Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie sa objawy padu Turbo w Rudolph Diesel?

Featured Replies

Napisano

A wiec mamy tak.

Gaz 》》》 spin turbo 》》》 nic pomiedzy 1,500 do 2,500 rpm 》》》 osiagniete 2,500rpm

To daje zryw do przodu taki ze trakcja sie wlacza i kola traca przyczepnosc.

Widoczne nie tylko z ruszania, ale ze spokojnej jazdy i przyspieszania.

Z ok raz na 1h mamy teraz raz na 2-3min.

Obstawiam:
- turbo???
- skrzynia?
- AWD - wiec moze transfer case, ktora juz sie rozpadla z 10k km temu i byla zmieniona na nowa...

2.2.l Diesel automatic Santa Fe jesli ma to znaczenie.

Ide jutro odstawic guane do dealer-a a ze dzis tylko Veloster mieli jako auta na service - to mi sie graty nie zmiescily... [emoji849]

Propozycje co walnelo, prosze.

Sent from my Samshiite Note8

Napisano
  • Autor
VW 2.0 TDI ma tak sporadycznie, ponoć to normalne... ;]
[emoji90][emoji90][emoji90] ta guana tak przez 80k km nie miala.

Same zalety jazdy Diesel [emoji847]

Napisano

Rownie dobrze jakas rura pekla albo jakis szkodnik przegryzl.

Napisano
4 godziny temu, OZI napisał:

A wiec mamy tak.

Gaz 》》》 spin turbo 》》》 nic pomiedzy 1,500 do 2,500 rpm 》》》 osiagniete 2,500rpm

To daje zryw do przodu taki ze trakcja sie wlacza i kola traca przyczepnosc.

Widoczne nie tylko z ruszania, ale ze spokojnej jazdy i przyspieszania.

Z ok raz na 1h mamy teraz raz na 2-3min.

Takie objawy dają przycinające się kierownice spalin w turbosprężarce.

Powodów może być wiele, od sparciałego wężyka, zgniły siłownik po zawalenie kierownic sadzą.

Napisano
  • Autor
Takie objawy dają przycinające się kierownice spalin w turbosprężarce.

Powodów może być wiele, od sparciałego wężyka, zgniły siłownik po zawalenie kierownic sadzą.

A wiec niestety nie...

Podrzucony o 1pm.

1:10pm główny mechanik przyszedł

1:15-1:30pm pojezdzilismy

1:30pm werdykt - skrzynia kaput ...

1:40pm podrzucili mnie do Europcar

1:50pm - dostałem rental ....

A wiec dochodzę do wniosku ze Hyundai jest Qupa quana [emoji90][emoji90][emoji90][emoji90] pod względem Q wyklepania... - przynajmniej Santa Fe...

Dochodzę do wniosku - po drugim poważnym spotkaniu z Hyundai ze obsługa klienta jest 10/10...

... oraz ze stoją za swoim produktem ...

4:30pm - telefon - Hyundai Oz potwierdził naprawę na gwarancji... - rental mam dopóki się nie naprawi... - pewnie 2 tygodnie...

Ot H-ooo-N - die [emoji879]️

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Albo przepływomierz.

Napisano

Mechanikiem nie jestem, ale trochę mnie zaskoczyło, że to skrzynia daje taki objaw.  U mojej kobiety w samochodzie takie były objawy zapieczenia się geometrii w turbinie. Najpierw słychać było turbo, potem nic się nie działo, a powyżej 2500 jechało jak dawniej.

Najważniejsze że na gwarancji - niech wymieniają do woli, skoro z to nie płacisz :)

Jakość obsługi macie AU wysoką, ale mechanicy gorsi niż w PL. Bratu w Australii strasznie zaczęła po przeglądzie mulić RAV4 - pojechał na serwis i orzekli wymianę sprzęgła za $2000. Po naprawie objaw nie zniknął, więc wrócił i opieprzał ich :furious: Wtedy jakiś as doszedł że skopali robotę przy hamulcach i klocki nie odbijały do końca:sciana: Naprawili to co powinni a za niepotrzebną wymianę oddali kasę. Tak - W PL bez sądu takie coś byłoby niemożliwe.

Napisano
  • Autor
Mechanikiem nie jestem, ale trochę mnie zaskoczyło, że to skrzynia daje taki objaw.  U mojej kobiety w samochodzie takie były objawy zapieczenia się geometrii w turbinie. Najpierw słychać było turbo, potem nic się nie działo, a powyżej 2500 jechało jak dawniej.

Najważniejsze że na gwarancji - niech wymieniają do woli, skoro z to nie płacisz [emoji4]

Jakość obsługi macie AU wysoką, ale mechanicy gorsi niż w PL. Bratu w Australii strasznie zaczęła po przeglądzie mulić RAV4 - pojechał na serwis i orzekli wymianę sprzęgła za $2000. Po naprawie objaw nie zniknął, więc wrócił i opieprzał ich :furious: Wtedy jakiś as doszedł że skopali robotę przy hamulcach i klocki nie odbijały do końca:sciana: Naprawili to co powinni a za niepotrzebną wymianę oddali kasę. Tak - W PL bez sądu takie coś byłoby niemożliwe.

Aż sie zdziwiłem, główny mechanik starszy - pogadaliśmy trochę i na pytanie czym jeździ... odpowiedział Camry [emoji51]

3.5V6 - bez żadnych turbo... 6s automatic bez żadnych CVT...

Tam się nie ma popsuć mi powiedział...

Ale pytam , przecież Hyundai byś miał po kosztach... - ‘tak ale bym nie miał spokoju [emoji5]🤫’

Co ciekawe - w jego opini Santa Fe jest bezproblemowe- pogrzebał w komputerze - dość duży dealer - I jest drugie Santa Fe, z tej samej serii i daty produkcji, co ma podobne problemy ....

Ciekawe, jednak ze mówi ze najbardziej nie zawodne z Hyundai są i30/Elantra - ale ... tylko te wyklepane Made in Korea...

Statystycznie te z EU są bardziej problemowe...

Wiem ze statystyka o d... ale jednak zawsze jakaś...

Napisano
21 godzin temu, OZI napisał:

Propozycje co walnelo, prosze.

IMO geometria. Jak słabo dmucha to nie jedzie bo łopatki zostały w położeniu właściwym dla mocnego dmuchania. A jak dmucha mocniej to jedzie jakby nigdy nic. Stąd objawy tylko na niskich obrotach.

Napisano
  • Autor

IMO geometria. Jak słabo dmucha to nie jedzie bo łopatki zostały w położeniu właściwym dla mocnego dmuchania. A jak dmucha mocniej to jedzie jakby nigdy nic. Stąd objawy tylko na niskich obrotach.

Nie już potwierdzone, skrzynia się rozsypała. Dostałem wczoraj telefon od dealera, ze auto będzie u nich min 2 tygodnie, max 3 tygodnie.

Skrzynia musi przylecieć z Korea - bo nietypowy pad, cokolwiek to znaczy - i Hyundai Oz ma zero.

Wiec tydzień na wrzucenie skrzyni na samolot, drugi na zrobienie. Ewentualne poślizgi - tydzień dali sobie w zapasie - dobry Project Manager maja [emoji23][emoji106]

Ale, rental mi się tak podoba, ze mogą Santa Fe zatrzymać [emoji6]

Sent from my iCrap X using Tapacrap
Napisano
  • Autor
A ten automat to nie jest to samo Guano co powershifty w Fordzie?

Właśnie nie, standardowy 6s automatic, tradycyjny bez dwóch sprzęgieł.

Skrzynia własnej konstrukcji Hyundai Powertech

6F24

Made in South Korea.

Ale to jedna z tych skrzyń gdzie jest zamknięta i bezobsługowa ‚ na całe życie’ auta.

Widocznie mój styl ‚dynamicznej [emoji18][emoji964]’ jazdy jej nie posłużył bo poszła kaput.

4047f69017cce99702358c4bb238154c.jpg

Napisano
  • Autor

Najważniejsze że na gwarancji - niech wymieniają do woli, skoro z to nie płacisz [emoji4]
Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma :-)

Objawy mnie zadkoczyly - mechanikiem nie jestem - bo praktycznie jedym objawem byl brak mocy od 1,500rpm do 2,500rpm.

Mechanikiem tez bylem zaskoczony [emoji6] bo nie pierwsza rzecz powiedzial:

'Idziemy szczytac kody' 🤣

Pojezdzil, powiedzial - wiem czego szukac ale stawiam na skrzynie.

OBD - i wyskoczylo - mial racje...

Napisano
3 godziny temu, OZI napisał:

Nie już potwierdzone, skrzynia się rozsypała. Dostałem wczoraj telefon od dealera, ze auto będzie u nich min 2 tygodnie, max 3 tygodnie.

Skrzynia musi przylecieć z Korea - bo nietypowy pad, cokolwiek to znaczy - i Hyundai Oz ma zero.

Wiec tydzień na wrzucenie skrzyni na samolot, drugi na zrobienie. Ewentualne poślizgi - tydzień dali sobie w zapasie - dobry Project Manager maja emoji23.pngemoji106.png

Ale, rental mi się tak podoba, ze mogą Santa Fe zatrzymać emoji6.png

IMO wymienią skrzynię a potem powiedzą "wymieniliśmy też na wszelki wypadek turbo".

:hehe:

PS. Co Ci dali na ten rental?

Napisano
  • Autor

[...] "wymieniliśmy też na wszelki wypadek turbo".

:hehe:

PS. Co Ci dali na ten rental?

Sam się śmieje, ze tylko buda z tego Santa Fe zostanie, nie ma łatwego ze mną życia, każdy panel ma jakiś mniejszy lub większy - uraz... ale mechanicznie nigdy a to nigdy mu nie żałowałem. Ciekawe ze 80k a potem się zaczął sypać.... - to już druga awaria, która go unieruchamia ... - na 2 awarie...

Rental ...

2eb64dfe3c4bff2d0afa284915b45845.jpg&key=e0f40600135be206feccfca29c157dff6e5a91e8f4313de9a72deb14d7ae4e05

Ale chyba zrobili sobie problem - może powrócę do konkurencji [emoji16][emoji848]

Napisano

I jak to Subaru? U nas tego wogole nie widze. Pewnie z powodu ceny.

Napisano

Sam się śmieje, ze tylko buda z tego Santa Fe zostanie, nie ma łatwego ze mną życia, każdy panel ma jakiś mniejszy lub większy - uraz... ale mechanicznie nigdy a to nigdy mu nie żałowałem. Ciekawe ze 80k a potem się zaczął sypać.... - to już druga awaria, która go unieruchamia ... - na 2 awarie...

Rental ...

2eb64dfe3c4bff2d0afa284915b45845.jpg&key=e0f40600135be206feccfca29c157dff6e5a91e8f4313de9a72deb14d7ae4e05

Ale chyba zrobili sobie problem - może powrócę do konkurencji [emoji16][emoji848]

I jak cvt w wydaniu subaru?

wysłane z tel.

Napisano
  • Autor

Napisze cos na weekend... jak znajde czas...

Napisano
  • Autor

I jak cvt w wydaniu subaru?

wysłane z tel.

1. Tak jak kazde - jak Piła [emoji90][emoji90][emoji90][emoji90]- wrzucę obrazowo

2.ale ze wszystkich CVT imvho dalej są przed konkurencja - zadziwiająco z S mode w normalnym miejskich ruchu nie przeeszkadza ...

Napisano

1. Tak jak kazde - jak Piła [emoji90][emoji90][emoji90][emoji90]- wrzucę obrazowo

2.ale ze wszystkich CVT imvho dalej są przed konkurencja - zadziwiająco z S mode w normalnym miejskich ruchu nie przeeszkadza ...

Przejdź się nowym WRX cvt lub OBK 3.6 wg mnie ideał. Tam siedzi jeszcze nowsza wersja skrzyni z centralnym dyfer i inicjalnym podziałem 45:55.
W forku xt masz tylko sprzęgło wileplytkowe i 60:40

wysłane z tel.

Napisano
22 godziny temu, wujekcybul napisał:

Nie wiem gdzie Ty mieszkasz ale odnoszę wrażenie że u was jeżdżą same Skody  ;]

W Krk jeździ tego pełno. Podobnie zresztą jak nowych Hond.

Napisano
Dnia 31.05.2018 o 09:30, OZI napisał:

A ta pierwsza awaria to też nie była skrzynia?

Wstawiałeś jakieś fotki z wyciekiem z niej czy coś takiego-była wtedy naprawiana czy wymieniana? Może tamta usterka przyczyniła się do tej obecnej:hmm:

Napisano
47 minut temu, marcindzieg napisał:

Nowych MY 2017 i 18? Ja ani jednego nie widzialem :phi: 

Napisano
1 minutę temu, wujekcybul napisał:

Nowych MY 2017 i 18? Ja ani jednego nie widzialem :phi: 

Nowych. Ale tu jest centrala to może dlatego.

Napisano
  • Autor
A ta pierwsza awaria to też nie była skrzynia?
Wstawiałeś jakieś fotki z wyciekiem z niej czy coś takiego-była wtedy naprawiana czy wymieniana? Może tamta usterka przyczyniła się do tej obecnej:hmm:

Pierwsza to ‚transfer case’ nie mam pojęcia jak to jest po PL. [emoji848]

Będąc AWD - wyglada ze Hyundai ma bardzo mała tolerancje. Czyli tradycyjnie przy 60,000km wywaliłem opony, przy 70,000 miałem dziurę - opona do wymiany ...

Nowa opona - ten sam rozmiar, ta sama marka, inny model i wzór. Ale wyglada, ze przez przypadek założyli inny rozmiar.

1,000km później wszystko się rozleciało.

Otóż prędkość z tej jednej opony jest na tyle inna co z trzech - ze Hyundai mówi ze opona musi być tego samego rozmiaru, tej samej firmy i identyczny model.... BOLD i wykrzyknik w instrukcji - tylko kto to czyta...

2f0ffc68107a2f0b2a4fa0ab711e0c06.jpg

Total teoretyczny rachunek $4,108 za części i robotę....

Zrobiłem 10,000km i teraz zaczelo się to ... podejrzewam ze może ??? Nie złożyli jak fabryka albo może być totalnie nie zależna awaria.

Pogrzebalem na forums Hyundai - i jak wyglada ze transfer case w AWD jest powszechnym problemem - Ergo ;;$&&/@ [emoji90][emoji90][emoji90][emoji90] - guana design,
to padające skrzynie można na jednej ręce policzyć - i to z moim patrząc na forum u mnie na wsi i US.

Może pech a może ch.... robota ...

W każdym razie jest nowa, na gwarancji .... - pewnie teoretyczny rachunek znów będzie ponad $5k

Idę o zakład ze znów ta malutka tolerancja została powtórzona w nowej generacji .... bo wyglada ze Hyundai się bardziej opłaca naprawiać to niż wsadzić większa tolerancje na oponach...

2f1f4ccdb3d4c5b83495f9805981628f.jpg

Napisano
8 minut temu, OZI napisał:

Będąc AWD - wyglada ze Hyundai ma bardzo mała tolerancje.

Aż tak? Zastanawiam się jaka jest tolerancja w Subaru.

Napisano
  • Autor

Statystycznie ma racje@wujekcybul.

Cała EU sprzedaż Subaru w 2017 - 38,868.

PL -1,487

Australia - 52,511 - czyli więcej niż cała EU i 35 x więcej niż w PL...

Podejrzewam ze Subaru w PL jest tak popularne jak Skoda u mnie... istnieją jak koło dealera przejeżdżasz [emoji6][emoji16]

Napisano
  • Autor

Z moim Subaru nie miałem żadnych problemów. Tam naprawdę ta tolerancja musi być wbudowana przez księgowych bo czytałem odludziach na forum gdzie auta się rozleciały po 200km od wymiany opon.

Już nie pamietam, ale czytałem jednego faceta gdzie chyba całość poszła po 60km od założeniu dwóch nowych opon na przod...

Jak ja zdaje sobie sprawę ze w 4WD czy AWD powinno się mieć takie same opony na wszystkich czterech kołach, to wynika ze lud nie jest tak tego swiadomy.

Jednak taka malutka tolerancja w Hyundai była dla mnie zaskoczeniem ...

Miałem trochę Toyot i jak Toyota tego nie zaleca - to transfer case jakoś się nie rozwalają ....

Ergo auto zbudowane przez księgowych na 5 lat gwarancji i na smietnik ... rzeczywistość 2018...

Napisano
17 minut temu, marcindzieg napisał:

IMHO trochę to dziwne z tą oponą .. chyba że jednak była różnica w bieżniku a co za tym idzie w obwodzie.

Ja w niewiedzy, zaraz po nakupie/naprawie Outbacka pojechałem do serwisu z różnym rozmiarem na obu osiach (przód 215/60, tył 215/65) - i dostałem na dzień dobry ochrzan, że następny raz jak tak przyjadę to będzie napęd do naprawy. Tyle tylko, że to prawie 11mm różnicy na promieniu koła.

Napisano
  • Autor

Przejdź się nowym WRX cvt lub OBK 3.6 wg mnie ideał. Tam siedzi jeszcze nowsza wersja skrzyni z centralnym dyfer i inicjalnym podziałem 45:55.
W forku xt masz tylko sprzęgło wileplytkowe i 60:40

wysłane z tel.

Miałem 2 rental z Liberty 3.6l, Tomku nie jest to co było.

Auto tak samo głośne jak inne z piłami - nie mniej jednak jak mówię, IMVHO dalej maja lepsze wrażenia dla klienta niż reszta (z CVT) ale w porównaniu z tradycyjnym automatic czy nawet DSG tez skrzynie Subaru są guana... [emoji90][emoji90][emoji90][emoji90] dla uszu...

Akurat mi się złożyło ze moje trzy ostatnie rental:

- Nissan Xtrial - 2.5l CVT - - chyba najgorsze wykonanie CVT - to należy dawać największym wrogom i kazać im jezdzic i słuchać CVT - zzzzzzzzzzzz

- Mitsubishi Outalander 2.4l CVT- wrażenia jakieś 50% cichsze niż Nissan... - tez dawać za karę - ludziom - ale dawka x 2 niż Nisssan

- Toyota RAV4 2.5l- moje uszy odżyły w 6s auto,

Teraz to - pod względem skrzyni daje po RAV4 ... w I Mode wyje, ale w S Mode zadziwiajaco da się do tego przyzwyczaić.... - dalej zwolennikiem CVT nie jestem... - gumka do majtek ....

Generalnie nie lubie aut gdzie skrzynia wydaje więcej hałasu niż silnik....

Napisano
4 minuty temu, sherif napisał:

IMHO trochę to dziwne z tą oponą .. chyba że jednak była różnica w bieżniku a co za tym idzie w obwodzie.

Ja w niewiedzy, zaraz po nakupie/naprawie Outbacka pojechałem do serwisu z różnym rozmiarem na obu osiach (przód 215/60, tył 215/65) - i dostałem na dzień dobry ochrzan, że następny raz jak tak przyjadę to będzie napęd do naprawy. Tyle tylko, że to prawie 11mm różnicy na promieniu koła.

Ja kupiłem to jedna opona była nowa - 2 mm różnicy. Poza tym z przodu były bardziej starte. Kupie nowe ale zastanawia mnie to ile gość z tym jeździł i czy może to spowodować problemy.

Napisano
23 minuty temu, OZI napisał:

Podejrzewam ze Subaru w PL jest tak popularne jak Skoda u mnie...

Zależy od regionu kraju - u mnie jest dużo ale na północy ciężko jakiś zobaczyć.

Napisano
  • Autor

I właśnie to jest ta różnica w tolerancji o której mówię... Już nie pamietam ale paru mądrzejszych niż ja wywnioskowalo ze jest to ok 2.5-4mm dla Santa Fe [emoji90][emoji33]

Czyli walnięcie innego rozmiaru jak w twoim przypadku - skończyłoby się jak u mnie.

Najlepsze jest to ze Ditto było w poprzedniej generacji Santa Fe.

Czyli znow się powtórzę - wyglada ze księgowi obliczyli ze taniej im naprawiać na gwarancji - i walnąc duży napis w książce o oponach - wymienisz dwie na inny rozmiar to gwarancja ci powie - Fudge off [emoji867]... niż zrobić inna tolerancja jak każdy inny producent.

Dobrze ze obsługę klienta maja dobra - ode mnie 10/10 bo inaczej jakby chwyt VAG stosowali to by mi rachunek na $4k przylazł. Otwarcie powiedzieli - strona xxxx - w książce - wymiana opon - co mnie uratowało, ze jak ich nie wymieniałem - a 4 były wymieniane u dealer-a.... wiec wymienili na gwarancji.

Napisano
  • Autor
Zależy od regionu kraju - u mnie jest dużo ale na północy ciężko jakiś zobaczyć.

W Hertz/Avis/Europac etc maja jako rental? Mysle na zimę do EU przypelznac wiec było by idealne...

Napisano
Teraz, OZI napisał:

W Hertz/Avis/Europac etc maja jako rental? Mysle na zimę do EU przypelznac wiec było by idealne...

Nie mam pojęcia. Nigdzie nie widziałem ale ja mało korzystałem.

Napisano
Godzinę temu, OZI napisał:

Pierwsza to ‚transfer case’ nie mam pojęcia jak to jest po PL. emoji848.png

Skrzynia rozdzielcza. 

Edytowane przez grogi

Napisano
59 minut temu, marcindzieg napisał:

Tak się zastanawiając to nie powinna być duża. Normalnie, przy wszystkich oponach jednakowych skrzynka rozdzielcza pracuje z takimi samymi obrotami na wyjściu na obie osie w jeździe w normalnych warunkach. Tak sobie wyobrażam, że przy różnicy w obwodach kół na sprzęgle skrzynki zaczynają się uślizgi. Tam często siedzą sprzęgła wielopłytkowe w oleju i ile one takiej jazdy wytrzymają? U mnie w X3 skrzynka rozdzielcza jest od producenta ATC, montowane również w Amorak, chyba i w Ryba sprzęcie...

Napisano
35 minut temu, Harp napisał:

Tak się zastanawiając to nie powinna być duża. Normalnie, przy wszystkich oponach jednakowych skrzynka rozdzielcza pracuje z takimi samymi obrotami na wyjściu na obie osie w jeździe w normalnych warunkach. Tak sobie wyobrażam, że przy różnicy w obwodach kół na sprzęgle skrzynki zaczynają się uślizgi. Tam często siedzą sprzęgła wielopłytkowe w oleju i ile one takiej jazdy wytrzymają? U mnie w X3 skrzynka rozdzielcza jest od producenta ATC, montowane również w Amorak, chyba i w Ryba sprzęcie...

Ja kupie nowe koła tylko zastanawiam się ile człowiek przede mną tak jeździł i czy czegoś nie uszkodził.

Napisano
43 minuty temu, marcindzieg napisał:

Ja kupie nowe koła tylko zastanawiam się ile człowiek przede mną tak jeździł i czy czegoś nie uszkodził.

Rozpoznaj co tam u Ciebie siedzi i jak to się obsługuje. W xDrive ta skrzynka ma możliwość zmiany momentu pomiędzy osiami więc chyba steruje dociskiem tych tarcz sprzęgłowych i to wraz ze zużyciem się kalibruje a do tego warto wymienić olej. Moje auto na przeglądzie koło 80000 dało znać mechanikom że coś nie halo i robili kalibracje a ja zaraz po tym wymieniłem olej. Objawów przed i po żadnych nie miałem.

Tutaj na szybko znalazłem jakiś poradnik o usterkach skrzynek rozdzielczych ATC które siedzą w różnych markach aut.

Napisano
Dnia 29.05.2018 o 10:42, Ryb napisał:

to raczej tryb awaryjny przy przeladowaniu

Napisano
Dnia 31.05.2018 o 09:30, OZI napisał:

Rental ...

Ale chyba zrobili sobie problem - może powrócę do konkurencji emoji16.pngemoji848.png

Co tam masz za silnik w tym rental? 2.5?

Krawiec

Napisano
  • Autor
Co tam masz za silnik w tym rental? 2.5?

Krawiec

2.5l - wersja bieda . Jestem w trakcie klepania - może na tydzień tygodnia coś wypicie na MK....

Napisano
2 godziny temu, OZI napisał:

2.5l - wersja bieda . Jestem w trakcie klepania - może na tydzień tygodnia coś wypicie na MK....

E to nie jedzie...

Krawiec

Napisano
  • Autor
E to nie jedzie...

Krawiec
Zadziwiajaco po pierwszym 'nah' i 'fuj' zaczynam widziec coraz wiecej zalet.

Ale... to nie jest Subaru jakie mialem. (2007 ? Legacy) To jest dosc specyficzna lodowka na kolkach....

Napisano
34 minuty temu, OZI napisał:

Zadziwiajaco po pierwszym 'nah' i 'fuj' zaczynam widziec coraz wiecej zalet.

Ale... to nie jest Subaru jakie mialem. (2007 ? Legacy) To jest dosc specyficzna lodowka na kolkach....

Co masz na myśli pisząc lodówka?

Krawiec

Napisano
Dnia 5.06.2018 o 13:28, krawiec napisał:

Co masz na myśli pisząc lodówka?

Krawiec

Traktujemy pojazd jak sprzęt AGD :oki:

Np. Taka Corolla, albo u nas Skoda.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.