Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto byście wybrali w przedziale 120-140 kPLN

Featured Replies

Napisano

Buda raczej sedan, kombi mi się specjalnie nie podobają. Fajne są SUV, ale do mojej jazdy raczej się nie nadadzą - dużo tras, duże prędkości. Rodzina 2+2 więc musi być segment D. Po moim wstępnym przeglądzie rynku na prowadzenie wysuwa się nowa Insignia. Myślałem też o A4, ale ona jest chyba znacznie mniejsza. Oglądałem też Passata, ale jakoś to wnętrze mnie nie przekonuje, bo wygląd zewnętrzny jestem już w stanie zaakceptować. Ważna jest również bezawaryjność. Nie chcę latać po serwisach.

Napisano

Superb 2.0tsi by się zmieścił po rabacie

tapatalked

Napisano
  • Autor
12 minut temu, format napisał:

Superb 2.0tsi by się zmieścił po rabacie

tapatalked

tak, Superba bym mógł mieć nawet taniej, ale stylistyka Skody mi zupełnie nie leży. Robiłem podejście, jest znacznie lepiej niż w poprzedniej wersji, ale wciąż dla mnie nieakceptowalne.

Napisano

A6? Ale trzeba trochę dołożyć. Arteon?

Napisano
  • Autor
5 minut temu, sebaso napisał:

Ja bym brał AR Giulię, ale Ty weźmiesz pewnie Insygnię ;).

Alfa odpada. Podoba mi się, ale po pierwsze - kompletnie nie wierzę w niezawodność, po drugie - jest chyba zbyt ciasna na moje potrzeby. Co wezmę to nie wiem, ale z tego co na razie analizowałem Insignia jest na prowadzeniu. Natomiast moje rozeznanie jest ubogie. Testowałem tylko Inisgnię, Passata i Superba.

Napisano
  • Autor
7 minut temu, sdss napisał:

A6? Ale trzeba trochę dołożyć. Arteon?

A6 też myślałem. Ale żadnych szans:

59be2d687d86a_Zrzutekranu2017-09-17o10_07_40.png.d7d2a17aca109d77a6887205b68a0475.png

pewnie jak się wezmę za temat to wyjdzie 220. Minus z 15% rabatu to 185 - 195 koła. Za dużo.

Arteon - fajny, popatrzę, ale obawiam się, że też się nie zmieszczę z ceną.

Napisano
42 minuty temu, bergerac napisał:

Buda raczej sedan, kombi mi się specjalnie nie podobają. Fajne są SUV, ale do mojej jazdy raczej się nie nadadzą - dużo tras, duże prędkości. Rodzina 2+2 więc musi być segment D. Po moim wstępnym przeglądzie rynku na prowadzenie wysuwa się nowa Insignia. Myślałem też o A4, ale ona jest chyba znacznie mniejsza. Oglądałem też Passata, ale jakoś to wnętrze mnie nie przekonuje, bo wygląd zewnętrzny jestem już w stanie zaakceptować. Ważna jest również bezawaryjność. Nie chcę latać po serwisach.

NOWA KIA OPTIMA

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Slawcio napisał:

NOWA KIA OPTIMA

o tym nie pomyślałem :ok: 

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, RABIN napisał:

audi a5 zmieści się 

a jak z wymiarami A5 ? To bliżej Inisgni czy Astry ?

Napisano
Teraz, bergerac napisał:

Alfa odpada. Podoba mi się, ale po pierwsze - kompletnie nie wierzę w niezawodność, po drugie - jest chyba zbyt ciasna na moje potrzeby. Co wezmę to nie wiem, ale z tego co na razie analizowałem Insignia jest na prowadzeniu. Natomiast moje rozeznanie jest ubogie. Testowałem tylko Inisgnię, Passata i Superba.

Dodaj jeszcze Mondeo i chyba będzie kpl. Imo nie ma zbyt wielu przestronnych aut w segmencie D, a te które są wymieniłes powyżej.

No dobra moze jeszcze Mazda 6.

Dla 2+2 faworytem jest dla mnie Superb, ale tego nie chcesz, nowa Insygnia nie powala wyglądem tak jak Mk 1 w momencie kiedy wchodziła na rynek.

Napisano
Teraz, bergerac napisał:

o tym nie pomyślałem :ok: 

za 140 tys. zł może się uda wyrwać GT 2.0 T-GDI 245 KM :ok:

Napisano

Insigni nie znam, passek i skoda hm... Jakbys miałbudżet 100kpln to passek jest fajny - jak masz 140, to zaczyna się problem - bo wyświetlacz  passku zamiast liczników jest beznadziejny, skóra jest maksymalnie plastikowa i paskudna w dotyku, podłokietnik z tyłu tragiczny (dużo gorszy niż w poprzedniku), to samo w skodzie, tyle że tam nie ma nawet diód w światłach. Wersja podstawowa nie ma tych "udogodnien" zmodyfikowanych przez księgowych.

A może Nowe A4 - fajniej z wyciszeniem, wyświetlacz działa jak trzeba, BMW 3 też by podeszło, no i finansowanie w BMW jest ciekawe.

Napisano
Teraz, bergerac napisał:

a jak z wymiarami A5 ? To bliżej Inisgni czy Astry ?

A5 to takie A4, Insygnia ma 4.9m. Nie napisałeś czy PB czy D?

Napisano
  • Autor
Teraz, sebaso napisał:

Dodaj jeszcze Mondeo i chyba będzie kpl. Imo nie ma zbyt wielu przestronnych aut w segmencie D, a te które są wymieniłes powyżej.

No dobra moze jeszcze Mazda 6.

Dla 2+2 faworytem jest dla mnie Superb, ale tego nie chcesz, nowa Insygnia nie powala wyglądem tak jak Mk 1 w momencie kiedy wchodziła na rynek.

Fakt, wybór jest słaby. Forda też oglądałem, wygląda jakoś tak karykaturalnie w tym nowym przdem. Mazda 6 jest fajna, o tym zapomnialem, a miałem na testach. Z tym samochodem mam jeden problem - dla mnie sie tym jeździ jak segmentem C, a nie D. To moje duże rozczarowanie, bo podobała mi się strasznie i się trochę napaliłem.

Co do Insigni - pełna zgoda. Pomimo, że nowa wersja technicznie + wnętrzem bije starą na głowę, to jednak moja wersja bardziej mi się podoba wizualnie.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, sdss napisał:

raczej Diesel. Benzyna będzie za droga w eksploatacji.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, sdss napisał:

A5

audi-a5-dane-techniczne-wymiary.jpg

Insignia:

insignia-b-5d-wymiary-d.png

BMW 3

bmw_3_f30_dane_techniczne_wymiary.jpg

Edytowane przez bergerac

Napisano
16 minut temu, bergerac napisał:

A6 też myślałem. Ale żadnych szans:

59be2d687d86a_Zrzutekranu2017-09-17o10_07_40.png.d7d2a17aca109d77a6887205b68a0475.png

pewnie jak się wezmę za temat to wyjdzie 220. Minus z 15% rabatu to 185 - 195 koła. Za dużo.

Arteon - fajny, popatrzę, ale obawiam się, że też się nie zmieszczę z ceną.

A6 można kupić z rabatem 25-28% za chwile będzie nowy model,  jak się pojawi to pewnie będą jeszcze większe rabaty na obecne A6

Napisano
2 minuty temu, Łukasz___F napisał:

Pod samym nosem :)

www.otomoto.pl/oferta/audi-a6-2-0-tdi-ultra-190-km-s-tronic-nowy-s-line-ID6yVVJp.html 

Tylko 2 tyś poza budżetem :)

Napisano
1 minutę temu, sdss napisał:

Tylko 2 tyś poza budżetem :)

Teraz doczytałem że to cena netto. :( Ale myślę że przy takim budżecie dołożenia 10 tyś nie jest ogromnym problemem a różnica między A4, Insignia a A6 jest tego warta. 

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

Cena jest netto ;)

Auto chyba na DG.

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał:

Buda raczej sedan, kombi mi się specjalnie nie podobają. Fajne są SUV, ale do mojej jazdy raczej się nie nadadzą - dużo tras, duże prędkości. Rodzina 2+2 więc musi być segment D.

Superb, A6, 5er 

zależnie jakiego wyposazenia, silnika i napędu oczekijesz

Edytowane przez mrBEAN

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, mrBEAN napisał:

Superb, A6, 5er 

zależnie jakiego wyposazenia, silnika i napędu oczekijesz

w tym budżecie ??? Jedynie Superb się mieści, który mi się nie podoba.

Napisano

Jak bez leasingu to w tym budżecie kupiłbym bym Outbacka.

Jak z leasingiem to najwyższą wersję Superba.

Audi A4 jak wyceniałem, to w podobnym budżecie wychodził golas, do A6 czy BMW 5 sporo brakuje.

Trzeba też przyglądać się gamie modelowej, ja tak kupiłem Volvo, które było poza zasięgiem ale dzięki bardzo duzemu rabatowi zmieściło się w budżecie i to w najbogatszej wersji ;)

Napisano
2 godziny temu, bergerac napisał:

3GT i temat można zamknąć - lepiej wyciszona jak zwykła 3, w cenie spokojnie się zmieścisz z 320d i całkiem dobrym wyposażeniem

jak dołożysz 10 kpln to masz 5er z podstawowym dieslem i automatem, co IMO i tak bije na głowę konkurencję - oczywiście rozpatruję tylko komfort i ciszę, przy czym nową Insignią nie miałem przyjemności jeździć, a zbiera same dobre opinie, więc tu sam musiałbyś porównać

Napisano
2 minuty temu, bergerac napisał:

w tym budżecie ??? Jedynie Superb się mieści, który mi się nie podoba.

kupisz 5er flotową za 149 kpln brutto

pytanie czy gotówka czy leasing, bo jak leasing to jeszcze wchodzą Ci roczne 5er z przebiegami do 20 tyś, po kadrze menedżerskiej, ale tutaj tylko przejęcie leasingu bez możliwości zmiany parametrów, ale baaaardzo koszystnie

Napisano
  • Autor
13 minut temu, sherif napisał:

Jak bez leasingu to w tym budżecie kupiłbym bym Outbacka.

Jak z leasingiem to najwyższą wersję Superba.

Audi A4 jak wyceniałem, to w podobnym budżecie wychodził golas, do A6 czy BMW 5 sporo brakuje.

Trzeba też przyglądać się gamie modelowej, ja tak kupiłem Volvo, które było poza zasięgiem ale dzięki bardzo duzemu rabatowi zmieściło się w budżecie i to w najbogatszej wersji ;)

zakup za cash. Superb jak pisałem odpada.

Napisano
  • Autor

nówka tylko i wyłącznie. BMW5 kupię za 149 kPLN ???

Napisano
1 minutę temu, bergerac napisał:

zakup za cash. Superb jak pisałem odpada.

To juz chyba wiekszosc opcji padla ;)

Zostal jedynie Talisman i P508, ale ten ostatni to juz troche staroc i niedlugo ma byc nastepca.

Chyba, ze jakies Volvo S60 sie zmiesci w budzecie?

Napisano

kupisz, ale silnik podstawa - 518d, 150KM, skrzynia automat 8biegowy

wszystko co potrzeba jest, klima automat dwie strefy, tempomat, tyle... dam Ci namiar w poniedziałek na ogarniętego doradcę z BMW, mam w biurze

Napisano
  • Autor
12 minut temu, bizz napisał:

wszystko co potrzeba jest, klima automat dwie strefy, tempomat, tyle... dam Ci namiar w poniedziałek na ogarniętego doradcę z BMW, mam w biurze

jeśli jest tak jak piszesz, to niezła opcja :ok: 

Napisano
13 minut temu, bizz napisał:

Brutto?

Napisano

Chcesz rodzinny wóz to bierz C4 GP lub S-Max. Na pewno bedzie wygodnie i przestronnie.

Napisano
  • Autor
20 minut temu, Maciej__ napisał:

To juz chyba wiekszosc opcji padla ;)

Zostal jedynie Talisman i P508, ale ten ostatni to juz troche staroc i niedlugo ma byc nastepca.

Chyba, ze jakies Volvo S60 sie zmiesci w budzecie?

Tak wygląda, Puga i Renault odrzucam raczej. Myślałem o 3008, bo mi się podoba, ale polityka cenowa jest lekko dziwna. 

Volvo S60 - to nie jest segment C ?

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Rado_ napisał:

Chcesz rodzinny wóz to bierz C4 GP lub S-Max. Na pewno bedzie wygodnie i przestronnie.

o nie, do Vana nie wsiądę :) jestem tatuśkiem, ale nikt mnie nie namówi do tatusiowozu :)

Napisano

o nie, do Vana nie wsiądę :) jestem tatuśkiem, ale nikt mnie nie namówi do tatusiowozu :)

A tam, jakies stereotypy ;) ja bym chcial Zafire 200 KM z flex ride :jem:;]

Napisano
25 minut temu, bergerac napisał:

Stary model kupisz.

Napisano
9 minut temu, bergerac napisał:

jeśli jest tak jak piszesz, to niezła opcja :ok: 

oczywiście F10 - pytałem na początku sierpnia, przed urlopem moim jeszcze to powiedział że bez problemu jeszcze z miesiąc, dwa będą je sprzedawać...

i jak pytałem, były tylko białe

Napisano
12 minut temu, sdss napisał:

Brutto?

brutto

Napisano
3 godziny temu, bergerac napisał:

Przy tej kwocie to brałbym tańszą wersję Mondeo konfigurując sobie pod siebie lub gotowa konfiguracja,

np. wersja Titanum (prawie najwyższa)

2.0 TDCi, 180 KM
M6 FWD 128 950,-
PowerShift FWD - 137 950,-
lub dokładając 10kpln (do 140kpln) masz wersję Vignale czyli wypas.

Szczerze mówiąc to kupiłbym używane Audi A6. Mam teraz i chcę mieć też A6 jako kolejne auto, chyba że mnie będzie stać na używane A7 albo A8 - też używane. Ale nowe - to Mondeo.

Edytowane przez electrofinger

Napisano
2 godziny temu, bergerac napisał:

Insignia:

insignia-b-5d-wymiary-d.png

Jak patrzyłem na tą nową Insignię, to się zastanawiałem jaki to ma zwis z przodu, bo wydaje się duży.

I teraz wiem. 1 metr przez przednim kołem 8]

Tym się chyba większe spowalniacze przejeżdża jak jakąś pryszczowatą Hondą na betonowym zawieszeniu. Tylko tutaj nie dbamy o komfort, a o to, żeby przedni zderzak nie jechał z nami włożony do bagażnika.

Podjazdy na wielopoziomowych parkingach na pewno też są fascynujące.

Co do tematu. Ja bym brał Audi A4 (a lepiej A5 jak się zmieści w budżecie), ewentualnie Lexa IS.

Zależnie co oznacza "duże prędkości", bo one mogą definiować jednak potrzebę kupna mocniejszego silnika, powiedzmy 200KM+, aby się nie męczył za każdym razem przy przyśpieszaniu po zwolnieniu do prędkości wyprzedzających się tirów.

Mi słabe silniki wystarczają, Tobie nie muszą :ok:

Napisano
  • Autor
6 minut temu, kravitz napisał:

Jak patrzyłem na tą nową Insignię, to się zastanawiałem jaki to ma zwis z przodu, bo wydaje się duży.

I teraz wiem. 1 metr przez przednim kołem 8]

Tym się chyba większe spowalniacze przejeżdża jak jakąś pryszczowatą Hondą na betonowym zawieszeniu. Tylko tutaj nie dbamy o komfort, a o to, żeby przedni zderzak nie jechał z nami włożony do bagażnika.

Podjazdy na wielopoziomowych parkingach na pewno też są fascynujące.

jeździłem przez tydzień, nie zauważyłem najmniejszych nawet problemów.

6 minut temu, kravitz napisał:

Co do tematu. Ja bym brał Audi A4 (a lepiej A5 jak się zmieści w budżecie), ewentualnie Lexa IS.

wysłałem już zapytanie do Audi, o Lexie nie pomyślałem :ok: 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.