Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto byście wybrali w przedziale 120-140 kPLN

Featured Replies

Napisano
1 godzinę temu, bergerac napisał:

Taki konfig byl dostepny od reki.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mi jak chcieli od reki opchnac Astre K na 17" to od razu zapytalem o mozliwosc zamiany na 16" (na co oczywiscie chetnie szli ale leb w leb, miałem wiec zamiar na wolnym rynku dokonac zamiany).

Do Insigni z premedytacja kupilem alu 17", szkoda zebow i zawieszania na drogach po ktorych jezdze.

Napisano
  • Autor
7 minut temu, ZUBERTO napisał:

Mi jak chcieli od reki opchnac Astre K na 17" to od razu zapytalem o mozliwosc zamiany na 16" (na co oczywiscie chetnie szli ale leb w leb, miałem wiec zamiar na wolnym rynku dokonac zamiany).

Do Insigni z premedytacja kupilem alu 17", szkoda zebow i zawieszania na drogach po ktorych jezdze.

Ja jeżdżę teraz na 18'' i jest OK. Opony 245/45R18. Nastraszyliście mnie (a raczej potwierdziliście moje obawy) i poprosiłem o zmianę na 18tki.

Napisano
Teraz, bergerac napisał:

Ja jeżdżę teraz na 18'' i jest OK. Opony 245/45R18. Nastraszyliście mnie (a raczej potwierdziliście moje obawy) i poprosiłem o zmianę na 18tki.

Sadzac po Twoich przebiegach latasz trasy (nie powinno byc tragedii), moje uzytkowanie to zupelnie inna bajka.

Napisano
24 minuty temu, bergerac napisał:

Ja w suvie mam 235 50 19 i poza tym ze tlucze to jezdzi sie spoko. Na 20 z jakims rozsadnym profilem dalbys rade spokojnie. Tylko na zime drugi komplet 17 cali zeby cena byla ok.

Napisano
3 godziny temu, Manx napisał:

Na niskim profilu trzeba się nauczyć jeździć i trzeba się do tego przyzwyczaić ;) 

Trzeba pomyśleć nieco więcej niż przy normalnych oponach. Każda dziura może być ostatnia, więc trzeba je wyglądać i omijać, studzienki trzeba omijać bo tłuką, torowiska i dylatacje jechać nie tędy co wszyscy, bo tam zazwyczaj mocniej dobija, na krawężniki trzeba się wczołgiwać, żeby ani opony nie przeciąć, ani felgi nie podrapać.

Kilka lat temu parę razy mi zęby zadzwoniły jak zacząłem jeździć na 205/40 (czyt. pasek gumy na boku to zaledwie 8 cm). Choć  na początku parę razy łupniecia były solidne i wydawało się że coś się na pewno rozleci, to nic złego się nie działo.  Potem się przyzwyczaiłem i ponad 120 kkm tak zrobiłem. Kilka lat temu był problem faktycznie, bo nawet w Warszawie nie każdy wulkanizator miał maszynę dostosowaną do bardzo niskich profili i runflatów.

Generalnie - wygląda to ładnie i da się na tym jeździć. Jeżeli jednak czyjś zmysł estetyczny tego nie docenia, ani ten ktoś nie zamierza wykorzystywać tego że niski profil daje lepsze odczucia przy szybkiej jeździe, to jest to dla takiej osoby konfiguracja bez sensu - będzie tylko narzekać.

ale co pomyślisz jadać na zwykłej krajówce, za ciężarówką ? Wystarczyło poprzeczne pęknięcie jezdni. Drugi raz to krawężnik, ok może i można było tego uniknąć, trzeci znów jezdnia, itd To się nie nadawało do normalnej jazdy. Auto było głownie do jeźdzenia w delegacjach + wyjazdy rodzinne. Jeszcze, żeby zawieszenie adaptacyjne coś dawało, ale niestety dawało jedynie zmianę koloru podswietlania ;)

Tam było coś pokroju 245/35.

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, johnson napisał:

Ja w suvie mam 235 50 19 i poza tym ze tlucze to jezdzi sie spoko. Na 20 z jakims rozsadnym profilem dalbys rade spokojnie. Tylko na zime drugi komplet 17 cali zeby cena byla ok.

ale 235/50 to coś innego niż 245/35 ;) 

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

ale co pomyślisz jadać na zwykłej krajówce, za ciężarówką ? Wystarczyło poprzeczne pęknięcie jezdni. Drugi raz to krawężnik, ok może i można było tego uniknąć, trzeci znów jezdnia, itd To się nie nadawało do normalnej jazdy. Auto było głownie do jeźdzenia w delegacjach + wyjazdy rodzinne. Jeszcze, żeby zawieszenie adaptacyjne coś dawało, ale niestety dawało jedynie zmianę koloru podswietlania ;)

Tam było coś pokroju 245/35.

Pomyślę, że to pech.

245/35... no to 8,5 cm gumy na boku :) Poniżej 9 robi się twardo. Ładnie, ale może faktycznie nie dla każdego w samochodzie użytkowanym na codzień.

Niski profil ma jednak dobry wpływ na styl jazdy- 1. człowiek potem bardziej omija nierówności (bo to dyskomfort na niskim profilu) Per saldo zawieszenie na dłuższą metę bdzie wdzięczne. 2. trzyma się większe odległosci od poprzedzajacego w mieście, po to by mieć więcej czasu na reakcję.  Zauwazyłem to po sobie, ale słyszałem to też od kilku osób, które jeżdzą na ultra niskich.

Napisano
17 minut temu, Manx napisał:

Pomyślę, że to pech.

245/35... no to 8,5 cm gumy na boku :) Poniżej 9 robi się twardo. Ładnie, ale może faktycznie nie dla każdego w samochodzie użytkowanym na codzień.

Niski profil ma jednak dobry wpływ na styl jazdy- 1. człowiek potem bardziej omija nierówności (bo to dyskomfort na niskim profilu) Per saldo zawieszenie na dłuższą metę bdzie wdzięczne. 2. trzyma się większe odległosci od poprzedzajacego w mieście, po to by mieć więcej czasu na reakcję.  Zauwazyłem to po sobie, ale słyszałem to też od kilku osób, które jeżdzą na ultra niskich.

Ja to widzę troszkę inaczej: hamowanie (czasami nagłe) bo coś wystaje z jezdni lub jest jakaś dziurka (gdzie pozostałe auta jadą płynnie); robienie po centrum kilku kółek w poszukiwaniu miejsca do zaparkowania z niskim krawężnikiem, nie jeżdżenie za ciężarówkami, itp. 

Może dla kogoś kto hobbystycznie jeździ to nie przeszkadza, bo przecież są  niższe profile i niżej zawieszone auta, ale dla auta firmowego jeżdżącego dużo po kraju oraz co ma jeszcze rodzinę szybko po mieście rozwieść mi się to nie widzi :bzik:. Z drugą Insignią co miała 17" nie było takich problemów ani razu.

Napisano
9 godzin temu, sherif napisał:

Ja to widzę troszkę inaczej: hamowanie (czasami nagłe) bo coś wystaje z jezdni lub jest jakaś dziurka (gdzie pozostałe auta jadą płynnie); robienie po centrum kilku kółek w poszukiwaniu miejsca do zaparkowania z niskim krawężnikiem, nie jeżdżenie za ciężarówkami, itp. 

Może dla kogoś kto hobbystycznie jeździ to nie przeszkadza, bo przecież są  niższe profile i niżej zawieszone auta, ale dla auta firmowego jeżdżącego dużo po kraju oraz co ma jeszcze rodzinę szybko po mieście rozwieść mi się to nie widzi :bzik:. Z drugą Insignią co miała 17" nie było takich problemów ani razu.

Tak - to wymaga pewnych wyrzeczeń i większego skupienia, ale że aż tak - ciężko Ci było :) Nie dramatyzujmy - na naleśnikach dla się bezszkodowo wdrapywać na najwyższe krawężniki na jakie zderzak pozwala - sposobem ;)  W domu każdy mi mówił, że tym samochodem nie dało się jeździć :).  Ja zrobiłem 120 kkm z czego 3/4 po Warszawie.... a o dziwo najgorsze były trasy, bo np. na betonowej S8 Rawa-Piotrków otwierały się schowki, a po zjechaniu ręce się trzęsły :hehe:

Dziś jeżeli miałbym do opcji większe felgi i ultra niski profil (8cm lub mniej) dopłacić, to na pewno bym tego nie zrobił :ok:  W obecnym mam 225/40 a więc 1 cm więcej i to robi gigantyczną różnicę - jest zupełnie normalnie.

Napisano
1 godzinę temu, Manx napisał:

Tak - to wymaga pewnych wyrzeczeń i większego skupienia, ale że aż tak - ciężko Ci było :) Nie dramatyzujmy - na naleśnikach dla się bezszkodowo wdrapywać na najwyższe krawężniki na jakie zderzak pozwala - sposobem ;)  W domu każdy mi mówił, że tym samochodem nie dało się jeździć :).  Ja zrobiłem 120 kkm z czego 3/4 po Warszawie.... a o dziwo najgorsze były trasy, bo np. na betonowej S8 Rawa-Piotrków otwierały się schowki, a po zjechaniu ręce się trzęsły :hehe:

Dziś jeżeli miałbym do opcji większe felgi i ultra niski profil (8cm lub mniej) dopłacić, to na pewno bym tego nie zrobił :ok:  W obecnym mam 225/40 a więc 1 cm więcej i to robi gigantyczną różnicę - jest zupełnie normalnie.

Wiesz, ja czułem jak się na zimę przesiadałem z 215/55 na 215/60 i zdecydowanie wolałem te drugie :)

Napisano
18 minut temu, sherif napisał:

Wiesz, ja czułem jak się na zimę przesiadałem z 215/55 na 215/60 i zdecydowanie wolałem te drugie :)

Toż jedno i drugie to balon :)

Napisano
24 minuty temu, sherif napisał:

W naszych warunkach jednak wyzszy profil sie przydaje ;]

Mnie juz zeby bolaly czasami na 205/50/17...

Napisano

Toż jedno i drugie to balon :)

Dlatego tak dobrze mi się tym jeździło (w Subaru) ;)

Napisano

Nie znam kosztów serwisu X3 ale znam koszty mojego. Może ktoś wrzuci dla porównania. I tak:

Przegląd 20kkm - 1500zł
Przegląd 40kkm - 2800zł
Przegląd 60kkm - 2200zł

Na przeglądach wymiana oleju, filtrów i to co z książki. W aucie nic się nie zepsuło, nic jeszcze nie wymagało wymiany z uwagi na eksploatację (hamulce siedzą wciąż fabryczne). W cenie jest zawarte auto zastępcze (ok. 100zł) i myjnia premium (ok. 80zł). Można więc odjąć z każdego rachunku jakieś 200zł i będzie koszt samego przeglądu.

BTW, ceny dla mniejszego ASXa wcale nie są niższe - też koło 2000zł wychodzi, tyle że co 15kkm.
Mój ostatni przegląd w ASO to 1100 pln. W cenie tej zawarta jest wymiana płynu hamulcowego i płyn oraz brakujące spinki osłony silnika. Reszta to czysta robocizna bo filtry i olej dostarczyłem sam.

Wysłane z mojego SM-G800H przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 minut temu, electrofinger napisał:

Mój ostatni przegląd w ASO to 1100 pln. W cenie tej zawarta jest wymiana płynu hamulcowego i płyn oraz brakujące spinki osłony silnika. Reszta to czysta robocizna bo filtry i olej dostarczyłem sam.

ASO w Polsce czy w Austrii?

:hmm:

Napisano

ASO w Polsce czy w Austrii?
:hmm:
W PL. Zapomniałem dodać że załapałem się na zniżkę 20% na robociznę ze względu na wiek pojazdu - pow 5 lat.
Na ASO w Steyr jestem obrażony.

Napisano
22 godziny temu, bergerac napisał:

oczywiście. Ja wyznaję, że automat jest dla bab (chyba, że masz 300 i więcej KM) ;)

aktywny tempomat plus milion innych systemów jest :ok: 

Przepraszam, za może głupie pytanie, ale jak do licha działa aktywny tempomat przy manualu ???!!! Przecież on sam przyspiesza i zwalnia i operuje biegami...

Napisano
2 minuty temu, funfel napisał:

Przepraszam, za może głupie pytanie, ale jak do licha działa aktywny tempomat przy manualu ???!!! Przecież on sam przyspiesza i zwalnia i operuje biegami...

...sam przyspiesza i zwalnia i nie operuje biegami...

;]

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

...sam przyspiesza i zwalnia i nie operuje biegami...

;]

ahaaa czyli rusza z 6 :hehe:

Napisano
28 minut temu, funfel napisał:

W manualach jest nieco upośledzony i w zasadzie może tylko Cię przyhamowywać lub przyspieszać w ramach tego samego biegu. Np. jedziesz na trasie 120, na 6-ce, dojeżdżasz do kogoś kto jedzie 70, to Cię spowolni do 70 i może komputer zasugerować redukcję biegu.

Napisano
Godzinę temu, Manx napisał:

W manualach jest nieco upośledzony i w zasadzie może tylko Cię przyhamowywać lub przyspieszać w ramach tego samego biegu. Np. jedziesz na trasie 120, na 6-ce, dojeżdżasz do kogoś kto jedzie 70, to Cię spowolni do 70 i może komputer zasugerować redukcję biegu.

I jak znam życie to w Oplach zmiana biegu nie wyłącza tempomatu.   :ok:

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał:

I jak znam życie to w Oplach zmiana biegu nie wyłącza tempomatu.   :ok:

W starej insigni nie wyłącza, w astrze h wyłącza.

Napisano
6 godzin temu, Manx napisał:

Toż jedno i drugie to balon

Ale ten drugi jest bardziej baloniasty - i o to chodzi. Już jest różnica w komforcie.

Kiedyś miałem w bmw recepturki na lato i normalne na zimę - wtedy się nauczyłem, że baloniastość się opłaca. Dodatkowo balony były węższe, co przekładało się odczuwalnie na spalanie i osiągi.

Napisano

Ciekawe jak to rozwiązali że nie wyłączał... przecież tempomat to tak jakbyś trzymał wciśniety pedał gazu, a tu wciskasz sprzęgło, wrzucasz bieg :hmm:

W Fordzie dotknięcie pedału hamulca lub sprzęgła zawsze wyłączało tempomat.

Napisano

Ciekawe jak to rozwiązali że nie wyłączał... przecież tempomat to tak jakbyś trzymał wciśniety pedał gazu, a tu wciskasz sprzęgło, wrzucasz bieg :hmm:

Też spotkałem si,e,że jest czujnik hamulca, sprzęgła oraz luzu. Podejrzewam, że może być też tak, że wciśnięcie sprzęgła powoduje chwilowe wyłączenie tempomatu, a po puszczeniu sprzęgła ukł znów działa - niezależenie od biegu lub ma też czujnik biegu i działa tylko w specyficznych przypadkach (np na sąsiednich biegach).

Tak czy inaczej jak miałem tempomat w manualu to nie używałem za często.

Napisano
9 godzin temu, Manx napisał:

Niestety w Oplach jest taki patent...

Dziala to tak, ze jak wciskasz sprzeglo i zmieniasz bieg to przez chwile uklad sie rozlacza a po zmianie znowu przyspiesza.

Rozwiazanie jest idiotyczne, zwlaszcza przy redukcjach :facepalm:

Napisano
38 minut temu, Maciej__ napisał:

Niestety w Oplach jest taki patent...

Dziala to tak, ze jak wciskasz sprzeglo i zmieniasz bieg to przez chwile uklad sie rozlacza a po zmianie znowu przyspiesza.

Rozwiazanie jest idiotyczne, zwlaszcza przy redukcjach :facepalm:

Mi to bardziej odpowiada niż rozłączanie, mniej naciskania.

Przy redukcji do wyprzedzania i tak daje w palnik nie martwiac się tempomatem.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
Teraz, ZUBERTO napisał:

Mi to bardziej odpowiada niż rozłączanie, mniej naciskania.

Przy redukcji i tak daje w palnik nie martwiac się tempomatem.

Ja niestety dosc czesto hamuje silnikiem i wtedy mozna sie zdziwic ;]

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

Ja niestety dosc czesto hamuje silnikiem i wtedy mozna sie zdziwic ;]

Fakt, wtedy niewygodne, ja często i w mieście na 2-pasmowkach używam, wtedy też lipa, ale w trasie mi pasuje bez rozłączania, a porównanie mam z 2 opli gdzie każdy ma inaczej.

Napisano
Dnia 26.09.2017 o 21:30, bergerac napisał:

Dwa letnie sezony przejeździłem Mazdą 6 na 19-calówkach bez najmniejszego problemu.

mar00ha

Napisano
Dnia 27.09.2017 o 00:01, sherif napisał:

Raczej przesadzasz. Nie miałem takich dylematów krawężnikowo - dziurowych jeżdżąc Mazdą (225/45 R19)

mar00ha

Napisano
  • Autor
10 minut temu, mar00ha_ napisał:

Dwa letnie sezony przejeździłem Mazdą 6 na 19-calówkach bez najmniejszego problemu.

mar00ha

być może, ja już podjąłem decyzję o zmianie na 18-tki. Na jakim profilu opony jeździłeś ?

Napisano
Raczej przesadzasz. Nie miałem takich dylematów krawężnikowo - dziurowych jeżdżąc Mazdą (225/45 R19)

mar00ha
Tu nie chodzi o rozmiar felgi tylko o wysokość opony. 225/45 jest tylko o mniej niż centymetr niższa od 185/60. Teraz zobacz sobie jakim naleśnikiem jest 235/35.
Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał:

być może, ja już podjąłem decyzję o zmianie na 18-tki. Na jakim profilu opony jeździłeś ?

225/45

mar00ha

Napisano
16 minut temu, Mike_wwl napisał:

Tu nie chodzi o rozmiar felgi tylko o wysokość opony. 225/45 jest tylko o mniej niż centymetr niższa od 185/60. Teraz zobacz sobie jakim naleśnikiem jest 235/35.

Na 235/35R19 nie jeździłem i możliwe, że masz rację. Opisałem tylko moje doświadczenia z 19-kami. To co miałem, w połączeniu z zawieszeniem zapewniało dobry komfort i brak zmartwień o dziury/krawężniki. :ok:

mar00ha

Edytowane przez mar00ha_

Napisano
2 godziny temu, mar00ha_ napisał:

mar00ha

No ja 215/60 też nie miałem:], ale pisałem o znacznie niższym profilu (245/35 i feldze 20"').

Poza tym wymiana kompletu opon w dość krótkim czasie była faktem.

Napisano
2 godziny temu, bergerac napisał:

i bardzo dobrze, dla mnie to max dla takich aut ;). IMHO jak ktoś jest fanem dużych felg powinien sobie SUVa kupować.

Jak zamawiałem Superba to się dziwili, że w najwyższej wersji a chciałem jak najmniejsze felgi :phi:, tyle, że za 17: AFAIR trzeba było dopłacić, więc zostało na 18" (a nie 19" czy 20")

Napisano
Na 235/35R19 nie jeździłem i możliwe, że masz rację. Opisałem tylko moje doświadczenia z 19-kami. To co miałem, w połączeniu z zawieszeniem zapewniało dobry komfort i brak zmartwień o dziury/krawężniki. :ok:

mar00ha
Dlatego nie ma co patrzeć na rozmiar felgi a na rozmiar opony.

Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 25.09.2017 o 02:09, jetbang napisał:

czy jest drogie ... nie wiem ... wiem że ma drogi serwis bo z cenami zakupu jak mają nóż na gardle i chcą sie postarać to mogą dobrą cenę zrobić ... acz będą potem doić chorymi cenami za choćby głupie klocki :D

Co Ty c tymi klockami...

w bmw, 5 lat i 100 tys km, przeglady masz w cenie. zapłacisz za te kocki, ile tam mówiłeś, 3 tys za komplet?

w skodzie 5 lat i 100 tys to 3-5 tys za przeglady...

Napisano
50 minut temu, akisel napisał:

Co Ty c tymi klockami...

w bmw, 5 lat i 100 tys km, przeglady masz w cenie. zapłacisz za te kocki, ile tam mówiłeś, 3 tys za komplet?

w skodzie 5 lat i 100 tys to 3-5 tys za przeglady...

A skad ... przeciez do 60 tys km w kurze tez masz przeglady w gratisie ... a potem za 1 szt 650 do 900 pln ... 

Wez pod uwage ze oprocz klockow wyjdzie Ci jeszcze jakis drobiazg ktory ani gwarancja ani oplacony przeglad nie obejmie ... ot tarcze itp... i juz plan finansowy zdechl ;)

Np wez pod uwage opony.... nie w kazdym serwisie kupisz i wymienisz i nie bedzie to tyle samo kosztowac ... roznic jest od groma ;)

Nie gloryfikuje kury ale nie zgodze sie ze nic sie nie stanie przez 100 tys km ....

Do tego Aso bmw w lbn 3 czy 4 razy podchodzilo do naprawy uszczelnienia walu ... ot bagatelizujac to a potem chcieli przerzucic koszta na uzytkownika ... litosci ...to jest prestiz ;)  ?????

Patrze po prostu przez pryzmat auta nie do jazdy rodzinnej a jako narzedzie pracy ... 

Napisano
Dnia 28.09.2017 o 19:19, bergerac napisał:

Auto zamówione?

Może jeszcze trochę zamącę przed metą :-)

Taki coś dostałem na maila - jest opcja na manual.

http://audidlabiznesu.pl/oferta/a6/limousine-tdi-manual?utm_source=omg&utm_medium=Affiliacja&utm_campaign=audidlabiznesu&utm_id=omg_Affiliacja&utm_content=A6l&utm_term=jhb&userId=AMsySZbLyEgqRhbTyjHRk1sQv5_e&uap=387810&gclid=COC_0aX909YCFQe-GQodhlYHjw&gclsrc=ds

Przekracza 140, ale nie jest tragicznie, a może można coś jeszcze uszczknąć.

Napisano
Auto zamówione?
http://audidlabiznesu.pl/oferta/a6/limousine-tdi-manual?utm_source=omg&utm_medium=Affiliacja&utm_campaign=audidlabiznesu&utm_id=omg_Affiliacja&utm_content=A6l&utm_term=jhb&userId=AMsySZbLyEgqRhbTyjHRk1sQv5_e&uap=387810&gclid=COC_0aX909YCFQe-GQodhlYHjw&gclsrc=ds

Kolega nie chce Audi. Nie chce również BMW! Wypasione Mondeo jest "fuj", Skoda jest "be" tak samo jak Passat czy Optima.
Kolega wybrał przecież to, co najlepsze czyli Opla. Na słuszność wyboru zareagowała już jego żona.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, bnow napisał:

Auto zamówione?

kurde, super oferta. Jak rozmawiałem z Audi to nie mieli nic podobnego. Niestety, ale już zamówione, a taka A6 bardzo mi się podoba :( 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, electrofinger napisał:

Kolega nie chce Audi. Nie chce również BMW! Wypasione Mondeo jest "fuj", Skoda jest "be" tak samo jak Passat czy Optima.
Kolega wybrał przecież to, co najlepsze czyli Opla. Na słuszność wyboru zareagowała już jego żona.

Nie pisz głupot. Bardzo chętnie bym wziął zarówno BMW i Audi, gdybym zmieścił się w budżecie z takim wyposażeniem auta i silnikiem jakiego oczekuję. Mondeo i Skody nie chcę, bo mi się nie podobają, mam chyba prawo do własnej oceny ? To ja będę tym jeździł, więc musi auto mi się podobać. I tak, uważam, że obecna edycja Inisgnii zdecydowanie przewyższa wyglądem Passata, zarówno w środku jak i na zewnątrz.

Napisano
2 godziny temu, electrofinger napisał:

3 GT ma mało klasyczna linie, a preferencje są chyba raczej w okolicach sedana. 5 ka by pewnie nie pogardził. 

Skoda mi się tez nie podoba.

Passat to auto konserwatywne i chyba ciut nudne (miałem 2 B6 i 3 B7, 3 B8 kupowałem do obecnej firmy).

Mondeo jeżdżę obecnie. Jestem zachwycony prowadzeniem, ale środek odstaje od VW czy pewnie Insigni.

Zapytał,  odpowiadamy .

Wybral Opla. Ladne auto.

Czy to powód by sie unosić?

Napisano
Nie pisz głupot. Bardzo chętnie bym wziął zarówno BMW i Audi, gdybym zmieścił się w budżecie z takim wyposażeniem auta i silnikiem jakiego oczekuję. Mondeo i Skody nie chcę, bo mi się nie podobają, mam chyba prawo do własnej oceny ? To ja będę tym jeździł, więc musi auto mi się podobać. I tak, uważam, że obecna edycja Inisgnii zdecydowanie przewyższa wyglądem Passata, zarówno w środku jak i na zewnątrz.
To po co zadajesz pytanie "co kupić" skoro masz ściśle określone warunki, przemyślaną konfigurację, dobrze wiesz czego chcesz i wiesz co Ci się podoba?
:cfaniak:

Napisano
3 GT ma mało klasyczna linie, a preferencje są chyba raczej w okolicach sedana. 5 ka by pewnie nie pogardził. 

Skoda mi się tez nie podoba.

Passat to auto konserwatywne i chyba ciut nudne (miałem 2 B6 i 3 B7, 3 B8 kupowałem do obecnej firmy).

Mondeo jeżdżę obecnie. Jestem zachwycony prowadzeniem, ale środek odstaje od VW czy pewnie Insigni.

Zapytał,  odpowiadamy .

Wybral Opla. Ladne auto.

Czy to powód by sie unosić?
Bo jestem uczulony na Opla.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, bnow napisał:

tu nawet nie tyle chodziło o linie, bo auto mnie pozytywnie zaskoczyło, co o stosunek ceny do tego co dostajesz. Za porównywalną cenę dostałem znacznie więcej w Oplu, co jest normalne. Natomiast 5-tka była poza budżetem. Dostałem mega ciekawą informacje na kąciku o wyprzedażowych 5-tkach, ale niestety spóźniłem się.

12 minut temu, electrofinger napisał:

To po co zadajesz pytanie "co kupić" skoro masz ściśle określone warunki, przemyślaną konfigurację, dobrze wiesz czego chcesz i wiesz co Ci się podoba?

niepotrzebnie szukasz dziury w całym. Właśnie po to zadałem pytanie, żeby poszerzyć swoje horyzonty, bo sam się dość mocno ograniczyłem do tak naprawdę dwóch pozycji: VW i Opel. Dzięki sugestiom poważnie się zainteresowałem 3GT, która zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie :ok: 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.