Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto byście wybrali w przedziale 120-140 kPLN

Featured Replies

Napisano
6 minut temu, bergerac napisał:

ja właśnie też :ok: to najlepsza pozycja za kierownicą, człowiek się czuje jak w aucie, a nie jak w ciężarówce :ok: 

Wiadomo wszedzie sa plusy i minusy. Nizej siedzisz, jest wygodniej, ale juz nie przy wsiadaniu/wysiadaniu i widocznosc duzo gorsza.? W trasy lepiej nizej siedziec, a do miasta wyzej.

Napisano
20 godzin temu, PawelWaw napisał:

2 odp w tym watku juz ci odp na pytanie :)

Jak ledy , lepiej gorzej niż xenon?

Edytowane przez sdss

Napisano
5 minut temu, Rado_ napisał:

Wiadomo wszedzie sa plusy i minusy. Nizej siedzisz, jest wygodniej, ale juz nie przy wsiadaniu/wysiadaniu i widocznosc duzo gorsza.? W trasy lepiej nizej siedziec, a do miasta wyzej.

Kiedyś siedziałem na podłodze.

Obecnie wolę wyżej - jest wygodniej, więcej widać i mniej oślepiają z naprzeciwka :)

Napisano
  • Autor
15 minut temu, rwIcIk napisał:

Kiedyś siedziałem na podłodze.

Obecnie wolę wyżej - jest wygodniej, więcej widać i mniej oślepiają z naprzeciwka :)

tatusiejecie chłopaki :) 

a poważnie - do kręcenia się wkoło komina siedzenie wyżej jest wygodne. Ale w dłuższych trasach, jak się lubi przycisnąć to lepsza jest niższa pozycja. Przynajmniej dla mnie.

Napisano
Tez tak lubiłem,  zanim nie kupilem 5008. Teraz wole siedziec wyżej,  latwo wsiadac i wysiadać. Po prostu wygodniej
Co powiesz dobrego o 5008? Tanie to jest z poczatku produkcji i duze i zonie sie podoba :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
1 minutę temu, slawek_l_83 napisał:

Co powiesz dobrego o 5008? Tanie to jest z poczatku produkcji i duze i zonie sie podoba :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Dla mnie najważniejsze,  ze spelnia moje wymagania, ale wiedomo, ze nie kazdemu bedzie pasować.  Zalety, to przestrzen i wygoda, szklany dach, sensowny przeswit, duza mozliwosc konfiguracji wnętrza.  I po kilku posiadanych fiatach, awaryjnosc to bez porownania.Fiaty to w oczach ulegaly biodegradacji. 

Napisano
Dnia 17.09.2017 o 09:31, bergerac napisał:

Rodzina 2+2 więc musi być segment D

Cześć. Nie wiem czy już kupiłeś czy jesteś jeszcze w trakcie poszukiwań ale kolega kupił ostatnio Mazdę 6 z slinkiem 2.5. Wrażenia z jazdy bdb chociaż wg kolegi i mnie skrzynia nie jest najszybsza na świecie;] poza tym kawał ładnej i dobrze wyposażonej fury w całkiem dobrych pieniądzach. Za 10 miesięczne auto zapłacił ok. 110 tys. zł przy czym nówka to koszt bodajże 140 tys.

Napisano
9 godzin temu, bergerac napisał:

tatusiejecie chłopaki :) 

a poważnie - do kręcenia się wkoło komina siedzenie wyżej jest wygodne. Ale w dłuższych trasach, jak się lubi przycisnąć to lepsza jest niższa pozycja. Przynajmniej dla mnie.

W dalsze trasy nie lubię już jeździć :)

Napisano
  • Autor
Cześć. Nie wiem czy już kupiłeś czy jesteś jeszcze w trakcie poszukiwań ale kolega kupił ostatnio Mazdę 6 z slinkiem 2.5. Wrażenia z jazdy bdb chociaż wg kolegi i mnie skrzynia nie jest najszybsza na świecie;] poza tym kawał ładnej i dobrze wyposażonej fury w całkiem dobrych pieniądzach. Za 10 miesięczne auto zapłacił ok. 110 tys. zł przy czym nówka to koszt bodajże 140 tys.

Kupilem. Mazda mi sie bardzo podoba wizualnie, ale po kilkudniowym tescie odpadla. Rozczarowalem sie tym autem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
10 godzin temu, Rado_ napisał:

Dla mnie najważniejsze,  ze spelnia moje wymagania, ale wiedomo, ze nie kazdemu bedzie pasować.  Zalety, to przestrzen i wygoda, szklany dach, sensowny przeswit, duza mozliwosc konfiguracji wnętrza.  I po kilku posiadanych fiatach, awaryjnosc to bez porownania.Fiaty to w oczach ulegaly biodegradacji. 

Właśnie kobieta mi nakreśliła, że mogłaby takim jeździć z dziećmi ale rocznik z początku produkcji i do 30kzł idzie spokojnie coś wybrać, jedyna utrata wartości nowych samochodów przeraża :)

Napisano
3 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

Właśnie kobieta mi nakreśliła, że mogłaby takim jeździć z dziećmi ale rocznik z początku produkcji i do 30kzł idzie spokojnie coś wybrać, jedyna utrata wartości nowych samochodów przeraża :)

dlatego po max 5 latach najlepiej sprzedawać, póki to jeszcze coś warte.

Napisano
Teraz, Rado_ napisał:

dlatego po max 5 latach najlepiej sprzedawać, póki to jeszcze coś warte.

Ja tylko miałem Punto nowe i musiałem jes długo trzymać aby nie pociąć żył ile straciło hehe wole kupować używki z pewnych źródeł ;]

Napisano
Teraz, slawek_l_83 napisał:

Ja tylko miałem Punto nowe i musiałem jes długo trzymać aby nie pociąć żył ile straciło hehe wole kupować używki z pewnych źródeł ;]

Z pewnych źródeł tez bym chętnie kupował, najlepiej 3 letnie,  niestety nie mam takich.:(

Napisano
Teraz, Rado_ napisał:

Z pewnych źródeł tez bym chętnie kupował, najlepiej 3 letnie,  niestety nie mam takich.:(

Są tylko trzeba poczekać, na giełdzie masz pewną C5, Paweł ściąga same godne polecenia sztuki i zawsze polisingowe na pełne 23% VATu ale nie zawsze coś ma bo to jego dodatkowe zajęcie :oki:

Ja mam kilka miejsc gdzie można w miarę bezpiecznie kupić ale jak na złość nie mają VANów tylko same mniejsze pierdziawki :(

Napisano
1 minutę temu, slawek_l_83 napisał:

Ja mam kilka miejsc gdzie można w miarę bezpiecznie kupić ale jak na złość nie mają VANów tylko same mniejsze pierdziawki :(

Blizniaki Ci sie trafily? ;]

Napisano
6 minut temu, Maciej__ napisał:

Blizniaki Ci sie trafily? ;]

Na szczęście nie - tylko syn ;]

Ale żonka chce większy bo:

1. Dwa foteliki do jazdy tyłem nie wejdą do laguny abym ja kierował jak jeździmy na wakacje :( (Idealnym dla mnie autem jest Superb 2 w kombi ale są poza budżetem a nawet jakbym się lekko skredytował to szkoda by mi było stawiać to pod blokiem bo lale mi już 2x porysowali przy parkowaniu)

2. Bagażnik jest za mały jak chce zapakować swoje graty rowerowe + torby dzieci + jakieś zabawki

3. Na tą chwilę żonka by chciała pakować wózek bez składania do bagażnika aby nie mordować się z wynoszeniem do domu.

4. Ktoś powie, że 2+2 obskoczy się samochodem klasy B: owszem ale bez fotelików do jazdy tyłem i bez bagażów, jeżeli mamy możliwość jazdy większym autem to czemu nie skorzystać? Pewnie jak dzieci dorosną i będą normalne foteliki to się sprzeda Vana i kupi kombi klasy Citroena C5, Insigni chyba, że tak się spodoba jazda Vanem że zostanie na dłużej.

Napisano
2 godziny temu, slawek_l_83 napisał:

Na szczęście nie - tylko syn ;]

Ale żonka chce większy bo:

1. Dwa foteliki do jazdy tyłem nie wejdą do laguny abym ja kierował jak jeździmy na wakacje :( (Idealnym dla mnie autem jest Superb 2 w kombi ale są poza budżetem a nawet jakbym się lekko skredytował to szkoda by mi było stawiać to pod blokiem bo lale mi już 2x porysowali przy parkowaniu)

2. Bagażnik jest za mały jak chce zapakować swoje graty rowerowe + torby dzieci + jakieś zabawki

3. Na tą chwilę żonka by chciała pakować wózek bez składania do bagażnika aby nie mordować się z wynoszeniem do domu.

4. Ktoś powie, że 2+2 obskoczy się samochodem klasy B: owszem ale bez fotelików do jazdy tyłem i bez bagażów, jeżeli mamy możliwość jazdy większym autem to czemu nie skorzystać? Pewnie jak dzieci dorosną i będą normalne foteliki to się sprzeda Vana i kupi kombi klasy Citroena C5, Insigni chyba, że tak się spodoba jazda Vanem że zostanie na dłużej.

Galaxy albo S-MAX. :ok:;] 

Napisano
27 minut temu, AstraC napisał:

Galaxy albo S-MAX. :ok:;] 

S-Maxa rozważamy - dogadywałem szczegóły w sobotę o 11 i uzgodniliśmy że dziś/jutro jestem i zabieram auto na SKP... o 15 telefon, że się sprzedał :( czarny ale w uboższym wyposażeniem 2.0 145KM w benzynie i chciałem LPG założyć ale poszedł...

Galaxy - rozważamy ale to już dużaaaa kolubryna i boje się już większego spalania niż w przypadku S-maxa jeżdżąc po mieście z dzieciakami :hmm: pewnie jak nic mniejszego się nie trafi to wezmę go pod uwagę chodź nie wiem czy wtedy nie poszedłbym w Grand Espaca 2.0T bo na pewno wyposażenie byłoby kompletne ;] tylko pewnie "większa" awaryjność.

Napisano
1 godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

S-Maxa rozważamy - dogadywałem szczegóły w sobotę o 11 i uzgodniliśmy że dziś/jutro jestem i zabieram auto na SKP... o 15 telefon, że się sprzedał :( czarny ale w uboższym wyposażeniem 2.0 145KM w benzynie i chciałem LPG założyć ale poszedł...

Galaxy - rozważamy ale to już dużaaaa kolubryna i boje się już większego spalania niż w przypadku S-maxa jeżdżąc po mieście z dzieciakami :hmm: pewnie jak nic mniejszego się nie trafi to wezmę go pod uwagę chodź nie wiem czy wtedy nie poszedłbym w Grand Espaca 2.0T bo na pewno wyposażenie byłoby kompletne ;] tylko pewnie "większa" awaryjność.

S-MAX a Galaxy w jeździe i spalaniu to różnice nie wielkie - Galaxy jest dłuższy i ma inaczej poprowadzoną linię dachu, ale nie jest to jakaś masakra. Też stałem przed dylematem - ale jak zacząłem szukać S-MAX'a 7 osobowego (jednak trójka dzieci i te miejsca się przydają) to było 7 sztuk w całej Polsce to Galaxego wtedy było ze 160 ogłoszeń a i tak do KR ciągnąłem egzemplarz z GD. ;] 

Napisano
20 godzin temu, bergerac napisał:

fajna jest 5008, chociaż 3008 bardziej mi się podoba. jest znacznie zgrabniejsza. też przez chwilę myślałem o suvie, ale jednak do mojej jazdy limuzyna jest bardziej odpowiednia. żonie natomiast kupiłem namiastkę suva, bo 2008. Myślałem o 3008 dla niej, bo bardzo mi się podoba, ale po pierwsze powiedziała, że jest za duży, po drugi nie zmieściłem się w 100 koła. ceny za 5008 też są kosmiczne, przyzwoicie wyposażona wersja to około 150-160 kPLN.

Cena zupełnie od czapy. Ale teraz Opel będzie bliźniaka sprzedawał.

Napisano
45 minut temu, Ryb napisał:

Dla 5008 to chyba nie, Grandland to kopia 3008.

Napisano
  • Autor

Zgadza się, to ta sama platforma.

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał:

5008 to nie suv tylko van.

Ogladalem za fajnego trzeba dac okolo 120 - 130

Napisano
Godzinę temu, Marcin79 napisał:

Ogladalem za fajnego trzeba dac okolo 120 - 130

Poprzedni 5008 to był van, obecny to 7 miejscowy 3008.

Napisano
3 godziny temu, Maciej__ napisał:

Tak, 3008 miałem na myśli.

:ok:

Napisano
5 godzin temu, sdss napisał:

Ale poprzedni 5008 był też bardzo podobny do 3008.

Edytowane przez JacWeg

Napisano
  • Autor
Ale poprzedni 5008 był też bardzo podobny do 3008.

Poprzednia generacja tych aut generalnie nie była zbyt urodziwa. Teraz to sie imo zmienilo i Pug zrobil olbrzymi progress.

Napisano
13 godzin temu, Marcin79 napisał:

VAN w skórze SUVa jak coś ;)

Napisano
12 godzin temu, sdss napisał:

Tak nie do konca. Filozofia ta sama co w poprzednich modelach, ale 5008 ma wiekszy rozstaw osi, jest dłuzszy, szerszy, wiekszy przeswit. To jest C4 Grand Picasso w innej budzie

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 3.10.2017 o 19:24, jetbang napisał:

po trzecie odbiór auta 46 - 47 tydzień 2017 roku ...  (44 tydzień produkcja)

auto jest już w poznaniu ... za kilka dni bedzie w LBN - czyli póki co wsio zgodnie z planem ..

Napisano
  • Autor

Macie razem starą i nową :) widac roznice wielkosci, ale stara buda jest dla mnie bardziej charakterna.

0761a3c651cea38bb9e2af8ca3e5896e.jpg

Napisano
8 minut temu, bergerac napisał:

Macie razem starą i nową :) widac roznice wielkosci, ale stara buda jest dla mnie bardziej charakterna.

jak wrażenia po kilku tygodniach ???

Napisano
2 godziny temu, bergerac napisał:

Ile wołasz za stara? ;)

Napisano
  • Autor
7 minut temu, AstraC napisał:

Ile wołasz za stara? ;)

już kolega czeka i wydzwania co kilka dni kiedy będzie mógł odebrać :) 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, jetbang napisał:

jak wrażenia po kilku tygodniach ???

bardzo pozytywnie. Natomiast rozmiary czuć. Trochę mi to przeszkadza, musze się przyzwyczaić. Gabaryty poprzedniej wersji były moim zdaniem idealne.

Napisano
2 minuty temu, bergerac napisał:

bardzo pozytywnie. Natomiast rozmiary czuć. Trochę mi to przeszkadza, musze się przyzwyczaić. Gabaryty poprzedniej wersji były moim zdaniem idealne.

Nie przeszkadza brak wycieraczki z tylu?

Napisano
  • Autor
Teraz, Rado_ napisał:

Nie przeszkadza brak wycieraczki z tylu?

tylko na początku, jak prawie urwałem dźwignie, żeby ją włączyć :hehe: na wszystkie strony machałem :) teraz ok, bardzo szybko ogrzewanie ją osusza, a w trasie woda spływa.

Napisano
Dnia 26.10.2017 o 22:18, bergerac napisał:

Led vs xenon?

Napisano
  • Autor
52 minuty temu, sdss napisał:

Led vs xenon?

tu jest kosmiczna różnica na plus. jedziesz cały czas na dlugich i nikogo nie oślepiasz. Nie wierzyłem, że to tak będzie działało, ale jest naprawdę super :ok:

Napisano
Dnia 28.10.2017 o 11:11, bergerac napisał:

tu jest kosmiczna różnica na plus. jedziesz cały czas na dlugich i nikogo nie oślepiasz. Nie wierzyłem, że to tak będzie działało, ale jest naprawdę super :ok:

Potwierdzam, mam w Passacie i LEDY robią ogromna robotę 

• 3 tygodnie później...
Napisano

To teraz ja:)

Do wyboru 2 paski:

Highline 1.8 tsi. Pakiet business i kam cofani ai dsg7

Comfortline 2.0 tdi z pakietem business dsg albo 6 albo 7.

W comforcie widze ze nie ma skory foteli grzanych i zegarow lcd i kam cofania. Reszta w miare podobna.

Przebieg 30 tys rocznie. Noga ciezka. Mam diesle od 10 lat i nigdy nie mialel klopotow z dpf wiec pomijam ten element calkowicie.

Ile spali taki tsi przy 200km/h a ile takie tdi?

Ja zakladam srednio 2l roznicy globalnie na 100km. Wiec przy 30tys bedzie okolo 3k pln.

Ktorym bedzie sie lepiej jezdzilo?

Auto tylko na rok.

Napisano

Patrząc na dane z motostat, Passaty benzynowe palą średnio blisko 9,7, a diesle 6,7 l/100 km.

Wchodząc w szczegóły, max. średnie dla poszczególnych notowań dla benzyny to około 10, a dla diesla 8.

Napisano
15 minut temu, johnson napisał:

Ktorym bedzie sie lepiej jezdzilo?

Auto tylko na rok.

A nie mozesz sie przejechac jednym I drugim I samemu ocenic?

Ja bym bral noPB bo nie lubie klekotow.

Ale skoro latasz po 200km/h to diesel spali pewnie 10-12 a benzyna blizej 20 ;)

Napisano
57 minut temu, Maciej__ napisał:

A nie mozesz sie przejechac jednym I drugim I samemu ocenic?

Ja bym bral noPB bo nie lubie klekotow.

Ale skoro latasz po 200km/h to diesel spali pewnie 10-12 a benzyna blizej 20 ;)

Moge ale przez weekend nie posmigam duzo.

Posiadzialem w kazdym i poza tapicerka  i grzaniem siedzeniem moglbym zyc z tym comfortlinem.

Na forum jest sporo osob z tym tdi 150km w vagach i tsi.

Niestety zeby dostac rabat tak zeby za rok dobrze sprzedac  musze brac ktorys z tych 2.  Nie moge nic dolozyc.z wyposazenia.

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Patrząc na dane z motostat, Passaty benzynowe palą średnio blisko 9,7, a diesle 6,7 l/100 km.

Wchodząc w szczegóły, max. średnie dla poszczególnych notowań dla benzyny to około 10, a dla diesla 8.

Stad zalozylem te 2 litry.

Ja mam ciezka noga wiec pewnie bedzie blizej 3 usredniajac.

Napisano
1 minutę temu, johnson napisał:

Niestety zeby dostac rabat tak zeby za rok dobrze sprzedac  musze brac ktorys z tych 2.  Nie moge nic dolozyc.z wyposazenia.

W przypadku VAGa to diesla bedzie chyba latwiej pozniej opchnac.

Napisano
Muszę stwierdzić ze dla mnie jako jadacego z przeciwka ledy mnie oslepiaja niz zenony

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.