Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowa Ibiza

Featured Replies

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

Inna rzecz, że - paradoksalnie - w dieslu mniej wachlują bo z dołu jest więcej momentu i przy łagodnym przyspieszaniu można zostawić te 1200rpm zamiast od razu redukować.

Zauważyłem też, że po przełączeniu w tryb Sport, od razu zrzuca bieg w dół i trzyma wyższe obroty - nie schodzi tak nisko :ok:

Napisano
13 minut temu, rwIcIk napisał:

U mnie też jest, choć w opcji Sport mało wyczuwalny. Dodaję gazu i auto po chwili idzie :ok: 

Z tym się zgodzę. Jaki masz samochód?

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

Zauważyłem też, że po przełączeniu w tryb Sport, od razu zrzuca bieg w dół i trzyma wyższe obroty - nie schodzi tak nisko :ok:

U mnie jest tylko standard i Eco. Obroty trzyma te same (bo już w standardzie jeździ między 1200 a 1500rpm więc nic tu w Eco więcej nie ma do ugrania), różnica polega tylko na tym, że w Eco łapie wielkiego muła. Jak mocno nie wciśniesz to jedzie jak z dwutonową przyczepą na haku. Parę razy spróbowałem podczas przyspieszania ze średnio wciśniętym gazem wyłączyć mu to Eco. Auto, które do tej pory się jakoś tam rozpędzało nagle wystrzeliwuje do przodu jakbym do deski docisnął.

:hehe:

Ma to jakiś sens, bo w miejscu w którym normalnie byłby kickdown to w Eco on się jeszcze zastanawia czy ja na pewno chcę przyspieszać. I zanim skończy to ja się zdążę rozmyślić w związku z tym, że się nic nie dzieje. Genialna oszczędność.

;l

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał:

Zrób sobie zbliżenie, znajdź autostradę dei Fiori, wyobraź sobie trasę z Genui do San Remo i powiedz ile razy pstryknąłbyś tym przełącznikiem.

Jeździłem A-2 w Austrii do Tarvisio i dalej przez Włochy do Udine - tam co chwila są tunele. Ustawiam wtedy przełącznik na stałe "ON".

Odpowiadając na pytanie: 2 razy pstrykam.

W DSG? Opóźnienia?

Myślałem, że wszyscy na świecie już wiedzą, że DSG jest szybkie tylko wtedy, gdy przewidzi dobrze, jaki ma być następny bieg. Gdy wciśnie się lekko przy 70 gaz, to redukuje 2 biegi w dół - trwa to ok. 1.1s (robili pomiary).

Przy jeździe w miarę delikatnej 50-80 wygląda to taK:

zrzut obrotów z 1800 na 1400 .... zrzut obrotów z 1800 na 1400 .... stała jazda 80 ... zwolnienie do 60 (obroty 1200) ... lekko gaz - redukcja o 2 biegi.

A wystarczyłoby zostawić ten bieg, na którym przy 80 jest 2500 rpm.

Robiłem pomiary spalania (co prawda nieprofesjonalne) przy jeździe na nieco wyższych obrotach i niższych - nie zauważyłem różnicy. Na autostradzie ma to znaczenie.

IMO istnieje spore prawdopodobieństwo, że w następnym aucie to wszystko działałoby po prostu dobrze.

Niech sobie działa - mnie tego nie potrzeba.

3 godziny temu, rwIcIk napisał:

Ale automat zmienia biegi przy różnych różnych obrotach w zależności od stopnia wciśnięcia pedału gazu.

Po raz nie pamiętam który: problem polega na tym, że jak jadę STAŁĄ prędkością (więc gaz jest minimalnie wciśnięty), to próbuje zrzucać za wszelką cenę obroty tak, byle się nie dławił. Co powoduje, że przy byle muśnięciu gazu trzeba czekać aż zredukuje. Może masz u siebie inaczej, ale wątpię, bo teraz w ramach eko tak się te skrzynie programuje.

Napisano

5 minut temu, Polarny napisał:

Odpowiadając na pytanie: 2 razy pstrykam.

Przechytrzyłeś mnie.  :oki:

6 minut temu, Polarny napisał:

Myślałem, że wszyscy na świecie już wiedzą, że DSG jest szybkie tylko wtedy, gdy przewidzi dobrze, jaki ma być następny bieg. Gdy wciśnie się lekko przy 70 gaz, to redukuje 2 biegi w dół - trwa to ok. 1.1s (robili pomiary).

Przy jeździe w miarę delikatnej 50-80 wygląda to taK:

zrzut obrotów z 1800 na 1400 .... zrzut obrotów z 1800 na 1400 .... stała jazda 80 ... zwolnienie do 60 (obroty 1200) ... lekko gaz - redukcja o 2 biegi.

A wystarczyłoby zostawić ten bieg, na którym przy 80 jest 2500 rpm.

Robiłem pomiary spalania (co prawda nieprofesjonalne) przy jeździe na nieco wyższych obrotach i niższych - nie zauważyłem różnicy. Na autostradzie ma to znaczenie.

Czyli ciągle wachluje biegami - też to zauważyłem. Masz silnik benzynowy? IMO w dieslach mniej wachluje. Ale ja nie zauważyłem laga przy zmianie - może za krótko jeździłem.

7 minut temu, Polarny napisał:

Niech sobie działa - mnie tego nie potrzeba.

:ok:

Napisano
10 minut temu, Polarny napisał:

Po raz nie pamiętam który: problem polega na tym, że jak jadę STAŁĄ prędkością (więc gaz jest minimalnie wciśnięty), to próbuje zrzucać za wszelką cenę obroty tak, byle się nie dławił. Co powoduje, że przy byle muśnięciu gazu trzeba czekać aż zredukuje. Może masz u siebie inaczej, ale wątpię, bo teraz w ramach eko tak się te skrzynie programuje.

W trybie Eco tak jest.

Ale w trybie Sport trzyma wyżej.

Przełączenie w tryb Sport w czasie jazdy od razu zrzuca bieg i podnosi obroty. :ok:

Napisano
15 minut temu, Ryb napisał:

Przechytrzyłeś mnie.

I to już kilka lat temu :)

15 minut temu, Ryb napisał:

Czyli ciągle wachluje biegami - też to zauważyłem. Masz silnik benzynowy? IMO w dieslach mniej wachluje.

Tak, benzyna. Mimo że turbo, to zrzuca obroty tak bardzo (w okolice 1300-1400), że ta turbina nic nie daje przy takich rpm-ach.

Jakoś czuję podświadomie, że CVT by mi się spodobało ...

14 minut temu, rwIcIk napisał:

Przełączenie w tryb Sport w czasie jazdy od razu zrzuca bieg i podnosi obroty.

Tylko że to jest przegięcie w drugą stronę. Trzyma mi cały czas ok. 3 krpm, a LEKKIE wciśnięcie gazu to redukcja i trzymanie do 5-6 krpm.

Przydałoby się coś pośredniego.

Czułość wycieraczek można zmieniać - dlaczego do skrzyni czegoś takiego nie dali, żeby płynnie zmieniać usportowienie z D na S?

Napisano
7 minut temu, Polarny napisał:

Tak, benzyna. Mimo że turbo, to zrzuca obroty tak bardzo (w okolice 1300-1400), że ta turbina nic nie daje przy takich rpm-ach.

Jakoś czuję podświadomie, że CVT by mi się spodobało ...

Tylko do momentu aż chciałbyś przyspieszyć.  :hehe:

Napisano
14 minut temu, Ryb napisał:

Tylko do momentu aż chciałbyś przyspieszyć.  :hehe:

A cóż by się wtedy stało? Pewnie obroty by wzrosły?

Uprzedzając - nie muszę słyszeć zwiększających się obrotów przy przyspieszaniu. Mam to naprawdę głęboko w poważaniu.

Dla mnie silnik może zachowywać się tak, jak by był odrzutowy - czyli obroty stałe, a głośność określa stopień przyspieszania.

Napisano

Powiem Wam szczerze, że się zastanawiam czy sobie nie kupić takiej Ibizy. Jedyne co mnie odstręcza to brak systemu utrzymania pasa ruchu. Może model 2019 będzie miał. 

Napisano
2 minuty temu, KvM napisał:

Powiem Wam szczerze, że się zastanawiam czy sobie nie kupić takiej Ibizy. Jedyne co mnie odstręcza to brak systemu utrzymania pasa ruchu. Może model 2019 będzie miał. 

Niedługo ludzie przestaną kupować sedesy bez systemu automatycznego podcierania tyłka ...

Napisano
3 godziny temu, Polarny napisał:

Tylko że to jest przegięcie w drugą stronę. Trzyma mi cały czas ok. 3 krpm, a LEKKIE wciśnięcie gazu to redukcja i trzymanie do 5-6 krpm.

Przydałoby się coś pośredniego.

Czułość wycieraczek można zmieniać - dlaczego do skrzyni czegoś takiego nie dali, żeby płynnie zmieniać usportowienie z D na S?

U mnie nie ma takiej tragedii,

Jest po prostu szybsza reakcja na gaz i im mocniej wciśnięty, tym wyżej ciągnie na biegach.

IMO Sport działa w miarę normalnie, choć dynamicznie, a eco mocno przymula. Coś pośredniego też by się przydało.

Inna sprawa, że mam tylko 141 KM a masa 1,6 t, więc szału nie ma ;]

Napisano
3 godziny temu, Polarny napisał:

Niedługo ludzie przestaną kupować sedesy bez systemu automatycznego podcierania tyłka ...

Być może. Bezpieczeństwo ma u mnie zawsze najwyższy priorytet. 

Napisano
3 godziny temu, KvM napisał:

ja mam do końca roku leasing na Kiję, a potem pewnie też coś będę kupował. Na razie Ibiza jest na pierwszym miejscu. Obawiam się tylko, że nigdzie nie da się przejechać wersją 1.5 TSI, bo taka mnie interesuje, a nie lubię kupować kota w worku.

Napisano

Odnośnie klimy i dyskusji co jest lepsze - automat czy manualna, to w przypadku Tipo automat kupuję się ze względu na wygląd gałek przy klimie manualnej :facepalm:

fiat-tipo-manu.jpg

Fiat_tipo_s.jpg

Napisano
Godzinę temu, maro_t napisał:

ja mam do końca roku leasing na Kiję, a potem pewnie też coś będę kupował. Na razie Ibiza jest na pierwszym miejscu. Obawiam się tylko, że nigdzie nie da się przejechać wersją 1.5 TSI, bo taka mnie interesuje, a nie lubię kupować kota w worku.

sprawdź ten silnik w innym aucie, np. golfie.

Napisano
7 godzin temu, Polarny napisał:

A cóż by się wtedy stało? Pewnie obroty by wzrosły?

Uprzedzając - nie muszę słyszeć zwiększających się obrotów przy przyspieszaniu. Mam to naprawdę głęboko w poważaniu.

Dla mnie silnik może zachowywać się tak, jak by był odrzutowy - czyli obroty stałe, a głośność określa stopień przyspieszania.

Przejedź się takim wynalazkiem. Dopóki jedziesz spokojnie - jest super. Ale jeśli postanowisz pojechać dynamiczniej to oszalejesz. Serio  

Napisano
13 godzin temu, KvM napisał:

Być może. Bezpieczeństwo ma u mnie zawsze najwyższy priorytet. 

Bezpieczeństwo to towar, który jest bardzo dobrze reklamowany i wciskany. A jak masz jeszcze dzieci, to już w ogóle łatwo takiego wykołować. No bo przecież nie chciałbyś, żeby coś się stało?

I już wyrzucasz tysiące, żeby to bezpieczeństwo zwiększyć o 0.000001%.

Właśnie dlatego tysiące, bo liczy tu się odbiór potencjalnego nabywcy, a nie faktyczny koszt i przydatność. Poczytaj sobie o technikach manipulacji.

8 godzin temu, Ryb napisał:

Przejedź się takim wynalazkiem. Dopóki jedziesz spokojnie - jest super. Ale jeśli postanowisz pojechać dynamiczniej to oszalejesz. Serio

No cóż - wiesz coś, czego ja nie wiem. Faktycznie się przejadę, jakkolwiek obecnie wchodzi w grę chyba tylko opcja jazdy próbnej.

Generalnie w kwestii gustu i trendów raczej nie idę z tłumem, więc być może jednak mi się spodoba CVT (jest dużo pozytywnych opinii użytkowników). To, że obroty będą stałe przy przyspieszaniu, na pewno nie będzie mi przeszkadzać.

Tyle teoretyzowania. Jak sprawdzę osobiście, to dam znać o odczuciach.

Napisano
12 godzin temu, kartonik napisał:

Odnośnie klimy i dyskusji co jest lepsze - automat czy manualna, to w przypadku Tipo automat kupuję się ze względu na wygląd gałek przy klimie manualnej :facepalm:

tylko zobacz jak te galki okragle lataja i jak to jest zmontowane :facepalm:

Napisano

Masz na myśli gałki o klimy automatycznej czy manualnej.

Napisano
1 godzinę temu, wujekcybul napisał:

tylko zobacz jak te galki okragle lataja i jak to jest zmontowane :facepalm:

Tipo jest słabo wykończone, ale cena z czegoś musi wynikać. Za to lewarek zmiany biegów jest jak dla mnie ideałem. Zwykła okrągła gałka o idealnym rozmiarze. Nie lubię tych pseudowyprofilowanych. Najgorsza jaką ostatnio macałem to w nowej Astrze, zupełnie mi to nie leży w dłoni.

Napisano
6 godzin temu, Polarny napisał:

się stało?

I już wyrzucasz tysiące, żeby to bezpieczeństwo zwiększyć o 0.000001%.

Nawet jak dołożyć tych zer dziesięć razy więcej, do takie rzeczy jak automat czy system utrzymania pasa ruchu czy tempomat aktywny oprócz podnoszenia bezpieczeństwa podnoszą też komfort korzystania z auta. Tak czy inaczej wolę wydać te kilka tysięcy niż potem osobie pluć w brodę. 

Oszczędności się mszczą w najmniej spodziewanym momencie. Tak samo mogę pisać, że ludzie którzy za kilka cm blachy  w aucie więcej płacą kilkadziesiąt tysięcy dodatkowo żeby raz w roku nie wozić w nim powietrza gdy jadą na wakacje.  Tylko po co taka agresja?

Napisano
28 minut temu, KvM napisał:

Nawet jak dołożyć tych zer dziesięć razy więcej, do takie rzeczy jak automat czy system utrzymania pasa ruchu czy tempomat aktywny oprócz podnoszenia bezpieczeństwa podnoszą też komfort korzystania z auta.

Czyli sedes bez systemu automatycznego podcierania tyłka nie ma racji bytu.

29 minut temu, KvM napisał:

Tak samo mogę pisać, że ludzie którzy za kilka cm blachy  w aucie więcej płacą kilkadziesiąt tysięcy dodatkowo żeby raz w roku nie wozić w nim powietrza gdy jadą na wakacje.

To nie to samo, bo komfort podróży czuje się cały czas, nie tylko w czasie wakacji.

Napisano
Przy takiej pogodzie jak dziś, a więc w miarę widno, ale przy sporym deszczu, Tucson jedzie na dziennych. Więc włączyłem mijania. W tej pozycji pewnie przejeżdżę do wiosny. [emoji4] 
Laguna przy automacie dzis jezdzila na mijania a to tylko auto z 2006r ;)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Godzinę temu, KvM napisał:

W mieście to nawet spadek komfortu.

Jakoś nie zauważyłem, żeby bardziej trzęsło albo żeby było mniej miejsca czy ogólnie mniej wygodnie tylko dlatego, że jadę po mieście.

Godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

Laguna przy automacie dzis jezdzila na mijania a to tylko auto z 2006r ;)

Kolega prawdopodobnie nie poczekał, aż mu się mijania włączą przy włączonych wycieraczkach.

U mnie trzeba czekać na to pół minuty.

Napisano
3 minuty temu, Polarny napisał:

Jakoś nie zauważyłem, żeby bardziej trzęsło albo żeby był

Różnicy w zwrotności, wygody parkowania też nie zauważyłeś? No przykro mi. 

Napisano
Teraz, KvM napisał:

Różnicy w zwrotności, wygody parkowania też nie zauważyłeś?

Parkuje mi się na tyle wygodnie, że większej wygody parkowania nie potrzebuję.

Napisano

Ja dziś pomacałem nowa Fieste, całkiem fajna i deska jakaś taka miękka.

Edytowane przez sdss

Napisano
22 minuty temu, sdss napisał:

Też dziś oglądałem i mam dokładnie odwrotne odczucia. W porównaniu do poprzedniej to góra deski bardziej twarda, ogólnie plastiki mocno przeciętne i wręcz kuriozalny telewizor na desce rozdzielczej. Z tyłu jak była klita tak jest, z przodu optycznie nieco więcej miejsca i podnoszenie fotela pasażera, bo bez tego fryzurę układała w poprzedniczce podsufitka ;] dodatkowo wyoblili linie nadwozia i mimo, że auto podobne do poprzedniczki to imho wygląda gorzej. Na przykładzie tego auta to ja akurat nie rozumiem teorii ostatnio popularnych, że teraz klasa B to jak C... chyba, że dla liliputów, albo kobiet.

Napisano
9 godzin temu, sdss napisał:

a nie miałeś wrażenia, że ciasna strasznie?

Napisano
17 godzin temu, Polarny napisał:

Czyli sedes bez systemu automatycznego podcierania tyłka nie ma racji bytu.

Małe zupełnie serio. Są takie do kupienia? :)

Napisano
Godzinę temu, maro_t napisał:

a nie miałeś wrażenia, że ciasna strasznie?

Raczej nie. Norma jak na B.

Napisano
12 godzin temu, sdss napisał:

Tak się zastanawiam zawsze jakie to ma znaczenie w prakryce? Jak dla mnie może być z litej skały. Nigdy jej nie dotykam. Co innego bok konsoli na wysokości kolan. Jakoś nikogo nie interesuje czy miejsce, którego się dotyka podczas jazdy jest miękkie.

Napisano
Godzinę temu, KvM napisał:

Tak się zastanawiam zawsze jakie to ma znaczenie w prakryce? Jak dla mnie może być z litej skały. Nigdy jej nie dotykam. Co innego bok konsoli na wysokości kolan. Jakoś nikogo nie interesuje czy miejsce, którego się dotyka podczas jazdy jest miękkie.

Nie wiem, w klasie B raczej wszędzie twarda skorupa.

Napisano
4 minuty temu, sdss napisał:

Nie wiem, w klasie B raczej wszędzie twarda skorupa.

W nowym Polo ponoć nie. Ale ja pytam jakie to znaczenie praktyczne, bo wiele osób zwraca na to uwagę i nie rozumiem dlaczego.

Napisano

Zaskakująco dobrze jeździ się tym samochodem. W razie jest cicho i komfortowo. Silnik 1.0 tsi 115 km zapewnia bardzo dobre osiągi. Dzisiaj sprawdzęile to pali przy 140 km/h. Zdjęcia na stronie.

Napisano
22 godziny temu, sdss napisał:

Raczej nie. Norma jak na B.

ten samochód jest sporo ciaśniejszy niż moje Rio poprzedniej generacji. Aktualne modele koreańskie Rio/I20, nowa Ibiza i pewnie też nowe Polo, bo to to samo, oferują imho dużo więcej miejsca w środku. Powiedziałbym, że pod tym względem klasa B się mocno rozciąga. Z jednej strony takie B- jak Swift (i chyba też Fiesta), a z drugiej B+ przestronnością prawie dorównujące kompaktom

Napisano
18 godzin temu, senseikrk napisał:

Zaskakująco dobrze jeździ się tym samochodem. W razie jest cicho i komfortowo. Silnik 1.0 tsi 115 km zapewnia bardzo dobre osiągi. Dzisiaj sprawdzęile to pali przy 140 km/h. Zdjęcia na stronie.

jak wygląda ibiza to wiemy. Napisz lepiej więcej o wrażeniach z jazdy, zwłaszcza jak odbierasz trzycylindrowy silnik, jego charakterystykę i dźwięk

Napisano

Mega, mega na plus zaskoczenie! Silnik jest bardzo dynamiczny, elastyczny i oszczędny. Średnia wyszła mi z całego weekendu 5.8 l/100 km.n

Najniższe spalanie w trasie 4.6. Najwyższe 5.5. Po mieście spałal mi między 6.5, a 7.0. Świetny układ kierowniczy i jezdny. W tej wersji tylna belka bardzo cicho pracowała. Światła Led mijania mogłyby mieć lepszy zasięg.

Dźwięk silnika.

Na pierwszym biegu słychać, że to 3 gary. Od 2 w góry jest coraz lepiej. Od 3 do 6 ciężko usłyszec silnik.

Kilkaosób że mną jechało tym samochodem i każdy był bardzo pozytywnie zaskoczony.  Nadmienię, iż jakby te jeżdżą normalnie klasa D.

Wielkim zaskoczeniem jest ilość miejsca w kabinie, w szczególności na szerokość.

Ps. Kilka razy zgasł mi silnik jak chciałem toczac się jechać z 2 biegu przy obtirach ok 1 tyś. Tak jakby mu wtedy mocy brakowało...

Za tydzień będzie recenzja na stronie.

Edytowane przez senseikrk

Napisano
39 minut temu, senseikrk napisał:

Silnik jest bardzo dynamiczny, elastyczny i oszczędny.

Jakie obroty przy 140 km/h?

Napisano
14 minut temu, Polarny napisał:

Jakie obroty przy 140 km/h?

Mam na kamerze filmik. Muszę dopiero zgrać, ale dosyć niskie - ok 3 tys  obr

Napisano
3 godziny temu, senseikrk napisał:

Mega, mega na plus zaskoczenie! Silnik jest bardzo dynamiczny, elastyczny i oszczędny. Średnia wyszła mi z całego weekendu 5.8 l/100 km.n

Najniższe spalanie w trasie 4.6. Najwyższe 5.5. Po mieście spałal mi między 6.5, a 7.0. Świetny układ kierowniczy i jezdny. W tej wersji tylna belka bardzo cicho pracowała. Światła Led mijania mogłyby mieć lepszy zasięg.

Dźwięk silnika.

Na pierwszym biegu słychać, że to 3 gary. Od 2 w góry jest coraz lepiej. Od 3 do 6 ciężko usłyszec silnik.

Kilkaosób że mną jechało tym samochodem i każdy był bardzo pozytywnie zaskoczony.  Nadmienię, iż jakby te jeżdżą normalnie klasa D.

Wielkim zaskoczeniem jest ilość miejsca w kabinie, w szczególności na szerokość.

Ps. Kilka razy zgasł mi silnik jak chciałem toczac się jechać z 2 biegu przy obtirach ok 1 tyś. Tak jakby mu wtedy mocy brakowało...

Za tydzień będzie recenzja na stronie.

Tak zapytam znienacka, ile km przejechałeś podczas testów tą Ibizą? ;)

Napisano
Dnia 24.09.2017 o 12:43, KvM napisał:

W nowym Polo ponoć nie. Ale ja pytam jakie to znaczenie praktyczne, bo wiele osób zwraca na to uwagę i nie rozumiem dlaczego.

A mnie wkurza twardy boczek i, oczywiście, miejsce na zimny łokieć :hehe: rzeczywiącie z miekkiej deski to najbardziej skorzysta odpadająca od szyby nawigacja ;l

Napisano
3 godziny temu, senseikrk napisał:

Mam na kamerze filmik. Muszę dopiero zgrać, ale dosyć niskie - ok 3 tys  obr

Przecież już podawałem. 2850. 

Napisano
3 minuty temu, senseikrk napisał:

Niecałe pół tysiąca.

Ok, a to spalanie miesto/trasa rozumiem mierzysz przy pomocy komp. pokładowego? :)

Napisano
2 godziny temu, bartekm napisał:

Ok, a to spalanie miesto/trasa rozumiem mierzysz przy pomocy komp. pokładowego? :)

Tak się składa, że w większości nowoczesnych samochodów spalanie z kompa pokrywa się z tym z dystrybutora:)

Ale uprzedzę ew.zarzut. samochód był zaatakowany do pełna i ponownie zatsnjowany do pełna przed oddaniem.

Napisano
Godzinę temu, senseikrk napisał:

Tak się składa, że w większości nowoczesnych samochodów spalanie z kompa pokrywa się z tym z dystrybutora:)

Ale uprzedzę ew.zarzut. samochód był zaatakowany do pełna i ponownie zatsnjowany do pełna przed oddaniem.

Wcale nie zamierzam czynić zarzutów, chciałem tylko poznać metodologię, bo na ogół nie jest znana :ok:

Co do pokrywania się wskazań z komputera z tymi z dystrybutorato z uwagi na brak statystyk się nie wypowiadam. Na pewno na krótkim dystansie mierzenie komputerem ma wręcz niesamowite zdolności do pokazywanie przeróżnych wartości.

Btw ile wyszło średnie na baku?

Edytowane przez bartekm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.