Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe opony - zimowe czy juz letnie?

Featured Replies

Napisano

Kupilem dzisiaj samocho, który jest na slabych letnich oponach:facepalm: Musze zamowić 4 nowe, brać już letnie czy jeszcze zimowe? Jak to ma jakies znaczenie jest to 2 letni Partner na fabrycznych oponach...

Napisano
10 minut temu, sadlos napisał:

Kupilem dzisiaj samocho, który jest na slabych letnich oponach:facepalm: Musze zamowić 4 nowe, brać już letnie czy jeszcze zimowe? Jak to ma jakies znaczenie jest to 2 letni Partner na fabrycznych oponach...

Kup sobie caloroczne, to nie bedziesz mial takich dylematow :ok:

Napisano
  • Autor

Też o tym myślałem, ale nigdy nawet na takich nie jeździłem... Warto?

Napisano

Kup najlepsze całoroczne. Ja 3 lata tak jeździłem i było naprawdę ok. 

Napisano
58 minut temu, sadlos napisał:

brać już letnie czy jeszcze zimowe?

Niedawno mieliśmy dopiero pierwszy dzień zimy tej zimy, więc brał bym zimowe.

Całoroczne są też dobre aczkolwiek w ogólnym rozrachunku mogą wyjść bardziej niekorzystnie.

Napisano
Godzinę temu, sadlos napisał:

Zależy ile jeździsz, jak po aglomeracjach i nie po górach to ja też polecam całoroczne

Napisano
2 godziny temu, sadlos napisał:

To zależy do czego to auto, bo jeśli w góry nie będziesz nim jeździł to tylko całoroczne. Mam w 2 drugim aucie właśnie takie (chyba Nexen czy jakoś tak) już 3 zimę i nie widzę różnicy między zimowymi w pierwszym aucie, tą widać dopiero na zaśnieżonych drogach górskich.

Napisano

Do Partnera spokojnie całoroczne. Ja mam w Berlingo całoroczne Imperiale. Zrobione w półtora roku 30tys. i wszystko OK. W górach też bywam.

Napisano
  • Autor

Samochód będzie firmowy,  gdzie zawsze jest drugi samochód z nowymi zimówkami. Poruszać się będzie po drogach gminnych, słabo odśnieżonych. Zimówki już odrzuciłem, wybór pozostał między letnimi, a całorocznymi. 

Napisano
13 minut temu, sadlos napisał:

Samochód będzie firmowy,  gdzie zawsze jest drugi samochód z nowymi zimówkami. Poruszać się będzie po drogach gminnych, słabo odśnieżonych. Zimówki już odrzuciłem, wybór pozostał między letnimi, a całorocznymi. 

Jezeli w razie opadow sniegu auto bedzie moglo nie wyjezdzac to mozesz kupic letnie...

Ale wg mnie koniec stycznia to troche wczesnie na takie eksperyemnty.

Napisano
  • Autor

Większość tutaj poleca całoroczne i przy nich zostanę. Jakaś firma jest  polecana / nie polecana? W prywatnym samochodzie zawsze kupowałem Micheliny lub Continentale, tutaj chce coś budżetowego. 

Napisano
13 minut temu, sadlos napisał:

Większość tutaj poleca całoroczne i przy nich zostanę. Jakaś firma jest  polecana / nie polecana? W prywatnym samochodzie zawsze kupowałem Micheliny lub Continentale, tutaj chce coś budżetowego. 

Osobiście używam Michelin Crossclimate, z budżetowych z mojego doświadczenia całkiem nieźle sprawują się Falken Allseason.

Napisano

Uniroyal AllSeasonExpert użytkuje na Dusterze. 30 tyś km zrobione, opony niczego sobie i mogę polecić

Napisano

Moja :piekna: jeździ na Verdesteinach Quatrac 5 i nic nie narzeka, więc muszą być OK.

Napisano
2 godziny temu, sadlos napisał:

A jeśli szukasz czegoś budżetowego to mogę polecić imperial ecodriver 4s

Napisano
22 godziny temu, sadlos napisał:

Kup zimowe, jeździj w lato i zmieniaj co 3 lata.

Napisano
Dnia 26.01.2018 o 21:47, Joki napisał:

Niedawno mieliśmy dopiero pierwszy dzień zimy tej zimy, więc brał bym zimowe.

Całoroczne są też dobre aczkolwiek w ogólnym rozrachunku mogą wyjść bardziej niekorzystnie.

Mi się wydaje, że 2, pierwszy był 27 grudnia.

Napisano
6 godzin temu, sadlos napisał:

Są całe elaboraty na temat całorocznych na odpowiedniej części AK.

Może poczytaj.

Napisano
24 minuty temu, ZUBERTO napisał:

Mi się wydaje, że 2, pierwszy był 27 grudnia.

27-go grudnia nic nie było. Prowadzę specjalny wątek na ten temat:

:skromny:

Napisano
3 minuty temu, Joki napisał:

27-go grudnia nic nie było. Prowadzę specjalny wątek na ten temat:

:skromny:

To coś przegapiles.

27 grudnia jechałem z Plażowej do Choroszczy 2h.

Z Choroszczy do Grajewa nie pamiętam ile, ale przez tiry blokujące za Dobrzyniewo drogę na Knyszyn i Mońki musiałem potoczyć się przez Gniła, Krypno, Knyszyn.

Jak wracałem do BI z Radzilowa to w RMF mówili, że droga między Knyszynem i Białym nadal zablokowana, może mieli stare informacje, ale dla wszystkiego wróciłem przez Jedwabne, Wizne, Jeżewo.

Napisano
3 minuty temu, ZUBERTO napisał:

To coś przegapiles.

27 grudnia jechałem z Plażowej do Choroszczy 2h.

Z Choroszczy do Grajewa nie pamiętam ile, ale przez tiry blokujące za Dobrzyniewo drogę na Knyszyn i Mońki musiałem potoczyć się przez Gniła, Krypno, Knyszyn.

Jak wracałem do BI z Radzilowa to w RMF mówili, że droga między Knyszynem i Białym nadal zablokowana, może mieli stare informacje, ale dla wszystkiego wróciłem przez Jedwabne, Wizne, Jeżewo.

Kilka wiosek na Podlasiu to jeszcze nie Polska. ;)

A tak BTW: to nawet śniegu nie było to o co się rozchodzi?

Napisano
2 minuty temu, Joki napisał:

Kilka wiosek na Podlasiu to jeszcze nie Polska. ;)

A tak BTW: to nawet śniegu nie było to o co się rozchodzi?

Chyba przespales coś, może to 28 był.

Wrocław z jego zimamnie nie interesuje.

Napisano
1 minutę temu, ZUBERTO napisał:

Chyba przespales coś, może to 28 był.

Wrocław z jego zimamnie nie interesuje.

To ma być w całej PL a w tym okresie nawet u mnie nic nie było.

Speed-ym dwa razy w tygodniu jeździłem i to na letnich bo zimówek do niego nie ma.

:nie_wiem:

Napisano
Dnia 26.01.2018 o 21:01, sadlos napisał:

Generalnie tak.

Jak nie masz 4x4 albo wielowahacza z tyłu to tak.

Napisano
10 godzin temu, Joki napisał:

To ma być w całej PL a w tym okresie nawet u mnie nic nie było.

Speed-ym dwa razy w tygodniu jeździłem i to na letnich bo zimówek do niego nie ma.

:nie_wiem:

Dziwny masz tok rozumowania.

Moze powinienes to na caly swiat rozciagnac?

Ja zimowki zakladam jak w mojej okolicy pada snieg, a nie we Wrocku czy Ozilandii ;).

Napisano
2 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Dziwny masz tok rozumowania.

Moze powinienes to na caly swiat rozciagnac?

Chodzi o cały kraj, Polska.

;)

Napisano
  • Autor

Zamówiłem najtańsze całoroczne imperial ecodriver 4s :oki:

Napisano

Jak kupię kolejny samochód to nie będę go wyposażał w dwa komplety kół. Kupię wielosezonowe i szlus.

Napisano
  • Autor

To będą pierwsze wielosezonowe opony z jakimi będę miał do czynienia. Jak się sprawdzi to rozwiązanie, zastosuje je we wszystkich samochodach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.