Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termin przeglądu technicznego

Featured Replies

Napisano

Weszły już te nowe przepisy, że można zrobić przegląd tydzień przed terminem a następny przegląd wbiją zgodnie z datą z dowodu ?

Napisano
5 minutes ago, MarcG said:

Weszły już te nowe przepisy, że można zrobić przegląd tydzień przed terminem a następny przegląd wbiją zgodnie z datą z dowodu ?

Pierwsze slysze o czyms takim, czemu by to mialo sluzyc? ;]

Robilem tydzien przed terminem pod koniec grudnia, chyba 23 i diagnosta wbil standardowo + rok.

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

Pierwsze slysze o czyms takim, czemu by to mialo sluzyc? ;]

Robilem tydzien przed terminem pod koniec grudnia, chyba 23 i diagnosta wbil standardowo + rok.

to proste, żeby co rok Ci nie obcinało kilku dni

Napisano
1 minute ago, bielaPL said:

Przeciez jak pojedziesz ostatniego dnia to nic nie obetnie ;]

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

Jedziesz 1-2 tyg przed terminem, żeby sprawdzić czy masz wszystko sprawne. Masz czas na usunięcie usterek i nie tracisz dni.

Napisano
1 minute ago, MarcG said:

Jedziesz 1-2 tyg przed terminem, żeby sprawdzić czy masz wszystko sprawne. Masz czas na usunięcie usterek i nie tracisz dni.

To chyba tak nie powinno dzialac ;] Jak pojedziesz przed terminem sie okaze niesprawne, to powinni zatrzymac DR ;)

Jesli wszystko sprawne to masz racje...

Zeby w PL zarobic negatywa to trzeba chyba trupa na lawecie przywiezc :hehe:

Napisano
32 minuty temu, Maciej__ napisał:

Ja pojechałem po upływie terminu i mam 17 dni gratis :hehe: :facepalm:.

Napisano
  • Autor
35 minut temu, Maciej__ napisał:

To chyba tak nie powinno dzialac ;] Jak pojedziesz przed terminem sie okaze niesprawne, to powinni zatrzymac DR ;)

Jesli wszystko sprawne to masz racje...

Teraz mam czas bo jestem na urlopie, potem idę do roboty i będę musiał wieczorem sterczeć.

Napisano
2 godziny temu, MarcG napisał:

Teraz mam czas bo jestem na urlopie, potem idę do roboty i będę musiał wieczorem sterczeć.

Mi w tym roku wypada pojutrze w niedzielę, dziś i jutro mnie nie ma w godzinach pracy SKP.

Zrobię w poniedziałek, bo u mnie chyba nie ma SKP 24h na dobę czynnych (widzę, że są do 21 w zwykłe dni).

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
Też się to skończy

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

Napisano

]...

Nie zawsze. Ja dostałem warunkowe dopuszczenie w 5 letnim bravo z 70kkm przebiegu za luzy na tulejach wahacza

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Just now, bielaPL said:

Nie zawsze. Ja dostałem warunkowe dopuszczenie w 5 letnim bravo z 70kkm przebiegu za luzy na tulejach wahacza

Co to jest warunkowe dopuszczenie? ;]

Napisano
11 minut temu, bielaPL napisał:

Też się to skończy

Wiem, już dawno powinno. Pod koniec roku trafiła mi się kwarantanna i przegląd się wyrównał z pierwszym wpisem w DR ;]. Zawsze jeżdżę tydzień, dwa wcześniej bo nie robi to przecież żadnej różnicy. Robiąc przeglądy nawet miesiąc wcześniej mamy 12 lat zanim się "licznik" przekręci, a kto tyle trzyma jeden samochód? Jeszcze zakładając, że nie nowy.

Napisano
3 godziny temu, bielaPL napisał:

Noooo, jak tak będziesz jeździć za każdym razem tydzień przed końcem terminu to po 50 latach stracisz jeden rok na badaniach :panic:.

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał:

to mocno zależy od tego Pana w środku :)

Napisano
1 godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Mi w tym roku wypada pojutrze w niedzielę, dziś i jutro mnie nie ma w godzinach pracy SKP.

Zrobię w poniedziałek, bo u mnie chyba nie ma SKP 24h na dobę czynnych (widzę, że są do 21 w zwykłe dni).

Mi jak wypadło w niedzielę to zrobiłem w niedzielę w KPK

Napisano
24 minuty temu, Citric napisał:

Mi jak wypadło w niedzielę to zrobiłem w niedzielę w KPK

Nie wiedziałem, że coś w niedziele działa. Dzięki.:ok:

Napisano
6 godzin temu, Maciej__ napisał:

Pierwsze slysze o czyms takim, czemu by to mialo sluzyc? ;].

Nie chcę być jak "a u nas w Ameryce..." ale w cywilizowanym kraju to powinno działać tak, że jeśli z przyczyn niezależnych od ciebie chcesz dokonać przeglądu wcześniej to nie powinieneś tracić czegoś, za co zapłaciłeś. W UK masz cały miesiąc poprzedzający i dostaniesz z datą bez zmian. W moim przypadku: przegląd ważny do pierwszego sierpnia, pojechałem na kolejny 4 lipca. 8 lipca wyjechałem samochodem z kraju, wróciłem 1 września. Dzięki temu, że mogłem zrobić wcześniej, nie straciłem prawie czterech tygodni. Chyba uczciwe?

IMG_20210108_195019.jpg.29d6cc5d0ac17d57d0fad2eeea081653.jpg

Napisano

A jak to jest teraz jeśli załapiesz negatywa np za luzy w zawieszeniu? Dostajesz jakieś pokwitowanie np na tydzień żeby usunąć usterki? 

Napisano
4 godziny temu, GoldFinger napisał:

Noooo, jak tak będziesz jeździć za każdym razem tydzień przed końcem terminu to po 50 latach stracisz jeden rok na badaniach :panic:.

100pln w plecy...

Napisano
9 godzin temu, MarcG napisał:

Nie weszły.

Napisano
17 godzin temu, bielaPL napisał:

Nigdy nie obcina, robię przegląd np. 4 stycznia 2021 i mam do 4 stycznia 2022...

Zależnie, jak diagnosta ustawi pieczątkę :piwko:

Napisano
17 godzin temu, Maciej__ napisał:

Kosz przeglądu +50 :hehe:

Napisano
5 godzin temu, Pipper napisał:

Nigdy nie obcina, robię przegląd np. 4 stycznia 2021 i mam do 4 stycznia 2022...

Zależnie, jak diagnosta ustawi pieczątkę :piwko:

Tu chodzi o coś innego. Masz do 4 stycznia 2022 a przyjeżdżasz 10 grudnia 2021 to według proponowanej zmiany miałbyś do 4 stycznia 2023 (a nie do 10 grudnia 2022-jak jest obecnie). Niestety ten projekt miał ogromny minus-jak spóźniłeś termin o 30 dni to opłata  razy 2:no:

Napisano
9 minut temu, volf6 napisał:

Tu chodzi o coś innego. Masz do 4 stycznia 2022 a przyjeżdżasz 10 grudnia 2021 to według proponowanej zmiany miałbyś do 4 stycznia 2023 (a nie do 10 grudnia 2022-jak jest obecnie). Niestety ten projekt miał ogromny minus-jak spóźniłeś termin o 30 dni to opłata  razy 2:no:

Tzn. był plus i minus, mogłeś być wcześniej, a jak się spóźniłeś, to x2 i tyle... To i tak taniej niż w przypadku braku ważnego przeglądu i kolizji/wypadku... 

Edytowane przez Pipper

Napisano
19 godzin temu, Maciej__ napisał:

bez jaj - dostajesz kwitek co masz niespawne ale że 2 tygodnie możesz jeszcze jeździć żeby usunąć usterkę

z jajem - dostaniesz ale pod jakimś warunkiem ;] 

Napisano
6 minut temu, Pipper napisał:

To i tak taniej niż w przypadku braku ważnego przeglądu i kolizji/wypadku...

A ile to wtedy kosztuje, zwłaszcza jeśli kolizja niezawiniona? Tylko nie pisz o niedziałaniu OC i tym podobnych bajek:)

Po drugie nie każde auto/motocykl/motorower jest w użyciu-moze sobie stać w garażu nie jeżdżone 2 lata albo i 10...

Edytowane przez volf6

Napisano
2 minuty temu, volf6 napisał:

A ile to wtedy kosztuje, zwłaszcza jeśli kolizja niezawiniona? Tylko nie pisz o niedziałaniu OC i tym podobnych bajek:)

Po drugie nie każde auto/motocykl/motorower jest w użyciu-moze sobie stać w garażu nie jeżdżone 2 lata albo i 10...

Kilka lat temu kumpel był poszkodowanym w kolizji, badanie mu przeszło o tydzień chyba i troszkę się woził z ubezpieczycielem w sądzie...

No widzisz, takie prawo w kraju, władza chce zarabiać na wszystkim, co poradzisz? Masz sprzęt, trzeba ogarniać i tyle :piwko:

Napisano
Teraz, Pipper napisał:

Kilka lat temu kumpel był poszkodowanym w kolizji, badanie mu przeszło o tydzień chyba i troszkę się woził z ubezpieczycielem w sądzie...

No widzisz, takie prawo w kraju, władza chce zarabiać na wszystkim, co poradzisz? Masz sprzęt, trzeba ogarniać i tyle :piwko:

Na szczęście jest jeszcze nadal po staremu;)

Napisano

No ale to 2 razy wiecej to cale 200PLN :hehe:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
22 godziny temu, amazaque napisał:

Ja już "jestem" prawie 2 miesiące po terminie :hehe:

Napisano

Zawsze możesz dawać/płacić diagnoście 500 pytając czy ma wydać a gdy będzie szukał reszty to powiesz, ze pytałeś z ciekawości;l

Napisano

Ja jeszcze w temacie zapytam - nie dostałem tego papiera A4 z wynikami tylko poszła pieczątka do DR. Mam się martwić, atakować SKP czy olać? Ja wiem co zrobię, ale tak tylko pytam z ciekawości :phi:

Napisano
24 minuty temu, Pipper napisał:

A co ja mam ogarniać, jak samochód stoi w warsztacie? Mam na lewo załatwiać badania, bo jak wyjedzie to mam jeszcze dopłacić za niby zwłokę? 

Napisano
51 minut temu, futrzak napisał:

A co ja mam ogarniać, jak samochód stoi w warsztacie? Mam na lewo załatwiać badania, bo jak wyjedzie to mam jeszcze dopłacić za niby zwłokę? 

Ale do mnie nie pisz, tylko do tworzących chore zapisy w tym kraju... 

Sam miałem Romera Pony przez 10 lat, z czego 9 bez przeglądu i dopiero przed sprzedażą zrobiłem i sprzedałem.

Napisano
2 minuty temu, Pipper napisał:

Ale do mnie nie pisz, tylko do tworzących chore zapisy w tym kraju... 

No ale to Ty napisałeś, że trzeba ogarniać :hehe:

2 minuty temu, Pipper napisał:

Sam miałem Romera Pony przez 10 lat, z czego 9 bez przeglądu i dopiero przed sprzedażą zrobiłem i sprzedałem.

To jest kolejny bubel i próba naciągania ludzi na pieniądze (pośrednio o tym pisałeś). Teraz wróć uwagę na fakt, że ten sam przepis dotyczy przyczep, sprzętu rolniczego itd. Rozmawiałem na ten temat nawet ze znajomym diagnostą. Jeszcze pomysły z utworzeniem 16 specjalnych stacji do badań przeterminowanych. 

Napisano
7 minut temu, futrzak napisał:

No ale to Ty napisałeś, że trzeba ogarniać :hehe:

To jest kolejny bubel i próba naciągania ludzi na pieniądze (pośrednio o tym pisałeś). Teraz wróć uwagę na fakt, że ten sam przepis dotyczy przyczep, sprzętu rolniczego itd. Rozmawiałem na ten temat nawet ze znajomym diagnostą. Jeszcze pomysły z utworzeniem 16 specjalnych stacji do badań przeterminowanych. 

Tak, wiem, że sam to napisałem.

A to że kolejny bubel to też wiem, no ale co zrobisz z pozycji obywatela? Zaprotestujesz? :piwko:

Napisano
W dniu 8.01.2021 o 15:06, Maciej__ napisał:

Zeby w PL zarobic negatywa to trzeba chyba trupa na lawecie przywiezc

To chyba zależy gdzie- dzisiaj byłem na przeglądzie z 12 letnim Golfem V.

Diagnosta bardzo skrupulatny, tylko spalin nie sprawdził.

Auto sprawne, można jeździć :ok:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.