Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Hyundai i30

Featured Replies

Napisano

Bawiłem się nowym i30...

ale to jest brzydkie :(

Hyundai sie cofa, a nowe i30 nie wnosi nic nowego, kopiują konkurencje, jakościowo (materiały, spasowanie) odstaje od astry, nie wspominajac o golfie czy civicu.

Jeśli nie zawojują ceną, a pewnie nie zawojują to sprzedaż będzie słaba  :(

2017-Hyundai-i30.jpg

Hyundai-i30-2017-wnetrze.jpg

Napisano

Bawiłem się nowym i30...

ale to jest brzydkie :(

Hyundai sie cofa, a nowe i30 nie wnosi nic nowego, kopiują konkurencje, jakościowo (materiały, spasowanie) odstaje od astry, nie wspominajac o golfie czy civicu.

Jeśli nie zawojują ceną, a pewnie nie zawojują to sprzedaż będzie słaba :(

2017-Hyundai-i30.jpg

Sprzedaż w EU będzie i może słaba ale Asia-Pacific nadrobi. [emoji848] w dobrym miesiącu - cena ze wszystkimi incentives poniżej $20k wyjazdem na ulice potrafią wypchać 6k sztuk... i to tylko u mnie...wygląd nie ma znaczenia, wrzucisz 5 lat gwarancji od zderzaka do zderzaka, 1.8l silnik 4 cyl bez turbo - 5 lat gwarancji od zderzaka do zderzaka i lud wyjeżdża [emoji594]

fb4f5cc845a8bcc1dce932ec82f0a56c.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Jeśli nie zawojują ceną, a pewnie nie zawojują to sprzedaż będzie słaba   :(

2017-Hyundai-i30.jpg

cenowo u nas to oni chyba już dawno nie są konkurencyjni

Napisano

cenowo u nas to oni chyba już dawno nie są konkurencyjni

Ano nie sa...

Do tego tak podstawowe rzeczy jak skorzana kierownica, alufelgi czy tempomat pojawiaje sie dopiero w wyzszych wersjach, ktore kosztuja absurdalne pieniadze. Silnikow wartych uwagi tez brak, wiec nie wiem kto to kupuje.

Napisano

Ano nie sa...

Do tego tak podstawowe rzeczy jak skorzana kierownica, alufelgi czy tempomat pojawiaje sie dopiero w wyzszych wersjach, ktore kosztuja absurdalne pieniadze. Silnikow wartych uwagi tez brak, wiec nie wiem kto to kupuje.

Generalnie fajne silniki ma chyba tylko VW i BMW

Napisano

Ano nie sa...

Kupują ludzie, którzy potrzebują fajnego samochodu a nie znaczka na masce  :phi: . Porównaj sobie jakość wykonania takiego Cee'da z Astrą, Goflem czy Focusem  :ok: , o Megance czy C4 nie wspomnę  :hehe: . Nie wiem jak jest w i30, ale pewnie podobnie bo to "bliźniaki", a ja nie lubię niebieskiego podświetlenia kokpitu  :phi: . Nowy Cee'd w niczym nie odstaje od BMW 3 czy Audi 3/4. Silniki masz 100 koni, 120, 135 i 200 - brakuje 156?  :hehe:  :facepalm:

Napisano

Ano nie sa...

Floty bo maja dobre ceny i ten diesel 90KM jest wypychany na peczki tego sprzedaja. Zeby to porownac np z Astra to jest daleko w tyle. Mamy 1.2T i 1.4T ten 1.4 to bedzie grubo ponad 70k kosztowal wiec idziesz do konkurencji. Hyundai globalnia Azja nadrabia ale ubiegly rok zakonczyl mniejsza sprzedaza od poprzedniego wiec szalu nie ma.

Napisano

Kupują ludzie, którzy potrzebują fajnego samochodu a nie znaczka na masce  :phi: . Porównaj sobie jakość wykonania takiego Cee'da z Astrą, Goflem czy Focusem  :ok: , o Megance czy C4 nie wspomnę  :hehe: . Nie wiem jak jest w i30, ale pewnie podobnie bo to "bliźniaki", a ja nie lubię niebieskiego podświetlenia kokpitu  :phi: . Nowy Cee'd w niczym nie odstaje od BMW 3 czy Audi 3/4. Silniki masz 100 koni, 120, 135 i 200 - brakuje 156?  :hehe:  :facepalm:

Ja wiem, ze Twoj ceed jest najlepszy na swiecie ale porzadnie wyposazony hultaj 135KM 1.6 jest drozszy od 1.4T astry kto to kupi? To samo z ceedem ten 1.2 to jest jakas abstrakcja cenowa.

Napisano

HYUNDAI/KIA oferują jeszcze jako jedni z ostatnich zwykłe 1.4 MPI w kompakcie, które jest kuszące dla wielu przestraszonych awaryjnością TSI i podobnych.

Napisano

Jak zobaczyłem zdjęcie przodu to pierwsze co mi przyszło do głowy, że to jakieś Volvo

Wysłane za pomocą mTalk

Napisano

HYUNDAI/KIA oferują jeszcze jako jedni z ostatnich zwykłe 1.4 MPI w kompakcie, które jest kuszące dla wielu przestraszonych awaryjnością TSI i podobnych.

A jeżdżą tak samo jak nie lepiej i spalają tak samo jak nie mniej  :ok:  :hehe: .

Napisano

1,6 crdi 110 pali tyle samo co 1.4 tsi 150.

Napisano
  • Autor

8]

co za bajki opowiadasz?

ceed pod wzgledem jakosci wnętrza odstaje zdecydowanie od astry, golfa, civica, to poziom może megane

i bawiłem się ceedem gt, w najlepszej wersji wyposażenia (ojczulek ma)   :skromny:

a tym nie odstawaniem od bmw 3 czy audi a4 to już poleciałeś fantazją   ;l

Edytowane przez SzefSzefow

Napisano
  • Autor

Generalnie fajne silniki ma chyba tylko VW i BMW

Tak, szczególnie słynne TSI w przypadku VW i 2.0d w przypadku BMW   ;l

Napisano

A osiagi ma dwa razy gorsze.

Napisano

Kupują ludzie, którzy potrzebują fajnego samochodu a nie znaczka na masce :phi: . Porównaj sobie jakość wykonania takiego Cee'da z Astrą, Goflem czy Focusem :ok: , o Megance czy C4 nie wspomnę :hehe: . Nie wiem jak jest w i30, ale pewnie podobnie bo to "bliźniaki", a ja nie lubię niebieskiego podświetlenia kokpitu :phi: . Nowy Cee'd w niczym nie odstaje od BMW 3 czy Audi 3/4. Silniki masz 100 koni, 120, 135 i 200 - brakuje 156? :hehe::facepalm: .

Kolega chyba jeszcze mocno wczorajszy? ;]

Napisano

A osiagi ma dwa razy gorsze.

Wrażenia za kierownicy gorsze niż w Astrze H 4d 1.7cdti i spalanie o 1,5l wyższe, ale może to dlatego że na dotarciu i ma dpf.

Napisano

Wrażenia za kierownicy gorsze niż w Astrze H 4d 1.7cdti i spalanie o 1,5l wyższe, ale może to dlatego że na dotarciu i ma dpf.

1.4 tsi 150, jak dla mnie, jeździ świetnie. W audi Q2 z tym silnikiem przeszkadzało mi to, że bardzo łatwo traci trakcję przy ruszaniu.

Napisano

Nowy Cee'd w niczym nie odstaje od BMW 3 czy Audi 3/4

A dlaczego tylko BMW3? Ja bym powiedział że Cee'd to odpowiednik co najmniej BMW7. A Audi tworząc S8 wzorowało się na Twoim Clio :ok:

Napisano

A jeżdżą tak samo jak nie lepiej i spalają tak samo jak nie mniej  :ok:  :hehe: .

.. jechałeś oboma>? Bo ja tak i nie wiesz o czym piszesz...

..przy 150km/h już nie, z wyraźną przewagą diesla

Napisano

.. jechałeś oboma>? Bo ja tak i nie wiesz o czym piszesz...

..przy 150km/h już nie, z wyraźną przewagą diesla

Średnie spalanie mam 7l w jednym i drugim.

Napisano

Tak, szczególnie słynne TSI w przypadku VW i 2.0d w przypadku BMW   ;l

użytkuję czasami dwie  BMW F.. 2.0 d które mają nalatane grubo ponad 150 tyś i nigdy żadnego problemu nie miały.

Napisano

Ano nie sa...

z mojego doświadczenie wynika, że koreańce jednak są konkurencyjne cenowo. Jeżeli nie potrzebujesz super wyposażenia i osiągów, to są to samochody o bardzo dobrym stosunku ceny do tego co otrzymujesz. Przykłady:

- tata kupił w 2012 roku I30 1.6 benzyna 120KM za równe 60 tys. pln. Wersja średnia, bez żadnych wodotrysków. Każdy inny kompakt wychodził w zasadzie drożej. Pamiętam że rozważał jeszcze C4, które wychodziło minimalnie taniej. A wszystko niemieckie czy japońskie znacznie drożej

- znajomi kupili 2 lata temu Ceeda 1.6 GDI 135KM w wersji prawie wszystkomającej za 63 tys. Fakt, że ze zniżką dla grup zawodowych i po długich negocjacjach, ale cena jest bardzo bardzo przyzwoita, jak za taki samochód.

- ja kupiłem 2 lata temu Rio za 47 tys.: wersja środkowa, silnik 1.4 109 KM. Za Fabię porównywalną musiałbym wyłożyć 55, za Fiestę 51, nie sprawdzałem francuzów.

Napisano
  • Autor

użytkuję czasami dwie  BMW F.. 2.0 d które mają nalatane grubo ponad 150 tyś i nigdy żadnego problemu nie miały.

moj braciszek ma passata z 1.4tsi i przebiegiem 20tyś km i też problemu jeszcze nie miał... a nie, miał, ale nie z rozrządem.

dobrze wiesz, że są silniki w obu tych markach, które są wadliwe, więc co jak co, ale stwierdzenie, które uzyłeś jest zdecydowanie fałszywe :)

Napisano

moj braciszek ma passata z 1.4tsi i przebiegiem 20tyś km i też problemu jeszcze nie miał... a nie, miał, ale nie z rozrządem.

dobrze wiesz, że są silniki w obu tych markach, które są wadliwe, więc co jak co, ale stwierdzenie, które uzyłeś jest zdecydowanie fałszywe :)

było e60 2.0d teraz są Fy z 2.0d i problemu NIE MA !

Napisano
  • Autor

Łał i o czym to swiadczy?

że świat i użytkownicy kłamią?   :hmm:

Napisano

Jest

Miesiąc temu 4 letnie, 80kkm nalotu, łańcuch

U kolegi w f10 też był wymieniany ale w porę na szczęście

Edytowane przez arthefi

Napisano

I30 jest klase gorszy pod względem wykonczenia od nowe Meganki czy nawet wiekowego C4.

Co do cen, nowy i30 w wersji Run z silnikiem 1.4 100 konii kosztuje 62.900.

Za 64.000 można kupić lepiej wyposażoną, lepiej wykończoną Astre z silnikiem 1.4 Turbo 125 koni...

Edytowane przez cesarz

Napisano

I30 jest klase gorszy pod względem wykonczenia od nowe Meganki czy nawet wiekowego C4.

Co do cen, nowy i30 w wersji Run z silnikiem 1.4 100 konii kosztuje 62.900.

Za 64.000 można kupić lepiej wyposażoną, lepiej wykończoną Astre z silnikiem 1.4 Turbo 125 koni...

kolega pokaże mi taką :hmm:

Napisano

kolega pokaże mi taką :hmm:

Se wpisz na oto toto. Czy gratce. Pierwsza z brzegu ale na firm =e zakladam, ze 2k trzeba dorzucic. To i tak nic silnik bije to koreanskie cos o lata swietlne. Prowadzenie oraz wyposazeniem tez jest lepsza.https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-5-dr-enjoy-b14xfl-125-km-mt6-okazja-dostepny-od-reki-ID6yFRIh.html#cc0873b331 W tej samej cenie jest gold TSI 110KM wiec trzeba miec kuku na muniu zeby kupic i30.

Napisano

Se wpisz na oto toto. Czy gratce. Pierwsza z brzegu ale na firm =e zakladam, ze 2k trzeba dorzucic. To i tak nic silnik bije to koreanskie cos o lata swietlne. Prowadzenie oraz wyposazeniem tez jest lepsza.https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-5-dr-enjoy-b14xfl-125-km-mt6-okazja-dostepny-od-reki-ID6yFRIh.html#cc0873b331 W tej samej cenie jest gold TSI 110KM wiec trzeba miec kuku na muniu zeby kupic i30.

ale ja nie chce na firmę :no: nie jestem sędziom, policjantem, księdzem, wojskowym, itd., ja zwykły chłopek chce takie ogłoszenie Astre 1.4 125 KM za 64 tys zł :ok:

Napisano
  • Autor

Jest

Miesiąc temu 4 letnie, 80kkm nalotu, łańcuch

U kolegi w f10 też był wymieniany ale w porę na szczęście

Mantoon pisze, ze nie ma to nie ma, jezdzi czasem takimi dwoma i nie ma   :phi:

Napisano

ale ja nie chce na firmę :no: nie jestem sędziom, policjantem, księdzem, wojskowym, itd., ja zwykły chłopek chce takie ogłoszenie Astre 1.4 125 KM za 64 tys zł :ok:

Dlatego mowie poszukaj, podzwon.

Napisano

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-nowy-enjoy-1-4-t-125km-pakiet-biznes-od-reki-dealer-opel-ID6yGYCf.html#f60e46d54a

Dodam ze c4 1.2 110 kuni fajnie wyposazone mozna wyrwac za mniej niz 60k - demowke nawet za 55k

Napisano

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-nowy-enjoy-1-4-t-125km-pakiet-biznes-od-reki-dealer-opel-ID6yGYCf.html#f60e46d54a

Dodam ze c4 1.2 110 kuni fajnie wyposazone mozna wyrwac za mniej niz 60k - demowke nawet za 55k

Wiec sie pytam gdzie jest sens kupic kile czy hyundaja? Tyle co ta astra kosztowal moj i20 :hehe: Nie wiem za  ile go kupil Masterlease mysle ze sporo taniej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.