Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kryzys - jaki kryzys?! Sprzedaz aut Made in China wyprzedzily te od Frau Makrela

Featured Replies

Napisano

W Grudniu auta wylatywaly drzwiami I oknami.

W styczniu to samo - daleko troche do standardowych 100,000 miesięcznie, ale rynek odrabia.

79,666 sztuk wypchanych z salonu +11% w gore..

Toaleta na pierwszym z 16,819, potem

Mazda z 8,508,

Hultaj z 5,951

Kija z 5,500

Miss a bitchi z 5,179

Mustang& Ranger Motor Company z 5,099

Nissan 3,756

Subaru z 3,223

VeeDud na 9 z 2,722

Bez gwiazdy nie ma jazdy... 2,443

Ale na 11 Made in China MG 2,408 sztuk.

LDV na 19 - 770 sztuk

20 miejsce GWM 769 sztuk.

Modelowo:

1. Toaleta Hilux 3,913 sztuk

2. Ford Ranger 3,120

3.Toyota RAV4 3,066

4.Mazda CX-5 2,081

5. Toyota Corolla 2,062

6. Hultaj i30/Elantra 1,952 sztuk

7. Mitsubishi Triton 1,908 sztuk

8. Isuzu D-Max 1,822 sztuk

9. Nissan X-Trail 1,593 sztuk

10. Kia Cerato 1,545 sztuk

11. Mazda 3 - 1,501 sztuk

12. Toyota Land Cruiser 200 - 1,499 sztuk

13. Toyota Land Cruiser Prado 150 - 1,359 sztuk

14. Mazda CX-3 1,344 sztuk

15. Mitsubishi ASX 1,278 sztuk

16. MG ZS - 1,253 sztuk

17. Subaru Forester 1,231 sztuk

18. Hyundai Tuscon - 1,206 sztuk

19. Hyundai Kona - 1,091 sztuk.

20. Mazda BT50 - 1,047 sztuk

21. Mitsubishi Outlander 979 sztuk

22. Nissan Navara 920 sztuk

23. Mazda Cx30 - 907 sztuk

24. Toyota Landcruiser 80 - 889 sztuk

25. MG MG3.

Fabryki nie nadazaja klepac dzieki temu, ze byl przestuj przez CoVid - np Kia Sorento - niektore wersje 4 miesiace czekania...

Ditto dla Palisade np opchnal 240 sztuk, zamowionych ok 500 w samym styczniu, czyli jesli by stały na placach to można sprzedaz zwiekszyc de facto 2x ...

Ale w Styczen 2021 stal sie pierwszym miesiacem - dzieki pewnie tez temu, ze dostawy z China sa lepsze - Covid? Jaki Covid... gdzie Made in China[emoji630] sprzedalo wiecej aut niz Made in Deutschland [emoji629].

Pomógł np taki Chinski koncern jak Volvo , bo np XC60 jest Made in China.

Ale nie zmienia to, ze mamy Made in:

Top 6:

1. Japan [emoji627] 29,275 sztuk.

2. Thailand [emoji1242]16,903 sztuk

3. South Korea [emoji2406]11,516

4. China 4,198 sztuk

5. Germany[emoji629] 3,078 sztuk

6. USA [emoji631] 2,056 sztuk.

Zakladajac, ze nic sie nie zmieni, mozna przyjac, ze spokojnie 50,000 nowych sprzedanych aut w 2021 bedzie Made in China.

Jak sie popatrzy na trend to go widac jeszcze bardziej.

Np kupowanie aut wyklepanych od Frau Makrela [emoji629]- w dół 42% w porownaniu do miesiaca nizej.

Kupowanie aut wyklepanych na wielkim murze [emoji630]156% w gore.

Co sie wlasciwie sprzedaje?

MG szaleje. Tak jak kiedyś Hultaj zawojował Asia a potem świat swoim Excel, Pony tak MG skopiował model. Powtórzę się...

Tanio, z dobrą gwarancja (7 lat od zderzaka do zderzaka), dobra obsługa pogwarancyjna.

I działa. Po 5-6 latach można wywalić i nowy, albo jeszcze lepiej pchnac na używanym z roczna gwarancja.

Wysyp MG widać na ulicach sredni kierowca to zdecydowanie

- kobieta 17-23 lata i wydaje się, że cały marketing jest dla 'nastolatkow' - 'kup pierwsze MG' (bo wiemy, że za parę lat kupisz nastepne')

d76a608169286fb39e184742b559f97e.jpg

Stylistycznie nie jest zle, i sam bym się dziś zastanawiał, czy jako pierwsze auto posadzić moje dzieciaki za kierownicą 3 letniej Camry czy kupic nowe MG...

a3269925f24d28311c0cb3e1fafb4756.jpg

Druga grupa, to 60+ dziadki, emerytura, i auto ma byc nowe na parę lat, potem znów nastepne ... Przyczepy brak...

60,000 PLN zeby wyjechac, na ulice - Cena auta + ubezpieczen + transport do dealera + tablice + bak benzyny + roczna rerejstracja...

106f9ca4b7af31c27056bebe1e9ac8f4.jpg

I naprawdę nie zle wyglada...

c4789bac2fe4066172e204ff0969f89a.jpg

Drugim segmentem ataku są rodzinne SUV - jak np LDV90.

3c689ed8b79957d1799c073fb403226d.jpg

55e4cf474b80c06dddd7eca6809fab5b.jpg

e813530c14913844b60e6998dca57c76.jpg

Po paru latach, 3??? wydaje się już konstrukcja sprawdzona, (czytam ich forum i wygląda, że Made in China dosc szybko poprawia mankamenty, np pierwszy rok - lud narzekał na twarde zawieszenie. Lud narzekał, wysłali 40 aut do testów, zatrudnili lokalnych inżynierów ex GM/Ford/Toyota i już parę miesięcy później jako nowy MY X i pół, zawieszenie poprawione na lokalne warunki.

Trzeci i chyba najważniejszy atak, to pick ups/utes/bakkie...

Jestem niemal 95% pewny, że to będzie po RAV4 Hybrid moje nastepne auto do roboty...

Dlaczego? Stosunek Q do ceny i wsparcie po sprzedazy.

Za de facto 1/2 ceny Hilux czyli 83k PLN mam auto z 7 letnia gwarancja od zderzaka do zderzaka...

938a60c0c4cde9c339138d4c1da79868.jpg

To nie jakies biuro importera jakiegoś 'Joe w szopie co Made in China sprowadza, tylko przy fabryczna operacja GWM, z magazynem na 200,000 czesci na dzień dobry na miejscu.

6033548a9a612baecd3ce9f3ae653744.jpg

a7f52568a216475191ea882c8d20ab07.jpg

Skok technologiczny, stylistyczny, jakościowy jest tak ogromny, że nie chce się wierzyć, że dwa auta tego samego klepacza są generacje po sobie.

b6e0adaacc8c2112eb9e7a2405ceee62.jpg

Dlatego, choć politycznie nie musi to być dobre, to tak jak dawno pisalem, uważam że konkurencja - każda- jest dobra - nawet taka Made in China... a jak szybko się uczą, pokazuje rynek a nie ja... klienci głosują forsa...

I wlace by mnie nie zdziwiło, jeśli Made in China EV w EU tez będą siały spustoszenie... Za parę lat.

W sumie ten plan od Renault zadziała, oni będą bagietki sprzedawac, a Made in China auta...

Riceburner[emoji500][emoji627] GR-FOUR[emoji964]

Napisano

Co oni zrobili z MG...

:facepalm:

Napisano

@OZI sa gdzies moze wyniki crash testow tych chinskich wynalazkow?

Napisano
12 minut temu, Dark_Knight napisał:

Co oni zrobili z MG...

:facepalm:

Dobry deal. Kupili za grosze upadłą markę i ją wskrzesili 

Napisano
2 godziny temu, OZI napisał:

I wlace by mnie nie zdziwiło, jeśli Made in China EV w EU tez będą siały spustoszenie... Za parę lat.

Kurczę, aż się przestraszyłem. Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem nic o ataku chińskiej  emoji630.png motoryzacji na EU  klepaczy! 8] Następnie jeszcze raz bardzo uważnie wszystko prześledziłem wzrokiem i jednak jest! Odnalazłem znajomą narrację :skromny: To kiedy wchodzą konkretnie do Europy?

Napisano
3 minuty temu, Filipfm napisał:

Dobry deal. Kupili za grosze upadłą markę i ją wskrzesili 

Tylko nie zauważyli, że marka MG to był inny segment niż marka Dacia.

Napisano
Teraz, Dark_Knight napisał:

Who cares. Zapewne w Azji jest reklamowane jako europejska marka z wieloletnią historią 

Napisano
  • Autor
[mention=129025]OZI[/mention] sa gdzies moze wyniki crash testow tych chinskich wynalazkow?
Np tu.

https://www.ancap.com.au/safety-ratings/ldv/d90/015f74

Miejscowo w Sydney lab robi ANCAP.

Te czasy gdzie Made in China mial ☆ lub ☆☆ minely.

Jesli dobrze pamietam LDV D90 byl piereszym ktory dostal ☆☆☆☆☆ w 2017.

De facto kazda nowa generacja ktora wypuszczaja, to powtarza.

ee4c15e4ec9f935d04cd40d1b38a2b75.jpg

Napisano
Teraz, Filipfm napisał:

Who cares. Zapewne w Azji jest reklamowane jako europejska marka z wieloletnią historią 

W Azji czy innej Australii reklamowali Skodę jako markę premium. Co nie znaczy że w Europie nie można na ten widok zrobić tak: :facepalm:

Napisano
1 minutę temu, OZI napisał:

Np tu.

https://www.ancap.com.au/safety-ratings/ldv/d90/015f74

Miejscowo w Sydney lab robi ANCAP.

ee4c15e4ec9f935d04cd40d1b38a2b75.jpg

Riceburneremoji500.pngemoji627.png GR-FOURemoji964.png

No ale bez żartów... Całym przodem to w dzisiejszych czasach można walić chyba nawet hulajnogą. Nie macie tam testów small overlap?

Napisano
  • Autor
Kurczę, aż się przestraszyłem. Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem nic o ataku chińskiej  [emoji630] motoryzacji na EU  klepaczy! 8] Następnie jeszcze raz bardzo uważnie wszystko prześledziłem wzrokiem i jednak jest! Odnalazłem znajomą narrację :skromny: To kiedy wchodzą konkretnie do Europy?

Juz sa. Pytanie, jak szybko EU transformscja ich zrobi powaznymi graczami?

Dacia przeciez bedzie pierwsza, tanie auto EV Made in China bazujące na Reno KZE.

Raczki Europejskiego klepacza jej nie dotchna, ale EU poetfel zaplaci...

a1f9f4b88916af0e672910327cc23d4d.jpg

Napisano
4 minutes ago, OZI said:

Widac, ze ida sprawdzona droga, wytyczona przez Koreanczykow :ok: Jeszcze 1-2 generacje i pewnie zaczna sie liczyc na swiecie...

Co do EU to marnie to widze, musieliby pewnie projektowac jednostki napedowe specjalnie pod restrykcyjne normy.

Napisano
2 minuty temu, Dark_Knight napisał:

W Azji czy innej Australii reklamowali Skodę jako markę premium. Co nie znaczy że w Europie nie można na ten widok zrobić tak: :facepalm:

Mozna podciagnac marketingowo markę z ponadwiekową tradycją z Europy :)

W Australli nie wiedza pewnie, ze jest takie panstwo jak Czechy (np moi Hindusi na projekcie piszą to "Chezch Republic") i marka im sie nie kojarzy ze 105ka i favoritką :) 

Napisano
5 minut temu, Dark_Knight napisał:

No ale bez żartów... Całym przodem to w dzisiejszych czasach można walić chyba nawet hulajnogą. Nie macie tam testów small overlap?

My tez nie mamy 😄 tylko w Rayó są

Napisano
10 minut temu, Dark_Knight napisał:

Jakosciowo to nawet Dacia lepsza od dawnego MG.

Napisano
  • Autor

Akurat nie, jako tania alternatywa, raczej China jest dumna, że uratowała MG.

Zakładam, że 99% kupujących ma gdzieś i nie wie jaka jest tradycja MG.

Patrza:
- cena - dobra,
- lokalne wsparcie- jest,
- 7 lat gwarancji ? Aha.

Bierzemy, za te $5k więcej co na jakieś Hultaj wydamy - upijemy się na Bali czy pójdziemy na krzywe-tutki w Phuket [emoji33]

To dziala.

MG sobie wychowa mlode pokolenie, pojda kupią nastepne.

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

Widac, ze ida sprawdzona droga, wytyczona przez Koreanczykow :ok: Jeszcze 1-2 generacje i pewnie zaczna sie liczyc na swiecie...

Co do EU to marnie to widze, musieliby pewnie projektowac jednostki napedowe specjalnie pod restrykcyjne normy.

Elektryczne wejdą. Urzędnicy EU są walnięci na punkcie CO2 a te emitują zero. Przynajmniej teoretycznie.

Napisano
5 minut temu, Maciej__ napisał:

wejdą z elektrykami. Rynek EV w Chinach galopuje i produkuja tego ogromne ilosci - liczac swiatowa sprzedaz* w 2019, w pierwszej 5ce są 3 marki z CHRL

*poprawka - ranking dotyczy EV i PHEV

Edytowane przez Filipfm

Napisano
Just now, marcindzieg said:

Elektryczne wejdą. Urzędnicy EU są walnięci na punkcie CO2 a te emitują zero. Przynajmniej teoretycznie.

Elektryki to pewnie tak :ok:

Ale z perspektywy PL to raczej nie bedzie juz moj problem ;]

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

Elektryki to pewnie tak :ok:

Ale z perspektywy PL to raczej nie bedzie juz moj problem ;]

Z PL to wiesz. My będziemy mieli swój  ;]

Napisano
5 minut temu, marcindzieg napisał:

Z PL to wiesz. My będziemy mieli swój  ;]

Cinos nie pisze na AK bo testuje ;) 

Napisano
10 minut temu, OZI napisał:

Akurat nie, jako tania alternatywa, raczej China jest dumna, że uratowała MG.

Zakładam, że 99% kupujących ma gdzieś i nie wie jaka jest tradycja MG.

Patrza:
- cena - dobra,
- lokalne wsparcie- jest,
- 7 lat gwarancji ? Aha.

Bierzemy, za te $5k więcej co na jakieś Hultaj wydamy - upijemy się na Bali czy pójdziemy na krzywe-tutki w Phuket emoji33.png

To dziala.

MG sobie wychowa mlode pokolenie, pojda kupią nastepne.

No ale po co w tej sytuacji kupować markę z tradycją, skoro się od niej odcinają? Równie dobrze mogli stworzyć sobie markę WTF i sprzedawać za równie dobrą cenę i z gwarancją.

Napisano
  • Autor

Dlatego raczej z tym nie pojda.

Ale atak EV przypuszcza, to jest kwestia najbliższych 24 miesięcy.

Wezmy ten Wielki Mur.

Skrzynia jest zaprojektowana przez ZF China, Made in China, ale się chwala, że ja Niemcy zaprojektowali.

Ditto będzie z EV. Ja wiem, ze piewcy EV mysla, że EU jest potęga klepania baterii, a jest dokładnie odwrotnie.

To China, Korea ma know how a nie EU.

CATL (China Contemporary Amperex Technology) jest największym klepaczem baterii do EV ok 30% rynku.

LG Chem jest drugi 20%

Panasonic jest 3 z następnym 20%.

China kontroluje 52% światowej produkcji Lithium-ion, 62% chemicznego kobaltu, czy 100% grafitu do baterii... żadne EV bez tego nie powstanie, nawet Tesla...

Czyli, taki Merc bez technologii China sobie nie pojedzie...

Buda przyjdzie od Geely i jest przepis na auto na EU.

Napisano
14 minut temu, wujek napisał:

Jakosciowo to nawet Dacia lepsza od dawnego MG.

Dacia z czasów tego MG to niekoniecznie. A auta MG dodatkowo potrafiły jeździć. Dacia do dziś nie potrafi.

Napisano
  • Autor

No ale po co w tej sytuacji kupować markę z tradycją, skoro się od niej odcinają? Równie dobrze mogli stworzyć sobie markę WTF i sprzedawać za równie dobrą cenę i z gwarancją.

Czyli jednak lud kupuje produkt, a nie nazwę. To oczyms swiadczy.

Tak samo było z Kia czy Hultaj.

Przeciez nikt nie kupowal Kija pierwszej generacji dlatego że jego marzeniem było posiadanie Kija, tylko cena robiła swoje.

Potem w drugiej generacji już ktoś lupowal Kia bo wiedział, że dealer wesprze, że gwarancja jest a produkt nie jest zły.

Dzis lud kupuje Kia bo jest lepsza od wielu innych produktów.

To samo tu, jesteśmy na drugim etapie China, nazwa (MG) była narzędziem marketingu do sprzedazy pierwszej generacji.

Teraz z druga - firma marketing robi na 'dobre, tanie, ładne, ze wsparciem'

3 generacja juz się sprzeda sama... Jak Kia czy Hultaj.

Napisano
13 minut temu, Maciej__ napisał:

Pamietam jak do PL zaczeli sprowadzac pierwsze Daihatsu Charade w latach 80-tych."Panie tam silniki sa jednorazowe-na nitach sa mocowane panie.To juz wole mojego kanciora-przynajmniej sam dam rade zrobic kapitalke."

Pamietam jak kupilem Hyundai'a Accenta w 2006 roku-"Kurde,co to zes kupil za wynalazek.Moje Seicento przynajmniej mam gdzie serwisowac-a to goofno kto Ci naprawi:facepalm:?"

Pamietam jak MG zaczelo wchodzic do Europy."Co to za goofno wyprodukowane w Chinach? Moje Volvo...A nie,moje Volvo  tez wyprodukowano  w Chinach:mast:"

Napisano
2 minuty temu, OZI napisał:

Czyli jednak lud kupuje produkt, a nie nazwę. To oczyms swiadczy.

Tak samo było z Kia czy Hultaj.

Przeciez nikt nie kupowal Kija pierwszej generacji dlatego że jego marzeniem było posiadanie Kija, tylko cena robiła swoje.

Potem w drugiej generacji już ktoś lupowal Kia bo wiedział, że dealer wesprze, że gwarancja jest a produkt nie jest zły.

Dzis lud kupuje Kia bo jest lepsza od wielu innych produktów.

To samo tu, jesteśmy na drugim etapie China, nazwa (MG) była narzędziem marketingu do sprzedazy pierwszej generacji.

Teraz z druga - firma marketing robi na 'dobre, tanie, ładne, ze wsparciem'

3 generacja juz się sprzeda sama... Jak Kia czy Hultaj.

Bez sensu zatem tę matkę kupili skoro i tak chcą pogrzebać jej dziedzictwo. Wyrzucona kasa, chyba że kupili za czapkę śliwek. Ale to by źle świadczyło o sprzedającym.

Napisano
3 minuty temu, wlad napisał:

Pamietam jak do PL zaczeli sprowadzac pierwsze Daihatsu Charade w latach 80-tych."Panie tam silniki sa jednorazowe-na nitach sa mocowane panie.To juz wole mojego kanciora-przynajmniej sam dam rade zrobic kapitalke."

Pamietam jak kupilem Hyundai'a Accenta w 2006 roku-"Kurde,co to zes kupil za wynalazek.Moje Seicento przynajmniej mam gdzie serwisowac-a to goofno kto Ci naprawi:facepalm:?"

Pamietam jak MG zaczelo wchodzic do Europy."Co to za goofno wyprodukowane w Chinach? Moje Volvo...A nie,moje Volvo  tez wyprodukowano  w Chinach:mast:"

Jednakowoż wsiadając do Volvo i do tych chińskich potworków nie sposób nie zauważyć różnicy.

Napisano

nie ma kryzysu, pracuje w Automotiv i wydawało się, że będzie źle, ale jest dobrze- duża część towaru leci do Azji...

Napisano
4 minuty temu, Dark_Knight napisał:

Jednakowoż wsiadając do Volvo i do tych chińskich potworków nie sposób nie zauważyć różnicy.

Naprawde???

To dla mnie niepojete ze ZS za 15 tys funtow jest gorsze od XC40 za 32 tys. funtow.  To skandal!!!

Napisano
  • Autor

Ten był walniety w 2017, wg standardu ENCAP.

Zobaczymy jak temu pojdzie, airbag ma więcej niż 'renomowana' konkurencja, stal użyta lepszej jakości (roznica na koszcie pracy i ilosci wyklepanych sztuk pozwala) - chwala sie.

Pismaki daja, że spokojnie dostanie 5☆☆☆☆☆.

Zobaczymy w Marzec - May 2021.

3bda31db3906adb8a6948cf5d460e5e3.jpg

90ec89f16255b0de754d2d72dd013e3b.jpg

Ide tym jeździć za tydzień, to zobacze czy te ach/och do ceny tez mi się spodobają...

Napisano
4 minuty temu, Dark_Knight napisał:

Bez sensu zatem tę matkę kupili skoro i tak chcą pogrzebać jej dziedzictwo. Wyrzucona kasa, chyba że kupili za czapkę śliwek. Ale to by źle świadczyło o sprzedającym.

ale jakie dziedzictwo 😄 ostatnie kilkadziesiat lat to były Rovery z niby to sportowym image. Ostatnim samodzielnym modelem sprzed przejecia przez Chinczykow ot był MG-(T)F.

A jak chcesz siegac dalej do historii, to rownie dobrze mozna uznac, ze Skoda to marka premium i wrzucic Laurina i Klementa w broszury

1280px-13-04-05-Skoda_Museum_Mlad%C3%A1_

Napisano
6 minut temu, wlad napisał:

Naprawde???

To dla mnie niepojete ze ZS za 15 tys funtow jest gorsze od XC40 za 32 tys. funtow.  To skandal!!!

Nikt nie oczekiwał od MG ceny 15k funtów.

Napisano
  • Autor

Coz, zmiana generacji.

Zapytaj dzis kogoś jak powstało Iveco albo co w ogóle znaczy. Zaloze sie ze 95% ludzi nie potrafi powiedziec co Iveco znaczy, albo kto jest jego wlascicielem, a jak juz CNH wspomnisz to lud ucieka... [emoji33]

Kiedyś też ktoś zainwestował kupę $$$ w Magirus-Deutz, wlasnie z tego samego powodu

To samo tu. MG dalo rozpoznawalnac generacji takiej jak ja czy ty- wiemy co to a SAIC dalo pierwsza generacje produktu na ktorej sie nauczyli klepac... I to wyglada, ze dosc dobrze.

Nowa generacja nie bedzie czytac o jakims MG z UK.

Podoba mi sie - kupuje...

Napisano
7 minut temu, OZI napisał:

Ten był walniety w 2017, wg standardu ENCAP.

Zobaczymy jak temu pojdzie, airbag ma więcej niż 'renomowana' konkurencja, stal użyta lepszej jakości (roznica na koszcie pracy i ilosci wyklepanych sztuk pozwala) - chwala sie.

Pismaki daja, że spokojnie dostanie 5☆☆☆☆☆.

Zobaczymy w Marzec - May 2021.

3bda31db3906adb8a6948cf5d460e5e3.jpg

90ec89f16255b0de754d2d72dd013e3b.jpg

Ide tym jeździć za tydzień, to zobacze czy te ach/och do ceny tez mi się spodobają...

Wygląda jak podróbka więc cena musi być adekwatna. Podrabiane chińskie buty na bazarze też są tańsze od oryginałów.

Napisano
1 minutę temu, OZI napisał:

Coz, zmiana generacji.

Zapytaj dzis kogoś jak powstało Iveco albo co w ogóle znaczy. Zaloze sie ze 95% ludzi nie potrafi powiedziec co Iveco znaczy, albo kto jest jego wlascicielem, a jak juz CNH wspomnisz to lud ucieka... emoji33.png

Kiedyś też ktoś zainwestował kupę $$$ w Magirus-Deutz, wlasnie z tego samego powodu

To samo tu. MG dalo rozpoznawalnac generacji takiej jak ja czy ty- wiemy co to a SAIC dalo pierwsza generacje produktu na ktorej sie nauczyli klepac... I to wyglada, ze dosc dobrze.

Nowa generacja nie bedzie czytac o jakims MG z UK.

Podoba mi sie - kupuje...

Dalej się będę upierał przy swoim. Dla młodej generacji MG ma taką rozpoznawalność jaką miałaby nowa marka WTF. A Ciebie czy mnie tą rozpoznawalnością nie kupią bo dla mnie to wstyd co z marką zrobili.

Napisano
10 minut temu, Filipfm napisał:

ale jakie dziedzictwo 😄 ostatnie kilkadziesiat lat to były Rovery z niby to sportowym image. Ostatnim samodzielnym modelem sprzed przejecia przez Chinczykow ot był MG-(T)F.

A jak chcesz siegac dalej do historii, to rownie dobrze mozna uznac, ze Skoda to marka premium i wrzucic Laurina i Klementa w broszury

1280px-13-04-05-Skoda_Museum_Mlad%C3%A1_

No, ale można było ten sportowy image wskrzesić. To co zrobili to nie było wskrzeszenie marki lecz przylepienie znaczka na zupełnie inny produkt. Równie dobrze mógł to być telewizor.

Napisano
2 minuty temu, Dark_Knight napisał:

No, ale można było ten sportowy image wskrzesić. To co zrobili to nie było wskrzeszenie marki lecz przylepienie znaczka na zupełnie inny produkt. Równie dobrze mógł to być telewizor.

Być może wskrzeszą. W końcu Kia też robi szybkie auta. Na razie zarabiają pieniądze.

Napisano
7 minut temu, Dark_Knight napisał:

Nikt nie oczekiwał od MG ceny 15k funtów.

Jak pojde z psem na spacer to moze uda mi sie zrobic zdjecie MG's moich sasiadow ktorzy maja MG3 i ZS-wiec Twoje twierdzenie jest klamliwe:dziekidzieki:

Napisano
8 minut temu, Dark_Knight napisał:

Mysle, ze musisz wziac poprawke na czasy w ktorych zyjemy, a w naszych czasach kombi jest shutingbrejkiem, liftback albo SUV jest coupe a Mustang to elektryczny SUV ... 😄 

Edytowane przez Filipfm
literowki

Napisano
Teraz, marcindzieg napisał:

Być może wskrzeszą. W końcu Kia też robi szybkie auta. Na razie zarabiają pieniądze.

Jeśli tak to zmienię zdanie. Ale po takim entree będzie im jeszcze trudniej. Strzelają sobie w stopę przed biegiem więc ja sądzę że nie wystartują.

Napisano
Teraz, Filipfm napisał:

Mysle, ze musisz wziac poprawke na czasy w ktorych zyjemy, a w naszych casach kombi jest shutingbrejkiem, liftback albo SUV jest coupe a Mustang to elektryczny SUV ... 😄 

No tak... W sumie racja.

Napisano
3 minuty temu, Dark_Knight napisał:

Jeśli tak to zmienię zdanie. Ale po takim entree będzie im jeszcze trudniej. Strzelają sobie w stopę przed biegiem więc ja sądzę że nie wystartują.

To taka sama prawda jak z ta legenda W123 co to malo nie doprowadzil do bankructwa firmy:hehe:

Napisano
Godzinę temu, OZI napisał:

SAIC :ok:

Uczyli się od Koreańczyków i Amerykanów :ok:

Napisano
Teraz, wlad napisał:

To taka sama prawda jak z ta legenda W123 co to malo nie doprowadzil do bankructwa firmy:hehe:

Poczekajmy. Jeśli za kilka lat MG zacznie produkować sportowe auta zamiast miejskich taczek bez polotu to oczywiście zmienię zdanie.

Napisano
1 minutę temu, Dark_Knight napisał:

Poczekajmy. Jeśli za kilka lat MG zacznie produkować sportowe auta zamiast miejskich taczek bez polotu to oczywiście zmienię zdanie.

Tylko po co? Przeciez przecietny Ryb nie kupi MG tylko Jaguara bo na tamtym jest lepsza rata leasingu:hehe: Biedacy za to nie wybrzydzaja:oki:

Napisano
  • Autor

Wygląda jak podróbka więc cena musi być adekwatna. Podrabiane chińskie buty na bazarze też są tańsze od oryginałów.

Podrobka czego? Nie ta generacja imvho...

Za ZF zaplacili.

Silnik w pierwszej generacji licence kupili od Mitsubishi. Ten jest ich wlasna konstrukcja, chociaz pewnie bazuje na Mitsubishi.

Obecnie SAIC ma dwa studia do design aut w China I UK.

f805b4f8b00190995992a59a285157b5.jpg

Daj MG 6 inny znaczek na przod I powiesz ' ach piekne auto'

8e75610d25362a8362f837b6a7073a1d.jpg

Fabryki maja maja na 4 kontynentach. Najnowsza w Thailand od GM sobie odkupili za $1 I znow MG beda klepac, dajac robote tym ktorych GM opuscil...

69f9a73c8f8c0ef9b94a68718dc0916b.jpg

Wiec gdzie jest oryginal lub co jest oryginalem?

Napisano
9 minut temu, wlad napisał:

Tylko po co? Przeciez przecietny Ryb nie kupi MG tylko Jaguara bo na tamtym jest lepsza rata leasingu:hehe: Biedacy za to nie wybrzydzaja:oki:

Gwoli ścisłości, najlepsza rata jest na BMW. 

:ok:

Napisano
  • Autor

Mowisz, masz [emoji6]

To ma byc w seryjnym klepaniu jako EV na EU. 2023

b715e4a9c569003244177bb224dbccbb.jpg

f25ec231b3033207d363185a9649c2dc.jpg

Napisano
5 minut temu, OZI napisał:

Podrobka czego?

To zielone co wstawiłeś, wygląda jak Seat Exeo ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.