Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2018 Toyota Yaris sedan...

Featured Replies

Napisano

Jakby dac wieksze kola to jakos nie wyglada zle.

Napisano

Mi z japońców to się najbardziej zewnętrznie Mazdy podobają, niektóre Toyoty czy Hondy to takie dziwadła pokemonowe :no:

Napisano

Kuferek na siłę dolepiony....pachnie Thalią

Napisano
23 godziny temu, lnk napisał:

Kuferek na siłę dolepiony....pachnie Thalią

No to pojechałeś ;l

Z takiej szerokości auta cięzko nie zrobić karakana ale żeby odrazu Thalia :hmm:

Napisano
2 godziny temu, Manx napisał:

Ktoś to kupuje? Widać to na drogach? Wygląda to słabo i od razu mi się przypomina Thalia czy Honda City.

Europa nie. Ale w innych miejscach na świecie limuzyna to limuzyna. Nie ważne, że mała - prestige jest :D

Napisano
8 minut temu, grogi napisał:

Europa nie. Ale w innych miejscach na świecie limuzyna to limuzyna. Nie ważne, że mała - prestige jest :D

Polska niby nie Europa, ale Astra J w sedanie idzie jak ciepłe bułeczki.

Ta yariska pewnie mniejsza wiele nie jest (zdziwiony byłem ilością miejsca w HB).

Wiem, że wszystko dzięki cenie i LPG, ale widać, ze da się sedany sprzedawać.

Napisano
Dnia 8.02.2018 o 04:47, OZI napisał:

Jedna wersja, jeden silnik 1.5l z CVT...

Oczy mi pękły

Napisano
21 minut temu, ZUBERTO napisał:

Polska niby nie Europa, ale Astra J w sedanie idzie jak ciepłe bułeczki.

Ta yariska pewnie mniejsza wiele nie jest (zdziwiony byłem ilością miejsca w HB).

Wiem, że wszystko dzięki cenie i LPG, ale widać, ze da się sedany sprzedawać.

Ale w segmencie kompaktów to masz już dużo więcej sedanów - np. Focus, Astra czy Corolla oraz Civic. 

Napisano
35 minut temu, grogi napisał:

Ja się OZI konkretnie pytałem czy w Australii ktoś to kupuje.

Ja wiem, że takie rzeczy oferują w Tajlandii, Turcji, Chinach, Indiach i tam to idzie... no ale Australia to jednak nieco bardziej cywilizowany rynek i stąd moje pytanie.

Napisano
30 minut temu, grogi napisał:

Ale w segmencie kompaktów to masz już dużo więcej sedanów - np. Focus, Astra czy Corolla oraz Civic. 

Tylko w C klasie proporcje są już normalne i w większości przypadków bagażniki nie wyglądają jak doklejone na siłe. Czasami od słupka B, HB i sedan to inne projekty.

B klasa to na ogół doklejany kufer który kłuje w oczy (choć akurat powyższa Mazda ma dość ładną płynna linię czego nie można powiedzieć o Jarku)

Napisano
  • Autor
Ktoś to kupuje? Widać to na drogach? Wygląda to słabo i od razu mi się przypomina Thalia czy Honda City.

Będzie widać na drogach Phuket i indonesia narazie. Sedan starej generacji był na rynkach US/CAN/Oz ale US Toyota zaczęła kupować Mazda 2 sedan jako sedan i sprzedawać jako to.

U mnie na każdego sedana sprzedawali 17 hatch.

Klient - ciężko określić . Kombinacja małolatów i ... ludzi w wieku 80lat...

a4d533435c51a2f7c0bde585eb4a9cea.jpg

Sent from my iCrap X using Tapacrap
Napisano
  • Autor

Raczej nie prestige. To wygoda.

Ile razy gdzieś w Thailand zostajemy to jest przewaga właśnie takich sedan. Powód prosty - bagażnik.
Status to raczej Hatch / znaczy ze cię stać na auto i pewnie drugie gdzie ci bagażnik nie potrzebny.

Vios jest chyba najpopularniejszym modelem

fa882f26cf2331473722a238d1be9231.jpg

8dc1beb4615a0b0f538f2d6d6dbf91ef.jpg

Yaris Hatch to jeździ np 19 latka córka kumpla - ale przeprowadzili się do Phuket na emeryturę, rodzine wzięli. Wydanie paru dodatkowych $$$ na auto nie jest problemem.

Podobno magnet na chłopaków ... bo Hatch [emoji23]

Sent from my iCrap X using Tapacrap
Napisano

No z tym polemizuje. Po stokroć wolę mieć HB niż sedana, bagażnik jest dużo bardziej ustawny. Miałem dwa duże sedany (jak na europejskie warunki) i bagażnik w nich nienawidziłem uczuciem szalonym.

Edytowane przez grogi

Napisano
17 godzin temu, grogi napisał:

No z tym polemizuje. Po stokroć wolę mieć HB niż sedana, bagażnik jest dużo bardziej ustawny. Miałem dwa duże sedany (jak na europejskie warunki) i bagażnik w nich nienawidziłem uczuciem szalonym.

Ja mam z kolei inne doświadczenie. Miałem dwie sytuacje konieczności przepakowania rzeczy z HB (zepsuł się) do sedana w czasie 2 mini przeprowadzek (ten sam model auta- Lanos). Oba to samochody wyposażone w LPG i sedan dosłownie masakrował HB (322l vs 250l).  Po tym doświadczeniu już nawet nie pomyślałem o HB przy wyborze nowego auta, chociaż ich oferta jest bogatsza.

Napisano
21 minut temu, Citric napisał:

Ja mam z kolei inne doświadczenie. Miałem dwie sytuacje konieczności przepakowania rzeczy z HB (zepsuł się) do sedana w czasie 2 mini przeprowadzek (ten sam model auta- Lanos). Oba to samochody wyposażone w LPG i sedan dosłownie masakrował HB (322l vs 250l).  Po tym doświadczeniu już nawet nie pomyślałem o HB przy wyborze nowego auta, chociaż ich oferta jest bogatsza.

Korzystając jedynie z bagażnika, owszem o ile kształt przewożonych rzeczy wejdzie przez otwor.

Za to HB ma przewagę w postaci możliwości położenia kanapy, wyjęcia półki i pakowania po dach.

Kupiłbym Astrę J sedan, ale mimo, ze walizek tam napchasz sporo, to pralki nie wsadzisz jak do HB.

Wiem, wiem, na AK pralki kupuje się z dostawą, wniesieniem i montażem.

Napisano
26 minut temu, ZUBERTO napisał:

Korzystając jedynie z bagażnika, owszem o ile kształt przewożonych rzeczy wejdzie przez otwor.

Za to HB ma przewagę w postaci możliwości położenia kanapy, wyjęcia półki i pakowania po dach.

Kupiłbym Astrę J sedan, ale mimo, ze walizek tam napchasz sporo, to pralki nie wsadzisz jak do HB.

Wiem, wiem, na AK pralki kupuje się z dostawą, wniesieniem i montażem.

Przez 7 lat posiadania HB skorzystałem raz z wymienionych przez Ciebie "przewag". Dla uczciwości muszę napisać, że raz musiałem skapitulować i pożyczyć sedana bo przewożona szafa była za długa (sedan był 13 cm dłuższy) więc sedan w moim bilansie wygrywa w cuglach.

Pralki nie miałem potrzeby przewozić, ale i tak musiałbym prosić innych o pomoc przy wniesieniu więc albo bym skorzystał z dostawy z wniesieniem albo z pomocy znajomego posiadającego vana.

Napisano
5 minut temu, Citric napisał:

Przez 7 lat posiadania HB skorzystałem raz z wymienionych przez Ciebie "przewag". Dla uczciwości muszę napisać, że raz musiałem skapitulować i pożyczyć sedana bo przewożona szafa była za długa (sedan był 13 cm dłuższy) więc sedan w moim bilansie wygrywa w cuglach.

Pralki nie miałem potrzeby przewozić, ale i tak musiałbym prosić innych o pomoc przy wniesieniu więc albo bym skorzystał z dostawy z wniesieniem albo z pomocy znajomego posiadającego vana.

Każdy ma swoje potrzeby, ale szafa w sedanie 8] szacun.

Chyba, że inne pojęcie szafy mamy, bo ja i do kombi nie wiem czy szafę bym wsadził.

Napisano
12 minut temu, ZUBERTO napisał:

Każdy ma swoje potrzeby, ale szafa w sedanie 8] szacun.

Chyba, że inne pojęcie szafy mamy, bo ja i do kombi nie wiem czy szafę bym wsadził.

To jakiś składany szajs 197x80x54,5. Po transporcie trzeba złożyć samemu.

Edytowane przez Citric

Napisano
14 godzin temu, Citric napisał:

To jakiś składany szajs 197x80x54,5. Po transporcie trzeba złożyć samemu.

Dokladnie tak. Wszystkie dłuższe klamoty z Ikea i sedan lepszy.

Dodam tylko ze bywają hatchbacki dłuższe niż sedany ;]

Sam takiego mam i mocno się zdziwiłem. Lancer htb jest dłuższy niż sedan

Napisano
3 godziny temu, kravitz napisał:

Ja miałem Cruze hb, który miał 4,5 m długości, czyli tyle co poprzednie moje auto - Lacetti sedan :)

Taki chatchback sprawdzał się idealnie :ok:

Napisano
Dnia 2/11/2018 o 09:53, kravitz napisał:

Mało tego - Lancer sportback jest dłuższy, cięższy i o sekundę wolniejszy do 100 :phi:

Napisano
Dnia ‎2018‎-‎02‎-‎11 o 09:53, kravitz napisał:

I świetnie się sprawdza w roli śmieciarki ;)

WP_20180131_001a.jpg.4d600fa950cfc57b3eda65d9c9f93338.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.