Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi Q2 - testujemy

Featured Replies

Napisano

Spędziłem w nim kilka dni i z 1200km, więc się podzielę wrażeniami.

Mały Suv, 1.4 150km, DSG7, pakiet sline zewnętrzny.

Niestety nie zrobiłem zbyt dużo zdjęć...

Wielkość każdy widzi, raczej dla 2 osób, niż rodziny, z tyłu miejsca jak w kompakcie, bagażnik jak w klasie B.

Z zewnatrz to autko robi największy szał - świetnie wykonane, z pazurem, przyciaga wzrok.

Wnętrze... bardzo plastikowe, boczki z matiza. Ale przyznaję że złożone dobrze, bardzo ergonomiczne. Genialny system multimedialny, intuicyjny, ładowarka indukcyjna do telefonu (która podczas trasy nad morze naładowala z 80% na 86%...), asystentów kierowcy nie dali w moim egzemplarzu zbyt wiele, więc nie ma co oceniać. Navi bierze wprost z map googla, super.

Jazda - baaardzo przyjemnie przyspiesza, hamuje, skręca akceptowalnie, w końcu to suv. Generalnie mimo niewielkich rozmiarów i siedzeń bez specjalnej regulacji nad morze dojechałem wypoczęty i zadowolony. spalanie 7.6 z trasy - OK.

Cena - 130-140kpln... czy drogo? Niby premium. Tylko czemu w premium boczki z matiza?...

20180803_064246.jpg

20180802_191725.jpg

20180803_050035.jpg

20180803_162251.jpg

20180803_105938.jpg

20180803_105123.jpg

Edytowane przez Vadero

Napisano

Te boczki to faktycznie fatalnie wyglądają, do tego ta deska też jakaś taka kiepska. Zdecydowanie wolę a6-stke 😊

Napisano

Faktycznie wnetrze wyglada troche tandetnie jak na auta za 140kPLN...

W sumie ja w takim budzecie wolalbym po stokroc Golfa GTI ;]

Napisano
1 godzinę temu, daryka napisał:

Te boczki to faktycznie fatalnie wyglądają, do tego ta deska też jakaś taka kiepska. Zdecydowanie wolę a6-stke 😊

Podobnie, jak u mnie w Hyundaiu :)

Tragedii nie ma, ale od Audi oczekiwalibyśmy czegoś lepszego ;]

Napisano
58 minut temu, rwIcIk napisał:

Ale czego? Pomijając fakt, że od dzisiaj będę inaczej spoglądał na ludzi jadących takim samochodem za 140 tys. :hehe: to co tam powinno być na boczkach? 

To jest nowy samochód? Bo widzę stacyjkę z kluczykiem 8] :facepalm:.

Edytowane przez amazaque

Napisano
3 minuty temu, amazaque napisał:

Ale czego? Pomijając fakt, że od dzisiaj będę inaczej spoglądał na ludzi jadących takim samochodem za 140 tys. :hehe: to co tam powinno być na boczkach? 

jakiś kawałek szmaty czy innej tkaniny, dużo przyjemniejsze w odbiorze wizualnym i w dotyku. Czasem jak się lewą rękę odkłada na bok to jednak nie chciałbyś jej trzymać jak na stoliku ogrodowym.

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Podobnie, jak u mnie w Hyundaiu :)

Boczki bloczkami 😀, ale czy Hyundai poprawił coś w kwestii wygłuszenie kabiny ?  Znajomy miesiąc temu przesiadł się z Tuarega I na ix35 po przejechaniu paru km stwierdzam, że w tej kwestii jest bardzo słabo jednym słowem głośno 😁

Napisano
31 minut temu, daryka napisał:

Boczki bloczkami 😀, ale czy Hyundai poprawił coś w kwestii wygłuszenie kabiny ?  Znajomy miesiąc temu przesiadł się z Tuarega I na ix35 po przejechaniu paru km stwierdzam, że w tej kwestii jest bardzo słabo jednym słowem głośno 😁

U mnie jest bardzo cicho. Nawet powyżej 130 km/h nie trzeba podnosić glosu. Słychać głównie opony :no:

Napisano

Co jak co, ale wnętrze ohydne, jakby drwal kloca ociosał. Tańsza konkurencja jednak lepiej wygląda. Na zewnątrz też szału nie ma.
SUV-em nigdy nie nazwę Crossover'a, bo na to Crossovery nie zasługują.

Boczki w 500X, jakby nie było bezpośrednim konkurencie, to finezja przy tym czymś, no i klamki wewnętrzne z prawdziwego aluminium ;l

Do tego w moim nie muszę zginąć wpół przedramienia, żeby przyciski użyć.

PS. Z "wypasu" - poświata widoczna nad głośnikiem, to podświetlenie kieszeni w drzwiach, wszystkie drzwi mają :skromny: Mała rzecz, a cieszy ;) Boczek w 11 letnim GP, swoją drogą obok jest, lepiej wygląda od tego czegoś w Q2 :phi:

20180811_203927.jpg

Edytowane przez krowka

Napisano
2 godziny temu, r1sender napisał:

jakiś kawałek szmaty czy innej tkaniny, dużo przyjemniejsze w odbiorze wizualnym i w dotyku.

Ale nie jak w Lanosie? SX miał nawet welur ;]. Pamiętam tapicerkę z Peugeot 605, potem Vectra B gdzie był mięsisty welur do samych progów - fajne to było. Dzisiaj Bentley od połowy w dół ma plastik :hehe:, a w Clio fotele skaj na plecach i bokach, co bardzo sobie chwalę bo pomaga w utrzymaniu czystości :phi:.

Napisano
43 minuty temu, krowka napisał:

Co jak co, ale wnętrze ohydne, jakby drwal kloca ociosał. Tańsza konkurencja jednak lepiej wygląda. Na zewnątrz też szału nie ma.

Boczki w 500X, jakby nie było bezpośrednim konkurencie, to finezja przy tym czymś, no i klamki wewnętrzne z prawdziwego aluminium ;l

Do tego w moim nie muszę zginąć wpół przedramienia, żeby przyciski uży

I jak znam zycie to sprzedaz Q2 bedzie kilka razy wieksza niz 500X ;]

Napisano

z tymi boczkami to całagrupa vw daje ciała wczoraj siedziałem w skodzie superb wersja L&K z ful wypasem i jak zobaczyłem te drzwi to mnie szlag trafił 😝

Napisano
2 godziny temu, RABIN napisał:

z tymi boczkami to całagrupa vw daje ciała wczoraj siedziałem w skodzie superb wersja L&K z ful wypasem i jak zobaczyłem te drzwi to mnie szlag trafił 😝

W A6 są super wykonane 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, krowka napisał:

Do tego w moim nie muszę zginąć wpół przedramienia, żeby przyciski użyć.

PS. Z "wypasu" - poświata widoczna nad głośnikiem, to podświetlenie kieszeni w drzwiach, wszystkie drzwi mają :skromny: Mała rzecz, a cieszy ;) Boczek w 11 letnim GP, swoją drogą obok jest, lepiej wygląda od tego czegoś w Q2 :phi:

Hamuuuuj bo wd*pisz!!.. ;)

Nie ma na boczkach materiału - i owszem - do obśmiania. Ale.poza tym jakościowo to całkiem inna galaktyka w porównaniu do tego co pokazałes. podswietlen różnych na tych drzwiach troche jest.

Napisano
8 godzin temu, r1sender napisał:

jakiś kawałek szmaty czy innej tkaniny, dużo przyjemniejsze w odbiorze wizualnym i w dotyku. Czasem jak się lewą rękę odkłada na bok to jednak nie chciałbyś jej trzymać jak na stoliku ogrodowym.

Dokładnie

W Felicii czy Uno są materiałowe boczki. W Accencie, którego kiedyś miała żona to był luksus w porównaniu z Audi ;) Wiem, że teraz wszystko plastic-fantastic, ale kawałek szmaty czy choćby skeju mogli dać.

Napisano
8 godzin temu, Vadero napisał:

Hamuuuuj bo wd*pisz!!.. ;)

Spokojnie, nie wdupię, albo delikatnie. W tańszym mam FBC, LA, czujnik zmierzchu i deszczu, podgrzewacz PTC,... - w tym golasie Q2 za 140tyś. PLN goła szyba (ewentualnie coś tam widać w podstawie nogi lusterka), brak Keyless, brak głowicy radarowej i można by dalej wymieniać...

Nie ma na boczkach materiału - i owszem - do obśmiania.

Nie chodzi o sam brak materiału, ale ohydny wygląd, "ergonomiczne" umieszczenie przełączników...

Ale.poza tym jakościowo to całkiem inna galaktyka w porównaniu do tego co pokazałes.

Nie w takich "prestiżach" odnajdowałem ową "inną galaktyczną" prestiżową jakość (z kilkoma miałem okazję chwilę poprzebywać) ;] Przy tym co widziałem/słyszsałem drobnostki FIAT-owi można wybaczyć przy tych różnicach cen :phi: No i jednak Q2 zginie w tłumie (z tyłu polo, z przodu jak to z przodu) :phi:

Jeszcze na minus w Q2 kierownica, która nie jest spłaszczona od dołu - taniość produkcji..., a fajnie to spłaszczenie ułatwia wsiadanie, gdy kierownica idealnie pod siebie ustawiona :)

Za to coś tyle PLN - nigdy w życiu. Do tego po oszustwach w testach spalania, grubej wtopie z TSI, jarać się jakością? Już za same oszustwa na spalaniu i calej otoczce temu towarzyszącej powinni szurać po dnie. To ostatnie mi wystarcza, żeby nie tykać aut z grupy VAG.

Edytowane przez krowka

Napisano

Uwierzcie ze dużo częściej w segmencie „premium” (nie lubię tego określenia) auta sprzedają się znaczkiem na masce oraz z przyczyn podatkowych (w Polsce) niż tak szczegółowym ocenianiem detali jak kilku osób tutaj...

po za tym segment typu Audi to raczej auta „szyte” bardziej na miare ... dostajesz golasa i doposażasz w to co Ci odpowiada (Np: bierzesz skore z alcantara i masz boczki w alcantarze) ... w tym segmencie dużo zarabia się na doposażeniu a nie kupuje pakiet jak we Fiacie z jakaś skromna opcja doposażenia. To zupełnie inna filozofia zarabiania kasy, filozofia sprzedaży i wiele innych aspektów często niezrozumiałych dla wielu ludzi 

Wam nie pasuje ale znajdzie się duże grono osób co będzie to miało w poważaniu a i tak kupi to auto.

Testy i opinie - uważam ze sensownie podsumowane przez Vadero a słowa najważniejsze: dojechałem wypoczęty i zadowolony - to jest ta różnica ;] 

Zasada jest prosta: drogie auta (ogólnie drogie przedmioty) ... są tak drogie zeby nie każdy je miał ;] i są warte tyle ile jakaś garstka ludzi jest w stanie za nie zaplacic 

Napisano

Takim jeździ wiolonczelista z Grupy MoCarta (przebywałem z nim w jednym z nadbałtyckim domu wczasowym) a artyści lubią się otaczać się ładnymi i nietuzinkowymi rzeczami ;].

Napisano
14 godzin temu, kartonik napisał:

Takim jeździ wiolonczelista z Grupy MoCarta (przebywałem z nim w jednym z nadbałtyckim domu wczasowym) a artyści lubią się otaczać się ładnymi i nietuzinkowymi rzeczami ;].

Audi uchodzi za "luksus", więc lepiej pokazać się w niedużej Audicy, niż dużym, wyposażonym we wszystko Fordzie, Fiacie, Oplu czy Citroenie.

Tylko jak tak sobie popatrzyłem na parametry:

- 14cm prześwtu to tak średnio dużo - A3 ma centymetr mniej, Tipo ma 14cm, a wspominiany w wątku 500x - 16cm

- w podstawowej wersji silnik 999ccm ( jak w Uno ;) ) ale trzy-garowy

- bagażnik na plus - 405 litrów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.