Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wezwanie na komendę... Mailem

Featured Replies

Napisano

Dostałem na maila wezwanie... Całkiem możliwe, a nawet pewne, że coś odwaliłem. 

Ale...skąd mają maila? Jest numer i oczywiście mogę zadzwonić, chociaż pewnie przez telefon niczego konkretnego się nie dowiem. 

Pocztą póki co nic nie przyszło. Teoretycznie mogę maila nie przeczytać...ale wiadomo, że pójdę. 

Zastanawia mnie tylko jak dostali mojego maila. Mam profil zaufany, ale to i tak chyba nie powinno tak działać? 

Screenshot_20190509-163454__01.jpg.75fd6e90d8add8ffde2eedef8f734319.jpg

Napisano
14 minut temu, tomecki napisał:

Dostałem na maila wezwanie... Całkiem możliwe, a nawet pewne, że coś odwaliłem. 

Ale...skąd mają maila? Jest numer i oczywiście mogę zadzwonić, chociaż pewnie przez telefon niczego konkretnego się nie dowiem. 

Pocztą póki co nic nie przyszło. Teoretycznie mogę maila nie przeczytać...ale wiadomo, że pójdę. 

Zastanawia mnie tylko jak dostali mojego maila. Mam profil zaufany, ale to i tak chyba nie powinno tak działać? 

Wolalbys po polecony dymac na poczte i stać pol godziny w kolejce? ;]

Napisano

Odpalając propfil zaufany chyba zaznaczało się checkboxa na zgody w róznych celach....(?)

Napisano
Teraz, Fili_P napisał:

Odpalając propfil zaufany chyba zaznaczało się checkboxa na zgody w róznych celach....(?)

Sluzby to chyba niespecajalnie musze mieć zgode, żeby się skontaktować z obywatelem? ;]

Napisano
39 minut temu, tomecki napisał:

a nie możesz zadzwonić zapytać o co chodzi ?

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, bergerac napisał:

a nie możesz zadzwonić zapytać o co chodzi ?

Idę o zakład, że się usłyszę, że dowiem się na miejscu, ale pewnie zadzwonię

Napisano
Teraz, tomecki napisał:

Idę o zakład, że się usłyszę, że dowiem się na miejscu, ale pewnie zadzwonię

eeee, mi tam od razu powiedzieli, że nie zapłaciłem za paliwo na stacji ;]

Napisano
  • Autor
Teraz, bergerac napisał:

eeee, mi tam od razu powiedzieli, że nie zapłaciłem za paliwo na stacji ;]

Idę o zakład, że chodzi o auto na minuty, bo trop z mailem pasuje. 

Napisano
36 minut temu, tomecki napisał:

Hmm, auto na minuty mi przychodzi do głowy. Postraszyli smsem po ostatniej jeździe. Maila mają... bawili by się? 

A co było w tym SMS ?

Napisano
20 minut temu, tomecki napisał:

Idę o zakład, że chodzi o auto na minuty, bo trop z mailem pasuje. 

Otarles?

Za samo depniecie po gazie raczej by Cię nie ciągała policja.

Napisano
  • Autor
20 minut temu, ZUBERTO napisał:

Otarles?

Za samo depniecie po gazie raczej by Cię nie ciągała policja.

Absolutnie nie. Prędkość na pewno plus jakieś inne zmiany pasów, może pomarańczowe (czerwone na pewno nie). Takie coś mogło się zdarzyć, czyli standardowe rzeczy wysyłane na maila policji.

Swoje auto odrzucam raczej, bo mail ;]

Napisano
  • Autor
30 minut temu, mati_lecha napisał:

A co było w tym SMS ?

"MiiMove:
Dziekujemy za wynajem naszego samochodu Melania. Prosimy o bezpieczna jazde i stosowanie sie do zasad ruchu drogowego, nie przekraczanie limitow predkosci oraz nie przeciazenie silnika. "

Standardowa formuła pewnie. Tego samego dnia jechałem jeszcze Traficarem. Stawiam, że albo to albo to.

Napisano
37 minut temu, tomecki napisał:

"MiiMove:

Dziekujemy za wynajem naszego samochodu Melania. Prosimy o bezpieczna jazde i stosowanie sie do zasad ruchu drogowego, nie przekraczanie limitow predkosci oraz nie przeciazenie silnika. "

Standardowa formuła pewnie. Tego samego dnia jechałem jeszcze Traficarem. Stawiam, że albo to albo to.

Skoro było "przekraczanie limitów prędkości" to może faktycznie to.

Tylko czy firma by się na to zdecydowała w obawie przed utrata klienta/klientów, ile zapitalales?

PS. Ja Cię rozumiem, ujeżdżać wynajętą Melanię i nie poszaleć to grzech.:phi:

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor
10 minut temu, ZUBERTO napisał:

Skoro było "przekraczanie limitów prędkości" to może faktycznie to.

Tylko czy firma by się na to zdecydowała w obawie przed utrata klienta/klientów, ile zapitalales?

Imo na policję rzeczywiście poszło nagranie z mojej jazdy i podali maila.

Zapisu z GPSa myślę, że nie dali, a nawet gdyby to chyba za to lejce nie mogą polecieć? Mogło być minimalnie ponad "limit"

Napisano

Donoszenie na swoich klientow ze dopuscili sie wykroczenia - slabe .. ja z takiej firmy bym wiecej nie skorzystal.

Napisano
1 godzinę temu, tomecki napisał:

Imo na policję rzeczywiście poszło nagranie z mojej jazdy i podali maila.

Zapisu z GPSa myślę, że nie dali, a nawet gdyby to chyba za to lejce nie mogą polecieć? Mogło być minimalnie ponad "limit"

Wg mnie to jest nierealne, zeby donosili na wlasnych klientow :facepalm:

Chyba, ze ktos postronny Cie nagral, zglosil na Policje i w przez kontakt z firma dotarli do Ciebie.

Napisano
  • Autor
9 minut temu, Maciej__ napisał:

Chyba, ze ktos postronny Cie nagral, zglosil na Policje i w przez kontakt z firma dotarli do Ciebie.

no inaczej raczej nie może być

Napisano
  • Autor
49 minut temu, czacha napisał:

Donoszenie na swoich klientow ze dopuscili sie wykroczenia - slabe .. ja z takiej firmy bym wiecej nie skorzystal.

Tak to nie mogło być

Napisano
6 minut temu, tomecki napisał:

no inaczej raczej nie może być

No to pewnie korzystajac z ich uslug zgodziles sie na przetwarzenia i udostepnianie danych osobowych.

Napisano
  • Autor
16 minut temu, Maciej__ napisał:

No to pewnie korzystajac z ich uslug zgodziles sie na przetwarzenia i udostepnianie danych osobowych.

No to na pewno. Zobaczymy, nic grubego nie zrobiłem raczej ;]

Napisano
19 minut temu, tomecki napisał:

No to na pewno. Zobaczymy, nic grubego nie zrobiłem raczej ;]

widzę, że wydygany trochę jesteś :hehe: 

Napisano

Moze ktos cie nagral po prostu, a oni zglosili sie do wypozyczalni o dane kontaktowe.

Napisano

Ja bym nie poszedł. Jestem pewny, że moja poczta wywaliłaby akurat ten list do spamu 😄 Z resztą zawsze ważne listy tam wywala ;)

Może posłali maila na zasadzie - nie chce nam się pisać pisma, drukować, bo papieru brak, łazić na pocztę, wysyłać poleconych - poślemy maila... jak przyjdzie damy mu stówkę mandatu, jak nie przyjdzie to trudno.

Napisano
4 godziny temu, tomecki napisał:

"MiiMove:

No nie mów. Jakieś tydzień temu zarejestrowałem się w MiiMove, bo chciałem zabrać tą Astrę na Obwodnicę i zobaczyć ile pójdzie :hmm: Akurat coś mi wypadło i nie miałem czasu pojechać... 

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, kaczorek79 napisał:

No nie mów. Jakieś tydzień temu zarejestrowałem się w MiiMove, bo chciałem zabrać tą Astrę na Obwodnicę i zobaczyć ile pójdzie :hmm: Akurat coś mi wypadło i nie miałem czasu pojechać... 

Po 15 min jak jedziesz wg nich niebezpiecznie to przychodzi powiadomienie. Ponoć są przypadki, w których nawet dzwonią.

Screenshot_20190510-083836.jpg.8f788f27bb130e619b5a2056cdabe7dd.jpg

Ilość tych przyspieszeń to "loteria", prawie każde ruszenie było tak zakwalifikowane.

Napisano
15 godzin temu, czacha napisał:

Tez prawda, lepszy bylby zapis w regulaminie ze za przekroczenie predkosci doliczaja jakas kwote np +50% od calego czasu najmu

Napisano

pewnie namierzyła ciebie policja za przekroczenie prędkości w wynajętym samochodzie i zwróciła się do firmy kto jechał takim autem

Napisano

Wezwanie na komendę e-mailem? No ludzie! :) Ja bym w żadnym wypadku nie reagował, bo to nie jest droga urzędowa. Zwykła prowokacja i tyle.

Napisano
Godzinę temu, Smigiel napisał:

Wezwanie na komendę e-mailem? No ludzie! :) Ja bym w żadnym wypadku nie reagował, bo to nie jest droga urzędowa. Zwykła prowokacja i tyle.

Ooooo i zaczyna się temat wałkowany wielokrotnie na AK, czyli szybkości działania organów państwa, skutecznych powiadomień, itd.

Większość tutaj, zawsze twierdziła, że system powiadamiania/wzywania listownego za zwrotnym potwierdzeniem i 2x awizo jest stary, skostniały, nieprzystający do wspolczesnych czasów.

Jednak jeżeli chodzi o mandat dla wzywanego, czy inna niedogodność to jednak ta skostniała procedura staje sie nieodzowna.

Napisano
  • Autor

Byłem już na policji, po co czekać dwa tygodnie. Chodziło o jedno moje zgłoszenie z grudnia, o którym zapomniałem. 

Nie było widać nawet blach, chodziło mi tylko o zwrócenie uwagi na jedno miejsce koło mojego domu. 

Ale normalnie przyjęli to jako zgłoszenie i będzie zamknięte, bo brak numerów. 

Napisano
19 minut temu, tomecki napisał:

Byłem już na policji, po co czekać dwa tygodnie. Chodziło o jedno moje zgłoszenie z grudnia, o którym zapomniałem. 

Nie było widać nawet blach, chodziło mi tylko o zwrócenie uwagi na jedno miejsce koło mojego domu. 

LOL :hehe:

A tutaj już powstaly soczywiscie spiskowe teorie dziejow ;] 

Napisano
4 godziny temu, tomecki napisał:

Napisano
16 godzin temu, tomecki napisał:

O.. czyli sam doniosles a potem sie bales ze

ktos na Ciebie doniosl ;) 

Napisano
Dnia 9.05.2019 o 17:12, tomecki napisał:

Hmm, auto na minuty mi przychodzi do głowy. Postraszyli smsem po ostatniej jeździe. Maila mają... bawili by się? 

wiesz, ze przez Cibie Trafficar zmienił regulamin na niekorzystny?:(

Napisano
  • Autor
Dnia 11.05.2019 o 07:06, czacha napisał:

O.. czyli sam doniosles a potem sie bales ze

ktos na Ciebie doniosl ;) 

nie doniosłem, bo jak pisałem - nie widać blach, a napisałem po to, żeby spróbować poprawić bezpieczeństwo.  Mało tego, nie wysłałem tego na 'standardowy' adres do donoszenia, tylko na adres mailowy komisariatu dzielnicy, żeby "poprosić" o radiowóz w tym feralnym miejscu. NIGDY tam nie ma kontroli, a potrąceń (w tym śmiertelnych) pełno, dwa na szybko znalezione: Jeden, Dwa

Film, który wysłałem -

Teraz się już trochę na plus zmieniło. Jakieś 2 miesiące temu przed krzyżówką, na której Mazda skręca w prawo jest próg zwalniający (i jadąc z drugiej strony przed pasami) oraz plastikowe rozdzielenie pasów.

Napisano
14 godzin temu, tomecki napisał:

Teraz się już trochę na plus zmieniło.

czyli co, trzymasz większy odstęp między autami?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.