, właśnie po leasingu pracowniczym.

Gdzie znajduje sie ten plac EFL?

Moze jakaś strona www?

Napisano

Żeby nie zakładać wątku nowego spytam tutaj.

Mamy kogoś pracującego w mazdzie? Chciałbym podpytać o rabaty i ich limity jakie mogą dać klientowi indywidualnemu kupującemu za gotówkę.

Kazdy nowy samochod wydawany jest za gotówkę.

Napisano

Np. leasing pracowniczy. Sam zdawałem po roku nowego Kaszkaja. Na placu poleasingowych EFL stoi kilkadziesiąt rocznych Kaszkajów, Leonów, V40, Zafir z przebiegami poniżej 20 kkm, właśnie po leasingu pracowniczym. Opel, Renault i Skoda swoim pracownikom robi leasing na pół roku i sprzedaje dalej. Coraz więcej będzie takich aut na rynku bo coraz więcej firm wchodzi w takie rozwiązania na auta służbowe, pracownicze, etc.

Tak kupiłem rocznego Fluence za 49 tys. w wersji która salonowo kosztowała wtedy 86 tys. 

Napisano

Tak kupiłem rocznego Fluence za 49 tys. w wersji która salonowo kosztowała wtedy 86 tys. 

Ja roczna Lagunę z 15tkm za 65.500, która kosztowała cennikowo 125.000.

Napisano

Serio?

Te "najnowsze" też gniją ?

Mam czarną 2013 kupioną nową w 14 , metalik . Tylna klapa już ma bąble rdzy.   :(

Reklamuję to od sierpnia tego roku i jeden dealer nie był w stanie doprowadzić do naprawy ,a drugi dealer drugi miesiąc nie potrafi udostępnić mi zastępczego auta.

To pierwsza i ostatnia Mazda jaką kupiłem.

Nie miałem czasu się tym zająć ale po weekendzie złożę oficjalną skargę. 

Napisano

Mam czarną 2013 kupioną nową w 14 , metalik . Tylna klapa już ma bąble rdzy.   :(

Czy przypadkiem nie masz "edycji specjalnej" made in "mechiko"?

Napisano

Czy przypadkiem nie masz "edycji specjalnej" made in "mechiko"?

Skoro rocznik 2013 to chyba nie.

Z kolei po roku/a może od roku 2014 to chyba wszystkie mazdy 3 "prawostronne" są z Meksyku, przynajmniej tak piszą tutaj 8]  http://autoflesz.com/nowosci/4679-mazda-rozpoczyna-produkcję-w-meksyku-produkcja-na-rynek-europejski-z-fabryki-w-salamance.html

Napisano

Kolega przesiadł sie po 3 latach z mazdy 3 do nowej astry.

W mazdzie przez 3 lata padły chłodnice (klimy i silnika), coś w skrzyni biegów (wodziki bodaj) + wyszła rdza na klapie przedniej i na nadkolach.

Napisano

Kolega przesiadł sie po 3 latach z mazdy 3 do nowej astry.

W mazdzie przez 3 lata padły chłodnice (klimy i silnika), coś w skrzyni biegów (wodziki bodaj) + wyszła rdza na klapie przedniej i na nadkolach.

Moja mechanicznie jest bez zarzutu. Rdza atakuje tylko tylną klapę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.