Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Luźne rozważania

Featured Replies

Napisano

Na wiosnę planuję zmianę auta. Obecnie e91 320d, którym głównie jeździ żona. 

Wpadła mi w oko Astra J kombi.

Warunek konieczny musi mieć xenon i navi i dobre fotele.

1.4 turbo i automat (dla wygody

Przebieg do stówki max 

Niestety jest takich zestawów jak na lekarstwo...

Pytanie: czy to dobry wybór?

Jaki automat siedzi? A 1.6 turbo ?

A może jakaś alternatywa przychodzi  Wam do głowy. Piękna wspomina o kysz kyszu, ale ja nie mam jakoś miłości do niego. Ceny też  spore jak za wyższego kompakta.

Napisano

Tak odbiegając od tematu nie przeszkadza Ci wnętrze takiej Astry,które z wyglądu przypomina klawiaturę starej Nokii?

Napisano
2 godziny temu, Prozaq napisał:

nie przeszkadza Ci wnętrze takiej Astry,które z wyglądu przypomina klawiaturę starej Nokii?

Nie wiem, jak wygląda wnętrze rzeczonej astry, ale Nokię1610 wspominam bardzo miło :phi:

nokia-1610-big.jpg.f120402580640065f43b8a352bb79ef3.jpg

Napisano
Godzinę temu, romano11 napisał:

Nie wiem, jak wygląda wnętrze rzeczonej astry, ale Nokię1610 wspominam bardzo miło :phi:

opel-astra-j-turbo-2012-12.jpg

1200px-NokiaC3.jpg

Edytowane przez Prozaq
Zapomniałem się

Napisano
6 godzin temu, Prozaq napisał:

Tak odbiegając od tematu nie przeszkadza Ci wnętrze takiej Astry,które z wyglądu przypomina klawiaturę starej Nokii?

Wbrew pozorom to jest calkiem wygodne rozwiazanie ;]

Kazda funkcja ma osobny przycisk, wiec nie trzeba gmerac w zadnym menu...

Inna kwestia, ze wiekszosci z tych przyciskow w zasadzie sie w ogole nie uzywa ;)

Napisano
7 godzin temu, Prozaq napisał:

W porównaniu do poprzedniczek to wnętrze  Astry J wygląda rewelacyjnie.

Napisano

Jak odbierałem AJ z salonu to musiałem się uczyć który przycisk jest do czego, tyle guzików - jak w kokpicie samolotu. Polowa nie przydatna.

Napisano
8 minut temu, robciolas napisał:

Jak odbierałem AJ z salonu to musiałem się uczyć który przycisk jest do czego, tyle guzików - jak w kokpicie samolotu. Polowa nie przydatna.

Ciesz się że nie miałeś Volvo.Tam dopiero jest guzikologia.

Napisano

Wpadła mi w oko Astra J kombi.
 Warunek konieczny musi mieć xenon i navi i dobre fotele.
1.4 turbo i automat (dla wygody
Przebieg do stówki max 
Niestety jest takich zestawów jak na lekarstwo...
Pytanie: czy to dobry wybór?

Uwazam, ze ta Astra to bardzo udany model. Dobrze jezdzi, jest ladna i calkiem dobrze wykonana.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano

Z navi to ja bym jednak zrezygnowal. Google bedzie lepsze.

Napisano
  • Autor

Wnętrze po statecznym i ergonomicznym bmw faktycznie trochę razi, ale wsiadłem przymierzylem się i nie było tak źle.

Podpowiedzcie proszę czy ten 1.6 turbo 

to dobry silnik?

I jaki automat siedzi?

Teraz na tydzień/dwa będzie nowy outlander w automacie i jestem ciekaw reakcji na jazdę suvem.

Napisano
11 godzin temu, Rylu napisał:

Teraz na tydzień/dwa będzie nowy outlander w automacie i jestem ciekaw reakcji na jazdę suvem.

Zmęczysz się jazdą tym autem nieprzeciętnie,jeździłem C-crossoverem i te przechyły na zakrętach można porównać do wycieczki kutrem rybackim w Kołobrzegu.;]Zwłaszcza po przesiadce ze sztywnego Bmw.:ok:Jeszcze jedno,do dzisiaj pamiętam dźwięk zamykania drzwi i ich grubość,obraz czasów centomanii wróci.:hehe:

Napisano
  • Autor
18 godzin temu, Prozaq napisał:

Zmęczysz się jazdą tym autem nieprzeciętnie,jeździłem C-crossoverem i te przechyły na zakrętach można porównać do wycieczki kutrem rybackim w Kołobrzegu.;]Zwłaszcza po przesiadce ze sztywnego Bmw.:ok:Jeszcze jedno,do dzisiaj pamiętam dźwięk zamykania drzwi i ich grubość,obraz czasów centomanii wróci.:hehe:

Zobaczymy czekam bardziej na reakcje gwiazdy. Teraz na weekend upalam ypsylion półautomat 0.9 turbo. Śmieszne autko😁

Napisano
  • Autor

Ale to jest ponton i muł z tym 2.0 CVT ... ja się nie nadaję do takiego auta, a żona  zakochana...no i swoje pali, ale nic dziwnego masa i mały moment obrotowy robi swoje. 

Stwierdzam, że taki kysz kysz mógłby się sprawdzić dla niej w automacie... 

20170925_184430.jpg

Napisano
3 minuty temu, Rylu napisał:

Ale to jest ponton i muł z tym 2.0 CVT ...

A wystarczyło czytać moje posty...   :hehe:

Teraz dla odmiany przejedź się dieslem.  ;]

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Ryb napisał:

Nie chcę już więcej diesla ;] misiek to zastępczak. 

Napisano
7 minut temu, Rylu napisał:

Nie chcę już więcej diesla ;] misiek to zastępczak. 

Tyle że z dieslami to one całkiem fajnie jeżdżą (oczywiście jeśli ktoś nie ma zamiaru używać takiego auta do wyścigów). Podobnie z całą konkurencją, gdzie siedzi 2.0 NA + CVT: Honda CRV, Nissan X-Trail, Subaru Forester... Niedoładowane 2.0 i CVT nie pojedzie. 

A żona niech się przejedzie Kyszkyszem z silnikiem 1.6 turbo. Całkiem fajny.  :oki:

Napisano

Tyle że z dieslami to one całkiem fajnie jeżdżą (oczywiście jeśli ktoś nie ma zamiaru używać takiego auta do wyścigów). Podobnie z całą konkurencją, gdzie siedzi 2.0 NA + CVT: Honda CRV, Nissan X-Trail, Subaru Forester... Niedoładowane 2.0 i CVT nie pojedzie. 

A żona niech się przejedzie Kyszkyszem z silnikiem 1.6 turbo. Całkiem fajny.  :oki:

Nowy forek 2.0n/a cvt od MY17 ma wirtualne biegi o ile nie cisniesz na 100%

Wiec nie wyje i jedzie jak z klasycznym sutomatem

wysłane z tel.

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał:

Ja zastanawiałem się nad Japończykiem z automatem i wolnossąca benzyną - ale na szczęście za drogie były i kupiłem SUVa z dieslem - niby tylko 1,7 141KM, ale z 7-biegowa skrzynią 2-sprzęgłową daje radę :ok:

Napisano
33 minuty temu, ppmarian napisał:

Nowy forek 2.0n/a cvt od MY17 ma wirtualne biegi o ile nie cisniesz na 100%

Wiec nie wyje i jedzie jak z klasycznym sutomatem

Ta z Outlandera niby też biegi udaje ale tylko jak nie wciskasz do oporu, to może być podobnie. Ale naprawdę dobrze to jedzie dopiero w XT, bo przy tych silnikach n/a czego by skrzynia nie robiła i tak czuć niedobory mocy. A w XT jak mocno wciśniesz to nawet "redukuje" z lekkim haczeniem, prawie jak sportowa skrzynia. Ja byłem zachwycony. 

:oki:

Edytowane przez Ryb

Napisano
21 minut temu, rwIcIk napisał:

Ja zastanawiałem się nad Japończykiem z automatem i wolnossąca benzyną - ale na szczęście za drogie były i kupiłem SUVa z dieslem - niby tylko 1,7 141KM, ale z 7-biegowa skrzynią 2-sprzęgłową daje radę :ok:

Bo turbo i dwa sprzęgła to jest zupełnie inna bajka. Nawet jak auto nie jest demonem szybkości to przynajmniej widzisz że reaguje na polecenia. A te CVT to jak na gumie...

Napisano
8 godzin temu, Ryb napisał:

Moj kumpel zadowolony (2.0 CVT).

Spalanie tez wyciaga niesamowite (patrzac na kompa).

Tyle, ze ja z nim w dalsza trase nie chce jechac, jak nie zasne to pocharatac sie jestem gotow.

PS. Karnalem sie tez 1200km tym starszym jak Twoj byly, diesel 140KM (tak mowil wlasciciel) w manualu.

Glosne toto, ze glowa boli.

Edytowane przez ZUBERTO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.