Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

65k pln dla rodziny 2+2

Featured Replies

Napisano

Zonie marzy sie xc60, ale posluchalem o problemach od 2 wlascicieli 2.4d i raczej go nie chce.

Jest jeszcze opcja xc60 2.0d bo krajowa benzyne znalezc w tym budzecie jest niemożliwe.

W obecnym Mondku 1.6 125hp brakuje mocy i kultury pracy.

Doradzcie cos proszę

Napisano

Pytanie czego szukasz. XC60 lub coś pokrewnego? Przy tej kasie nie pchałbym się w samochód z przebiegiem 200kkm. Wiem...nie przebieg się liczy tylko stan :) Z tego typu masz albo Captivę, będzie nowsza albo CRV. 

Napisano

Może S-Max 2.0 EB :)

Napisano

Ja z takim dylematem kupiłem właśnie S-max'a  :hehe: Volvo za małe było, spalanie za duże no i problematyczny automat. 

Napisano

Zonie marzy sie xc60, ale posluchalem o problemach od 2 wlascicieli 2.4d i raczej go nie chce.

Jest jeszcze opcja xc60 2.0d bo krajowa benzyne znalezc w tym budzecie jest niemożliwe.

Doradzcie cos proszę

SuperB

Napisano

Premium, koszty serwisu też będą premium góra papiera.

Napisano

le posluchalem o problemach od 2 wlascicieli 2.4d i

Pomijajac że nie kupiłbym xc60 - to czego chciec od tego silnika? no poza tym ze nie jest zbyt oszczedny ;)

Napisano

Doradzcie cos proszę

Zafira C tourer?

post-149052-0-40364600-1484170044_thumb.jpg

Napisano

I w zwiazku z tym rozwazasz 4-cyl diesle?  ;l

Ja bym 65kPLN na uzywke nie wywalil, wolalbym skredytowac te 15-20kPLN wiecej i kupic np nowa Astre Kombi.

Napisano

Ja bym 65kPLN na uzywke nie wywalil, wolalbym skredytowac te 15-20kPLN wiecej i kupic np nowa Astre Kombi.

spokojnie za 65 kzl kupi 1.4 kombi turbo 125 koni enjoy + pakiet biznes

Napisano

spokojnie za 65 kzl kupi 1.4 kombi turbo 125 koni enjoy + pakiet biznes

Tiaaaaaa, znajdzi mi takie :hehe:

Za 68kPLN sa z wyprzedazy rocznika htb...

Napisano

Z jakim silnikiem?

Ja mam 2.0 tdi 140 km

Spokojnie sobie daje rade z tym autem ...

Napisano
  • Autor

Ja mam 2.0 tdi 140 km

Spokojnie sobie daje rade z tym autem ...

Jezdzisz w mieście? Chodzi mi o to czy trapia Cie bolaczki wspolczesnego diesla?
Napisano

Doradzcie cos proszę

To se weź mondka 2.5 ;]

Jakbym mial rodzine 2+2 to bym s-maxem jezdzil.

Xc60 nie jest za duzy

Napisano
  • Autor

Znajdz mi mondka 2.5 albo Smaxa w miarę świeżego to chetnie kupię

Napisano

Znajdz mi mondka 2.5 albo Smaxa w miarę świeżego to chetnie kupię

Max wypas titanium (radar) dyszel czarne kombi 13r z pełną książka ASO forda ??

Edytowane przez arthefi

Napisano
  • Autor

Bardzo chetnie
Napisano

A ten silnik nie byl przypadkiem montowany jedynie do liftu w Miondeo?

Pozniej juz dawali 2.0T o ile dobrze kojarze :nie_wiem:

Napisano
  • Autor

No właśnie też tak kojarzę, a 2.0t to już bezpośredni wtrysk i nie bardzo da się zagazować a chyba lubi wypić

Napisano

Po lifcie najmocniejszy były 2.0 EB 240 kucy.

Napisano

Mój typ Zafira C lub S-Max. :ok: Jak kogoś brzydota nie odstrasza to może Grand C-Max? Parę groszy więcej to i nowy będzie.

Napisano

U Forda wszytsko jest możliwe. Niestety w wersjach benzynowych oszczędzają na wygłuszeniu, przez co paradoksalnie głośniejsze diesle wewnątrz auta mniej słychać niż benzyniaki.

Napisano

Może S-Max 2.0 EB :)

Dokładnie, polecam.  :oki:

Napisano

2.4D w Volvo ma 5cyl ;) , choć kultura pracy typowa dla diesla :P

Napisano

2.4D w Volvo ma 5cyl ;) , choć kultura pracy typowa dla diesla :P

Ale autor nie rozwaza 2.4D tylko 2.0D,a ten to chyba jest z PSA w Volvo?

Napisano
  • Autor

ok, diesle odrzucam, nie mam czasu ani nerwów użerać się z ich problemami a auto będzie dużo jeździło po mieście.

Kompakty odpadają, bo po Mondeo nie chcę ciasnoty w aucie.

Napisano

No właśnie też tak kojarzę, a 2.0t to już bezpośredni wtrysk i nie bardzo da się zagazować a chyba lubi wypić

To zostaje import z USA i Fusion z 2,5, ostatnio pełno tego się narobiło.

Napisano

ok, diesle odrzucam, nie mam czasu ani nerwów użerać się z ich problemami a auto będzie dużo jeździło po mieście.

Kompakty odpadają, bo po Mondeo nie chcę ciasnoty w aucie.

czemu nie freemont?

Napisano

Jezdzisz w mieście? Chodzi mi o to czy trapia Cie bolaczki wspolczesnego diesla?

mam go dopiero 2 miesiące ...

wczesniej miałem x-traila w dielsu

oba auta z DPF

nie ma problemów ...

ino oba kupowałem jako używane i poleasingowe ...

Napisano

Doradzcie cos proszę

Dołożyć 10 tys zł i kupić mondeo mk5 1.5 ecoboost lub 2.0 150 tdci. Sporo tego na otomoto.

Napisano

U Forda wszytsko jest możliwe. Niestety w wersjach benzynowych oszczędzają na wygłuszeniu, przez co paradoksalnie głośniejsze diesle wewnątrz auta mniej słychać niż benzyniaki.

Trafiłeś w sedno!

Napisano

Mój jest cichy. Bardzo cichy. 6-cio biegowa skrzynia (power shift) powoduje, że obroty są niskie. Zresztą turbo robi swoje, idzie z dołu jak należy. Jak pierwszy raz do niego wsiadłem po odebraniu go od mojego pracodawcy (od którego go kupiłem) i ruszyłem do domu A2, to uderzyła we mnie cisza. Cisza w porównaniu ze wszystkimi moimi poprzednimi autami...

Napisano

czemu nie freemont?

Bydle na zewnątrz mały w środku - S-max o podobnych wymiarach oferuje więcej.

Napisano

czemu nie freemont?

Bo to dziadostwo?

Napisano
  • Autor

Mój jest cichy. Bardzo cichy. 6-cio biegowa skrzynia (power shift) powoduje, że obroty są niskie. Zresztą turbo robi swoje, idzie z dołu jak należy. Jak pierwszy raz do niego wsiadłem po odebraniu go od mojego pracodawcy (od którego go kupiłem) i ruszyłem do domu A2, to uderzyła we mnie cisza. Cisza w porównaniu ze wszystkimi moimi poprzednimi autami...

A jak spalanie? Podobno powershift potrafi sprawiac problemy?
Napisano

No właśnie sam jestem ciekawy jak sprawuję się ten powershift. W najbliższym czasie będę miał możliwość zakupu fajnego Mondeo z taką skrzynią tylko, że w dieslu i tak szukam opini o tej przekładni. Teraz w A6 mam słynnego multitronica, przyznam, że całkiem przyjemnie się tym jedzie.

Edytowane przez daryka

Napisano

Spalanie srednie u mnie 10. Podobno PS sa wrazliwe na obroty, dlatego nowy s-max ma z benzynami hydrauliki, ale z dieslami nadal PS. U mnie 150 kkm na liczniku i jest OK. Trzeba wymieniac olej w PS co 60 kkm i robic kalibracje sprzegiel.

Napisano

Bo to dziadostwo?

Ma swoje wady jak np słabo współgrający automat z dieslem, brak ksenonów, ale żeby zaraz dziadostwo?  :hmm:

Napisano

Ma swoje wady jak np słabo współgrający automat z dieslem, brak ksenonów, ale żeby zaraz dziadostwo? :hmm:

Wszystko w nim skrzypi, prowadzi sie jak na amerykanca przystalo, czyli wcale, o automacie sam wspomniales. W ogole mi sie nie podobal.

Edytowane przez Vadero

Napisano

Wszystko w nim skrzypi, prowadzi sie jak na amerykanca przystalo, czyli wcale, o automacie sam wspomniales. W ogole mi sie nie podobal.

Mam przebieg ponad 200kkm - nie skrzypi. Dla porównania służbowo ujeżdżam od nowości VW Caddy (wersja osobowa), przebieg taki sam  - ten skrzypi  ;]

Prowadzenie - zależy czego oczekujesz, nie jest to auto sportowe. Jako rodzinny dupowóz - bardzo polecam. W normalnych warunkach prowadzi się bardzo przyjemnie.

Podobanie się - rzecz gustu  :oki:

Napisano

A ecoboosty 2.0 głośne są?

Ani cichy, ani głośny, spalanie w miarę, sprawdz jedynie skrznie PS i jej serwisy  :)

Napisano

U mnie w S60, w mieście spala jakieś 10,5, poza miastem potrafi zejść poniżej 6, średnio 7-8  :)

Napisano

No właśnie sam jestem ciekawy jak sprawuję się ten powershift. W najbliższym czasie będę miał możliwość zakupu fajnego Mondeo z taką skrzynią tylko, że w dieslu i tak szukam opini o tej przekładni. Teraz w A6 mam słynnego multitronica, przyznam, że całkiem przyjemnie się tym jedzie.

Trzeba pamietać, że nie jest to skrzynia automatyczna, a zautomatyzowana, dwusprzęgłowa manualna. Jak DSG. 

Przed zakupem należy spradzić serwisy (powinny być robione co 60 tyś km), oraz to jak się skrzynia zachowuje. Skrzynie sprawdzamy na zimno i po rozgrzaniu. Normalne dla tych skrzyń jest to, że przy zimnie i ujemnej temperaturze chodzi odrobinę brzydziej niż gdy się rozgrzeje. Ale nie powinno być mowy o skokach czy szarpaniu. Poza tym, bardzo szybko zmienia biegi w górę, trochę gorzej jest z redukcją o 2 przełożenia. U mnie w normalnym trybie przy kick-downie powoli puszcza sprzęgło, aby nie było szarpnięcia. W trybie sportowym nie robi takich rzeczy, wtedy najważniejszy dla skrzyni jest czas zmiany biegu.

W porównaniu do typowego automatu są plusy i minusy, trzeba być tego świadomym  ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.