Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mubi .pl opinie

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Wypełniłem formularz na ich stronie celowo bez swoich danych mimo wszystko po 10 minutach zadzwonili do żony. Agent przekalkulował wszystko jeszcze raz i wychodzi na to że ich oferta jest niższa o 500zł niż u mojego znajomego agenta ubezpieczeniowego i ponad 700zł od oferty w ASO.

Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z nimi?

Napisano
32 minuty temu, Lukass186 napisał:

Cześć,

Wypełniłem formularz na ich stronie celowo bez swoich danych mimo wszystko po 10 minutach zadzwonili do żony. Agent przekalkulował wszystko jeszcze raz i wychodzi na to że ich oferta jest niższa o 500zł niż u mojego znajomego agenta ubezpieczeniowego i ponad 700zł od oferty w ASO.

Nie miałem, ale reklamuje ich Hołowczyc oraz Zachar znany z serwisu Autocentrum. Wydaje mi się, że w przypał raczej by nie wchodzili. Właśnie użyłem ich wyszukiwarki ale bez podawania nr telefonu i najtańsza oferta jest droższa od posiadanej aktualnie.

Edytowane przez bochumil

Napisano
31 minut temu, Lukass186 napisał:

Złe pytanie. Bo doświadczeń z nimi mam aż za dużo, ale nie od tej strony, która Ciebie interesuje.

W jakim TU zaproponowali Ci ubezpieczenie? Czytałeś dokładnie warunki?

Napisano
9 minut temu, bochumil napisał:

Nie miałem, ale reklamuje ich Hołowczyc oraz Zachar znany z serwisu Autocentrum. Wydaje mi się, że w przypał raczej by nie wchodzili.

Wierzysz w to co piszesz?

Napisano
1 minutę temu, bochumil napisał:

Doczytaj drugie zdanie po "edycie" ;)

Co do zasady, to tego typu brokerzy mają w jednych TU lepsze układy, w innych gorsze. Poza tym niektóre TU specjalizują się w niektórych markach aut i czasem połączenie pierwszego i drugiego punktu daje ciekawe połączenia.

Ważne, żeby dokładnie zapoznać się z warunkami. Czasem TU potrafi zrobić produkt pod konkretnego brokera. Będzie tańszy niż u konkurencji, ale zwykle uboższy. Diabeł tkwi w szczegółach, dlatego należy dokładnie rozeznać warunki ubezpieczenia.

Natomiast argumentacja via Hołowczyc czy Zachar, jest troszkę naiwna.

Napisano
  • Autor
14 minut temu, Maxit napisał:

Złe pytanie. Bo doświadczeń z nimi mam aż za dużo, ale nie od tej strony, która Ciebie interesuje.

W jakim TU zaproponowali Ci ubezpieczenie? Czytałeś dokładnie warunki?

Aviva. Z tego co widzę to limit holowania w kraju i Europie jest do 200km. Trochę gorzej niż u innych. Reszta ok

Napisano
50 minutes ago, Lukass186 said:

Cześć,

Przeciez to tylko posrednik, ubezpieczenie zawierasz z wybranym TU.

Przeczytaj dokladnie warunki, bo niska cena w ubezpieczeniach nie bierze sie zazwyczaj z niczego.

Chyba, ze tylko OC, to w zasadzie bez wiekszego znaczenia.

Napisano
1 minutę temu, Lukass186 napisał:

Aviva. Z tego co widzę to limit holowania w kraju i Europie jest do 200km. Trochę gorzej niż u innych. Reszta ok

Jeśli warunki są dla Ciebie ok, to czy kupisz to u Żyda, czy u Cygana, to żadna różnica.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Maciej__ napisał:

Przeciez to tylko posrednik, ubezpieczenie zawierasz z wybranym TU.

Przeczytaj dokladnie warunki, bo niska cena w ubezpieczeniach nie bierze sie zazwyczaj z niczego.

Chyba, ze tylko OC, to w zasadzie bez wiekszego znaczenia.

Auto roczne więc z AC.

Zastanawiam się czy jest sens wykupu holowania u ubezpieczyciela skoro auto jest na gwarancji i producent gwarantuje Assistance. 

Napisano
Just now, Lukass186 said:

Auto roczne więc z AC.

Zastanawiam się czy jest sens wykupu holowania u ubezpieczyciela skoro auto jest na gwarancji i producent gwarantuje Assistance. 

A to zalezy jakie warunki assistance oferuje producent ;)

Poza tym sam udzial ASS w pakiecie to pewnie max 100-200PLN.

Napisano
Cześć,

Mi na mubi nawet z reklamowanym zwrotem 150 zł wyszło drożej niż w rankomacie bez zwrotu (OC+NW)

A co ciekawe ostatnio jak sprawdzałem rankomat był droższy niż oferta na przedluzenie polisy z dotychczasowego TU [emoji16]

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
12 godzin temu, Lukass186 napisał:

Cześć,

Niektórzy ubezpieczyciele chcąc trochę urwać z ceny niżej wyceniają auto do ubezpieczenia. Na moim przykładzie z zeszłego roku, gdzie nagle składki w niektórych towarzystwach wychodziły korzystniej lub podobnie do oferty dealera. Różnica w cenie wynikała jednak głównie z tego, że oferta Allianz czy też Hestii u dealera była na sumę ubezpieczenia 44 kPLN i do tego na stałą wartość na rok. Natomiast AXA przez mBank, czy też Allianz direct, Link4 wyceniały pojazd na 34-36 kPLN, oraz brak stałej sumy ubezpieczenia. I tutaj była główna różnica w cenie. Zakres wyglądał podobnie, brak udziałów własnych, naprawa ASO, etc. Finalnie znajoma w PZU zrobiła mi fajną ofertę na sumę ubezpieczenia 42 kPLN. Ale w zasadzie tylko dwa towarzystwa, które sprawdzałem dawały pow. 40 kPLN, a te które chcą trochę pozyskać aktualnie z rynku mocno obniżały wartość pojazdu. 

Napisano
13 godzin temu, Lukass186 napisał:

Auto roczne więc z AC.

W tym przypadku należy dokładnie zapoznać się z OWU tego ubezpieczenia.

Zwrócić uwagę na:

- proponowaną sumę ubezpieczenia i czy jest ona stała w całym okresie ubezpieczenia co automatycznie oznacza wariant droższy.

- sprawdzić udział własny w szkodach ile go jest i jakiej liczby szkód w okresie ubezpieczenia dotyczy,

- sprawdzić konsumpcję ubezpieczenia po szkodzie i ilu szkód dotyczy,

- sprawdzić wyłączenia i zakres terytorialny,

- sprawdzić czy ma ochronę zniżek w ostatniej kolejności,

To na szybko oraz wiarygodność i szybkość i jakość obsługi szkód w danym TU na podstawie opinii znajomych lub w internecie jeśli to możliwe.

AC nie jest ubezpieczeniem obowiązkowym i jego zakresu nie reguluje ustawa tylko warunki, o których wspomniałem wcześniej.

Edytowane przez Rudobrody

Napisano

Ja ubezpieczałem auto żony 2 tygodnie temu. B-klasa z 2015r pakiet OC/AC/NW - no i Mubi dało najniższą cenę,  ~200zł mniej niż Rankomat (i to przy stawkach ~900-1000zł, więc 20%). Chyba mają parcie aby dobrze zagnieździć się na rynku. 

Tylko czytajcie polisy bo nikt nie pytał o lakier i wypisali akryl a mamy metalik, w razie "w" mogli by się migać od naprawy.

Ale po zgłoszeniu niezgodności poprawili polisę bez problemu. 

Ale jak to bywa, zmiennych danych do ubezpieczenia są setki więc każdemu może wyjść taniej gdzie indziej. 

• 4 tygodnie później...
Napisano

OC na Superba z interrisk przez mubi mam za 235zł na rok, więc nie jest źle

OC blisko 200zł płaciłem chyba w 2008 roku za stilo 1.4

Napisano
W dniu 18.09.2020 o 08:08, spad napisał:

Niektórzy ubezpieczyciele chcąc trochę urwać z ceny niżej wyceniają auto do ubezpieczenia. Na moim przykładzie z zeszłego roku, gdzie nagle składki w niektórych towarzystwach wychodziły korzystniej lub podobnie do oferty dealera. Różnica w cenie wynikała jednak głównie z tego, że oferta Allianz czy też Hestii u dealera była na sumę ubezpieczenia 44 kPLN i do tego na stałą wartość na rok. Natomiast AXA przez mBank, czy też Allianz direct, Link4 wyceniały pojazd na 34-36 kPLN, oraz brak stałej sumy ubezpieczenia. I tutaj była główna różnica w cenie. Zakres wyglądał podobnie, brak udziałów własnych, naprawa ASO, etc. Finalnie znajoma w PZU zrobiła mi fajną ofertę na sumę ubezpieczenia 42 kPLN. Ale w zasadzie tylko dwa towarzystwa, które sprawdzałem dawały pow. 40 kPLN, a te które chcą trochę pozyskać aktualnie z rynku mocno obniżały wartość pojazdu. 

to chyba dobrze bo po szkodzie i tak pewnie ta  z suma ubezpieczenia 42 wyceni na 34.

a ta z 34 juz nie zejdzie na 24 raczej.

Napisano

W AC trzeba pilnować zakresu ubezpieczenia (tylko kosztorys czy wariant serwis, jeśli serwis to "pan Zenon i ska", czy ASO, naprawa na oryginałach czy zamiennikach, jaka amortyzacja części, suma ubezpieczenia wyżej wspomniana, konsumpcja sumy ubezpieczenia po szkodzie, utrzymanie stałej sumy ubezp. w ciągu roku czy nie, udziały własne, itd...) 

W tym samym TU AC na to samo auto może się różnić ceną kilkaset zł. Tylko, że w przypadku AC cena to nie wszystko. 

Napisano
9 godzin temu, PawelWaw napisał:

to chyba dobrze bo po szkodzie i tak pewnie ta  z suma ubezpieczenia 42 wyceni na 34.

a ta z 34 juz nie zejdzie na 24 raczej.

AC to również kradzież. Wolę 42 kPLN z gwarancją sumy ubezpieczenia niż 34. 

Napisano
3 godziny temu, czachabrava napisał:

Ja już czekam na zwrot 150pln na konto miesiąc czasu...

Dostałem po 26 dniach, więc mogę polecić. Maila do nich wysłałeś? :)

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał:

Dostałem po 26 dniach, więc mogę polecić. Maila do nich wysłałeś? :)

Tak i wlasnie dostalem zwrot :)

Napisano
W dniu 17.09.2020 o 20:02, Lukass186 napisał:

Policzyłem z ciekawości i okazało się, że nie mają dla mnie tańszej oferty od tej co mam obecnie...

Napisano
W dniu 17.09.2020 o 20:27, bochumil napisał:

Nie miałem, ale reklamuje ich Hołowczyc oraz Zachar znany z serwisu Autocentrum. Wydaje mi się, że w przypał raczej by nie wchodzili. Właśnie użyłem ich wyszukiwarki ale bez podawania nr telefonu i najtańsza oferta jest droższa od posiadanej aktualnie.

a Motobieda to co? Od macochy? On też klepie non stop o mubi...

Napisano

odnośnie mubi.pl, miałem z nimi problem... mianowicie wysłałem im rezygnację z kończącego się OC po to, żeby zawrzeć umowę w innej proponowanej przez nich firmie. Tak się jakoś stało, że zapomnieli przesłać tej rezygnacji/wypowiedzenia do ubezpieczyciela. W rezultacie przez chwilę miałem podwójne OC. Na szczęście stanęli na wysokości zadania i honorowo załatwili sprawę. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.