Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto byście wybrali w przedziale 120-140 kPLN

Featured Replies

Napisano
4 godziny temu, bielaPL napisał:

może ma, może nie ma, z postów nic nie wynikało

Podkreslal chyba z 5 razy, ze auto ma byc NOWE ;]

Napisano
  • Autor

Jest pewien progress na raze negatywny. Testowałem Passata, odpada. Motor i DSG fajny, ale środek jest nieakceptowalny. Nie podoba mi się układ i design wnętrza, deska rozdzielcza jest bardzo krótka, jak w aucie o klasę niżej. Materiały przeciętne, ani dobre, ani tanie. Drugim poważnym minusem jest bagażnik. Sedan daje mnóstwo miejsca plus mały otwór załadunkowy, co nie jest wg mnie rozsądnym rozwiązaniem.

Na placu boju została BMW3GT i Insignia Grand Sport. Jutro oglądam BMW.

Edytowane przez bergerac

Napisano
5 godzin temu, bergerac napisał:

zapytaj ile kosztuja podstawowe elementy eksploatacyjne elementy ... bo olej i filtry masz w pakiecie ale np klocki w BMW 3 kosztują kosmos ... cena z wymianą w ASO ... 1300 przód i 1100 tyl ... o inne "drobiazgi eksploatacyjne" strach pytać

Napisano
  • Autor

zapytaj ile kosztuja podstawowe elementy eksploatacyjne elementy ... bo olej i filtry masz w pakiecie ale np klocki w BMW 3 kosztują kosmos ... cena z wymianą w ASO ... 1300 przód i 1100 tyl ... o inne "drobiazgi eksploatacyjne" strach pytać

Dobra uwaga :ok:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano

Jeszcze kosztý ubezpieczenia.

Napisano
30 minut temu, bergerac napisał:

Dobra uwaga :ok:

Brat moj podobny dylemat mial jak ty ale wlasnie brakuje kropki nad i zeby z bmw 3 przesiasc sie do superb ... ale tobie sie nie podoba ;)

Koszta sa znaczace ... stad wiem ile mial placic za klocki w bmw 3... a co ciekawe ... klocki tluka sie i aso nie widzi problemu bo przeciez hamuje ... ;)

Napisano
  • Autor

Powiem Wam, ze jest niezle... jakbym mial wybor tylko kiedzy Bmw a Paskiem to decyzja by byla prosta.

41ed55a04914e60da97d58a58e9dbb72.jpg

116c68f68987fb668ab73943ce70e328.jpg

6cfc59b260644d1b13decdfb09b1f36d.jpg

Napisano
1 godzinę temu, jetbang napisał:

Dokładnie to odstrasza w tych autach.

I zużywa się tam wszystko wyjątkowo szybko, planowo znaczy się ;)

Napisano

No nie mów, że Opel lepszy od Premium:)

Napisano
Godzinę temu, mrBEAN napisał:

Dokładnie to odstrasza w tych autach.

I zużywa się tam wszystko wyjątkowo szybko, planowo znaczy się ;)

W superb za 2400 to duzy przeglad z dsg ... klockami .. i rozrzadem ... 

Napisano

No nie mówcie że ktoś wybierze Skode zamiast beemki z powodu zaoszczędzenia 500 stów na wymianie klocków.

Napisano
9 minut temu, Piotrus napisał:

No nie mówcie że ktoś wybierze Skode zamiast beemki z powodu zaoszczędzenia 500 stów na wymianie klocków.

Tym bardziej, że wszystkie przeglądyna 100kkm lub 5 lat ma w cenie i tylko za te klocki raz na 50kkm (30kkm #Wagner) musi zabulić ;)

Inna sprawa, co mi pan w serwisie BMW wytłumaczył to ceny niektórych części - na przykład filtry przeciwpyłkowe (Moja BMW 5 miała dwa) kosztują około 400zł. Byłem na przeglądzie z własnym olejem, przegląd kosztował niecałe 800zł, z czego 400 to koszt przeglądu ze wszystkimi filtrami, a 400zł to koszt właśnei mikrofiltrów :hehe: "mój" serwis ma sklep internetowy "bmwstore", ale mimo to nie może mi sprzedać filtrów po cenie ze sklepu internetowego (150zł za dwa), ani nie moge ich kliknąć w necie i odebrać na miejscu. Więc głupi zapłaciłem ;)

Więc pewnie jak się będą klocki kończyć to lepiej sobie kupić swoje, choćby oryginały (nie są jakoś drogie) na necie i zapłacić tylko za wymiane ;)

Edytowane przez Vadero

Napisano
2 minuty temu, Vadero napisał:

Tym bardziej, że wszystkie przeglądyna 100kkm lub 5 lat ma w cenie i tylko za te klocki raz na 50kkm (30kkm #Wagner) musi zabulić ;)

Chyba, ze w 4-5 lat zrobi 200kkm, a wtedy juz koszty moga byc dosc spore ;)

Napisano
  • Autor
No nie mów, że Opel lepszy od Premium:)

Nie lepszy :)
Ma przewage w niektorych aspektach, ale ta bmka zrobila na mnie naprawde dobre wrazenie. Mam zgryz.

Napisano
3 minuty temu, bergerac napisał:

Nie lepszy :)
Ma przewage w niektorych aspektach, ale ta bmka zrobila na mnie naprawde dobre wrazenie. Mam zgryz.

BMW to inny level  - pytanie czy chcesz na niego wejść. To są wspaniałe auta - jazda nimi to czysta przyjemność, pomyślano w nich o rzeczach o których nikt w żadnej marce "nie premium" by w życiu nie pomyślał. Ale premium nie znaczy bezawaryjny, ani trwały - więc jak ktoś liczy, że zabulił drożej i oczekuje że potem już będzie tanio, to będzie marudził, że nie ma tak tanio jak w skodzie fabii.

Apropo BMW - pytałeś o F10? Powinny być ostatnie w dobrych cenach - a to znowu inny level ;]

Napisano
  • Autor

BMW to inny level  - pytanie czy chcesz na niego wejść. To są wspaniałe auta - jazda nimi to czysta przyjemność, pomyślano w nich o rzeczach o których nikt w żadnej marce "nie premium" by w życiu nie pomyślał. Ale premium nie znaczy bezawaryjny, ani trwały - więc jak ktoś liczy, że zabulił drożej i oczekuje że potem już będzie tanio, to będzie marudził, że nie ma tak tanio jak w skodzie fabii.

Apropo BMW - pytałeś o F10? Powinny być ostatnie w dobrych cenach - a to znowu inny level ;]

O jakich rzeczach ? Wlasnie wg mnie wyposazenie jest slabsza strona Bmw. Fajny jest wysuwany spojler, podoba mi sie

F10 juz nie ma. Pytalem.

Napisano
20 minut temu, bergerac napisał:

O jakich rzeczach ? Wlasnie wg mnie wyposazenie jest slabsza strona Bmw. Fajny jest wysuwany spojler, podoba mi sie

- Wyważenie - wszystkie BMW mają rozkład masy 50/50 przód/tył. Facet od którego kupowałem e61 wszedł nim w zjazd, na którym było ograniczenie do 40 przy 120/h - ledwo się tchórzołapki złapałem, a auto... nawet nie piskło oponkami, ani nie błysło DTC, wjechało jak gdyby nigdy nic. Wtedy zrozumiałem czemu kierowcy BMW jeżdżą po drogach jak jeżdżą... ;) Bo mogą.

- jakość materiałów - fajnie gadają mądrale, co obmacali starą przekręconą betkę w komisie, albo u znajomego, ale ja jak zdejmowałem konsole środkową w BMW, widziałem jak rozwiązane jest jej mocowanie żeby nie skrzypiało ani teraz, ani za 1mln/km, albo jak zamontowano żaróweczki podświetlenia rejestracji, to zrozumiałem czemu te auta są droższe ;)  - dla mnie takie rzeczy mają znaczenie. 

- praca i zachowanie silnika - bardzo mi się podoba jak BMW oddają moc (jeździłem i 4 i 6 cylindrowymi silnikami), nawet głupi diesel w górnym zakresie obrotów ładnie "się drze", jednocześnie traktowane delikatnie potrafią zaskakująco mało spalić.

- to już jest marka w której pomyślano żeby silniczki otwierania szyb nie budziły wszystkich w środku, tak samo silniczki regulacji siedzeń, żeby lampka oświetlenei wnętrza świeciła tam gdzie potrzeba, a schowek nie skrzypiał po 10kkm.

i wiele innych o których teraz nie pamiętam - im więcej czas z tym autem spędzasz, tym bardziej doceniasz tych co je zaprojektowali i to jak o nim pomyśleli - ale to są tematy dla "miłośników motoryzacji", nie każdy takie rzeczy doceni i nie dla każdego mają znaczenie. Jak dla Ciebie nie mają, to kup octavie na wypasie, też cię zawiezie, porównywalnie szybko do celu ;)

Napisano
11 godzin temu, bergerac napisał:

Jest pewien progress na raze negatywny. Testowałem Passata, odpada. Motor i DSG fajny, ale środek jest nieakceptowalny. Nie podoba mi się układ i design wnętrza, deska rozdzielcza jest bardzo krótka, jak w aucie o klasę niżej. Materiały przeciętne, ani dobre, ani tanie. Drugim poważnym minusem jest bagażnik. Sedan daje mnóstwo miejsca plus mały otwór załadunkowy, co nie jest wg mnie rozsądnym rozwiązaniem.

Arteona oglądałeś, bo wygląda ciekawie ?

Te BMW to AWD ?

Napisano

@Vadero

Auto odebrane w kwietniu maju  16 roku ... ma teraz pomiedz 70 a 80  tys km ... 

Jezeli patrzysz na lans ... to ok ... bmw jak najbardziej ... 

Jezeli to ma byc auto jako narzedzie pracy ... to bmw niestety takim nie bedzie ... bo ani jakosci obslugi (poza sprzedaza) ..  ani magii... ani sensu ... placisz za znaczek i nic za tym nie idzie

Jezeli ktos kocha bmw to ok ... niech kupuje ... jezeli nie ... to nie ma innych powodow dla kupna tej marki ... to nie jest auto / auta klasy e39 czy podobnych 

Nie wiem ... moze volvo ... moze mercedes moze VW ... moze audi ... nie wiem ... moze inne ... ma poziom obslugi taki ze bedziesz czul ze nic nie spiernicza albo ze Ciebie nie naciagna ... 

Bo te ceny aso bmw to jest kosmos ... 

Mowa tu o klockach bo poki co tyle bylo robione z racji eksploatacji (reszta na gwarancji i tez nie profesjonalnie)... a pytanie przy 120 tys km ile bedzie kosztowal przeglad ... moze amortyzatory ... moze tarcze ... moze kilka innych [kurza twarz] ... i co wyjdzie 10 tys ... 15 tys ??? Litosci ... nie mowcie ze to nie ma znaczenia bo bmw to bmw ... ma to znaczenie i w tym przypadku konkurencja daje duzo wiecej bo niestety bmw leci sobie w kulki ;)

Napisano
2 godziny temu, Piotrus napisał:

Jezeli uzywasz auta prywatnie to ok ...

Jezeli ma byc narzedziem pracy ... to patrzysz inaczej ... 

Napisano
  • Autor
Arteona oglądałeś, bo wygląda ciekawie ?

Te BMW to AWD ?

Arteon moim zdaniem jest zupelnie bez sensu. Przeplacony Passat, ktory ladniej wyglada i ma funkcjonalniejsze nadwozie. Wnetrze praktycznie bez zmian.

Napisano
  • Autor

- Wyważenie - wszystkie BMW mają rozkład masy 50/50 przód/tył. Facet od którego kupowałem e61 wszedł nim w zjazd, na którym było ograniczenie do 40 przy 120/h - ledwo się tchórzołapki złapałem, a auto... nawet nie piskło oponkami, ani nie błysło DTC, wjechało jak gdyby nigdy nic. Wtedy zrozumiałem czemu kierowcy BMW jeżdżą po drogach jak jeżdżą... [emoji6] Bo mogą.
- jakość materiałów - fajnie gadają mądrale, co obmacali starą przekręconą betkę w komisie, albo u znajomego, ale ja jak zdejmowałem konsole środkową w BMW, widziałem jak rozwiązane jest jej mocowanie żeby nie skrzypiało ani teraz, ani za 1mln/km, albo jak zamontowano żaróweczki podświetlenia rejestracji, to zrozumiałem czemu te auta są droższe [emoji6]  - dla mnie takie rzeczy mają znaczenie. 
- praca i zachowanie silnika - bardzo mi się podoba jak BMW oddają moc (jeździłem i 4 i 6 cylindrowymi silnikami), nawet głupi diesel w górnym zakresie obrotów ładnie "się drze", jednocześnie traktowane delikatnie potrafią zaskakująco mało spalić.
- to już jest marka w której pomyślano żeby silniczki otwierania szyb nie budziły wszystkich w środku, tak samo silniczki regulacji siedzeń, żeby lampka oświetlenei wnętrza świeciła tam gdzie potrzeba, a schowek nie skrzypiał po 10kkm.

i wiele innych o których teraz nie pamiętam - im więcej czas z tym autem spędzasz, tym bardziej doceniasz tych co je zaprojektowali i to jak o nim pomyśleli - ale to są tematy dla "miłośników motoryzacji", nie każdy takie rzeczy doceni i nie dla każdego mają znaczenie. Jak dla Ciebie nie mają, to kup octavie na wypasie, też cię zawiezie, porównywalnie szybko do celu [emoji6]

Taka dyskusja jak dla ciebie niewazne to kup Skode jest troche bez sensu ;)

Obejrzalem to Bmw i jak napisałem, spodobało mi się. Niemniej jednak nie napalam się, bo takiego szału jak Ty nie zobaczyłem. Ok, spedzilem w aucie pol godziny, nie rozkrecalem go :)
W kazdym razie czekam na dokladna specyfikacje Bmw i ostateczna oferte cenowa. Oferte na insignie z doposazeniem o pakiety Opc dostane w poniedzialek i wtedy podejme ostateczna decyzje.

Napisano
7 godzin temu, jetbang napisał:

Jezeli uzywasz auta prywatnie to ok ...

Jezeli ma byc narzedziem pracy ... to patrzysz inaczej ... 

Koszty to koszty.

Jak ma to być auto do pracy i ten człowiek na swoim stanowisku może latać autem klasy premium to tym bardziej nie rozumiem. Na ulicach można spotkać sporo dopasionych Superbów L&K które spokojnie można by zamienić na jakieś flotowe BMW 3 lub 5, tyle że musieli wziąć Skodę bo firma się nie zgadza aby na tym poziomie były takie służbówki.

Napisano
Godzinę temu, Piotrus napisał:

Koszty to koszty.

Jak ma to być auto do pracy i ten człowiek na swoim stanowisku może latać autem klasy premium to tym bardziej nie rozumiem. Na ulicach można spotkać sporo dopasionych Superbów L&K które spokojnie można by zamienić na jakieś flotowe BMW 3 lub 5, tyle że musieli wziąć Skodę bo firma się nie zgadza aby na tym poziomie były takie służbówki.

Nie tylko ... 

Zwroc uwage ze klasa (wygoda) jazdy nie ma nic wspolnego ze znaczkiem. 

Te same pieniadze ... okolo 140 tys to w bmw seria 3 bedziesz mial ciasno a w superb bedzie wygodnie. Zwlaszcza jak masz 180 cm i wiecej. 

Mozna ... zawsze mozna sie upchac nawet do forda ka ... ale robiac duze przebiegi niestety bedzie czloeiek sie oszykiwal. 

Jestes widze fanem bmw i nic innego nie poprzesz ... wg mnie bmw pewnie jest ok ale w wyzszych partiach ... 7 ... x5 ... ale porownanie do codziennego uzytkowania 3 i innych marek ... to w tym przedziale 3 jest tylko dka fanatykow

Aha ... no i te flotowe bmw serii 3 to czesto sa inne silniki np 2.0 diesel z szalonymi 116 koniami mocy ;) ... ograniczenia w kolorach itp ... to tez skazujecna kompletny bez sens ... znaczek panie znaczek ...

W superb bedziesz mial wszystko plus 190 koni mocy , miejsca duzo wiecej , bagaznik ogromny ... 

Podsumowujac ... z uzytkowego punktu widzenia ... superba ... bmw serii 3 nie pokona ... jesli flotowiec chce auto dla prezesa to 3 mu nie kupi tylko wyzszy model ktorremu superb niedorowna... ale to juz nie beda te same pieniadze tylko 2 ... 3... x takie 

Napisano
2 godziny temu, bergerac napisał:

Arteon moim zdaniem jest zupelnie bez sensu. Przeplacony Passat, ktory ladniej wyglada i ma funkcjonalniejsze nadwozie. Wnetrze praktycznie bez zmian.

Ładniej wygląda, jest większy i lepiej wyposażony. 

Kolega po jednej wizycie w salonie, szybko się zdecydował ;)

Napisano
2 godziny temu, Piotrus napisał:

Koszty to koszty.

Takie premiumy, że bodajże dwie generacje  do tyłu w rocznych 5-kach już trzeszczały plastiki, kolega miał takie zawrotne 520d. Jeszcze :klnie: dostał od żony kilka razy, że auto za tyle $$$ a się zakopali po wyjechaniu z domu nad podwarszawskich przedmieściach :].

Ludzie których znam i którzy mają Superby w firmach czy wysokie wersje  Octavii zamawali/wybierali to z własnego wyboru, bo poprostu potrzebowali większego, dobrego auta. Sam też się skusiłem na Superba ale niestety rozwaliło mnie podejście Skody i czas oczekiwania. Przez chwilę nawet przeszło mi przez głowę BMW, ale w cenie L&K 280KM 4x4 wszech mającego, mogłem zamówić bida wersję 520d, więc nawet się nie wysiliłem do salonu.

Napisano
11 godzin temu, Vadero napisał:

Wtedy zrozumiałem czemu kierowcy BMW jeżdżą po drogach jak jeżdżą... ;) Bo mogą.

Dej no mnie ten zjazd to Octavią tam też tak przejedziemy, albo i wincyj! ;]

11 godzin temu, Vadero napisał:

kup octavie na wypasie, też cię zawiezie, porównywalnie szybko do celu ;)

Octavią porównywalnie ale Fabią szybciej ;)

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, sherif napisał:

Ładniej wygląda, jest większy i lepiej wyposażony. 

Kolega po jednej wizycie w salonie, szybko się zdecydował ;)

i wnętrze typu tradycyjny Helmut :no: 

Napisano
4 godziny temu, bergerac napisał:

Taka dyskusja jak dla ciebie niewazne to kup Skode jest troche bez sensu ;)

Obejrzalem to Bmw i jak napisałem, spodobało mi się. Niemniej jednak nie napalam się, bo takiego szału jak Ty nie zobaczyłem. Ok, spedzilem w aucie pol godziny, nie rozkrecalem go :)
W kazdym razie czekam na dokladna specyfikacje Bmw i ostateczna oferte cenowa. Oferte na insignie z doposazeniem o pakiety Opc dostane w poniedzialek i wtedy podejme ostateczna decyzje.

3gt nie znam, miałem e61. moze w 3gt serio szalu nie ma.

Napisano

Ciekawe ceny tego XC40:

z silnikiem Diesla D4 (190 KM, od 180 950 zł) (....)

odmiana T4 190 KM (161 400 zł)

Diesel o tej samej mocy 20 tys. droższy od turbobenzyny.

Napisano
19 godzin temu, jetbang napisał:

Jezeli to ma byc auto jako narzedzie pracy ... to bmw niestety takim nie bedzie ... bo ani jakosci obslugi (poza sprzedaza)

19 godzin temu, jetbang napisał:

Bo te ceny aso bmw to jest kosmos ... 

Mowa tu o klockach bo poki co tyle bylo robione z racji eksploatacji (reszta na gwarancji i tez nie profesjonalnie)... a pytanie przy 120 tys km ile bedzie kosztowal przeglad ... moze amortyzatory ... moze tarcze ... moze kilka innych [kurza twarz] ... i co wyjdzie 10 tys ... 15 tys ??? Litosci ... nie mowcie ze to nie ma znaczenia bo bmw to bmw ... ma to znaczenie i w tym przypadku konkurencja daje duzo wiecej bo niestety bmw leci sobie w kulki ;)

A ja się nie zgodzę. Bo akurat ja mam o BMW jak najlepsze zdanie w obsłudze posprzedażowej. Serwis profesjonalny, obsługa też, dbanie o klienta, zawsze auto zastępcze na czas przeglądu/naprawy. Jestem mega pozytywnie zaskoczony, po bardzo złych doświadczeniach w Audi i jak na razie  kiepskich w Mercedesie.

Myślę że to zależy od konkretnego dealera a nie od marki.

Napisano
2 godziny temu, Łukasz___F napisał:

Myślę że to zależy od konkretnego dealera a nie od marki.

Moze i tak ...

Lubelskie aso dalo ciala ze 3 razy i tyle

Dla mnie to lipa i tyle ...

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎09‎-‎23 o 08:40, jetbang napisał:

Nie tylko ... 

Zwroc uwage ze klasa (wygoda) jazdy nie ma nic wspolnego ze znaczkiem. 

Te same pieniadze ... okolo 140 tys to w bmw seria 3 bedziesz mial ciasno a w superb bedzie wygodnie. Zwlaszcza jak masz 180 cm i wiecej. 

Mozna ... zawsze mozna sie upchac nawet do forda ka ... ale robiac duze przebiegi niestety bedzie czloeiek sie oszykiwal. 

Jestes widze fanem bmw i nic innego nie poprzesz ... wg mnie bmw pewnie jest ok ale w wyzszych partiach ... 7 ... x5 ... ale porownanie do codziennego uzytkowania 3 i innych marek ... to w tym przedziale 3 jest tylko dka fanatykow

Aha ... no i te flotowe bmw serii 3 to czesto sa inne silniki np 2.0 diesel z szalonymi 116 koniami mocy ;) ... ograniczenia w kolorach itp ... to tez skazujecna kompletny bez sens ... znaczek panie znaczek ...

W superb bedziesz mial wszystko plus 190 koni mocy , miejsca duzo wiecej , bagaznik ogromny ... 

Podsumowujac ... z uzytkowego punktu widzenia ... superba ... bmw serii 3 nie pokona ... jesli flotowiec chce auto dla prezesa to 3 mu nie kupi tylko wyzszy model ktorremu superb niedorowna... ale to juz nie beda te same pieniadze tylko 2 ... 3... x takie 

Zauważ że rozmawiamy o 3GT, które jest znacznie większe od zwykłej 3 i ma wystarczające wymiary dla rodziny 2+2. W przypadku flotowej oferty 3GT masz do wybory 150KM diesel i chyba 190KM + 8 biegowy automat który robi robotę. Nie wiem jak wyglądają ograniczena, ale wiem że do tej wersji  możesz sobie dorzucić pakiet Luxury, dodatki także nie jest to wersja zaślepka. Oczywiście wszystko kosztuje, ale jak ktoś nie musi mieć nie wiadomo jakiego wypasu ale chce mieć coś bardziej prestiżowego to taka beemka jest ciekawą ofertą.

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎09‎-‎23 o 09:35, sherif napisał:

Takie premiumy, że bodajże dwie generacje  do tyłu w rocznych 5-kach już trzeszczały plastiki, kolega miał takie zawrotne 520d. Jeszcze :klnie: dostał od żony kilka razy, że auto za tyle $$$ a się zakopali po wyjechaniu z domu nad podwarszawskich przedmieściach :].

Ludzie których znam i którzy mają Superby w firmach czy wysokie wersje  Octavii zamawali/wybierali to z własnego wyboru, bo poprostu potrzebowali większego, dobrego auta. Sam też się skusiłem na Superba ale niestety rozwaliło mnie podejście Skody i czas oczekiwania. Przez chwilę nawet przeszło mi przez głowę BMW, ale w cenie L&K 280KM 4x4 wszech mającego, mogłem zamówić bida wersję 520d, więc nawet się nie wysiliłem do salonu.

Ja nie mam zastrzeżeń do tych najnowszych wypustów, fakt że są młodsze niż2 lata ale nie wygląda na to żeby była taka tragedia jak opisujesz. Z tym zakopywaniem to taki urok RWD - jak miałem C-klassę to w zimie była tragedia, pomagały dobre zimówki ale po 1 sezonie było wyraźnie gorzej.

Z tym świadomym wyborem to ja mam odwrotnie w dwóch przypadkach - była oferta z Alphabet na BMW i SKodę, koszty podobne więc pracownicy wybierali słabiej wypasione BMW ale centrala wymusiła zakup Skody bo niski manager nie może jeździć BMW.

Napisano
Dnia 22/09/2017 o 18:31, sdss napisał:

Jeszcze kosztý ubezpieczenia.

Ubezpieczenie nowego BMW wcale nie jest tak drogie jak mogłoby się wydawać, jeżeli załatwiasz to w salonie. Pakiety dealerskie robią robotę.

Ubezpieczenie nowego BMW za 160k kosztuje mniej niż rocznego seata o wartości 90k. Różnica to około 1000 zł za pakiet OC/AC/NW.

Napisano
14 minut temu, Manx napisał:

Ubezpieczenie nowego BMW wcale nie jest tak drogie jak mogłoby się wydawać, jeżeli załatwiasz to w salonie. Pakiety dealerskie robią robotę.

Ubezpieczenie nowego BMW za 160k kosztuje mniej niż rocznego seata o wartości 90k. Różnica to około 1000 zł za pakiet OC/AC/NW.

1400zl pakiet do bmw?

Napisano
17 minut temu, Piotrus napisał:

Zauważ że rozmawiamy o 3GT, które jest znacznie większe od zwykłej 3 i ma wystarczające wymiary dla rodziny 2+2. W przypadku flotowej oferty 3GT masz do wybory 150KM diesel i chyba 190KM + 8 biegowy automat który robi robotę. Nie wiem jak wyglądają ograniczena, ale wiem że do tej wersji  możesz sobie dorzucić pakiet Luxury, dodatki także nie jest to wersja zaślepka. Oczywiście wszystko kosztuje, ale jak ktoś nie musi mieć nie wiadomo jakiego wypasu ale chce mieć coś bardziej prestiżowego to taka beemka jest ciekawą ofertą.

wiesz ... słowo prestiż to bardzo subiektywne jest ... dla mnie 3 jaka by nie była to nie jest prestiż ... sam znaczek BMW nic nie znaczy ... prestiżowe BMW to jest 7 ... może X5 ... fajne zabawki mają dodatek litery M ... to tez moze być traktowane jako forma prestiżu  .... 3 nawet GT w opisie takim jak zamieściłeś to dalej jest zwykłe auto ... nie jest to prestiż  i tyle ... :D    ... no chyba że dla kogoś kto jest zakochany w marce - to wtedy bedzie dorabiał głębokie filozofie by tylko pokryć swoje zdanie ...

aha ... i było gdzieś w internecie dość spory ruch właśnie na temat awaryjności właśnie wersji GT ... 3 albo 4

Nawet wiecej Ci powiem ... przymierzałem sie do fabrycznie nowej BMW serii 5 ... i o ile nie ma złych powodów żeby nie była następcą obecnej kury o tyle serwis i ceny "drobiazgów" po prostu zdyskwalifikowały ją i tyle ...

Tak samo nie jest prestiż w wydaniu SuperB ...  to też jest tylko zwykłe autko ... tak samo jak i 5 ... ale nie mam ochoty płacić 5 x tyle za coś tylko dlatego że ma znaczek ...

ino ja zauważyłem żeby autor sprawdził czy jest gotowy na kosmiczne ceny serwisu ... i tyle ... a i nie polecamy ASO BMW w LBN :D

Napisano
Teraz, sdss napisał:

1400zl pakiet do bmw?

może tak i być ... dla dokera ostatnio pakiety były po 500 pln za komplet

Napisano
25 minut temu, Piotrus napisał:

Z tym świadomym wyborem to ja mam odwrotnie w dwóch przypadkach - była oferta z Alphabet na BMW i SKodę, koszty podobne więc pracownicy wybierali słabiej wypasione BMW ale centrala wymusiła zakup Skody bo niski manager nie może jeździć BMW.

zauważ jeszcze jedna rzecz ...  za chwilkę bedzie na naszych drogach spora ilość radiowozów właśnie BMW serii 3  i to bardzo ładnie wyposażonych ... a wygrało to właśnie z SuperB ...

Tylko że taki bajer i taka cena i taki serwis moze iść w parze tylko w dużych ilosciach

Pytanie czy biorąc jedno auto też będą Ciebie głaskali ...

Alphabet jest całkiem sporą firma lizingową ... i może sobie pogrywać z BMW i mieć bardzo dobre rabaty na zakup i serwis ... a skoda moze być bardziej oporna w tym zakresie ...

ale jako indywidualny klient kupujący 1 szt... jesteś traktowany z innej półki nawet w pseudolojalnościowym programie promocyjnym ...

pytanie kto indywidualnego lepiej wydoi ..  i w którym momencie ;)

Napisano
8 minut temu, jetbang napisał:

wiesz ... słowo prestiż to bardzo subiektywne jest ... dla mnie 3 jaka by nie była to nie jest prestiż ... sam znaczek BMW nic nie znaczy ... prestiżowe BMW to jest 7 ... może X5 ... fajne zabawki mają dodatek litery M ... to tez moze być traktowane jako forma prestiżu  .... 3 nawet GT w opisie takim jak zamieściłeś to dalej jest zwykłe auto ... nie jest to prestiż  i tyle ... :D    ... no chyba że dla kogoś kto jest zakochany w marce - to wtedy bedzie dorabiał głębokie filozofie by tylko pokryć swoje zdanie ...

aha ... i było gdzieś w internecie dość spory ruch właśnie na temat awaryjności właśnie wersji GT ... 3 albo 4

Nawet wiecej Ci powiem ... przymierzałem sie do fabrycznie nowej BMW serii 5 ... i o ile nie ma złych powodów żeby nie była następcą obecnej kury o tyle serwis i ceny "drobiazgów" po prostu zdyskwalifikowały ją i tyle ...

Tak samo nie jest prestiż w wydaniu SuperB ...  to też jest tylko zwykłe autko ... tak samo jak i 5 ... ale nie mam ochoty płacić 5 x tyle za coś tylko dlatego że ma znaczek ...

ino ja zauważyłem żeby autor sprawdził czy jest gotowy na kosmiczne ceny serwisu ... i tyle ... a i nie polecamy ASO BMW w LBN :D

Marketing w Monachium właśnie chlasta sobie żyły :D To że dla Ciebie nie jest nie oznacza że tak myśli większość, szczególnie w kraju gdzie mamy średnią wieku auta więcej niż 10 lat. Jakbyś nie zaklinał rzeczywistości to jednak marka jest postrzegana jako premium i jak widać ich strategia działa.

Patrząc na to co przewija się w wątku wychodzi na to że  nie kupuje się BMW bo jest za drogie i chyba na tym można zakończyć dyskusję zamiast dorabiać ideologię że znaczek nic nie znaczy.

Napisano
11 minut temu, jetbang napisał:

Pytanie czy biorąc jedno auto też będą Ciebie głaskali ...

Alphabet jest całkiem sporą firma lizingową ... i może sobie pogrywać z BMW i mieć bardzo dobre rabaty na zakup i serwis ... a skoda moze być bardziej oporna w tym zakresie ...

ale jako indywidualny klient kupujący 1 szt... jesteś traktowany z innej półki nawet w pseudolojalnościowym programie promocyjnym ...

pytanie kto indywidualnego lepiej wydoi ..  i w którym momencie ;)

Właścicielem Alphabetu jest właśnie BMW, ale to akurat nie ma znaczenia - może kolega bergerac pochwali się co mu zaproponowali. Strzelam że dostanie -25% od konfiguratora.

Napisano
4 minuty temu, Piotrus napisał:

Marketing w Monachium właśnie chlasta sobie żyły :D To że dla Ciebie nie jest nie oznacza że tak myśli większość, szczególnie w kraju gdzie mamy średnią wieku auta więcej niż 10 lat. Jakbyś nie zaklinał rzeczywistości to jednak marka jest postrzegana jako premium i jak widać ich strategia działa.

Patrząc na to co przewija się w wątku wychodzi na to że  nie kupuje się BMW bo jest za drogie i chyba na tym można zakończyć dyskusję zamiast dorabiać ideologię że znaczek nic nie znaczy.

niech sobie chlasta :D

to jest po prostu zwykłe auto ... seria 3 ... seria 5 ... tak samo jak mercedes C czy E ... czy passat czy mondeo czy insygnia superB ... to są normalne zwykłe auta ... prestiż zaczyna sie tam gdzie już ford VW czy opel nie siegają ... własnie seria 7 czy S-klasse ... to jest prestiż ... a niżej to zwykłe auto ... które jest przewartościowane na starcie bajka o tym że bedziesz miał namiastkę siódemki ... a własnie bajki tworza marketingowcy :D

czy i jak myśli większość narodów świata to nei wiem ... wiem że w DE nikt nie podnieca sie  na widok serii 3 nawet w opakowce GT ... natomiast w PL za samo śmigło (nawet na hulajnodze)  wielu by dało sie pokroić i uważa że to cud ;)

czy jest drogie ... nie wiem ... wiem że ma drogi serwis bo z cenami zakupu jak mają nóż na gardle i chcą sie postarać to mogą dobrą cenę zrobić ... acz będą potem doić chorymi cenami za choćby głupie klocki :D

Napisano
6 minut temu, Piotrus napisał:

Właścicielem Alphabetu jest właśnie BMW, ale to akurat nie ma znaczenia - może kolega bergerac pochwali się co mu zaproponowali. Strzelam że dostanie -25% od konfiguratora.

no to masz odpowiedź ... przyszło od BMW info że dają dobrą cene bo maja do wypchnięcia kilka tysięcy sztuk ... i poszły w świat dobre oferty na sprzedaż ... a ASO przycisnęli przy okazji wymuszeniem "serwisów w odpowiedniej cenie" i całość sie zgrało tak ze Skoda nie siadła tak nisko :D

co do konfiguratorów i cenników są one zmieniane co raz rzadziej a w zależności od parcia na sprzedaż i wartości walut zmienia sie poziom rabatowania ... to prostsze i mniej kosztowne :D

pytanie co jest teraz .. aleeee zbliza sie koniec roku i trzeba słupki podciagać 

Napisano
11 minut temu, jetbang napisał:

czy i jak myśli większość narodów świata to nei wiem ... wiem że w DE nikt nie podnieca sie  na widok serii 3 nawet w opakowce GT ... natomiast w PL za samo śmigło (nawet na hulajnodze)  wielu by dało sie pokroić i uważa że to cud ;)

Ta historia że nie pozwoli kupić 3'ek zamiast Superbów to właśnie centrala z DE zablokowała polskiemu oddziałowi, także chyba znowu jesteś w błędzie.

EDIT Wiele korpo tak ma żę tylko wysoki management ma dozwolone audi merce i beemki, ci niżej to już mogą latać tylko Oplem, VW albo Skodą. I kompletnie nie chodzi o kasę tylko właśnie o postrzeganie na zewnątrz.

Edytowane przez Piotrus

Napisano
1 minutę temu, Piotrus napisał:

Ta historia że nie pozwoli kupić 3'ek zamiast Superbów to właśnie centrala z DE zablokowała polskiemu oddziałowi, także chyba znowu jesteś w błędzie.

no i to nic nie zmienia ... cponiżej z moich kolegów (handlowców)  co do mnie przyjeżdzaja...

z avensisa zmienili na aurisa ...  (duńska firma)

zabronili kupić skody (chciał octavie)  tylko miał niemiecki sobie kupic ... i kupił golfa  (niemiecka firma)

zabronili kupić niemieckie auto a kazali japońca wziać ...  (niemiecka firma)

zamienili octavie na octavie ...  (niemiecka firma)

zamienili "stare" (3 letnie) BMW 3 na nowe BMW 3 (niemiecka firma)

są różne fanaberie .. .są rózne układy w firmach  ... moze przechodza na inną markę bo flotowiec został doskonale przekonany do marki i zarząd również ;)

czesto też co chłopaki mówią to są ważne inne czynniki - dostęp do serwisu ... emisje CO2 .... itp itd ...

ale tu rozmwiamy dalej o tematach na 40 czy 100 czy 300 szt ... to sa inne poziomy rozmowy ...

a z drugiej strony realne jest dla kolegi auto szt 1 :D i trzeba zejść na ziemie ;)

Napisano
Godzinę temu, Piotrus napisał:

Ja nie mam zastrzeżeń do tych najnowszych wypustów, fakt że są młodsze niż2 lata ale nie wygląda na to żeby była taka tragedia jak opisujesz. Z tym zakopywaniem to taki urok RWD - jak miałem C-klassę to w zimie była tragedia, pomagały dobre zimówki ale po 1 sezonie było wyraźnie gorzej.

To jakaś głupota z zaszufladkowaniem aut per stanowisko. Ja (zwykły inż) jeżdżę XC70, mój szef starszym deko V60 a nasz dyrektor na całe EU w NL BMW-4ką i to dość w biednej wersji ;). U mnie są tylko takie wymagania, aby auto mieściło się w budżecie raty miesięcznej w wersji full i nie było VANem ani SUVem :bzik:

Napisano
9 minut temu, sherif napisał:

To jakaś głupota z zaszufladkowaniem aut per stanowisko. Ja (zwykły inż) jeżdżę XC70, mój szef starszym deko V60 a nasz dyrektor na całe EU w NL BMW-4ką i to dość w biednej wersji ;). U mnie są tylko takie wymagania, aby auto mieściło się w budżecie raty miesięcznej w wersji full i nie było VANem ani SUVem :bzik:

No to masz liberalnie, z tych które znam to większość ma limity, np.  że kiero max Octavia, dyr. to max jakiś pasztet albo XC60 itd.

Ale to nic, jeden z moich dostawców miał politykę że musieli mieć auta do których dostarczają swój produkt na pierwszy montaż. No i wyszły jaja bo w pewnym momencie wylecieli z BMW - szybko dogadali się ponownie jak trzeba było jakimś top manago  auta wymieniać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.